Belépés
dandej.blog.xfree.hu
Isten szeret! Jézus él! Jézus Krisztus, Isten Fia! Grád Károlyné
1952.12.21
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Hívd Istent !
  2016-08-20 06:53:49, szombat
 
  Cófárt követően ismét Jób szólal meg, azt kéri, szenvedjék el szavait (Jób 21,1-34). Azt kéri ezzel, hogy akkor is hallgassák végig, ha nem értenek egyet mondanivalójával, ha legszívesebben elfutnának. Mert meg kell tanulni meghallgatni egymást, akkor is, ha eltérően látunk dolgokat. Jób is végighallgatta barátait, tegyék ezt meg ők is. Fontos, hogy mi is megtanuljuk egymást meghallgatni, lehet, hogy szenvedni kell, de tegyük meg. Ne csak azt várjuk el, hogy minket hallgassanak meg, hanem mi is legyünk készek a másik véleményére odafigyelni.

Jób saját tapasztalatai alapján cáfolja az előtte szólót. Azt látta eddigi élete során, hogy az Istentől elszakadt gonosz emberek gyakran nagyon is jól élnek. Úgy tűnik, minden sikerül nekik, és egyáltalán nem látszik, hogy Isten gyorsan megítélné őket. Így azután barátai érvelései is meggyengülnek, nem azért szenved Jób, mert az Úr megbüntette, hisz sok bűnös nem nyeri el ebben a világban büntetését.

Azonban Jób jól látja, hogy Isten ítéletét senki sem kerülheti el. Ne arra figyeljünk pusztán, amit a mindennapokban látunk, mert az élet több, mint a földi lét. Jób tisztában van azzal, hogy Isten elé kerül az életünk, Ő tesz majd mérlegre minket, és Előtte az emberi szempontok, a földi értékek nem jönnek számításba. Istenre nincsenek hatással földi kapcsolataink, nem számít Előtte vagyoni helyzetünk, Ő azt nézi, ami a szívben van. Isten előtt mindannyian bűnösök vagyunk, de felkínálja Jézus Krisztusban a szabadulás lehetőségét. Mindenki számára elérhetővé teszi nagy kegyelmét. Ha ezzel élünk, akkor eltöröltetnek bűneink a kereszten, adóslevelünk ott marad a fán, mi pedig szabad életet élhetünk, és mint gyermekek állhatunk már az Atya elé. Mindez kegyelemből, és nem érdemeink alapján lehet a miénk.

A hatodik angyal is megfújta trombitáját, és azt követően egy hang arra utasítja a trombitát megfújó angyalt, hogy oldja el a korábban megkötözött négy angyalt (Jel 9,13-21). Jól látható, hogy minden történés az Úr kezében van, semmi sem történik véletlenül, hanem minden esemény akkor megy végbe, ha eljön az ideje. Amíg ezek az angyalok meg voltak kötözve, nem árthattak az embereknek, így azután volt lehetőségük a megtérésre, életük újragondolására.

A hatodik angyal trombitaszava azt jelzi, hogy az ember nem él a lehetőséggel, nem keresi Istent, hanem folytatja azt az életmódot, amit korábban is élt. Az emberiség nem akar változni, nem akar Isten útjára lépni, inkább magára, a tudományára épít. Jelszavunk a fejlődés, azonban ez nem más, mint a pusztítás magas fokra emelése. Amit fejlődésnek nevezünk, az nem mutatkozik meg az élet minőségének változásában. Nem azt látjuk, hogy megoldódnak a problémák, hanem inkább mélyülnek. Továbbra is jelen van a gyilkosság, a házasságtörés, magas szintre jutott a hadviselés, tehát minden széthullik továbbra is a kezeink között. Egyedül az Úr Jézus képes helyreállítani széthullott életünket, de nem akarjuk Rábízni magunkat. Nélküle azonban nem boldogulunk.

