Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/79 oldal   Bejegyzések száma: 786 
Tésztasaláta
  2010-10-12 17:44:33, kedd
 
 
hozzávalók 6 főre

* 1/2 kg orsótészta
* 2 közepes lilahagyma
* 1 doboz kukoricakonzerv
* 20 dkg sonka
* 6 dl tejföl
* 6 ek majonéz
* 10 dkg sajt
* pici só
* pici bors




story

A recept vecsési Kata barátnőmtől származik. Nála ettünk legelőször tésztasalátát. Azóta rendszeresen készítek én is sült húsok, sült virsli vagy baconba tekert csirkemáj mellé.
A sok tejföl azért kell rá, mert felszívja a tészta.
elkészítés

1. A tésztát olaszosra főzzük (picit kemény legyen, mert a tejföltől megpuhul), leöblítjük és leszűrjük.
2. A lilahagymát közepes kockákra vágjuk.
3. A sajtot lereszeljük, a sonkát vékony csíkokra vágjuk.
4. Egy nagy tálban elkeverjük a majonézt, a tejfölt, a sót, a borsot.
5. Beletesszük a kukoricát, a lilahagymát, a sonkát és legvégén a főtt tésztát.
6. Óvatosan összekeverjük, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal.
7. Hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Rokfortos burgonyamártás
  2010-10-12 06:07:12, kedd
 
  Rokfortos burgonyamártás
 
Hozzávalók: 1 nagyobb burgonya, 5 dkg reszelt rokfort, 2 dl tejföl, 1 csokor zöldhagyma szára vagy snidling, késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi porcukor.
A burgonyát héjában megfőzöm, ezután meghámozom, és még melegen megreszelem. Hozzákeverem a reszelt rokfortot és a tejfölt, majd megborsozom. Csipetnyi porcukorral ízesítem. Ezután hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra aprított hagymaszárat, és ha kihűlt, befedve teszem be a hűtőszekrénybe. Félig főtt zöldséget vagy forró virslit, kolbászfélét mártogathatunk bele, de natúrszelet mellé is kitűnő, sőt, különféle sült zöldség mellé is tálalhatjuk.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Lucullus saláta
  2010-10-12 06:06:23, kedd
 
  Lucullus saláta
 
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt újburgonya, 25 dkg kemény, apró lucullus-paradicsom, 2 dl ketchup, 1 dl nagyon sűrű majonéz, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi őrölt gyömbér.
A saláta mártásához a ketchupot összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a megtisztított, és zúzott fokhagymát, a törött borsot, a curryport, és a gyömbérport. Jól lehűtöm. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és vékony csíkokra vágom, a megmosott és szárazra törölt paradicsomot pedig vékonyka gerezdekre metélem. A mártást ráöntöm a burgonyára és a paradicsomra, óvatosan átkeverem (hogy ne törjön össze a paradicsom), és lefedve teszem be a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Sajtos burgonyasaláta
  2010-10-12 06:06:02, kedd
 
  Sajtos burgonyasaláta
 
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt újburgonya, 20 dkg reszelt trappista sajt, 4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg házi aludttej), 2 db aromás, savanykás alma, 1 csokor kapor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 púpozott teáskanál só.
A mártáshoz a kefirt simára keverem a sóval, a borssal és a megmosott, lecsöpögtetett, finomra metélt kaporral. Belekeverem a reszelt sajtot, majd hozzáadom a megmosott, héjas, kicsumázott és kis kockákra vágott almát, meg a hámozott, ugyancsak felkockázott főtt burgonyát. Az egészet jól átkeverem, majd lefedve teszem be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei jól összeérjenek. Pirított kenyér szeletkékkel tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Májas újburgonya saláta
  2010-10-12 06:05:40, kedd
 
  Májas újburgonya saláta
 
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt újburgonya, 1 kis doboz marha-májkrém, 4 dl kefir, 1 dl húsleves (vagy leveskockából készített leves), 1 teáskanál majoránna, 15 dkg májpástétom (szeletelhető), 1 púpozott teáskanál só, ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál konyak, 1 mokkáskanálnyi pástétomfűszer, 1 teáskanálnyi mustár.
A saláta mártásához a kefirben simára keverem a dobozából kibontott májpástétomot, hozzáadom a porcukrot, a konyakot, a pástétomfűszert, a sót, a borsot és a mustárt. Hűtőszekrénybe teszem. A húslevesbe beleszórom a majoránnát és kis lángon, befedve, felére beforralom. Az ily módon létrejött fűszeres levet belekeverem a mártásba. Beleteszem a kis kockákra vágott májpástétomot és a meghámozott, ugyancsak felkockázott főtt újburgonyát. Jól összekeverem, majd szorosan befedem, és a hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.
Elkészítési ideje: kb. 70 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Burgonyás kelsaláta
  2010-10-12 06:05:15, kedd
 
