Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 676 
"Ami a virágoknak a napfény, az az embereknek a mosoly
  2017-06-15 08:28:57, csütörtök
 
  "Ami a virágoknak a napfény, az az embereknek a mosoly. Igaz, apróságról van szó; ám az életünk ösvénye mentén elszórt mosolyok értéke felbecsülhetetlen."
Joseph Addison
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Oriah : Meghívó
  2017-05-28 12:42:57, vasárnap
 
  Nem érdekel, hogy miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és
hogy mersz-e találkozni szíved vágyakozásával.

Nem érdekel, hogy hány éves vagy.
Azt akarom tudni, hogy megkockáztatod-e,
hogy bolondnak néznek a szerelmed miatt,
az álmaidért, vagy azért a kalandért, hogy igazán élj.

Nem érdekel, hogy milyen bolygók állnak együtt a holdaddal.
Azt akarom tudni, hogy megérintetted-e bánatod középpontját,
hogy ejtett-e sebet rajtad valaha az életben az árulás,
és hogy további fájdalmaktól való félelmedben
összerándultál és becsukódtál-e már?

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni a fájdalommal,
az enyémmel, vagy a tiéddel, anélkül, hogy megpróbálnád
eltakarni, elhomályosítani, vagy megjavítani azt.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e lenni az örömmel,
az enyémmel, vagy a tiéddel;
hogy tudsz-e táncolni vadul, és hagyni, hogy az extázis
az ujjad hegyéig megtöltsön, anélkül, hogy óvatosságra intenél,
vagy arra, hogy legyünk realisták,
vagy hogy emlékezzünk az emberi lét korlátaira.

Nem érdekel, hogy a történet, amit mesélsz, igaz-e.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e csalódást okozni valakinek,
hogy igaz légy önmagadhoz;
hogy el tudod-e viselni az árulás vádját, azért, hogy ne áruld el a saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e hűséges lenni és megbízható.

Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépet, még akkor is, ha az nem minden nap szép,
és, hogy Isten jelenlétéből ered-e az életed.

Azt akarom tudni, hogy együtt tudsz-e élni a bukással, az enyémmel, vagy a tiéddel,
és mégis megállni a tó partján, és az ezüst teliholdnak kiáltani:
IGEN!

Nem érdekel, hogy hol élsz, vagy, hogy mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e kelni a gyász és kétségbeesés éjszakája után
fáradtan és csontjaidig összetörten, és megtenni, amit kell, gyermekekért.

Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogy jutottál ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz középpontjában
anélkül, hogy visszariadnál.

Nem érdekel, hogy hol, mit, és kivel tanultál.
Azt akarom tudni, hogy mi tart meg belülről, amikor minden egyéb összeomlott már.

Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni saját magaddal, és
hogy igazán szeretsz-e magaddal lenni az üres pillanatokban.

Oriah Mountain Dreamer (1999)

 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Légy olyan, mint a gyermek
  2017-04-23 20:14:18, vasárnap
 
  Légy olyan, mint a gyermek, aki képes észrevenni és élvezni az élet látszólag jelentéktelen apró csodáit: egy virág szépségét, egy madár dalolását, a napkelte ragyogását, az ablaküvegen lepergő esőcseppeket. Mennyire egyszerűek, és mégis mennyire igaz szépségűek mindezek a dolgok, ha olyan szemmel nézed őket, amelyek képesek valóban látni, és ha felhagysz az állandó rohanással, ami miatt nem vagy képes észrevenni az apró csodákat.

Eileen Caddy
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Olvassátok Ell!!!
  2017-04-23 20:11:47, vasárnap
 
  Múlt héten egy lelkész autóval utazott valahova, amikor megpillantott egy öregembert az út szélén. Felvette, és miközben mentek, az öreg a lelkészhez fordult és így szólt: Fiam, hallottad, mi történt a Mennyben tegnap este?

