Belépés
kicsoda57.blog.xfree.hu
"Ne menj előttem! Lehet, hogy nem tudlak követni. Ne gyere mögöttem! Lehet, hogy nem tudlak vezetni. Gyere mellettem és légy a barátom!!!" Sz Jné
1957.08.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
nesze nekünk lakáshiteleseknek, igy kell védekezni.
  2013-03-08 13:53:17, péntek
 
  2012. július 4. Németország, Karlsruhe

Egy a végrehajtó által kezdeményezett erőszakos kilakoltatáson, (zártörés, stb.), - a közben felfegyverkezett adós, - ahelyett hogy porig gyalázva elhagyta volna otthonát, - ehelyett túszul, ejtette az egész kilakoltató hiéna bandát.

Az önálló bírósági végrehajtót, az adóstól elvett lakás új lakóját, a végrehajtó csicskását, a zártörőt, valamint egy nőt, akiről eddig még nem derült ki, hogy milyen minőségben volt ott. (Újabb információk szerint, a bérház tulajdonosa volt. - a szerk.)

A férfi a kiérkező rendőröknek azzal fenyegetőzött,hogy kivégez mindenkit, majd önmagát is, ha a hatóság bármiféle komoly akcióba kezd. - Hosszú várakozás után az időközben kiérkezett különleges egységek lövöldözést hallottak, de csak akkor indítottak rohamot a lakás ellen, amikor füstöt észleltek és erős lett a gyanú a gyorsan keletkező tűz elharapódzására is.

A füstben indított rohammal betörték az ajtót, ám a kommandósokat semmiféle ellenállás nem fogadta, mert már mindenki halott volt a lakásban. Az adós kivégezte a végrehajtót, a segédjét, meg a zártörő lakatost, valamint a lakás új lakóját is. Végül önmaga ellen fordította a fegyvert. - Így vitte a halálba önmagával, a nyomorúságának okozóit, a kilakoltató, bűnöző hiénákat.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Kinai csodák amiről még én sem tudtam
  2012-05-09 00:05:23, szerda
 
  Kaptam . Kicsit hosszú ,de el kell olvasni .


Valljátok be őszintén: utáltok minket


Mi is utálunk titeket, de ezúttal beszéljünk csak rólatok.
Panaszkodtok, hogy tönkretettük a könnyűiparotokat.

Röhögtök, hogy minden termékünk gagyi.
Rinyáltok, hogy büféink elárasztották városaitokat.

Rettegtek, hogy megmérgezünk benneteket az édes-savanyú szószunkkal.

Szorongtok, mert már mindenütt csak kínai árut kapni - nemcsak a piacokon és boltjainkban, hanem plázáitokban, márkaboltjaitokban, műszaki áruházaitokban is. Mindenhol.
Anyáztok, hogy csempészáruval töltjük meg az országotokat.

Hogy mindent hamisítunk.
Hogy ellopjuk szellemi termékeiteket.

Hogy nem tanuljuk meg tisztességesen a nyelveteket.

Nem mondhatnánk, hogy mindez alap nélkül való. Azonban tisztázzuk: nem mi kezdtük. Hanem ti.

Ti, nyugatiak. (A nyugatiakhoz titeket, magyarokat is hozzászámolunk; legalábbis amikor Nyugaton jártok, mindig azt hangsúlyozzátok, hogy mennyire nyugatiak vagytok.

Persze amikor felénk kolbászoltok, megpróbáltok állítólagos ázsiai eredetetekkel kicsikarni némi szimpátiát, de nem gondolhatjátok komolyan, hogy csak azért, mert valamelyik ősötök kétezer éve talán épp a mi határvidékünket fosztogatta, olcsóbban fogjuk adni nektek a zoknit és a processzort. Szóval maradjunk abban, hogy ti is a Nyugat része vagytok.)

Mi évezredekig remekül megvoltunk nélkületek, eszünkbe sem jutott, hogy áruinkat rátok tukmáljuk, s az még kevésbé, hogy bármit is vegyünk tőletek.

Ti jöttetek hozzánk, hogy vehessetek egy kis selymet, porcelánt, teát, csupa olyan dolgot, aminek gyártásához bénák voltatok. Ha már ott voltatok, kaptatok a termékeinkből valamennyit, bár az üzleten nem mi gazdagodtunk meg, hanem a ti kereskedőtársaságaitok.

Aztán feltaláltátok a " szabad kereskedelem" nevű dolgot, ami tőlünk teljesen idegen volt. S mivel mi nem akartunk alkalmazkodni, jöttek a hadihajóitok, szétlőtték a kikötővárosainkat, megbénították a belső hajóforgalmunkat, s ha ellenálltunk, lemészároltatok minket. Mindezt azért, hogy szabadon hozzájuthassatok kincseinkhez, s hogy eladhassatok nekünk mindenféle szir-szart, amire semmi szükségünk nem volt - olcsó angol szövetet, ópiumot (amit egyébként Indiában termeltettetek rabszolgamunkával) és vasutakat.
Tízmilliószámra mentek tönkre a kézműveseink, csatornai hajósaink és rakodómunkásaink, elitünk pedig kábítószeretek rabja lett.


Aztán a sanghaji parkba kitettétek a táblát: "Kutyáknak és kínaiaknak tilos a belépés".
Ami titeket, magyarokat illet, mondhatjátok, hogy a fentiekből lényegében kimaradtatok.

De ez nem azért volt, mert jó fejek voltatok, hanem azért, mert gyengék. Amikor aztán egyetlen egyszer alkalmatok adódott belénk rúgni, meg is tettétek: a bokszerfelkelés idején nyalka magyar huszáraitok is ott masíroztak a nagyhatalmak büntető expedíciójának tagjai között, s jutalmul Tiencsinben egy egész városnegyedet kaptatok "koncessziós területként", ahol aztán alig építettetek bármi maradandót. S akciótokra annyira büszkék vagytok, hogy Hadtörténeti Múzeumotok bejáratát ma is az ekkor tőlünk zsákmányolt kínai ágyúk szegélyezik.