Egyre pusztítóbb és borzalmasabb harci eszközöket készítünk, félelmetessé válik az élet, minden tudományos felfedezés a hadiiparba kerül. Amit Isten az élet segítésére szánt, abból pusztító eszközöket hozunk létre. A földi szenvedések jelentős részének mi magunk vagyunk az okozói. Ahogyan élünk, azzal ártunk magunknak és a következő generációnak is. Tönkretesszük Istentől kapott lakóhelyünket, mérgezzük magunkat és egymást, megváltoztattuk az élet korábbi menetét, gyökértelenekké és kiszolgáltatottakká váltunk.

A legnagyobb probléma azonban a lelki sötétség, amibe kerültünk, és ami felé még mindig haladunk. A sok nyomorúság ellenére nem látunk bűnbánatot, nem látjuk, hogy az emberek megtérnének, hanem még inkább bálványaik felé fordulnak. Ez a lelki sötétség, mert nem látják, hogy pont a bálványok miatt jutottunk oda, ahol vagyunk. Ma különösen a pénz hatalma alatt él az emberiség, teljes mértékben függővé váltunk, de a gonosz nem engedi, hogy ezt felismerjük, úgy teszünk, mintha nem így lenne, és úgy véljük, a pénz segítségével átalakítjuk a világot. Azonban a pénz nem oldja meg a fő problémákat, hanem még inkább generálja azokat.

A nyomorúságok ideje alatt Isten megadja a lehetőséget az őszinte szembenézésre és a megtérésre. Ha élünk vele, ha az Úr Jézusra helyezzük bűneinket, és Vele egy újat kezdünk, van esély a változásra. Mert Jézus által szívünkben leszünk más emberekké.

Amikor az Úr ad egy kis szünetet az események sorában, azért teszi, hogy változtassunk, kérjük a szabadítást bálványaink hatalmából, szakadjunk el tőlük, és ne úgy éljünk tovább, ahogyan eddig. János apostol azonban azt látja, az ember nem akar változtatni, nem akarja élete trónját Istennek átengedni, mert maga akar isten lenni. A mai ember úgy véli, mindent jobban tud, mint Isten, ezért tovább megy, anélkül, hogy megállna Jézus keresztje alatt. Mi ne menjünk tovább, álljunk meg, boruljunk le Urunk keresztjénél, és valljuk meg, hogy az a kereszt miattunk áll. De egyben értünk is áll, általa új életet kaphatunk, és ebben kiteljesedhetünk.

Álljunk meg ma, és hívjuk fel mennyei Atyánkat a következő számon: Zsoltár 50,15!

Immánuel
Link Link



 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Hozzám kiálts! Így szól az Úr tenéked
  2016-08-20 06:50:27, szombat
 
  HOZZÁM KIÁLTS!


1.
Hozzám kiálts! Így szól az Úr tenéked.
Hozzám, ha minden elhagyott!
Megmentlek én, s te majd nevem dicséred,
Hozzám kiálts, Urad vagyok.
Megmentlek én, s te majd nevem dicséred,
Hozzám kiálts, Urad vagyok.

2.
Hozzá kiálts sietve, mert az ellen
Tőrbe kerít, tőrbe kerít!
Mért küzdenél magad a Sátán ellen?
Hozzá kiálts, Ő megsegít.
Mért küzdenél magad a Sátán ellen?
Hozzá kiálts, Ő megsegít.

3.
Hozzá kiálts, sosem teszed hiába!
Szerelme, lásd, szerelme, lásd,
Örökséget szánt néked menny honában,
Hozzá kiálts, Hozzá kiálts!
Örökséget szánt néked menny honában,
Hozzá kiálts, Hozzá kiálts!

4.
Csupán az Úr tehet szabaddá téged
A bűn alól, a bűn alól.
Meggyógyít Ő és megtisztítja élted,
Hozzá kiálts, Ő hallja jól!
Meggyógyít Ő és megtisztítja élted,
Hozzá kiálts, Ő hallja jól!

