Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A nyakszirti fejfájás előidézői
  2017-11-23 11:08:30, csütörtök
 
  A nyakszirti fejfájás előidézői

Fizikai testi okai: a gerincoszlop csigolyabántalma, a nyak degeneratív ízületi gyulladása, reumatikus ízületi gyulladás, a gerincizmok görcse, valamint az alvás közbeni helytelen testtartás okoz a fej és a nyak mozgatásakor bekövetkező, nyakszirtből kiinduló lüktető fejfájást.
Lelki okai: önigazolási vágy, alávetettség, élvezetektől megcsömörlöttség, erkölcsi hanyatlás, tudatalatti dac, tudatalatti visszaélés a hatalommal, sors miatti túlzott elégedetlenség, túlzott kifelé mutatás, elfojtott félelem a kiszolgáltatottságtól, gátlás miatti szeretetszomj, szellemi magány miatti szorongás, szellemi beszűkülés miatti szenvedés.
Mentális okai: élősködő gondolatformák ártóimpulzusa, túlzott mentális manipuláció, csapdába esettség érzése miatti ártószándék.
Késmárki László: Test-lélek szótár A betegségek lelki, mentális és karmikus okai Ankh Kiadó 2017.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Amikor önvalónknak megfelelően cselekszünk
  2017-11-23 11:01:05, csütörtök
 
  Amikor életünk valamennyi területén az önvalónknak megfelelően cselekszünk

Amikor életünk valamennyi területén az önvalónknak megfelelően cselekszünk, és eszerint élünk - miután felfedeztük, legyőztük, meghaladtuk énünket-önmagunk kiművelésének célja már nem pusztán a tehetségünk kibontakoztatása, hanem a bennünk lévő adottságok, képességek mások (egy nagyobb közösség vagy az emberiség) szolgálatába állítása. A minőségi szolgálat hozadéka a szentség, az egység megtapasztalása, az élet azonosságának megtapasztalása, a teljesség, a szentség átélt tapasztalatával való megújuló kapcsolat átélése, a tisztelet, a harmónia, az egyén és a kollektíva boldogsága, valamint a lét teljes megélésének érzése.

Az igazi önismeret az isteni teremtésben megérteni önmagunk szerepét, majd isteni sorsunk beteljesítésével megtenni az egyesítés (egyesülés) legdöntőbb lépését a Végső Isteni felé.
Ennek fokozatai:
1. Dnyánadá, eszmélés a tudásban
2. Szannjászadá, elfordulás a lényegtelen dolgoktól
3. Jógadá, önlegyőzés, valódi énünk benső uralomra jutása
4. Lilonmukti, az anyagvilág káprázatából való szabadulás
5. Szatpadá, a valóság megismerése Isten és a világ kapcsolatában
6. Parátpará, az isteni Egység megkülönböztetés nélküli megismerése
7. Ananpadá, az isteni Egység megismeréséből fakadó üdv.
Késmárki László:Önfejlesztő kéztartások Ankh Kiadó 2016.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
A kézgesztusok rejtélyei
  2017-11-23 10:56:00, csütörtök
 