Amikor aztán a Nyugathoz, hozzátok képest mintegy száz év késéssel nekiláttunk, hogy ősi birodalmunkat modern nemzetállammá alakítsuk át, az egész Nyugat kínai nacionalizmusról, nagy-han sovinizmusról, erőszakos asszimilációról sikoltozott.


Nyaldossátok a tibetiek sebeit, de azért hadd tegyünk fel néhány kérdést!

Hol van a független Baszkföld? Hol ülésezik a szuverén breton parlament?
Hány skót kérte, hogy Nagy-Britanniához tartozhassék?
S ki hívott be titeket Irakba, Afganisztánba?

Na de térjünk vissza a gazdasági agresszióra, amire ti tanítottatok meg minket, s amivel mostanában vádolni szoktatok bennünket.

Hát igen, az utóbbi időkben fordult a kocka, s most mi árasztunk el titeket az áruinkkal. De talán nem elhanyagolható különbség köztünk, hogy mi - saját határainkon kívül - nem alkalmazunk erőszakot. Még a görény mongoloknak sem sózunk oda, pedig azok igazán megérdemelnék.

Senki nem kényszerít rá a világon senkit, hogy kínai alsógatyában járjon, kínai csap alatt mosson kezet, kínai polcra pakolja a könyveit, kínai laptoppal blogoljon.


Mindezt ti választjátok nap mint nap. Persze lassan már nincs is más választásotok, de erről is csak ti tehettek, hiszen nem volt igényetek a drágább, máshol gyártott cuccokra.

Az meg aztán különösen nem a mi hibánk, hogy olcsók vagyunk.

Asszonyaitokat semmi nem akadályozza meg abban, hogy pár dollárért napi 12-14 órát görnyedjenek a varrógép előtt. Csakhogy ők erre nem hajlandók, a mi asszonyaink igen.

Ti is kalapálhatnátok a sárhányót, csavarozhatnátok a barkácsgépet, polírozhatnátok az asztallapot, szerelhetnétek a bicikliváltót, sodorhatnátok a kábelt, fújhatnátok az üveget látástól vakulásig fillérekért, s aludhatnátok a munkahelyeteken, vagy egy zsúfolt munkásszálláson a földön, csakhogy nem teszitek.

Aztán csodálkoztok, ha a mi termékeink olcsóbbak

Persze ne higgyétek el a mítoszt, miszerint mi, kínaiak, szeretünk dolgozni.
Valójában ugyanúgy utálunk, mint ti.
Csakhogy ha mi nem dolgozunk, éhen halunk.
Nálunk nincs nyugdíjrendszer, nincs ingyenes oktatás és egészségügy, nekünk annyink van, amennyit kínkeservvel megkeresünk.
Dolgozunk hát, mert muszáj: nekünk nemcsak magunkat kell eltartanunk, hanem gondoskodnunk kell idős szüleinkről, valamint gyerekünk tandíjáról, a bölcsödétől az egyetemig.

Ha nem muszáj, mi se dolgozunk: állami hivatalnokaink például a legtetűbbek a világon, de ez legyen a mi bajunk.

Mondhatjátok, hogy a kínai termékek rabszolgamunkával készülnek, sérülnek az emberi jogok stb. Pedig nem: a munkásokat senki nem kényszeríti dolgozni, s éppen annyi pénzt kapnak a munkaerejükért, amennyi annak a piaci ára.
Amennyit ti, vásárlók készek vagytok fizetni a munkájukért.
Egyébként ha van valami ötletetek arra, hogy hogyan lehetne másként, mint iszonyú kemény munkával eltartani a világ népességének 21%-át a termőterület 7%-án, szóljatok, a megoldási javaslatot továbbítjuk illetékeseinknek.

Ha el akarjátok lesni a titkunkat, nem kell Vuhuba utaznotok.

Elég, ha átmentek a bűzös Deák téri aluljárón a lerohadt kiskörutatok alatt.

Van odalenn mindenféle bolt, újságos, virágos, ilyesmi.

Az egyik fülkét egy ázsiai család bérli. Figyeljétek meg jól, az a bolt hajnaltól késő estig nyitva van. Már mindenki rég bezárt, már a koldusok is hazamentek, de ők továbbra is árulják a cigit, csokit, piát. Méghozzá jórészt magyar árukat, mert még a Pécsi Dohánygyár termékeinek értékesítésében is ügyesebbek, mint ti.
Na, ők speciel vietnamiak, de ti úgyis kínainak néztek minden mandulaszeműt, úgyhogy a lényegen ez nem változtat.

Vagy menjetek ki a Hold utcai vásárcsarnokba
. A földszinten van vagy hat kifőzde, köztük egy kínai büfé.

Az öt magyar kifőzde délután kettő felé, miután a környék irodistái és brókerei mind jóllaktak, fogja magát, és bezár. Csak a kínai büfé marad nyitva, úgyhogy az a néhány ember, aki valami miatt ebédszünet után megy csak ebédelni, kénytelen cukros disznót enni. Nem nagy üzlet ez, délután pár ezer forintot lehet csak keresni, de ők mégis mindenkit kiszolgálnak mindaddig, amíg a piac külső kapuit le nem lakatolják a biztonsági őrök.

Azt mondjátok, hogy az áruink szarok. Akkor, baszki, minek veszitek őket?

A helyzet az, kedves barátaink, hogy az egyszer használatos zoknijainkat, a rázós karácsonyfaizzóinkat, a hulló szőrű plüssállatainkat úgy veszitek, mint a cukrot.

