Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
TE TUDOD, MIÉRT 360 Fokra OSZTJUK A KÖRT?
  2017-01-28 18:34:09, szombat
 
  TE TUDOD, MIÉRT 360 Fokra OSZTJUK A KÖRT? A KILENCES SZÁM CSODÁJA!

Nem is gondolnád, milyen hihetetlen összefüggések felett suhansz át nap, mint nap!Egy teljes kör központi szöge 360 fokos. De vajon miért van ez így? Te tudnál rá választ adni?

Nézzük csak meg a tényeket. Adjuk össze a fokok számjegyeit. A 360 fok esetében ez 3+6+0. 180 fok esetében 1+8+0. 90 fok esetében 9+0, és 45 fok esetében pedig 4+5. Ezt folytathatnánk a végtelenségig. Mi a közös ezekben az összeadásokban. Igen, jól látod, mindegyik összege 9.

Vajon a számrendszerünk egy isteni kódot tartalmaz? Bizonyos elméletek szerint így van. Vizsgáljuk meg a szöget összegét a szabályos sokszögek esetében. A szabályos háromszög belső szögei (60 fokosak) 180 fokot adnak (1+8+0=9). A szabályos négyszög, vagyis négyzet szögei 90 fokosak, összeadva az összesen 360 fok (3+6+0=9). A szabályos ötszög szögei 108 fokosak, összeadva összesen 540 fok jön ki (5+4+0=9). És így tovább, a végtelenségig. Miért van ez a szabályszerűség? Lényegtelen számmisztika lenne, vagy isteni szimmetria?

Megfigyelhetjük ezt, ha elfelezünk egy kört, majd azt is tovább felezzük, és így tovább. A kapott belső szögek számjegyeinek mindig 9 az összege. A kilences számra vezethető vissza minden. A kilenc egyszerre formálja meg a mindent, és a semmit. Hogy mit értünk ez alatt?

Minden egyjegyű számot ( a 9 kivételével) összeadva 36-ot kapunk (1+2+3+4+5+6+7+8=36). A 36 számjegyei ismét 9-et adnak (3+6=9). Ellenben ha a 9-hez bármilyen egyjegyű számot adunk, és a kapott szám számjegyeit összeadjuk, megkapjuk a 9-hez hozzáadott számot.

Itt egy példa: 9+5=14, 1+4=5, vagyis visszakaptuk az 5-ös számot.

Magyarul, a kilences szám visszavezet az összes számjegyhez, illetve a 0-hoz. Egyszerre minden, és semmi. Íme egy videó, ami megkönnyíti a leírtak feldolgozását:

Az isteni hármas megsokszorozódása, a tökéletesség és az örökkévalóság száma. A hinduizmusban erre épül a mandala (9X9=81 négyzetből áll), amely a világot jelképezi, és amelyet felhasznál a jóslásban és az asztrológiában.

A 9-es
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
A születési dátumod megmutatja
  2016-12-29 16:54:24, csütörtök
 
  A születési dátumod megmutatja milyen különleges erőkkel születtél
A születésed pillanatában kaptál egy egyedülálló spirituális energiát, ami különleges erővel ruház fel téged.
A születési dátumod olyan mint egy térkép a kincses szigethez. Ha el tudod olvasni a térképet, akkor megtalálod a benned rejlő kincseket, amiket a születésed pillanatától fogva magadban hordasz, de talán még soha nem ismerted fel őket.
Arra születtél, hogy boldog legyél és az élet mindent biztosított számodra ehhez a boldogsághoz. Olyan különleges erőkkel és képességekkel rendelkezel, amikről gyakran semmit nem tudsz. A fel nem ismert erősségeid olyanok, mint a kertedben elásott kincsek, amik csak arra várnak, hogy megtaláld és kiásd őket.

Most a születési dátumod alapján adok neked egy roppant egyszerű térképet az erősségeid felfedezéséhez.
A számmisztikai térképet egy egyszerű számítással te magad is elkészítheted, a számok jelentését pedig az alábbiakban megkapod tőlem.

1. lépés: Írd fel a születési dátumodat számokkal
Pl: 1953.03.09

2. lépés: Számold meg milyen számokat látsz a születési dátumodban
1 - 1 db
3 - 2 db
5 - 1 db
9 - 2 db

3. lépés: A számok jelentésének megismerése
A számok, amiket találtál az erősségeidet szimbolizálják. A legfontosabbak ezek közül is azok a számok, amik többször is szerepelnek a születési dátumodban. Ezek a kiemelt erősségeid.

Milyen különleges erőkkel születtél?
Az alábbiakban részletesen bemutatom neked a számok jelentését. Azoknak a számoknak a jelentését keresd ki, amiket megtaláltál a születési dátumodban.

1 - Teremtő képesség, mint belső erő
Számodra elképesztően fontos, hogy az életed minden területén képes legyél önállóan megállni a helyedet. Ez az egyik legfontosabb lecke egy olyan korban, mikor az emberek többsége szeretné áthárítani a felelősséget másra, ahelyett, hogy a saját kezébe venné az élete irányítását.

Ha képes vagy kiaknázni ezt az erőforrást az életedben, akkor valódi teremtő erővel rendelkezel. A teremtő erő nem azt jelenti, hogy egy csettintésre, minden erőfeszítés nélkül történnek meg a dolgok az életedben. A teremtés azt jelenti, hogy a gondolataidat kitartó munkával és befektetett erővel képes vagy valósággá változtatni.

2 - Érzékenység, mint belső erő
Rendkívül érzékeny ember vagy, mint egy rádióantenna, veszed az adást a környezeted minden forrásából. Ez az erő úgy jelenik meg az életedben, hogy kiválóan ráérzel a helyzetekre, ezért képes vagy jókor, jó helyen lenni. Olyan vagy, mint egy gondolatolvasó, még azelőtt tudod mit gondol a másik, mielőtt kimondhatná a gondolatait.

Az érzékenységednek köszönhetően nagyon erős diplomáciai érzékkel rendelkezel. Mivel ösztönösen érzed az emberek igényeit, ezért rá tudsz tapintani arra, hogy kinek mire van szüksége, ahhoz, hogy jól érezze magát. A konfliktus helyzeteket is kiválóan tudod kezelni ezzel a képességeddel, mert el tudod simítani a feszültségeket.

3 - Önkifejezés, mint belső erő
Az önkifejezés egyik legfontosabb, legjelentősebb területe az életednek. Ez az energia nagyon sokszínű formában jelenhet meg az életedben, kezdve a kiváló kommunikációs képességekkel, egészen a művészi önkifejezés számtalan formájáig. Szinte teljesen mindegy, hogy milyen eszközt használsz, garantáltan képes vagy kifejezni vele, hogy ki is vagy valójában.
Énekelhetsz, zenélhetsz, táncolhatsz, festhetsz akár egyszerre is, mert annyi kreatív energia szorult beléd, ami felszínre akar törni belőled.Nagyon sokszínű ember vagy tele életkedvvel. Kiválóan tudsz kapcsolatot teremteni az emberekkel és pozitív életszemlétedet remekül át tudod adni nekik.

4 - Stabilitás, mint belső erő
A rend az életed meghatározó része. Bármi, ami kapcsolatba kerül veled valamilyen általad meghatározott rendszerben nyer értelmet. Minden, amivel foglalkozol egy jól meghatározott és előre eltervezett stratégia mentén valósul meg. Ahol megjelensz, ott garantáltan rend lesz utánad, mert ki nem állhatod a káoszt. A kulcsszavaid : “biztonság és kiszámíthatóság".
Rendkívüli strapabírás és kitartás jellemző rád. Amibe belekezdesz azt garantáltan képes vagy kitartóan végigcsinálni. Amit megígérsz, azt biztosan be is tartod. Az életed olyan mint egy stabil kőszikla. Nem csak te építesz biztonságos építményeket a szikládra, hanem azok is építhetnek rád, akikkel az életed során kapcsolatban kerülsz.

5 - Változatosság, mint belső erő
Az életednek rendkívül fontos része a szabadság és az ezáltal megszerezhető tapasztalatok összessége. Fontos, hogy az életed folyamatos mozgásban legyen és állandóan változzanak a körülmények. Ha valami miatt nem érzed elég változatosnak az életedet, akkor te magad vagy az, aki kezdeményezed a változásokat.
Rengeteget tanulsz, mert a tanulás is elengedhetetlenül fontos része az életednek. Nem feltétlenül az iskolapadban tanulsz, hanem az élet egészéből, a veled történő eseményekből, azoktól az emberektől, akikkel találkozol, akiknek az életébe betekintést nyerhetsz. Ezért is nagyon fontos, hogy minél változatosabb, minél mozgalmasabb életet tudj élni.

6 - Harmónia, mint belső erő
Az életedben rendkívül fontos szerepet játszik a szépség és a harmónia, amit magad körül teremtesz. Ahol megjelensz ott harmóniát, melegséget és biztonságérzetet viszel az emberek életébe, akik úgy érezhetik, hogy melletted semmiben sem szenvednek hiányt. Valóban gondoskodsz a körülötted lévő emberek jólétéről, főleg azokról, akik számodra a legfontosabbak.
Megszépítesz magad körül mindent, kezdve önmagaddal és az otthonoddal, hiszen egész lényeddel sugározni akarod a harmóniát. Ennek szerves része az öltözködésed és az otthonod, ami számodra jelenti a feltöltődést és a biztonságot, amire vágysz. Csupa szív ember vagy, és szeretnél mindig a szíved szerint élni és meghozni a döntéseidet.

7 - Megértés, mint belső erő
Az életedben különösen fontos szerepet tölt be a körülötted lévő dolgok működésének megértése. Fontos, hogy mélyére tudj ásni mindennek, amivel kapcsolatba kerülsz az életed során. Meghatározó része az életednek a spiritualitás, amit minden élő és létező dolog mögött felfedezel, és ez segít hozzá a mély megértéshez. Egyfajta objektív távolságból szemléled az életet és a veled történő eseményeket is.
Életed folyamatos része az állandó keresés, melynek során választ akarsz találni a téged érintő legfontosabb kérdésekre. Mindig az élet mélységét érintő kérdések foglalkoztatnak, soha nem a felszínt kapirgálod, mert téged az óceán legmélyebb pontja érdekel a legjobban.

8 - Ambíció, mint belső erő
Nagyon fontos területei az életednek azok a célok, amik eléréséért megküzdhetsz. Mindig kell, hogy magad előtt láss egy kihívást jelentő feladatot, aminek a megoldásán munkálkodhatsz. Soha nem elégszel meg kis célokkal, a te céljaidnak minimum elérhetetlennek kell lenniük ahhoz, hogy megmozgassanak benned valamit. A kitűzött céljaid megvalósításáért képes vagy minden szükséges erőt latba vetni.
Kiválóan menedzseled önmagad és azokat az embereket is, akik segítenek neked a céljaid elérésében. Jó üzleti és pénzügyi érzékkel rendelkezel és mindig megtalálod azokat a lehetőségeket, amik az álmaid megvalósításához közelebb visznek téged. A céljaid elérése jelentik számodra a sikert, ezért képes vagy minden akadályt elhárítani, ami az utadba kerül.

9 - Felelősség, mint erőforrás
Te vagy az emberi felelősség mintaképe. Olyan eszmék vezérlik az életedet, amik emberek millióinak életét változtathatják meg örökre. Egy olyan idealista álmodozó vagy, aki még képes feltétel nélkül hinni az emberek jóságában és fejlődési képességében. Egy magasztos idea vezérli az életedet, ami részévé válik mindannak, amivel kapcsolatba kerülsz.
Teljesen másfajta nézőpontból látod az élet dolgait, mint a legtöbb ember. Olyan vagy, mint a helységek felett köröző sas, aki mindent egy magasabb szemszögből, összefüggéseiben lát meg. Mivel látod az összefüggéseket, ezért többnyire értelmetlennek látsz az emberek közötti mindenfajta ellentétet is.

Nem véltelenül születtél annak aki vagy, semmit nem kell magadból elrejtened!
Amikor felismered a belső erőforrásaidat, akkor rájössz arra, hogy nem véletlenül születtél annak aki vagy és nyomban helyére kerül az önbizalmad. Amikor először szembesültem az életemben a saját számaimon keresztül az erőforrásaimmal, akkor a fejemhez kaptam. Egészen addig mindig meg akartam változtatni magam és nem értettem, hogy bizonyos helyzetekben miért nem tudok megfelelni az elvárásoknak és miért érzek annyi feszültséget ezzel kapcsolatban.
Amikor megismertem az erőforrásaimat soha többé nem akartam megváltoztatni magam, hanem meg akartam találni azokat a körülményeket és embereket, amik és akik között önmagam lehetek. Ismerd meg a belső erőforrásaidat és meglátod, hogy minden probléma, feladat vagy kihívás megoldásához benned van a válasz és a lehetőség, így soha többé nem kell másokra várnod.

Szerző: mindennapiszammisztika.hu
Forrás: http://mindennapiszammisztika.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
2017 az újrakezdés éve lesz a számmisztika szerint
  2016-10-04 08:41:13, kedd
 
 
Valaminek a vége mindig valaminek a kezdetét jelenti. Ez egy nagy bölcsesség, saját életem során is tapasztalom folyton. Amikor véget ér egy kapcsolat, jött helyébe új. Amikor megrengett valami felé a bizalom, felépült egy másik. Éppen ezért hiszem azt, hogy az életünk nem más, mint kezdések, újrakezdések és lezárások körforgása.

A számmisztika azt mondja, 9 stációja van az életnek, mindegyik mást és mást jelent, minden számnak más háttere van. Amennyiben a számmisztika szerint nézzük a jövő évet, úgy 2017 az 1-es számot fogja magában hordozni (2+1+7=10, 1+0=1).

