Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/73 oldal   Bejegyzések száma: 725 
Isten fénye legyen velem
  2018-04-15 16:16:42, vasárnap
 
  Isten fénye legyen velem
világosítsa meg a szemem
tárja ki a bezárt szívem
hinni tudjak embereknek.
Ott, hol elveszett már a szó,
a bizalom és a jó,
hinni tudjam hogy méltó,
hogy maradt még egy cseppnyi jó.
Hogy kegyelemben részesüljek
s tovább adjam, kik még félnek,
hogy van még tiszta ember,
ki méltón, kegyelmet nyer.

Szaffina Nagy 2018 Január 30.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A “most” az egyetlen idő, amivel rendelkezhetünk
  2018-04-15 08:00:20, vasárnap
 
  Lelki békénket elég nagy mértékben az határozza meg, mennyire vagyunk képesek az adott pillanatnak élni. Függetlenül attól, mi történt tegnap vagy tavaly, vagy mi nem történhet holnap, a pillanat mindig itt van, mindig!

Sokan közülünk azzal töltik idejük nagy részét, hogy egy csomó dolgon egyszerre rágódnak. Hagyjuk, hogy a múlt problémái és a jövő gondjai uralják jelenünket, olyannyira, hogy aggódókká, idegesekké, depressziósakká és reményvesztettekké válunk. Sőt, halogatjuk saját örömeinket, elsődlegességünket és boldogságunkat, azzal győzködve magunkat, hogy valamikor" majd megfelelőbb lesz. Sajnos ez a halogatás csak ismétlődik és a valamikor" sohasem következik be. John Lennon egyszer azt mondta, Az élet az alatt zajlik, amíg mi azzal vagyunk elfoglalva, hogy terveket kovácsolunk." Amíg mi más terveket gyártunk", addig a gyerekeink felnőnek, az emberek, akiket szeretünk, elmennek és meghalnak, testünk hanyatlik, az álmaink pedig elszállnak. Röviden: elszalasztjuk az életünket.

Sok ember úgy viselkedik, mintha az élete egy olyan ruhának a próbája lenne, amit majd később fog viselni. Pedig ez nem így van. Valójában senki sem kapott garanciát arra, hogy még holnap is itt lesz. A most" az egyetlen idő, amivel rendelkezhetünk, ami fölött hatalmunk lehet. Ha a figyelmünket a mára irányítjuk, kiűzzük a félelmet az agyunkból. Csak a jövőben bekövetkező események miatt aggódunk - nem lesz elég pénzünk, gyermekeink bajba kerülhetnek, öregek leszünk és meghalunk, bármi.

A legjobb stratégia, hogy legyőzzük ezt a félelmet, megtanulni a jelen pillanatra figyelni. Mark Twain azt mondta, Sok szörnyű dolgot éltem át életemben, néhány közülük tényleg meg is történt". Nem hiszem, hogy ennél jobban meg tudnám ezt fogalmazni. Gyakorold, hogyan élj az itt"-nek és a most"-nak. Erőfeszítéseid jutalomban fognak részesülni.

Az emberi élet tíz szabálya:

Kapsz egy testet. Akár tetszik, akár nem, földi léted egész tartalmára ez a tiéd.

Leckékben részesülsz. Teljes óraszámban látogatod az Élet nevű szabadegyetemet, ahol mindennap módod nyílik arra, hogy valami újat tanulj.

Nincsenek hibák, csak leckék. A fejlődés próba-szerencse folyamat, azaz kísérletezés. A sikertelen" kísérletek éppúgy a folyamat részét képezik, mint az “eredményesek".

A leckék addig ismétlődnek, amíg azokat meg nem tanulod. Ugyanaz a lecke a legkülönbözőbb formában kerül eléd, amíg meg nem érted a tanulságot.

A tanulás sosem ér véget. Minden életszakasznak megvannak a maga leckéi, amelyek várnak rád.

A majd" nem jobb, mint a most". Mire eljutsz oda", az amott" még vonzóbbnak tetszik majd.

Mások csupán a te tükörképeid. Semmit sem szerethetsz vagy gyűlölhetsz valaki másban, ami ne azt tükrözné vissza, amit magadban szeretsz vagy gyűlölsz.

Rajtad áll, hogy milyenné teszed az életed. Rendelkezésedre áll minden eszköz és erőforrás. Tőled függ, használod-e őket. Tiéd a választás joga.

Minden válasz benned rejlik. Az élet kérdéseire magadban lelhetsz feleletet. Nincs más dolgod, mint figyelni és bízni.

