Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 331 
Budai burgonyasaláta
  2010-10-12 06:01:03, kedd
 
  Budai burgonyasaláta
 
Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt újburgonya, 1 db savanykás alma, 10-15 szem szilvabefőtt (vagy mirelit szilva), 10 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 4 evőkanál olaj, 3 evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet), 4 dl kefir, ízlés szerint só, kevés cukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 3 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldhagymaszár (vagy snidling), késhegynyi tört szegfűszeg.
A saláta mártásához a kefirbe belekeverem az olajat és az almaecetet, majd megsózom, megborsozom, csipet cukorral és a szegfűszeggel ízesítem, végül belekeverem a megtisztított, zúzott fokhagymát. Hozzáadom még a megmosott és lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított zöldhagymaszárat és a reszelt sajtot. A sima mártást lefedem, és jól behűtöm. Közben a megfőtt burgonyát meghámozom, és kis kockákra vágom, a szilvát levétől lecsöpögtetem, kimagozom, és vékony csíkokra metélem. A megmosott, héjas almát ugyancsak felcsíkozom, majd az egészet salátástálba öntöm, rálocsolom a mártást, és jól átkeverve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Diétás burgonyasaláta
  2010-10-12 06:00:14, kedd
 
  Diétás burgonyasaláta
 
Hozzávalók: 75 dkg újburgonya, 1 csokor friss kapor, 4 dl kefir, 5 dkg juhtúró, kevés cukor (vagy mesterséges édesítőszer), ízlés szerint só.
Az újburgonyát gondosan megmosom, majd héjastól enyhén sós vízben megfőzöm. Még melegen megtisztítom, és vékony karikákra vágom. Hagyom kihűlni. A kefirbe belekeverem a juhtúrót és a nagyon finomra metélt kaprot, ezután ízlés szerint megsózom, megédesítem. A mártásba beleforgatom a burgonyakarikákat. Csak akkor fedem le, ha már teljesen kihűlt. A hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem, hogy az ízei jól összeérjenek.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Joghurtos padlizsánsaláta
  2010-10-10 18:30:53, vasárnap
 
  Joghurtos padlizsánsaláta
Hozzávalók: 1 nagy padlizsán, 1 zöld chili paprika vékony karikákra vágva, 2 dkg friss gyömbér apróra vágva, 2 ek ghí v. olaj, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2,5 dl joghurt, fél kk őrölt kurkuma, fél kk őrölt kömény, só
A padlizsánt 1 cm vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és fél óráig állni hagyjuk. A chilipaprikát a gyömbérrel együtt mozsárban megtörjük. Alaposan leöblítjük a padlizsánszeleteket, jól lecsepegtetjük és rátesszük a chili - gyömbér keveréket. Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot, és a padlizsánszeletek mindkét oldalát 1-2 percen át sütjük. Ügyeljünk arra, hogy nem barnuljanak meg. Konyhai papírtörlőre szedve jól lecsepegtetjük. Összekeverjük a fokhagymát, a joghurtot és a fűszereket, megsózzuk. Egy tálba tesszük, és a tetején elrendezzük a padlizsánszeleteket. Fél órára hűtőszekrénybe helyezzük.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Indiai padlizsánsaláta
  2010-10-10 18:30:26, vasárnap
 
  Indiai padlizsánsaláta
Hozzávalók: 80 dkg padlizsán, 4 dl joghurt, só, 1-1 kiskanál köménymag és koriander, késhegynyi chilipor (mentalevél)
Serpenyőben szárazon megpirítjuk a köményt és a koriandert, és ha kihűlt, megőröljük. A padlizsánt a sütőben 25 percig sütjük, majd műanyag késsel meghámozzuk, összetörjük vagy turmixoljuk. Elkeverjük a joghurttal, a köménnyel, a korianderrel és a chiliporral, és kissé megsózva jégbe hűtjük. (Az eredeti recept szerint a tálba öntött salátát néhány mentalevéllel kell díszíteni.)
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Egyiptomi padlizsánsaláta
  2010-10-10 18:29:50, vasárnap
 
