Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 618 
Diabetikus Feketeerdő-torta
  2010-12-11 05:08:28, szombat
 
 

Tészta hozzávalói: 5 db tojás kettéválasztva, 10 dkg mesterséges édesítőszer granulátum formájában, 12 dkg liszt

Elkészítés: A tojást kettéválasztjuk, az édesítőszert felverjük a tojásfehérjével, hozzáadjuk a tojássárgáját és a lisztet. Ezt megsütjük egy kb. 16 cm átmérőjű tortaformában, 180 fokos sütőben.

Krém: kétféle krém kerül a süteménybe, az egyik egy lefőzött meggy, a másik egy vaníliás rész.

Lefőzött meggyhez: 60 dkg meggy, 2,5 dkg vaníliás pudingpor, 1-2 dkg mesterséges édesítőszer

A hozzávalókat felfőzzük, majd kihűtjük. Zselatint teszünk bele, ebből fél dl, vagy egy kisebbfajta háztartási merőkanálnyira van szükségünk.

Vaníliás rész: ugyanúgy készül, mint a vaníliás puding, csak a cukor helyett mesterséges édesítőszert rakunk bele. Felfőzött zselatin, ebbe is kerül, és felvert tejszínhabbal lazítjuk. Mikor kisült a piskóta, három részre vágjuk, majd előkészítünk két nyomózsákot. Az egyikbe a meggyes, a másikba a vaníliás krémet tesszük. Körkörözve, rétegesen a piskótalapok közé betöltjük. A tetejét saját krémjeivel, és egy kis tejszínhabbal díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Zacskós fánk
  2010-11-20 20:15:34, szombat
 
 
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 2 pohár (4 dl) joghurt, 2 evőkanál Natreen édesítőpor, csipetnyi só.
A zacskó kikenéséhez: 2 evőkanál olaj.
A sütéshez: Bőven olaj.
A tetejére: 2-3 evőkanál Natreen édesítőpor.
A tálaláshoz: Diabetikus lekvár.
Elkészítés:
A lisztet az élesztővel elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Egy nagy, kiolajozott nejlonzacskóba töltjük, a csücskét összegumizzuk úgy, hogy bőven legyen helye a tésztának megdagadni. Egy napra a hűtőbe tesszük, ezalatt gyönyörűen megkel. Másnap olajba mártott evőkanállal forró, bő olajba fánkokat szaggatunk belőle. Kb. 4 perc alatt aranybarnára sütjük, azután papírtörölközőre szedve lecsöpögtetjük. Tálaláskor édesítőporral megszórjuk; külön diabetikus lekvárt kínálunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Vaníliamártás
  2010-11-20 20:14:59, szombat
 
 
Hozzávalók:
3 dl tej, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, 3-4 evőkanál Canderel-por, egy darabka vanília.
Elkészítés:
A vaníliarudat hosszában kettéhasítjuk, és a tejben 2-3 percig forraljuk. Közben a tojássárgájákat a tejszínnel habverővel alaposan kikeverjük, a vanília ízű tejet - közben habverővel élénken verve - beleszűrjük; gőzön, kevergetve krémmé főzzük. A gőzről levéve öt percig állni hagyjuk, majd a Canderel-porral édesítjük. Ha tálalásig kihűlt, újra lehet melegíteni, de nem szabad újra felforralni.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Vaníliakrém diabetikus piskótá
  2010-11-20 20:14:28, szombat
 
 
Hozzávalók:
1 zacskó vaníliás pudingpor, 10 dkg margarin, 2,5 dl tej, 1 evőkanál Glukonon, 3 teáskanál folyékony édesítőszer.
Elkészítés:
A pudingport tűzálló edénybe szórjuk a Glukononnal és az édesítőszerrel együtt, majd ráöntünk fél dl tejet. Simára keverjük. Egy másik edényben a megmaradt tejet felforraljuk, és a pudingra öntve, kevergetve, kis lángon sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni. Közben a margarint habosra keverjük. A már kihűlt sűrű pudingot együtt keverjük tovább a margarinnal, és a három lapba vágott piskótát a krémmel megkenjük.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Vaníliakivonat
  2010-11-20 20:14:00, szombat
 