Amikor megszületsz, mindezt elfelejted.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Az önmunka és a pitypang
  2018-04-13 16:19:04, péntek
 
  Az önmunka és a pitypang

Tegnap a kertben gazoltam, tele van pitypanggal, vagyis gyermekláncfűvel. Elgondolkodtam, miért is ez a neve. A gyerekek imádják, mi mindig alkottunk belőle valamit-általában koszorút. Láncot alkotnak; sokszor szinte elpusztíthatatlan láncot.
És hogy miért is hasonlít az önmunkához? Elmondom.
Nagyon sok mindent tépünk ki magunkból felnőttként, amit úgy szerettünk, de "gyerekessé" vált.
Vagy nézzük meg a gyökerét! Baromi hosszú, erős, szétágazó, még a kis fiatal növényeké is. Ráadásul, ha nem téped ki teljesen és beleszakad, ugyanúgy visszanő. A blokkok oldása is ilyen: amikor felszínesen csinálod, a gyökér bent marad, újra és újra visszanő a blokkod is. Ezért kell minél gyakrabban minél mélyebbre menni. Azt, hogy elvirágozzon, semmiképpen nem szabad hagyni. Mert bár jó móka, és szép, ahogy a kis fehér ejtőernyők szállnak a szélben, még jobban elterjed a gyom, mint előtte. Felemészt és elnyom minden mást, ami fontos és hasznos az életben. És mindent, ami egyszerűen csak szép, illatos és tökéletes.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Tudd, hogy bármire képes vagy!
  2018-04-07 10:15:31, szombat
 
  Képességeid és erőd határtalanok, így megtehetsz bármit, amit csak fejedbe (és szívedbe) vettél. Közelíts meg minden helyzetet könnyű szívvel: egyszerűen csak összpontosíts úgy a célodra, mintha az már most anyagi formát öltött volna.
Bármi is az, amire vágysz, egyszerűen csak jelentsd ki, hogy már meg is történt - beleértve viselkedésedet és tetteidet. Példának okáért, ahelyett, hogy így szólnál: bárcsak többet edzenék", céljaidat irányítsd annak tudata szerint, hogy már így is teszel. Tekints önmagadra, és érezd, hogy az edzés felettébb motiváló számodra, sőt élvezd magát az élményt. Mondj köszönetet, hogy immáron a helyére került ez az egészséges szokásod.
Ugyanez vonatkozik minden más vágyadra is. Lásd önmagadat, és érezd magad türelmesnek, jómódúnak, egészségesnek, boldognak, aki élvezetét leli a munkájában és a kapcsolataiban, és minden másban, amit csak kívánsz.
Az angol spirit (lélek') az inspire (inspirál') és az aspire (vágyakozik') szavakban gyökerezik, és amikor vágyakozol valamire, a lélek ihlet meg téged! Ez az örökkévaló erő támogat téged, ugyanaz az erő, amelyen Istennel, az angyalokkal és bolygónk minden egyes személyével osztozol.
Te, mint isteni lélek, bármit megtehetsz!


Gondolat a mai napra:

Hiszek önmagamban és az összes lehetőségemben. Kételyeimet álmokká, félelmeimet pedig izgalmakká alakítom. Isten bennem lakozó erejére támaszkodom, tudván, hogy ez az energia minden létező szempontból motivál és támogat.

Doreen Virtue


Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/utmutatoaleleknek1/?fref=ts
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Az érzések és a hangulatok fontosak
  2018-04-05 12:13:02, csütörtök
 
  Az élet fontos dolgai nem azok, amiket általában fontosaknak tartunk. Pénz, pálya, haladás, siker, munka: ha arról van szó, hogy megtaláljuk magunkat ebben a világban s érdemesnek ítéljük a benne létezést, akkor ezek mind nagyon aprócska dolgok. Az érzések és a hangulatok fontosak, melyek lelkünket színezik s a lelkünkön keresztül a világot is, melyben élünk.

Wass Albert
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Tudod hogy VELEM mindenre képes vagy
  2018-04-05 07:50:08, csütörtök
 
  Amikor a kisgyermek járni kezd,először csak tétova lépéseket tesz,amíg kellő önbizalmat nem gyűjtött össze.Eközben lépései határozottabbá,magabiztosabbá válnak,míg aztán végül képessé nem válik imbolygás nélkül járni.Majd megtanul futni és ugrani,de egyszerre mindíg csak egy fázisnak kell a végére érni.Így van ez a hittel is.Fokozatosan kell felépíteni,egyszerre soha nem jelenik meg azonnal.Ahogy a hitedet mindíg próbára teszed,úgy fog az növekedni,amíg képes nem leszel kilépni a sorból,és teljesen a hited szerint élni,tudván,hogy biztonságod BENNEM gyökeredzik,és nyugszik.Tudod hogy VELEM mindenre képes vagy,mert ÉN VAGYOK,aki benned és általad munkál mindennek a létrehozásáért,és hogy a saját erődből ugyanazokat a dolgokat nem lennél képes végrehajtani.
Mindíg ismerd el azt a forrást,amelyből a segítséget,az erőt,a sugallatot kapod,és soha ne mulassz el hálát adni mindezért.Semmit ne tekints magától értetődőnek, "természetesnek"hanem mindenben ismerd fel az ÉN kezemnek a munkáját.