  Burgonyás kelsaláta
 
Hozzávalók: 40 dkg kínai kelkáposzta, 50 dkg héjában főtt burgonya, 1 nagy grape fruit (vagy 1 dl grape fruit juice) 3 gerezd fokhagyma, másfél dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só, 1 db marinált paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál marinált paprikacsík), 1-2 evőkanál porcukor.
Először a saláta mártását készítem el. A grape fruit levét kicsavarom és összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a tejfölt, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyem zöldet. Ezután a sóval, a cukorral és a borssal ízesítem. A mártásba belekeverem a lecsöpögtetett, és vékony csíkokra vágott marinált paradicsompaprikát. A kínai kelt a külső fonnyadt, hibás leveleitől megtisztítom, és olyan vékony laskára vágom, amennyire csak lehetséges. A mártásba keverem a meghámozott és csíkokra vágott főtt burgonyával együtt. Az egészet jól összeforgatom, majd szorosan lefedem, és a hűtőszekrényben néhány órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Burgonyasaláta sütőtökkel
  2010-10-12 06:04:44, kedd
 
  Burgonyasaláta sütőtökkel
 
Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt burgonya, 40 dkg sütőtök (tisztán mérve), 4 dl kefir (vagy joghurt, esetleg aludttej), 2 db savanykás, aromás alma, 1 nagy fej lilahagyma, 1 evőkanál mustár, 1 teáskanál paradicsompüré, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fekete bors.
A sütőtököt előmelegített forró sütőben szép piros-barnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a paradicsompürével, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágom és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után, a megmosott, kicsumázott, és apró kockákra aprított héjas almával együtt a mártásba keverem. Jól lefedve legalább fél napig érlelem a hűtőszekrényben. Tálalás előtt még egyszer átkeverem, és pirított kenyér-szeletkékkel teszem az asztalra.
Elkészítési ideje: kb. 80 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Krémsajtos krumpli-saláta
  2010-10-12 06:04:21, kedd
 
  Krémsajtos krumpli-saláta
 
Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt, már dermedt burgonya, 20 dkg tejszín krémsajt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 2 csokor friss zellerzöld (vagy petrezselyemzöld), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma.
A tejfölben simára keverem a krémsajtot és a kefirt, majd sóval, borssal, és a megtisztított, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt zeller zöldet is. Jól lehűtöm. Közben a meghámozott burgonyát vékony csíkokra reszelem (vagy vágom). A mártásba beleforgatom a reszelt főtt burgonyát, majd lefedem, és a hűtőszekrényben két órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: 50 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Csípős-paprikás krumpli-saláta
  2010-10-12 06:04:00, kedd
 
  Csípős-paprikás krumpli-saláta
Hozzávalók: 4 db kerek, ecetes almapaprika, 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg párizsi vagy krinolin (szafaládé), 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 4 dl kefir, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor friss zöld kapor.
A kefirben elkeverem az olajat, a sót, a borsot és a megmosott, finomra metélt kaprot. Az almapaprikát csumástól apró kockákra vágom és salátástálba szórom. Hozzáteszem a bőrétől megfosztott, ugyancsak apró kockákra metélt párizsit és a meghámozott, felkockázott burgonyát. A megtisztított vöröshagymát kockákra vágom és megsózom. Tizenöt percnyi állás után hozzáteszem a többi anyaghoz. A mártást ráöntöm, és jól átkeverve hagyom a hűtőszekrényben legalább fél napig állni, addigra az ízei jól összeérnek. (Csak az készítse, aki szereti a csípőset.)
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
 
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Gyömbéres-mazsolás burgonyasal
  2010-10-12 06:03:37, kedd
 
  Gyömbéres-mazsolás burgonyasaláta
 
Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya (lehetőleg újburgonya), 10 dkg mazsola, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 3 evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet), 1 púpozott mokkáskanál gyömbérpor, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor zöldhagyma (zöld szárával együtt), csipet porcukor, fél citrom leve.
A mazsolát megmosom, szárát leszedem, és kis lábosba rakom. Rálocsolom a citromlevet és még annyi vizet, hogy jól ellepje. Lefedve felforralom, majd a lángot eloltva alatta, húsz percig hagyom állni, addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja. Közben a főtt burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a mazsolával együtt salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az almaecetet, a gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet cukorral, majd belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott zöldhagymát, zöldjével együtt. Jól összekeverem, és a mártást ráöntöm a mazsolás burgonyára. Átforgatom, és lefedve legalább fél napra beteszem a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/79 oldal   Bejegyzések száma: 786 
2017.02 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1878
  • e Hét: 1878
  • e Hónap: 146360
  • e Év: 260628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.