Regisztráció  Belépés
lenke1964.blog.xfree.hu
Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább. "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még a... Varga Lenke
1964.08.18
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
31 hihetetlen és érdekes dolog
  2017-05-04 09:57:21, csütörtök
 
  31 hihetetlen és érdekes dolog, amit sajnos az iskolában nem tanítottak nekünk

Lássuk be, suliba legfeljebb csak a társaság, a barátok és a románcok miatt szeretünk járni. Persze jobb esetben mindenkinek van 1-2 kedvenc tárgya, de a többit leírhatatlanul unalmasnak, szürkének, érdektelennek találjuk illetve találtuk. Az idő felfoghatatlanul lassan vánszorog a suliban, kinek a töri-, kinek a matek órákon. A tananyag nagy részére szükség van, de sokkal érdekesebben is le lehetne adni az anyagot. Egy-két színes adalék, izgalmas tény és döbbenetes adat felkelti a diákok figyelmét, és sokkal jobban érdeklődnek a téma iránt. A jó tanárok erre mindig figyelnek! Mi most igazán jó tanárok leszünk, ráadásul minden tantárgyat érintve elmondunk egy-két döbbenetes tényt, amelyről eddig valószínűleg nem hallottál.


Ja, és még valami: ezek a tények egytől-egyig igazak. Ha kételkednél a hitelességükben, nyugodtan keress rájuk a Google-ben!

Földrajz és történelem

1. Az űrből nézve a mai napig látni lehet a Kelet- és Nyugat-Németországot elválasztó képzeletbeli határt, a közvilágításhoz ugyanis más típusú izzót használnak.


2. Caligula római császár egyszer úgy döntött, hogy háborúba indul a tenger Istene, Poszeidón (Neptunus) ellen. A háború nagyjából abból állt, hogy a katonák véletlenszerűen dobálták a vízbe lándzsáikat.

3. Manapság kétpercenként több képet készítünk összesen, mint az egész emberiség a teljes 19. században.

4. Kleopátra korban közelebb élt az első Holdra szálláshoz, mint az egyiptomi piramisok megépítéséhez.

5. A Mount Everest tetején van térerő.

6. Ha érdekelne, el kell hogy keserítsünk, hogy soha nem fogjuk megtudni, hogy ki volt a tűzcsap feltalálója, ugyanis Washington állam szabadalmi irodájában elvesztették a vele kapcsolatos szabadalmat 1836-ban.

7. Neil Armstrongnak ki kellett töltenie egy bevándorlási formanyomtatványt, miután visszatért a Holdról az Egyesült Államokba.

8. 14 évvel a Titanic elsüllyedése előtt készült egy novella egy Titán nevű óceánjáró hajó balesetéről, mely rengeteg részletében megegyezett a Titanic későbbi tragédiájával. A novella íróját később többen is időutazónak tartották.

9. Angliában közel 300 éven keresztül a francia volt a hivatalos nyelv.

10. Amikor a Warner-testvérek megalapították filmstúdiójukat (Warner Bros.), az Oszmán Birodalom még létezett.

Biológia

11. Majdnem száz százalék annak a valószínűsége, hogy egy pohár vízben van legalább egy olyan molekula, amely korábban keresztül ment egy dinoszauruszon.


12. A Tyrannosaurusok és a Sztegoszauruszok létezése között eltelt idő több mint a Tyrannosaurusok és a mai ember között eltelt idő.

13. A kolibri az egyetlen madár, amely tud hátrafelé repülni.

14. A koala ujjlenyomatát nem lehet megkülönböztetni az emberétől. Még elektronmikroszkóp alatt vizsgálva sem.

15. És ha már itt tartunk: a ‘koala maci' valójában nem is medve. A koalák erszényesek, és nem tagjai a medvék családjának.

16. A medveállatkák a legstrapabíróbb élőlények a Földön. Olyan szélsőséges körülmények között is képesek életben maradni, mint az örökfagy (olyan talaj, amely legalább két éven keresztül fagyott állapotban van), a forráspont feletti hőmérséklet, a radioaktív sugárzás, vagy a világűr légüres tere.


