Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
Agyféltekék összehangolása
  2021-10-06 09:46:44, szerda
 
  Agyféltekék összehangolása, koncentráció, emlékezőképesség, pszichogén köhögés
Égi kegyelem mudra
A memóriám helyreállításának első állomása volt ez a mudra. A mai napig nem felejtettem el az érzést, amikor e mudra után felismertem, hogy már nem keresgélem a szavakat, eszembe jutnak régen elfelejtett nevek ... csodálatos volt ... Ez két éve történt és a mai napig működik 🙂
Figyelemzavaros 10 éves kislánynál is jelentős változást hozott a koncentrációban és a pszichogén köhögés megszüntetésében.
Nincs hozzá megerősítés, ezért kreáltam egyet, hogy az energiát a megfelelő helyre tudjam küldeni mások gyógyítása esetén. Őszintén szólva, magam gyógyításánál is elmondtam. (Megerősítés mániás vagyok ...)
Minden esetben 3 hétig csináltam, gondolatban mondtam a megerősítést és a mantrát.
Ujjtartás: A jobb hüvelyk-, jobb mutató-és jobb középső ujj hegyének összeérintése, a többi ujj ökölbe görbítve.
Testi hatása: Összehangolja a két agyféltekét, jó hatással van a szemekre, a fülekre, serkenti a tobozmirigy működését, életenergiával tölt fel. Jó hatással van az orrvérzés és az orrpolip ellen. Megszünteti a mentális tényezőkből eredő fiziológiai működészavarokat (fogcsikorgatás, pszichogén ásítás, csuklás, köhögés, ciklusos hányás), csökkenti a neurotikus zavarok, szorongásos neurózis, hisztéria, neurotikus depresszió, hipochondria tüneteit. Fokozza a koncentrációt és az emlékezőképességet.
Lelki hatása: állandóság, törvénytisztelet, nyitottság, asztrális tájékozódóképesség, szerető gondoskodás, lelki átlényegülés, anyagi áldozathozatal, angyali védőszárny, önmegőrzés, anyagi vonzódástól mentesség áldásimpulzusa.
2016. 4. kiadás
177.o.
Mentális hatása: Égi Kegyelem, spirituális beállítottság, minden intellektuális képesség felkeltése, bölcsesség megosztása, tudatos tevékenység.
Megerősítés: Áradjon az isteni gyógyító energia a mentál világból XY mentáltestébe, onnan íródjon át az asztráltestébe, majd a fizikai testébe és egyre erőteljesebben hangolja össze a két agyféltekét, serkentse a tobozmirigy működését, fokozza a koncentrációt és az emlékezőképességet A legmagasabb áldás megvalósulása nevében ÁMEN.
Mantra: jao. jjjaaaooo.
(A zölddel írt szövegrészek Késmárki László könyvéből vett idézetek.)
https://kincseslada2017.blogspot.com/.../label/tobozmirigy
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
A mudrák
  2018-07-14 13:23:42, szombat
 
  A mudrák [kéztartások] bizonyos áramkörök összekötésére szolgálnak az ujjakban, és
visszairányítják az életerőt a kinyitás alatt álló csakrához


 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Az öngyógyító kéztartás
  2018-06-04 11:58:06, hétfő
 
  Gyan Mudra

Ez a mozdulat pozitív hatással van a memóriára és a kreativitásra, a szellemi készségeket fejleszti elsősorban.







Varun Mudra

Ez az ideális gyógyító kéztartás azok számára, akik izületi gyulladásban szenvednek, hormon zavaraik vannak, vagy a kiszáradás veszélye is fennáll.







Aakash Mudra

Ez a póz méregteleníti a testet, felfrissíti az elmét és oldja a feszültséget.






 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Gyűrű az ujjakon
  2015-05-26 02:42:04, kedd
 
  Az emberek általában az anyagi helyzetük kifejezésére, ujjuk dekorációjaként vagy valaminek a szimbolizálása érdekében hordanak gyűrűt. Azzal a választásukkal azonban, hogy melyik ujjukra húzzák, jóval többet árulnak el magukról, belső motivációikról a külvilágnak, mint amennyit szándékoznak.

