Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 471 
Olasz spagettisaláta
  2010-10-01 05:41:01, péntek
 
 
Olasz spagettisaláta
...... ........... .....

Hozzávalók: 1 csomag spagetti száraztészta, 20 dkg trappista sajt,
1 nagy paradicsompüré-konzerv, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál cukor,
1 kávéskanál olasz fûszerkeverék, csipetnyi curry, vegeta.

Elkészítése: A spagettit kb. 3 cm-es darabokra tördeljük és sós
vízben kifőzzük. (Érdemes csak félig megfőzni és utána fedő alatt
a tûzről levéve állni hagyni, amíg a tészta meg nem dagad.) Utána
leszûrjük, összekeverjük a paradicsompürével, a sóval, a cukorral
és az ízesítőkkel, majd hagyjuk teljesen kihûlni. Végül a sajtot
nagy lyukú reszelőn lereszeljük és a tésztához keverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Hagymás-savanykás babsaláta
  2010-10-01 05:40:40, péntek
 
  Hagymás-savanykás babsaláta
...... ........... ............

Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 3 fej hagyma, 2 db babérlevél, 2 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 teáskanál almaecet, 1 teáskanál citromlé,
vegeta.

Elkészítése: A babot 10 órán át áztatjuk vízben, majd leszûrjük és
odatesszük főni, kb. 3 liter vízben a hagymával, sóval és vegetával.
Amikor megpuhult (kb. 30 perc), szûrőkanálra tesszük és lecsöpögtetjük
A hagymát megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A teljesen kihûlt babhoz
adjuk a citromlevet és az ecetet, majd a hagymakarikákat.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Cukkínisaláta, sajtos öntettel
  2010-10-01 05:40:17, péntek
 
  Cukkínisaláta, sajtos öntettel
...... ........... ........... .....

Hozzávalók: 1 db cukkíni, 4 db kemény paradicsom, 5 dkg roquefort
sajt, 2 fej hagyma, néhány szál kapor, 1 kávéskanál só.

Elkészítése: A cukkínit, hámozás nélkül, uborkagyalun legyaluljuk.
A paradicsomon is rajta hagyjuk a héját és felszeleteljük. A hagymát
megtisztítjuk és karikákra vágjuk. A roquefortot kis lyukú reszelőn
lereszeljük, majd a sóval, a joghurttal összeturmixoljuk, és ráöntjük
a zöldségre. Az egészen apróra metélt kaporral megszórjuk, és
összekeverjük vele.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Brokkoli krémöntettel
  2010-10-01 05:39:56, péntek
 
  Brokkoli krémöntettel
...... ........... ......

Hozzávalók: fél kg friss vagy egy csomag mirelit brokkoli, 1 csokor
petrezselyem, 20 dkg trappista sajt, 1 pohár tejszín, 1 db tojás, 2
evőkanál liszt, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál só.

Elkészítése: A brokkolit sós vízben puhára főzzük, majd szûrőkanálba
tesszük és hagyjuk lecsöpögni. A tojássárgáját kikeverjük liszttel
és 1 evőkanálnyi tejszínnel, majd a maradék tejszínt lassú tûzön
felfőzzük. Hozzáadjuk apránként a liszttel jól elkevert tojást,
és sûrûre főzzük vele. Hagyjuk teljesen kihûlni (végül hûtőbe is
betehetjük). Ekkor hozzákeverjük a mustárt és az ízesítőket, majd
az egészen apróra metélt petrezselymet, és a brokkolira öntjük.
Jól átforgatjuk vele.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Tojássaláta, pirospaprikával
  2010-10-01 05:39:33, péntek
 
  Tojássaláta, pirospaprikával
...... ........... .............

Hozzávalók: 8 db tojás, 2 db pirospaprika, fél kígyóuborka, 2
fej hagyma, 1 evőkanál fokhagymás ecet vagy almaecet, fél csokor
petrezselyem, 1 evőkanál só, 1 evőkanál cukor.

Elkészítése: A tojásokat megfőzzük, majd tojásszeletelőn egyforma
karikákra vágjuk. Félretesszük és hagyjuk kihûlni. A kígyóuborkát
héjastól legyaluljuk, a piros paradicsompaprikát keskeny csíkokra
vágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Az ecetet elkeverjük a cukorral és
sóval, megvárjuk, amíg a kristályszemek eltûnnek. A tojás-, hagyma-,
pirospaprika- és uborkaszeleteket egymás mellé fektetjük úgy, hogy
ferdén takarják egymást, majd meglocsoljuk az ecetes lével. Vágott
petrezselyemmel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Hideg sárgaborsó-saláta
  2010-10-01 05:39:08, péntek
 
  Hideg sárgaborsó-saláta
...... ........... ........

