Regisztráció  Belépés
gabfe.blog.xfree.hu
Szeretni, bizni, remélni,minden új napnak örülni. Gab-fe edit
1952.12.06
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
Budapest 21 LEGSZEBB ÉPÜLETE
  2017-09-19 18:12:21, kedd
 
 
Katika, Köszönöm!

Budapest 21 LEGSZEBB ÉPÜLETE

számos csodálatra érdemes épület akad.
Éppen ezért nehéz a kedvencekről listát készíteni, ám muszáj valamilyen módon szelektálni, mert száz elemből álló összeállítást senki sem olvasna végig. Így került csupán 21 épület az alábbi, meglehetősen szubjektív listára. Arra azért kíváncsiak vagyunk, ti mivel bővítenétek.

A Thonet-ház

A Váci utca 11-es szám alatt áll a Lechner Ödön keze nyomát viselő épület. Az 1880-as évek végén épült. A magyarországi szecesszió egyik csodaszép példája. A három emeletes, plusz padlásteres ház egyik érdekessége, hogy Zsolnay burkolólapokkal fedték, a másik, hogy a díszítéshez kovácsoltvas erkélyrácsokat is használtak. A harmadik pedig az, hogy Lechner Ödön reneszánsz és gótikus stílust idéző elemekkel ékítette a házat, például növényi indákkal.A csodaszép ház homlokzata - Héder Imre fotója

2. A Szent István bazilika

Fantasztikus a története! Helyén a 18. században a Hecc színház (Hetz-Theater) állt. A Lipótváros egyik gazdag polgára, Zitterbarth János azonban kis, ideiglenes templomot építtetett ide. Később felmerült az igény, hogy Lipótvárosnak saját, komoly plébániatemploma legyen, végül az 1838-as nagy árvíz szolgáltatott indokot az építésre. A mai Szent István tér közepe ugyanis kis, természetes kiemelkedés volt, ahol több száz pesti polgár talált menedékre a katasztrófa idején. Az árvíz túlélői fogadalmi adományokkal támogatták a templomépítést.

Hild József tervei alapján kezdték a később igen problémásnak bizonyult építkezést 1851-ben. Hild halála után Ybl Miklós folytatta a munkát. Végül Ybl halálát követően Kauser József irányításával fejezték be a bazilika építését, 1905-ben. Ma Budapest egyik legtöbbet fotózott épülete.Fotó: Huszár Boglárka

3. Gül Baba türbéje

A 16. században síremlékként felhúzott épület körül annak idején kolostor is állt. A síremléket a török hódoltság után kápolnává alakították, majd a jezsuita rend feloszlatás (1790) után magánház lett. A 19. századtól azonban már muszlim zarándokhely volt. A második világháború előtt furfangos módon körbeépíttette a villájával Wagner Lajos, így a türbe ki sem látszott. Viszont Budapest ostromakor pontosan ez védte meg az épületet a pusztulástól, míg a villa romba dőlt. 2017 végéig kell várnunk arra, hogy újra láthassuk Gül Baba türbéjét, mivel most még folyik a felújítás.

4. A 4-es metró megállója a Bikás parknál

Nekünk nagyon tetszik ez az állomás, akármikor járunk erre, minden alkalommal megcsodáljuk az üvegtetőt.

5. A Mátyás-templom

A tatárjárás után kezdték építeni. A háromhajós, tornyos bazilika 1269-re lett kész. A templom egyik legizgalmasabb faragványát, a Mária-kaput 1370 után készítették - több évszázadot is átvészelt, ma is áll. A 14. század második felében gótikus stílusban építették át a templomot, majd Mátyás uralkodása alatt, a 15. században készült el a gyönyörű délnyugati harangtorony. Ez a felújítások és a 19. századi kőcsere ellenére máig őrzi eredeti formáját.

A hódoltság alatt mecsetként használták, a törökök kiűzése után barokk stílusban építették át. Az 1723-as nagy budai tűzvészben leégett, végül 1873-ban Ferenc József rendelte el a templom felújítását. A felújítást Schulek Frigyes vezette, a belső terek kialakításáért Lotz Károly és Székely Bertalan felelt.