Eileen Caddy:Nyisd meg lelked ajtaját.
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
A rossz cselekedeteket segélykiáltásként értelmezik
  2018-04-04 20:03:36, szerda
 
  Amikor a törzsből valaki rosszat tesz a törzs egy másik tagjával, vagy fájdalmat okoz neki, akkor az illetőt kiállítják a falu közepére, és az egész törzs köré gyűlik.
De ahelyett, hogy valami nyilvános büntetésben részesítenék, két napig folyamatosan sorolják neki mindazokat a jó dolgokat, amiket valaha is tett. Hogy miért?

Mert a törzs hisz abban, hogy minden egyes ember jónak születik, és szeretetre, békére és boldogságra vágyik. Csak néha, a mindezekre való törekvés közben hibákat vétünk.
És mivel a rossz cselekedeteket segélykiáltásként értelmezik, a törzs összegyűlik a társukért, és segítenek neki újra megtalálni önmagát, a jó természetét.
Emlékeztetik őt arra, hogy ki is valójában. És erre
néha mindenkinek szüksége van!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Álljunk meg és várjuk meg a lelkünket!
  2018-04-04 17:00:33, szerda
 
  Ha túl sok fájdalom és öröm ér egyszerre, és ebbe belefáradtunk, akkor erre egyes indián törzseknél ezt mondják: most megállunk és megvárjuk a lelkünket, míg utol nem ér."

(Paeli Suutari)
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Amint benn, úgy kinn...
  2018-04-04 16:54:07, szerda
 
  Ha valaki felidegesít, az azért van, mert vannak olyan tulajdonságai és cselekedetei, amelyek benned is megvannak, csak annyira elfojtottad őket, hogy nem tudsz a létezésükről. Éppen ezért hihetetlen intenzitással befolyásolnak téged, de mivel nem veszel róluk tudomást, az egód a maga módján próbálja felhívni rájuk a figyelmedet. Azok a személyiségjegyek, amelyeket hibának látsz másokban, mind megvannak benned is, csak letagadod a létezésüket."

(A.J. Christian)
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
Az Úton magadat kell követned
  2018-04-04 08:50:44, szerda
 
  Az Úton magadat kell követned, önmagad mellett kell kitartanod...
Az út néha nem egyszerű és úgy tünik, mintha mindenki cserben hagyna... Nem szeretnek már, mert te magadat szereted, követed. Te lettél önmagadnak a legfontosabb...

Boldog-e egy gyermek ki látja, anyja boldog, teljes, békében él önmagával, azt csinálja amit szeret, közben boldog anyja gyermekének?

Boldog-e egy szülő, ki látja, gyermeke megtalálja helyét az életben, független, önálló, tudja mit akar?

Boldog-e egy társ, kinek kedvese boldogan tér haza, mosolyog, szívesen és szívből ad, szeret s nem elvár, élni hagy, s nem birtokol?

Szeretet vajon a birtoklás, a játszma, a dühös irigység, az ítélkezés, a megkérdőjelezés?

Már annyira félünk, hogy nem kapunk szeretetet, hogy el sem merjük hinni, érzelmi zsarolás, kiszolgáltatottság nélkül kaphatunk bármit is.

Tisztítsd meg kapcsolataid a szeretetben. Szeretet kössön össze és ne a fájdalom, a szükség, a kiszolgáltatottság, az érzelmi alárendeltség...

El kell hinned, hogy tiszta szeretetkapocsban is szükség van rád, hogy fontos vagy, hogy megérdemled azt, hogy azt tedd ami neked a legjobb, a saját döntéseid szerint élj azok között, akiket szeretsz.

A tiszta szeretet nem akarhatja, hogy feladd magad és boldogtalan légy...

Járd a saját utad, közben tudd, hogy szeretet kísér, azoké, akiknek tényleg fontos, hogy te is boldog légy!
 
 
0 komment , kategória:  LÉLEK-pillanatok  
     1/73 oldal   Bejegyzések száma: 725 
2018.03 2018. április 2018.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 133 db bejegyzés
e év: 602 db bejegyzés
Összes: 31332 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 853
  • e Hét: 4385
  • e Hónap: 74162
  • e Év: 370745
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.