 
A jógik a misztikus kézgesztusokat arra használták, hogy finom (éterikus, asztrális, pszichomentális és mentális) energiákat összpontosítsanak, és a kézszimbólumokon keresztül behangolt többdimenziós entitásoktól (istenektől) pszichés védelmet, mágikus képességeket (siddhiket), spirituális tanításokat nyerjenek (vagy ruházzanak át).
Számtalan misztikus iskolában és hagyományban (kundalini-jóga, nadi-jóga, nada-jóga, ájurvédikus jóga) a mester csak egy kiválasztott, ambiciózus, nagy fegyelemmel rendelkező, nem világias gondolkodású tanítványnak adta át a mudrák titkos kódrendszerét, az ujjállítások finom mozgásaival, mély légzéssel, hosszú nyújtásokkal, lassú hajlításokkal kombinált technikát, amely az ellazulás eszményi módszere, az elmének, testnek és léleknek erőt adó gyógyír.
A mudra-tan exoterikus részleteit a jógatanítások általában megmagyarázzák. A táncelőadásokban, rítusokban, szertartásokban, meditációkban (a meditáció mélyülő szintjeihez) használt kézgesztusok és mozgások jelentését ismertetik, a kézszimbólumok által megjelenített belső érzéseket, lelki minőségeket (bátorság, béke, egyhegyűség, nyugalom) megnevezik.
Az ujjállítások ezoterikus elemeit (az egyéni és a kozmikus prána összekapcsolásának módjait, a nadik pránaáramlását energetikai kapcsolótáblákkal, ujjhegyekkel irányító elméletet, a multidimenzionális entitások behangolásának ujjképleteit, a fizikai testi, étertesti, asztrál- és mentáltesti információátviteli rendszerek ujjvezérlési metódusait, az energiavezetékekben és csakrákban frekvenciaspecifikusan áramló pszichoenergetikai információk ujjkódjait, a neuro-planetáris, neuro-interplanetáris, neuro-stelláris, neuro-interstelláris, neuro-galaktikus, neuro-intergalaktikus információátviteli rendszerek központi idegrendszeri és agykérgi csatornáinak kézjeleit, a kéztartások erejét a célnak megfelelően felerősítő mantrák, ászanák, bandhák, légzőgyakorlatok, vizualizációs technikák kombinálásának szabályait, a kundalini felébresztésének, a misztikus egység megvalósításának, megtapasztalásának formuláit) csak tanítványi láncon keresztül lehetett megkapni.
A buddhisták szerint a Megvilágosodott Buddha igaz követőjének tárulnak fel a kéz rejtélyei. A Vajrayana Tantra egy beavatással foglalkozó szövegrészletében részletezi a mudra-tan elméletét és gyakorlatát elsajátítani akaró chela-val (tanítvánnyal) kapcsolatos előírásokat. Ezek szerint tilos a tanítást bűnös, hazug, eretnek, szkeptikus, tant gyalázó, a dharmát, a lelki doktrínákat be nem tartó személyeknek átadni.
Késmárki László: Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Energiahiány elleni ujjtartás
  2017-01-07 10:14:33, szombat
 
 
Energiahiány fizikai testi okai: ha az energiabevitel az igények alatt marad, a szervezet kezdi felélni a saját tápanyagraktárait, ami testi leromláshoz vezet.
Lelki okai: megalománia, álmatagság, vizsgadrukk, legjobbá válás kényszeres vágya, tudatalatti tiltott sóvárgás, tudatalatti félelem a vétkezéstől, elfojtott búskomorság, elfojtott félelem a felelősségtől, hiteltelenség miatti gátlás, ellentét miatti szorongás, önvád miatti szorongás, erkölcsi züllés ártóimpulzusa, kötöttség miatti félelem, elhízás miatti gátlás.
Mentális okai: felsőbbrendűség, felsülés, nyugalom-kényszer, ártószándék miatti gonoszkodás, féktelen szexualitás miatti bűntudat, tudatmanipuláció miatti bűntudat.
Kéztartása: A 2 kisujj hegye egymást érinti, a többi ujj behajlítva (mintha hógolyót formázna).
A mudrát állva végezze 10-12 percig, közben zengesse 5 percig az ío mantrát! A mantrát mély belégzés után hangoztassa: íííooo.
Késmárki László: Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013. 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Öngyógyító kéztartások
  2016-06-09 09:47:35, csütörtök
 
  Az öngyógyító kéztartásokkal már biztosan találkoztunk korábban, hatékonyságát pedig egyre többen támasztják alá és ismerik el.
Bizonyos kéztartások különleges hatással vannak a szervezetre és képesek gyógyító folyamatokat is elindítani a szervezetben. Ha kíváncsi vagy ezekre, nézd meg az alábbi képek alatt melyik kéztartás mire van hatással.
SURYA MUDRASegít még hatékonyabbá tenni a fogyást azáltal, hogy beindítja az emésztést. Emellett a látási problémákat is kiválóan orvosolja. Azok számára is hasznos lehet, akik keringési problémákat tapasztaltak.

PRITHVI MUDRA


A négy elem közül a föld és a tűz energiáját egyesíti ez a kézmozdulat. A föld elem a szövetek és izmok egészségére, növekedésére van hatással, megszünteti a gyulladásokat. A tűz elem pedig az anyagcsere zavartalan működéséért felelős, megszünteti az izomgyulladásokat is.


VAAYU MUDRANyugtató hatással van a szervezetre ez a kézmozdulat, javítja az oxigén ellátását a szervezetben és fokozza a nyugalom érzését. Továbbá csökkenti a stresszt és az agressziót.