A lelkész megdöbbent a kérdésen, leparkolt az autóval és megkérdezte: Valami baja van, uram? Honnan tudhat ön arról, mi történik a Mennyben?
Az öregember ekkor így szólt: tegnap este a Mennyben Isten nagyon dühös lett az emberekre, és megparancsolta angyalainak, hogy fújják meg a trombitáikat. Az angyalok felvették a trombitákat és már meg akarták fújni, amikor Jézus térdre esett Isten előtt és könnyek között kezdett esedezni. Kezéből és testéből friss vér folyt ki. Azt mondta Istennek, hogy nem lehet, hogy halála hiábavaló legyen.
Isten nem nézhette Szentje fájdalmait, de a gonoszok romlottságát sem, ezért ezt mondta: MÉG EGY

UTOLSÓ ESÉLYT ADOK NEKIK!
Akkor Jézus odafordult az angyalokhoz és megparancsolta nekik, hogy szálljanak le nagy számban a Földre és mondják el az embereknek: A VÉG KÖZEL, JÉZUS NAGYON HAMAR VISSZAJÖN!
A lelkész leizzadva és sírva ezt kérdezte az öregembertől: Uram, honnan tudja ön ezt? Az öregember így válaszolt: Én egyike vagyok azoknak az angyaloknak, akik elküldettek a Földre. Használd a rendelkezésedre álló csatornákat, hogy minél többekhez eljusson ez az üzenet. Nincs vesztegetni való idő! Kérlek!
Azzal az öregember eltűnt a szeme elől.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Elpocsékolt idő, mondjátok sokan! Ez nem igaz!
  2017-04-19 09:45:13, szerda
 
  Nem szabad és nem is kell sajnálni az időt, főleg nem a múltbéli események miatt! Azokra is szükségünk van, ahhoz, hogy arra a szintre fejlődjek, amin épp a jelent élem. Ez vagyok, ez lettem! Ez mögött pedig az van, hogy azért lehettem ez, mert a múltamban ott vannak azok a dolgok, amik ezzé tettek. A múltbéli döntéseimet a jelenem igazolja vissza és majd a jövőm alakításában már mindkettő aktívan vesz részt.
Elpocsékolt idő, mondjátok sokan! Ez nem igaz! Ebben az időben is éltetek meg szépet, jót és közben fejlődtetek vagy előre vagy vissza szellemi síkon! De, akkor ott arra volt szükségetek! Az idő kérdése! Relatív! Az az egy dolog, amit nem tudok befolyásolni csak alkalmazkodni hozzá! És az is nagy igazság, hogy az idő mindent megold! Sebeket gyógyít be, kérdésekre válaszol, visszaigazol, és meggyötör. Mindent kapunk és választunk valamiért! Mindennek idővel lesz jelentősége az ember életében, még egy negatív döntésnek is! És semmit sem teszünk fölöslegesen még akkor sem, ha a jelenben épp annak tűnik, mert a múlt fogja visszaigazolni, hogy miért kellett annak akkor úgy lennie!
Az idő képes megszépíteni dolgokat és olyanná alakítani embereket, akik jól érzik magukat a saját bőrükben. Nincs elpocsékolt idő, csak elpocsékolt energia, de még az sem, mert minden jó valamire és a mi életünket szolgálja, teszi jobbá vagy rosszabbá!
Semmit sem szabad sajnálni a múltból! De, tanulni már annál fontosabb a múlt eseményeiből, és addig, míg meg nem oldod az akkori feladatodat, mindig és mindig visszakapod feladatként azt az embert vagy eseményt, amit meg kellene oldanod! Szánj időt és energiát, hogy ne elbújj, elmenekülj, vagy nyitva hagyd a dolgaidat! Az csak időhúzás, ami nem fog semmit megoldani, de arra jó, hogy úgy érezd, hogy elpocsékolt idő volt! Az idő olyan relatív és szubjektív fogalom, melyek az embernek az anyaghoz való konkrét viszonyát és annak az agyban történő megnyilvánulását jelenti, vagy is az idő fogalmára nekünk embereknek van szükségünk!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Gyenge voltam...
  2017-04-19 09:44:38, szerda
 
