Regisztráció  Belépés
bubszi.blog.xfree.hu
"A mosollyal fizetni lehet.A mosollyal kárpótolni lehet.A mosollyal életet lehet adni.És van mosoly, melyért meghal az ember." Antoine de Saint-Exupé... Babóthné Bátki Ildikó
1968.05.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
Krémsajtos töltelék palacsintá
  2010-10-31 15:08:52, vasárnap
 
 
10 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 20 dkg bármilyen krémsajt, 1-2 evőkanál sűrű tejföl, 1 evőkanál citromlé, 8-10 dkg porcukor.
Az egészet kenhető masszává keverem. Ha túl sűrű, kevés tejjel hígítom.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Ananászos-túrós palacsinta
  2010-10-31 15:05:24, vasárnap
 
 
15 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 4 karika (vagy fél doboz darabolt) ananászbefőtt, 15 dkg tehéntúró, 1 evőkanál sűrű tejföl, kevés porcukor.
A tehéntúrót áttöröm, vagy villával szétnyomom, és a tejföllel meg a porcukorral simára keverem. Ezután hozzáadom a közben lecsöpögtetett, és nagyon apróra vágott, vagy összeturmixolt ananászt.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Ünnepi palacsinta
  2010-10-31 14:40:34, vasárnap
 
 
Hozzávalók: 12 db palacsinta, 10 dkg mazsola, 2 db narancs, 1 dl meggylikőr, 3 db tojás, 12 dkg cukor, 3 dl tej, 4 dkg liszt, vanília, 5 dkg dióbél, 2 dkg vaj.
A megszokott módon 12 db palacsintát sütünk. A megtisztított mazsolát likőrben áztatjuk, és egy kevés narancshéjat reszelünk rá. A tojássárgákat 6 dkg porcukorral és egy kevés hideg tejjel jól kikeverjük, összekeverjük a lisztel, majd hozzáöntve a vaníliával felforralt tejet, habverővel gyorsan keverjük, és addig hagyjuk a tűzön, míg forrpontot el nem éri.
Ekkor levesszük a tűzről, és még forrón belekeverjük a mazsolát, a fele likőrt és a 2 tojásfehérjét 4 dkg cukorral habbá verve. Jól összekeverjük, beletesszük a meghámozott narancsok kockára vágott húsát, és ezt is elkeverjük benne. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat, összetekerve megvajazott tűálló tálra tesszük. Megszórjuk durvára vágott dióval, és a sütőben megforrósítjuk. Tálaláskor vaníliás porcukorra megszórjuk és rácsöpögtetjük a megmaradt likőrt.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Szardellás palacsinta 1.
  2010-10-31 14:31:21, vasárnap
 
 
60 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: a tésztához, mint az előző receptekben; a töltelékhez 1 púpozott teáskanál szardellapaszta, 1 dl sűrű tejföl, 1 csokor snidling, törött bors, ízlés szerint
A habosra felvert tojást, a tejet, a lisztet és a szódavizet simára keverjük, majd beleöntjük az olajat is. A tejfölt, a szardellapasztát, a törött borsot és a finomra metélt snidlinget összekeverjük, és a szokásos módon elkészített palacsintákat vékonyan megkenjük a krémmel. Szorosan felcsavarjuk, és előmelegített sütőben jól átforrósítjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Mogyorós sós palacsinta
  2010-10-31 13:18:17, vasárnap
 
 
50 perc
Nehézség: 1
Hozzávalók: 15 dkg liszt, 1 tojás, 2 dl tej, 2 dl szódavíz, fél dl olaj, 10 dkg darált mogyoró, l púpozott mokkáskanál só, ízlés szerint törött fekete bors, 1 nagy csokor snidling
A palacsintatésztát a szokásos módon összekeverjük, majd hozzáadjuk a fűszereket, a darált mogyorót és a finomra metélt snidlinget. A palacsintákat megsütjük, és négyrét hajtva kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Kaviáros palacsinta olajsütőbe
  2010-10-31 10:26:59, vasárnap
 
