Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
A modern orvostudomány
  2019-08-30 07:50:31, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Így igaz..................
  2019-05-01 13:12:37, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Legtöbb betegség.............
  2018-06-02 14:28:55, szombat
 
 Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A jövő orvosa
  2017-02-02 09:55:28, csütörtök
 
 
"Ha az orvosok nem lesznek táplálkozási szakértők, akkor a táplálkozási szakértők lesznek az új orvosok. A jövő orvosa nem orvosságot fog felírni, hanem felkelti páciensei érdeklődését a diéta, testkultúra iránt. Továbbá megmutatja nekik, a betegségek okát és a megelőzés módját."

Thomas Alva E 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Szattvikus életmód
  2015-09-18 15:59:07, péntek
 
 
Írta: Ayurvéda portál

A szattvikus életmód körül annyi téveszme kering, hogy akár a "Téveszmék" rovatba is tehettem volna ezt a témát. Olvasom a magyar természetgyógyászok, az ezoterikusok és más tudományokkal megfertőzött emberek cikkeit és nagyon sok helyen hozzák fel a szatvikus életmódnak egy-egy példáját: a szatvikus táplálkozás, a szatvikus mozgáskultúra, illetve szatvikus szépség, vagy egyéb jól hangzó és az ember számára vonzó témakörök. No, lássuk mi a valóság ebben a témában.

A szattva az élet egyik ún. gunája, azaz alapprincípiuma, ahogy a radzsasz és a tamasz is. Ezek nagyon misztikusan hangzanak, ezért rögtön áttérek a magyar nyelvre, hogy mindenki megértse, amiről írok. Tehát a három sajátosság (guna) elve szerint a világegyetemben a három felsorolt rendező elv uralkodik. Ezek közül a tamasz a sötétség ősi princípiuma, amelyet a kötöttség, a nem tudás, az összehúzódás, nehézség és az öntudatlanság jellemez. Ez a princípium van jelen nagyobb súllyal az élet alacsonyabb rendű megnyilvánulásaiban, a tárgyakban, a növényekben. Természetesen minden emberben is jelenlévő, a leggyakoribb megnyilvánulása a nem tudáson, öntudatlanságon kívül, a félelemben és tagadásokban fedezhető fel.

A radzsasz az élet mozgékonysági princípiuma. Jellemzi a szenvedély, a tűz, az aktivitás. Ez az elv túlsúlyban van jelen az élet azon megnyilvánulásaiban, amiknek a mozgékonyság a jellemzője. Így kis mértékben van jelen a tárgyakban, nagyobb mértékben van jelen az állatokban. Az emberek közül kisebb mértékben van jelen a kapha típusú emberekben, nagyobb súllyal a vata típusú emberekben. Az egyéb megnyilvánulásokban is felfedezhetők, például kisebb a folyadék mozgékonysága, mint a gázoké, vagy kisebb a mozgékonyága a szilárd dolgoknak, mint a folyékonyaknak. Az emberben a radzsasz a fizikai mozgékonyságon kívül felfedezhető az emberi vágyakban, akaratban és minden olyan tudati képződményben, amely mozgást, változást indukál.

A szattva az élet világosság princípiuma. Jellemzi az egyensúly, az öntudatosság, a nyugalom, béke, szeretet (nem vonzódás), tisztaság. Ezen alapelv szerint a szattva az élet azon megnyilvánulásaiban jutott túlsúlyra, amik a tudati evolúció magasabb fokára jutottak. Így az emberekben több a szattva, mint az emberekben, de náluk is több a szattva az angyalokban. Ayurvédikus szemmel a szattva a három dosha egyensúlyának állapotában a legmagasabb. A szattva akkor jut túlsúlyba, ha a tudatban a radzsasz és a tamasz kiegyenlítődik, azaz az ember képes az életet minél inkább vágy és tagadások, félelmek nélkül megélni.