De nézzük meg, mit jelentenek a különböző mérföldkövek:

1-es év: a tervezés ideje, az új alapok lerakásának pillanata
2-es év: a lassú fejlődés esztendeje, mint ahogyan egy magból szár szökken
3-as év: a növekedés éve, amelyben nagy változások jönnek
4-es év: mint egy gyorsvonat: megállíthatatlanul visszaköszön mindaz, amit a megelőző három esztendőben megalapoztunk - legyen az jó vagy rossz
5-ös év: az ingadozás esztendeje, a kétségek, a tépelődés időszaka. Vajon jól döntöttünk-e, vajon helyes úton haladunk-e
6-os év: a megerősödés és megerősítés időszaka, a kétségek elmúlnak
7-es év: az ünneplés éve, a beérés éve
8-as év: a mozdulatlanság esztendeje: már elérte tetőfokát mindaz, ami célod az elmúlt években megszülettek, toporgás van, “valami véget ér, valami fáj"
9-es év: a lezárás éve: a régi célok elengedése, új álmok csírájának felbukkanása, izgalmas, ám sokaknál szomorú, ám reményteli időszak

2017

2017 tehát 1-es év lesz, az újrakezdés éve.
Hogy ez mit is takarhat a te életedben?
A 2017-es év ugye 2016 folytatása, de a tavalyi év a lezárások éve volt, amit valószínűleg az életed sok területén tapasztaltál te is.
Talán véget ért egy olyan kapcsolatod, amely már nem működött igazán. Amikor ezt a bejegyzést írom, még 2016. szeptember vége van és még nyílnak a völgyben a kerti virágok, ugye - szóval ha még nem sikerült lezárnod azt a kapcsolatot, amelyben nem vagy önmagad, nem érzed jól magad, több a vita, szomorúság, mint kellene és több a rossz, mint a jó, akkor még van három hónapod azon gondolkodni, lezárjátok-e a meddő dolgot, vagy sem. Ha nem sikerül év végéig pontot tenni a dologra, beleragadsz újabb évekre.
Nem fontos, hogy párkapcsolati döntés legyen, de úgy gondolom, idén jó pár egyéb, emberi kapcsolatod is gőrcsó alá került: barátokkal, kollégákkal. A 2017-es év abszolút kinyit a számodra ajtókat: bevonz rengeteg új embert, új barátságokat, meglepő társaságokat.
A közvetlen és a tágabb környezetem is 2016-ban vált vagy váltott munkát. Nem kell messze menjek, jómagam idéntől vagyok új irodában, Férj alig egy hónapja mondott fel a munkahelyén, egy barátnőm azon gondolkodik, hogy a főállását felmondván csak a vállalkozásának fog élni. Több ismerősöm a napokban pakol és költözik külföldre, vagy épp a fővárosunkba - de olyan is van, aki a fővárosból igyekszik vissza, Szegedre. Nézz csak szét a saját és környezeted jelenlegi életén, meg fogod látni: rengetegen vannak ugyanebben a cipőben.

Merj lépni! Mert nagyot álmodni! Az újrakezdés ugyanis mindig a bátrak fogalma és tette. Aki mer megújulni, mer lépni, mer önmagáért megtenni lépéseket.. Hogy felmerül benned a lehetséges bukás gondolata? Hát, hogy ne merülne fel? Elvégre emberek vagyunk, tele kétségekkel akkor is, ha nem valljuk be. Tele hibázási lehetőséggel. De azt már annyiszor megbeszéltük, hogy a kudarcok nélkül nem lehet sem tanulni, sem tovább lépkedni.

2016 sokaknál hozott lakáseladást, költözést. Ha új helyen élsz, 2017-ben már egészen bizonyosan tudod szívből azt mondani: ez az új otthonom.
Pont egy éve ezt írtam: “Hasonló lezárást tapasztalhatunk jogi és üzleti szerződéseidnél, esetleg egy hitel lezárása lesz ez az év a tökéletes választás, hogy egy évvel később már ismét az új céljaiddal tudj foglalkozni. Ha meg tudod oldani, fizesd vissza a tartozásaidat 2016-ben." Nos, remélem, meg tudtad oldani az ilyen irányú jogi és hitelgondokat, esetleg pénzügyi tranzakciókat, mert 2017-ben már nem róluk fog szólni az életed. Új lehetőségek, új irányok - ne ragadj bele a múltba!

A legfontosabb tanács viszont az: ne félj a következő évtől, ne félj az újrakezdéstől.
Csodás év lesz, meglásd! Tele új energiákkal, születő ötletekkel és újraformálódó jövőképpel! Éld meg, szeresd! 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
Az év harmadik tízmilliószoros napja
  2016-07-07 21:21:43, csütörtök
 
  Az év harmadik tízmilliószoros napja különleges teremtő energiákat hordoz, amelyek neked is segítenek abban, hogy jobbá tedd az életedet. Ma érdemes erősebben dolgoznod a céljaidon, és azt is megtudhatod, milyen csapdákat kerülj el, ha valóban tízmilliószoros erővel szeretnél teremteni.


Tartozom egy vallomással: nem vagyok az a spirituális szakértő, aki minden héten energiakapuk nyílásáról, teremtő energiák áradásáról, különleges égi eseményekről regélne. Ennek az az egyik nagyon egyszerű oka, hogy hitem szerint mindannyian a saját sorsunkat teremtjük égi segítőink támogatásával. Annak pedig, hogy a figyelmünket vélt vagy valós égi eseményekre, energiakapukra, szerencsés vagy szerencsétlen dátumokra irányítjuk megvan az a veszélye, hogy ezzel együtt elengedjük az irányítást is az életünk fölött.

Pedig a spiritualitás egyik nagyon fontos lépcsője pont az, amikor felismerjük: a körülöttünk lévő világ pusztán egy okozat, amely a gondolatainkra reagál. A gondolkozásmódunkat pedig bármikor megváltoztathatjuk. Egy tízmilliószoros napon épp úgy, mint egy találomra kiválasztott unalmas kedd délelőttön.

Hogy mégis miért írom meg ezt a cikket? Mert július 8-a, valóban egy különleges erejű teremtő nap, amely ideális ahhoz, hogy pozitív változásokat teremtsünk az életünkben, és hogy egy nagy lépést tegyünk a céljaink felé. Meg persze azért is, mert van egy nagy titok, amit már régóta szeretnék megosztani a tízmilliószoros napokról.

Lássuk, miben is különleges a mai nap!


Minden gondolatod tízmilliószorosan hat
Így teremthetsz a tízmilliószoros napokon
Használd ki a tízmilliószoros napokat
A csodák napja

A tibeti buddhista naptár szerint a mai nap a csodák napja, és mivel tőlük vettük át az egész tízmilliószoros nap témát, ezért hihetünk nekik. Ezen a napon azt ünneplik a buddhisták (természetesen nemcsak Tibetben), amikor Buddha tizenöt csodát mutatott be annak érdekében, hogy igazolja megvilágosodottságát. És bár mi még nem vagyunk megvilágosodottak, de csodákat mi is bármikor igényelhetünk magunknak. Egész egyszerűen kérj egy csodát, egy pozitív változást, amely közelebb vezet téged a boldogságodhoz. Tudnod kell, hogy csodát kérni mindig van jogod, és lehetőséged, ehhez nem kell tízmilliószoros napnak lennie, de valamiért mégis megfeledkezünk erről a lehetőségről, vagy egyszerűen csak nem hisszük el, hogy működik, és ezért ki sem próbáljuk.

Kérj egy saját csodát te is!

Ma szólítsd meg Istent, az Angyalokat, a Szenteket, Jézust, Buddhát, az Univerzumot vagy bármely olyan létezőt, akiről azt gondolod, hogy az embereket segíti a spirituális világban, és kérd meg, hogy 24 órán belül adjon neked egy segítő csodát. Ha akarod azt is megnevezheted, hogy milyen ügyben, milyen helyzetben érkezzen hozzád ez a csoda. Bár a személyes tapasztalatom az, hogy ha megengedjük, hogy az a csoda érkezzen meg hozzánk, amelyet a segítőink jónak látnak, mindig sokkal nagyobb ajándékot kapunk, mint ha megpróbáljuk irányítani a csodánkat. A csodáknak ugyanis pont az a természetük, hogy nem lehet őket irányítani. Mégis, amikor megérkeznek az életünkbe, akkor pozitív változásokat, boldogságot és szeretetet hoznak magukkal.

Erősítsd a hitedet!Ma akkor is érdemes kérned az angyaloktól, ha még soha nem dolgoztál együtt velük. Ha pedig rendszeresen kérsz angyali segítséget, akkor ma se felejtsd el, hogy hozzájuk fordulj. Ebben a segítségedre lesz az Angyali Segítség blog akciója, amelyben mától két héten át közösen végzünk el egy angyalmeditációs ciklust. A meditációk témája - olvasói szavazatok alapján - a bőségteremtés lesz, de minden más életterületre is pozitívan hatnak ezek a meditációk, amelyek segítenek összekapcsolódni az angyalaiddal, és megtanulnod az angyalkommunikáció alapjait.


Aki pedig szívesen gondolja azt, hogy a karmája tehet mindenről, annak is van jó hírem: A Jupiter együtt áll a felszálló holdcsomóponttal, ami remek alkalmat kínál arra, hogy meggyógyítsuk a karmánkat, és az előző életeink helyett megérkezzünk a figyelmünkkel a jelen valóságába, azzal, hogy végre elkezdjük mi irányítani az életünket.

Tízmilliószoros napok 2016-ban:

- Február 22. (hétfő)
- Május 21. (szombat)
- Július 8. (péntek)
- Október 22. (szombat)

Mit tegyél ma?

A tízmilliószoros, hitet erősítő, csodákkal teli, életjobbító nap (és hét) hatásait azzal erősítheted fel, ha tudatosan teremtő gyakorlatokat végzel.

Kérj egy csodát magadnak!

Ma érdemes meditálnod, relaxálnod, elcsendesedned, befelé figyelned, és megjelenítened belső képeid világában a céljaidat, mintha elérted volna már őket. Ne csak lásd magadat, ahogyan boldog, szerelmes, egészséges sikeres életet élsz, de érezd is át ezt. Jelenítsd meg magadban, hogy megvalósult az, amire vágysz - legyen az bármilyen esélytelen is a tudatod szerint - és érezd is át ennek örömét!

Mondj el egy imát! Mindegy, hogy hiszel-e Istenben, vagy sem. Mindegy, hogy tudsz-e imákat, vagy sem. Ma a saját szavaiddal szólítsd meg az égieket, és mondj el egy imát.

Adj hálát mindazért, amid van. A hála az egyik legerősebb teremtő erő, amely mindig többet hoz abból, amiért hálásak vagyunk.

Alkosd meg az ideális életedet! A kreatív alkotó munka rengeteg teremtő energiát mozgat meg. Ma rajzold meg az ideális életedet, rajzold le a céljaidat, mintha már elérted volna őket. A rajzolás nagyon erős teremtő energiákat mozgat meg, de ha semmiképp sem akarsz rajzolni, akkor egy magazinból is kivághatsz olyan képeket, amelyek a céljaid megvalósulását jelképezik a számodra.

A titok, amit mindenképp tudnod kell

Az, hogy a körülötted lévő segítő energiák hatnak-e rád, a leginkább attól függ, hogy élsz-e velük, használod-e őket, és cselekszel-e. A cikk elején azt írtam: nem vagyok az a tanácsadó, aki folyton energiakapukról és változást hozó égi csodákról írna. Ez azért is így van, mert mély meggyőződésem és tapasztalatom, hogy életünk minden pillanatában, minden helyzetében rengeteg égi segítség és teremtő energia vesz körül bennünket. gyakran a legnehezebb pillanatokban van körülöttünk a legtöbb angyal. De mi emberek, valamiért mégsem vagyunk hajlandóak elfogadni ezt az égi segítséget.

Amikor a tízmilliószoros napokról beszélünk, rendszeresen megfelejtkezünk arról az egyszerű tényről, hogy ezeket a napokat nem ,,végre van teremtő erőnk nap"-nak hívjuk, hanem tízmilliószoros napnak. Ami azt jelenti, hogy teljesen egyszerű hétköznapokon, teliholdak, fényszögek, Buddha-emléknapok és minden más nélkül is teremtő erőnk van. Talán tízmilliomod annyi, mint most, de mégsem használjuk ennek az átlagos egységnyi teremtő erőnek a töredékét sem.
A nagy titok tehát ez: Mindegy, hogy ma milyen nap van, teremtő erőd van, használd!

Mit kerülj el ma?

Ma (és életed minden további napján) kerüld el a legnagyobb spirituális csapdát: a semmittevés csapdáját. Valóban teremtő ereje van annak, ha meditálsz, imádkozol, hálát adsz, rajzolsz, vagy más módon teremtesz. De hatalmas ereje van a fizikai cselekvésnek is. Azaz annak, ha itt, a fizikai valóságban is megteszel egy lépést a céljaid felé. Ma (és életed minden napján) figyelj arra, hogy legalább egy lépést tegyél meg a célod felé. Lehet, hogy ez a lépés még csak aprócska, de egy hét múlva pont 7 lépéssel leszel közelebb a célodhoz, egy hónap múlva 30-cal, egy év múlva 365-tel. Az angyalok szerint, ha kérsz tőlük, majd egy lépést megteszel a célod felé, ők tíz lépéssel fogják közelebb hozni azt. Eszerint bármilyen messze is van a célod, ha ma elkezdesz lépegetni felé, egy év múlva 365 + 3650, azaz 4015 lépéssel lesz hozzád közelebb, ennyi lépésből pedig könnyen meg is valósulhat.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
A számmisztika olyan tipológia, amely egyszerű és konkrét
  2016-05-17 20:46:28, kedd
 
  A számmisztika olyan tipológia, amely egyszerű és konkrét. Csak a születésnapunk egy számjegyre egyszerűsített számára van szükségünk.
Pl.: aki 1982. 07. 10-én született: 10 " 1+0=1; vagyis ő 1-es típus.

De van két ún. mesterszám: a 11-es és a 22-es. Náluk ezt is és az alapszámot is érdemes megnézni. A 11-esnél a 2-es, a 22-esnél a 4-es az alapszám.

