Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 311 
Egyél, igyál citromot!
  2017-02-28 18:38:54, kedd
 
 
Ne sajnáld ráfordítani az idődet.(cca 5 perc naponta)

Mindennap egyél meg egy fagyasztott és lereszelt citromot, akár megcukrozva és vízzel lenyelve, akár bármely ennivalót megszórva.

A CITROM HÉJA

A citrom héjában is rejlő csodálatos anyag felfedezéséért
Szent-Györgyi Albert 1941-ben Nobel-díjat kapott.

Mi, magyarok sem igen tudjuk ezt, mert nem beszélnek róla azok, akiknek kéne!
Pedig tele torokból kéne ezt a világ felé kiáltanunk !!!

Nagyon sok olyan vendéglátós (étterem, kávézó) szakember van, aki az
egész citromot felhasználja és abból nem pocsékol el semmit.

Hogyan lehet a teljes citromot úgy felhasználni, hogy abból semmi ne
menjen pocsékba?

Egyszerű... tegyél egy "jól megmosott" citromot a hűtőgép mélyhűtő
rekeszébe. Ha már megfagyott a citrom, akkor dolgozd fel, vagyis
reszeld le az egészet (annak lehámozása nélkül) és azt szórd rá az
élelmiszereidre.

Szórhatsz belőle a whisky-be, a borba, a salátára, a fagylaltra, a
levesre, a tésztára, a spagetti szószra, a rizsre, a sushira, de a
halétre is. Az ételeid íze a vártnál csodálatosabb lesz, mint amit
valaha kóstoltál.

Mi lehet a teljes citrom felhasználásának nagy előnye, ha elsősorban nem a
megelőzés és az, hogy új ízeket adjál az ételeidnek?

Nos, a citrom héja 5-10-szer több vitamint tartalmaz, mint maga a
citrom leve.

A citrom héja fiatalító hatású és segíti az egészséget, mivel
megszünteti, megsemmisíti a test mérgező anyagait, hasonlóan a faszénhez.

A citrom (Citrus) egy csodás termék a rákos sejtek elpusztítására.
10.000-szer erősebb a kemoterápiánál.

Én miért nem tudunk erről semmit? Azért, mert vannak laboratóriumok,
amelyek a szintetikus verzió gyártásában érdekeltek, amely csak számukra hoz hasznot.
Vajon hány ember hal meg, miközben ezt a gondosan elzárt titkot elhallgatják annak
érdekében, hogy a nagy konszernek sokmilliós haszna ne kerüljön veszélybe?
Bizonyosan tudod, hogy a citromfának több fajtája ismert, legismertebbek a citrom és
édes citrom (lima).

A gyümölcsöt is többféleképpen fogyaszthatjuk: meg lehet enni a húsát, ki
lehet nyomni a levét, italokat, szorbeteket, édességeket, stb. lehet
készíteni. Sok jó tulajdonságot tulajdonítanak neki, de ezek közül is
a legérdekesebb az a hatás, amelyet acisztákra és a daganatokra fejt
ki. Ez a növény kipróbált gyógymódja minden típusú ráknak. Van kutató, aki
azt állítja, hogy nagyon hatékony a rák minden fajtája ellen. Egyesek
úgy tartják, hogy olyan, mint egy mikrobaellenes spektrum a
baktériumfertőzések és a gombák ellen, hatékony a belső paraziták
ellen, szabályozza a vérnyomást és leküzdi az idegi bántalmakat.

Lenyűgöző ennek az információnak a forrása is: mivel a világ egyik
legnagyobb kábítószer gyártójáról van szó, aki azt mondja, hogy az
1970 óta végzett több mint 20 laboratóriumi vizsgálat után, a
kivonatok azt mutatták, hogy elpusztítja a legtöbb ráktípus: a végbél-, a
mell-, a prosztata-, a tüdő- és ahasnyálmirigyrák rosszindulatú sejtjeit.