A kis bevezető után lássuk, hogy a szatvikus életmód, mit jelent. Ha a táplálkozást vizsgálom, akkor az előzőekből tisztán látszik, hogy a szatvikus táplálkozás nem jelent sem zöldségevést, sem vegetáriánus életmódot, sőt a vitaminoknak a hajszolását sem jelenti. Erről már írtam cikket: a szatvikus táplálkozás az, amikor az ember a táplálékát vonzódás (radzsasz), illetve tagadás, vagy félelem (tamasz) nélkül képes elfogyasztani. A vegetáriánus élet azért nem lehet szatvikus, mert tagadja a húst, és a tagadással ugye kiesik a fogalmi körből, mint ahogyan az is, aki úgy eszi meg a táplálékot, hogy azzal szemben félelme, tagadása van (nem szeretem, de megeszem). Az, aki folyton édességet, vagy akár zöldséget akar enni, azért nem lehet szatvikus, mert az vonzódással van a táplálék iránt, így az inkább radzsasz jellegű a táplálkozás. A valódi szatvikus táplálkozást a régi öregek közül sokan megközelítették, ők sokáig is éltek. Ha megkérdezte a párjuk, "mit ennél, papa?", az ilyen ember azt válaszolta: "mindegy, amit az asztalra teszel". A szatvikus táplálkozást két dolog jellemzi: a változatosság, a mértékletesség (ne egyél se többet, se kevesebbet, mint amire szükséged van).

Hallom és olvasom a bölcseket, akik azt közlik, hogy ha a szattvát akarod magadban erősíteni, akkor tegyél jót az emberekkel, illetve adakozz. Az ilyen bölcseket messzire kerüljétek el, mert romlást hoznak rátok. Ha nem tudsz adakozni, vagy nem értesz egyet az adakozással, csak megfelelés miatt teszed, akkor a szattva helyett a sötét tamasz erősödik benned, akkor is, ha egyébként jót is tettél másoknak. Vizsgáljuk meg ezt is a szattva szemszögéből. Ha a gondolataidban, a szavaidban, illetve tetteidben szeretnéd a szattvát túlsúlyra juttatni, akkor nincs mit tenned, mint a radzsaszt és a tamaszt lebontanod a tudatodról. Az adakozásban ezt azt jelenti, hogy akkor adakozz, ha azt vágy és tagadás, félelem nélkül meg tudod tenni. Gondolj bele, milyen esetben tudod ezt megtenni? Ha örült vágyad van, hogy segíthess az embereken? Nem, mert akkor a radzsasz uralkodik benned vágyad miatt. Sok-sok ezoterikust hallottam már, akik így nyilatkoztak: úgy érzem, szolgálnom kell az embereket, ezt akarja tőlem az isten! Nem! Nem Isten akarja, hanem te vágysz erre. Az ilyen emberekben legtöbbször csillapíthatatlan bűntudat mondat ilyet, vagy adósságérzet az élet iránt. A bűneik bocsánatát remélik a jótékonykodásban. Értsd meg, hogy az sem segít a szattva erősödéséhez, ha a szolgáltatásaidért viszonzást vársz. Az ilyen esetben is a radzsaszt erősíted. Ezért kerüld a pénzért gyógyító, tanító, vagy jósló mágusokat. Sokkal becsületesebb az, ha valaki azt mondja, hogy én masszőr vagyok és a fizikai erőmet eladom, mint valaki mesternek tartja magát és a szeretetet és a bölcsességet pénzért adja. A szattvát csak akkor tudod erősíteni az adakozásban, ha méltóan felelsz egy tőled igaz szívvel kérő ember segélykérő szavára. Tehát, ha kérnek, akkor eldöntöd, hogy tudsz-e adni, vagy sem, és ezek alapján döntesz. Ha kérnek tőled, akkor nincs benned vágy az adásra, illetve, ha van miből adnod, akkor tagadás sem lesz benned az adakozással szemben (kivéve, ha zsugori vagy). Ha nem tudsz adni (nincs miből), akkor is a szattvát erősíted, ha azt képes vagy félelem nélkül elmondani annak, aki kér.

Könnyű talán belátni, hogy a mozgás önmagában nem szatvikus, akkor válik azzá, ha azt, amit sportolsz, mozogsz, azt képes vagy vonzás és taszítás nélkül tenni. Általában minden belőled áradó mozgásigény az a radzsaszt erősíti, ha mások kérésére sportolsz (pl.: valaki meghív sportolni, hogy meglegyen a létszám), akkor a kegyelmed által a szattva erősödik.