Azzal ugyanis, hogy gyűrűt húzunk rá, mintegy megtámogatjuk az adott ujjat, kiemelve fontosságát az életünkben. A külső szemlélő számára ez annak a jelzése, hogy a kéz tulajdonosa a tudata alatt nagyobb hangsúlyt vagy megerősítést szán az adott területnek. Még akkor is így van, vagyis árulkodik rólunk, ha örököltük a gyűrűt, és egyedül erre az ujjunkra tudjuk felhúzni.

A Jupiter-ujjon például az egót hangsúlyozza ki, és hiú, ambiciózus természetet jelez. A mutató ujjra húzott gyűrű viselője szélsőséges önimádatát és hatalomvágyát vagy alsóbbrendűségi érzését fejezi ki.

A Szaturnusz-ujjon lévő gyűrű a materialista szemléletmódról árulkodik. A középső ujjukon azok hordanak gyűrűt, akik stabilitásra és rendre vágynak, értékelvűek, törődnek a családjukkal, s a háztartás pénzügyeit és anyagi dolgait intézik.

Azóta, hogy az Apolló-ujjat a szívvel hozzák összefüggésbe, és azt mondják, hogy az érzelmeket szimbolizálja, gyengülőben van az a hagyomány, hogy a jegygyűrűt ezen az ujjon szokás viselni. Ez sokak számára inkább már a társkapcsolat sikerességének a jele. Más gyűrű ezen az ujjon viszont azt jelzi, hogy tulajdonosa fontosnak tartja, milyen képet alkotnak róla, ezért a különféle előadóművészek gyakran hordanak gyűrűt ezen az ujjukon.

Egyesek szerint a Merkúr-ujjon a gyűrű tulajdonosa szexuális gátlásáról árulkodik. Mások viszont azon a véleményen vannak, hogy ezzel tulajdonosa épp az ellenkezőjét, vagyis erős nemiségét, érzékiségét próbálja hangsúlyozni. És azt sem szabad elfeledni, hogy gyakran húznak a kisujjukra gyűrűt azok, például írók, közszereplők, akik a kommunikáció területén tevékenykednek.

A hüvelykujjon azok viselnek gyűrűt, akik céljaik eléréséhez nagyobb elszántságra, belső erőre és energiára vágynak.

Aki viszont mindkét kezén sok gyűrűt hord, e szokásával bizonytalan, problémás személyiségéről árulkodik. Ez gyakori a kamaszoknál, amikor megpróbálnak beilleszkedni a felnőttek világába, vagy azokon az embereken, akik ellenségesek környezetükkel, vagy valamilyen módon elkülönülnek a közösségtől.


Forrás : Link



A gyűrű három fő tulajdonsága: a védelem, a gyógyítás és az intúíció erősítése.

A védelemről már beszéltünk , így most következzék a gyógyítás ismertetése. Képes a gyógyításra is (természetesen kiegészítő kezelésként) mert helyre állítja az energetikai egyensúlyt, a szervezet öngyógyító képességeit beindítja, és fájdalomcsillapító is egyben.

Mivel az ujjakon is vannak meridián végződések - mely energiapályák összeköttetésben vannak a test többi szerveivel is - így minden ujjon más-más területre fejti ki gyógyító hatását a gyűrű. Tehát minden ujjon hordható, attól függően, hogy milyen szerv gyógyításáról vagy fájdalom csillapításáról van szó, így most részletesen felsoroljuk a különböző ujjak és a gyógyítás területeit.

