Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
Pingvin-tánc
  2016-01-25 16:37:46, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
10 dolog, amit a tánc ad nekünk
  2015-11-25 19:30:21, szerda
 
 
Táncolni mindig, mindenkinek érdemes. Nem csak örömforrás, az egészségünk megőrzéséhez is hozzájárul, terápiás célokra is használják, sőt a párválasztásban sem elhanyagolható szerepet tölt be.

Íme 10 indok, hogy miért érdemes táncolnod:

1) Lélekgyógyító

Nagyon hatásos önismereti forma a táncterápia. A klasszikus tánc, a pszichoanalízis és a mozgáselemzés ötvözete. Csoportos mozgásimprovizáció formájában zajlik, amely után az élményeket közösen megbeszélik. A tudatos tánc által kimozoghatod magadból az évek során berögzült töréseket, szorongásokat, és megváltoztathatod ezek negatív hatásait. A felszabadult mozgás segít oldani a stresszt, és a kommunikációs készséged is fejleszti.

2) Erősítő

Aki azt állítja, hogy a tánc nem sport, az még nem próbált egy ír step órát végigcsinálni. Alapvetően minden tánctípus a láb- és törzsizmokat dolgoztatja meg, de garantáltan olyan izmaidat is érezni fogod, amikről eddig nem is tudtál. Az állóképesség fejlesztése is hozzájárul ahhoz, hogy a tánc fiatalon tart.

3) Egészségmegőrző

A rendszeres intenzív tánc serkenti a vérkeringést, ezáltal csökkenti a szívbántalmak kialakulását, ill. a magas vérnyomást. Legjobb szabad levegőn táncolni, hisz a tüdőt is igénybe veszi a mozgás. Buenos Airesben mindennapos, hogy idősek és fiatalok az utcán táncolnak.


4) Kreativitás és fantázia fejlesztő

Legyenek akár tánctanfolyamon megtanult lépések, videóról lelesett koreográfia, vagy házibuliban eltanult mozdulatok, kiváló agytorna, ha ezeket kombinálod és a saját ötleteiddel gazdagítod. Mivel ez más agyi területeket mozgat meg, mint a munka vagy a hétköznapi feladatok, stimuláló hatása van a szervezetre.

5) Fogyasztó

Gondolnád, hogy egy társastánc óra alatt akár 250-400 kalóriát is elégethetsz, amihez fél órát kéne futópadoznod vagy úsznod? Ha megtalálod a neked megfelelő táncformát, akkor nem csak élvezni fogod a mozgást, hanem fölösleges kilóktól is megszabadulhatsz.

6) Érzékelés fejlesztő

Sose késő elkezdeni táncolni, hisz a sokszor bonyolult koreográfiák megjegyzése idős korban jó tréning lehet. És sose lehet elég korán elkezdeni, gyerekeknél különösen segít fejleszteni a vizuális memóriát, a ritmus- és az egyensúly érzéket.

7) Önbizalom fejlesztő

Mikor magabiztosan tudsz táncolni, még a testtartásod is megváltozik. Kihúzod magad, a hölgyek nőies járása is a belső harmóniát tükrözi, nem csak magassarkúban.

8) Öröm és boldogság

Kész hormonturbó a tánc. Három hormon termelődését serkenti. Egyik a dopamin, amelynek félelemoldó és euforikus hatása is van. Ezt a jobb és bal agyféltekét összehangoló mozgás stimulálja. A jóleső ellazulásért a szerotonin felelős. A szervezet "ópiuma"az endorfin: ettől csillog a tekintet és ragyog az arc. Nem csak kedélyjavító hatása van, hanem a fájdalomérzetet is csökkenti.

9) Flow

Az az élmény, mikor te magad válsz a tánccá, feloldódsz benne. Örömtáncnál nem a külső számít, hanem hogy felszabadultan át tudd magad adni a pillanatnak. Nem kötődik korhoz, nemhez, vagy élethelyzethez. A következő videó leírása szerint egy fárasztó munkanap után a metrón is átélheted mindezt, ha a melletted utazó gitáros dallamaira táncra perdülsz.

10) Párkeresés

Ha jól táncolsz, garantáltan ragadni fognak rád a másik nem képviselői. Kutatók szerint férfiaknál a tesztoszteron szint, nőknél a peteérés van hatással a táncbeli vonzerőre. Egy vizsgálat kimutatta, hogy más táncmozdulatokat preferálnak a rövid- és a hosszútávú kapcsolatot kereső férfiak. Előbbiek a csípőjüket ringató, ezáltal szexuális elérhetőséget jelző, utóbbiak a harmonikus mozgású hölgyeket részesítik előnyben. A nők számára pedig azok a férfiak vonzóbbak, akik nagyobb és változatosabb mozdulatokat használnak a fej, nyak és felsőtest hajlításakor és csavarásakor, mert ez nagyobb fizikai erőt sejtet.

Pozitív Nap - Juhász Jozefa 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 14:00:07, szombat
 
  "A mozdulatművészet, a tánc, az ember bensejének közvetlen, általános hatású kifejezője."
(Richard Wagner)


"A táncban benne van kicsinyben a világ: jóság, erő, lassúság mind együtt. Az egyik enber ezt szereti, a másik azt, de nincs, kinek ne tetszenék a tánc..."
(Kalidásza)

"A természet lábakat ad nekünk és a művészet megtanít használni őket."