Nagy Útmutató: így kell szeretni téged1-es vagyok, mert 1-én, 10-én, 19-én vagy 28-án születtem:
Arra vágyom, hogy figyelj rám. Mindig minden helyzetben. Ha a mobilodon látod, hogy kerestelek, hívj vissza! Ha e-mailt küldök, válaszolj rá! Ha belépek az ajtón, gyere elém, és köszönj! Ha hazaérek, örülj nekem! Ez minden másnál fontosabb. Persze szeretem az ajándékokat és a finom falatokat is. De ezek mit sem érnek, ha nem veszel észre. Arra is szükségem van, hogy kikérd a véleményemet. Ne dönts nélkülem, kivéve, ha meglepetést szervezel nekem. Ezt úgy tedd, hogy tényleg ne vegyek észre semmit, mert gyanakodni kezdek, és akár rossz gondolatok is befészkelődhetnek a gondolataimba! A tartós kapcsolat titka ezen kívül az érdeklődés fenntartása. Maradj izgalmas, kiismerhetetlen!

2-es vagyok, mert 2-án, 11-én, 20-án vagy 29-én születtem:
Mindennél fontosabb számomra a gyengédség. Ha kedves, türelmes és elnéző vagy velem, megnyugszom. Olyan durva, kritikus és versenyszellemű a világ! Én ott kinn nem érzem jól magam. Arra vágyom, hogy béke, harmónia és tapintható szeretet legyen jelen. Ha bizonytalan vagyok, ne legyél dühös! Ne sürgess, inkább segíts döntenem! De ha lehet, ne úgy, hogy mindig megmondod, mi a jó! Vezess rá, hogy sikerélményem legyen! Viseld el, ha borúsan látom a világot! Ne unj meg dicsérni! Önbizalomhiányom egészen változatos formában tud megnyilvánulni. Mosolyoghatsz ezen, de sose nevess ki érte! Jobb, ha átölelsz, és szó nélkül megcsókolsz. Ebből tudni fogom, hogy szeretsz még.

3-as vagyok, mert 3-án, 12-én, 21-én vagy 30-án születtem:
Lételemem a nevetés, a humor. Ha meg tudsz nevettetni, nyert ügyed van. A humor egy olyan finom intellektuális szint, ahol csak azok tudnak együtt rezegni, akik egy szinten állnak. Ha ez megvan, minden más működik. Imádom a szócsatákat. Ne ijedj meg, ha kötekedek! Vedd fel a kesztyűt, és érvelj! Győzz meg! De ne sztereotípiákkal és demagóg dumával! Legyél érdekes és okos! Ha szeretsz, akkor mondd! Mondd sokféleképpen: versben, dalban, írd az égre! Én nem unom meg. A hallásom erogén zónám. Ha a fülembe súgod tíz nyelven, elolvadok. De mindig legyél más! ,,A változatosság gyönyörködtet." Ez elévülhetetlen igazság a szerelemben és a barátságban is.
Nagy Útmutató: így kell szeretni téged

4-es vagyok, mert 4-én, 13-án, 22-én vagy 31-én születtem:
A pontosság és a megbízhatóság nálam alapelvárás. Ha késel, ha nem csinálod meg azt, amit megígértél, úgy érzem, nem számítok neked. Ha szeretsz, mindig tedd azt, amiben megegyeztünk! Elengedhetetlen, hogy mindig mindenben számíthassak rád. Ha támaszom leszel, akkor biztonságban fogom érezni magam. Antoine de Saint-Exupéry A kis herceg című művében a róka így fejti ki ezt: ,,Jobb lett volna, ha ugyanabban az időben jössz. Ha, teszem azt, délután négykor érkezel, már három órakor elkezdek boldog lenni. De ha meghatározatlan időben, bármikor jössz, sohasem fogom tudni, melyik órában öltöztessem ünneplőbe a szívemet..." Ha tényleg szeretsz, akkor ez nem nehéz.

5-ös vagyok, mert 5-én, 14-én vagy 23-án születtem:
Imádom a szokatlan, egzotikus, kalandos helyeket, helyzeteket. Ha értésemre akarod adni, hogy szeretsz, legyél merész! Nem kellenek a szokásos SMS-ek, dalok. Nem baj, ha túlzásba esel. Inkább legyen sok a kellék és színpadias a kivitelezés, mint átlagos! Engem nem zavar, ha idegenek is látnak. Nem érdekel, hogy ki mit gondol, ellenben tetszik, ha irigykedve bámulnak. Persze ez nem igaz az intim pillanatokra. A hálószobában különleges zenével, illatokkal, masszázzsal nyűgözhetsz le. Arra is ügyelj, hogy ez változatos legyen! Ha elunom magam, valaki más eltekerheti a fejem. Gondoskodj róla, hogy ne tudjak betelni veled! Ehhez magas hőfokon kell tartanod az erotikát, a szenvedélyt.

6-os vagyok, mert 6-án, 15-én vagy 24-én születtem:
Nekem minden jöhet, ami finom. Senkinek sem olyan kifinomult az ízlése, mint nekem. Az érzékszerveim folyamatosan kielégülésre vágynak. Az ízek, az illatok, az érintés, a látvány és hangok világában is gourmand vagyok. Kényeztess, és elhiszem, hogy szeretsz! Nincs nehéz dolgod, ha azt akarod, érezzem, hogy szeretsz. Vehetsz nekem ékszert, csokoládét, virágot. Elvihetsz klasszikus gyertyafényes vacsorára. Befizethetsz kettőnket egy mézes-illóolajos masszázsra, ahol halk zene szól. Nem tudok betelni az érintéseddel, az illatoddal, a csókoddal. Nem unom meg az ölelésedet, a simogatásodat. Akárhányszor elmész mellettem, érj hozzám, és tudni fogom, szeretsz!

7-es vagyok, mert 7-én, 16-án vagy 25-én születtem:
Csak ketten vagyunk. Ha azt akarod, biztos legyek a szeretetedben, zárjuk ki a külvilágot! Nem akarok másokról beszélni, ha velem vagy. A diszkréció mindennél fontosabb számomra. Amennyiben látom, hogy nem pletykálsz másokról, megnyugszom, és megbízom benned. Nekem nem kellenek ajándékok, nem kellenek drága utazások. Sokkal többre értékelek egy kettesben eltöltött csendes estét vagy egy meghitt hétvégét. Sétálj velem! Üljünk némán! A csend nem kínos. Sőt sokkal beszédesebb, mint a szavak. Számomra megnyugtató, ha hallom a szuszogásodat, látom, hogy olvasol mellettem. A világ elég zajos, harsány és önmutogató. Ha szeretsz, ezeket ne hozd haza! A szeretet legyen a mi titkunk!

8-as vagyok, mert 8-án, 17-én vagy 26-án születtem:
Az élet szörnyen rövid. Meg kell élni minden pillanatot. Minden perc elvesztegetett idő, amiben nem történik valami. Ha szeretsz, ne várd tőlem, hogy unalmas, átlagos életet éljek! Ha szeretsz, lepj meg! Vigyél gyakran kalandtúrára, sportolni, utazni! Nem gyűjtök pénzt, vagyont, ingatlant, csak élményeket. Ebből sosem elég. Ezerrel égek, ezerrel szeretek, ezerrel szeretkezem. A tűz lételemem. Én nem fáradok el. Neked sem szabad, ha engem szeretsz. Szeress szenvedélyesen! Ne fogd vissza magad, bármikor megcsókolhatsz, szorosan megölelhetsz! Ne törődj másokkal! Kit érdekel, hogy mit illik. Ha szeretsz, nem szerethetsz takaréklángon. ,,A langyosakat kiköpi az Úr..." Én is.

9-es vagyok, mert 9-én, 18-án vagy 27-én születtem:
Az őszinteségnél nem ismerek fontosabbat. Ha szeretsz, mindig mindenben legyél őszinte velem! És engedd, hogy én is őszinte lehessek! Ne kelljen titkolóznom! Ne kelljen tartanom a rosszallásodtól! Akkor se, ha sokadszor segítek szerinted méltatlan embernek. Ne ítélkezz sem felettem, sem más felett! Bezáródok, ha azt érzem, hogy valakit nem fogadsz el. Ha bezáródok, akkor nem tudok megbízni benned. Nekem folyamatosan nyitva van a szívem. Szeretek és segítek, ahol csak lehet. Nem szabad féltékenynek lenned. Nem sajátíthatsz ki, mert én úgy élek, ahogy a zen mondás tartja: ,,Ott vagyok mindenben, és minden ott van bennem." Ezzel nem szállhatsz szembe, ha valóban szeretsz.

11-es vagyok, mert 11-én vagy 29-én születtem:
A 11-es mesterszám. Nem vagyok mester, csak más vagyok, mint az átlagember. Engem nem mérhetsz átlagos mércével, és nem szerethetsz átlagos hőfokon. Ha szeretsz, akkor elviseled, hogy olykor hullámzik a hangulatom, a lelkesedésem tárgya, a céljaim. Ne haragudj meg, ha elmegy a kedvem valamitől, amit tegnap még szerettem volna! Fogadj el kicsit hóbortosnak, kiszámíthatatlannak és csodabogárnak! Szeress akkor is, ha repülök, és akkor is, ha becsapódok melléd! Ilyenkor vegyél körbe szereteteddel, mint egy törött lábú őzgidát! De engedj szárnyalni, ha rendbe jövök! Nem zárhatsz be és nem unhatsz meg. Velem izgalmas és változatos az élet. Meg néha fárasztó is. De ha szeretsz, ezt élvezed.

22-es vagyok, mert 22-én születtem:
A 22-es egy mesterszám. Engem nem könnyű elviselni. Csak különlegesen intelligens ember szerethet hosszú távon. Nekem az élet kihívás és svédasztal: mindent meg kell kóstolnom. Emiatt az édes ízek mellett keserűből is kijut. De én ezt nem bánom. Nem bírom a folyamatos mosolyt és csillogást. Szükségem van gyűlöletes veszekedésekre, amiket kiprovokálok, ha kell. Számomra ez előjáték. Ne ijedj meg! Ha egyszer meglátom a szemedben a félelmet, magam alá gyűrlek, és vége a kapcsolatunknak. Erős ellenfélnek kell lenned. De ha szeretsz, és ügyes vagy, akkor sosem válsz ellenségemmé. Még akkor sem, ha jó okod lenne rá. Ha tényleg szeretsz, akkor átlátsz a szitán, és kétségek nélkül szeretsz.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
Május 21. Tízmilliószoros teremtőnap
  2016-05-08 15:36:40, vasárnap
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
A születésnapok titka
  2016-04-28 06:47:05, csütörtök
 
 

A számok mágikus erejét már őseink is jól ismerték és hasznosították. A számmisztika több ezer éves múltra tekint vissza.

A születésnapok titka

A számmisztika szerint nem mindegy, hogy a hónap melyik napján születtél. A születési dátumunkban, illetve az élet egyéb területein gyakran felmerülő számoknak nagy jelentősége van életünkben.

Minden szám 1-9 ig önálló jelentéssel bír és egyes, több számjegyű számoknak is önnáló jelentőséget tulajdonít a számmisztika.

Minden szám tanulási feladatot, illetve megtapasztalások lehetőségét hordozza számunkra, ezért nem árt odafigyelni rá.

Most megtudhatod, hogy saját (vagy a partnered, barátaid, munkatársaid születésnapja) születésnapod milyen rejtett tartalommal is rendelkezik.Akik valamelyik hónap 1-én születtek

Birtokukban tartják az 1-es szám tiszta erejét, született vezetők, csorbítatlan az önbizalmuk, az energiájuk és az akaraterejük.

Az ilyen emberek egyesítik magukban a logikát, az energiát, a lelkesedést, a függetlenséget és az elemzőképességet. Célratörőek, konstruktívak, eredetiek, alkotó szelleműek, újítók, és képesek céljuk elérésére összpontosítani. Hajlamosak érzelmeiket visszafogni, hogy ne mutassanak gyengeséget. Csalódnia kell annak, aki a partnerkapcsolatban szoros közelséget vár tőlük. Hajlanak a dolgok félbehagyására, és mindig találnak kifogást, hogy miért nem viszik végig, amibe belekezdtek. Inkább másokat oktatgatnak, hogy mit hogyan kellene csinálni, ők maguk nem csinálják. Éles eszűek, és szeretik pontosan végiggondolni a dolgokat. Jól teszik, ha többféle területtel foglalkoznak vagy mellékfoglalkozásokat is vállalnak, ahelyett, hogy egyetlen ágazatra specializálódnak.

Nagyon érzékenyek és mélyérzésűek, mégis visszafogottan viselkednek, és a többiek gyakran hidegnek vagy részvétlennek tartják őket. Ritkán mutatnak rokonszenvet mások iránt, ám maguknak megkívánják a szimpátiát, a dicséretet és a megerősítést.

Született vezetők, akik előszeretettel ragadnak meg minden alkalmat, ahol rátermettségüket bizonyíthatják. Mélységesen utálnak másokkal egyenrangúként vagy alárendeltjeként dolgozni. Ők a mindig ugrásra kész egyénieskedők, akik a gyorsan meg nem oldható problémákat megkerülve, könnyen magányos ,,gerillaháborúba" kezdenek. Önbizalmuk gigantikus - ellentétben a másokba vetett bizalmukkal.

További ismertetőjegyek: becsületesek, 50 éves kortól kezdve hűségesek. Bámulatos mértékű pénzbevétel, amely egy nővel áll összefüggésben. Szilárdan a tényszerűség talaján állnak.

A hozzájuk illő foglalkozások: azok valók nekik, amelyek nyilvánosságot biztosítanak számukra, mint például: bolti eladó, pilóta, mérnök, feltaláló, analitikus, tanár, reklámszakember vagy író.

Az 1-es negatív oldalai: materializmus, egoizmus, arrogancia, féltékenység.Akik valamelyik hónap 2-án születtek

Barátságosak, kedvesek, segítőkészek, békeszeretőek, idealisták, érzelmesek, tapintatosak, diplomatikusak, intuitívak és néha bogarasak.

Kimondottan közösségi szelleműek, ennek következtében gyakran helyezik saját érdeküket a társaiké mögé. Némelyiküket erre a békesség szeretete készteti, némelyiküket az, hogy szerintük a másik ember - partnere, gyermekei - érdekei előbbre valók, mint az övé. Ha a hozzá közel álló személy jól érzi magát, ő is jól érzi magát; akkor képes csak a boldogságra, ha harmonikus párkapcsolatban él.