A gyűrű viselése a hüvelykujjon (a hüvelykujj a Vénusz bolygó hatása alá tartozik) saját szervezetünk öngyógyító erőit az alábbi betegségek gyógyítására összpontosíthatja (természetesen az orvosi és természetgyógyászati kezelés kiegészítése képpen): köhögés, fulladás, vállfájdalom, fejfájás, asztma, mandulagyulladás, torokfájás, arcidegbénulás.
A gyűrűt a hüvelykujj felső ujjperecére helyezve serkenthetjük a tobozmirigyet, a nyúltagyat, a szemeket, a mellet és a fejbőrt. Az ujjtövön viselve pedig a csecsemő mirigyet. A kirlián féle fényképen (elektrofotográfia) amely a biomező sugárzását rögzíti, a hüvelykujj a tüdő és a nyirok rendszer állapotát mutatja.
A lélekre vonatkozóan: a szépségre való fogékonyság, az akaraterő és az intuíció erősítése, az impulzív reakciók ellenőrzése, a belső harmónia.

A gyűrű viselése a mutató ujjon a következő testi betegségeket gyógyítja (a mutatóujj a Jupiter bolygó hatása alá tartozik): fej és fogfájás, bőrbetegség, látási zavarok, eszméletvesztés, fájdalomcsillapítás, emésztési zavarok, a máj és vastagbél működése. Az ujj végén viselve pozitív hatást gyakorolhat a homlok és az arcüregre. A mutatóujj kirlián-féle fotója a gerinc, a gerincvelő, és a vastagbél állapotát mutatja.
Lelki terület: a világ megértése, az önfejlesztés, a szellemi fejlődés igénye. A gyűrű mutató ujjon való viselése a dohányzásról való leszokáskor is ajánlott.

A gyűrű viselése a középső ujjon a következő betegségek leküzdésében segít (a középső ujj a Szaturnusz bolygó hatása alá tartozik): szívburok gyulladás, mellkassi nyomás érzés, kézreszketés, láz, orrvérzés, gyomorbántalmak, túlzott izzadás. Az ujj felső, köröm közeli részén viselve serkenthetjük a nyelőcsövet és a szervezet vérellátását. Az ujj közepén viselve a torokra hatunk, az ujjtövön pedig az orra és a fogakra. A középső ujj a meridiánrendszernek azon részéhez kapcsolódik, amely a vérkeringésért felel.
Lelki terület: a Szaturnusz konszolidál, erősíti a meglévőt, rendszeresít, kikristályosítja az eszméket, önfegyelmet ad. A középső ujjunk a legrejtettebb gondolatainkat és vágyainkat mutatja meg. Segítséget nyújthat pánikbetegségek, hisztéria, álmatlanság és szexuális zavarok esetén.

A gyűrű viselése a gyűrűs ujjon a következő betegségek gyógyításában segít (a gyűrűs ujj a Nap hatása alá tartozik): fejfájás a halánték környékén, szédülés, fülzúgás, nátha, megfázás, gégegyulladás, hiperaktivitás csökkenése. Az ujj középső részén viselve segíthet a migrén gyógyításában, az ujjtövön pedig serkentően hat a máj és az epe működésére. Kirlián féle fotója a hormonrendszer állapotát mutatja meg.
Lelki terület: A Nap az individualitást, a vitalitást és az alkotó energiát képviseli. A saját akarat kifejezéséért és az önértékelésért felel.

A gyűrű viselése a kisujjon a következő eredményt adja (a kisujj a Merkúr bolygó hatása alá tartozik) a testre vonatkozóan: segíthet szemgyulladás, pajzsmirigyproblémák, a vékonybél működési zavarai és fülfájás esetén, relaxáló, fiatalító hatású. A kisujj középső része a nemi szervekhez kapcsolódik, az ujjtövön való viselés enyhítheti a fülbetegségeket.
Lelki terület: racionális gondolkodás, kommunikáció, a tudás megosztása, memorizálás, logika, kapcsolatteremtés.

Ujjaink és belső szerveink kapcsolatát leginkább a kínai medicina térképezte fel a meridián rendszerről szóló tanban. Röviden: a hüvelykujj a tüdővel, a mutatóujj a vastagbéllel, a középsőujj a szívburokkal, a gyűrűs ujj a hormonrendszerrel, a kisujj pedig a szívvel és a vékonybéllel áll kapcsolatban.