Fotó: Mervai Márk

6. Zugligeti állomás

Az 1880-as években emelt kecses fa-tégla vegyes szerkezetű indóházat az 1920-as években alakították át: a faoszlopos peront beépítették. 1977-ben került a kerületi tanácshoz, majd a rendszerváltás után az önkormányzathoz. Többféle terv született a kecses épület hasznosítására, ennek ellenére évtizedekig állt üresen, málladozva. Most megkezdték a felújítását. A látványtervek szerint pazar külseje lesz, és a környezetét is rendbe teszik.

7. A víztorony a Margitszigeten

1911-ben épült, az akkor még forradalmi újításnak számító vasbetonból. Eredetileg is kettős funkciója volt: víztoronyként és kilátóként is szolgált. A 2000-as évekre elhanyagolt állapotba került, végül felújították, 2013-ra készültek el vele. Ma kiállító terem is működik az épületben.Fotó: Mervai Márk

8. A Műcsarnok

1895-96-ra, a honfoglalás 1000 éves évfordulójának ünnepségeire készült el Schickedanz Albert műépítész tervei szerint Herzog Fülöp Ferenc közreműködésével. A bazilikáéhoz hasonló alaprajzú, neoklasszicista stílusú épület ma is szemet gyönyörködtető. A 20. században pedig érdekes műalkotással bővült: Az orommezőt 1941-től Haranghy Jenő "Szent István a művészetek pártfogója" című mozaikja díszíti.
Fotó: Hlinka Zsolt

9. Nyugati Pályaudvar

Gustav Eiffel cége tervezte, 1877-ben adták át. Ma is impozáns, mégis légiesnek tűnő vasszerkezete újdonságnak számított abban az időben.

Fotó: Bódis Krisztián

10. A városmajori templom

A modern építészet egyik legszebb budapesti példája a Jézus Szíve Plébániatemplom. Árkay Aladár és Árkay Béla munkáját az 1920-as években kezdték építeni. 1933-ban szentelték fel. Érdekessége, hogy mivel ezen a területen húzódott a már befedett Ördög-árok, a harangtornyot a templomépülettől távolabb kellett felépíteni. Az épületet a kor neves, haladó művészei dekorálták: Molnár C. Pál, Aba-Novák Vilmos, Árkayné Sztehlo Lili, Pátzay Pál.

Fotó: Civertan Stúdió

11. A Fővám téri vásárcsarnok

A Központi Vásárcsarnokot 1897. február 15-én adták át, majd 80 évvel később, 1977-ben nyilvánították műemlékké. Építése városrendezési és modernizációs törekvések eredménye volt. A 19. század végén ugyanis Budapest városának vezetése arra törekedett, hogy a kis, utcai piacok helyett legyenek korszerű, szellős, tisztán tartható és főleg: fedett piaccsarnokok. Addig ugyanis a rakparton, köztereken rakodtak ki az árusok. Ennek a modernizációs szellemnek köszönhető az első korszerű vásárcsarnok a Fővám téren, Pecz Samu tervei alapján, a tetőn Zsolnay kerámiákkal. Ezt a csarnokot továbbiak építése követte: A Bomba téri, vagyis a mai Batthyány téri, a Hold utcai, a Hunyadi téri, a Rákóczi téri, a Klauzál téri.

12. A Zeneakadémia

Órákig lehet benne gyönyörködni és felfedezni azt a rengeteg motívumot és szimbólumot, amellyel az épületet kívül és belül díszítették. Bár az intézményt 1875-ben alapították, a neki helyt adó épület "csak" 1907-ben készült el Korb Flóris és Giergl Kálmán tervei alapján. A homlokzaton látható kő és bronz szobrokat Stróbl Alajos, Telcs Ede, Szabó Antal, Maróti Géza és Senyei Károly készítette. Az üvegablakokat Róth Miksa készítette, a belső terek festményei Körösfői Kriesch Aladár munkái. A 2013-ra felújított épület nívódíjat kapott és világszerte sok csodálója akad.