  Gyenge voltam... és akkor még nem is sejtettem, hogy amit a nyakamba zúdított az ég, még csak az első lapát föld volt! Hosszú időnek kellett eltelnie, s én mindannyiszor megráztam magam... magam alá söpörve a földet... hogy aztán egy hirtelen elrugaszkodással kijuthassak a gödörből. A mélypontok és a megpróbáltatások hada volt az, mi végül feltette az i- re a pontot... és elhatároztam, hogy nem akarom a kesergők életét élni, aki állandóan viaskodik a sorsával! Ott álltam önmagam előtt és el kellett ismernem, hogy nálam sokkal rosszabb helyzetben lévő emberek fényévekre járnak előttem. Csak ültem a romjaim alatt, majd teljesen elölről kellett építenem önmagam... mindazt a hitvilágot és énképet, mely maradéktalanul porba hullt! Aztán lassan... lassan megváltozott a világ... teljesen új értelmet nyert egy- egy mondat, egy zebrán áthaladó ember, egy kedves szó, az éjjeli lepke a lámpa körül... sőt egy monoton, átlagos és sietős hétfő is képessé vált arra, hogy a csillagok közé emeljen! Hosszú idő telt el azóta... de rájöttem, hogy a csoda bennem van... és ma már abban a jóleső bizonyosságban élek, hogy tudom: A sorsom általam válik csodálatossá, lenyűgözővé, meseszéppé, nagyszerűvé... avagy szenvedéssé!  
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Lelki békénket elég nagy mértékben az határozza meg....
  2017-04-17 07:50:59, hétfő
 
  Lelki békénket elég nagy mértékben az határozza meg, mennyire vagyunk képesek az adott pillanatnak élni. Függetlenül attól, mi történt tegnap vagy tavaly, vagy mi nem történhet holnap, a pillanat mindig itt van, mindig!
Sokan közülünk azzal töltik idejük nagy részét, hogy egy csomó dolgon egyszerre rágódnak. Hagyjuk, hogy a múlt problémái és a jövő gondjai uralják jelenünket, olyannyira, hogy aggódókká, idegesekké, depressziósakká és reményvesztettekké válunk. Sőt, halogatjuk saját örömeinket, elsődlegességünket és boldogságunkat, azzal győzködve magunkat, hogy valamikor" majd megfelelőbb lesz. Sajnos ez a halogatás csak ismétlődik és a valamikor" sohasem következik be. John Lennon egyszer azt mondta, Az élet az alatt zajlik, amíg mi azzal vagyunk elfoglalva, hogy terveket kovácsolunk." Amíg mi más terveket gyártunk", addig a gyerekeink felnőnek, az emberek, akiket szeretünk, elmennek és meghalnak, testünk hanyatlik, az álmaink pedig elszállnak. Röviden: elszalasztjuk az életünket.
Sok ember úgy viselkedik, mintha az élete egy olyan ruhának a próbája lenne, amit majd később fog viselni. Pedig ez nem így van. Valójában senki sem kapott garanciát arra, hogy még holnap is itt lesz. A most" az egyetlen idő, amivel rendelkezhetünk, ami fölött hatalmunk lehet. Ha a figyelmünket a mára irányítjuk, kiűzzük a félelmet az agyunkból. Csak a jövőben bekövetkező események miatt aggódunk - nem lesz elég pénzünk, gyermekeink bajba kerülhetnek, öregek leszünk és meghalunk, bármi.
A legjobb stratégia, hogy legyőzzük ezt a félelmet, megtanulni a jelen pillanatra figyelni. Mark Twain azt mondta, Sok szörnyű dolgot éltem át életemben, néhány közülük tényleg meg is történt". Nem hiszem, hogy ennél jobban meg tudnám ezt fogalmazni. Gyakorold, hogyan élj az itt"-nek és a most"-nak. Erőfeszítéseid jutalomban fognak részesülni.

