Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
Finom sajtos rúd
  2019-01-06 20:48:06, vasárnap
 
 



Sajtos rúd:
Elkészítési idő: Előkészítés: 10 perc Sütés : 15-20 perc
Hány adagra elég? Adagok: 12

Hozzávalók:
125 gramm vaj
125 gramm zsír
150 gramm reszelt sajt ( a tésztába keverjük, lehet többféle is)
1 evőkanál só
500 gramm liszt
2 deciliter tejföl
1+1 darab tojás
ízlés szerint reszelt sajt (a tetejére)

Leírás:
A zsírt és a vajat pici darabokra vagdossuk vagy tépkedjük és a tálba tesszük. Hozzá adjuk a lisztet, és elmorzsoljuk úgy, hogy zsemlemorzsa jellegű állagot kapjunk. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a sót, elkeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük, és tésztává gyúrjuk. Alaposan becsomagoljuk, és hideg helyen pihentetjük legalább három órát, de inkább egy éjszakát. Amikor sütni készülünk, előmelegítjük a sütőt 220 fokosra. Kivesszük a hűtőből a tésztát, hagyjuk kicsit felengedni, majd ujjnyi vastag téglalappá nyújtjuk. Egyenletesen lekenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval minél vékonyabb szeleteket vágunk belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és a forró sütőben kb 15 -20 perc alatt megsütjük.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Isler recept
  2018-11-25 22:33:35, vasárnap
 
 



HOZZÁVALÓK:
20 dkg liszt
10 dkg darált dió
20 dkg hideg vaj
10 dkg porcukor
1 cs vanília cukor
az összeragasztáshoz

savanykás lekvár
bevonáshoz:

25 dkg étcsoki +
étolaj 3 evőkanál

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagoljuk, 1 órára hűtőbe tesszük. Pihentetés után lisztezett felületen 3-4 mm es vastagságúra kinyújtjuk a tésztát,majd kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

Sütőpapíros tepsiben, 180 fokon sütjük 8-10 percig, majd kihűlés után lekvárral összeragasztjuk kettesével a tésztákat.Én most áfonya lekvárt használtam. Majd felolvasztjuk a csokit az étolajjal és bele mártogatjuk az sütik tetejét. 15 db lett belőle.

Tojás sárgáját nem tettem bele, csak a linzeres tésztába szoktam, van mikor olyat sütök, de most ezt próbáltam ki és ebbe nem kellett
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
A legomlósabb lekváros linzer 10 perc alatt
  2018-11-25 22:29:49, vasárnap
 
 


Sokáig eláll légmentes dobozban.

Két éve Karácsonykor készítettem először, azóta is töretlen sikere van. Bármilyen kiszúró-formában a mindennapokon is finom lesz.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg cukor
1 cs.sütőpor
1 cs.vaníliás cukor
20 dkg zsír (sertés)
1 citrom reszelt héja
0,5 dl tej (kevés, csak annyi , amennyivel rugalmas tésztát kapunk )
lekvár (sárgabarack)

A hozzávalókat kevés tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és bármilyen formájú kis szaggatóval kiszaggatjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és 180-200 fokon 8-10 perc alatt világosra sütjük.Kettesével, baracklekvárral összeragasztjuk. Porcukor tetejére.
Sokáig eláll légmentes dobozban.
Forrás : Link

Megjegyzés : bármilyen lekvár jó ( CzI )
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Finom délutáni nasi
  2015-10-20 22:36:54, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Pehelykönnyű burgonyás pogácsa recept
  2015-06-16 17:37:16, kedd
 
 



Hozzávalók 4 főre
50 dkg liszt
12 dkg zsír, vagy vaj
30 dkg főtt áttört burgonya
2 dkg élesztő
2 kávéskanál cukor
3 evőkanál tej
1 + 1/2 tojás
1 dkg só
A pogácsák lekenéséhez:
1/2 felvert tojás
pici pirospaprika

Elkészítés:
A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.
Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

Forrás: receptbázis ( lilagondolatok)
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Gumi süti
  2012-12-30 15:53:41, vasárnap
 
 



Hozzávalók:
4 csomag étkezési zselatin
porcukor
6 tojás
3 evőkanál kakaópor
vaníliás cukor
tejföl
szörp

Elkészítés:
Az 1. réteghez 3 tojásfehérjét habbá verünk. 3 tojás sárgáját kikeverünk 5 dkg porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1 csomag zselatint feloldunk 1,5 dl vízben, felforraljuk, és még melegen a tojássárgához öntjük. Utána óvatosan belekeverjük a kemény habot. Nagyobb formába öntjük, és betesszük a hűtőbe.

A 2. réteg ugyanúgy készül, mint az első, csak a cukor mellé még 3 evőkanál kakaóport is adunk. Ráöntjük az első rétegre, és visszatesszük a hűtőbe!

A 3. réteghez 1 nagy pohár tejfölt (4,5 dl) kikeverünk 7 evőkanál porcukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. 1,5 dl vízben 1 csomag zselatint feloldunk, felforraljuk, és langyosan adjuk hozzá a tejfölös masszához. Ráöntjük a 2. rétegre, majd visszatesszük a hűtőbe!