Amikor kimentek a Négy Tigrisre, vagy bementek a sarki Pagoda Áruházba, pontosan tudjátok, hogy mire számíthattok. Mégis hozzánk jártok vásárolni.

Ráadásul az igazság az, hogy bármit bármilyen minőségben képesek vagyunk legyártani, ha megbízható űrhajóra volna igényetek, s meg tudnátok fizetni, azt is szállítanánk. De ti jobbára a gagyit veszitek, így mi sem törjük magunkat.

Megjegyezzük továbbá, hogy a kínai áruk zömét nem is mi hozzuk be - a ti nagykereskedőitek, árubeszerzőitek, üzletkötőitek járják be Kínát, hogy felhajtsák vagy legyártassák a legolcsóbb árut.

Gondoljátok, mi kopogtatunk a Tesco, az Ikea vagy a Praktiker ajtaján?
A francokat, ők jönnek hozzánk - ti meg megveszitek, amit mi rájuk sózunk.
Szemünkre vetitek, hogy csempészünk, adót csalunk, nem fizetünk vámot.
Szerintetek hogy tud bárki becsempészni nyolc konténer tornacipőt?
Eldugja a hátsó ülés alá? Vagy az övtáskájába?

Nem, a megoldás egyszerűbb: le kell fizetni a ti vámosaitokat, hogy kerülje el a figyelmét pár tonna áru, vagy értékelje a cuccot a valós ár tizedére, s így a vám is tizede lesz a normálisnak.

Nekünk vérünkben van a megvesztegetés - mondjuk úgy, a kultúránk szerves része -, de ahhoz, hogy sikerrel járjunk, arra is szükség van, hogy ti elviseljétek és fenntartsátok a világ egyik legkorruptabb állami rendszerét.

Ne feledjétek, a korrupcióhoz legalább két fél kell, s mikor mi idejöttünk, a másik felet már itt találtuk.
Ha pedig - a korrupciótól most tekintsünk el - adóhatóságotok hagyja, hogy adót csaljunk, rendőrségetek, hogy árut hamisítsunk, ellenőrző szerveitek sora,

hogy mérgező, veszélyes, értéktelen szemetet árusítsunk, akkor talán először a saját házatok előtt kéne sepregetnetek, s csak utána megtalálni minket.

Természetüknél fogva boltjaink, üzleteink, éttermeink nem titokban működnek, hanem teljesen nyilvánosan, bármikor bejöhettek ellenőrizni, lecsaphattok ránk, razziázhattok. Ha tovább folytathatjuk nem egészen törvényes tevékenységünket, akkor bizony ti vagytok a hülyék.

Ami pedig a márkahamisítást illeti, arra kár is a szót vesztegetni. Ha valaki akkora barom, hogy hamis Nike pólóban szeretne járni - ezt kétszáz méterről is jól fel lehet ismerni -, s mi kielégítjük ezt az igényét, akkor inkább dicséretet érdemlünk, semmint gyalázkodást.
Nem csapunk be senkit.
Vagy szerintetek bárki is komolyan gondolja, hogy az Arany Sárkány Üzletházban valódi Adidas sporttáskát kap?

Bár, amilyen hülyék vagytok, még ezt is el tudjuk képzelni.

Hasonlóan nevetséges, amikor azért kárhoztattok minket, mert büféink minden városotokat ellepték. Pedig itt is ti voltatok a barmok. Amikor a rendszerváltásotok idején bezártak az üzemi étkezdék, menzák, kifőzdék, vállalkozóitok kárpótlási jegyekkel és lila zakókkal csencseltek, ahelyett, hogy észrevették volna a piaci rést, s gyorsétkezdéket nyitottak volna.

Mi voltunk, s lényegében máig mi vagyunk az egyetlenek, akik olcsón, gyorsan, kiszámítható minőségben meg tudjuk tölteni a gyomrotokat. Mi nem túrtunk ki senkit a helyéről: az általatok elhagyott lyukakat béreltük ki, s hoztuk létre országotok legnagyobb gyorsétterem-hálózatát.

A kaja, amit adunk, valóban gyalázatos - de nektek ez is jó (egyébként már rég tönkrementünk volna).Mi pedig, nem tudjuk, megfigyeltétek-e, nem járunk a saját büféinkbe.

Nektek se lenne muszáj, mégis megteszitek, hát magatokra vessetek.

Sokat röhögtök rajtunk, amiért nem tudjuk megtanulni a nyelveteket. Nos, a helyzet az, hogy nem is akarjuk. Hiedelmeitekkel ellentétben eszünk ágában sincs elfoglalni az országotokat, vagy akár csak végleg megtelepedni benne.

Nem olyan jó hely ez. Sőt, nem akarunk titeket elkeseríteni, de Shenzhen, Shanghai, Qingdao, Hangzhou sokkal szebb és jobb helyek.

Mi azért jöttünk ide, hogy pénzt keressünk, s ha elég pénzt kerestünk ahhoz, hogy továbbállhassunk egy jobb helyre, akkor továbbállunk.

Aki igazán sikeres volt közülünk, az már rég továbbállt Angliába, Franciaországba, Amerikába.
Sokan visszamentek Kínába, mert ott is jobb lehetőségek vannak, főleg, ha az embernek sikerült összegyűjtenie némi tőkét.

Eszünk ágában sincs magyar állampolgárságért folyamodni, már csak azért sem, mert ezzel elvesztenénk a kínait, ami nem feltétlenül jó üzlet.

Ráadásul a hülye, folyton változó jogszabályaitok miatt nem is érdemes hosszú távra terveznünk, mert tizenöt átgürcölt év után is sokszor azon múlhat egy-egy tartózkodási engedély meghosszabbítása, hogy a bevándorlási hivatalban az ügyintéző hölgyet előző este boldogították-e, s ha igen, mennyire.