Darabos György fotója

13. Az Erzsébet-kilátó

Budapest egyik legmagasabb pontján, a János-hegyen építették fel. Schulek Frigyes - a Halászbástya alkotója és a Mátyás-templom felújításának vezetője - tervezte kör alaprajzú, neoromán stílusú épületet.

kilato9

14. A Gresham-palota

Az 1906-ban átadott szecessziós épület a főváros egyik ékköve, és a turisták által is az egyik legszebbnek tartott szálloda.

palotaFotó: Mervai Márk

15. A Boldog Salkaházi Sára Plébánia

A letisztult külsejű, egyszerűségében fenséges templomépületet 30 méter magas tornyával 2008-ban szentelték fel a XV. kerületeben. A második világháború egyik mártírjának, a boldoggá avatott Salkaházi Sárának a tiszteletére kapta a nevét. Salkaházi Sára katolikus szerzetesnővért társával, Bernovits Vilmával együtt a nyilasok lőtték a Dunába, mert zsidókat bújtattak.15_ker Fotó: Civertan Stúdió

16. A Mai Manó ház

A Nagymező utcai ház Mai Manó császári és királyi udvari fényképészé volt. A gazdagon díszített neoreneszánsz homlokzatot Zsolnay pirogránit burkolattal látták el. Bár az épület kívülről csak három emeletesnek látszik, ennél több bejárható emeletet rejt magában. A Mai Manó Ház helyén a 20. században a kor talán leghíresebb szórakozóhelye, az Arizona mulató működött. Ma a Magyar Fotográfusok Háza.Fotó: Kardos Ildikó

17. A Várkert Bazár

Ybl Miklós tervei szerint épült 1875 és 1883 között neoreneszánsz stílusban, a Várkert Duna felőli lezárásaképpen.

Árkádsorai egykor üzletekkel voltak tele. 1883-tól 1888-ig az északi szárnyában működött a Budai nőipari tanműhely, 1890-től 1895-ig pedig a Történeti Arcképcsarnok volt itt látható. Az 1890/91-es tanévtől 1918-ig női festőiskola kapott helyet az épületben.

Az épületben működött 1961 és 1984 között a Budai Ifjúsági Park, ahol rengeteg hazai zenekar lépett fel. Az Ifipark Budapest egyik kultikus szórakozóhelye volt. Az 1980-as években egyre rosszabb állapotba került az épület, ezért bezárták. Sokáig nem történt vele semmi, a 2000-es évek elejére már borzasztóan lepusztult. 2013-ban indult a felújítás, 2014-ben adták át.

varkertbazar2


Fotó: Nagy Szabolcs

18. A Művészetek Palotája

A 2000-es évek elején épült, 2005-ben átadott épület először nem tetszett. Akkor fogott meg igazán, amikor pár alkalommal koncertekre jöttem. Tényleg lenyűgözött a méreteivel, a belső kialakításával, a nagy koncertteremmel és azzal, ahogyan éjszaka fest, kivilágítva. Most már nagyon szépnek látom.
1600x400_IMG_1124Fotó: Müpa

19. A New York Kávéház

A New York Plaotát Hauszmann Alajos tervezte Arányi Miksa felkérésére. Az épület egy biztosítótársaság székháza volt, de a földszintjén a 19. század végétől pompásan berendezett kávéház működött. A kávéház legendás hely volt, többször is írtunk róla. És a mi a legfontosabb: a világ egyik legszebb kávéháza - nem csak szerintünk.DSC6757 Fotó: Nagy Szabolcs

20. A Buzogány-torony a Várban

Budapest 1944-45-ös ostromáig például szélesebb és vaskosabb volt. A háború után, a helyreállítási munkák során fedezték fel a torony eredeti, középkori magját. Ennek megfelelően restaurálták, ma ebben az állapotban láthatjátok.

