Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
SZÉP VIRÁGOS KÉPET Kaptam :)
  2014-03-12 10:51:57, szerda
 
 
2014. március 12. 2:31

Kedves Ildykó!
Nem tudom, hogy mi a meglepetésed oka, hiszen a tvn.hu-s ismerőseim között egyetlen Ildykó van és az Te vagy!

Jó egészséget kívánok Neked és kedves Családodnak és kellemes tavaszi napokat!

Szeretettel gondolok Rád! Kati


Link 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
Párom kapta Katikától! FIADNAK IS BOLDOG NÉVNAPOT!!!!
  2014-01-07 11:18:24, kedd
 
 
Link 2014-01-07 09:29:28

Kedves Ildykó!

Nagyon boldog névnapot kívánok Párodnak!

Én ezzel kedveskedtem a Fiamnak

Expressz vajas tészta diabetikusan

hozzávalók:
25 deka liszt
15 deka vaj
csipet só
5-7 evőkanálnyi szódavíz
2 evőkanál xilitpor forgatni
Ch csökkentett lisztet használtam, a hideg vajat almareszelőn hozzáreszeltem és elmorzsoltam a liszttel. Kicsit sóztam, és apránként adtam bele a szódavizet, csak annyit, hogy összeálljon. A kész tésztát 20 percre hűtőbe tettem. Nem szükséges, azonnal is nyújtható, jó állagú tésztám lett.
Ez a tészta kinyújtva bármilyen töltelékkel tölthető, diós, mákos, lekváros, stb.
Én most cukor nélkül főzött kemény szilvalekvárral kentem be a 3 mm vastag téglalapra kinyújtott tésztát, és felcsavarva másfél centi magasságú csigákra metéltem. a szélein lévő esedékből néhány kiflit csináltam.
Összesen 16 csigám és 6 kiflim lett, épp belefértek a nagy gáztepsibe.

Mire felébred Atilim, meg is csinálom, én kakaóval fogom tölteni, mert azt szereti . . .

Itt van a végeredmény! A csigák kakaósak, a kiflik sütésálló szilvalekvárral készültek.

Baráti ölelésem száll feléd! Kati


Link

Link


 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
CLAUDE STEINER: Meleg bolyhos
  2013-12-22 11:20:39, vasárnap
 
 
Link 2013-12-22 05:20:27
Kedves Ildykó!

Köszönöm látogatásodat!

