Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
Nem kell tökéletesnek lennie. A világ sem az.
  2018-05-15 16:27:14, kedd
 
  A gyereknevelés és tanítás során az a legfontosabb, hogy egy gyerek mindig tudja, akkor is szeretik őt, ha nem tökéletes, és hogy ezen képes javítani. Ez olyan bizalom a felnőtt részéről, amit minden korú gyerek megérez. Hogy hisznek benne. Tévedhet és hibázhat.
Nem kell tökéletesnek lennie.
A világ sem az."

(Tari Annamária)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Élj úgy, hogy Te mindig az maradj, aki igazán vagy.
  2018-05-04 08:40:39, péntek
 
  Az önbizalmad alapja, hogy képes légy, független egyéniségként megélni önmagad, éppen ezért, eljött az ideje, hogy végre felszabadítsd magad. Ezt meg kell tenned saját magadért, az önbizalmadért, legfőképpen az önbecsülésedért. Hidd el, senkit nem tudsz megváltoztatni, és Te sem tudsz megváltozni. Annak kell lenned, aki valójában vagy. Nem a külsőségnek, és nem másoknak kell megfelelned. Neked kell jól érezned magad a bőrödben! Érezned kell, hogy mitől vagy boldog, mi az, ami felszabadít, és mi az, amire a szíved áhít. Figyeld meg magad, ahogy az emberekkel beszélsz, ahogy a mindennapi feladatodat végzed, ahogy árad belőled az energia, és ahogy átjár a boldogság. Lehet, hogy tele vagy rengeteg titokkal, rejtett képességekkel, mikről ez idáig, Te magad sem tudtál. De Téged, hidd el így szeretnek, mert Te is sugárzod, a szeretetet. Akik szeretnek, azok soha nem akarnak megváltoztatni, mert akkor az már nem Te lennél. Mindig önmagad légy, saját valód mutasd, és önbizalommal telve járd be az utad. Ha így teszel, és bízol önmagadban, a megérzéseidben, a döntéseid helyességében, akkor képes vagy, bármilyen problémát, nehézséget könnyedén megoldani. Néha állj meg, és nézz szét, hogy mindig, a helyes úton légy. Munkáddal teremts értéket, fejezd ki önmagad, és vállalj számodra, örömet okozó feladatokat. Kívánom, a munkádban, és az Életedben légy kitartó, és kreatív, mert hidd el, az Élet nem mindég borús, csak akkor, ha azzá teszed. Élj, hát a fényben, a boldogságban, és a nevetésben! Élj úgy, hogy Te mindig az maradj, aki igazán vagy.  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
TÜRELem
  2018-05-04 08:32:09, péntek
 
 

Mostanra értettem, meg mit jelent türelmesnek lenni. Nem azt jelenti, hogy beletörődünk abba ami van, hanem azt hogy hiszünk magunkban és abban hogy minden akkor érkezik az életünkbe amikor alkalmasak vagyunk a befogadására.

A türelem egy pozitív energia, akkor tele vagyunk HIT-tel, bizalommal és boldogan várunk.
Nincs benne sürgetés, ragaszkodás, kapkodás, erőszak stb... semmi negatív energia. Tisztában vagyunk azzal, hogy elérjük, megteremtjük amire vágyunk.
Azok a legsikeresebb és egyensúlyban lévő emberek akik megtanultak várni.
Kíváncsi vagy hogyan érhető el?

Az első dolog pontosan tisztában kell lennünk azzal mit szeretnénk és tudjuk, hogy a lehetőségek szépen megérkeznek ahhoz hogy meg tudjuk valósítani.
A második dolog Kérj és Adatik a lehetőség, semmit nem adnak ingyen, ez nem azt jeleni hogy ma kérünk és holnap már a markunkban van.
Az Univerzumban egyensúly van. Az egyensúly eléréséhez türelmet erősítjük magunkban.

A munkát Önmagunkkal kezdjük, megerősítjük magunkban a hitet, türelmet, kitartást hogy képesek vagyunk elérni a céljainkat. Türelem legfőképpen Önmagunkhoz, hogy az akadályainkat megtaláljuk, kitisztítsuk és újra írjuk, és naponta programozzuk a sejtjeinket a céljaink elősegítésére.