Egyszóval nem fogjuk azzal tölteni a drága időnket, hogy a bonyolult nyelveteket magoljuk - s ha lehet, gyerekeinket is a kínai-magyar kétnyelvűbe, az amerikai iskolába meg az IBS-be adjuk.

Szóval lehetne egy kicsit kisebb az arcotok. Az igazság az, és kérünk titeket, ne sértődjetek meg, hogy képmutató, igénytelen és ostoba olcsó jánosok vagytok.
Mi azt mondjuk: ahelyett, hogy embargó alá helyeztek minket, inkább gyártsatok olcsóbb és jobb cuccokat, mint mi.

Ahelyett, hogy bojkottáljátok áruinkat, inkább próbáljatok olyasmit gyártani, amire nekünk is szükségünk van, s amit csak ti tudtok készíteni.

Ahelyett, hogy a hülye politikusaitokat külditek hozzánk - akik úgysem csinálnak semmit, csak esznek-isznak és a ti pénzeteken nézik meg a Nagy Falat -, lepjék el Kínát az ügyes üzletembereitek a visszautasíthatatlan ajánlatokkal.

És rinyáljatok kevesebbet, dolgozzatok többet.

Köszönjük szíves figyelmeteket. Reméljük, azért barátok maradunk.

Üdvözlettel: A kínaiak"
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Törökországi betegségek
  2010-11-07 16:26:48, vasárnap
 
  -Egy egész falu megsemmisítését tervezik Törökországban - mindenki rákos

[origo] | 2010. 11. 06., 5:30Címkék:daganatok, rákos megbetegedés, törökország, kitelepítés, falu
A török Tuzkoy falut már csak "rákos faluként" emlegetik, mivel a halálesetek felét egy ritka rákos megbetegedés, a mesothelioma okozza, ráadásul világviszonylatban ez az átlagos arány 600-880-szorosát jelenti.
Ajánlat
24. születésnapján tudta meg, hogy rákos daganata van
Sokszor véletlenül találnak rá a rákos daganatra
Michael Douglas az életéért küzd - De honnan ismerhető fel a gégerák?
Bebizonyosodott, amitől féltünk: A rák az ember műve
OK.hu
Tuzkoy eddig a fantasztikus sziklás képződményeiről volt híres, most azonban a világ figyelme a faluban történt különös rákos esetekre irányul. A kis török település környezete ugyanis tele van egy rendkívül veszélyes vulkáni kőzettel, az erionite-tel, amiből a falusiak többnyire a háziakat és az utakat is építették. Az Egészségügyi Világszervezet, Nemzetközi Rákkutatási Ügynöksége szerint ez a kőzet a rákkeltő anyagok legveszélyesebb, 1-es csoportjába tartozik.A lakók és a kutatók szerint valószínűleg a kőzet törmelékes szálló porát folyamatosan belélegezve betegedhettek meg, ezért a hatóságok a teljes falut ki akarják telepíteni másfél kilométerrel távolabb. 2004-ben, mikor mindez kiderült, a falut veszélyes zónának nyilvánították, és 250 családot már átköltöztettek. A további 2350 lakost azonban csak akkor tudják kitelepíteni, ha már az új lakások is elkészülnek, amit 2011-re terveznek - írja a business.maktoob.com weboldal.Nincs több hely a temetőkbenA faluban a halálesetek 48 százalékát a mesothelioma okozza, ami a negyede a törökországi éves 40-60 ilyen új rákos megbetegedésnek. Az átlagon felüli elhalálozások miatt már a falu két temetője megtelt, ezért most egy harmadikat kell nyitniuk. A település egyes részei a több mint 1000 üres ház és az elhagyott utcák miatt már úgy néznek ki, mint egy szellemváros. Néhány házban csak állatokat tartanak vagy teljesen üresen áll. A helyiek már csak a csodában reménykednek.A kormány keresi a megoldástIzzettin Baris kutatóprofessor szerint az erionite számtalan helyen megtalálható a világon beleértve az amerikai Nevada államát is. "Viszont ezeken a helyeken többnyire mélyen a földfelszín alatt vannak ezek a kőzetek, és a lakosok sem szoktak házakat építeni belőlük" - tette hozzá professor. A falutól 22 kilométerre van a legközelebbi, turisták által is kedvelt vulkáni látványosság, de ott például ilyen veszélyektől nem kell tartani.A kormány a továbbra is vizsgálja, hogyan lehetne minimálisra csökkenteni a veszélyt, és a Parlament egy bizottságot is létrehozott a probléma megoldására. A végleges kitelepítés után a legjobb megoldásnak a falu eltemetését tartják, vagyis 1-1,2 méteres földdel és növényzettel borítják majd be. 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Afganisztán ma, kommentek!
  2010-02-08 20:58:07, hétfő
 
  aldozat77 2010. 02. 08. 20:4

Most irok egy érdekeset!

ami itt Magyarország politikájában történik az már beillik egy Afganisztáni háborunak is. Csak itt puska, tank, ágyuk nélkül ölik meg a magyar szegény szerencsétlen embereket.

belekényszeritik az ország lerobbant, bankok által tönkretett, állásukból elbocsájtott embereket az öngyilkosságba!! :((
====================================================
Jó pár éve Magyarországon jöttek a "TANKOK", lerombolták az Magyarországot,
ma pedig itt vannak a "BANKOK"
s utcára tették a behajtók , lerobbantották a szegény magyar fiatalságot, családokat.
=============================================================
ISTENEM! mennyi ártatlan vállalkozó , és munkás ember lett öngyilkos , mert a magyar állam vezérei nem segitenek a magyarokon, és munkanélkülivé váltak embereink.

