Regisztráció  Belépés
1vargaildyko.blog.xfree.hu
...Légy, amivé legszebb hajlamaid által válhatsz - de elsősorban maradj ember. (Tatiosz) Tücsök Ildykó
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
Feng Shui Horoszkóp-Halak...
  2010-01-26 14:51:44, kedd
 
  Lakberendezését nem elsősorban a gyakorlatias szempontok határozzák meg, hanem vagy az abszolút káosz, vagy az Ezeregyéjszakára emlékeztető elvarázsolt meseszerűség. A Halak vonzódik a vízhez, illetve mindahhoz, ami víz jellegű: a vízkék szín, az üveg, a tükör, a csillogó fémes felületek, a sötét, meghitt területek.

Ám ez, ha túlzásba viszik, egyoldalúvá, vagyis egészségtelenné válhat: fontos, hogy a másik négy őselem is képviselve legyen (tűz, föld, fém és fa). A meghitt zugok, ha rendetlenné válnak, energiacsapdává alakulnak.

Ami az akváriumot illeti: fontos, hogy a benne élő halak és növények egészségesek és a körülményekhez képest boldogok legyenek (például nem jó, ha a halak hímek lévén folyton verekszenek az akváriumban). Fontos, hogy a Halak irodája, vagy a lakás dolgozósarka vagy dolgozószobája rendben legyen, hiszen rengeteg életenergiát von el a nap mint nap, ha a dolgokat keresgélni kell. A Halaknak jót tesz, ha a szabad levegőn sétálnak, és a természet közelségét keresik.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Vízöntő...
  2010-01-26 14:50:15, kedd
 
  A Vízöntő jelszava a változatosság. Mégis fontos, hogy az állandóság megjelenjen az életében, így az otthonában is -- vagyis legyen legalább egy olyan zug, ahová visszavonulhat ejtőzni, pihenni. Fontos, hogy ez a pihenőhely ne a tévé előtti fotel legyen, mert a folyamatos tévénézéstőt az amúgy is túlpörgetettségre hajlamos Vízöntő még jobban kifárad. Jót tesz neki, ha kertészkedhet, vagy környezetét rendezgetheti.

Így gondolataiban is rend alakul ki, ami számára különösen fontos. Hajlamos elhanyagolni a konyhát, bár különleges ételeket képes főzni, az egyszerűbbek rendre félresikerülnek. Ezt lefordítva a Feng Shui ,,nyelvére": fontos, hogy az őt körülvevő műszaki cikkek mind balesetbiztosak és működőek legyenek, az éléskamrában ne csak lazac és spárgakonzerv, hanem kenyér is legyen.

Jót tesz, ha alkotó tevékenységgel foglalkozik, akkor különösen egy ,,harmónia-csendélet" összeállítása kedves tárgyakból, virágokból -- a Harmónia csendéletnek tartalmaznia kell fémet, fát (növényt), tüzes jellegű tárgyat (például gyertyát), vizet (vagy vizes jellegű, tehát pl. kék színű tárgyat), és föld jellegű összetevőt (például égetett cserepet).
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Bak...
  2010-01-26 14:48:05, kedd
 
  Akkor érzi magát otthonosan, ha otthonában rend és tisztaság uralkodik. Lakberendezésére az egyszerűség szépsége sokkal inkább jellemző, mint a túldíszítettség. A lakás nála tehát egyszerű és célszerű, de meglátszik rajta a biztos ízlés. A Bak elve a célszerűség. Ez helyénvaló dolog, de érdemes némi friss energiát a megszokott környezetbe: egy-egy színes festmény, kedves tárgy több örömet ad, mint amennyi pénzbe került.

A műtárgyak gyűjtését is lehet a Bakra jellemző alapossággal végezni, de itt a fő cél mégis az, hogy mennyi pozitív energiát kap kedvtelésétől a Bak. Elképzelhető, hogy különösen vonzódik az állati trófeákhoz (agancsok, szőrmék, csiga-és kagylóhéjak, bőrhuzatú bútorok), vagy éppen nagyon utálja őket -- mindkét szélsőség kerülendő. Segítséget jelenthet, ha a Bak megvizsgálja, mit tart a Kreativitás és Gyermek területén -- ez a lakás vagy a szoba bejáratától jobbra középtájt eső rész.

Ha itt ötletre serkentő holmik vannak (érdekes könyvek, kézimunka-kellékek, szakácskönyvek, színes ceruzák, kertészkedési kelékek stb.), az segít abban, hogy a Bak megtalálja a kedvére való hobbit, amiből extra örömhöz, energiához juthat.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Nyilas...
  2010-01-26 14:45:50, kedd
 
  Otthoni környezetén is meglátszik nagyvonalúsága. Lakása berendezésének elsősorban kényelmesnek kell lennie, egyébként pedig különféle stílusok és eltérő színek keverednek benne, hiszen ízlése nem fér bele a szokványos keretekbe.