Az emberi élet tíz szabálya:
Kapsz egy testet. Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.
Leckékben részesülsz. Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.
Nincsenek hibák, csak leckék. A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az eredményesek".
A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formában kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot.
A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád.
A majd" nem jobb, mint a most". Mire eljutsz oda", az amott" még vonzóbbnak tetszik majd.
Mások csupán a te tükörképeid. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.
Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tiéd a választás joga.
Minden válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni.
Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Gyógyítsd meg a lelked mélyén rejtőző gyereket!
  2017-03-23 19:34:35, csütörtök
 
  Gyógyítsd meg a lelked mélyén rejtőző gyereket!
Az elmúlt napok egyikén találkoztam egy rég nem látott barátommal. Rám nézett a nagy szemeivel, és közölte, hogy mennyire meg vagyok változva és még mindig milyen szórakozott, jókedélyű vagyok, akárcsak gyerekkoromban.

Ez szöget ütött a fejemben, és a gyermeki énemen kezdtem el töprengeni, hiszen attól még, hogy felnőttünk, mindig marad a lelkünkben egy adag gyermek, ami szerves részét képezi az identitásunknak, személyiségünknek.

Olyanok vagyunk akárcsak egy üres füzet: amikor megszületünk, évről évre a füzet lapjai elkezdenek betelni. Ahogy cseperedünk, fogunk hibákat elkövetni, mert ez a felnőtté válás első lépcsőfoka. Van akinél ez korán elkezdődik, másnál később történik meg. És kezdetét veszi az állandó harc a lelkünk mélyén lakozó gyerek és a felnőttek világát átszövő megfelelések, szokások között.

Ahhoz, hogy jól érezzük a bőrünkben magunkat, időnként kopogjunk be a szívünkbe, hívjuk ki gyermeki énünket játszani, mókázni, öleljük át, szeretgessük, mert ettől megnyugszunk.

A meditáció során a legkönnyebb megszólítanunk gyermeki énünket. Csendesedjünk el, lélegezzünk mélyeket és teremtsünk kapcsolatot vele, aki egykor sokat játszott, kacagott, szórakozott. Mondjuk el neki, hogy milyen gyönyörű, okos, talpraesett kisember.

Ezen gyakorlat révén életünk sokkal harmonikusabbá válik. Próbáljuk ki!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Itt a Tavasz, a kikelet, a megújulás ideje, hát éljünk vele!
  2017-03-18 10:30:24, szombat
 
  Az életerő érzete elsősorban lelki kérdés. Persze ha minden nap depressziósan kelünk ki az ágyból vagy ki sem kelünk, akkor szép lassan elvesztjük az életerőnket. Ha azonban hittel teli módon megtaláljuk minden napnak az értelmét és benne a magunk életének a jelentőségét, akkor olyan életprogramokat hajtunk végre, amely folyamatosan újratermeli az életerőt.
Itt a Tavasz, a kikelet, a megújulás ideje, hát éljünk vele!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A LÉLEK TÁPLÁLÁsa
  2017-02-22 20:22:56, szerda
 
  A lélek táplálása legalább olyan alapvető szükséglet, mint az evés.
Tápláljuk legalább annyi gonddal, mint a testünket.

A ZENE
A zene a lélek táplálásának egyik módja.
A zenét úgy írják le, mint " a magasabb síkokról lehozott és az emberi fül számára leszűrt szeretet ".
Létfontosságú, hogy elfoglalt életünkben szakítsunk időt olyan zene hallgatására, amelyre lelkünk válaszol. Ez mindenki számára más, sőt napról napra is változik.
De amikor úgy érezzük, szükségünk van valamilyen adott fajtájú zenére,
a lelkünk kéri, hogy játsszuk le, mert az táplálék a lélek számára.

AZ ALKOTÁS
Bármilyen típusú alkotás a lélek táplálásának egy másik módja.
A rajzolás, írás, festés, a tényleges kézműves munka meditációvá válhat.
Lehetővé teszi intuíciónk számára, hogy befolyásolja és vezesse fizikai kezünket.
Azok, akik alkotnak - akár festenek, rajzolnak, akár hangszeren játszanak
ismerik az " átkapcsolás " állapotát, amikor átváltanak az óra idejéről a lélek idejére.
Ez az átkapcsolás a tudatban játszódik le.