Aki 2-án született, azt gyakran kinevetik, és szeretik kihasználni. Tehát az illetőnek vigyáznia kell, hogy ne fordítsák kárára azt a késztetését, hogy alkalmazkodik mások igényeihez. Meg kell tanulnia távolságot tartani, és több súlyt kell fektetnie a saját igényeinek érvényesítésére. Az ilyen embereket mindenki nagyon szereti. Időnkénti hangulatingadozásuk depresszióba csaphat át.

Hajlamosak alábecsülni képességeiket, és emiatt fennáll az a veszély, hogy a többiek pofozóbábujává válhatnak. Mély érzésűek, és igénylik, hogy jóindulat vegye őket körül. Szeretik az embereket, de nagy csoportban elvegyülve többnyire kellemetlenül érzik magukat. Néha levertség vesz rajtuk erőt, ilyenkor szükségük van a másoktól kapott támaszra. Szívesebben dolgoznak csapatban, mint egyedül.

Akár férfiről van szó, akár nőről, ő az ,,anya" - a gondoskodó, teremtő és megóvó erő, aki másoknak melegséget és biztonságot ad, ám sokszor szenved önnön érzelmeinek zűrzavarai miatt, és úgy érzi, nem értik meg, szabad prédája az opportunista haszonlesőknek.

Fiatalabb éveiben nemigen veszi komolyan az életet. Később többnyire megváltozik - házassága, a pénz vagy társadalmi pozíciója miatt. Hajlamos a könnyelműségre. Érettebb korában meglepő szerelmi kalandokba keveredik.

A hozzájuk ülő foglalkozások: sikeres lehet a szociális gondoskodás terén vagy állami szolgálatban, politikusként, analitikusként, könyvtárosként, titkárként, aprólékos munkák kivitelezésében, rendőrként vagy a művészetben, például a festészetben, a zenében vagy a táncművészetben.Akik valamelyik hónap 3-án születtek

Jó kapcsolatteremtő képességűek, vonzóak, nyitottak, fantáziadúsak és remek beszélgetőpartnerek.

Az ilyen emberekben sok az életöröm, és általában nagyon szeretik őket. Nyereséget jelentenek bármilyen társaságnak, mert eleven a képzeletük, és jól tudnak sztorikat mesélni. Sikeresek, ha többféle tevékenységgel is foglalkoznak, mert mindenképpen le kell kötniük magukat valamivel. Ügyeljenek arra, hogy ne kritizálgassanak másokat. Az a sajátosságuk, hogy minden betegségből gyorsan felgyógyulnak.

Könnyen jutnak el az elégedettségig, és minden szituációban megtalálják a jót. Gondolkodásuk gyors és kreatív, és sok esetben érzik úgy, hogy foglalkozásuk korlátok közé szorítja őket, parlagon hever szellemük elevensége és jó kapcsolatteremtő képességük. A rutinmunkát szívesen másokra hagyják. Számtalan új ötletük van, de ezekből keveset valósítanak meg.

Nyughatatlanok, és sokuknak nem csak egyetlen jelentős párkapcsolatuk van az életükben. Ez a rendíthetetlen optimista típusa, aki nehezen megingatható pozitív életszemléletével vagy magával ragadja a többieket is, vagy pedig rettenetesen az idegeikre megy. A problémák nem keserítik el őket, hanem éppenséggel remek lehetőséget nyújtanak nekik arra, hogy bizonyságát nyújtsák kreativitásuknak, és eredeti megoldási lehetőségekkel rukkolhassanak elő.

Ők a szerencse fiai minden téren. Minden játszva sikerül nekik. Csak nehogy könnyelművé váljanak, és el ne szaladjon velük a ló! Éles eszük és gyors felfogóképességük rendkívül sebezhetővé is teszi ezeket az embereket.

Életük ötödik és hatodik évtizedében óvakodniuk kell a hamis barátoktól.

A hozzájuk illő foglalkozások: jó a beszédkészségük, és többnyire sikeresek az olyan területeken, ahol erre a készségre van szükség (az oktatás és a kereskedelem a legjobb példa rá).Akik valamelyik hónap 4-én születtek

Jó szervezőtehetséggel rendelkeznek, és szeretik a kihívásokat.

Az ilyen emberek rendszeretők, együttérzők, takarékosak és becsületesek, ugyanakkor anyagiasak és üzleti szelleműek. Gyakorlatias beállítottságúak, ezáltal jól megalapozzák életüket. Szorosan kötődnek a családjukhoz, a hazájukhoz és az otthonukhoz.

Makacs természetűek, és az egyszer már kialakított véleményüket nehezen változtatják meg.

Rossz értelemben véve konokul ragaszkodnak a szokásaikhoz, olyankor is, amikor azok kárukra vannak. Gyakorta tapintatlanok, ez a megrögzött őszinteségük következménye. Idegenkednek minden változástól, és ebből a szempontból meg kell tanulniuk könnyebben venni a dolgokat.

Lelkiismeretesek, erős a felelősségtudatuk, elveik vannak, és képesek hosszú időn át és keményen dolgozni céljaik elérése érdekében. Szeretik a rendet, és kiválóan tudnak szervezni. Életük dolgait és másokhoz fűződő viszonyukat a tisztázottság jellemzi, és ennek révén könnyen rátalálnak az egyszerű és tartós megoldásokra. A túlzásba vitt rendszeretet azonban görcsössé válhat, és kínos pedantériába torkollhat.

Nyughatatlan emberek, hajlamosak a hajszoltságra, és életük közepén pénzügyi veszteség érheti őket, amelyet aztán üstökösszerű felemelkedés követ, olyan pénzügyi szerencse, amelyre már nem is számítottak.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint vállalkozó, építész, műszaki rajzoló, gépész, titkár, irodavezető, építkezési vállalkozó, katona, ellenőr, gyors- és gépíró, jól beválhatnak szakértőként, és sikeresek lehetnek állami tisztviselőként.Akik valamelyik hónap 5-én születtek

Sokoldalúak, és jó a kapcsolatteremtő képességük.

Az ilyen embereknek meg kell tanulniuk összefogni az erőiket, mert egyébként szívesen kipróbálnak mindent. Szeretik a hasonszőrűek társaságát, és többnyire jó üzletemberek. Barátkozóak, jó alkalmazkodó-készségűek és intelligensek.

Az életben szabadságra és változatosságra van szükségük. Nyitottak minden kezdeményezésre, és leküzdhetetlen vágy hajtja őket mindig új, tágabb horizontok felé. Számukra nem létezik az ,,úgysem sikerül" kifejezés. Mindig mindennek lehetségesnek kell lennie. A partnerkapcsolatban sem tűrik a beszükültséget. Inkább szakítanak, mihelyt úgy érzik, hogy korlátok közé kerültek.

Egy biztosat lehet állítani róluk, hogy semmi biztosat sem lehet állítani róluk. Szeretik a dolgok szüntelen változását, az átalakulásokat és a kalandokat. Nyughatatlan energiájuk különösen jól tükröződik szenvedélyes vitáik során.

Fiatalságukra a bizonytalanság jellemző. Szüleikkel, barátaikkal sok problémájuk adódik. A tanulás nehezen megy. Biztos pozícióhoz és jó keresethez inkább csak 35 éves koruk után jutnak. Az igazi nagy szerelmet 50 éves koruk után ismerik meg.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek brókerként, illetve bolti eladóként, diagnosztaként, biztosítási kárbecslőként, elemzőként, újságszerkesztőként, gyógyszerészként, szakiskolai igazgatóként, sportedzőként vagy tőzsdei szakemberként.

Negatív tulajdonságaik: nyűgösek, sértődékenyek, makacsok és öntetszelgők.Akik valamelyik hónap 6-án születtek

Pozitív gondolkodásúak, melegszívűek, nagyvonalúak és emberszeretők.

Szeretik a szép dolgokat, az állatokat, és a kellemes, szeretettel teli környezetet. Akkor a legboldogabbak, ha segíthetnek másokon. Szeretik a házasság és a család kötelékeit, eleven a felfogóképességük, érzelmeik hevesek, és nagyon érzékenyek. Érzelmeiket nem szégyellik kimutatni. Gyökereik mélyen kapaszkodnak.

Boldogságukhoz alapvetően fontos a dicséret és az elismertség, mert szükségük van a közösségre, a szeretetre és a megerősítésre, és elkeserednek, ha kritika éri őket. A közösségben is, családjukban is ki kell venniük a részüket a felelősségvállalásból. A tökéletességre törekszenek, el akarják érni az ideáljaikat, de ez többnyire csak ritkán sikerül. Nem egyszerűen csak helyet keresnek maguknak a Nap alatt, hanem a leginkább a nekik legmegfelelőbb helyet.

Nagy felelősségtudat és a többiek iránti odafigyelő szeretet jellemzi őket. Fokozottan érvényes rájuk a mondás, hogy ,,az én házam az én váram" - érte küzdenek, és a hétköznapok próbatételeihez a családi harmóniából merítenek erőt.

Gyermekkorukban nagyon érzékenyek. Egy nagy csalódás vár rájuk 29 éves korukban, amelyet túlzottan is mellre szívnak, de később már úgy értékelik, hogy így jártak jobban. Tartózkodjanak a túlzottan visszafogott viselkedéstől, mert az kárukra lehet.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a nyilvánosság előtt vagy a közösségben végzett munkákban, a zenében, a festészetben, a színjátszásban, intézményvezetőként, árvaház, idősek otthona, egészségcentrum vagy szépségszalon vezetőjeként, vagy a konyhafőnöki, virágkereskedői, divattervezői pályán. Hivatásukban 45 éves koruk után egy rendkívüli lehetőség köszönt rájuk.Akik valamelyik hónap 7-én születtek

Érzékenyek, zárkózottak, intuitívak, és jól elboldogulnak önmagukban is.

Az ilyen emberek szívesen töltik egymagukban az idejüket tanulással és kutatással. Nagyon szeretik a barátaikat, de nehezükre esik odafigyelést színlelniük.

Mindent a maguk egyedi, összetéveszthetetlen módján csinálnak.

Pszichikailag nagyon felfokozottak és érzékenyek, hallgatniuk is kell a megérzéseikre. Legjobb, ha egyedül dolgoznak, mert nincs érzékük felfogni a többiek felől érkező jelzéseket. Kerülniük kell a szerencsejátékokat és a tőzsdei spekulációt. Hajlanak az egocentrikusságra és az önfejűségre.

Nagyon szeretnek beszélni a gondolataikról és az elképzeléseikről. Ennek során hajlamosak előadásokat tartani a többieknek. Igénylik az elismerést, mert bár kifelé erőt mutatnak, ugyanakkor fokozottan szükségük van a megerősítésre is.

Egész életük folyamán nagy érzelmi megterhelésnek vannak kitéve, és szüntelenül jelentős problémákkal kell megküzdeniük. Ugyanakkor elég erősek ahhoz, hogy úrrá legyenek a gondjaikon. Egész életük látszólag a felszínen zajlik, ám gondolataik, vágyaik és reménységeik mindig a mélységek felé irányulnak. Érzelmeik erőssége révén nyílik esélyük arra, hogy behatoljanak a dolgok lényegébe. Az érzelmi élet abszolút hangsúlyozottsága azonban a gondolkodás és a cselekvés elbizonytalanodásának, valamint a könnyű sebezhetőségnek a veszélyét hordozza magában.

Szüleikre nem hallgatnak. Neveltetésük során 12 éves korukig problémák merülnek fel. Utána hatalmas szabadságvágy vesz rajtuk erőt.

A hozzájuk illő foglalkozások: akik ezen a napon születtek, azokból könnyen válhat szabadságharcos, nagy költő, vagy akár katonai, politikai vagy egyházi vezető személyiség.Akik valamelyik hónap 8-án születtek

Kiváló üzletemberek, igyekvőek, kreatívak, és vezetői képességekkel rendelkeznek.

Határozott érzékük van az értékek iránt. Szívesen foglalkoznak pénzzel és pénzügyekkel, és remek ötletek jutnak eszükbe arra vonatkozóan, hogy miképpen lehet nyereségre szert tenni. Becsvágyóak és gyakorlatiasak. Kemény munkára képesek, ha a cél megéri. A 8-as szerencsés születésnapnak tekinthető a pénzügyi nyereség szempontjából, mert az ilyen napon születetteknek nem kell megkóstolniuk a nélkülözést, ha konstruktívan élnek.

A 8-án születettek negatív tulajdonságai közé tartozik, hogy az életből néha csak a problémákat veszik észre, a szépségeket és a jó dolgokat nem. Előfordulhat, hogy zsugoriak és szűk látókörüek, nagyon sértődékenyek, hidegek, agresszívak és számítóak. Ők azok, akik lendületesen, dinamikusan vetik magukat ,,az élet küzdelmeibe", és csak egyetlen célt tartanak szemük előtt - a sikert! Erejük és hatékonyságuk révén ők a született szervezők, ugyanezek a tulajdonságaik azonban gátlástalan karrieristává is teheti őket.

A szerencse fiai, sok a barátjuk, de 30 éves korukban egy nagy csalódást élnek át, többnyire szívügyben. Sok pénz és nagy tekintély várja őket 55 éves koruktól kezdve. Vigyázat: vannak kivételek!

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek bankár, jogász, vállalkozó, mérnök, személyzetis, zenekarvezető, könyvelő vagy gyártulajdonos szakmákban.Akik valamelyik hónap 9-én születtek

Született emberbarátok, akiket körülnyüzsögnek a többiek, és akiktől mindenki magától értetődőnek veszi a segítséget.

Az emberek úgy tekintenek rájuk, mint idősebb testvérükre. Művészi és intellektuális hajlamúak. Nagyon hatnak rájuk önnön érzelmeik, és ez nagyvonalúságot eredményez náluk.

Gyakran előfordul, hogy olyan házasságban élnek, amelyben sokkal többet adnak, mint amennyit visszakapnak. Levonhatnák a tanulságot, de hát általában eleve jobban szeretnek adni, mint kapni.

Fantáziájuk gazdag, és akkor a legboldogabbak, ha valamilyen kreatív munkát végezhetnek. Nagyvonalúak, toleránsak és idealisták.

Szellemi és spirituális potenciájuk kellőképpen nagy ahhoz, hogy az ilyen kreatív munkák területén gyakorlatilag minden célt elérhessenek - de csak akkor, ha nem találják szemben magukat valamilyen lökésszerű, impulzív energiával, amely minduntalan kilöki őket az egyenes kerékvágásból.