SHUNYA MUDRASzinte bármilyen fájdalmat képes enyhíteni ez a póz. Ellazítja az egész szervezetet, megszünteti a fül problémákat, a szédülést és egyes testrészek tompaság érzését.

GYAN MUDRAEz a mozdulat pozitív hatással van a memóriára és a kreativitásra, a szellemi készségeket fejleszti elsősorban.
VARUN MUDRAEz az ideális gyógyító kéztartás azok számára, akik izületi gyulladásban szenvednek, hormon zavaraik vannak, vagy a kiszáradás veszélye is fennáll.

AAKASH MUDRA


Ez a póz méregteleníti a testet, felfrissíti az elmét és oldja a feszültséget.


 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Anyagi bőség bevonzása
  2016-04-11 09:03:23, hétfő
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Mudragyakorlatok
  2016-02-28 15:08:14, vasárnap
 
  A mudragyakorlatok olyan energiákat ébresztenek fel, amelyek az agyat úgy élesztik fel és táplálják, hogy megszüntetik a fizikai és éterikus szinten lévő dugulásokat.

Amikor az agy életenergiával történő ellátása akadálytalan, az idegsejtek között új szinapszisok alakulnak ki, amely IQ-növekedést, memóriajavulást, könnyebb tanulási képességet és szellemi éberséget eredményez.


A mudrák által termelt magnetikus energia megtisztítja a test biomagnetikus mezőjét, s miközben nagyobb életerővel lát el, a negatív erők ellen védőpajzsot alakít ki.


A mudrát tartó ujjak körül - aurafotók is bizonyítják - olyan strukturált mágneses mezők alakulnak ki, amik számítógépes fraktálokra és képekre hasonlítanak.


A mudrák állandó gyakorlásával elérhető a test és az elme teljes átalakítása, újjászületése, az öntudat kibővülése, amit a misztériumiskolában a főnixmadárral szimbolizáltak.

Kéztartás lágyéki fájdalom esetére

Fizikai testi okai: ágyéksérülés, medencetörés, sérv, lágyéksérv, duzzadt ágyéki nyirokcsomók, gerincvelő-betegség, herefájdalom, herezacskó-fájdalom, vesekő, lágyéki duzzanat, izomhúzódás, herecsavarodás, hydrocele, bőrfertőzés, varicokele, hasi aorta aneurizma, húgyúti rák, sérülés, heregyulladás és a here sérülése okozhatja.
Lelki okai: ingadozás, kapcsolati problémák, kisebbrendűségi komplexus, lelki kínzás, begerjedés, partneruralási vágy, nemkívánatos vágyak, elfojtott spiritualitás miatti szorongás, érintés hiánya miatti szorongás, kegyvesztettség, félreértés miatti szorongás, feszült helyzet miatti szenvedés.
Mentális okai: heccelődés, mulandóság téveszméje, szexuális hátterű bűntudat, téves megítélés miatti bűntudat, negatív jövőkép miatti szkeptikusság, szándékos ártás, megfelelés.
Kéztartása: A két gyűrűsujj és a jobb hüvelykujj összeérintése. A bal kéz többi ujját ökölbe hajlítjuk.
A mudrát ülve végezze 7-10 percig, közben mondja el egyszer a megerősítést, majd 4 percig a mantrát!
Mantra: laeh. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: lllaaaeeehhh.

Kéztartás térdfájdalom esetéreFizikai testi okai: Bechterew-kór, arthritis, aszeptikus nekrózis, nyáktömlőgyulladás, patella deformitása, Crohn-betegség, fiatalkori rheumatoid arthritis, növekedési fájdalom, stressz, lupus, Lyme-kór, Osgood-Schlatter-betegség,csontvelőgyulladás, arthritis psoriatica, rheumatoid arthritis, szarkoidózis, sarlósejtes vérszegénység, meniszkusz szakadása, colitis ulcerosa, porcleválás, porckopás, csonttumor, törés, térdkalács eltolódása, szeptikus arthritis, rándulás, íngyulladás és sérülés okozhatják a térd fájdalmát.
Lelki okai: önszeretethiány, elfogadási problémák, lelki stigma, őrültség, békétlenkedés, haszonlesés, jelen életbeli bűnös baráti kötődések, szeretetlenség, tudatalatti elégedetlenség, gonoszságvágy, túlzott másoktól elzárkózás, szégyenkezés miatti gátlás, bűnbe sodródás miatti szorongás, szertefoszló álmok miatti gátlás, rögeszmés szokások miatti szorongás, mentális agresszió miatti gátlás.
Mentális okai: nézeteltérés szítása, látszat-önmegvalósítás, hitbéli válság, nagyratörés-kényszer, hetvenkedés, elfojtott szánakozás, elintézetlen sors-adósságok miatti bűntudat.
Kéztartása: A jobb középső ujj, a bal hüvelyk- és mutatóujj hegye összeér, a többi ujj ökölbe hajlítva pihen.
A mudrát ülve végezze 7-10 percig, közben rezegtesse 3 percig a mantrát!
Mantra: óm. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: óóómmm.