17. A földigilisztáknak öt szíve van.

18. A kék bálna szíve olyan nagy, hogy akár egy gyerek is simán áthaladhatna az artériáján.

19. Az ember és a banán DNS-e 50%-ban megegyezik.

Fizika

20.A Plútó könnyedén elférne Ausztrálián.

21. Felfedezése és törpebolygóvá minősítése között eltelt időben a Plútó egyetlen egyszer sem kerülte meg a Napot. Ugyanis az égitestnek 248 emberi évre van szüksége ahhoz, hogy egy teljes kört leírjon a Nap körül, viszont csak 76 éve fedezték fel.

22. A Vénuszon tovább tart egy nap, mint egy év. Ugyanis a bolygó 243 nap alatt fordul meg a tengelye körül, és 224 nap alatt járja körbe a Napot.

23. A Szaturnusz Titán nevű holdján olyan alacsony a gravitáció és sűrű a légkör, hogy akár galamb-méretű szárnyakkal is könnyedén repülhetnénk.

24. És ha már itt tartunk: A Szaturnuszon és a Jupiteren gyakran (szó szerint) gyémánt-eső hullik.

25. Egyetlen egy pohár vízben több molekula található, mint ahány pohár víz a Föld óceánjaiban összesen. Huh!

26. Ha elképzeljük, hogy a Nap egy emberi sejt, akkor összehasonlításképpen a Tejútrendszer akkora lenne a Naphoz viszonyítva, mint az Egyesült Államok területe egy emberi sejthez képest.

Az ember és környezete

27. Norvégia zászlaját a “zászlók anyjának" is szokás becézni, ugyanis hét másik nemzet zászlója teljes egészében megtalálható rajta. Ha figyelmen kívül hagynánk az egyes országok zászlójában szereplő címereket, akkor ez a szám sokkal nagyobb lenne.

28. A hagyományos fémdobozos kóla elsüllyed a vízben, míg a diétás kóla a víz felszínén úszik.

29. Ha képesek lennénk hallani a 20 hertznél alacsonyabb hangokat, hallanánk a saját izmaink mozgását.

30. A mikrohullámú sütők az elhasznált áram 99%-át készenléti üzemmódban fogyasztják el, nem pedig melegítés közben.

31. Tíz izlandi közül egy megír és kiad egy könyvet az élete során.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
AMIÉRT BÚJÓCSKÁZNI kell A GYEREKEKKEL
  2017-03-23 19:33:43, csütörtök
 