Érdeklődnek mások problémái iránt, és megértést, segítőkészséget tanúsítanak, ha úgy érzik, hogy tapasztalataikat az illető majd nagyra fogja értékelni.

Már életük korai szakaszaiban problémáik vannak a másik nemmel. Ennek ellenére szeretetet és megbecsülést kapnak. Ám feltétlenül őszintének kell lenniük. 50 éves korukban ne hitelezzenek pénzt, mert veszteség fenyeget. Jó esélyük van rá, hogy magas kort éljenek meg.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a művészetekkel vagy az irodalommal kapcsolatos foglalkozásokban, ilyen például a színművészet, a tanári vagy az előadói pálya, a vallási tevékenység, a festészet, a nagyüzemi kertészkedés, a belsőépítészet, de sikeres lehet számukra az olajüzlet, a biztosítási szakma, a reklám világa vagy az utazások.

Legmagasabbra mások szolgálatával juthatnak, nem pedig úgy, ha életüket önző módon élik.Akik valamelyik hónap 10-én születtek


Pozitív gondolkodásúak, kreatívak, és tudják, hogy kell értékesíteni önmagukat és ötleteiket.

Képesek egyidejűleg többféle dolgot is csinálni, és sokszor valósággal kényszeríteni kell őket, hogy végre álljanak már le. Függetlenek, őszinték és megbízhatóak, de csak ritkán árulják el valódi érzelmeiket. Jól tudják érvényesíteni az akaratukat, lelkesek, és erős az öntudatuk. Nyugodtan rájuk bízhatjuk magunkat. Egyenesen megmondják a véleményüket.

Hajlamosak a féltékenységre barátaikkal és kollégáikkal szemben. Lehetséges, hogy egyedül érzik magukat, mert talán arra kényszerülnek, hogy a saját lábukon álljanak, és kevés segítséget várhatnak kívülről. Van bennük kurázsi, nem ijedősek. Szükségük van egy saját felségterületre, ahová csak keveseknek engednek bejutást, mivel individualisták.

Hisznek a világ megvédésében, és abban, hogy ,,megjobbítható". Sok esetben csakugyan megvan hozzá az energiájuk és a tudásuk. Ám elfelejtik, hogy csak akkor lehet valamit megvédeni vagy radikálisan átalakítani, ha azt a többiek is akarják, vagy legalábbis egyetértenek vele.

Nyugodt az életük, 30 éves korukig egy kicsit egyhangú is, 45 éves koruk után azonban egészen nagy meglepetés érheti őket. Tartsák nyitva a szemüket, hogy életük nagy esélyét ne mulasszák el.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek egyéni tevékenységgel lehetnek, ilyen például a feltaláló, a cégalapító, a pilóta, a tanár, a jogász, a reklámszakember, az író vagy a bolti eladó.Akik valamelyik hónap 11-én születtek

Nagyívű elképzeléseik vannak ugyan, de csak ritkán sikerül megvalósítaniuk vagy végigvinniük.

Születésnapjuk száma úgynevezett ,,mesterszám", ennek értelmében őket az inspiráció vezeti. Rendkívül érzékenyek, könnyen megbántódnak, és hajlamosak visszahúzódni a csigaházukba, mihelyt nehézségekkel találják magukat szemben. Nagyfokú érzékenységük miatt hamar úgy érzik, hogy bántja őket valaki, pedig szó sincs róla. Nehezen tudják ezt jól értékelni. Az ilyen embereknek meg kell tanulniuk pontosan odafigyelni, illetve helyesen megállapítani - még mielőtt visszahúzódnának vagy szomorkodni kezdenének -, hogy valóban úgy bánnak-e velük, mint ahogyan ők érzik.

Ezek az emberek nagyon intuitívak és sokféle képességgel rendelkeznek, ám nyugtalan és ideges vérmérsékletük megnehezíti számukra céljaik elérését. Érzelmeik gyorsan átcsapnak egyik végletből a másikba. Képesek rá, hogy ötleteikkel másokat is inspiráljanak. A helyzetek és az összefüggések lényegét a felszíni kép mögött is jól ki tudják ,,szimatolni".

Intuíciójuk erősen fejlett, és mihelyt némi tapasztalatot szereznek benne, többnyire feltétel nélkül rábízzák magukat. Segítségével csakugyan úrrá tudnak lenni a legtöbb problémán és helyzeten, főleg azért, mert intuíciójukhoz kreatív és eredeti szellemiség is társul.

A 20. életévükig bizonyos nehézségeik adódnak a másik nemmel. Kedvetlenség, a lendület hiánya. 40 éves korukban ez hirtelen megváltozik. 70 éves korukban még egyszer rájuk kacsint a nagy szerencse.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek előadóművészként, táncosként, aukcióvezetőként, cégalapítóként, vagy pedig az elektromosság, a filozófia, a képzőművészet, a reklámszakma, a filmezés területén, vagy mint statisztikus, könyvelő, titkár.Akik valamelyik hónap 12-én születtek

Birtokukban van a 3-as energiája (1+2=3), egyenként az 1-es és a 2-es ereje is.

Ennek révén összetettebb egyéniségűek, mint azok, akik valamelyik hónap 3-án születtek. Kiválóan tudják értékesíteni önmagukat és ötleteiket. Elbűvölőek, szórakoztatóak, és kitűnő beszélgetőpartnerek. Jól és pontosan fejezik ki magukat. Eleven szelleműek, érdeklődőek, és szívesen járnak emberek közé. Segítőkész, barátságos, nagyon társaságkedvelő természetűek.

Negatív oldaluk abban mutatkozik meg, hogy könnyen elkedvetlenednek, és olyankor elhúzódnak az emberektől. Fejleszteniük kell a tapintatukat és a diplomáciai érzéküket, mert hajlamosak a túlzott szókimondásra, és azzal csak ellenségeket szereznek maguknak. Olyankor távolabb kerülnek a sikertől.

Nagyon gyakorlatiasak, és szeretnek tevékenyek lenni. Burjánzó fantáziájukkal megszépítik a valóságot.

Megvan bennük a képesség, hogy remek képzelőerejüket kreatív mederbe tereljék. Hajlanak a türelmetlenségre, és mindent azonnal akarnak.

Lényeges témakör számukra a kiegyensúlyozottság. Nagy hatással vannak másokra azzal, hogy kiegyensúlyozottak. Fokozottan igénylik, hogy nem csak hogy erkölcsi elveik legyenek, hanem azok szerint is éljenek. Ez sokszor nem sikerül nekik, mert minden oldal érveit megértik és bizonyos mértékig elfogadják, ezért sokszor nehezükre esik valamilyen határozott irányultságot választani és amellett a végsőkig kitartani. A kiegyensúlyozottságnak ez az árnyoldala. Élményvágyuk, kíváncsiságuk miatt legszívesebben állandóan utazgatnának.

A hozzájuk illő foglalkozások: született írók vagy feltalálók. További foglalkozások, amelyek nekik valók: szónok, szórakoztató művész, jogász, orvos, klinikaigazgató, cégalapító, gyógyárukereskedő, reklámszakember, szépségszalon vezetője.

A másik nemmel minduntalan problémáik akadnak. Oka: a szabadságvágy!


Akik valamelyik hónap 13-án születtek

Képesek a kemény és módszeres munkára, és sikeresek benne.

Elővigyázatosak, makacsok, fegyelmezettek és kitartóak. Odafigyelnek minden egyes részletre, és emiatt néha szem elől tévesztik az egységes egészet. Gyakran éreznek frusztrációt, korlátok közé szorítottságot és azt, hogy a külső körülmények hátráltatják őket, ám mindezek ellenére jól intézik a dolgokat. A sikerességhez otthonos környezetre van szükségük. Nagyon szeretetreméltóak, bár gyakran nehézségeik merülnek fel az önkifejezésben.

Világos gondolkodásúak, jól meglátják a szabályszerűségeket, és terveik, cselekedeteik logikusan, egymásból következően épülnek fel. A célok, amelyek érdekében ezeket a tulajdonságaikat bevetik, leginkább materiális jellegűek. Ezen a síkon biztos számukra a siker, ám az érzelmek területén gyakran szenvednek attól, hogy látszólag rosszul fejezik ki az érzéseiket. Vagy teljesen elnyomják az érzelmeiket, vagy pedig megpróbálnak a materiális jellegű problémák esetében megszokott energiával és dinamizmussal másokban keresni a megoldást, de közben nem gondolják végig, hogy kapnak-e annyit, mint amennyit adnak.

Negatív tulajdonságaik közé tartozik, hogy verbális képességeik a hátrányukra fordulhatnak, és ezáltal rendkívül sértődékenyekké válhatnak. Előfordulhat továbbá, hogy túlzottan igényesek és kritikus szelleműek, vagy pedig úgy érzik, mindenki félreérti őket.

Nagy boldogság vár rájuk - de csak életük későbbi szakaszában, addig sok nehézséggel kell megküzdeniük. Soha ne legyenek kedveszegettek! Hobbik: a természet és a vallás.

A hozzájuk illő foglalkozások: az üzleti világhoz tartoznak, és sikeresek lehetnek az építőiparban, a könyvelésben, a kiskereskedelemben, a tervezésben, a bányászatban, a geológiában, az építészetben, az irodai munkában vagy a gyors- és gépírásban, a fafaragásban vagy olyan üzletágban, ahol sok múlik a részleteken és a statisztikákon. Nem tartoznak az alkotó típusú emberek közé. További szakmák, amelyek nekik valók: villamosmérnök, villanyszerelő, gépész. Alkalmasak az állami szolgálatra vagy a politikai tevékenységre is.Akik valamelyik hónap 14-én születtek

Kalandvágyók, bátrak, jó az alkalmazkodóképességük, és szeretnek kipróbálni mindent, ami új és másmilyen.

Ezeknek az embereknek természetes intuíciójuk van. Szívesen hagyják, hogy mások vezessék őket. Együttérzőek, érzelmesek, és könnyen saját érzelmeik befolyása alá kerülnek. Túlteng a pszichikumuk, szellemük pedig profetikus jellegű.

Egyaránt jelen vannak bennük a konstruktív és a destruktív hajlamok. Kerülniük kell az alkohol, a drogok és a szex túlzásba vitelét. A művészeti területek helyett többet kellene foglalkozniuk üzleti tevékenységekkel. Szeretnek együtt dolgozni másokkal, és ha muszáj, képesek keményen hajtani, ám általában nem túl hosszú időn keresztül.

Akik 14-én születtek, azok többnyire szókimondóak, és nem szeretik, ha mások mondják meg nekik, hogy mit csináljanak. Hajlanak rá, hogy dominánssá és kompromisszumképtelenné váljanak. Egyrészt vonzódnak a függetlenséghez, másrészt viszont pénzügyi szempontból biztonságra vágynak, és ezért inkább becsatlakoznak valamilyen rendszerbe ahelyett, hogy vállalnák az ugrást az ismeretlenbe. Am ilyenkor is megmarad bennük a vágy a szabadság és a függetlenség iránt.

Életprogramjuk nagyon egyszerű, de megvalósítása rendkívül nehéz. Csak azt akarják, ami szép, jó, tiszta és igaz. Gyakran nem értik meg, hogy ezzel az igényükkel a legtöbb embernél zárt ajtókba ütköznek, még akkor is, ha a többiektől nem elvenni akarnak, hanem éppen ellenkezőleg, adni szeretnének nekik.

Nincsenek rázós ügyeik 30 éves korukig. A másik nemmel 45 éves koruktól kezdve problémáik adódnak. Engedniük kell, mert különben mások haragját vonják magukra. Ha nem viszik túlzásba az akarnokoskodást, akkor sikeresek lesznek az életben.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek akkor lehetnek, ha a megérzéseiket követik. Nekik való az eladói szakma, különösen az utazások értékesítése, valamint a külkapcsolatok kiépítése például a bányászatban vagy brókercégeknél. További nekik való foglalkozás: fül-orr-gégész, szemész szakorvos.


Akik valamelyik hónap 15-én születtek

Megértőek és hűségesek.
Kreatívak, különösen a zene terén. Remek tanárok vagy szülők válnak belőlük, mert ügyesek és felelősségteljesek. Pénzügyi téren is sikert kell elérniük, mert adottságuk van arra, hogy magukhoz vonzzák a jó lehetőségeket és a harmonikus körülményeket. A tudást inkább megfigyelés révén szerzik, nem pedig tanulással vagy kutatással. Egész életükben megmaradnak fiatalosnak és aktívnak.

Ösztönösen megérzik, ha valakinek támaszra van szüksége, és ők az elsők, akik segítséget nyújtanak. Kedvesek, szinte már túláradóan, és mindenki jól kijön velük. Erős a felelősségtudatuk, ám ugyanakkor szükségük van egy kis függetlenségre is. Együttérzőek, segítőkészek és kötelességtudóak.

Ők a született teherviselők, akik sokat elviselnek, gyakran mások helyett is - legszívesebben a felelősséget vállalják át. Ezt nem erőszakosan teszik, mert a többiek szívesen és önként adják át nekik a terheket, mivel mindenki bennük látja a született ,,felelősségviselőt". A családi tűzhely mellett is nélkülözhetetlen szerepet töltenek be, és afféle kétnemű lények: ők a nagyapa és a kislány egy személyben.

Kisgyermekkorban balesetveszély fenyegeti őket. Később remek, ideális házasságot köthetnek. Boldogságuknak valamilyen örökség vagy üzlet képezi az anyagi alapját. Idősebb korukra családi házban élnek rendszerint. Több gyermekük van.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikereket intellektuális vagy művészeti pályán érhet el, mint amilyen például a tanár, a gondozó, az előadó, az orvos, az énekes, a divattervező, a könyvkiadó. További területek, ahol sikeresek lehetnek: kórházi tevékenység, a közösségért végzett munka, hivatalok.Akik valamelyik hónap 16-án születtek
Tartózkodóak, óvatosak és befelé fordulók.