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Lelki megnyugvás-mudra
  2015-12-08 18:24:34, kedd
 
 
Kéztartása:A két kéz középső ujja összeér, míg a mutatóujjak derékszögbe hajolva egymásnak, valamint a kinyújtott hüvelykujjaknak feszülnek. A mudrát mellkas előtt kell tartani! A mudrát ülve végezze 7-10 percig, közben rezegtesse 3 percig a mantrát!
Mantra: óm. A mantrát mély belégzés után hangoztassa: óóómmm.
Hatása:idegesség, düh, lámpaláz, mellkasi nyomás, szorongás, gyomoridegesség esetén néhány percen belül hat.
Pszichomentális hatása:belső és külső kiegyensúlyozottság, teljes gondolatkontroll, lelki megnyugvás, szellemi szárnyalás, szellemi befogadókészség .
Késmárki László:Kézdoktor Egészség kézi vezérléssel Ankh Kiadó 2015. 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
A kéz, mint az öngyógyítás eszköze
  2015-10-29 18:02:56, csütörtök
 
 
Arisztotelész a szervek szervének, az eszközök eszközének nevezte a kezet. A civilizáció, a társadalmi, ipari, technológiai evolúció, de a lelki-szellemi fejlődés, a gyógyítás az öngyógyítás letéteményese is az emberi kéz.

Gesztusaink visszatükrözik gondolatainkat, érzéseinket, a kézmozgások árulkodnak a karakterről, a dolgokhoz való hozzáállásról.


Ahogy az ember Isten képmása, úgy a tenyér az ember képmása. Az öt ujj az ember-pentagramma, a mikrokozmosz, az öt elem koncentrációja, az egész fizikai test térképe, de a magasabb világoké is.


Bizonyított tény, hogy a kéz és a láb ujjai jóval nagyobb agyterületekkel mutatnak kapcsolatot, mint a többi szerv. Az ujjhegyek több millió idegsejtje nemcsak a külső környezet detektoraiként működik, tapintásból (hideg, meleg, puha, kemény, száraz, nedves, sima, durva, nyomás, fájdalom) származó információkat gyűjtve, hanem az éterikus és asztrál síkok finomenergiáit és az energia-spektrumon túli magasabb világok információit is képes akkumulálni, valamint az agyterületekkel kialakított kommunikációs csatornán keresztül a test minden szervéhez eljuttatni. A bioelektromos és nem-bioelektromos információk a tenyérben gyűlnek össze. A tenyér elektromos potenciálja közel azonos a fejtető elektromos potenciáljával.

Az idegáramok már magzati korban (18 hetesen) olyan tenyérmintákat alakítanak ki, melyek a sorsról, az élethosszról, az emberi test kóros állapotairól, egyéni tulajdonságokról, személyiségjegyekről, képességekről, pillanatnyi lelkiállapotokról, érzelmi változásokról, gondolkodásmódról, szexuális beállítódásról, biológiai tevékenységekről, öröklött problémákról tudósítanak.

A közel 3000 éves kiromantia és palmisztria tudománya a kéz állapota, milyensége, az ujjak alakja, ízületei, a körmök állaga, a dombok fejlettsége, a tenyérvonalak minősége alapján előre jelezte a különböző betegségekre utaló kóros elváltozásokat. A kéz rejtélyét - funkcióját, az ujjak és a tenyér szimbolikáját, kozmikus analógiáját - sok nép, vallási rendszer, ezoterikus és világi rend, gyógyító szekta próbálta megfejteni. Mind kidolgozta a maga évezredekig, évszázadokig kiválóan működő rendszerét.


