Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
A társadalom fél
  2019-11-01 11:21:21, péntek
 
  " A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból...
Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...
Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra.
A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná."

Osho




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Az egyetlen valóság
  2018-05-29 08:28:29, kedd
 
 
Az egyetlen valóság : a jelen pillanat.
És ha ezt a pillanatot gátlások, elfojtások, a jövő iránti sóvárgás, félelem nélkül éled - ahelyett hogy újra meg újra megismételnéd a múltat -, és tökéletesen újjászületsz minden pillanatban, frissen, fiatalon, az emlékek terhe nélkül, a képzeleted fátyla nélkül, akkor olyan tiszta, olyan ártatlan vagy, hogy ez az ártatlanság az egyedüli isteni minőség.

Osho : Az élet misztériumai




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Osho idézetek
  2015-05-15 11:13:57, péntek
 
 



Osho, eredeti nevén Rajneesh Chandra Mohan Jain, a kortárs bölcsek egyikének mondható. Indiában, majd az Amerikai Egyesült Államokban élt, vallási vezetőként tevékenykedett. Sokszor segít megtalálni a választ a bennük megfogalmazódó kérdésekre.

Ha szomorú vagy, vagy csak tanácsra szorulnál, egy Osho-gondolat biztosan megnyugtatja majd a lelked ! A neves bölcs rengeteg okos mondást hagyott ránk a szeretetről.






"Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket.






"Ha a jó úton jársz, akkor ennek nagyon egyszerű jelei vannak : a feszültség egyre inkább eltűnik belőled, egyre higgadtabb leszel, egyre nyugodtabb leszel, olyan dolgokban meglátod a szépséget, amikről azelőtt sosem gondoltad volna, hogy szépek lehetnek.
A legkisebb dolgoknak is óriási jelentőségük lesz. Az egész világ minden nappal egyre rejtelmesebb, misztikusabb lesz, egyre kevésbé leszel nagy tudású, egyre ártatlanabb leszel - épp mint a gyermek, aki pillangók után szalad, vagy kagylókat gyűjt a tengerparton.
Nem problémának érzed az életet, hanem ajándéknak, áldásnak, kegynek!
Ha a JÓ úton jársz, akkor ezek a jelek egyre erősödni fognak.
Ha a rossz úton haladsz, akkor ennek pont az ellenkezője fog történni."







" Amikor megtanulunk elcsendesedni, és a saját belső énünkön elgondolkodni, akkor kezdünk el kielégítettséget érezni, és ilyenkor mély elégedettség tölt el bennünket azzal kapcsolatban, amit belül találunk. Sokkal kíméletesebbek leszünk az eredményeinket illetően, és elkezdünk másokat is elfogadni olyannak, akik. Minél inkább képesek vagyunk az elfogadásra, annál gyorsabban találunk harmóniát a kapcsolatainkban. Elkezdünk spórolni az energiánkkal, takarékosabbak leszünk a gondolatainkkal és a szavainkkal. Ezeket kíséri a türelem, a tolerancia, rugalmasság, könnyűség minden vonatkozásban. A csend életművészetet tanít."




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Túl az elme határain
  2015-02-09 17:00:11, hétfő
 
  Csak légy tanú,messze a magasból, Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd,hogy az igen magasból jöjjön,egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból.Az elme követni fogja,és amikor magától követi,abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy,olyan intelligens,egy szikla vagy,és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja,az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet,megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet,megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat,és az egész mindenség kész táncolni,örvendezni,énekelni veled-hogy intenzíven élhess,és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika,ameléyel elérhető az eksztatikus állapot,ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait,a csend legnagyobb mélységeit,az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait,a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg.Szeresd az embereket,csak egy legyél közöttük, és
ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van,ahol a megvilágosodás kezdődik..A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba.Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap,jelentéstelivé válik. lehetővé teszi számodra,hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt,és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb álapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez,mert a meditáció egy közvetlen út az túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - ,amit az egészség jelent

Osho



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Megvilágosodott ember
  2014-12-04 04:28:20, csütörtök
 
 


"A társadalom fél, nagyon fél azoktól, akik ismerik önmagukat. Nekik ugyanis van egyfajta hatalmuk, egyfajta aurájuk és vonzerejük, azaz karizmájuk, ami képes a fiatal, még életteli embereket kiemelni a hagyományos rabságból...
Egy megvilágosodott embert nem lehet rabszolgává tenni. Ez a probléma: őt nem lehet bebörtönözni...
Mindenképpen nehéz befogadni egy olyan géniuszt, aki tud valamit a bensőről, hiszen belőle elkerülhetetlenül felforgató erő lesz. A tömegek nem akarják, hogy háborgassák őket, még akkor sem, ha épp boldogtalanok: mert boldogtalanok ugyan, de hozzá vannak szokva a boldogtalanságukhoz. És így mindenki, aki nem boldogtalan, idegennek tűnik számukra.
A megvilágosodott ember a legnagyobb idegen a világon: úgy tűnik, ő senkihez nem tartozik. Nincs az a szervezet, nincs az a közösség, nincs az a társadalom vagy nemzet, mely korlátok közé szorítaná."

Osho



 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
OSHO a megvilágosodott mester idézetei
  2014-11-01 10:03:10, szombat
 
 


"Kizárólag a nagyon kiváló intelligenciájú emberek követnek el öngyilkosságot vagy őrülnek meg, mert ők nem képesek együtt élni ezzel az elmebeteg világgal. Nem tudnak alkalmazkodni a mindenféle őrültséghez, ami körülötte zajlik. Úgy érzik, darabokra hullanak - ez az őrültségük. De kizárólag az ugyanilyen emberek világosodhatnak meg."