Köztük én is az vagyok. De beteg is lettem közben, s mivel rokkant nyugdijas vagyok , még fogjam be a számat, mert nem vagyok munkanélküli, igy nem kell segélyért kujtorogni.
Ahol ugy sem adnak semmit sem.

Ezt a magyar szocialista vezérek nem veszik észre, hogy országunk milyen bajban van.

Ez Magyar földön magyar háboru, csak éppen fegyver nem ropog még.
De még nem biztos! :((

Sajnos aki hatalomra kerül az be akarja kebelezni az egész világot, felélni az állami vagyonokat, eladni az országot, s eltünni ki tudja melyik földrészen, ahol él majd vigan az ellopott pénzből.
EZ MAGYARORSZÁG!!!!!!!! :))
Sajnos innen menekülnek a fiatalok munkát keresni

Afganisztánba és Irakba,hogy meg tudjanak élni, és itthon a saját országában, ne haljanak éhen.

Most nem mindegy, hogy Magyarországon munkanélküliként öngyilkos leszek,vagy éhenhalok.

vagy pedig külföldön szerencsét próbálok és ott halok meg.
Nekem már ugy is mindegy, hol halok meg.
Most jelen pillanatban annyi forintom sincs, hogy a gázfütését, villanyárát, vizdijat kifizessem.
Akkor erre ki mit reagál?

Jön a gázelzárás, villanyelzárás, vizelzárás.
Ez jobb lesz akkor.
Akkor inkább hősi halált halok valahol Európán kivül!!!!

=====================================================

90 idiot 2010. 02. 08. 18:50 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Az RPG az egy eszköz amiből a kummulatív, páncéltörő, reaktív rendszerű PG-7-es egyik fajtáját lőhetik ki. RPG-t nem lő senki, maximum dob.

89 Skyfox 2010. 02. 08. 18:36 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
ua 2010. 02. 08. 15:48
"Amiért írtam, mindenki készpénznek veszi, hogy gánát vetővel lőttek RPG-t. Emberek a gránát, nem RPG. Az RPG rakéta."

Itt azért vitába szállnék Veled. A honvédség által bemutatott szerkezet igen hasonlított egy RPG-7 típusú, kézi páncéltörő gránátvetőre, amiből páncéltörő gránátot lőnek ki. Az, hogy rakétameghajtás elvén jut a célba a páncéltörő gránát attól még nem rakéta. Tehát az RPG-7 lövedék NEM rakéta.88 idiot 2010. 02. 08. 16:32 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Helyesebben RPG - Rucsnoj Protyivotankovij Granatomjot, mivel szovjet eszközről lévén szó. De ez nem is annyira fontos jelen esetben. Örüljünk, hogy ennyivel megúszták a sérültek.
87 ua 2010. 02. 08. 16:26 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
helyesbítés:
tudom az RPG rocket propelled grenade.86 ua 2010. 02. 08. 15:48 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Tisztelt egybegyültek!
maradjunk annyiban, hogy van különbség önkéntes és ÖNKÉNTES között. Bármely munkahelyen lehet olyan szituációt teremteni, hogy ne mondhass nemet, főleg ha nem szerződéses az ember. Igen voltam és vagyok katona.

Amiért írtam, mindenki készpénznek veszi, hogy gánát vetővel lőttek RPG-t. Emberek a gránát, nem RPG. Az RPG rakéta. Más pontatlanság is van a cikkben A HMMWV nem harcjármű főleg nem "harci jármű", hanem páncélozott gépjármű amin van egy géppuska.(.. és valóban van 10 centis üvege). Szóval amíg nem tudjuk mivel lőttek, addig minden merő találgatás.

Minden jót srácok odakinn!!85 Skyfox 2010. 02. 08. 14:30 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
hindenburg 2010. 02. 07. 19:47

"A kommulatív RPG felrobbanásakor a páncél testen belül igen negy légnyomás lép fel. Ami az emberek belső szerveit roncsolja. Kizártnak tartom, hogy egy röhejes páncélablak felfogja egy RPG lőszer robbanását."

Kijavítanálak, hogy nem csak a "belső szerveiket", hanem "minden szervét", plusz mindent amire a magas nyomás hathat.

Az híradás szerint indult be a komulatív robbanófej, hanem a gránát mozgási energiája törte (robbantotta?) be a golyóálló üveget.
Hogy miért is annak több oka lehet:
1. Selejtes gránáttal lőttek.
2. Túl közelről lőttek (kb 200 m-en belülről), ilyenkor a piezokristály nem élesíti a gyújtót.
3. Elfelejtették levenni a "védőkupakot" a nyomásérzékelőről.
4. A becsapódás szöge túl "hegyes" volt, lecsúszott az ablakról.

A "röhejes páncélablak" mindenesetre megmentette az életét pár honfitársadnak, akik akár érted is készek zokszó nélkül kockáztatni az életüket. Gondolom ez Téged nem hat meg, és ne is legyen rá szükség soha, de nem bírtam megállni, hogy ne tegyem szóvá. Mindenesetre remélem, hogy nem a táliboknak "drukkolsz". 83 idiot 2010. 02. 08. 12:15 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!

hindenburg
"Akkor most már el kéne döntenetek ,hogy most akkor harcolni mentünk oda vagy békét teremteni? "
Ez kérdés???
Hallottál Te olyanról, hogy magyar katonák harcolnak bárki ellen is? Mikor támadás éri őket megvédik magukat. De nem fosztanak ki, mészárolnak le, égetnek fel falvakat!
A neve pedig nem béketeremtő vagy békefenntartó misszió. PRT.82 hindenburg 2010. 02. 08. 11:36 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Előző hozzászólásomhoz. Nem Iránt hanem Irakot akartam írni tehát a mondat helyesen: "És akkor mi a helyzet Irakban?"
Bocsi az elírásért.