A múlt leghíresebb misztikus testvériségei gyógyításra használták a kézből, ujjhegyekből áradó különböző polaritású életenergiát. Az Egyiptomban élő terapeuták, a Holt-tenger partjainál tevékenykedő esszénusok, a nyugati okkultisták, Paracelsus és Mesmer is gyógyító célokra fordították a Sa-angh-ot. A görögök cheirourgosnak (kéz-munkásnak) hívták a kézzel gyógyító embereket, de azokat is, akik kezük ereje által gyógyultak meg.

A kínai orvosok ősidők óta a diagnosztizálás eszközének tartják a kezeket. A tenyérből és ujjhegyekből áradó sugárzó energia erősségét érzékelik, s a pulzus megfigyelése és az energiahiányos területek feltérképezése után látnak hozzá a szervek gyógyításához.

Az alternatív gyógyászat sok rendszere alkalmazza a kezeket, az akupresszúra, shiatsu, csakragyógyítás, reiki, rózsakeresztes kontakt-gyógyítás, kézrátételes gyógyítás, masszázsok. A reflexológia tudományát az ősi taoista orvosok és alkimista gyógyítók terjesztették el. Az ember az univerzum visszatükröződése, így minden testrészén nemcsak a többi testrészének a lenyomatát hordozza, hanem a vele analógiában álló bolygó és őseszme rezgését is.

Az ujj-jóga hasznossága

A mudrák minden más eljárásnál alkalmasabbak fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

A kéztartásokat bárki alkalmazhatja; a kezelés sikeréhez nincs szükség orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógymód technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható. Egy latin közmondás szerint: Ubi dolor, ibi digitus. Ahol nincs fájdalom, ott van egy ujj.


Fontos tudni! A mudra-praxis soha nem helyettesítheti az orvosi kezelést! Hasznos gyógymódként azonban kiegészíthet más kezelési eljárásokat. Ha ön orvosi kezelés alatt áll, és panaszait kéztartásokkal is kezelné, előbb okvetlenül beszélje meg orvosával!

Az ujj-jóga fizikai testi, energetikai, pszichoenergetikai, pszichikai, pszichomentális, mentális és spirituális hatásaival, hasznával 5000 éve foglalkoznak a bölcsek (nemcsak a jógik és buddhista szerzetesek, hanem Anaxagorasz, Artemidorosz, Démokritosz, Arisztotelész és még sokan mások).

Ezek:

A mudrák csodálatos változást és javulást tudnak előidézni testünkben. A mudrák ereje tisztítja a finom csatornákat és pszichés központokat az éterikus testben, és elősegíti az életenergia akadálytalan folyását a különböző szervekhez. A kéztartások felszámolják a nadik (étertest energiavezetékei) tisztátalanságokból, pszichés méreganyagokból képződött torlaszait. A mudrák csodálatos orvosságok, sok betegségben azonnali megkönnyebbülést, vagy végleges gyógyulást hoznak.


A mudrák megszüntetik az ipari társadalmak okozta fizikai testet romboló változásokat, regenerálják és megfiatalítják szervezetünket. Kiegyensúlyozottá, kedvessé, békéssé, erőszakmentessé, vallásossá, boldoggá, udvariassá, mások iránt nyitottá, segítőkésszé tesznek.

A mudragyakorlatok olyan energiákat ébresztenek fel, amelyek az agyat úgy élesztik fel és táplálják, hogy megszüntetik a fizikai és éterikus szinten lévő dugulásokat. Amikor az agy életenergiával történő ellátása akadálytalan, az idegsejtek között új szinapszisok alakulnak ki, amely IQ-növekedést, memóriajavulást, könnyebb tanulási képességet és szellemi éberséget eredményez.

A mudrák által termelt magnetikus energia megtisztítja a test biomagnetikus mezőjét, s miközben nagyobb életerővel lát el, a negatív erők ellen védőpajzsot alakít ki.

A mudrát tartó ujjak körül - aurafotók is bizonyítják - olyan strukturált mágneses mezők alakulnak ki, amik számítógépes fraktálokra és képekre hasonlítanak.

A mudrák állandó gyakorlásával elérhető a test és az elme teljes átalakítása, újjászületése, az öntudat kibővülése, amit a misztériumiskolában a főnixmadárral szimbolizáltak.

A kéztartások felébresztik a kozmikus energia három minőségét képviselő kundalini, chi kundalini és para kundalini energiákat, amelyek az ember öntudatának átalakításával pszichomágikus képességeket (siddhiket) teremtenek. Ezek: parányivá, atomméretűvé válás, súlytalanná válás, hatalmassá válás, mások feletti hatalom, mások vonzásának képessége, más test, forma felvétele, élvezetek feletti uralom, rendkívüli dolgok megszerzése.