Tudd hogy erős a hited, kitartásod és a türelmed, minden megérkezik amikor alkalmassá válsz a fogadására!
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Az álom a valóság egyik arca
  2018-05-04 08:29:10, péntek
 
  ÁLOM ÉS VALÓSÁG

Az álom a valóság egyik arca. Ahhoz hogy ki tudjunk teljesedni igazán, egy álom létfontosságú, amely elég nagy ahhoz hogy ezért elkötelezzük magunkat mellette és igazi kihívásnak éljük meg. Az álmot tárgyiasítjuk a céllal és konkrét tervet dolgozunk ki a megvalósításra. Ezért minden nap magunk elé helyezzük, energiát adva a megvalósulásnak, a lehetőségeknek az ötleteknek amelyeket végig gondolva minden nappal teszünk szorgalmasan a megvalósulásáért.
Célszerű rövid távokra lebontani az utat, hogy közben az akadályok legyőzésével, egyre nagyobb önbizalommal tudjuk a következő távot megtenni. Ha fókuszban vagyunk, akkor megtalál minket minden ötlet, segítség és mi rá fogunk ismerni. A céljainkra való fókuszt, és azok megvalósulását két dologgal erősíthetjük, a vizualizációval és a megerősítésekkel. Az úton szépen kifejlődik a kreativitás, a türelem, a kitartás.
Az előre tervezés kiszámíthatóvá teszi napjainkat és minket is. Ez nem jelenti azt, hogy unalmasan éljük az életünket, inkább azt, hogy tudatában vagyunk annak, mit szeretnénk elérni és hogyan. Egyben hajlandók vagyunk tenni is érte, miközben fontos megőrizni a rugalmasságunkat. Minden tervezésünk ellenére sem fognak mindig úgy alakulni a dolgaink, ahogy szeretnénk.
Az önmunkának és a kikapcsolódásnak a nagy tervek megvalósításában ugyanúgy szerepe van, mint a kemény és alázatos munkának. Jól felépített tervünkben a legfontosabb megtalálni az egyensúlyt. Egyensúlyt a munka és pihenés, a gondolkodás és cselekvés között, ezek adják meg az élet igazi értékét. Ez a kiegyensúlyozottság nyújtja az értéket és az örömteli életet.
Kipróbálható, használható fejleszthető módszerről van szó, ezért ápolnunk és tanítanunk kell őket, hogy a gyermekeink már szilárd alapokra építkezhessenek. Alkalmazásukkal nem csak ideiglenes, mulandó örömöket szerezhetünk, hanem életünket tartalmasnak, hasznosnak, értékesnek tekinthetjük.
Az élet ennyire sem lenne élhető, ha nem tennénk másokért. Sokan vannak köztünk, akik hajlandók áldozni, pénzben, energiában, szakértelemben, és azt mások szolgálatába állítani. Egy jobb ügyért, egy jobb helyzetért, egy jobb világért munkálkodnak. Biztosan mindig lesz mit javítani, lesz hol segíteni, de amíg a jobbító tenni akarás bennünk van, és kifejezésre juttatjuk, addig jó irányba toljuk az emberiség szekerét. Méltósággal érezhetjük magunkat embernek, és ezt az érzést átadhatjuk minden embernek. A kiteljesedett, sikeres élethez ezek a legjobb lépcsőfokok.

Álom és valóság?
Szerinted?
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Találd meg az utadon a változásod kapuját
  2018-05-01 08:00:15, kedd
 
  A mai napon legyen az a pillanat, ami a Most pillanata, amikor megérzed, hogy eljött a változás ideje. Ne arra várj, hogy valaki elindítson, vagy, a szerencse az ajtódon bekopogjon! Találd meg az utadon a változásod kapuját, ha kell, dörömbölj, de ne fordulj vissza, ha valami nem sikerül. Hidd el, sokkal biztosabb, ha megszünteted a kiszolgáltatottságot, ha bízol Önmagadban, abban, hogy a változásod kapuja megnyílhat. Légy határozott, és döntsd el, milyen változásokat szeretnél elérni az Életedben. Engedd el a múltat, a fájdalmakat, melyek még most is felzaklatnak. Önmagad boldogságával töltsd meg a szíved, hogy tudj másoknak is adni szeretetet. Figyelj a megérzéseidre, hallgass a belső hangodra, és ne engedd, hogy mások becsapjanak. Nehéz lesz szembenézni az igazsággal, a hazugsággal, és a sok ármánnyal. Épp ezért, bízz nagyon magadban, a Hitedben, mely segít, hogy a változás kapuját megnyithasd. Adj magadnak szabadságot, és boldogságot! Alakítsd úgy az Életed, hogy minden nap örömöd leld benne. Szabadulj meg a terhektől, és fogadd az új energiát, az Égiektől. Érezd, ahogy az Életed újra megtelik színekkel, szeretettel, és ragyogó fényekkel. Kívánom, légy erős, és magabiztos, akiben a változás tüze, már ott lobog. Tápláld, és óvd, így mindig veled lesz, a boldogságod.  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Vállald, a döntésed következményeit.
  2018-04-29 08:34:28, vasárnap
 