  12 + még SOK OK, AMIÉRT BÚJÓCSKÁZNI KELL A GYEREKEKKEL
Mit tud, aki el tud bújni? Mit tud, aki meg tud találni?
A bújócskázás, a népmesék , a képesség- készségfejlesztés, a fejleszthető intelligenciaterületek tükrében és a játék leírása
Aki el tud bújni, az eggyé tud válni az őt körülvevő világgal, belesimul a környezetébe. Átváltozik fává, bokorrá, egy időre láthatatlanná válik. Egy erdélyi szász mesében, a mindent látó királylány kérője bújik madárfészekbe, tenger mélyére, majd miután mindenhol megtalálják, tengeri nyúlként a királylány hajfonata mögé rejtőzik. El is nyeri a bújócska végén a leány kezét.
Aki el tud bújni, az ura a testének; mozdulatlanul, csendben tud lenni. Ez nagyon gyakran életmentő, és nemcsak a mesében... Az ördög öreganyja teknő alá, a Nap anyja ágy alá, a sárkány felesége ládikóba bújtatja a szerencsepróbáló legényeket, hogy elkerüljék a biztos halált. Ott rezdülni sem szabad, ha kedves az élet.
Aki el tud bújni, egyedül tud lenni. Türelmesen tud várakozni, arra (is), hogy megtalálják. Akár hosszú ideig. Nem tudjuk, meddig rejtőzött az erdőben a királykisasszony, aki úgy szerette az apját, mint az emberek a sót, mire megtalálta a királyfi, de az egészen biztos, hogy egyedül és türelmesen csinálta végig. (Legalábbis arról nem szól a mese, hogy percenként hívta volna telefonon a barátnőjét, hogy még mindig nem jön a megmentő...)
Aki el tud bújni, lehetőséget kap arra, hogy ő lásson-halljon, de ne látszódjék. Őt ne lássák-hallják... Különlegesen fontos értesülések birtokába juthat, aki erre képes. Pont úgy, mint az a mesehős, aki a királyi kertbe rejtőzve jut annak a tudásnak a birtokába, amelynek segítségével a királylány kezét is elnyeri. ( Fontos: Nem a hallgatódzás, és a leskelődés céljából bújik el! )
Aki egy nehézzé vált helyzetben, egy időre el tud bújni a másik ember vagy a világ elől, majd képes kivárni az alkalmas pillanatot, amikor elő lehet lépni, teljesen új minőséget teremthet, új lehetőségeket nyithat meg a saját maga és többi résztvevő számára.
Aki el tud bújni vagy meg tud találni mást égen, vízen, földön és föld alatt, az jól ismeri az őt körülvevő világot, biztonságosan tájékozódik benne minden irányból;szempontból.
Aki meg tud találni valakit vagy valamit, az képes fontos, elveszettnek hitt, eltűnt dolgokat vagy személyeket visszahozni a helyére. Ha csak a királyné gyűrűje, a császár legkedvesebb paripája, vagy a város kincse veszett el, könnyebb a kereső helyzete, de akkor is figyelnie kell minden neszre, jelre, és a változásokra. Ha a királylányt, a cárnét esetleg a Napot, a Holdat és a csillagokat keresi valaki, akkor sajnos, megtalálni nem elég, még rengeteg próbát is ki kell állnia a kereső hősnek, hogy a megbomlott rendet is helyreállítsa. De ez már egy másik játék ; és másik mese;lesz.

MIT FEJLESZT A BÚJÓCSKA?
1. Fejleszti természeti és épített környezet megismerését.
2. Erősíti a biztonságérzetet egy-egy helyszínen, pl. játszótéren, kertben, parkban, kisebbnek a lakásban.
3. Hunyóként számolási készség, képesség fejlődik.
4. Erősödik a hangerő. (Aki hunyó, nem mondhatja suttogva, hogy aki bújt, aki nem. Aki bújik, szintén nem ipiapacsolhat halkan. )
5. Összekapcsol másokkal, erősíti a társas kapcsolatot, miközben az egyéni utat is lehetővé teszi.
6. Szabályjáték, ezért a szabálykövetés, szabálytudat kialakulását is megalapozza.
7. A nagymozgások közül a futáshoz kötődik (A jobb agyfélteke mozgáson keresztül fejlődik!)
8. Önuralom erősödik, bújóként saját testünk mozdulatlanságát kell irányítanunk, hunyóként pedig, bármennyire szeretnénk nem kukucskálhatunk.
9. Az érzékszervek fejlődnek (Hallás, látás. Mindkét szerepben meg kell hallanunk a legkisebb zajt is, és látnunk kell mások mozgását.)
10. Fejleszti a térészlelést, a tájékozódást térben.
11. Gyors reagálóképesség kialakításában segít.
12. Fejleszti a figyelmet és az összpontosítás képességét.