21. Az egykori Fortuna fogadó

A Fortuna u. 4. szám alatt álló épület helyén a középkorban három másik ház állt. Többször cseréltek gazdát, míg 1784-ben Buda városának tulajdonába kerültek. Ebben az időben nyílt a fogadó, kávéház és vendéglő, amely a Fortuna nevet kapta. (Később ez lett az utca neve is.) A fogadó a budai társasági élet egyik igazi központja lett, sokan - micsoda vircsaft! - kockázni, biliárdozni és kártyázni jártak ide. A szabadságharc idején itt szállt meg Hentzi (Heinrich Hentzi von Arthurm császári és királyi vezérőrnagy, aki folyamatosan lövette a polgári célpontokat, hogy megfélemlítse Pest lakóit), a szabadságharcosok pedig ágyúval lőttek a fogadóra. Hentzi a Görgei által vezetett ostrom alatt esett el, a Várban, 1849. május 20-án. A 19. század második felében a fogadó hanyatlásnak indult, mivel jelentősen visszaesett a vendégforgalom. Egy időben még börtönként is funkcionált.

A 2. világháborúban megsérült az épület, 1959-ben állították helyre. 1966-tól a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum használta az ingatlant 2004-ig. Az épület jelenlegi tulajdonosai műemléki jellegének megőrzésével állíttatták helyre, a szálloda berendezésekor pedig korhű vagy legalábbis történelmi hangulatú belsőre törekedtek. Érdekessége, hogy a belső udvaron nemcsak egy, a szabadságharc idejéről származó ágyú látható, hanem megőriztek egy régi gesztenyefát, és két, legalább kétszáz éves védett szőlőtőkét is.

 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Nemzetközi Űrállomást bemutató panorámafelvételek....
  2017-08-27 15:22:40, vasárnap
 
 
Utazás egyperces

A Nemzetközi Űrállomást bemutató panorámafelvételekkel bővült a Google Street View

A Föld körül keringő Nemzetközi Űrállomáson (ISS) készített panorámafelvételekkel bővült szerdán a Google térképszolgáltatásának utcanézeti alkalmazása, a Street View, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy saját maguk fedezzék fel az űrállomás mind a 15 modulját, és megismerjék az asztronauták mindennapjait. A Google az emberrel történő első holdra szállás 48. évfordulójához időzítve jelentette meg az idén tízéves Street View első gravitáció-mentes gyűjteményét - olvasható a Google sajtóiroda közleményében.
A Nemzetközi Űrállomás mind a 15 modulján végigkalauzoló virtuális túrán a felhasználók olyan érdekes feljegyzésekkel is találkozhatnak, mint hogy hol edzenek az űrhajósok, milyen ételeket esznek, és hol végzik a tudományos kísérleteket. Ez az első Street View gyűjtemény, amely jegyzeteket is tartalmaz: ez korábban csak a Google Arts & Culture alkalmazáson belül volt elérhető.

Az érdeklődők beleshetnek a Columbus kutatólaboratóriumba, ahol az űrhajósok számos tudományos kísérletet végeznek, valamint kinézhetnek azon az apró ablakon, amelyen keresztül az űrállomáson kívül zajló eseményeket, például a robotok munkáját, vagy a közeledő járművek dokkolását szokták figyelemmel kísérni az asztronauták. A felhasználók ezen kívül az immár 16 éve működő űrállomáson kikötő két járművet, a SpaceX Dragont és az Orbital Cygnust is megtekinthetik közelebbről.Thomas Pesquet, az Európai Űrügynökség (ESA) asztronautája hat hónapig végzett repülőmérnöki munkákat az ISS fedélzetén, és ez idő alatt segített felvételeket készíteni a Street View funkcióhoz. Az űrbéli körülmények miatt a fotózáshoz nem lehetett használni a Google hagyományos felvevőeszközeit - hátra, vagy állványra helyezhető fényképezőgépek -, ezért a cég munkatársai az amerikai űrkutatási hivatallal (NASA) együttműködve oldották meg, hogy a már eleve az űrállomáson lévő fényképezőgépekkel és egyéb felszerelésekkel lehessen elkészíteni a felvételeket, amelyeket aztán a Földön gyúrtak össze 360 fokos panorámafelvételekké.

Forrás: google.com
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Elhagyatott helyszínek.....
  2017-07-14 17:41:16, péntek
 
 
Utazás egyperces

Elhagyatott helyszínek, melyek téged is elvarázsolnak majd

Az 1957-es születésű Niki Feijen a Hollandiai Eindhovenben született. Nem szakmája a fényképezés de szerelmese a fotózásnak a régi épületeknek, elhagyott gyáraknak, kórházaknak és a lépcsőknek.
Órákig tud ülni egy szép lépcső alatt várva a megfelelő pillanatra.