 
Hozzávalók:
1 dkg vaníliarúd.
Elkészítés:
A vaníliarudat feldaraboljuk, fél deci vízzel egy-két percig főzzük, majd a tűzről levéve lefedjük, és amikor kihűlt, átszűrjük. Ízesítésre használjuk.
4 dkg
Energiatartalma: 0 kJ/ 0 kcal
Szénhidrát: 0 g
ebből glukonon: 0 g
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Vaníliafagylalt
  2010-11-20 20:13:29, szombat
 
 
Hozzávalók:
5 dl tej, 2 tojássárgája, 1-1,5 teáskanál folyékony édesítő, 1 mokkáskanál vaníliás pudingpor, fél rúd vanília.
Elkészítés:
Turmixgép poharába öntjük a tojássárgát, 1 dl tejet, az édesítőszert és a vaníliás pudingport. Habosra keverjük, majd tűzálló tálba öntjük. A megmaradt tejet a vaníliával felforraljuk. A tűzálló tálat tűzre tesszük, és folytonos keverés közben a forró tejet ráöntve, kis lángon addig hevítjük, amíg gőzöl, de még nem forr. A vaníliát kidobjuk belőle, és hagyjuk kihűlni. Fagylaltgép tartályába öntjük a sűrű masszát, és megfagyasztjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Túrótorta liszt nélkül
  2010-11-20 20:12:43, szombat
 
 
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró, 2 db tojás, 1 evőkanál citromlé, Polisweet, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítés:
A szitát letakarjuk tiszta konyharuhával és rátesszük a túrót. Egy éjszakán át hagyjuk lecsöpögni. Másnap áttörjük a túrót, és összekeverjük a tojással és az ízesítőkkel. Jól összegyúrjuk, és kivajazott tortaformába simítjuk. 40 percig sütjük.
3 g szénhidrát; 456 kJ (109 kcal)/ adag
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Túrótöltelék
  2010-11-20 20:12:00, szombat
 
 
Hozzávalók:
60 dkg félzsíros tehéntúró, 8 dkg glukonon, 2 tojássárgája, 1 citrom reszelt héja, 1 kiskanál vaníliakivonat, 1 dkg búzadara.
Elkészítés:
A túrót áttörjük, és a glukononnal meg a tojássárgákkal habosra keverjük. Az ízesítőket meg a búzadarát is hozzáadjuk és felhasználás előtt 25-30 percig pihentetjük.
60 dkg
10 dkg energiatartalma: 721,38 kJ/ 172,57 kcal
Szénhidrát: 16,97 g
ebből glukonon: 12,64 g
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Túrós rétes
  2010-11-20 20:11:26, szombat
 
 
Hozzávalók:
Egy csomag réteslaphoz 40 dkg friss tehéntúrót áttörünk, vagy húsdarálón megdarálunk. 2 tojássárgáját kikeverünk 3 evőkanál tejföllel, 15 tabletta - kevés meleg vízben feloldott - Polisett-tel, majd összevegyítjük a tojásfehérjékből vert kemény habbal és a túróval.
Elkészítés:
Ha a túró túl nedves, tegyünk bele egy-két evőkanál búzadarát vagy búzacsírát. Finomabb lesz a töltelék, ha 5 dkg tisztított mazsolát is szórunk bele. A többi réteshez hasonlóan sütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
Túrós palacsinta
  2010-11-20 20:10:59, szombat
 
 
Hozzávalók:
Két tojás elkeverünk 10 dkg liszttel, 2,5 dl tejjel és kevés sóval, végül 2-3 kávéskanál olajat keverünk bele.
Elkészítés:
Lehetőleg teflonserpenyőben süssük, így csak az első darab sütéséhez kell a serpenyőt kikenni! A túrótöltelékhez a 25 dkg túrót 1 dl tejföllel és 2 dkg Glukononnal (vagy néhány csepp folyékony édesítőszerrel) pépessé keverjük, megtöltjük a palacsintákat, felsodorjuk, és átforrósítva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Finomságok cukorbetegeknek  
     1/62 oldal   Bejegyzések száma: 618 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1511
  • e Hét: 53482
  • e Hónap: 163901
  • e Év: 976231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.