INTELLIGENCIATERÜLETEK, amelyek fejlődhetnek a bújócskázás során: testi-mozgásos, téri, intra és interperszonális.
A BÚJÓCSKA, BÚJÓSDI, HUNYÓKA, HUNYÓCSKA, HUNYÓKÁZÁS, HUNYÓCSKÁZÁS, HUMÓZÁS, HUMMÓKÁZÁS, BUDÁKOLÁS JÁTÉKLEÍRÁSAI:
Az elbújó játékok legegyszerűbb formája, fiúk, lányok együtt játsszák egészen kis kortól. Kiolvasóval döntik el, ki lesz a hunyó. A hunyó a fal vagy fa felé fordulva megegyezés szerint számol. Pl. tízesével ötszázig, s ez alatt az idő alatt a többiek elbújnak. Ezután társai keresésére indul. Akit leghamarabb megtalál, a következő fordulóban az lesz a hunyó. Kisebb eltérésekkel minden földrészen régóta elterjedt. (Forrás: Néprajzi Lexikon)
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2017-03-12 10:37:39, vasárnap
 
  A világ leghosszabb teniszbajnoksága 2000-ben volt a kaliforniai San Diegóban, ahol 15674 ütést számláltak.


Az Angliában eladott parfümök 10%-át a Heathrow reptéren vásárolják meg.


A Disney Corporation számára ma Micimackó sokkal nagyobb értéket képvisel, mint Miki Egér, évi 4,5 milliárd dollár hasznot hoz.


A csincsillák fogai 4-6 cm-t is nőnek évente.


Nostradamus, eredeti nevén Michel de Nostredame, (1503-66) orvos és gyógyszerész volt.


Az átlagember életéből 1 teljes évet tölt elveszett tárgyai keresésével.


Michael Jackson 5 éves korában énekelt először nagyközönség előtt, mégpedig a Climb Every Mountain c. dalt.


George Harrison 14 éves volt, amikor a Beatles tagja lett.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2017-03-12 10:36:52, vasárnap
 
  Az USÁ-ban fejenként átlagosan 21 liter fagylaltot fogyasztanak évente.


Velencében tilos galambokat etetni.


A Második Világháborúban több amerikai repülős vesztette életét, mint tengerészgyalogos. A 30 bevetéses kötelezettség teljesítése 71%-os halálozással járt.


1556-ban Pietro Aretino olasz író annyira nevetett a nővére által mondott vicces történeten, hogy hanyatt esett székével és megfulladt.

A papagájok a legügyesebben mászó madarak, erős csőrükkel kapaszkodnak mászás közben.


Az USÁ-ban az átlagos házasság 9,4 évig tart.


Peruban nincsenek nyilvános WC-k.


Az 1960-as évek elején az angliai Autolite Cigarettagyár öngyulladó cigarettát gyártott.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2017-03-12 10:35:59, vasárnap
 
  Az első motoros, aki elérte a 300 mérföld/órás (480 km/h) sebességet, Don Vesco volt, 1975-ben egy 1480 köbcentis Yamaha motorral.

Charles Baudelaire egy denevért tartott kalitkában az íróasztalán.


Madagaszkáron több mint 3000 őshonos lepkefajta él.

Egyetlen mosolyhoz 17 izmot mozgatunk meg.


A nepáli Lucla repülőtér az egyik legveszélyesebb reptér a világon. 2900 méteres magasságban épült, egyik oldalról meredek hegyoldalak, másik oldalról többezer méteres mélység határolja.

A botsáska nemcsak különleges megjelenésével védekezik az esetleges támadások ellen, hanem a lábát is eldobja, ha azt megragadják. Később új lábat növeszt.

Egy nőnemű katicabogár életében több mint 1000 petét rak.

Egy Neiman Marcus katalógusban már 1969-ben megjelent a konyhai számítógép, amely segítségével a háziasszonyok recepteket tárolhattak volna. A 10600 dolláros ár ellenére a gép sajnálatos módon csak bináris kapcsolókkal és lámpákkal volt képes kommunikálni a felhasználóval.
Nincs bizonyítéka annak, hogy akár egyetlen darabot is eladtak volna belőle.


A hajsampon nem habzik a tengervízben.

A New York-i Szabadság-szobor rézből készült, ezért a savas eső hatására zöldre színeződik.

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2017-03-12 10:34:12, vasárnap
 
  Ha a Földön minden újságot újrafelhasznált papírra nyomtatnának, 250 millió fát menthetnénk meg évente.