A képek, a helyszínek, a hangulatok... egyszerűen csodálatosak.Forrás: erdekesseg.hu
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
3D-s felvételek
  2017-03-05 16:37:25, vasárnap
 
  Nyisd ki a képeket és láss csodát.
LinkLink
Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Egy szépség még mára....
  2017-01-30 18:39:54, hétfő
 
 
Elképesztően gyönyörű befagyva a Föld legmélyebb tava


Szavakkal leírhatatlan, éppen ezért mutatjuk képeken azt a páratlan látványt, amit a befagyott Bajkál-tó nyújt.
A Bajkál-tó Dél-Szibériában, Oroszországban található. A világ legmélyebb tava, vize a Föld édesvízkészletének egyötödét teszi ki. Nem csoda, hogy az oroszok tengerként beszélnek róla, de a mongolok is Dalaj-Nor, azaz szent tenger néven emlegetik. A tó 1996 óta a világörökség része.
Néhány adat a hatalmas tóról: hosszúsága 636 km, szélessége 79 km. Felszíni területe 31 722 km2, legnagyobb mélysége 1642 méter.
A lélegzetelállító képekért a befagyott tóról, egy moszkvai fotográfusnak, Kristina Makeeva-nak lehetünk hálásak. Ámuljon!

További képek itt...

Link
Termálfürdő.hu

 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
A sivatagban is esett a hó
  2017-01-13 15:21:20, péntek
 
 
A sivatagban is esett a hó - lenyűgöző látvány

kép1Úgy gondolja, hogy ennél az embert próbáló hidegnél, amit most odakint tapasztalunk, a szaharai forróság is kellemesebb lenne? Nos, még a Szaharában is érhetik meglepetések az embert.

Úgy gondolja, hogy ennél az embert próbáló hidegnél, amit most odakint tapasztalunk, a szaharai forróság is kellemesebb lenne? Nos, még a Szaharában is érhetik meglepetések az embert.
Még tavaly decemberben, Algériában, mégpedig a szaharai város, Ain Sefra közelében volt megfigyelhető ez a ritka, szemkápráztató jelenség. Olyannyira ritka, hogy utoljára 1979-ben volt erre példa a Föld legnagyobb sivatagában.
Egy biztos: ennek az amatőr fotósnak a képei a havas sivatagi tájról nem melegítenek fel minket, a szemünket mégis ámulatba ejti a látvány.


Úgy gondolja, hogy ennél az embert próbáló hidegnél, amit most odakint tapasztalunk, a szaharai forróság is kellemesebb lenne? Nos, még a Szaharában is érhetik meglepetések az embert.
Még tavaly decemberben, Algériában, mégpedig a szaharai város, Ain Sefra közelében volt megfigyelhető ez a ritka, szemkápráztató jelenség. Olyannyira ritka, hogy utoljára 1979-ben volt erre példa a Föld legnagyobb sivatagában.
Egy biztos: ennek az amatőr fotósnak a képei a havas sivatagi tájról nem melegítenek fel minket, a szemünket mégis ámulatba ejti a látvány. A képre kattintva galéria nyílik.
Kattintson!
Képek a havas Szaharáról 2016. december 20-án. Fotó: Geoff Robinson


LinkMég több kép a videóban:LinkTermálfürdő.hu

 
 
1 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Noé Bárkája!----egy mestermunka..
  2017-01-09 10:57:14, hétfő
 
  Noé Bárkája!ez egy mestermunka!