MÁSOK MEGHALLGATÁSA
Meglepő módon a lélek táplálásának egy másik módja a hallgatás.
Azt mondják, a valódi figyelés arra, amit egy másik ember mond nekünk," lelkigyakorlat ".
Nem könnyű egyszerűen csak hallgatni anélkül, hogy félbe akarnánk szakítani a beszélőt.
Arra vagyunk beállítva, hogy várjuk, mikor csukja be egy pillanatra a másik ember a száját,
hogy ugorhassunk, és elmondjuk, amit el kell mondanunk.
Úgy képzeljük, hogy valamilyen intelligens választ kell adnunk, és ezért van bennünk a sürgetés, hogy megszólaljunk. A valódi meghallgatás az egyik legnagyobb ajándék, amit adhatunk egy másik embernek.

A TERMÉSZET SZERETETE
A lélek táplálásának ismét egy másik módja a bensőséges kapcsolat kialakítása a természettel,
idő szakítása arra, hogy értékeljük és elismerjük a minket körülvevő szépséget.
Nem csak arról van szó, hogy megállunk megcsodálni egy gyönyörű látványt,
hanem megnyitjuk magunkat, hogy beigyuk ezt a látványt, és eggyé váljunk vele,
hogy teljes figyelemmel vizsgáljuk meg a legkisebb növényt, a Hold sarlóját vagy egy tó vizén a fények játékát.
Tudatosan időt fordítani arra, hogy részévé váljunk a természetnek, azt jelenti,
hogy örömet lelünk az első zöld levélke felfedezésében, amikor egy fa felébred téli álmából.
Ilyen mértékben eggyé válni a természettel, táplálék a lélek számára.

A HUMORÉRZÉK
A humorérzék fejlesztése kiváló lelki gyakorlat.
Amikor nevetünk, minden bennünk levő feszültség feloldódik. Ilyenkor testi változás is történik.
Nagyon fontos, hogy minden nap nevessünk valamin, főleg napjaink problémákkal terhes világában, amikor nagyon könnyű megfeledkezni a nevetésről.

A MEDITÁCIÓ ÉS AZ IMÁDKOZÁS
Az Élet kenyere és vize. A meditáció és az imádkozás a két legfontosabb módja annak, hogy befelé forduljunk a lelket táplálni.
A lelkünk három dologtól fejlődik, ezek a csönd, a hála és a belső béke.
Amikor ez a csatorna nyitva áll lelkünk számára - nem zavarja össze a negativitás és a rohanás, amivel körülvesszük magunkat -, akkor megértjük, hogy egy ilyen " lélek - állapottal " nem jár együtt erőfeszítés, ilyenkor semmi teendőnk nincs.

A HÁLA
Hálásnak lenni azt nevezzük, amikor számba vesszük, hogy milyen áldottak vagyunk.
Más szavakkal, megtanuljuk tudatosan értékelni a jelent, a most-ot.
Egyszerűnek hangzik, de nem is olyan könnyű átültetni a gyakorlatba minden nap.
El tudjuk azonban kezdeni a jelen pillanatban, mivel ez az egyedüli pillanat, amelyben biztosak lehetünk.
Ha meg tudunk tanulni a jelenben élni, ha nem tereli el figyelmünket, hogy mi volt a múltban, vagy mit hoz a jövő, akkor ezt a pillanatot különlegessé és széppé tehetjük, és hálásak lehetünk érte.
Ha ezt meg tudjuk tenni minden nap minden pillanatával, a nap végén összeadhatjuk mindezeket a különleges pillanatokat, és felmérhetjük, milyen sok táplálékot kapott lelkünk azon a napon.

 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
     1/68 oldal   Bejegyzések száma: 676 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 72 db bejegyzés
e év: 1684 db bejegyzés
Összes: 30080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2680
  • e Hét: 2680
  • e Hónap: 74270
  • e Év: 596507
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.