"Legyetek tökéletesek, mint Mennyei Atyátok", így szól a Biblia istenének elhívása, amit lefordíthatnák így is: "Élj szatvikusan". Azonban ez messze nem azt jelenti, amit hitetlen, vagy tudatlan emberek kommunikálnak feléd. Ha vakot követsz és te is világtalan vagy, mindketten gödörbe estek. Abban a hitben élsz, hogy Istent követed, pedig csak a Sátán játékában veszel részt. Ébredj fel és lásd meg végre a valóságot, kövesd a valódi világosságot.

 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Savas-lúgos
  2015-05-15 12:12:09, péntek
 
 


A pH skála

A gyógyszeriparnak nem az a célja, hogy megöljön, de még kevésbé az, hogy meggyógyítson, hanem az, hogy olyan betegségben tartson, amit folyamatosan kezelni kell.Orvosok gyógyszereket rendelnek, melyekről keveset tudnak, olyan betegségekre, amelyekről még kevesebbet tudnak, persze saját betegeiknek, akikről meg semmit sem tudnak...
 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Így előzzük meg a hajhullást
  2015-05-15 10:23:04, péntek
 
 
Időszakosan persze a legtöbb embernél előfordul az ősz és tavasz természetes tartozéka, a hajhullás. Azonban vannak olyan kirívó esetek, amikor a jelenség már problémává növi ki magát, és ilyenkor tenni kell ellene valamit. Sokan panaszkodnak arra, hogy a bolti szerek semmi sem érnek, ráadásul egészségtelenek. Próbáljuk ki az alábbi, nagyon természetes és hatékony keveréket.
Szakemberek szerint, ha valakinek huzamosabb ideig több, mint napi száz hajszála hullik ki, akkor mindenképpen tenni kell ellene valamit. Okozhatja táplálkozási rendellenesség, nagyobb stresszhelyzet, vagy akár hormonális változás is.
A hagymának magas a kéntartalma, ezért fokozza a kollagéntermelődést, erősíti a hajhagymákat, és serkenti a fejbőr vérellátottságát. Mivel erős antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, segít megszabadulni a fejbőrt ért fertőzésektől, és serkenti az új, egészséges hajszálak növekedését. Akik hajhullással küzdenek, készítsék el az alábbi két gyógymódot.
1. Hagyma lé: turmixoljunk szét mérettől függően egy vagy két hagymát, majd tegyük egy tiszta gézbe, és préseljük ki belőle a levet. Ezzel dörzsöljük át a fejbőrt, hagyjuk rajta állni 15 percig, majd mossuk meg a hajunk a hagyományos módon.
2. Hagyma krém: a fent leírt módon pépesítsük a megpucolt hagymát, majd keverjük el a negyed csészényi vöröshagyma levét egy teáskanál mézzel. A krémes keveréket kenjük a fejbőrre, hagyjuk rajta tíz percig, majd mossuk le.

Forrás: twice.hu 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Betegségeink valódi okai
  2015-05-06 11:56:54, szerda
 
  Dr.Budai László Károly- Betegségeink valódi okai, gyógyulási esélyeink - YouTube : Link 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
A Germán Új Medicina
  2015-05-06 10:43:55, szerda
 
 
A Germán Új Medicina = az Új Orvostudomány = a Gyógyásztudomány


Hamer doktor legjelentősebb felfedezése az Germán Új Medicina, mely egy mérnöki pontosságú, átfogó, és megismételhető orvostudományi rendszer. Tér-kép a szó valódi értelmében. Természettudományos összefüggéseiben írja le az élő szervezetek élettani, bio-logikus (élet-értelmes) működését, melybe beletartoznak a megbetegedések is. Ez az ELSŐ orvostudomány, mely összefüggéseiben vizsgálja az az emberi lényt. A tudományos precizitás miatt Lélek-Agy-Szerv szintekre bont, ugyanakkor Egyben, összességében értelmezi a folyamatokat.