 
10 dkg tejszín krémsajtot elkeverve 1 tk. citromlével, 1 tk. konyakkal, hozzáadunk 1 cs. finomra karikázott zöldhagymát. A krémmel megkenve 12 vékony, sós palacsintát, rájuk osztunk 5 dkg fekete kaviárt. Szorosan felcsavarva végeiket visszahajtjuk, hogy ne nyíljanak szét. Lisztbe forgatva felvert tojásba mártjuk, újra lisztbe hempergetve rögtön 180 C-os olajban 5-6 perc alatt világosbarnára sütjük. Ne süssük egyszerre az egészet! Ha kész, papírtörölközőn leszárítjuk. Hidegen vagy melegen kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Egri gömbpalacsinta
  2010-10-30 18:33:09, szombat
 
 
8 db sima édes palacsinta,
Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola,
A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj,
Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum,
A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula.
A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát.
A palacsintákat megkenjük, egymásra helyezzük. A felső maradjon üres!
Egy nagy szalvétát megnedvesítünk, megkenjük vajjal, közepére helyezzük a palacsintakupacot, gömb alakúra összekötjük. A közben felforralt vajas tejbe tesszük, és 15 percig főzzük. Kiszedjük, és meleg helyre állítjuk.
A tojások sárgáját simára keverjük a liszttel, kevés tejjel. Beleteszünk 10 dkg cukrot, vaníliát, tejet és felfőzzük.
Hozzákeverjük a 2 dkg cukorral habbá vert tojásfehérjét, és ismét felforraljuk.
A tűzről levéve beleöntjük a rumot.
A palacsintagömböt tálra tesszük, leöntjük az öntettel, megszórjuk dióval.
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Heti menü 5.
  2010-10-28 20:17:03, csütörtök
 
  HÉTFÕ
Fitykomleves
Mákos nudli

KEDD
Tejfölös krumplileves
Sárgaborsó főzelék sültkolbásszal, hordóskáposztával

SZERDA
Halászlé
Túróscsusza

CSÜTÖRTÖK
Frankfurti leves
Pecsenye puliszkával
Hordós káposzta

PÉNTEK
Fejtős bableves
Kati gánicája

SZOMBAT
Libaaprólék leves pászkával
Sólet

VASÁRNAP
Libaaprólék leves pászkával
Ludaskása kovászos uborkával
Cseresnyés rétes
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Heti menü 4.
  2010-10-28 20:16:35, csütörtök
 
  HÉTFÕ
Zellerkrém leves
Túrós bugyor

KEDD
Palócleves
Cinkepuliszka

SZERDA
Lencseleves
Lekváros derelye

CSÜTÖRTÖK
Rántott leves zsemlekockával
Sztrapacska csángó rostélyossal





PÉNTEK
Káposztaleves
Babfőzelék

SZOMBAT
Marhafartő leves
Tányérhús ecetes tormával
Palacsinta

VASÁRNAP
Becsinált leves
Paprikás csirke nokedlivel
Desszert
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
Heti menü 3.
  2010-10-28 20:16:02, csütörtök
 
  HÉTFÕ
Sárgaborsó leves
Rizskoch

KEDD
Tarhonyaleves
Töltött káposzta

SZERDA
Tejfölös bableves
Lekváros gombóc

CSÜTÖRTÖK
Rizsleves
Kacsapecsenye, krumpliduszi
Dinsztelt vöröskáposztával

PÉNTEK
Tojásleves
Paprikás krumpli




SZOMBAT
Orjaleves
Párolt hús
Tartáros zöldbab saláta

VASÁRNAP
Orjaleves
Töltött pulykamell rizi-bizivel
Desszert
 
 
0 komment , kategória:  Ízek, tájak, disznóságok  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 151 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 105468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3026
  • e Hét: 35010
  • e Hónap: 149764
  • e Év: 755248
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.