Csak nehezen képesek kifejezni a gondolataikat és az érzelmeiket. Inkább visszahúzódnak önmagukba, mintsem hogy esetleg nehéz helyzetbe kerüljenek. Nehezen tudnak szeretetet és kedvességet adni is, elfogadni is. Gyakran rosszkedvűek és elégedetlenek, ha a többiek nem felelnek meg az általuk felállított mércének.

Hajlanak a ,,magányos farkas" szerepkörére és a visszavonultságra, ám igazából mégiscsak gyengédségre vágynak. Az idő múlásával erős hit vagy életfilozófia alakul ki bennük.

Sokuk érdeklődik a technika vagy a tudomány iránt, és szívesen kutatnak vagy dolgoznak ilyen téren, de egyedül.

A 16-os az intellektus száma. Az élet és a tudás nagy összefüggéseinek mélyreható ismerete révén kitűnő elméleti és gyakorlati tanácsadók lehetnek a többiek számára. Gyorsan kombináló és mindig éles észjárásuk azonban fárasztó lehet másoknak, és ha valaki felkészületlenül társalog velük, a 16-osokból könnyen előtörhet a türelmetlenség, sőt sértőn is viselkedhetnek.

Negatív oldalaik abban mutatkoznak meg, hogy fensőbbségesen és szeszélyesen viselkedhetnek, főleg amiatt, hogy a különböző mértékben tehetséges emberek nem egyformán tehetségesek.

Már kisgyermekkorukban élénk tudásvágy jellemzi őket. Minden esélyük megvan arra, hogy valamilyen rendkívüli foglalkozást folytassanak. 55 éves koruktól kezdve problémák adódnak a partnerükkel. A korral együtt tekintélyük is növekszik.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek az olyan tudományos munkákban, amelyek specializálódást kívánnak meg, és nekik való a fémkohászat is. A kellemetlenségektől a bíbor szín védheti meg őket.Akik valamelyik hónap 17-én születtek

Jól bánnak a pénzzel és a tulajdonnal.
Jellemző rájuk, hogy mindig határozottan nyomulnak előre. Az üzleti életben ravaszak és kíméletlenek, noha alapjában véve becsületesek. Görcsösen ragaszkodnak a szokásaikhoz, és az elképzeléseiktől nemigen lehet eltántorítani őket.

Olyanok, mint a libikóka: egyik pillanatban konzervatívak és nemeslelkűek, a másik pillanatban extravagánsak. A végén mindig megkapják, amit akarnak, még akkor is, ha addig sok mindent el kell tűrniük. Optimisták, megbízhatóak, realisták, és megvan a tehetségük hozzá, hogy nagy terveket is valóra váltsanak.

Taktikájuk sikert és lelki békét céloz egyszerre: harc kifelé, békesség befelé. Életerejük, amelyet mások sok esetben harciasságnak tartanak, fáradhatatlanná és lendületessé teszi őket. Amikor nyilvánvaló igazságtalanságot látnak, nyomban kifejezik véleményüket, és cselekszenek.

Negatív oldalaik olyankor mutatkoznak meg, amikor szeszélyesek, durvák, haragtartók, önfejűek, és szüntelenül önmegerősítést keresnek. Akár neki is támadnak másoknak - anélkül, hogy közben veszélybe kerülne a belső békéjük. Színtiszta energia!

Sok barátjuk van, ifjúságuk nagyon harmonikus. Problémákkal pályájuk kezdetén találkoznak. Jó beszédkészségűek, elbűvölőek, életük későbbi szakaszában sok barátságot kötnek. A hatodik évtizedükben nem is remélt pénzügyi nyereséghez jutnak.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikereket érhetnek el mint regisztrátor, szerkesztő, forgalmazó, bankár, bróker, könyvtáros, jogász, üzletvezető, valamint sikeresek lehetnek földdel kapcsolatos üzletben, mint például a bányászat vagy az olajszakma.Akik valamelyik hónap 18-án születtek

Jól beválnak gondviselőként, és született emberbarátok.
Sokszor választják életpályául az emberek segítését. A nap bármely órájában segítségért lehet fordulni hozzájuk, sohasem utasítanak el senkit. Nem is lehetne ez másképp, hiszen szeretik, ha hasznára vannak másoknak, inkább csak azt nem bírják, ha korlátok közé szorulnak. Hiába segítőkészek, mégis sok esetben magánéleti problémákkal küzdenek. Meg kell tanulniuk, hogy a szolgálatkészségnek már az otthonukban meg kell kezdődnie.

Együttérzőek, toleránsak, megértőek, és a problémákra kreatív megoldásokat találnak. Minden bizonnyal életfeladatuknak érzik, hogy vállukon hordozzák a betegek, az elesettek és az idősek terheit, intellektuálisak, érzelmesek és kulturáltak, mégis szeretnek veszekedni, és gyakran kritizálnak másokat.

Képesek nagyon függetlenül és ügyesen viselkedni, és bölcs tanácsok kaphatók tőlük. Képességeik, tehetségük átfogó jellegű. Minden érdekli őket, és hisznek abban, hogy bármely területen képesek eredményeket elérni.

Környezetük rendszerint, féltékeny rájuk, és azt reméli előbb-utóbb bekövetkezik a blamázs, ám a 18-án született emberek mindig jól mérik fel az erejüket. De vigyázat! Ha egyszerre több dologgal foglalkoznak és minden érdekli őket, akkor könnyen szem elől téveszthetik a céljaikat. Az a veszély fenyegeti őket, hogy egész életük nem lesz egyéb, mint foglalkoztatási terápia.

Ami a negatív tulajdonságaikat illeti, manipulatívak, mindig vitára készek és telhetetlenek.

Tehetségesek, már kisgyermekkorukban is kreatívak, és nagyon muzikálisak. Balesetveszéllyel kell szembenézniük 18 éves koruk körül, főképp a lányoknak. Később rakétaszerű felemelkedésük lehetséges, de csak akkor, ha a 25 éves korukban jelentkező nagy lehetőséget csakugyan ki is aknázzák.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek sebészként, jogászként, színészként vagy képzőművészként.Akik valamelyik hónap 19-én születtek

Felelősségteljesek, idealisták és becsületesek.
Néha felülkerekednek a saját érzelmeik is, hiszen érzelmeik mindig erősebbek a logikájuknál. Végletekbe esnek: hol a mennyekben járnak, hol halálosan levertek. Sokoldalúak, és legszívesebben úgy dolgoznak, hogy közben mások ne zavarhassák őket. Szeretik a változatosságot és a sokféleséget, és mindig igyekeznek jobbá tenni a körülményeiket.

A 19-es szám rezgése átfogja az 1-től 9-ig terjedő összes számét, ezért a hatása is széleskörű. A 19-én született emberek inkább munkahelyen dolgoznak, mintsem vállalkozók. Idegeskedő természetűek, és könnyen felmérgesednek. Mégsem haragtartóak, és a civakodásokat gyorsan elfelejtik. Nem szívesen tartják magukat a konvenciókhoz, és igyekeznek mindent kipróbálni, miközben elutasítják mások tanácsait, és csak a saját keserű tapasztalataikból hajlandók okulni.

Született játékosok, és szívesen megjátsszák születésnapjuk számát, a 19-est. Ha veszítenek, akkor nem egyszerűen csak bosszankodnak, hanem tajtékzanak a dühtől, viszont ha nyernek, szinte hisztérikus nevetőgörcs vesz rajtuk erőt. Érzelmeik tehát annyira erősek és színtiszták, hogy a póker nem a legjobb játék számukra. Életükben a biztonságot és a tervezést gyakran elhanyagolják, ezért ritkán találjuk meg náluk az abszolút értékek keresésének nyomát.

A szülői házban sok szeretetet kapnak, még ha a család nem is dúskál a pénzben. Már korán el akarnak szakadni a szülőktől. Fiatalkorukban problémáik vannak a partnerükkel. 45 éves koruktól kezdve azonban nagyon harmonikus, boldog az életük.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek befolyásos politikusként, zenészként, tervezőként, feltalálóként, bolti eladóként, villamosmérnökként, pilótaként, nehézgépkezelőként vagy szakorvosként.


Akik valamelyik hónap 20-án születtek

Barátságosak, kedvesek és könnyen ki lehet jönni velük

Természetüknél fogva béketeremtők. Diplomatikusak, tapintatosak, és szeretik a családjukat. Túlságosan kedvesek, és ezért vigyázniuk kell, hogy a saját érdekeiket is érvényesítsék, mert mások hajlamosak arra, hogy kihasználják vagy céltáblának használják őket. Szeretik a nyugalmat, és legszívesebben kihúzódnak a modern élettel együtt járó hajszából. Többnyire jól fejezik ki magukat írásban.

Előfordulhat, hogy szeszélyesek, ilyenkor legközelebbi barátaiknak vagy családjuknak kell visszafogni őket. Amikor a születésnapjuk negatív jellemvonásai kiütköznek rajtuk, olyankor bizonytalanok, túlzottan az érzelmeik hatása alatt állnak, és önmagukba fordulnak.

Ha valamit akarnak, akkor általában inkább megadják nekik amire vágynak, mert már ismerik őket annyira, hogy tudják jobban járnak, ha teljesítik a kívánságot. Máskülönben ugyanis elkeseredett háborúskodás veszi kezdetét, amelyből előbb vagy utóbb egyetlen győztes kerül ki - a 20-as!

Fő mozgatórugójuk és hajtóerejük, az akaratuk, és mindegy nekik, hogy milyen árat kell fizetniük annak eléréséért, amit akarnak. Akit viszont elfogadnak, ahhoz feltétel nélkül hűségesek.

Nyughatatlan jelleműek, találékony szelleműek, nem hagyják pórázon vezetni magukat. Nagy jövő előtt állnak, még akkor is, ha eleinte nehézségeik adódnak. Mindegyikük egyedi jelenség.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a statisztikusi, zenészi, titkári, könyvelői, irodai dolgozói, pénztárosi, énekesi vagy elemzői pályán.Akik valamelyik hónap 21-én születtek

Intelligensek, szórakoztatóak és kreatívak.
Hajlamosak rá, hogy minden apróságon felizgassák magukat, gyakran idegesek és rosszkedvűek. Az egyik pillanatban még a felhők között járnak, a következő pillanatban már a mélységekben. Érzelmi beállítottságúak, és mint minden ,,hármast", őket is erősen befolyásolja hangulatuk ingadozása. Ki kell fejleszteniük magukban azt a képességet, hogy ne szeszélyesek, hanem vidámak legyenek.

Egyértelműen jó a beszédkészségük, és ott érnek el sikereket, ahol beszédre van szükség. Akik 21-én születtek, azok mind társaságkedvelők, megvan a saját egyéniségük, és soha nem fordulhat elő, hogy a vitákban ők húzzák a rövidebbet. Határozott gondolataik és véleményük azonban nem hátráltatja őket abban, hogy együtt dolgozzanak másokkal - éppen ellenkezőleg, ők a született csapattagok. Az, hogy társaságkedvelők, nemcsak külső tulajdonságuk. Belülről is sokféle személyiségből, vágyból és elképzelésből tevődnek össze, és ez a sokszínűség gyakran akadályozza őket abban, hogy életük egyenes mederben folyjon.

Hajlamosak a veszekedésre, a belső frusztrációra, az irigységre és a szerzésvágyra, és mindezek miatt könnyen megsérthetnek másokat.

Már életük kezdeti szakaszától kezdve kritikus szelleműek, némiképp negatív gondolkodásúak, éles szemű megfigyelők, ugyanakkor szórakoztatóak is. Szerelmi boldogságban 30 éves korukban részesülnek. Valamivel később kisebb kudarc éri őket, de az már a sikerhez vezető út része.

A hozzájuk illő foglalkozások: azokon a területeken lehetnek sikeresek, ahol a jó kifejezőkészségre, a szavakra van szükség, ilyen például az írói, a szónoki, a színművészi pálya, remek színészek lehetnek.Akik valamelyik hónap 22-én születtek

A 22-es mesterszám".

Sokféle képességgel rendelkeznek, de életükben számos nagy hullámhegy és hullámvölgy vár rájuk; hozzáférnek olyan energiákhoz és rezgésekhez, amelyek a többiek elől rejtve maradnak

A 22-esek néha idegi és testi kimerültségben szenvednek. Igyekezzenek megtartani lényük kiegyensúlyozottságát.

Jól teszik, ha arra törekednek, hogy lehetőleg mindenhez értsenek, és ne csak a személyes sikerük érdekelje őket, hiszen hatalmuk szerteágazó. Megérzéseiket kövessék, hiszen nagyon intuitívek. Mivel mindent felfokozottan, kétszeresen élnek át, igyekezzenek konstruktív és harmonikus életet élni.

Életük későbbi szakaszaiban általában többre viszik, mint a legtöbb ember, vagy mint korábban elképzelték volna.

Öntudatosságuk annyira fejlett, hogy azt mások előszeretettel nevezik ,,én-túltengésnek". Ha tervek vagy elképzelések megvalósításáról van szó, nem kezdenek bele sem kicsibe, sem nagyba, hanem kizárólag a gigantikus méretűekkel hajlandók foglalkozni.

Ami a negatív tulajdonságaikat illeti, meg kell említeni, hogy nagyon egoisták, kapzsik és szórakozottak lehetnek.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint nagykövet, gazdasági jogász, vagy üzletlánc szervezője, exportőr, felvásárló, szakértő, mérnök, gépész, titkár, feltaláló, költő vagy vallási prédikátor. A közös nagy emberi érdekekért kell tevékenykedniük.Akik valamelyik hónap 23-án születtek

Érzékenyek, együttérzők, megértők és függetlenek.

Örömüket lelik abban, ha segíthetnek másokon. Sokoldalúak, és szeretik a kihívások minden fajtáját. Intellektuálisak, gondolkodásuk gyors. Minden bizonnyal érdeklődnek a kémia, a testkultúra, az értékesítési módszerek vagy a tőzsde működése iránt. Egyéniségük elbűvölő, és a másik nemmel jobban kijönnek, mint a saját nemükkel.

Céljuk a szabadság, és ehhez tipikus útjuk a ,,kerülő út". Az egyenes úton való megközelítés nem tartozik a tulajdonságaik közé - sem materiális, sem érzelmi szempontból. Egy idő után fel szokták fedezni, hogy a rendkívül kacskaringós vonalnak - amit ők szeretnek követni - is van iránya, és valójában az vezet a célhoz!