  Vállald, a döntésed következményeit. Minden döntésed egy új lehetőség, egy új esély, amit az Élet még meg akar mutatni Neked. Indulj el a saját Életedben, járj a saját utadon. Menj, ne nézz vissza a múltba, de az útkereszteződésben, hallgass minden okos szóra. Hallgasd meg, mit súg a szíved, de az észérveket sem feledd. Döntened kell biztosan, és határozottan. Vedd észre az új lehetőségeket! Tudom, az Élet olykor szörnyen nehéz tud lenni. Éppen ezért, kerüld azokat, akik felajánlják a könnyebb utat, és hazugságokkal, ,, szép ,, szavakkal akarnak hatni, a szívedre. Ne engedd, hogy elvegyék tőled az álmaidat, terveidet. Fuss, menekülj, míg lehet, és tudsz a csalók hálójából. Ne feledd: ott rejtőznek benned a kitartás, a bátorság, és a remény magvai. Ha a gondolataid, és az akaratod erőssé válik, képes leszel növekedni, fejlődni, elfogadni magad. Ha újra tudod szeretni önmagad, mentálisan, és fizikálisan is egészségesebb leszel. Állj ki egyenes derékkal -nem megtörve -, minden általad hozott döntés mellett. Az Élet vihara így is megtépáz néha, de a szeretet, és a szilárd elhatározás, segít talpon maradni. Célod elérésében, saját magaddal, és másokkal szemben is, légy rugalmas, és türelmes. A helyes döntéseid segítenek, hogy megtaláld az igaz Barátod, és Társad. Kívánom, a szívedben lévő szeretet segítsen, adjon erőt, és kitartást, hogy tudj helyesen dönteni. Találd meg azt a helyet, ahol boldog, és vidám lehetsz, s így, új Életet kezdhetsz  
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
A jó a legjobb ellensége.
  2018-04-28 17:59:22, szombat
 
  A jó a legjobb ellensége.

Láttál már olyant, hogy valaki utálta a munkahelyét, mégis minden nap bejárt dolgozni? S olyant, hogy valaki boldogtalan volt a kapcsolatában, mégsem lépett ki belőle? A változástól való félelem egy igen erős akadály tud lenni abban, hogy az ember igazán boldog legyen. Nem tetszik valami? Ne söpörd a szőnyeg alá!
Az első és legfontosabb lépés, hogy felismerd, ha valami nem olyan, amire vágysz. Az élet egy ajándék és túl rövid ahhoz, hogy ne úgy éld, ahogy neked jó. Ha nem szereted a munkahelyed, ne próbáld meggyőzni magad arról, hogy lehetne rosszabb is. Ha nem vagy boldog a párkapcsolatodban, ne mondogasd magadnak, hogy de legalább jól keres / nem ver meg / nem csal meg stb. Ezek olcsó vigaszok és te is nagyon jól tudod, hogy semmit nem segítenek abban, hogy te boldog légy.
Megérdemled a legjobbat!
Nem elég jónak lenni,a legjobb kell. Vigyázz mire vágysz, mert a végén megkapod! Mondja az igaz mondás!
Győzd le a félelmeidet
Természetes dolog, hogy félsz. Az ismeretlentől általában mindenki tart. A félelmeken úgy lehetsz úrrá, ha gondolataidat pozitív irányba tereled. Csigázd fel az új iránti izgalmat magadban!
Egy változás akkor tud igazán simán menni, ha tervezel,célokat TŰZÖL KI MAGADNAK. Tervezz meg minél több részleteT.Viszont....számolnod kell azzal is, hogy nem fog minden simán menni,AKADÁLYOK JÖHETNEK,de ne téveszd szem elől a célod.
Az egyik legnagyobb hiba, amit elkövethetsz az, ha a múlttal foglalkozol, mert akkor nem haladsz előre.
Az élet nem mindig olyan útra terel, amilyenre vágysz, ezért merned kell változtatni és azt az utat választani, ami számodra tökéletes.
Bizonyára érezted magad már magányosnak és megélted ,,a nem vagyok szeretve,nem vagyok elég jó" érzését. Ennek oka,a szellemi otthonod hiányából és tanulási feladatodból ered. Mivel először mindenki a megtapasztalás útján halad, mely néha árnyékos néha fényes földi út ami egyrészt ráutaltságból,másrészt a szellemi és lelki harmónia hiányából adódóan, mindenki a külvilág az emberek felé fordul, hogy figyelmük és elfogadásuk által érzékelje önmagát és helyét a földi világban.
Mindez tudatlanságból, a figyelemért, az elfogadásért, a biztonságért, a szeretetért, valódi lényét háttérbe szorítva. A szellemi önvalódnak és a lelki önvalódnak eggyé kell válnia, egymást át kell ölelniük.
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Talán a megszokás, vagy a félelem a változtatástól
  2018-04-28 17:54:19, szombat
 