81 hindenburg 2010. 02. 08. 11:21 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
olaf: Földgázzal kapcsolatban. A Nabuko vezeték egyik forrása az Afgán földgáz lenne. Tehát még is csak érdek megkaparintani azt a mennyiséget. És valószínű az Iráni készlet is fog kelleni Amerikának, csak még kell valami jó indok amit bevesz a világ.
"de egy profitéhes nagyhatalom sem akkora ökör, hogy egy távoli esetleges és egyre reménytelenebb haszonért dollármilliókat pocsékoljon el." És akkor mi a helyzet Iránban? Ott talán nem dollármilliók folynak el? Afganisztánba ugyan úgy bele fog törni Amerika "bicskája" mint az Oroszoké. Szégyenteljesen ki kell vonulniuk.
2. Ciprus arra jó példa, hogy a NATO-n belül két ország lehet ellenséges viszonyban, területi problémákkal. A Nato pedig tehetetlen.
3. Akkor a rendőrök hősök! Főleg tüntetések szétverésekor...
Mellesleg tudtommal mi oda segíteni mentünk és nem a harctérre! Akkor most már el kéne döntenetek ,hogy most akkor harcolni mentünk oda vagy békét teremteni?
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Afganisztán ma!
  2010-02-08 20:52:56, hétfő
 
  Gránátvetővel támadtak a magyarokra Afganisztánban


[origo]MTI2010. 02. 07., 13:21Utolsó módosítás: 2010. 02. 08., 16:48Címkék:Afganisztán, afganisztáni háború, afgán konfliktus, Magyar Honvédség
eszközök:Megosztás - Mi ez?Facebook Startlap Tumblr Twitter Google MySpace Két magyar katona megsérült, amikor megtámadták az Afganisztánban szolgáló magyar Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoját vasárnap délelőtt. A támadók lesből, gránátvetőkkel lőtték a Puli Kumriban lévő bázisra igyekvő magyar Humvee-ket. Az egyikük súlyos sérülést szenvedett, mindkettejüket a kunduzi német katonai kórházba szállították. A támadással két pakisztáni férfit gyanúsítanak, már elfogták őket.


Magyar katona Afganisztánban (a kép illusztráció)

340 magyar szolgál AfganisztánbanMagyarország 2004-ben csatlakozott a NATO afganisztáni missziójához. A magyar kontingens eleinte békefenntartó feladatokat látott el, de 2009 januárja óta az afgán rendőrök kiképzésében is részt vesz. Tavaly decemberi adatok szerint 340 magyar katona állomásozik Afganisztánban.

A Puli Kumriban állomásozó Tartományi Újjáépítési Csoport (PRT) vezetését 2006 óta látják el a magyarok, a csoportban összesen 240 fő szolgál. A magyarok építettek már egyebek mellett utat, egészségügyi központokat, kis erőműveket, de részt vesznek a helyi biztonsági erők képzésében is. A PRT egyaránt ellát katonai (békefenntartás, járőrözés, őrzés-védelem, konvojkísérés) és polgári feladatokat.

Ugyancsak Baglán tartományban, az Ohiói Nemzeti Gárdával együttműködve, egy magyar vezetésű Műveleti Tanácsadó és Összekötő Csoport (OMLT) segíti két, az afgán nemzeti hadsereg ottani alakulatának műveleti felkészítését. Az OMLT-ben nem frontvonalban szolgáló katonák, hanem kiképző feladatokat ellátó rendfenntartók, rendőrök, katonák szolgálnak. A hatvanfős kiképző csapat felét teszik ki a magyarok.

Rajtuk kívül 50 törzstiszt is dolgozik Afganisztánban, egy úgynevezett Különleges Műveleti Csoport keretében pedig 16 magyar katona szolgál amerikai parancsnokság alatt. Ők különböző felderítési és egyéb műveletekben vesznek részt. Három kontinensen, 13 országban összesen 850 magyar katona szolgál különböző nemzetközi misszióban.

JÁTSSZ ONLINE!Válassz kategóriát! Szófoci Word Soccer Billiárd Makaó Amőba Sakk Strip Póker Póker Texas Hold'em Dáma Torpedó Passziánsz Sudoku Wild West IQ kártya Pexeso Puzzle Hoki
KORÁBBANMagyar katonák keveredtek tűzharcba Afganisztánban
Tőrbe csalták a meghalt tűzszerészeket
OK.huTámadás érte a Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) egyik összekötő csoportját Afganisztánban Baglán tartományban. Két magyar katona - az oszlopparancsnok, egy százados, illetve az egyik sofőr - megsérült. Előbbi súlyos, artériás sérüléseket, a másik könnyebb hámsérülést szerzett - közölte Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője vasárnap.

A sérülteket az oszlop egészségügyi személyzete azonnal ellátta, állapotukat stabilizálta, majd helikopterrel azonnal a közeli, kunduzi kórházba szállították őket. A súlyosan sérült századost egy érsebész megműtötte, a műtét sikeres volt, komplikáció nem lépett fel. Mindketten eszméletüknél vannak, családjaikat a Honvédelmi Minisztérium (HM) már értesítette.