Claude Steiner: Meleg bolyhos

Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer régen két nagyon boldog ember. Úgy hívták őket, hogy Tamás és Margit. Volt két gyermekük is, Jancsi és Juli.
Hogy megértsétek, milyenek voltak, tudnotok kell, milyen volt az élet akkoriban.
Tudjátok, azokban a boldog időkben mindenki kapott születésekor egy kis puha Bolyhos Zacskót. Ahányszor az ember belenyúlt ebbe a zacskóba, ki tudott onnan venni egy Meleg Bolyhost. A Meleg Bolyhosokra nagyon nagy szükség volt, mert ha valaki ilyen meleg bolyhost kapott, azon elömlött a melegség és a puhaság. Azokra az emberekre, akik nem jutottak rendszeresen Meleg Bolyhoshoz, az a veszély leselkedett, hogy megbetegszenek, összetöpörödnek és meg is halhatnak.
Azokban az időkben nagyon könnyű volt Meleg Bolyhost kapni. Akárhányszor az ember úgy érezte, odamehetett a másikhoz és mondhatta:
- Szeretnék egy Meleg Bolyhost!
Akkor csak belenyúltál a zacskódba és kihúztál egy Bolyhost, akkorát, ami egy kislány markában is elfér. Ahogy a Bolyhos meglátta a napvilágot, mosolyogni kezdett és nagy bozontos Meleg Bolyhossá növekedett. Aztán rátetted az illető vállára, fejére vagy az ölébe, és az belesimult, ráolvadt és egész testében jó érzéssel töltötte el.
Az emberek mindig kértek egymástól Meleg Bolyhosokat, s mivel szabadon hozzájuthattak, nem okozott gondot eleget kapni belőlük.
Egyszer egy gonosz boszorkány odalopózott Tamás házához, míg Margit a kislányukkal játszott és a fülébe súgta.
- Nézd csak Tamás, látod azt a sok Bolyhost, amiket Margit Julinak ad? Tudod, ha így folytatja, végül kifogy belőlük, és akkor nem marad számodra.
Tamás meghökkent:
- Azt akarod mondani, hogy nem lesz annyiszor Meleg Bolyhos a zacskónkban, ahányszor csak belenyúlunk?
- Nem bizony - felelte a boszorkány - egyáltalán nem - és ha egyszer kifogytál, annyi. Több nem lesz.
Tamás szívére vette a dolgot, és elkezdte figyelni, hányszor ad Margit valaki másnak Meleg Bolyhost. Végül nagyon elkezdett aggódni, és ingerült lett, mert nagyon szerette Margit Meleg Bolyhosait, és nem akart lemondani róluk. Azon kezdett gondolkodni, hogy nem helyes, ha Margit minden Meleg Bolyhosát a gyerekekre, meg másokra költi. Ahányszor csak másnak adott egyet, Tamás elkezdett panaszkodni, és mivel Margit nagyon szerette őt, nem adott olyan gyakran Meleg Bolyhosokat. Tamásnak tartalékolta őket.
A gyerekek látták ezt, és megtanulták, hogy rossz dolog Meleg Bolyhosokat adni, ahányszor csak kérnek, vagy kedvük van hozzá. Ők is nagyon elővigyázatosak lettek. Közelről figyelték a szüleiket, és ahányszor csak azt érezték, hogy szüleik túl sok Meleg Bolyhost adnak másoknak, ők is ellenkezni kezdtek. Egyre inkább azon aggódtak, hogy túl sok Meleg Bolyhost adnak ki a kezükből. Bár találtak egy Meleg Bolyhost, ahányszor csak belenyúltak a zacskójukba, egyre kevesebbszer nyúltak bele, és egyre fösvényebbé váltak.
Csakhamar az emberek észrevették a Meleg Bolyhosok hiányát, és kezdtek kevesebb melegséget és lágyságot érezni. Elkezdtek összetöpörödni, és volt aki meg is halt a Meleg Bolyhosok hiányától.
Egyre többen mentek a boszorkányhoz bájitalt és balzsamot venni, habár úgy tűnt, ezek nem segítenek. Nos, a helyzet tényleg nagyon rosszra fordult.
A gonosz boszorkány nem akarta igazából, hogy az emberek meghaljanak (mert halott emberek nem tudnak balzsamot és bájitalt venni). Mindenkinek adott egy zacskót, ami nagyon hasonlított a bolyhos zacskóhoz, csak ez a zacskó hideg volt, míg a Bolyhos meleg. A boszorkány zacskójának belsejében Hideg Szúrósok voltak. Ezektől a Hideg Szúrósoktól az emberek nem melegséget és lágyságot éreztek, hanem hideget és szúrást. Viszont megóvták az embert az összetöpörödéstől. Így aztán ettől kezdve, ha valaki azt mondta:
- Kérek egy Meleg Bolyhost - az emberek, akik féltek, hogy kimerítik a készleteket, azt felelték:
- Nem tudok Meleg Bolyhost adni neked, nem kérsz inkább egy Hideg Szúróst?
Előfordult, hogy két ember találkozott, arra gondoltak, hogy Meleg Bolyhoshoz juthatnának, de egyikük vagy másikuk meggondolta magát, és a végén Hideg Szúrósokat adtak egymásnak. Így történt, hogy míg kevesen haltak meg, sokan voltak boldogtalanok, és hidegnek, meg szúrósnak érezték magukat.
A helyzet nagyon bonyolulttá vált. A Meleg Bolyhosok, akikről azt gondolták, elérhetők, mint a levegő, rettentően értékessé váltak. Emiatt az emberek mindenféle dolgot megtettek, hogy hozzájuk jussanak.
Mielőtt a boszorkány megjelent, az emberek gyakran hárman, négyen, öten összejöttek, és sose tartották számon, ki ad Meleg Bolyhost kinek. A boszorkány jövetele után, az emberek kezdtek párokra szakadozni, és Meleg Bolyhosokat kizárólag egymás számára tartogattak. Azok, akik megfeledkeztek magukról, és egy Bolyhost adtak a másiknak, bűntudatot éreztek, mert tudták, hogy partnerük valószínűleg megérzi a veszteséget. Azoknak, akik nem találtak bőkezű partnerre, meg kellett venniük a Bolyhosokat, és hosszú órákig kellett dolgozniuk a pénzért.
Egy másik dolog is történt. Néhány ember a Hideg Szúrósakat - ezek korlátlanul és szabadon beszerezhetők voltak - pelyhekkel és festékkel bevonva őket, meleg Bolyhosként adta tovább. Ezek a Meleg Bolyhosok valójában Műanyag Bolyhosok voltak, és további nehézséget okoztak. Például két ember szabadon összejött, és szabadon cserélt Műbolyhosokat, amitől feltehetően jól kellett volna érezni magukat, ehelyett rossz érzéssel váltak el. Minthogy azt hitték, Meleg Bolyhosokat cserélnek, az embereket nagyon megzavarta, és nem jöttek rá, hogy amiatt van rossz érzésük, mert Műbolyhost kaptak.
Tehát a helyzet nagyon lehangoló volt, és minden akkor kezdődött, amikor a boszorkány elhitette az emberekkel, hogy egy napon, amikor a legkevésbé várják, megeshet, hogy benyúlnak a Bolyhos Zacskójukba, és nem találnak benne több Meleg Bolyhost.
Nemrég egy kedves, erős, telt és mosolygós asszony jött erre a boldogtalan vidékre. Úgy tűnt, nem hallott a boszorkányról, és nem aggódott amiatt, hogy a Meleg Bolyhosok kifogyhatnak. Szabadon adta őket, még akkor is, ha nem kérték. Az emberek elnevezték Dús asszonynak. Néhányan kifogásolták, mert azt tanította, hogy nem kell félni a Meleg Bolyhosok elfogyásától. A gyerekek nagyon szerették őt, mert jól érezték magukat körülötte. Ők maguk is elkezdtek Meleg Bolyhosokat osztogatni, amikor kedvük szottyant rá.
A felnőtteket aggasztotta a dolog, és elhatározták, hogy törvényt hoznak a gyerekek védelmébe, nehogy elfecséreljék Meleg Bolyhos készleteiket. A törvény bűncselekménynek minősítette, ha valaki nemtörődöm módon, engedély nélkül adta ki Meleg Bolyhosait.
Sok gyerek azonban látszólag nem tudta, és nem törődött ezzel, és a törvény ellenére folytatta a Meleg Bolyhosok adását, ahányszor csak kedve támadt, és mindig, ha kérték rá.
Mostanában nehéz megmondani, hogy mi fog történni. Vajon a törvény és a rend ereje megállítja a gyerekeket? Vagy a felnőttek csatlakoznak a Dús Asszonyhoz és a gyerekekhez, és megkockáztatják, marad-e annyi Meleg Bolyhos, amennyi kell.
Vajon Tamás és Margit felidézve azokat a napokat, mikor olyan boldogok voltak, és a Meleg Bolyhosok korlátlanul álltak rendelkezésre, újra elkezdi osztani a Meleg Bolyhosokat?
A harc elterjedt a Földön és valószínűleg ott folyik, ahol Te élsz. Ha akarsz - és ezt remélem, hogy akarsz - Te is csatlakozz hozzá azzal, hogy szabadon adod és kéred a Meleg Bolyhosokat, és hogy olyan szerető és egészséges ember vagy, amilyen csak lehetsz.