  Olykor éveket húzol le olyan ember mellett, akivel már utad rég nem fut össze. Talán a megszokás, vagy a félelem a változtatástól, az egyedülléttől. Az is lehet, hogy még a csöppnyi szeretet, az emlékek, ami összeköt kettőtöket. Viszont érzed, hogy nem jó, nem találod mellette helyed. Mennél, maradnál, már magad sem tudod. Viszont be kell látni, hogy ha már nem megy, akkor el kell engedni egymás kezét, hisz az ember legszebb éveit képes elvesztegetni csupán félelemből. Két embernek addig van maradása egymás mellett, amíg tudtok mit mondani a másiknak, amíg a kapcsolat, a másik fél folyamatosan tanít, többé tesz. Mikor van miért, van kiért áthidalni a problémákat, együtt legyőzni azokat, kéz a kézben. Együtt, egymásért, önmagadért."

(Golden Dawn)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Gondold újra az életed!
  2018-04-18 07:27:32, szerda
 
  Semmi okod arra, hogy elhagyd magad! Bármi is történik a világban, nem indok arra, hogy rosszul érezd magad. Mások hatással lehetnek az érzéseidre, de ne hagyd, hogy ők alakítsák a magadról alkotott képed! Az eseményeket az határozza meg, hogyan állsz magadhoz. Mennyire tiszteled, becsülöd lényed? Ha nem vagy hajlandó megelégedni, csakis a legjobbal, meg fogod kapni.

Ha beletörődsz abba, ami körbevesz, nem sok esély van egy pozitív irányú változásra.
Döntsd el, hogy jobban megbecsülöd magad, és elhagysz minden méltatlan helyzetet, amely aláássa önbecsülésed. Ha tiszteled magad, mások is tisztelni fognak. Ha hagyod, hogy megalázzanak, magad ellen hívod a sorsot.

A nyugalmat, a békét, a szeretetet elsőként magadban kell életre kelteni, majd a külvilág ugyanezt sugározza vissza Rád.

Ne feledd: A félelem fél-elem. Attól félsz, amit nem értettél meg. Ami fél, még nem egész Benned. Nem kerek. Ezért törekedj mindig a megértésre. Ez hozza el a feloldozást. Ennek az ellentéte az egész-ség. Amikor érted az egészet. A fél-elem megbetegít.

Nyilatkoztasd ki, mire vágysz, és milyen változásokat szeretnél eszközölni. Kérd a segítőidet abban, hogy észrevedd a lehetőségeket, amiket küldenek Neked.

Bízz magadban még akkor is, ha úgy érzed, az utóbbi időben semmi nem sikerül. Miért ne változhatna meg éppen most minden? Hidd el, a hozzáállásod dönti el, mit fogsz teremteni.

Ne rémítsen meg a világ kegyetlensége. Ne engedd, hogy befolyásoljon az, amit emberek tesznek körülőtted!

Bár meggyőződésem, hogy 2018 nem feltétlenül a boldogság éve, a számtalan természeti- és lelki katasztrófa ellenére, a Te világod lehet mesés. Ha képes vagy felemelni a gondolataidat, a sors ehhez mérten felemelő helyzetekbe sodor, és azt fogod észrevenni, hogy a világ csodás hellyé változik.

Végy most sorra mindent, amiért hálás lehetsz. Adj energiát a pozitív gondolatoknak, ezzel is teremtve a jót.
Csodás teremtéseket kívánok Nektek!

Mohácsi Viktória (https://elozoeletek.blogspot.hu)
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
Három fegyverünk van a szorongások ellen:
  2018-04-17 15:51:04, kedd
 
  Három fegyverünk van a szorongások ellen:

- a kapcsolatok teremtése,
- a szembenállás
- és a vállalt magány.

1. Tudunk jóban lenni a világgal -
ez a kapcsolatteremtés képessége.

2. Tudunk nemet mondani arra, ami
ellen erkölcsi érzékünk tiltakozik -
ez a szembenállás képessége.

3. Tudunk
egyedül maradni, ha éppen arra van
szükség - ez a vállalt magány."
Popper Péter
 
 
0 komment , kategória:  SZEMÉLYISÉGFEJLESZTÉS  
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 101 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 104 db bejegyzés
e év: 734 db bejegyzés
Összes: 31464 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 639
  • e Hét: 7621
  • e Hónap: 78730
  • e Év: 477225
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.