Picasso-t 1911-ben bevitték egy párizsi rendőrőrsre, mert azzal gyanúsították, hogy ellopta a Mona Lisa képmását a Louvre-ból.


Picasso-t 1911-ben bevitték egy párizsi rendőrőrsre, mert azzal gyanúsították, hogy ellopta a Mona Lisa képmását Louvre-ból.


A pillanatragasztót véletlenül fedezték fel. A tudósok optikai eszközökben használható anyagot kerestek, és amikor ciano-akrilátot tettek két prizma közé, az átvilágítás után nem tudták szétválasztani a prizmákat.

A legtöbb vakságot a világon a szürke hályog okozza.


Az úszógolyós vízelzáró csapot Thomas Crapper (1836-1910) londoni vízvezeték-szerelő találta fel.


Az amerikai aligátor 1987 óta nem tartozik a veszélyeztetett fajok közé. Dél-Amerikában a hüllő annyira elszaporodott, hogy most már vadászatát is engedélyezik.

A világ legmagasabb színésze Matthew McGrory (1973-2005) volt, 229 cm-es testmagasságával.

Az első szélmalmot nem gabonák őrlésére, hanem egy orgona üzemeltetésére használták.


Az első mosogatógépet egy amerika hölgy, Josephine Garis Cochran találta fel 1886-ban. Később a masinát sorozatban gyártotta, éttermek és szállodák számára.

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2016-11-01 11:37:33, kedd
 
  1994-ben Rochdale-ben rekord méretű palacsintát sütöttek: 15 méter átmérőjű és 3 tonna súlyú volt.

Henry Ford 1909-ben, a T-Modell gyártásának első évében, 11 ezer darabot adott el az autóból.

Az asztalitenisz a Viktoriánus időkben született Angliában, ahol a felső tízezer kedvelt szórakozása lett. Az első ütőket keretre feszített pergamenből készítették, mely ütés közben furcsa hangot adott.
Ebből származik az elnevezés: wiff-waff, azaz pingpong.

A Valentin-nap Angliában a 15. század óta a szerelemesek ünnepe.

A bőgőmajom hangja nyílt terepen 5 km-re is elhallatszik.

Az Anderson Labs kutatói bebizonyították, hogy néhány szőnyegtisztító szer belégzése a házi egerek számára végzetes lehet.

Görögországhoz több mint 2000 sziget tartozik, ebből 170 lakott sziget.

Miguel de Cervantes spanyol írót egyszer kalózok rabolták el, Algírba hurcolták, ahol 5 éven át rabszolgaként élt, míg végül családja kiváltotta.

A fluoridos fogrém nagyszerűen használható ezüst tárgyak és ékszerek tisztítására.

A Nike sportszergyártó cég 1971-ben 35 dollárért vásárolta meg a jellegzetes, pipa alakú, ma is használatos logóját. A forma egyébként Nikének, a győzelem görög istennőjének a szárnyait jelképezi.

Az Amazonas folyó helyenként a 10 km szélességet is eléri, egyik partjáról nem is lehet látni a másikat.

 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2016-11-01 11:36:52, kedd
 
  A kokacserje leveleit legelőször az inkák fogyasztották, akik a növényt Isten ajándékának tekintették.

Az állatvilágban sok fajnál megfigyelhető, hogy a hímek hangja mélyebb, mint a nőstényeké. Tudósok szerint a mély hang a nőstény érdeklődésének felkeltésére és más hímek elriasztására egyaránt szolgál, és nincs ez másképp az embernél sem.

Utah államban törvény engedélyezi az első unokatestvérek házasságát, ha már elmúltak 65 évesek.

Az USÁ-ban Kalifornia és Florida állam vezet a borfogyasztásban.

Az eddig talált legrégebbi palack bor i.sz. 325-ből származik, a németországi Speyer mellett találták egy római kori sírban.


A természetes vörös hajat sokkal nehezebb átfesteni, mint a többi hajszínt.

A modern kor legelső választott női államfője Sirimavo Bandaranaike volt Sri Lankában, 1960-ban.