Elhoztam Neked, mert nagyon tetszik ez az írás!
Békés, boldog, szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok Neked és kedves Családodnak! Kati


Link 
 
2 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
ÉRTÉKES AJÁNDÉK KATITÓL! A színek és a rózsák jellentése
  2013-11-21 08:50:28, csütörtök
 
  Link 2013-11-20 15:44:39
Köszönöm látogatásodat Ildykó! Hoztam Neked színeket . . .
Tudom, Neked vannak szebbek, de biztos fogsz örülni neki!
Kellemesen teljenek napjaid Ildykó! Kati

A Fehér rózsa jelentése:

Hallgatás, hűség, beleegyező szerelem, titkos szerelem, csend, áhítat. Ártatlanság, tisztaság,
megérdemellek, szerelem, gyönyör, méltó társ.


LinkVirág illemtan --->Link

További színek jelentése --->Link 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
SZOMORÚ MACI a VIRÁGOK KÖZT :)
  2013-11-17 13:31:08, vasárnap
 
 
Link 2013-11-17 07:41:01

Köszönöm látogatásodat Ildykó!

sajnos a kép eltűnt . . .


Link


 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
Sarkady Katika KEDVESSÉGEI :)
  2013-11-04 09:58:31, hétfő
 
 
Link 2013-11-04 05:44:32

Kedves Ildykó!

Kellemes új hetet kívánok!