A katonák a Baglánban lévő Puli Kumritól, a magyar tartományi újjáépítési csoport (PRT) központjától 80 kilométerre tartottak ellenőrzést egy város környékén. A támadók a visszafelé tartó úton, lesből lőttek rá a magyarok négy Humvee-ből álló konvojára gránátvetővel (RPG). Az első lövés a konvoj második autójának jobb oldali ablakát érte. Az erősen páncélozott harci jármű ablakai betörtek, a katonák sérüléseit a szilánkok, és a törmelékek okozták. A merénylők másodjára is rálőttek a kocsikra, de az a lövés már két autó között repült el.A kínai Új Kína hírügynökség által idézett Mohammed Kabir Andarabi tartományi rendőrfőnök szerint is éppen visszatérőben voltak Puli Kumriban található bázisukra a magyar katonák, amikor megtámadták őket. A rájuk támadó lázadók közül egyet megöltek, egyet megsebesítettek Andarabi szerint. A Hizb-i-iszlami nevű szélsőséges iszlám szervezet magára vállalta a támadást, és azt közölte, hogy rakétákat lőttek a katonákra, és ők is veszteségeket okoztak.

Elfogtak két pakisztánit

A helyi hatóságok már felkutatták a feltételezett elkövetőket: két pakisztáni férfit őrizetbe vettek, kihallgatásuk folyamatban van.

Tömböl László vezérkari főnök az esetről tájékoztatta Szekeres Imre minisztert, aki informálta Bajnai Gordon kormányfőt és Lázár Jánost, az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnökét.

A megsérült katona a szóvivő szerint akár haza is jöhet, ezt a honvédség minden esetben felajánlja a sérülteknek. Ebben a konkrét esetben ugyanakkor nincs szükség arra, hogy előbb hazajöjjön a százados, mert hamarosan letelik féléves szolgálata, így - ha a gyógykezelésre még szükség lesz - az már itthon folytatódhat.

Nem először támadnak magyarokra

Az Afganisztánban szolgáló magyar katonák legutóbb tavaly augusztusban keveredtek tűzharcba, az afgán elnökválasztás idején. Akkor egyetlen magyar sem sérült meg. 2008. októberében egy magyar katona könnyebben megsérült, amikor egy tálib öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy rendőrőrsön, Puli-Humriban. A támadásban egy amerikai katona meghalt, és hat ember megsebesült.

Ugyanebben az évben alig egy hónapon belül két magyar tűzszerész is út mentén felállított pokolgépek áldozatául esett. Mindkettejüket - Kovács Gyulát és Nemes Krisztiánt is - tőrbe csalták Baglánban. A honvédség vizsgálata szerint ők gyilkosaik azért pécézték ki őket, mert eredményesen derítették fel és hatástalanították a különböző pokolgépeket. Kovács Gyulát 2008. június 10-én, Nemes Krisztiánt július 12-én ölték meg a terroristák. A tűzszerészeket hősi halottá nyilvánították és posztumusz előléptették.

Előttük 2007 októberében sérült meg magyar katona a közép-ázsiai országban. Akkor a Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport egyik konvoja mellett pokolgép robbant, a katona hámsérüléseket szenvedett. 2006 tavaszán egy autóbalesetben sérült meg három magyar katona Afganisztánban, amikor kocsijukkal ki akartak kerülni egy követ, de felborultak. Kettejüket akkor haza is hozták.

Irakban civilek is meghaltak

Irakban 2004 nyarán halt meg egy magyar katona. Nagy Richárd zászlóaljával vizet szállított, amikor robbanás történt mellettük. A 27 éves katona súlyos tüdősérülést szenvedett, és már nem tudták megmenteni. Irakban 2008 tavaszán is megsérült könnyebben egy magyar katona egy robbanás nyomán felverődött kőtől.

Amikor még Irakban szolgált a 300 fős magyar szállítókontingens, egy terrortámadásban egyszerre 38 magyar sérült meg 2004 februárjában. Halálos áldozat akkor nem volt. Az Irakban logisztikai feladatokat ellátó magyar kontingens utolsó katonái 2005 januárjában tértek haza.

Irakban nem csak magyar katona, de magyar civilek is életüket vesztették. 2007 januárjában egy magyar biztonsági őr halt meg, amikor támadás érte az általa kísért civil szervezet konvoját. Irak megszállásának első évében is meghalt egy magyar civil. A férfi a Toi For Kft. alkalmazottja volt, és amerikai katonák lőtték le 2003 novemberében egy ellenőrző pontnál, mert nem fékezett autójával, és azt hitték, támadni akar.

 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Élve temettek el lányt
  2010-02-06 00:19:32, szombat
 
  Élve temetett el családja egy török lányt, mert fiúkkal beszélt[origo]MTI2010. 02. 04., 21:19Utolsó módosítás: 2010. 02. 04., 21:20
Címkék:Törökország, kékfény, gyilkosság
eszközök:
Megosztás - Mi ez?

Facebook
Startlap
Tumblr
Twitter
Google
MySpace
Családja úgy tudta egy 16 éves török lányról, hogy fiúkkal beszélget. A családi tanács úgy döntött, tisztára kell mosni a család becsületén esett foltott, ezért eltemették élve.
JÁTSSZ ONLINE!

KORÁBBAN
Élve megégettek egy lányt Pápua Új-Guineában
14 embert égettek el élve Kenyában
Élve földelik el az AIDS-eseket Pápua Új-Guineában
OK.hu
ööá
A rendőrség szerint saját családja temetett el élve egy 16 éves török lányt. Azért ölték meg, mert fiúkkal beszélt, ami apja és nagyapja szerint helytelen dolog. A lány megbüntetéséről a családi tanács döntött a Guardian szerint.