Hozzávalók: 30 dkg sárgaborsó, 3 gerezd fokhagyma, 2 fej hagyma,
fél pohár tejszín, 4 evőkanál majonéz, 1 teáskanál só, vegeta.

Elkészítése: A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd leöntjük
róla a vizet, és puhára főzzük annyi vízben, hogy az épp ellepje.
(Fontos: ne főzzük meg annyira hogy a szemek szétessenek, és
amennyiben víz maradna alatta, szûrjük le megint!) Hagyjuk a borsót
kihûlni. A hagymát és a fokhagymát egészen apró kockákra vágjuk,
és a hideg sárgaborsóhoz tesszük. A majonézt elkeverjük a tejszínnel
és az ízesítőkkel, majd azt is a borsóhoz adjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Waldorf-saláta
  2010-10-01 05:38:45, péntek
 
  Waldorf-saláta
...... .........

Hozzávalók: 1 db zeller, 3 db jonatán alma, 20 dkg Pannónia vagy
trappista sajt, 5 dkg dió, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál majonéz,
1 pohár tejszín, 1 kávéskanál só, csipetnyi cukor.

Elkészítése: A zellert és az almát meghámozzuk, majd zöldséggyalun
laskákra szeleteljük. Ráöntjük a citromlét. A sajtot kisebb kockákra
vágjuk és a zöldséghez adjuk. A majonézt elkeverjük az ízesítőkkel.
A diót durvára vágjuk és azt is belekeverjük a masszába. A tejszínt
kemény habbá verjük és a majonézhez keverve a salátára tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Színpompás káposztasaláta
  2010-10-01 05:38:23, péntek
 
  Színpompás káposztasaláta
...... ........... ..........

Hozzávalók: fél fej vöröskáposzta, fél fej fejeskáposzta, 4 db retek,
fél csokor kapor, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál almaecet, 1 teáskanál
só, 1 kávéskanál cukor.

Elkészítése: A kétféle káposztát nagy lyukú reszelőn lereszeljük,
meglocsoljuk az ecettel, és kb. 1 órán át állni hagyjuk. Ezután
leszûrjük a kicsorgatott levét. A kaprot apróra metéljük, a retket
zöldséggyalun leszeleteljük és hozzákeverjük a káposztához. Az olajat
kikeverjük a sóval és a cukorral, és jól megforgatjuk benne a salátát.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Klasszikus vitaminsaláta
  2010-10-01 05:38:00, péntek
 
  Klasszikus vitaminsaláta
...... ........... .........

Hozzávalók: 1 kis zöldborsókonzerv, 1 kukoricakonzerv, 1 kis
sárgarépa-fehérrépa konzerv, 10 dkg parmezán sajt, 3 db kemény
paradicsom, 2 db húsos paprika, 1 db paradicsompaprika, 4 evőkanál
majonéz, fél pohár joghurt, 1 teáskanál só.

Elkészítése: A paradicsomot és a paprikát apró kockákra vágjuk
és óvatosan a vegyes zöldséghez keverjük. A majonézt elkeverjük
a joghurttal és a sóval. A salátát tányérokra szervírozzuk
(salátalevelet használhatunk a tányérokra díszítésként), és
majonézt öntünk rá. Reszelt sajttal megszórjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
Céklasaláta másképpen
  2010-10-01 05:37:38, péntek
 
  Céklasaláta másképpen
...... ........... ......

Hozzávalók: 6 db közepes fej cékla, 4 db burgonya, 2 db sárgarépa,
fél db zeller, 1 db fehérrépa, 1 evőkanál ecetes, reszelt torma,
1 pohár joghurt, 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál só, 1 evőkanál
citromlé.

Elkészítése: A céklát héjastul megfőzzük, majd meghámozzuk. A
burgonyát és a répát lobogó, sós vízben majdnem puhára főzzük,
majd leszûrjük. A zellert megtisztítjuk és zöldséggyalun laskákra
szeleteljük, majd ugyanezt tesszük a teljesen kihûlt burgonyával,
répával és céklával is. Meglocsoljuk a citromlével. Közben a
joghurtot eldolgozzuk a tormával, a cukorral és a sóval, majd
óvatosan a zöldséghez keverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Vega finomságok  
     1/48 oldal   Bejegyzések száma: 471 
2017.07 2017. Augusztus 2017.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 869
  • e Hét: 869
  • e Hónap: 115921
  • e Év: 1165020
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.