Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
***csodás NÉVNAPI KÖSZÖNTŐ***
  2011-02-23 15:47:49, szerda
 
  Gyönyörű napra ébredtél,
még ha kint nem is süt a nap.
A boldogság szívárványa kísérje utadat!
Boldog Névnapot kívánok Neked!
A szeretet vezérelje minden lépésedet."
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Töltött narancs
  2010-11-20 20:06:52, szombat
 
 
Hozzávalók:
60 dkg narancs (4 db), 3 dkg liszt, 3 db tojássárgája, 3 dl narancsízű ital, 1 dl tejszín, Polisweet.
Elkészítés:
A narancs tetejéről egy lapot levágunk, belsejét kiszedjük és kis kockákra vágjuk. Simára keverjük a lisztet, a tojássárgáját az itallal, és gőz fölött, állandóan keverve, sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a narancskockákat és a tejszínhabot. Ezt a krémet töltjük a kivájt narancshéjba, és a levágott lapot ráfektetjük. Lehűtve tálaljuk.
E: 162 kcal
Sz: 19 g
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Tejfölös cseresznye
  2010-11-20 20:03:27, szombat
 
 
Hozzávalók:
40 dkg cseresznye, 2 dl tejföl, 1 dl kefir, 2 dkg darált dió, ízlés szerint citromlé, csipetnyi őrölt fahéj, 50-70 csepp Polisweet.
Elkészítés:
A kimagozott cseresznyét ízesítjük a fele Polisweettel, csipetnyi fahéjjal, ízlés szerint citromlével és a darált dió felével, majd leöntjük az édesített tejföl és kefir keverékével. Mély üvegtálkákba, a maradék dióval meghintve tesszük asztalra.
1 adag E: 748 kJ / 178 kcal
Sz: 18 g
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Tejes kalács
  2010-11-20 20:03:04, szombat
 
 
Hozzávalók:
1 kg liszthez 2-3 dkg élesztőből 2-3 dl tejjel gyenge kovászt készítünk, és a lisztbe öntve hagyjuk megkenni. Ha megkelt, a következőket adjuk hozzá: 2-3 tojás, 2 tabletta - meleg vízben feloldott - Polisett, csipetnyi só, másfél dl olvasztott vaj vagy egy margarin fele, annyi langyos tej, amennyit a tészta felvesz.
Elkészítés:
Dagasztás közben öntjük a tészta alá a megolvasztott margarin második felét, jól beledolgozzuk, szinte hajtogatva - ettől lesz foszlós a kalács. Jól megkelesztjük, azután formába tesszük, vagy megfonjuk, és kikent formában vagy tepsiben tovább kelesztjük. Egyenletes tűznél szép pirosra sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 20.
  2010-08-26 21:06:45, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 19.
  2010-08-26 21:06:17, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 18.
  2010-08-26 21:05:50, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 17.
  2010-08-26 21:05:20, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 16.
  2010-08-26 21:04:52, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
Máté Péter 15.
  2010-08-26 21:04:22, csütörtök
 
  HIBÁS VIDEÓ BESZÚRÁS!  
 
0 komment , kategória:  Zene  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 667
  • e Hét: 6088
  • e Hónap: 150570
  • e Év: 264838
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.