  Egyiptomi padlizsánsaláta
Hozzávalók: 2 közepes padlizsán, 5 ek. olaj, 2 gerezd tört fokhagyma, 2 dl joghurt, 1 zöldpaprika, só, őrölt bors, 1 csokor petrezselyem, 1 citrom leve
A padlizsánt műanyag késsel meghámozzuk, hosszában félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. Három ek. olajban, egy kevés sóval addig pároljuk, amíg meg nem puhult (szétesnie nem szabad!), majd kihűtjük. Simára keverjük a citromlevet a maradék olajjal, a joghurttal, a fokhagymával, sóval, borssal meg a finomra vágott petrezselyemmel, és a kicsumázott, nagyon apróra vágott zöldpaprikával ízesítjük. Ezzel a mártással keverjük össze a párolt padlizsánt, és legalább fél napra jégbe hűtjük.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Majonézes zöldborsósaláta
  2010-10-07 06:16:09, csütörtök
 
  Majonézes zöldborsósaláta
Hozzávalók: 1,4 kg friss zöldborsó, 2 dkg cukor, 12 dkg majonéz, 1 db citrom, 1 g fehér bors, 1 dl tejszín, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1/2 db fejes saláta, só
Elkészítése: A friss, zsenge zöldborsót kibontjuk, megmossuk és sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. Saját levében kihűtjük, majd leszűrjük, és jól lecsepegtetjük. A majonézt keverőtálba tesszük, szűrt citromlével, őrölt fehér borssal, cukorral, sóval ízesítjük, hozzáöntjük a tejszínt, és habverővel simára keverjük. Az így elkészített öntetbe belekeverjük a zöldborsót, és a finomra vágott zöldpetrezselymet. Jól lehűtve, salátalevelekre felhalmozva tálaljuk és zöldségekkel ízlésesen díszíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Almás-majonézes zöldborsós sal
  2010-10-07 06:15:24, csütörtök
 
  Almás-majonézes zöldborsós saláta
Hozzávalók: 60 dkg konzerv zöldborsó, 2 nagy jonatán vagy golden alma, 6 evőkanál Univer majonéz, 1-2 evőkanál tejszín, 1/2 citrom, só.
Elkészítése: A meghámozott, magtalanított almát, lereszeljük. Meglocsoljuk citromlével, megsózzuk, és a majonézzel összekeverjük. Az öntetet kevés tejszínnel hígítjuk, és ráöntjük a lecsöpögtetett konzerv zöldborsóra. Tálaláskor salátalevéllel és almagerezdekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Zellersaláta (Irán)
  2010-10-07 06:14:39, csütörtök
 
  Zellersaláta (Irán)
Hozzávalók: 1 csésze 4 cm-esre vágott levél nélküli zellerszár, 2 cs. víz, 1 húsleveskocka, 1 ek. citromlé, 1 ek. olívaolaj, só, bors, 1 tk. finomra vágott zellerlevél. Lassú tűzön, lefedve főzzük a zellerszárat 30 percig, öntsük le róla a vizet. Keverjük össze a citromlevet, olajat, sót, borsot. Tegyük bele a zellert, szórjuk rá a leveleket.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Zelleres-kávés csirkesaláta
  2010-10-07 06:13:52, csütörtök
 
  Zelleres-kávés csirkesaláta
Hozzávalók: 4 db sült csirkemellfilé, 2 evőkanál lefőzött presszókávé, 2 dl tejszín, 2 dl majonéz, 17 dkg dióbél, 6-8 darab zellerszár, 2 cm-es darabokra szeletelve, őrölt fehérbors, só.
Elkészítés: A majonézt kávéval, borssal, sóval ízesítjük. Óvatosan hozzáforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot, csíkokra vágott csirkemellet, feldarabolt zellert, dióbelet. A csirkesalátát tálalás előtt 2-3 órára hűtőbe tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
Zeller saláta
  2010-10-07 06:13:27, csütörtök
 
  Zeller saláta
Egy kis cserép, vagy porcellán lábosba teszünk ecetet, olajat, kevés sót és cukrot s a tűzhelyre tesszük. 1-2 zellert meghámozunk, s vékony szeletekben a már meleg ecetbe gyaluljuk, s azután egy-kétszer felforraljuk, amíg a zeller megpuhult. Félretesszük kihűlni, salátás tálra szépen elrendezzük a szeleteket, az ecetet ráöntjük s tetszés szerint díszítve, vagy más salátával együtt elrendezve, asztalra adjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Padlizsános finomságok  
     1/34 oldal   Bejegyzések száma: 331 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6099
  • e Hét: 23670
  • e Hónap: 88976
  • e Év: 1325260
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.