Hogy az akadémikus orvostudományban mennyire eltávolodtunk a valóságtól, mi sem tükrözi jobban, mint a tény, hogy külön orvos foglalkozhat a szervekkel, és megint külön másik a lélekkel (személyiséggel, viselkedéssel). Lehet persze egybeesés vagy kiterjesztett személyes érdeklődés, de általánosságban a szervekkel foglalkozók nem vizsgálják a lelki vetületet, a lélekkel foglalkozók pedig nem vizsgálják a szervi összefüggéseket. Te jó ég! Hova jutottunk? Nem tudja a jobb kéz, mit csinál a bal?

Hiszen a Lélek, az Agy és a Szerv három szintje voltaképpen csak PAPÍRON vagy GONDOLATBAN három, a valóságban egy. Sem a szerveinket, sem az agyunkat nem hagyjuk otthon, ha dolgozni megyünk. Ez a három dolog (vagy szint), az élő szervezeteknél egymástól elválaszthatatlan! És mint tudjuk, a különválasztás, figyelmen kívül hagyás, végzetes, ha nem okulunk belőle. Amikor egy önmagától kialakuló (ÉBK) megbetegedésnél valaki kijelenti, "nem ismert a megbetegedés oka" tulajdonképpen azt mondja, ő nem tudja az okozat okát. Az Új Orvostudományban ilyen már nincsen, a pontatlan vagy téves diagnózis KI VAN ZÁRVA. Az Új Orvostudomány felfedezéséhez, napfényre kerüléséhez sok-sok hihetetlen, véletlenszerű egybeesésre volt szükség. Sokan úgy vélekednek, ezt így meg se lehetett volna szervezni. Ha mégis, azt már senki sem tudja, vajon ki vállalta volna be azokat a drámai megrázkódtatásokat, és nehézségeket, amivel Dr. Hamernek és családjának szembesülni kellett. Dr. Hamer kitartásának köszönhetően most Önhöz is eljutott ez a sorsdöntő információ.

Ha eddig valótlannak hitte volna, ismerje meg Ön is, hogyan válhat egészségessé, egy térképpel melyet eddig több, mint HARMINCEZER páciensen igazoltak be. Minden túlzás nélkül kijelenthetjük, ez a Használati Útmutató Az Emberi Lény Fizikai Testéhez - orvostudományi értelemben. Vegye hasznát!

A felismerés, megértés és a gyógyulás matematikailag kiszámítható lehetőségei a Rák Vastörvényének, és az ún. DHS (a megbetegedést elindító különleges sokkélmény) megfigyeléséből és megértéséből erednek.

A felfedezett természettörvények azért ún. vastörvények, mert itt kérlelhetetlen biológiai törvényszerűségekről van szó. Ilyen biológiai törvényszerűség, hogy egy kisbabának mindig van apja és anyja; tehát ketten kellenek ahhoz, hogy egy gyermek létrejöhessen. (Még a lombikban is.) Vagy mint a gravitáció. Nem kell hinnem benne, ahhoz, hogy rám hasson, hogy működjön. Tudomásulvehetem, vagy hihetek valami másban... )

Vajon van értelme statisztikát készíteni arról, hány ember született egyetlen ivarsejtből? Vagy hogy adott légköri nyomáson százból hány alkalommal forrt a víz 100 Celsius fokon? Nincs, ezek az állítások megismételhetők. Ezért nem képezi vita tárgyát az Új Orvostudomány, hiszen PONT ILYEN természettörvényeken alapul, bármikor, bárhol, bármilyen megbetegedésen reprodukálható. Érvényes minden "önmagától" kialakult megbetegedésre, mely nem baleset, sugárzás, vagy fejlődési rendellenességek következtében jön létre. Ez élettan, ami magába foglalja a orvostudományi adatokat, tényeket is...

Az Germán Új Medicinában csak 5 biológiai természettörvény van, és egyetlen tudományos feltételezés sincsen.

1. A Rák Vastörvénye (később Megbetegedések Vastörvénye), "a konfliktus, mint kiváltó ok"

2. A kétszakaszúság törvénye, mely szerint minden Értelmes Biológiai Különprogram (ÉBK) két szakaszból áll,

ha sor kerül a konfliktus feloldására. (konfliktushoz alkalmazkodási és helyreállítási szakasz).