Bebizonyosodott, hogy 10.000-szer jobb, mint az Adriamycin termék, a
rákos sejtek növekedésének fékezésére. ( Ez a világon leginkább alkalmazott
kemoterápiás gyógyszer.)

És ami még ennél is bámulatosabb: a citrom kivonattal végzett
terápia a ráknak csak a rosszindulatú sejtjeit pusztítja el, és nem
befolyásolja az egészséges sejteket.

Küldd tovább, hogy sok embernek segíthess!

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Ezért együnk gesztenyét:
  2016-12-07 11:30:45, szerda
 
  Ezért együnk gesztenyét: Csökkenti a koleszterinszintet, megelőzi a rákot
Főzve, sütve, püré formájában egyaránt ízletes és egészséges a gesztenye, ezért használjuk is az őszi időszakot és fogyasszunk minél többet belőle. A gesztenyét már a rómaiak idejében is előszeretettek fogyasztották. A friss gesztenye kalóriatartalma jóval kevesebb, mint a dióé, a manduláé, vagy az aszalt gyümölcsöké, hisz 100 gramm 180 kalóriát tartalmaz. Ráadásul koleszterint és glutént sem tartalmaz, valamint az sem mellékes, hogy az egyetlen dióféle, amelyik C-vitamint tartalmaz.
Lássuk, miért érdemes rendszeresen gesztenyét enni:

Csökkenti a koleszterinszintet és szabályozza a bélműködést: a gesztenye rendkívül gazdag rostokban, 100 gramm gesztenyében 8 gramm rost található. Vízzel érintkezve a rostok egy gélt képeznek, ami segít a koleszterinszint csökkentésében és stabilizálja a vércukorszintet. Az oldható rostok jelentős mértékben hozzájárulnak a bélműködés javításához, megelőzik a székrekedés és a gyulladások kialakulását.

Ásványi anyagokat tartalmaz: gazdag kalciumban, káliumban, foszforban és cinkben. C-vitamin tartalma segít a szervezetnek felszívni a vasat, ami szintén nagy mennyiségben megtalálható a gesztenyében.

Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát: a gesztenye mangán tartalma rendkívül magas, ami semlegesíti a szabadgyököket, így csökkenti a rák, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának esélyét.

Serkenti az agyműködést: a gesztenye a teljes B-vitamin csoportot tartalmazza, ezért stresszes időszakokban, nagy szellemi erőfeszítés igénylő feladatok közben bátran fogyasszuk, hisz energiát ad és serkenti az agyműködést, ami javítja a koncentrációkészséget.

Erősíti a csontokat: 100 gramm gesztenye kb. 30 százalék rezet tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a csontok ellenálló képességének növeléséhez, valamint segíti a vörösvérsejtek szaporodását.

Segíti a magzatfejlődést: nem utolsósorban a gesztenye az állapotos nők egy kedvenc gyümölcse is lehet, hisz folsavtartalmának köszönhetően segíti a vörösvérsejtek termelését, valamint a DNS-szintézist.


Forrás: http://filantropikum.com/ezert-egyunk-gesztenyet-csokkenti-a-koleszterinszintet-m egelozi-a-rakot/


 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Ízületi kopás
  2016-12-04 09:34:53, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Citrom és felhasználása
  2016-12-04 09:34:18, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Csontépítő ételek
  2016-12-04 09:33:31, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Datolya
  2016-12-04 09:33:01, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Kiwi
  2016-12-04 09:32:34, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Sárgarépa-lé
  2016-12-04 09:32:05, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Napsütés a poharunkban
  2016-12-04 09:31:30, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
Bőrfiatalító koktél
  2016-12-04 09:30:21, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Fűben-fában orvosság  
     1/32 oldal   Bejegyzések száma: 311 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 123 db bejegyzés
e év: 1440 db bejegyzés
Összes: 29836 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2638
  • e Hét: 6084
  • e Hónap: 79829
  • e Év: 413541
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.