Forrás : Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Fájdalomcsillapító pontok a kézen
  2015-05-15 12:44:44, péntek
 
 


Link




Gyógyító kéztartások- Mudrák : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Válassz egy mudrát !
  2015-03-22 09:33:18, vasárnap
 
  Herceg Petra

A mudrák, vagyis szimbolikus kéztartások, buddhista és hindu meditációs elemek. A mudra szanszkrit szó eredeti jelentése ‘pecsét' vagy ‘ismertetőjel'. Segítik az elmélyülést, az energia aktivizálását, és energetikai védelmet nyújtanak a test és a lélek számára.



A keleti gyógyításból is ismert kéztartásokat, a mudrákat szinte bárhol és bármikor végezheted, hiszen csak ujjaidat kell ehhez használnod.

Kattints az egyik lapra, és tudd meg, melyik mudrára van éppen szükséged! Ne feledd, nem elég, ha csak kattintasz, gyakorolnod is kell a kéztartásokat ahhoz, hogy az egyensúly helyreálljon!


Válassz egy mudrát! | Ezotéria | Női Portál : Link


 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
A mester-mudrák
  2015-02-25 11:41:38, szerda
 
 



Középső Oszlop-mudra

Ujjtartás: A két hüvelykujj, a bal kisujj és a bal mutatóujj hegye összeér, a többi ujj legyezőszerűen széttárva. A kezeit szív előtt tartsa.

Testi hatása: Jótékonyan hat a szívre, a központi idegrendszerre, a nemi szervekre és a mozgásrendszerre. Hatalmas életenergiával tölt fel. Alkalmazható a központi idegrendszer gyulladásos betegségeire (agyhártyagyulladás, gerincvelő-gyulladás, trombózis) és a központi idegrendszer öröklődő és egyéb betegségeire (Alzheimer-kór, sclerosis multiplex, epilepszia, Parkinson-féle betegség, kóros mozgászavarok, migrén).

Lelki hatása: művészi adottság, látomás, Isten előtti őszinte meghódolás, mások kedvébe járás, felvidítás, jézusi szeretet, nevetés, karma ledolgozása fejlődés révén, kölcsönös megértés, teljes megtisztulási szándék, igazság elérése.

Mentális hatása: egység, akarat-koncentráció, szellemi befolyás, énnel való tudatos egység, teljes egyensúly, vágymentes tapasztalás.


Az egészség őrei - A mester-mudrák - HarmoNet : Link
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Mudrák
  2014-12-16 17:33:13, kedd
 
  Gyógyítás: Mukula mudra (videó): : Link

Tudatváltás Mudrák: : Link



 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Az áldás mudra
  2014-12-12 12:25:19, péntek
 
 



Késmárki László: Gyógyító kéztartások c. könyvében különböző kéztartások mellett az Áldás mudra is megtalálható:

Az áldás mudra

A kezekből áradó energiát ősidőktől használják arra, hogy tárgyakat, helyeket, tereket, embereket, vizet, ételt magnetizáljanak különféle célból. A magnetizálás aktusa a felszentelés. Az áldás egy sajátos formája a felszentelésnek. Az áldás mudra az áldás tettét vagy a felszentelést könnyíti meg.

A bal kéz a szív fölött, a jobb kézen a hüvelyk-, a mutató- és középső ujj felemelése - a gyűrűs- és kisujj tenyérbe hajlítása - az éter, levegő és tűz elemek formális rítusa. Legmagasabb Énünk kódját nyitja meg, jelt adva azoknak a magasabb lényeknek, akiktől az együttműködést várjuk.

Az áldást (barokah) végző személynek - aki az Isteni Szellemmel tiszta eszközökön keresztül végzi dinamikus operációit - testét, lelkét, szellemét a megfelelő módon be kell hangolnia. Az energia akkor változik nála erővé, ha az fel tudja venni egy bizonyos minőség formáját, és a hit manifesztáló erejével meg tudja tölteni azt.

Ezzel a mozdulattal a következő módon lehet megáldani egy tárgyat, vagy személyt:Ráhangolódás az egyénre - szellemi és érzelmi fókuszálás.