Rád gondoltam szavak nélkül . . .
Szeretettel jöttem Jó egészséget kívánok! Kati


Link

Link

Link


Link

Link
 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
MÁCZ ISTVÁN: Szíveket gyűjtök
  2013-10-26 13:00:06, szombat
 
 
Link 2013-10-25 17:43:43


látogatásodat!
Link


Szíveket gyűjtök

Szeretem azt, aki gyűjt. Naponta van benne öröme. Megnézi gyűjteményét, gyarapítja, ápolja, gondozza, megmutatja barátainak. Közben örül, hogy neki van az, amit szeret.
Tisztelem a bélyeggyűjtőket, a rovargyűjtőket és azokat, akik címkéket, képeslapokat, érméket gyűjtenek. Bármit..... Te mit gyűjtesz?
Amit én gyűjtök, ahhoz nem kell pénz.

Amit gyűjtök, annak nincs ára, mégis mindennél többet ér.

Szíveket gyűjtök.
A
Link


jelkép.

Az embert jelenti.

Úgy járom útjaimat, élem napjaimat, hogy szíveket keresek. Talán bolondnak hinnének, ha tudnák, miért nézek kutatón mások szemébe. Bolondnak hinnének, mint a görög bölcset, aki nappal lámpásával embert keresett a piacon.

Szíveket gyűjtök. Nekem nem valami kell, hanem valaki. Ember.
Ember, aki rám mosolyog; aki megért; aki tisztességes; aki hűséges; akiben szeretet él; aki örül, hogy észreveszik; akiben a tehetség egy szóra kinyílik; ember, aki egyszerűen érték, mert Ember.

Ha van olyan nap, hogy nem találok, az én hibám.
Nem néztem eléggé szét, nem néztem a látszat mögé, az előítéletek alá.
Szerencsétlensége az embernek, hogy a jót szégyelli. Rejti, mint kagyló a gyöngyét. Hát én feltöröm a kagylót figyelemmel, érdeklődéssel és a gyöngyhalászoknál boldogabb vagyok. Mert az emberek között több az ember, aki méltó, hogy annak lássák, mint az, aki összetörte magában az emberséget.
Elfogult vagyok? Téged nem ismerlek. Embernek tartod magad. Hányan vesznek észre? Hányan kérik a szíved? Hányan látják, hogy jó vagy?
Szíveket gyűjtök. Őrzöm arcukat. A szemük tüzére emlékszem. Ha azt felejtem, énjük bennem marad, amely belém égett egy pillanat alatt.
Nincsenek érméim, bélyegjeim, címkéim, sem galambgyűjteményem.
Szíveket gyűjtök.
Szívem tele van.
Velük és az örömmel, amelyet csak ők adhatnak.

Nézd el nekem, hogy végig magamról írtam. Eszelősen hiszem, hogy nincs nagyobb, fontosabb, mint az Ember. Embertelen korban élünk? Ne hidd el. Csak nézz önmagadba, nézz a mások belső világába, s meglátod az Embert. Csak annyi időt fordíts embertársaidra, mint a gyűjtök gyűjteményeikre. Kincseid lesznek. Nem olyan, mit pénzzel kifejezni lehet, nem valamik, hanem sok-sok szív benned, valakik, akiknek értéke semmivel ki nem fejezhető és mind személyes öröm életedben.
Mácz István
Kati 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
***KÁPRÁZATOSAN SZÉP Virág*** SARKADY KATIKÁTÓL :)
  2013-10-26 12:42:30, szombat
 
 
2013. október 26. 7:53

Link

 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
A KeDVENCEMET KAPTAM :) GYÖNYÖRŰ NAPRAFORGÓT :)
  2013-09-16 10:35:00, hétfő
 
 
Link 2013-09-16 10:31:52

Szia Ildykó!

Hoztam Neked kedvencedet:
Ma talán nem fog esni, talán a kedvünk is jobb lesz . . .


Link

KEDVESSÉGED KATIKA

 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
Katika! NEKED IS EZT KÍVÁNOM SZÍVBŐL :)
  2013-08-27 08:51:41, kedd
 
 
Link 2013-08-26 14:45:30

Kedves Ildykó!

Köszönöm látogatásaidat! Kellemesen teljen a délutánod!

Kati
Link 
 
0 komment , kategória:  W-Sarkady Katitól   
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 208 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 104010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3303
  • e Hét: 31745
  • e Hónap: 191569
  • e Év: 1118846
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.