5.
Vár rád, hogy Őt keresve szíved, elméd,
Őt megtaláld, Őt megtaláld.
Megismered dicsőségét, kegyelmét,
Csak Őt imádd, csak Őt imádd!
Megismered dicsőségét, kegyelmét,
Csak Őt imádd, csak Őt imádd!

 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Immanuel Gyülekezet
  2015-02-09 17:36:54, hétfő
 
  Link

Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak,
Zengjünk az Úrnak alleluját!
Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak,
Zengjünk az Úrnak alleluját!

//:Alleluja, alleluja,
alleluja, alleluja!:// 2x

Kitárt karokkal mindenki áldja,
Mindenki áldja az élet Urát!
Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak,
Zengjünk az Úrnak alleluját!

Refr. 2x

Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak
Link
 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Elég egy szó
  2014-01-16 22:26:44, csütörtök
 
  Új szereplővel ismerkedünk meg, Jónátánnal, Saul fiával (1Sám 13,1-22). És azt látjuk, hogy Jónátán komolyan veszi Isten népének küldetését. Felismeri, hogy az Úrral le lehet győzni az ellenséget. Mert Izráel nem a félelemre van elhívva, nem arra, hogy rettegjen a bálványimádó népektől. Hanem arra, hogy felmutassa, az Ő Istenük az élő, a valódi Isten.

Jónatán ki mer törni a rabszolgaságból, látja, hogy Isten népe szabadságra hívatott el, és az Úrra támaszkodva kész ezért a szabadságért tenni is. A filiszteusok uralma Izráel felett megalázó Isten népe számára. Jónátán próbálkozását siker koronázza, az Úr mellette van, és megáldja.

A filiszteusok azonban nem ijednek meg ettől az akciótól, hanem elrettentő válaszcsapásra készülnek. Meg akarják mutatni a zsidó népnek, hogy a filiszteusok az urak, az ő helyük pedig a szolgaság. Saul ugyan fegyverbe szólítja a népet, de amikor meglátják, hogy a filiszteusok túlerőben vannak, megrémülnek.

Isten gyermekei barlangokba menekülnek - ez megrendítő. A király nem képes hittel bátorítani népét. Nem mondja: ne adjuk fel, bízzunk az Úrban, sőt, hívjuk segítségül nevét. Pedig neki kellene bátorítani az embereket. Mondhatná, Sámuel megígérte, hogy jön, nem kell félni, mert Isten soha nem késik.

Sámuel késése csupán próba, azért van, hogy kiderüljön, Saul tud-e várni, tud-e Istenben bízni, a legkiélezettebb helyzetben is. Saul ezt a leckét elbukta, és vele együtt a nép is. Mert nemcsak nem várt, hanem olyan dolgot tett, ami nem az ő feladata.




Isten gyermeke, aki igazán ismeri Atyját, nem fél, hanem rá meri bízni magát az Úrra teljes szívvel. Nézzünk a saját szívünkbe, mi vártunk-e volna tovább? Ki tudtam volna várni Sámuel érkezését? Én nem félnék, amikor egyre fogy mellőlem a nép? Saul félt, hogy olyan kis serege marad, amelynek abszolút nem lesz esélye.

Itt mutatkozik meg Saul hitének a hiánya. Tudnia kellene, hogy Gedeon seregét maga az Úr csökkentette le, nem a létszám a lényeges, hanem az Úrban való bizalom. Az a hit a fontos, amely felismeri, hogy Isten előtt nem a létszám, hanem a minőség, a szív állapota a fontos. Sőt, látnia kellene Saulnak, hogy az ő rendelkezésére álló sereg a duplája Gedeon serege létszámának.

Itt kezdődik a hitbeli pozitív hozzáállás: ha Gedeonnak háromszáz emberrel sikert adott az Úr, mennyivel inkább kapunk mi is győzelmet. Ma is higgy az Úr győzelmében!

Saul tette rossz lépés volt, tudjuk meg a helyszínre érkező prófétától. Esztelen cselekedet volt, mert a hit mindig kitart Isten szava mellett. Ha azt kéri, hogy várjak, várnom kell, mégpedig azzal a hittel, hogy idejében fog jönni a segítség.