3. Az Értelmes Biológiai Különprogramok (a rák és rákkal egyenértékű megbetegedések)

ontogenetikus (csíralemez-függő) rendszere.

4. A mikróbák ontogenetikus (csíralemez-függő) rendszere.

5. A törvény, mely szerint az egyes ún. betegségek a természetben csupán egy normál esetben

két szakaszból álló (és fejlődéstörténeti szempontból indokolt)

Értelmes Biológiai Különprogram részei (ÉBK).


Akárcsak az első, a többi is kérlelhetetlen vastörvény, és mindegyik reprodukálható szigorúan természettudományos értelemben. Ez azt jelenti, ellenőrizhető (megismételhető!!!) bármely soron következő első eseten. Ha az embernek egy biológiai törvényszerűséggel van dolga, ez csak azt jelenti, hogy van valamilyen szabály, ami szerint valami lezajlik. Ez a matematikában azt jelenti, UGYANAZON logikai szabályok szerint számítjuk ki az ADÓSSÁGOT és BEVÉTELT is. Az a döntő, amit a lény (a megfigyelő) "betáplál" az organizmusba (szervezetbe). Ha a konfliktus feloldását programozza bele, azaz megoldja a konfliktust a valóságos életben (és már nincs kiváltó ok, hogy rosszul érezze magát), akkor a gyógyulás óramű pontossággal kiszámítható, a terápia kvázi automatikus (belülről vezérelt) lefutású = nem kell kívülről beavatkozni. (A fájdalmak enyhítése más kérdés.)

A lényeg, hogy tudjuk, most már NEM AZ A KÉRDÉS, hogy hogyan gyógyulunk meg. Erről az Anyatermészet már gondoskodott, génjeinkbe van kódolva a gyógyulási program. Az igazán nagy kérdés az, hogy vajon hajlandók vagyunk-e megszüntetni a KIVÁLTÓ OKOT? Vagy inkább materialista szélmalom-harcot vívunk a tünetekkel, az okozattal, és embertelenül csonkítunk, mérgezünk, égetünk?

A legfontosabb kérdéshez jutunk:

"Mit választok? OK-megszüntetést vagy TÜNET-eltüntetést?"

Ez az információ azoknak szól, akik nem "hisznek abban",

hogy meg kell mérgezni, csonkítani magunkat ahhoz, hogy EGÉSZségesek legyünk...


Forrás : Link


Link 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
Késleltethetjük az öregedést
  2015-03-28 12:31:37, szombat
 
 

A Jin Ji Du Li gyakorlásával késleltethetjük az öregedést és megelőzhetünk számos betegséget, többek között a memóriánk gyengülését. Ugye nagyon egyszerűnek tűnik?

h Leírás: cid:1.2802455697@web141002.mail.bf1.yahoo.com
Végezze ezt az egyszerű és hatásos kínai gyakorlatot és meglátja. Lényeges, hogy a Jin Ji Du Li gyakorlat közben a szemünk csukva legyen.

Ügyeljen erre.

Így végezzük a gyakorlatot: Álljunk egy lábon, közben tartsuk csukva a szemünket. Ennyi az egész.

Tegyünk egy próbát, álljunk fel, csukjuk be a szemünket és próbáljunk egyenesen állni egy lábon.

Ha nem képes min. 10 másodpercig így maradni, az azt jelenti, hogy a teste olyan állapotban van, mintha 60-70 éves lenne. Vagyis lehet, hogy csak 40 éves, de a teste sokkal gyorsabban öregedett.

Amikor olvastam ezt az e-mailt, el akartam végezni ezt a gyakorlatot és ezt gondoltam: "nagy ügy, biztos vagyok benne, hogy könnyen meg tudom csinálni." Nagyot csalódtam magamban, de örültem, hogy kipróbáltam, mert nagy meglepetésemre rájöttem, hogy könnyen el tudom végezni a gyakorlatot nyitott szemmel, de teljesen más volt a helyzet, amikor ugyanezt csukott szemmel próbáltam meg!

2-3 másodpercnél tovább nem tudtam megállni egyenesen és elkezdtem inogni.