A Nyilas vonzódik a fényhez, ami teljesen érthető, hiszen a fény=energia, életerő, ami fontos a Nyilas nagy céljainak megvalósításához. Emiatt különösen fontos, hogy otthonában működőképesek legyenek a világítótestek, és nyithatóak legyenek az ablakok. A nyitható ablakok a tág lehetőségek elérését jelképezik. A lakás- vagy a szobaajtó pedig többnyire a Karrier területére esik a Feng Shui szerint, ezért a Nyilas életpályáját segíti, ha bejárati ajtaja is sarkig kitárható, illetve jól záródik.

Fontos, hogy a Nyilas ne hagyjon félbe javítási munkákat az otthonában (például lepotyogott csempék visszaragasztása), és kerülje a bizonytalan holmikat (például billegő, eldőléssel fenyegető bútorok), mert ezek nagyon sok energiáját szívják el észrevétlenül. Ha viszont megszünteti ezeket, és lezárja félbehagyott ügyeit, az komoly sikerélményt ad, ami energiául szolgál a nagy tervek megvalósításához.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Skorpió...
  2010-01-26 14:44:24, kedd
 
  Otthona nem feltétlenül afféle meghitt fészek, inkább magánélete szigorúan őrzött, titkos vára. Lakberendezésére a stílustörések jellemzőek, ezzel is a feszültséget és a változást idézi, és otthonát szokatlanná, különlegessé teszi. A Skorpiónak különlegesen fontos, hogy rendezett legyen a magánélete, hiszen természete igényli a meghittséget, még ha nem is tudja ezt kimutatni. Így hát fontos, milyen a hálószobája, illetve a tévénéző-olvasó kuckója. Gyakran született, rejtett érzéke van a pénzügyekhez, amely a Feng Shui szerint a lakás vagy a szoba bal oldali, távolabbi sarkához rendelt életterület. Ha a Skorpió szeretné kibontakoztatni képességét, érdemes megvizsgálnia, mit tart ezen a területen. Akadályozzák a siker elérését a nem működő tárgyak (pl. műszaki cikkek), a szegénységet kifejező holmik, és azok, amelyek bosszankodást vagy lelkiismeret-furdalást okoznak, valahányszor a lakó rájuk néz (például lezáratlan peres ügyek aktái).

A Skorpiónak érdemes felülvizsgálnia a vízzel kapcsolatos helyiségeinek állapotát (mellékhelyiség, fürdőszoba, konyha, műhely), hiszen ezek jó vagy rossz állapota nagyon is hat az érzelmeire, ő erre különösen érzékeny.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Mérleg...
  2010-01-26 14:42:45, kedd
 
  Lakáskultúrája jól tükrözi a szépség és a tökéletesség iránti érzékét. Környezetében is a harmóniára törekszik, jó ízlése az otthona kialakításában testesül meg: olyan, mintha valamilyen lakberendezési prospektus válna valósággá. A Mérleg jelszava az egyensúly.

A Feng Shui is erre törekszik -- vagyis, hogy hogyan tudjuk megteremteni életünkben a testi-lelki harmóniát. A Mérleg otthonában ezért fokozottan érdemes ügyelni arra, hogy az egyes lakásrészek között ne boruljon fel az egyensúly. Például: kaotikus kamasz-szoba a bal oldalon, - pedáns laboratórium-konyha a jobb oldalon.

Vagy: óriási ablakokkal ellátott, áradó napfényben úszó nappali egyfelől, ablaktalan, nedves fürdőszoba másfelől, esetleg raktárszerű, régi lomokkal telt padlás, és szellősen, célszerűen berendezett lakószint. A szélsőségek, még ha nem is túl nagyok, kerülendők -- a lakásnak legyen egy összhangulata. És a Mérlegnek jó érzéke van ahhoz, hogy ezt megteremtse.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Szűz...
  2010-01-26 14:38:33, kedd
 
  Otthonát ízlésesen, ugyanakkor praktikusan rendezi be. Tökéletes háziasszony, akit nem zavar a hétköznapok egyhangúsága, sőt örül, hogy legalább minden áttekinthető és emiatt megnyugtató. Szereti, ha mindennek megvan a maga helye, akkor érzi jól magát, ha minden tökéletes körülötte.

Ám rend- és tisztaságmániája olykor kissé idegesítő lehet a vele egy háztartásban élők számára. A Szűz legendásan alapos, és nehezen kapható nagyobb változtatásokra. Nála a Harmónia középpontja nevű terület (a lakás, illetve a szobák középső része) olykor ,,eseménytelen". Az életenergia hajlamos itt megrekedni, az elvágólagosan fésült szőnyegrojtok között.