A lány apját és nagyapját őrizetbe vették, az egyelőre nem világos, hogy meg is gyanúsítják-e őket a lány megölése miatt. A lány anyját már kihallgatták, de nem vették őrizetbe.
A lányra ülő helyzetben, egy két méter mély sírban találtak rá. A halottkém tüdejében és gyomrában földet talál, ami arra utal, hogy élve temették el és tudatánál volt a bűncselekmény elkövetésekor.
A lány holttestére decemberben bukkantak rá a család kertjében, azután, hogy egy újságcikk jelent meg eltemetéséről.
Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése elé terjesztett jelentés szerint Törökországban hetente egy ember esik áldozatul valamilyen becsületgyilkosságnak. A felmérések szerint a becsületgyilkosság a kurdok lakta övezetekben a legelterjedtebb, és itt a leginkább elfogadott.
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
Kinai csoda, 9 éves terhes nő
  2010-02-06 00:17:22, szombat
 
  Kilencévesen sem a legfiatalabb édesanya a kínai kislány
[origo] | 2010. 02. 04., 16:01

Címkék:gyermekegészség, terhesség, szex
Január 27-én egy kilenc éves kínai kislány adott életet egy egészséges kisfiúnak - értesült a Telegraph brit napilap. A terhesség ugyan meglepte a világot, a legfiatalabb édesanya azonban 1939-ben, öt évesen hozta világra 2,7 kilogrammos csecsemőjét.
A fiatal kínai anyukát a szülei vitték be a Csilin megyei Csangun kórházba, ahol néhány nappal később megindulta szülés. Az egészséges kisfiú 2,75 kilogrammal született császármetszéssel, és a sajtó értesülései szerint az édesanyjával együtt jól vannak. Többet azonban nem sikerült megtudni, ugyanis mind a kórház, mind pedig a család elzárkózik a nyilvánosság elől.
A kínai rendőrség jelenleg nyomozást folytat az ügyben ugyanis, Kínában súlyos bűncselekménynek számít, ha valaki 14 év alatti, tehát gyermekkorú lánnyal folytat szexuális kapcsolatot, ugyanis attól függetlenül, hogy történt-e erőszakos közösülés, az ilyen aktusok mindenképpen nemi erőszaknak számítanak. A család hallgat, csak annyit sikerült kideríteni, hogy ők jelentették be az esetet.
Kínában nemrégiben kampányt indítottak annak érdekében, hogy a gyerekek minél később kezdjenek szexuális életet élni - írja a Daily Mail brit napilap online kiadása. Ugyanis egy sanghaji kórház statisztikájából az derül ki, hogy az abortuszok 30 százalékát diáklányokon hajtják végre. A kampány során az iskolákban letiltották a szexuális tartalmú internetes oldalak elérhetőségét, valamint számos középiskolában akár kicsapással büntetik azokat a diákokat, akikről kiderül, hogy szexuális kapcsolatot folytatnak.

Tiniként már nagyszülő lehetne

A világ legfiatalabb anyukája 3 évesen, egy hormonzavarnak köszönhetőem már menstruált és 5 évesen hozta világra gyermekét 1939-ben. A kisfiú már elmúlt 10 éves amikor megtudta, hogy a vele együtt nevelkedő kislány valójában ne ma testvére, hanem az anyja. 2000-ben egy orosz párnak igencsak fiatal párnak született gyereke az anya 8 az apa pedig 13 éves volt.
[origo]
Csatlakozz te is a LifeNetwork klubjához az -en, a -on, valamint a -en!

MEGOSZTÁS: div#kommentlista, a.komment_open{ display: block; } a#komop{ display:block; }
Hozzászólását köszönjük!


9 komment
aldozat77 // Kilépés
Hozzászólás:
Még felhasználható: 4000 karakter
Értesítést kérek a hozzászólásokról az alábbi címre:


aldozat57@gmail.com
9 aldozat77 2010. 02. 04. 19:48 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
az eszem megáll!!!!
mindjárt leesek a székről de nyomban!

ezek a mocskos Kinaiak még ebben a sex-ben is learatják a babért.
már a csecsemők is sexelnek náluk!!???????????
:))))

szaporodnak, mint a szunyogok, meg a kullancsok,
az egész Föld nevü bolygót el akarják foglalni igy!! :((

a mindenit!8 soci 2010. 02. 04. 19:27 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
szerintem is bagyon fura, és nálunk Mo-n is ez van hogy már az óvodában tudják a gyerekek hogy mi merre hány méter,és csoda hogy már 10-12 évesen sexuális életet élnek, de ez a mai szülők hibája is,mert nem figyelnek eléggé hogy a gyerek mit csinál.


7 Csajszi 2010. 02. 04. 18:56 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Ez nagyon Durva!!!! Hogy lehet ilyen fiatalon szexuális kapcsolat??!!! Ez undorító!!! Ők még kis gyerekek! Meg, hogy teherbe esik és szül! Hiszen még ő maga is fejlődik! Ez nem normális dolog


....
6 te jo isten.... 2010. 02. 04. 18:56 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
te jo isten..

..
5 armada 2010. 02. 04. 18:29 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Megdöbbentő és ijesztő! Mi lesz a jövőben? Hogy védjem majd meg a gyerekemet az ilyen aberráltaktól? Félelmetes!


4 szilvi1025 2010. 02. 04. 18:19 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Jesszus!!!
Hol vannak ilyenkor a szülök??
Ezek még kis gyerekkek. Ki ilyen aberált?


3 nokomment 2010. 02. 04. 18:10 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
BAROMSÁG!!!!!!


2 ZeroHero 2010. 02. 04. 18:03 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
Az oké hogy hormonzavar miatt fiatalon képes gyereket csinálni, de mégis ki szexel egy 5 vagy akár 9 éves kislánnyal!? Ez a nem normális, nem az hogy képes teherbe esni!


1 valakimég 2010. 02. 04. 16:37 Sértő tartalom? Értesítse a moderátorokat!
ez hihetetlen... hol van ilyenkor az édesanyja a kislánynak??
 
 
0 komment , kategória:  Külföldi hirek  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 7 
2018.09 2018. Október 2018.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 12 db bejegyzés
Összes: 3058 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 100
  • e Hét: 748
  • e Hónap: 7665
  • e Év: 147690
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.