Nem kedvelik a rutinszerű dolgokat. Ezek az emberek villámgyors észjárásúak, szavaikkal azonban könnyen megbántanak másokat, és gyakran keltik gáncsoskodó, hideg és érzéketlen figura benyomását.

Fiatal éveikben nyughatatlanok, és húsz éves korukig nem tudják, mit is akarnak az élettől. Jobban oda kellene figyelniük az idősebbek tanácsaira. 40 és 57 éves korukban nagy lehetőségekhez jutnak. Valószínűleg ház- és ingatlanörökséghez jutnak. Vigyázzanak, hogy idősebb korukban ne váljanak fösvénnyé, mert nem járnak jól vele.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek testkultúra-oktatóként, diagnosztaként, beteggondozóként, pszichiáterként, pszichológusként, tudósként, szobrászként.


Akik valamelyik hónap 24-én születtek

Melegszívűek, barátságosak, segítőkészek, motiváltak és könnyen lelkesedők.

Aktívak, tele vannak energiával, és gyakorlatiasak. Szeretik a harmonikus partnerkapcsolatot, és hajlandók sokat megtenni érte. Céljaik felé pozitív, ám gyakran drámai úton közelítenek, de úgy, hogy öt perc alatt többet érnek el vele, mint mások egy egész éven át.

Fő és kedvenc foglalatosságuk a boldogság keresése és a boldogság megtalálása. Mihelyt felismerik, hogy azzal kapjuk a legnagyobb ajándékot, ha másokat boldoggá teszünk, egyre inkább ezt az irányt követik. Született tanárrá teszi őket az a képességük, hogy mások legfinomabb rezgéseit is érzékelik. Mondanivalójukat képesek úgy közvetíteni, hogy azt mindenki pontosan értse és értékelje. Mégis vigyázniuk kell, hogy ne vállaljanak magukra több felelősséget, mint amennyit még kellemesen el tudnak viselni.

Negatív tulajdonságuk, hogy bizonyos körülmények között féltékenyek, haragtartók és túlérzékenyek lehetnek.

Nyugodtak, kiegyensúlyozottak. Elégedettek, és környezetük tiszteli őket. Idősebb korukra meglehetős pénzösszeget gyűjtenek össze. Életük közepétől kezdve előfordulhat, hogy neheztelnek a fiatalabb családtagokra.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint tanár, ápolónő, szociális munkás, szakács, vendéglős, zenész, orvos, kereskedő, közintézmény vezetője, lelkész.


Akik valamelyik hónap 25-én születtek

Intuitívak, szelídek, és sok időre van szükségük önmaguk számára.
Sérülékenyek, és hajlamosak a visszahúzódásra. Nehéz közel kerülni hozzájuk, de ha valakivel megbarátkoznak, az örökre szól.

Életük egyik alapvető igénye az őszinteség, és ezt mindenkitől elvárják, illetve saját maguktól általában hatványozottan elvárják. Szüntelenül az igazságot keresik. El kell fogadniuk, hogy egyedül csak az őszinteséggel az igazság többnyire nem ismerhető meg, sőt többféle igazság is van, amelyek párhuzamosan egymás mellett létezhetnek.

Másik fontos tulajdonságuk, a végtelen türelem segíti őket abban, hogy a világ zűrzavarában rátaláljanak néha az áhított igazságra. Legalább egy szemernyire!

Negatív oldaluk abban mutatkozik meg, hogy tehetetlenkednek, idegeskednek, és időnként - konfliktus esetén - inkább félrehúzódnak, mintsem hogy megpróbálnának megoldást keresni.

A 25-ös szám (5 x 5) az ősi Kínában különleges szerencseszámnak számított. Az ezen a napon születettek előtt sok lehetőség áll nyitva. De észre is kell venniük a sors által felkínált kedvező alkalmakat!

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek természetgyógyászként, tudósként, revizorként, tanárként vagy nyomozóként, hiszen előttük semmi sem maradhat rejtve.Akik valamelyik hónap 26-án születtek

Hajthatatlanok és makacsok, és mindenképpen el akarják érni a céljukat.

Tehetségük van ahhoz, hogy akármilyen egyszerű ötletből is pénzt csináljanak. Képesek nagyvonalúak is lenni. Egyéniségüket képpel szemléltetve: ha a többi ember a bicikli, akkor ők rajta a dinamó. Energiájuk nem abban rejlik, hogy maguk fejlesztik, hanem mások gondolatait és munkaerejét ,,transzformálják", a megfelelő irányba és mederbe terelik, és az általuk felismert cél felé vezetik. Ez a saját ,,berendezésük" lehetőségeket is, veszélyeket is rejt magában, és végül az dönt, hogy eltalálják-e a megfelelő viselkedésmódot.

Ez a születésnap pénzügyi szempontból jónak számít. Akik 26-án születtek, magukhoz tudják vonzani a pénzt, az embereket és egyáltalán mindent, amire szükségük van, sőt ez a képesség életük kései szakaszában is érvényes rájuk.

Ennek a születési napnak a negatív megnyilvánulása a hencegés és az arrogancia, illetve a kitartás hiánya.

Nyugodt, sőt túl nyugodt az ifjúságuk. Később, 35 éves koruktól kezdve már izgalmasabb. Szerelmi csalódás éri őket, de nem szabad túl komolyan venniük. Már idősebbek, amikor találkoznak azzal az emberrel, akitől ismét hatalmas hajtóerőt kapnak.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint mérnök, diplomata, képzőművész, zenekarvezető, gazdasági jogász.Akik valamelyik hónap 27-én születtek

Határozottak, bizakodóak és szenvedélyesek.
Szeretik a változatosságot és a sokféleséget. Szívesen vállalnak magukra felelősséget, és szolgálatkészek másokkal szemben. Természetükből eredően vezetők, mert erősek, nyugodtak, határozottak és sokoldalúak. Vonzódnak az ezoterikus tanokhoz, közel állnak hozzájuk a pszichikai és okkult vonatkozású dolgok. Óvatosnak kell lenniük, nehogy túlzottan belemerüljenek, mert könnyen előfordulhat, hogy bizonyos behatások megzavarják a személyiségfejlődésüket.

Az életet nem megváltoztatni, hanem megismerni akarják. Igyekeznek meglátni az összefüggéseket, összegyűjteni a tapasztalatokat, és ezeket szívesen megosztják másokkal is, ha úgy vélik, tanácsaikkal segíteni tudnak. Felismerik, hogy ők maguk is fontos részét képezik az életnek, ezért igyekeznek minél inkább megismerni önmagukat. Mindez a pszichológiától az ezotérián át az okkultizmusig vezethet, bár általában inkább csak önmaguk csodáinak érdeklődő megfigyelői maradnak.

Negatív tulajdonságaik közé a keménység, a kompromisszumképtelenség és a veszekedési hajlam tartozik.

Ifjúságuk nem könnyű, de egy szerencsés véletlen folytán lehetőséget kapnak arra, hogy gazdagsághoz és befolyáshoz jussanak. Irigykedők megpróbálják, hogy elvitassák tőlük a tulajdonukat. Legyenek résen életük hatodik évtizedének közepén. Éljenek egészségesebben!

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint író, reklámszakember, természetgyógyász, orvos, diplomata, szónok, illetve gyógykészítmények és szépségápolási cikkek értékesítője.


Akik valamelyik hónap 28-án születtek


Kedvesek, szabadságszeretők, és magas ideáljaik vannak.

Függetlenek, erős az akaratuk, és sokat hajlandók áldozni azért, hogy elérjék a céljukat. Szabadságszeretők, de sok esetben korlátok közé szorulnak. Nem kedvelik, ha előírják nekik, mit csináljanak, és csak akkor boldogok, ha önmaguk urai lehetnek.

Valójában politikai pályán lenne a helyük, ám épp ezt kerülik. Képesek kreatívan és önállóan gondolkodni. Zökkenőmentesen átveszik a vezetés szerepét, és az ügyeket, a helyzeteket jóra fordítják, ennek során egyszerű és humanista életszemléletük az irányadó, cselekedeteiket is ez vezérli.

Negatív oldalaik: motiválatlanok, hidegek, valóságidegenek lehetnek, és hajlamosak arra, hogy eluralkodjon rajtuk a fantáziálás és az ábrándozás.

Bár ifjúságuk szép, hajlamosak arra, hogy mindent tragikusan fogjanak fel. Életükben pozitív fordulat következik be 40 éves korukat követően. Amibe belekezdenek, játszva sikerül. Ne legyenek haragtartók, mert árt az egészségüknek.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek mint feltaláló, pilóta, dekoratőr, üzletvezető, igazgató a divatszakmában, vagy pedig tudós.


Akik valamelyik hónap 29-én születtek


A 2-es és a 9-es energiáinak befolyása alatt állnak, a két szám összegéből adódó 11-es mesterszám" révén azonban nagyobb lehetőségeket is kapnak.

Életük vagy egészen fent, vagy egészen lent zajlik. Ha a helyes irányba indulnak el, akkor igen kedvező lehet ez a születésnap. Meg kell tanulniuk rendezett úton járni, illetve segíteni másoknak, hogy a többiek is rátalálhassanak a nekik rendelt útra.

Képességeik mindenki számára nyilvánvalóak, sok esetben csak ők maguk nem látják. Ihletett álmodók, akik csodálatos vízióikat csak nehezen tudják értelmezni. Keresniük kell maguknak egy világosan körvonalazott érdeklődési kört, amelyben szükség van nyugodtságukra és kiegyensúlyozottságukra.

Valószínű, hogy életük során azt hallották vagy tapasztalták, hogy az életben csakis a külsőségek számítanak. Bárcsak ne így történt volna! Életük egyik meghatározó vonása lett ugyanis a bizalmatlanság, amelyről azt tartják, hogy ,,egészséges", pedig szüntelenül hátráltatja őket az emberek, és az összefüggések megértésében. A bizalom gyakorlóleckéit azonban saját magukon kell elkezdeniük, hiszen az első és legnagyobb akadályozójuk az önmagukkal szembeni bizalmatlanság.

Negatív tulajdonságaik abban mutatkoznak meg, hogy sokszor nem őszinték, beképzeltek és titokzatoskodnak.

Ifjúságuk szokványosnak mondható. Biztos jövedelemre, hivatalnok-életre vágynak. Sok gyermeket szeretnének. 60 éves korukban nagyon pozitív fordulat áll be életükben.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek a légiforgalomban, az erőgépekkel vagy az elektromossággal foglalkozó szakmákban, a rádiózásban, illetve a használati tárgyak vagy az élelmiszer-kereskedelmében.Akik valamelyik hónap 30-án születtek


Intelligensek, kreatívak és kedvesek.

Jó adottságaik ellenére sok esetben hiányzik belőlük a hajtóerő, és inkább a vonzóerejükre hagyatkoznak, mintsem kiváló képességeikre. Legtöbbjük olyan valakivel alakít ki párkapcsolatot, aki erőt önt beléjük, és tettekre serkenti őket.

Számukra az élet nem más, mint színpad, bár a színművészi vagy az operaénekesi pálya a legkevésbé sem nekik való. Ám legtöbbjüket már korán megragadják a szerepjátszás kínálta lehetőségek, és akkor sem engednek a ,,játék az élet" elképzelésből, ha közben kifejlődik az egészséges realitásérzékük. Az érzelmek területén az ilyen emberek partnerei és barátai mindig kettős szerepbe kényszerülnek, el kell játszaniuk a szeretőt is, a tanácsadót is.

Olykor meglehetősen begyepesednek a nézeteik, és azt gondolják, hogy mindig igazuk van. Jó a képzelőerejük, és némelyiküknek intuitív képességeik is vannak. Vigyázniuk kell, nehogy megszállottá váljanak, és inkább ne is vállalkozzanak kirándulásokra a misztika birodalmába. Azt sem szabad elfeledniük, hogy akivel játszadozunk, azt el fogjuk veszíteni.

Negatív tulajdonságaik abban mutatkoznak meg, hogy zsarnokoskodóak, számítóak, gúnyolódok és sértőek lehetnek.

Életútjukat sok ember keresztezi. Elbűvölőek és beszédesek. 40 éves koruktól kezdve minden ajtó nyitva áll előttük. 65 éves korukban a ,,szerelem" szó ismét csupa nagy betűvel jelenik meg az életükben - mégis egy kicsit jobban észnél kell lenniük.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek reklámszakemberként, tanárként, gondozóként, szónokként, menedzserként, vagy az egészségügy, az élelmezés vagy a szépség területén. Nekik való minden egyéb olyan terület is, ahol a beszéd a fontos.Akik valamelyik hónap 31-én születtek


Jó az üzleti érzékük, a szervezőtehetségük és a vezetői képességük.

Többnyire egészen lentről indulnak, és lassan, de biztosan dolgozzák fel magukat lépcsőfokról lépcsőfokra. Nagyra értékelik a barátaikat, és ott segítenek, ahol éppen szükség van rá. Jó az emlékezőtehetségük, és nem felednek semmilyen szívességet, de semmilyen sérelmet sem. Nem tanácsos belemerülniük semmilyen pszichikai problémába.

Érdemes korán házasságot kötniük, mert a felelősségérzet megkomolyítja őket. Szívesen utazgatnak, és nem szeretnek egyedül élni. Hajlamosak az önfejűségre és arra, hogy szokásaik rabjává váljanak. Magas követelményeket állítanak maguk elé, és többnyire csalódottak, ha nem sikerül megfelelniük önnön elvárásaiknak.

Van két olyan tulajdonságuk, amelyek remekül kiegészítik egymást: gondolkodásuk kreatív és nem konvencionális, ugyanakkor tudják, hogy az ötleteket hogyan lehet átültetni a valóságba. Tulajdonképpen olyanok így, mint egy önálló kis konszern. De mivel állandóan körülveszik őket mások, fennáll annak a kockázata, hogy az ötleteikből és a munkaenergiájukból adódó nagy lehetőségeket mások használják ki. Figyeljenek oda tehát a saját érdekeikre.