Noé bárkája - fából - életnagyságban!
Noé bárkájának a másolata lett a legnagyobb favázas épület a világon, amelyet modern fafeldolgozási módszerekkel építettek: 155 m hosszú, 26 m széles és 28 m magas!Noé bárkájának az építése 2016. július 7-én fejeződött be. A Colorado Timber Frame az egyedüli vállalat, amely képes volt egy ekkora favázat megtervezni és létrehozni egy kis vízszintes szalagfűrész és egy ácsipari CNC gép segítségével.A Noé bárkája projekt elismerten a legnagyobb favázas szerkezet: az építéséhez 7.300 köbméter fára volt szükség. A másfél focipálya hosszúságával a Bárka bibliai mérete megegyezik 500 standard teherautóval, három szinten vannak kiállítások, a legfelső szinten pedig van egy 1.500 férőhelyes étterem. A bárka (napi!) 10.000 látogató befogadására alkalmas, de a szervezők úgy tervezik, hogy csak 3000 személy lehet bent egyszerre, amikor a Bárka nyitva van a nyilvánosság előtt.
A 100 millió dolláros projekt kb. másfél év alatt készült el. Az építési határidő betartása érdekében a Colorado Timber Frame további segítséget vett igénybe, és áttért a három műszakos munkarendre heti 6 napban egy egész évre. 25 alkalmazott a denveri műhelyben dolgozott a szerkezeti elemek kialakításán, míg további 10 munkás a helyszínen dolgozott Kentucky-ban a favázas projekt összeszerelésén 75 Amish ácsmesterrel együtt, akik segítettek a munkában.

Az egyedülálló épület megépítéséhez két modern faipari technológia került felhasználásra. Először is a Wood-Mizer LT15 szalagfűrész, ami a fafeldolgozó cég legkisebb gépe. A fűrészgép 60 cm x 60 cm-es és 12 m hosszú gerendákat tud fűrészelni, amelyekből elég sok volt szükséges a bonyolult szerkezethez. A gerendák többségét ezután egy K2I Hundegger CNC gép vette át további megmunkálásra. Ez a gép készíti el a nútolásokat és a csap vágásokat, valamint a fúratolásokat, a különféle szükséges bevágásokat, és bármilyen szerkezeti kialakítást, amelyek a további faelemek vagy az acéllemezek illesztéséhez szükségesek. Volt még egy másik Wood-Mizer LT40 mobil fűrészgép is az építés helyszínén, amelynek az volt a célja, hogy az épitkezés területén méretre vágja a faanyagot, ha arra szükség volt.A bárka egyik legimpozánsabb eleme faipari szempontból a 15 méteres rönkökből álló középső blokk, amelyek közül sok oszlopnak 1 méteres átmérője van alul. Az itt felhasznált rönkök 30%-a Engelmann luc, amelyeket az USA-ba időközben behurcolt invazív bogár károsítók pusztítottak el, kitermelésükkor már elhaltan álltak.

A vidámpark Bárka részlege 2016. július 7-én lett megnyitva a nyilvánosság részére Williamstown-ban, Kentucky-ban. A várakozások szerint legalább egymillió személy fogja meglátogatni már az első évben.


faipar

 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
A természet utat épít magának....
  2016-12-02 12:48:09, péntek
 
  Marika levélben küldte..

23 csodálatos és félelmetes elhagyatott hely.

Ezek a képek megmutatják, hogy az ember valóban csak ideiglenes lakója ennek a bolygónak: ahogy pár évre nem teszi be a lábát valahová, a természet utat épít magénak helyre hozza az ember híbájait ...


Link

latnodkell.com
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Beköltöznél ide?
  2016-11-15 12:42:55, kedd
 
  Levélben kaptam még a kórházban, gondoltam aki még nem látta, biztos tetszene nektek is...


Különleges otthonok, elképesztő házak - Beköltöznél ide?


Mióta az ősember barlangban húzta meg magát a pusztító viharok és az ellenséges vadállatok elől, mindig is fontos volt az ember számára a hely, ahol lakik, az otthon, amiben él. Azonban természetesen - mivel sokfélék vagyunk - más és más helyen, sőt másféle módon képzeljük el az életünket. Lássuk néhány fotó segítségével, hogy milyen lehetőségeink vannak...

Íme, a ház a sziklában! Fafe hegyeiben található, Portugáliában, és szélturbinákkal van körülvéve. Ez egy igazi otthon, ami helyi anyagok felhasználásával készült.