Saul nem tudta, hogy ezzel a lépésével meghatározta uralkodásának a jövőjét. Ha vár, ha bízik, megerősödik királysága, de így elveszítette azt. Ebből is megtanulhatjuk, amit az Úr Jézus világosan megmondott a számunkra: aki meg akarja menteni az életét, elveszti, aki pedig elveszti az életét énértem, megmenti azt (Lk 9,24). Ez lebegjen minden döntéskor a szemünk előtt, merjük elveszíteni, elengedni az emberi megoldásokat, ne akarjuk mindenáron megmenteni magunkat, hanem engedjük, hogy az Úr cselekedjen.




Jézus lejön a hegyről, és várja az újabb feladat, jönnek a viharok, a problémák. Azonban láthatjuk, azt is, hogy Jézus élete stabil, sziklára épülő (Mt 8,1-13). A szikla az Atyával való élő kapcsolat.

Nem billenti ki békességéből a fertőző, gyógyíthatatlan beteggel való találkozás, sem a római százados szolgájának a betegsége, a pogány katona kérése. Nem mondja: mit is tehetnék én ebben a helyzetben. Azt sem mondja, pogányokkal nem állok szóba, mert mit fognak szólni az emberek.
Jézus mindig az Atyát képviseli, soha nem az emberek véleményére figyel, hanem viszi a segítséget kérő ember számára Isten kegyelmét, gyógyító hatalmát. A viharokkal bátran szembenéz, és leküzdi őket. Viharban is helytáll az Úr.

Jézusnak az élethez való hozzáállását láthatjuk. Nem kérdés számára, mit kell tenni, mit akar Isten. Olyan összhangban van felfelé, hogy tudja, az Atya akarja, hogy megtisztítsa a leprást. Lássuk meg ma is, hogy Ő akarja a bűntől, bajtól való megtisztulást. De mi akarjuk-e, hogy tisztuljon az életünk minden lelki fertőzéstől?

Ha kétségeink vannak, hogy jöhetünk-e úgy, amint vagyunk, halljuk meg: az Úr akarja gyógyulásunkat, szabadulásunkat. Jöjjünk bátran és hittel. Jézus szavára eltűnik a lepra, mert ha az Úr szól, a pusztító erőknek távozniuk kell. Azért jött, hogy elűzze életünkből a pusztító hatalmakat.
Azt is jó meglátni, hogy ha hittel elindulunk, ahová küld az Úr, a nehéz helyzetek is megoldódnak.

Jézus készséges, elmenne a századoshoz, ám ő hittel kijelenti, nem kell Jézusnak eljönni, elég egy szót szólni, mert az Ő szava parancs, erő van benne, és távolról is hat. Így azután senki nem támadhatja, hogy pogány házba megy be.

A százados alázatos, elfogadja, hogy pogány, hogy nem méltó Jézus látogatására, de hittel kéri a segítséget. Látom-e helyemet, látom-e, hogy az én helyem is a nem méltó? Én sem mehetek másként, mint azzal a vallomással, hogy nekem nem jár a gyógyítás, a kegyelem, de hittel kérem.

A százados nemcsak mondta, hogy elég Jézusnak egy szót szólni, hanem őszintén hitte is. Mert amikor Jézus elküldi, elindul, pedig még nem történt semmi. Mert Jézus hatóereje mindig az engedelmesség nyomán nyilvánul meg. Ha elindulunk, megtörténik, ha továbbra is várunk, nem történik semmi. Menjünk mi is hittel, ha küld az Úr, higgyük, hogy úgy lesz, amint mondta.

Higgyük,hogy Neki ma is elég egy szó, és meggyógyul az életünk, a kapcsolatunk, békességre jutunk.


Hinni taníts, Uram, kérni taníts!


1. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyermeki, nagy hitet kérni taníts! Indítsd fel szívemet, Buzduljon fel, neked Gyűjteni lelkeket! Kérni taníts!
2. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Lélekből, lelkesen kérni taníts! Üdvözítőm te vagy, Észt, erőt, szívet adj. Lelkeddel el ne hagyj! Kérni taníts!
3. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Gyorsan elszáll a perc: kérni taníts! Lásd gyengeségemet, Erősíts engemet, Míg diadalt nyerek: Kérni taníts!
4. Hinni taníts, Uram, kérni taníts! Jézus, te visszajössz: várni taníts! Majd ha kegyelmesen Nézed az életem: Állhassak csendesen. Hinni taníts!

Immánuel
Link
 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Immánuel :) Velünk az Isten
  2013-02-18 14:09:12, hétfő
 
  Siessetek, hamar lejár!

Siessetek, hamar lejár,
Kegyelme már régóta vár.
Ma még lehet, ma még szabad,
Borulj le a kereszt alatt!

Ha elkésel, mi lesz veled?
Hogy mented meg a lelkedet?
Lezárul a kegyelmi út,
Lelked örök halálba jut.

Elszáll a perc, az életed,
Ma még, ha jössz, elérheted.
Ne késs tovább, ne várj tovább,
Ma kérd Atyád bocsánatát

Immánuel
Link



 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
Keresd meg az elveszetteket!
  2011-12-19 12:16:28, hétfő
 
  Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr

1. Várj, ember szíve, készen! Mert jő a Hős, az Úr,
Ki üdvösséged lészen. Szent győztes harcosul,
Fényt, éltet hozva jő, Megtört az ősi átok:
Kit vágyakozva vártok, Betér hozzátok Ő.

2. Jól készítsétek utat! A Vendég már közel!
:/: Mi néki gyűlölt, utált, Azt mind vessétek el!
A völgyből domb legyen, Hegycsúcs a mélybe szálljon,
Hogy útja készen álljon, Ha Krisztus megjelen.

3. Az Úr elé ha tárod A szív alázatát,
:/: Őt nemhiába várod: Betér hozzád, megáld.
A testi gőg: halál! De bűnödet ha bánod,
Szent Lelke bőven árad, S a szív üdvöt talál.

4. Ó, Jézusom, szegényed Kér, vár, epedve hív:
:/: Te készítsd el: tenéked Lesz otthonod e szív.
Jer hű szívembe hát! Habár szegény e szállás,
De mindörökre hálás, Úgy áldja Krisztusát.

Emánuel
Link





Keresd meg az elveszetteket!

"Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint."

(Róma 12:16.)





Az üzenet magyarázatát a 2. Korinthus 5:19-20. adja meg: "Isten ugyanis Krisztusban megbékéltette a világot önmagával, úgyhogy nem tulajdonította nekik vétkeiket, és reánk bízta a békéltetés igéjét. Tehát Krisztusért járva követségben, mintha Isten kérne általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel!" Ezt az üzenetet kell továbbítanunk a világnak, de gyakran behatároljuk a keresést és a barátságunkat más hívőknek tartjuk fenn.

Jézus viszont megkereste az elveszetteket, szándékosan azokkal barátkozott, akiknek Isten barátságára volt szüksége.

A Biblia azt mondja, hogy amikor a farizeusok látták Jézust a tisztátalan emberekkel, "szóltak tanítványainak: "Miért eszik a ti mesteretek vámszedőkkel és bűnösökkel együtt?" Ő pedig, amikor ezt meghallotta, így szólt: "Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek. Menjetek, és tanuljátok meg, mit jelent ez: Irgalmasságot akarok, és nem áldozatot. Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket." (Máté 9:11-13.)

Jézus tudta, hogy ki volt ő Isten terve szerint; Jézus tudta, hogy kié volt Isten igazsága szerint; és tudta, mi a célja földi életének. Ezek megengedték neki, hogy nyugodt maradjon és ne törődjön azzal mit gondolnak vagy mondanak róla mások.

Ez azt jelenti, Jézus nem aggódott amiatt, hogy azzal vádolták bűnösökkel barátkozik (Lukács 19:7.), mert pontosan azt tette, amiért az Atya elküldte: meggyőzni az embereket, hogy béküljenek meg Istennel (2.Korinthus 5:20.).