Nem fontos, hogy magasra emeljük a lábunkat, ha a belső szerveink nincsenek szinkronban, már az is kizökkent az egyensúlyból, ha csak egy kissé emeljük fel a lábunkat.

A kínaiak hatalmas tudással rendelkeznek az emberi testről.

Megnyugtató érzés, hogy a rendszeres és gyakori edzés segíthet abban, hogy visszanyerjük az egyensúlyérzékünket.

Tény, hogy a kínai gyógyászok javaslata szerint, ha naponta egy percet gyakoroljuk a Jin Ji Du Li-t, az segít a demencia megelőzésében.

Kezdetben próbálja meg csak egy kissé becsukni a szemeit, ahelyett, hogy teljesen becsukná. Ezt javasolja a kínai gyógyász, Zhong Li Ba Ren.

A Jin Ji Du Li napi gyakorlása sok betegség gyógyításában segíthet, mint

pl.:

magas vérnyomás,

cukorbetegség,

gerincbántalmak,

szenilitás.

Zhong Li Ba Ren "Jobb ha magunkon segítünk, mint ha az orvosoktól várjuk a segítséget" című könyve best-seller lett, ezt az egészségünkkel foglalkozó könyvet Kínában a legmagasabb példányszámban adták el a tavalyi első megjelenése óta. Jól mutatja a sikerét az a tény, hogy már több mint

1 millió példányt adtak el a könyvből.

A kínai gyógyászok meggyőződése, hogy szervezetünkben akkor léphetnek fel betegségek , ha a különböző belső szervek koordinációjában problémák jelennek meg, vagyis a testünk elveszíti egyensúlyát. A Jin Ji Du Li képes regenerálni a szervek kölcsönhatását, hogy megfelelően működjenek.

Zhon Li Ba Ren úgy fogalmazott, hogy az emberek többsége csukott szemmel nem képes 5 másodpercnél tovább megállni egy lábon, de a későbbiekben, ha már napi rendszerességgel végzik a gyakorlatot, akár két percnél tovább is képesek talpon maradni.

Minél hosszabb ideig vagyunk képesek megtartani ezt a pózt, annál kevésbé érezzük ezt megterhelőnek.

Miközben gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, észre fogja venni, hogy az alvás minősége, és az ön memóriája is jelentős mértékben javul. A legfontosabb, hogy ha naponta csukott szemmel egy percet gyakorolja a Jin Ji Du Li-t, nem fog szenilitásban szenvedni, (ez azt jelenti, hogy az agy egészségesen fog működni.) Zhon Li Ba Ren elmagyarázta, hogy 6 fontos meridián van, amelyek átfutnak a lábunkon. Amikor egy lábon állunk, a gyakorlat következtében érezhetünk fájdalmat, és ha ez a helyzet, akkor az ezekhez a meridiánokhoz tartozó szervek elkezdik megkapni a szükséges egyensúlyt. Ezzel a módszerrel a tudatunk és a testünk csatornái a lábainkra koncentrálnak.

Jótékony hatással van a Jin Ji Du Li gyakorlása a magas vérnyomással és a cukorbetegséggel összefüggő számos betegségre. Gyorsan megszűnnek a nyaki és gerincbántalmak, és a köszvény is megelőzhető ezzel.

Alapvető gyógymódja ez a hideg lábaknak, és az immunrendszerünket is erősíteni tudjuk.

Nem kell várnia a Jin Ji Du Li gyakorlásával addig, amíg valamilyen betegség meg nem jelenik. Szinte bárkinek ajánlható ez a gyakorlat, különösen jótékony hatású fiatalkorban, ha egészségesen naponta edzenek, nagyobb valószínűséggel előzhetik meg az adott életkorban megjelenő betegségeket.

Nem ajánlott azoknak, akiknek lábproblémái vannak és nem tudnak huzamosabb ideig talpon maradni.


 
 
0 komment , kategória:  **** Egészséges életmód**  
     1/22 oldal   Bejegyzések száma: 212 
2023.01 2023. Február 2023.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26969 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2144
  • e Hét: 2144
  • e Hónap: 9421
  • e Év: 41578
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2023 TVN.HU Kft.