"A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohase lehet elég, ugyanegy forma százféle alakítása, ugyanegy téma sokszoros variációja...""A tánc olyan vers, amelynek a mozdulatok a szavai."

,,Ha elsajátítottad a lépéseket, elkezdheted megtölteni lélekkel." (Philip Toshio Sudo)“Énekeljetek, táncoljatok, legyetek vidámak, de hagyjátok egymást egyedül járni. Ugyanúgy, ahogy a hárfa húrjai is egyedül vannak, de ugyanarra a zenére rezdülnek." (Kahlil Gibran)

"A tánc verítékes munka? Eleinte csak kísérletezel és próbálkozol. Kutatod a tökéletest. Sok nap végeztével csak a fáradtság vesz majd körül. Időbe telik, amíg sikerül úgy táncolnod, ahogy szeretnél és sikerül valami maradandót alkotnod." (Fred Astaire)"És legyen elveszett minden olyan napunk,
amelyen legalább egyszer nem táncoltunk,
És legyen fülünknek hamis minden állítás, ha nem csattan fel vele együtt legalább egy kacaj." (Nietzsche)"... fejezd ki tánccal mindazt az energiát, ami felszabadult benned. Az egész tested tele lesz energiával, hagyd, hogy ez az energia a táncon keresztül fejeződjön ki. Igen fontos a tánc..."

(Osho)
 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 13:58:44, szombat
 
  Van úgy , hogy megfeszülve erőlködsz...
Úgy kell énekelned, hogy ne érdekeljen, kapsz-e érte pénzt,
Úgy kell szeretned, mintha sosem bántanának,
Úgy kell táncolnod, mintha senki sem figyelne,
Szívedből kell jönnie, ha azt akarod, hogy jó legyen."
(Andrew Matthews)


"Úgy kell táncolnod, mintha senki sem figyelne,
Szívedből kell jönnie, ha azt akarod, hogy jó legyen."
Amikor érzem a zenét, elvesztem az irányítást
az eszem, a testem, a szívem és a lelkem fölött.


A hip-hop táncot nem meg tanulni kell hanem érezni!"DANCE isn't a form, it's a way of LIFE."- A tánc nem egy alak, ez az élet egy útja. 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 13:57:13, szombat
 
  "Te vagy a táncért, nem a tánc érted, és ezt addig használd ki, amig teheted"
"A tánc nem szenvedély az elején csak egy életérzés belekezdesz és nem tudod abba hagyni!
Ekkor válik szenvedéllyé!"

"A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be."
(Cezare Negri)
,,Tánc közben az lehetsz, ami csak akarsz lenni abban a pillanatban."" A táncban nincsenek szabályok. Ha igazán érzed a zenét, nem csinálhatod rosszul" 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 13:55:28, szombat
 
  A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá.""Minden olyan napot elveszettnek kell tekintenünk, amelyen nem táncoltunk legalább egyszer."

"A tánc a lélek rejtett nyelve.""Csak a táncban tudom a legmagasztosabb dolgokat mintázni.""Az ember legigazabb kinyilvánulása a tánca és a zenéje...a testek sohasem hazudnak.""Egy mozdulat se túl nehéz, egy pörgés se túl összetett. A partneremnek."

"Nem olyan emberekre vágyom, akik táncolni akarnak. Olyanokra, akiknek táncolniuk kell.""Ha a táncunkat nézed, a szívünk szavait hallod.""Aki reményben él, zene nélkül is táncol." 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 13:54:05, szombat
 
  "A táncban a lélek mintegy megszabadul a rögtől, s látható ritmikában fejezi ki magát. A táncosnak testi produkciója tehát szimbolikus.""A tánc az, amivel nem lehet betelni, amiből sohase lehet elég, ugyanegy forma százféle alakítása, ugyanegy téma sokszoros variációja...""Ha a lábuk nincs is a helyén, a szívük ott van.""A hátsód rázásával környezetbarát leszel.""A szép mozgás a szem muzsikája."

"Az emberi természeten kívül egyetlen más élőlény sincs birtokában a testet hangokra mozgató érzés parancsának. Ezt a a ringató parancsot ritmusnak nevezzük, s azt a parancsot, mely a magas és mély hangok összefonódását kormányozza: harmóniának. Ezek együtt pedig a táncot teremtik meg.""A tánc a lélek érzéseit a test mozdulataival fejezi ki és méltó arra, hogy a zenéhez és a költészethez hasonló szerepet töltsön be.""A lány, aki nem tud táncolni, azt mondja, hogy a zenekar nem tud játszani."

 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc
  2015-10-10 13:52:09, szombat
 
  "A szellem és a test között egy állandó kapcsolat létezik: a mozgás, melyet az ókor emberei nem hanyagoltak el, de mi már nem ismerünk, csak sejtünk. "

"A tánc a karok és lábak költészete, a kecses és iszonyatos anyag, maga a mozdulat lehel bele lelket.""Lehet-e nagyobb boldogság a Földön, mint az angyalok táncát utánozni?!""Csak a táncban tudom a legmagasztosabb dolgokat mintázni."

"Ahol van Swing, ott van út is.""Az embernek káosz kell a bensőjébe, hogy egy tánccsillag születhessen.""A nagy táncosok nem a technikájuk, hanem a szenvedélyük miatt válnak naggyá." 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc!
  2015-06-24 19:22:35, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
Legyen tánc!
  2015-05-31 18:15:45, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Legyen tánc!  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 118 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 7056
  • e Hónap: 17873
  • e Év: 17873
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.