Hasonlóképpen, nekünk Jézust kell ábrázolnunk, az ő nevében kell beszélnünk azoknak, akik még a "kívül" vannak. Néhányunk már annyira el van szigetelődve a hitetlenektől, hogy már alig van lehetősége jelentőségteljes beszélgetésre velük. A tapasztalat sajnos azt bizonyítja, hogy minél régebben hívő valaki, annál inkább elszigeteli magát a nem hívőktől, vagy éppen kényelmetlenül érzi magát a nem hívők társaságában.

Az eredmény: Már nincsenek hitetlen barátaink.

Jézus azt tanácsolta, hogy a mi tanúságunk a hitetlenek felé barátsággal kezdődjön; ezáltal elnyerjük a jogot arra, hogy kapcsolatainkon keresztül osszuk meg az Evangéliumot másokkal. A régi közhely most is közhely: "Az embereket nem érdekli mennyit tudsz, amíg nem tudják mennyit érsz." Azok akik már Isten barátai úgy mint te és én, mély, igaz és támogató barátságot keresnek, néha kifejezetten a karácsonyi időszak alatt.

Pál apostol bátorít minket, hogy találjuk meg a közös hangot a hitetlenekkel: "Az erőtleneknek erőtlenné lettem, hogy megnyerjem az erőtleneket: mindenkinek mindenné lettem, hogy mindenképpen megmentsek némelyeket. Mindezt pedig az evangéliumért teszem, hogy én is részestárs legyek abban."(1.Korinthus 9:22-23.) Megtalálni a közös hangot, a barátság egyik alapja; vezet minket, hogy a pozitív dolgokat keressük azokban, akik még hitetlenek, a negatív dolgok helyett.

Amikor Jézus találkozott a nővel a forrásnál, arra mutatott rá, hogy mi a közös bennük, nem pedig arra, hogy mi miatt ítélhetné el őt.(János 4.) Ennek eredménye, hogy a nő nem csak hogy Isten barátja lett, hanem elhozta a barátait és családját is Jézushoz.

Ez mit jelent?


Te tudod, hogy ki vagy? Ez fontos, hogy hitetlenek barátjává válhass. Másrészről, lehet hogy folyton azon aggódsz, mit gondol rólad a többi hívő, vagy lehet, hogy bűnös viselkedésekbe sodródsz, mert azon aggódsz, hogy mit gondolnak rólad a hitetlenek. Jézus tudta, hogy ő ki és kié, tudta Isten célját az életével kapcsolatban. Ez engedte meg, hogy pihenhessen és ne kelljen azzal törődnie, mások mit gondolnak vagy mondanak róla.
Az embereket szeresd, ne az értékeiket. Isten szereti az embereket (János 3:16.), de ez nem jelenti, hogy szereti a világ értékeit. János apostol figyelmeztet minket, hogy "Ne szeressétek a világot, se azt, ami a világban van. Ha valaki szereti a világot, abban nincs meg az Atya szeretete. " (1. János 2:15.)



A barátság építéséhez szükséges:

Figyelmesség: "Beszédetek legyen mindenkor kedves, sóval fűszerezett, hogy így mindenkinek helyesen tudjatok felelni."(Kolosség 4:6.)

Rendszeresség: Időt kell töltened hitetlenekkel, ezért hogy a barátjuk lehess.

Hitelesség: "A szeretet ne legyen képmutató."(Róma 12:9/a.)

Légy barátságos mindenkivel: "Egymással egyetértésben legyetek, ne legyetek nagyratörők, hanem az alázatosakhoz tartsátok magatokat. Ne legyetek bölcsek önmagatok szerint."(Róma 12:16.)

Daily Hope by Jon Walker * Napi remény
 
 
0 komment , kategória:  Immanuel  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 10080 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 151
  • e Hét: 569
  • e Hónap: 5730
  • e Év: 55295
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.