A kéztartások felélesztik a kéz gyógyító és varázslatos erőit. Az ujjhegyek csakráinak életre keltése megkönnyíti a kozmikus erők szabad kifolyását és beáramlását, ami az angyali erőkkel való kapcsolattartás és más asztromentális okkult tevékenység végzéséhez nélkülözhetetlen.

Speciális mudrákkal elérhetők a ma még hihetetlennek tűnő képességek:

- a lineáris idővonal-szemléletből egy új időkapszulába kerülés - több élet megélhetésének lehetősége egyszerre.

- fokozott tudatosság, 100 %-os agykapacitás.

- telepatikus képességek kialakulása, teljes globális kapcsolat megléte az emberi közösséggel.

- az adam kadmon-i mag, a galaktikus ember aktiválása - univerzális tudat.

- a 7 mennyei palota kapuinak megnyílása, érintkezés az égi hierarchia tagjaival.

- teljes DNS-aktiválás, a DNS 12 szálának, a DNS-fa 24 részének aktiválása, teljes fénytest aktiválás.

- teljes körű hozzáférés a 4 elemhez, megnyilatkozás, manifesztálódási lehetőség földön, levegőben, vízben és tűzben.

- teljes körű hozzáférés a fizikai test, lélek, isteni szikra, szellem 12 fénytestéhez.

- lelki és testi bőség, a vallás és filozófia tantételeinek, a világ törvényeinek teljes megértése.

- megértése annak, hogy mi az ember célja a Földön.

Késmárki László: Gyógyító kéztartások II.


Késmárki László:Gyógyító kéztartások II. Ankh Kiadó 2013.

Forrás: https://www.facebook.com/gyogyitokeztartasok

 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
Késmárki László:Angyali imák és kéztartások
  2015-09-05 12:08:49, szombat
 
  Az ima megfelelő testtartásban, kéztartással suttogva ismételt kiejtése ellazítja a testet, megtisztítja az érzelmeket, gondolatokat, spirituális erejével transzcendens élményhez juttat, s olyan szellemi térbe emel, ahol lehetővé válik negatív gondolatmintáink eltörlése, tudattalanunk új gondolatmintákkal való átprogramozása. Mindegyik imádkozási pozíció különleges jelentéssel bíró imaközvetítési mód. Ezen pozíciók segítségével alakítja át, szenteli meg test-templomát a hívő, hogy az imát annak módjával is kifejezze, így az ima cselekedete a teljes testben történéssé válva áthangolja és megtisztítja az energiarendszert, és élő válasszá formálja az Istennel kommunikáló lelket.
A kezek mellett az egész test nyelvvé válik az Istennel való párbeszédben.
A testtartás, a gesztusok, a kiejtés, a ritmizálás és a hangsúlyozás mind-mind felerősítik az imák hatásmechanizmusát.
A kézpozitúrák az ima különböző pillanatait, minőségét és mélységét is befolyásolják. A mudrák amellett, hogy belső érzéseket fejeznek ki, maguk is különböző lelki minőségeket teremtenek.
Az imára kulcsolt kéz a szavak elanyagtalanításának eszköze, az ember-lélek angyalszárnya. Az imák erejét nagymértékben felerősítő ujjtartások kozmikus antennaként hangolják be az egyes spirituális entitásoknak, angyaloknak megfelelő frekvenciákat, és segítenek az információk felfelé és lefelé áramoltatásában, az égi információk erővé konvertálásában. Az ujjállítások olyan kapcsolótáblák, melyekkel az angyalok nevük ismeretében behangolhatók, és erőik, tulajdonságaik, képességeik, hatalmaik az imádkozó megfelelő fénytesteibe akkumulálhatók. A kéztartás az ima válaszreakciójának, a kegyelemnek a manifesztálódását is megvalósítja.
A könyv elsőként mutatja be a kereszténységben használatos 150 mudrát, az imaformákat, azok kéz- és testpozícióit, az imádkozás technikáját, előnyeit, a lelki alkímia oldás és kötés- módszerét, az arkangyalok és a 72 angyal ujjtartásait, napi imáit. 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító kéztartások- Mudrák  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 31746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 538
  • e Hét: 3164
  • e Hónap: 23632
  • e Év: 23632
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.