1Új divat mostanában az úgynevezett mézeskalács házikó (candy house). Ilyennek képzeljük a Jancsi és Juliska-mesében a vasorrú bába otthonát. Bár ez a házacska barátságosabbnak és hívogatóbbnak tűnik

2
Írországban, Cahirban található ez a gyönyörű ,,svájci kunyhónak" nevezett épület, aminek abszolúte semmi köze Svájchoz. Lord és Lady Cahir számára épült, hogy itt pihenhessenek a barátaikkal (azaz előkelőék kis vidéki háza, ahová visszavonulhatnak a város zaja elől). Egy biztos, nagyon jól belesimul a környezetbe.
3Aki szeretne minél teljesebb összhangba olvadni a természettel, annak kifejezetten jól jöhet egy ilyen otthon. Engem kicsit a római Pantheonra emlékezetet...


kép4
A sziklába vájt kétszintes házacska kicsit visszatérés a kezdetekhez. Bár azért kicsit komfortosabb formában...
kép 5


Különleges, aranyos, kedves kis házikó következik. Engem kicsit egy teáskannára emlékeztet. Andersen óta tudjuk, hogy az otthon melege árad a teáskanna párájából...
kép 6
A bambusz fedi be, rejti el ezeket a házakat. Pouya Khazaeli Parsában, Iránban találjuk meg őket.

kép7
Természetesen lakhatunk a tengeren is, például Bora-Borán...


kép 8


...vagy facölöpökön az erdőben...

kép9
...netán ágakon...

kép 10


...esetleg fészekben.

kép11
Kiváló lehetőséget nyújt egy házacska a patak partján, az erdő közepén is.

kép12De izgalmas lehetőség, ha homokkőbe vájják (vagy akár tapasztják vályogból, mint nálunk régen a falvakban). Télen meleg, nyáron hűvös.

kép13Az amerikai telepesek élhettek a 19. században ilyen szekereken, amíg nem sikerült földet foglalniuk és faházakat építeniük. Bár alig hiszem, hogy ilyen díszes, gyönyör szekerek lettek volna azok!

kép14Bármilyen hihetetlen is, de ez nem egy hobbit lakhelye a Gyűrűk Urából, hanem egy walesi lakóház gallyakból, földből és szalmából. Nincsenek derékszögek a házban, a tetőre pedig füvet ültettek. Az építmény 3000 fontba, vagyis körülbelül egy millió forintba került. Fával fűtenek, napelemekkel nyernek áramot, a hűtőszekrény léghűtéses. Az energiafogyasztás alacsony, a házban lakó család teljesen önellátó. Az épületet tervezte és barátaival négy hónap alatt felépítette Simon Dale.


kép15
forrás.
Link
 
 
1 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
Egy indiai folyó, ami először apadt le a történelem során, e
  2016-11-04 19:06:10, péntek
 
 
Levélben Zsókától kaptam...

Egy indiai folyó, ami először apadt le a történelem során, elképesztő ősi titkokat tárt fel!


Földünk tele van ősi kincsekkel, elképesztő ókori hagyatékokkal, amik az idők során a természeti erőknek hála olyan szinten ,,elbújtak" előlünk,

hogy talán sosem fog már rájuk fény derülni.

Az dél-indiai Karnátaka állam területén azonban egy nagy ősi titokra már egészen biztosan fény derült, amikor a helyi Sharmala folyó,

a lejegyzett történelem óta először, hihetetlen módon leapadt, káprázatos kincseket feltárva a helyi lakosok előtt.A folyó alján, az iszapba és kavicsok közé rejtve, jól kivehető, ember által formázott sziklák és hatalmas kőtömbök bukkantak elő a semmiből,

melyek legvalószínűbb, hogy egy ősi Hindu vallás hagyatékai, (Shiva Linga törzs) azonban olyan teóriák is napvilágot láttak,

hogy egyáltalán nem is biztos, hogy ember alkotta szimbólumokról van szó. Bámulatos felfedezésről van szó, melyre egészen pontos magyarázatot

valószínűleg sohasem fogunk kapni, ezért nem is marad más nekünk mint, hogy ámuljunk a róla készült fotók és videó által.
Link
 
 
0 komment , kategória:  Különleges fotók innen-onnan..  
     1/39 oldal   Bejegyzések száma: 387 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 35 db bejegyzés
e év: 582 db bejegyzés
Összes: 34838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2157
  • e Hét: 10075
  • e Hónap: 64804
  • e Év: 1066806
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.