A szellemi és érzelmi kapcsolódás kialakítása után képzelje el, hogy fény árad a korona csakráján keresztül szemöldökei közé (a harmadik szemébe), majd a szívcsakrájába, onnan az áldást osztó jobb kezébe.

Mondja az áldás szövegét: ,,Elohim, Elohim, Elohim! Felkérem a Világegyetem angyali erőit a Legmagasabb Egység nevében, Megnyilvánuló Isten Szellemem és Krisztus Tudatom nevében, hogy xy-t hassák át az Igazság, a Fény, az Élet és a Szeretet erejével. Ateh Gadol Le Olam AMEN. AMEN. AMEN. - utóbbit keresztvetéssel.

Lássa, hogy a személyt vagy tárgyat pontról pontra beburkolja a fény, öröm, béke, boldogság tölti meg lángoló isteni ragyogással. Pecsételje le a lehívott energiákat a személy aurájába egy keresztvetéssel."

(Mindenképpen érdemes kipróbálni, mert különleges élményt “ad".)

A fentiek szerint, amikor másokat megáldunk, közvetlenül Isten jóságát közvetítjük, és örök törvény, ha valamit szívből és önzetlenül kívánunk, annak jótékony ereje eljut a címzetthez, majd többszörösen visszaszáll ránk. Ezért mondja tanítás; ,,Csak azt kívánd másoknak, amit magadnak is kívánnál" - így tulajdonképpen, ha valakinek áldást küldünk, az rajtunk is segít.

Mint minden feltétel nélküli cselekedet, ez is csupa haszonnal jár! ( :

Küldjünk ,,Áldást" mindennap, mert a jó és igaz szavakra a mai világban mindenkinek fokozottan szüksége van.

Forrás: Világok.hu









 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
Prana mudra
  2014-12-07 11:49:40, vasárnap
 
  Aktiválja az alap csakrát, és növeli a vitalitást. elvégezhető naponta egyszer félórás időtartamig, vagy napi három alkalom 15-25 percig. a hüvelyk,-gyűrűs és kisujj vége érintkezik, a mutató- és a középső ujj nyújtva marad. ez a mudra gyakorolható két kézzel.
A gyökércsakrára hat, növeli a szerelmi késztetést, a vitalitást, és csökkenti az idegességet.
Érints össze a hüvelyk-, a gyűrűs- és a kisujjad hegyét, míg a többit nyújtsd ki.
Két kézzel végezd a gyakorlatot.
Ideális amikor fáradtak és idegesnek érezzük magunkat, valamint a látás javításában is segít.






Kézjóga, mudrák : Link

Gyógyító kéztartások - Mudrák : Link

Szépítő kéztartások : Link

Szép arcbőrért
- Fénylővé tevő kéztartás (Bhrajaka-mudra)

Mudra: A bal gyűrűsujj hegyének összeérintése a jobb középső- és hüvelykujjal.

A mudrát 3 percig a köldök, 3 percig a csecsemőmirigy, majd 3 percig a 3. szem magasságában tartsa!

Javallat: Gyulladásos bőrbetegségek, kiütések, lepra, orbánc, kelések, tályogok, anyajegyek, pikkelysömör, pattanás, papulák, gyulladások, mitesszer, hólyagos bőrbetegség, lichen, heg, bőrviszketés, bőr Kaposi szarkómája, bőrpír, ekcéma, verejtékmirigy-tályog és lelki-bakteriális bőrirritáció meglétekor kiváló gyógyír. Fokozza az emocionális tápanyagok, érzések, vágyak, lelki benyomások keringését.

Mantra: lam aum. A mantrát mély belégzés után rezegtesse: llaamm aauumm.

Légzéstípusa: A jobb orrlyukon be- és kilégzés a szív- és tüdő tájékára (mellkasi légzés).
 
 
0 komment , kategória:  Képek - Kezek, mudrák  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 70 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 954
  • e Hónap: 9624
  • e Év: 65557
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.