Segíthet ezen egy élénkebb mintázatú kis szőnyeg, vagy fantáziadúsabb világítótest, esetleg a csillárról-lámpáról lelógatott szélcsengő vagy mozgóka. Fontos, hogy az otthon valamennyi része ,,életteli" legyen, vagyis használatban legyen -- nem szerencsés, ha otthonunk valamely része ,,múzeummá" válik.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Oroszlán..
  2010-01-26 14:37:08, kedd
 
  Az Oroszlán számára fontos a hírnév. Az otthon az ő számára olyan hely, ahol reprezentatív körülmények között nagyvonalú társadalmi életet lehet élni. A Feng Shuiban a Hír és Hírnév területe a lakás vagy a szoba bejáratával szemközti terület, ami a kínai öt elem közül a Tűzhöz van rendelve. Különösen fontos tehát, hogy - ha lehetséges -- a Hír és Hírnév területeit bőségesen érje a napfény, vagy ennek hiányában a mesterséges fény.

Ez még akkor is javasolt, ha éppen a mellékhelyiség vagy az éléskamra jut az illető területre. Ezek a helyiségek amúgy is hajlamosak sötét energiacsapdákká változni, és az energiacsapda valamennyi életterületen akadályozza az életenergia áramlását. Az Oroszlánok -- lévén az európai asztrológia szerint tüzes természetű jegy -- érzékenyek a sötét zugok negatív hatásaira.

Az Oroszlán karakteréhez illik a műtárgyak, értékes holmik gyűjtése, ezekben rengeteg örömet találhat. Nem tesz jót viszont, ha túl sok állati eredetű trófeával veszi körül magát (agancsok, bőrbevonatú bútorok, szőrmék), mert ezek amúgy is erős tűz-jellegét túlságosan felfokozhatják.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Rák...
  2010-01-26 14:35:04, kedd
 
  Otthona a menedéke, ahol lelke feltöltődhet, ahol biztonságban érzi magát, védve a zord külvilágtól. Meleg családi fészket alakít ki magának, kényelemmel, védettséggel, családi meghittséggel. Ragaszkodik minden olyan tárgyhoz, amelyhez személyes emlékek fűzik.

A Rákok többnyire kiváló lakberendezők, és ösztönös érzékük van az ízléses, kényelmes otthon kialakításához. Hajlamosak viszont bele is ragadni ebbe a szerepbe, pedig az élet lényege a folyamatos változás. A Feng Shui sem jelent végleges állapotot, hanem folyamatos átalakulást. A hálószoba a Rák szentélye. Különösen fontos, hogy ez a hálószoba ne legyen a munka helye is egyben!

Nem szerencsés, ha a hálószobában számítógép, nagy tévé, egyéb elektromos gépek sokasága található, hiszen ezek zavarják az éjszaka nyugalmát akkor is, ha nincsenek bekapcsolva. A hálószoba valódi szentéllyé tétele segít abban, hogy a Rákok nap mint nap megújulhassanak.
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
Feng Shui Horoszkóp-Ikrek...
  2010-01-26 14:34:00, kedd
 
  Otthonában képletesen szólva huzat van, mert minden tekintetben nyitva tartja az ajtaját. Szereti, ha a térségeket átjárja a fény és a levegő, és ha szabadon lehet mozogni. Bár fontos számára az otthon, nem éppen a konyha tündére, a házimunkákat is inkább kötelességszerűen végzi, ha muszáj. A magány nem az ő műfaja, mint ahogy a visszahúzódás és a csend sem.

Az Ikrek számára különösen fontosak az emberi kapcsolatok. Jó kapcsolatteremtő képességének köszönhetően gyorsan kialakítja kapcsolatrendszerét szomszédaival. Számára az a fontos, hogy otthonában a Segítők és Utazás területe rendben legyen (ez a lakás vagy a szoba ajtaján belépve jobbra a közelebbi sarok). Mit jelent ez? Nem érdemes itt tárolnia a felesleges holmijait, kerülendők a sötét zugok, amelyek valóságos energia-csapdák.

Ha költözni készül, vagy nagyobb utazás előtt áll, a többi jegy tagjainak is érdemes megvizsgálnia otthonának ezt a részét (illetve részeit).
 
 
0 komment , kategória:  Feng Shui HoroszkópMindenkinek  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 12 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 10 db bejegyzés
e év: 100 db bejegyzés
Összes: 104010 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1502
  • e Hét: 12705
  • e Hónap: 172529
  • e Év: 1099806
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.