A 4. réteghez 5 dl színes szörpből (legjobb a málnaszörp, de meggy- vagy kiviszörppel sem rossz) és 1 csomag zselatinból kocsonyát főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, csak utána öntjük rá a 3. rétegre. Itt kell több időt várni, mielőtt ráöntjük, mert a szörp előszeretettel felszedi a tejfölös réteget.

Dermedésig a hűtőben tarjuk, a legjobb, ha egy egész éjszakát hűtjük!
Forrás : internet
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Málnás gumi süti
  2012-12-30 15:46:50, vasárnap
 
 



Hozzávalók: 1 nagy pohár 20 %-os tejföl, 1 kis zacskó étkezési zselatin kb. 1 dl vízben feloldva, ízlés szerint porcukor, 1 tasak alsa gyümölcskocsonya (a gyümölcsnek megfelelő ízben), fél kg gyümölcs


Elsőként az alsa kocsonyát készítjük el a tasakon leírtaknak megfelelően. Ezután a püspökkenyérformát kibéleljük folpackkal, majd szépen belerendezzük a gyümölcsöket. Miután a kocsonya kellően lehűlt óvatosan a gyümölcsre öntjük, és teljes dermedésig hűtőbe tesszük. Közben a tejfölt és a porcukrot kézi habverővel habosra keverjük, hozzáadjuk a zselatint, majd a megdermedt kocsonyára öntjük és ismét a hűtőbe tesszük. Teljes dermedés után kiborítjuk és szeletelve tálaljuk.

A gyümölcs szezontól függően bármi lehet .
Forrás: gumimacik
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Sajt házilag
  2011-05-31 08:08:01, kedd
 
  Sajt házilag

(Isteni finom, ilyet üzletben megvásárolni nem lehet!)

Hozzávalók, amire szükséged lesz a sajt elkészítéséhez:

a.. 1 liter tej
b.. 1/2 kg túró
c.. 6 dkg vaj
d.. 1 egész tojás
e.. 1 kávéskanál szódabikarbóna
f.. 1 kávéskanál só

Így készítsd el a házi sajtot:


1 liter aludt vagy forró tejet, 1/2 kg túrót - melyet előbb áttörtél krumplitörőn - főzzél össze 5 percen át. Nyomás nélkül szűrd le róla a savót, majd lábasba téve 6 dkg vajjal, 1 egész tojással, 1 kiskanál (kávéskanál) szódabikarbónával, és 1 kiskanál sóval keverd jól össze.
Óvatosan 15 percig keverd főzés közben.
Amikor elválik a lábas oldalától, vedd le a tűztől és rakd tetszőleges formába.
2 óra múlva reszelhető is.

Jó étvágyat!

Fűszerezhetjük köménnyel, fokhagymával, snidlinggel, zöldfűszerekkel.

Ha egyszer ezt megkóstolod.,..soha nem fogsz boltból sajtot, vagyis sajtnak nevezett dolgot vásárolni.


 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Tortácskák
  2010-12-08 09:03:19, szerda
 
 


Mazsolás-makámdiós tortácskák ( 8 személy részére)

Hozzávalók:

- 3 tojás
- 18 dkg porcukor
- 14 dkg sütőporos liszt
- 3 dkg holland kakaópor
- 18 dkg vaj
- 6 dkg mazsola
- 6 dkg pirított makámdió
- 1 ek. tej
- 12 dkg fehér csokoládé, összetörve
- 2,5 ek. erős feketekávé
- 12 dkg porcukor
- 2 ek. tortadara

Elkészítés:

Egy tálban összekeverjük a tojást, a cukrot, a lisztet, a kakaót, a vajat, a mazsolát, a diót és a tejet, majd az egészet muffinformákba kanalazzuk, és előmelegített sütőben 175 C-on kb. negyed órát sütjük. Eközben a csokit gőz felett megolvasztjuk, belekeverjük a kávét és a cukrot, majd ezt eloszlatjuk a süteményeken. Végül a tortadarával megszórjuk, és már kínálhatjuk is.

Forrás: 109
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
Hókifli
  2010-12-08 08:53:50, szerda
 
 


Hókifli

Hozzávalók:
20 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1 dl tej
1 mk sütőpor
10 dkg gesztenyepüré
5 dkg margarin
5 dkg zsemlemorzsa

Elkészítése:
A felolvasztott margarint összedolgozzuk a kristálycukorral, a tejjel, a liszttel, és a lisztben elvegyített sütőporral. Ebből jól nyújtható tésztát gyúrunk, majd 15 percig hűvös helyen pihentetjük. Ezidő alatt elkészítjük a tölteléket. A tésztát késfok vastagságúra nyújtjuk, és kis háromszögekre vágjuk. Ráhelyezzük a tölteléket, majd kifliformára feltekerjük. A tepsit margarinnal kikenjük, majd a kifliket ráhelyezzük. előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük. Az alját figyeljük, mert a teteje fehér marad. Melegen vaníliás porcukorban megforgatjuk.

Forrás: teletál
 
 
0 komment , kategória:  Desszertek- sütik  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 107 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 171 db bejegyzés
e év: 171 db bejegyzés
Összes: 36085 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 784
  • e Hét: 16329
  • e Hónap: 36597
  • e Év: 36597
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.