A floridai Melbourne-ben 2005 óta tilos tangás bikinit hordani nyilvános helyeken.

A II. Világháború idején az amerikai hadsereg számára olyan ragasztószalagot gyártottak, ami megfőzve ehető volt.

Az autókban használatos légzsákot Allen Breed találta fel 1968-ben.

Az Európai Uniós államok közül Ausztria vezet az újrahasznosításban, ahol az összes hulladék 60%-át dolgozzák fel ismét.

Mivel a borkóstolóknál különösen fontos a szaglás, a nők ebben a szakmában tehetségesebbek, mert kifinomultabb szaglóérzékkel rendelkeznek (különösen fiatalabb korban).

A macska nem tud fejjel lefelé lemászni a fáról.

New York City metróhálózata több mint 1100 km hosszú.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2016-11-01 11:36:15, kedd
 
  David Worrell, a vak rabló, sétabotját használta fegyverként, amikor megpróbált kirabolni egy londoni bankot.

A piruett 360 fokos fordulat egy lábon.

Lewis Carroll Alice Csodaországban című könyvét régebben betiltotta a kínai cenzúra, mondván, hogy állatok nem beszélhetnek emberi nyelven.

Ha az emberi agy felszínét kisimítanánk, beterítene egy vasalódeszkát.

Wolfgang Amadeus Mozart Versailles-ban, a francia királyi család előtt lépett fel 1764-ben, amikor még csak 8 éves volt.

1964 április 4-én a Billboard slágerlistán az első 5 helyen a Beatles számai szerepeltek. Ezt a rekordot azóta sem sikerült egyetlen előadónak sem felülmúlnia.

Egyetlen csepp folyadék akár 50 millió baktériumot is tartalmazhat.

A Plútóról nézve a Napot nem látnánk fényesebbnek, mint amilyennek a Vénuszt látjuk éjszaka a Földről.

A kukoricacsövön 16 sorban helyezkednek el a szemek, egy csövön átlagosan 800 szem található.

Az amerikai államok közül Alaszkában van a legtöbb nemzeti park, összesen nyolc.
Reykjavik összes épületét termálvízzel fűtik.

Az albatrosz képes repülés közben is aludni.

A baglyok nem tudják a szemgolyójukat mozgatni.

Az USÁ-ban 2006-ban 13 milliárd dollárt költöttek plasztikai műtétekre.

Kb. 500 millió házimacska él a Földön, 40 fajtába sorolhatók.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
Igaz, de használhatatlan tények
  2016-11-01 11:35:36, kedd
 
  A sötétzöld zöldségek több C-vitamint tartalmaznak, mint a világos színűek.

A világ 109 legmagasabb hegycsúcsa mind Ázsiában található, és ebből 96 a Himalájában van.

A Földön a leghosszabb hegyvonulat az Andok, közel 8000 kilométer hosszú.

A Föld jelenleg legveszélyesebb vulkánja a Popocatepetl, mely most is aktív. Évente több millió tonna hamut és veszélyes gázokat bocsát ki.

Barack Obama Honoluluban, Hawaii-n született, 1961-ben. A sziget két évvel korábban, 1959-ben lett az Egyesült Államok tagja.

Nagy Katalin cárnő annyira szégyellte korpás fejbőrét, hogy a fodrászát három évre tömlöcbe zárta, hogy ne terjeszthesse el a hírt.

Az első nemi átváltoztató műtétet egy dán orvos, Christian Hamburger végezte 1950-ben.

A nikotin Jean Nikot francia követről kapta a nevét, aki a XVI. századi Franciaországban gyógyszerként tette ismertté a dohányt.

Évente több mint 50 millió tonna hulladék keletkezik mobiltelefonokból és számítógépekből a Földön.
 
 
0 komment , kategória:  ÉRDEKESSÉGEK  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 41 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 145 db bejegyzés
e év: 2083 db bejegyzés
Összes: 30479 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 19571
  • e Hónap: 78677
  • e Év: 965369
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.