Negatív tulajdonságaik abban nyilvánulhatnak meg, hogy szőrszálhasogatóak, durvák és rendkívül gúnyosak lehetnek. Úgy érzik, az élet egy kicsit magukra hagyta őket. Több bátorságra, több optimizmusra van szükségük. Magukhoz kell ragadniuk a kezdeményezést, máskülönben elszalasztják a jó lehetőségeket. 50 éves koruk után még egy nagy lehetőség köszönt rájuk.

A hozzájuk illő foglalkozások: sikeresek lehetnek gyógyszerészként vagy gyógykészítmény-kereskedőként, mert természetüknél fogva bizonyos ismereteik vannak az orvosságokról. További nekik való foglalkozások: könyvelő, irodavezető, szakértő, katonai parancsnok, vállalkozó vagy műszaki rajzoló.

forrás http://egeszsegter.hu/cikk/501/a-szuletesnapok-titka.html/
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
Válassz egy számot – megmondja, mit kell tenned!
  2016-04-14 19:45:38, csütörtök
 
 

A számok olyan különleges rezgésekkel rendelkeznek, melyek üzeneteket hordoznak. Segítségükkel jobban megértheted magad, és akár egy téged foglalkoztató problémára is választ találsz így.

Válassz egy számot! Lehet ez a szerencseszámod, vagy csak egy olyan, amelyik különösen sokszor felbukkan az életedben. Szakértők szerint a számok ugyanis olyan titkos jelentéssel bírnak, melyek segítségével jobban megismerheted magad!
Kedvenc számod több számjegyből áll? Add össze őket, míg egy számjegyet nem kapsz. Tehát ha például a 42-őt választottad, akkor 4+2=6.


Válassz egy számot - megmondja, mit kell tenned!

1 - Vállalkozó szellemű vagy!

Jelentése: Vezetés
Ha az egyes szám a kedvenced, az azt jelenti számodra nem okoz gondot a cselekvés, ha egyszer elhatároztad magad. Kisugárzásodnak köszönhetően a többiek elfogadják vezető szerepedet, sőt különösen vonzódnak hozzád.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed az egyes számon? Szakértők szerint ez azt jelentheti, hogy itt az ideje, hogy valóra váltsd elképzeléseidet. Ne fogd vissza magad!

2 - Igazi diplomata

Jelentése: Harmónia
A kettes számhoz vonzódó emberek kedvesek, érzékenyek és kínosan ügyelnek arra, hogy lelkiismeretesek legyenek. Emellett remek kommunikációs készséggel rendelkeznek és többnyire jó hallgatóságnak is bizonyulnak. Éppen ezért az ilyen emberek szeretnek és tudnak is kompromisszumot kötni.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a kettes számon?Szakértők szerint ez arra figyelmeztet, hogy ne merülj el a kapcsolataidban, hanem igyekezz megtalálni az egészséges egyensúlyt életedben, szánj időt és energiát magadra is!

3 - Kreatív vagy

Jelentése: Megérzés
A hármas szám rezgése a szakértők szerint azt jelenti, hogy remek képzelőerővel rendelkezel és igazán leleményes vagy. Az a típusú ember, aki képes a környezetében lévő tárgyakat valami teljesen újjá formálni. Továbbá valószínűleg igazán szerencsés alkat is vagy, a hármas szám ugyanis elismerést jelképez.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a hármas számon?Ha hanyagolod kreativitásod, ha nem végzel valami olyan tevékenységet, amely kielégít, akkor a hármas szám figyelmeztet arra, hogy ideje nekilátnod, hiszen erőfeszítéseidet biztosan siker koronázza majd.


4 - Két lábbal állsz a földön

Jelentése: Stabilitás
A négyes szám stabil alapokat jelképez, ezért azok az emberek, akiknek ez a szerencseszáma, többnyire megbízhatók, két lábbal állnak a földön és mindig támaszt nyújtanak szeretteiknek. Te vagy az, aki összetartja a közösséget, nyugtató, gyógyító energiáddal segíted a körülötted lévőket.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a négyes számon? Gondolkozz el az életeden- tanácsolják a szakértők. A négyes szám arra figyelmeztet, ideje megvizsgálnod akár pénzügyeidet is!

5 - Kalandszerető vagy

Jelentése: Terjeszkedés
Az ötös szám azt jelenti, te vagy az aki, állandóan a következő nagy lehetőséget, kalandot keresi. És bár elhamarkodottságod miatt gyakran kerülsz bajba, a kockázatok amelyeket hajlandó vagy vállalni, többnyire jól kamatozódnak.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed az ötös számon?
Úgy érzed, megrekedt az életed, és képtelen vagy továbblépni? Az ötös szám arra figyelmeztet, itt az ideje, hogy kiszakadj a megszokottból, utazz el, vagy csak válaszd a járatlan utat a megszokott helyett. Meglátod, érdemes!

6 - Gondoskodó ember

Jelentése: Könyörület, Szánalom
Az a típusú ember vagy, aki gyengéd intuíciójával képes megérezni és megérteni mások gondjait, aki mindig látja a probléma egészét, elkötelezett és tettre kész segítője embertársainak.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a hatos számon?
Az univerzum valószínűleg ezzel dicséri meg kedvességedet, ugyanakkor azt is jelentheti a szakértők szerint, hogy azért ne vegyél mindent készpénznek, és szánj időt magadra is a nagy ,,világmegmentésben",

7 - Igazi felfedező

Jelentése: Misztikum
Szakértők szerint a hetes szám arra figyelmeztet, hogy nézz a dolgok mélyére. Az ilyen emberek rendkívül kíváncsiak, és bár a többiek szemében túlságosan álmodozónak tűnhetsz, valójában igazi felfedező és újító vagy.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a hetes számon?
Becsüld meg éleslátásodat, mert arra ösztönöz, vizsgáld meg jobban azt a valamit ami foglalkoztat, ami érdekel, és idővel azt is megtalálhatod, hogyan oszd meg felfedezéseidet másokkal.8 - Dinamikus vagy

Jelentése: Siker
Amennyiben a nyolc a szerencseszámod, akkor szinte végeláthatatlan energiával rendelkezel. Szilárd eltökéltségednek köszönhetően minden elhatározásodat siker koronázza majd. Ráadásul mindebben tovább segít az a nagyszerű tulajdonságod, hogy meglásd a lehetőségeket ott is, ahol másoknak eszébe sem jut!

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a nyolcas számon? Figyelj oda ötleteidre, és ne halogasd tovább megvalósításukat!

9 - Megvilágosodott

Jelentése: Beteljesedés
A kilences minden számot magában foglal, ezért ez a szerencseszám azt árulja el rólad, hogy különleges életbölcsességgel rendelkezel, melyet érdemes megosztanod másokkal.

Mostanában túl sokszor akad meg a szemed a kilences számon? Adj hálát eredményeidért és légy büszke magadra, még akkor is, ha nem volt egyszerű elérned a célt. Az üzenet a kilences számmal azonban világos: Gratulálunk!

forrás http://www.astronet.hu/tenyek-talanyok/szammisztika/valassz-egy-szamot-megmondja- mit-kell-tenned-103768/
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
A karma szerepe
  2016-04-09 14:38:21, szombat
 
 
A karma bennünk élő üzenet istentől. Mivel odakint nem létezik gonosz , fizikai lényünk sajátos formában , történetek segítségével asszimilálja a rég elfeledett jóság ígéretét. Az ok okozati félelmek alapja a rossz fordítás...
Kelet és nyugat között...
Valahol Európában ..született egy kíváncsi generáció. Már az oviban feltették az élet nagy kérdéseit. Válaszul kedves, elnéző mosolyt kaptak és egy listát a helyénvaló kérdésekről.
Valahol a messzi keleten született egy újra és újra kíváncsi generáció. Nem jártak oviba. Elnéző mosollyal válaszoltak az élet nagy kérdéseire, annak , aki nem listával érkezett.
Valahol nyugaton felnőtt egy sikerorientált pozitív gondolkodású csapat. Különlegesen felkészült óvónők és tanárok hada képezte őket. A bébiételük is bio volt és light. Bármit elérhetsz, csak akarni kell! Nagy globális forradalmuk megmenti majd a földet!
Valahol egy felhőkarcoló tövében hajléktalannak tűnő öreg mosolygott magában egy óriásplakát alatt ...először a válasz létezik. - gondolta, majd betért a kiadójához, azzal a kérdéssel, hányadik lett az új titkos tanítás a bestseller listán.
Tények vagy kérdések?
Felnőttként profi válaszaink ráfagytak mindennapjainkra. Motiválatlanok lettünk . A beilleszkedés formai követelményeit teljesítettük , de nem lettünk boldogok . A világgal valami baj van! Bombaként robbant a hír: REINKARNÁCIÓ! Ez karmikus! Na, ugye! Nincs baj. Minden az előző élet miatt van... Ettől sem lett jobb.
Megfeledkeztünk az igazi kérdésről. A jó kérdés sosem kutatja a NEMek hátterét. Emlékszünk még a természetes kíváncsiság tiszta korszakára?
A karma pozitív Isteni útbaigazítás , mélytudati motivációink eredetének színhelye.
A reinkarnáció témakörében való kutatáshoz elengedhetetlen bizonyos fokú naivitás. A történetképzés segítségével addig indokolatlannak vélt, akár jelenlegi személyiségünktől eltérő érzések találnak önkifejeződési lehetőséget.
Nem a saját múltunkat látjuk, hanem jelen tudatunk történelmi mélységű tapasztalati erejét.
Üdvözlettel. P.Zoltán / IDŐMÉRTÉK
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
Pénzaura
  2016-03-06 21:48:05, vasárnap
 
  TEENDŐ:

Állj a tükör elé ,és csukd be a szemed,lazulj el testileg lelkileg

Amikor már lazának érzed magad akkor nyisd ki a szemed, önmagad szemébe nézve mond ki hangosan a következőket:


Aurámat az eredményesség és a siker energiájával töltöm fel.

Ma mindenkit lenyűgözök személyes varázsommal, mágneses erőmmel.

Bőségmentalitás él bennem,

Megérdemlem mindazt a pénz amire programozok,sőt még annál is többet.

Ma mindenkit lenyűgözök magabiztosságommal , a gazdagságot,erőt,és kreativitást sugárzó énképemmel.

Arra születtem, hogy irányítsam az életemet,

Minden embertársam felé gondoskodó szeretetet, kedvességet sugárzok.

Segíteni és bátorítani fogok másokat és ők segíteni és bátorítani fognak engem!

Ennek a gondoskodó szeretetnek az érzését osztom meg mindazokkal akikkel ma találkozom.

Függetlenítem magamat az engem korábban ért negatív hatásoktól,

Magabiztos vagyok,

A siker és a pénz erejének auráját alakítom ki magam körül,

amit még erősebbé tesz, hogy tudom olyan adottságaim és képességeim annak amik mágnesként vonzák a pénzt az életembe.

Legyőzök minden negatív erőt,

és hiszek adottságaimban, képességeimben.

Tudom hogy képes vagyok gazdagon élni.

Az eredményesség,és a gazdagság energiájával töltöm fel magam.

Még mindég a tükör előtt állva emeld fel a karjaidat oldalirányba, Hangosan mond ki a következő szavakat

és fordulj háromszor Jobra!

Ez a terület itt körülöttem az aurám ,egy hatalmas erejű energiagömb.

Én uralom az aurámat.

Betöltöm aurát, lényemmel a jelenlétemmel.

Aurámat a mások iránti szeretettel,és gondoskodással vezérlem.

Sikeres embereket vonzok magamhoz,akik segítenek nekem céljaim elérésében.


Engedd le a karod állj meg! Lásd magad körül egy hófehér energia gömböt.

miközben a következőket mondod!

Lelki békével töltöm föl aurámat,és ezt a lelki békét sugárzom mindazok felé akikkel találkozom.

Pozitív gondolatokkal,és boldogsággal töltöm fel aurámat.

Tudom és hiszem, hogy életem egyre jobbá és jobbá válik .Becsületes emberekkel találkozom, és én is becsületesesen élek.

Könnyedén vonzom magamhoz a pénzt

A pénz hasznos és jó dolog,

Elmémbe most pénzerőt programozok,

tudom, hogy mindaz amit az életemben el akarok érni az az enyém lesz,

mert mindaz a pénz amire szükségem van könnyedén boldogan és bőségesen vonzom magamhoz.

Este lefekvés előtt, vagy amikor éppen megteheted

Csug be a szemed, végy mély lélegzetet, majd fújd ki a levegőt

végy ismét egy mély lélegzetet,

fújd ki hagyd ellazulni a testedet.,

ásíts egy jó nagyot,

hunyd be a szemed, képzelj el hogy a homlokodból előtörő fénysugarat, ragyogó fehéret,ez az égi parabola antenna vevőjéhez jut el,

Az fogadja majd feltöltve visszaküldi a földre .

Ez a fénynyaláb beragyogja, üzleted, munkád, illetve szükségleteid területét,akár egy falut, vagy várost ,országot.

Lásd termékedet,üzletedet szolgáltatásodat és mond magadban:

Termékemre,üzletemre vagy barátságomra szüksége van mindazoknak akik az általam nyújtott szolgáltatás értékére , vagy barátságomat akarják.

Ők most megengedik hogy ez az energetizált fénynyaláb és az általam nyújtott szolgáltatás értékének a fölismerése behatoljon a belső tudatosságukba.

Lásd a települést ahol dolgozol ,

képzelj el ott sok -sok fénypontot, minden pont egy ember,akiknek rád van szükségük.

Képzeld el ,hogy ezek az emberek munkád következtében boldoggá, egészségessé váltak.

A legjobb szolgáltatást nyújtod számukra.

Lásd magad ahogy örülsz a vevőidnek, a munkáltatódnak, gondolatban mondj nekik köszönetet.

Lásd ahogy szeretnek, megbecsülnek, élvezik és értékelik munkádat, lelkesen beszélnek róla akivel csak találkoznak.

Érezd családod barátaid fokozódó megbecsülését, szeretetét, ami életedet kiséri.

SZÁMOLJ EGYTŐL HÁROMIG ÉS NYISD KI A SZEMED.
 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria- Számmisztika  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 66 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1118
  • e Hét: 7056
  • e Hónap: 17873
  • e Év: 17873
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.