Osho




"Egy probléma lehetőséget ad, hogy szembenézz önmagaddal, hogy zarándokútra indulj lényed belsejébe. A probléma egy ajtó. Használd, és lépj be saját lényedbe. A probléma egy lehetőség a fejlődésre. A probléma Isten ajándéka, egy isteni kihívás. Nézz szembe vele, találd meg a módját, hogy juthatnál túl rajta, hogy kerekedhetnél felül rajta, és meglátod, meg lesz az eredménye."

/Osho/




"Szükséged van a konfliktusra. Szükséged van a fájdalomra. Szükséged van a szenvedésre. Mert csak ez által fogsz letisztulni, ez által leszel éberebb. És ha túl tudsz jutni rajta, akkor tiéd a jól megérdemelt boldogság, az üdv, ami akkor jön, ha valaki túljut egy problémán. Ez épp olyan, mint a hegymászás."

Osho




"Láttad már, ahogy elmúlik az éjszaka? Még a mindennapi dolgokat is csak nagyon kevesen veszik észre... Láttad már, ahogy az este közeledik? Találkoztál már az éjszakával és hallottad már a dalát? Láttál már gyönyörű napfelkeltét? Mi úgy viselkedünk, mintha vakok lennénk. Egy ilyen csodálatos világba születtünk, és mégis saját nyomorúságunk kis pocsolyájában tengetjük az életünket. Az már jó ismerősöd, így még ha valaki ki is akar rángatni onnan, te ellenállsz. Nem akarsz kikerülni a nyomorúságodból, a szenvedésedből. Pedig annyi öröm vesz körül mindenfelől.Mindössze annyit kellene tenned, hogy észreveszed és részt veszel benne, nem csak kívülről figyeled!"

(Osho)




"A teljes elfogadás a kulcs. Az a tolvajkulcs: minden ajtót kinyit.

Nincs olyan ajtó, amit az elfogadás ne nyitna ki. Ez egyszerűen olyan kulcs, ami minden zárba beleillik - mert abban a pillanatban, hogy elfogadsz valamit, egy átalakulás indul meg a lényedben, hiszen nincs többé konfliktus. Nem vagy kettő. Az elfogadásban eggyé válsz, egységgé válsz."

Osho





"Sötétség nem létezik, a sötétséget nem lehet eltávolítani. Tegyél, amit csak akarsz, nem
tudod eltávolítani. Nem tudod arrébb tenni, nem tudod elhajítani. Ha valamit kezdeni akarsz
a sötétséggel, a fénnyel kell tenned valamit, mert csak létező dolgokkal tudsz kapcsolatot
teremteni. Kapcsold le a lámpát, ott a sötétség; kapcsold fel a lámpát, a sötétség eltűnik - de
te ehhez a fénnyel tettél valamit. A sötétséggel semmit sem kezdhetsz."

Osho
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
A szeretet a sarkcsillag.
  2014-10-23 12:56:00, csütörtök
 
 


A Sarkcsillag a legállandóbb, legmozdulatlanabb csillag. Minden szüntelen mozgásban van, ez az egyetlen csillag, amely nem mozog.

A szeretet a sarkcsillag. Minden mozog, kivéve a szeretetet. Minden változik, csak a szeretet marad állandó. Ebben a változó világban a szeretet az egyetlen változatlan szubsztancia. Minden más áramlás, átmenet. Csupán a szeretet örök.

Tehát ezt a két dolgot nem szabad elfelejtened. Az egyik a szeretet, mert az az egyetlen dolog, ami nem illúzió. Az az egyetlen valóság; minden más álom. Vagyis, ha szeretetteljessé tudsz válni, valódivá válsz. Ha eléred a totális szeretetet, önmagaddá válsz, az igazsággá, mert a szeretet az egyetlen igazság. A második dolog, hogy amikor sétálsz, emlékezz arra, hogy valami benned sosem sétál. Ez a lelked, a sarkcsillagod. Eszel, de valami benned sosem eszik. Dühös leszel, de valami benned sosem lesz dühös. Ezer és egy dolgot csinálsz, de valami benned tökéletesen túl marad a cselekvésen. Az a sarkcsillagod. Tehát séta közben emlékezz arra, ami sosem sétál. Mozgás közben emlékezz a mozdulatlanra. Beszéd közben emlékezz a csendre.

Cselekvés közben emlékezz a létezésre: Mindig emlékezz arra, ami tökéletesen állandó, ami sosem pislákol, sosem ingadozik, ami nem ismer változást. Ez a változatlan benned, a valódi. És a szeretet az eszköz ahhoz, hogy rátalálj.

(OSHO)




Ha haragot dédelgetsz, az olyan mintha mérget innál, és azt várnád,hogy a másik haljon meg.
 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
OSHO a megvilágosodott mester idézetei
  2014-09-10 07:16:45, szerda
 
  Fórum - OSHO idézetei : Link

"A légzés olyan egyszerű, természetes jelenség, és jelen van a nap huszonnégy órájában. Semmilyen erőfeszítést nem kell tenned.

De lassan-lassan - ez egy fortély, nem gyakorlás kérdése, hanem egy fortély, lassan-lassan magadba szívod. Mert abban a néhány pillanatban, amikor figyelsz, olyan kivételes szépség, olyan mérhetetlen öröm rejlik, hogy amint egyszer megízlelted, szeretnél visszatérni hozzá újra meg újra, semmi más szándékkal, csak a puszta örömért, hogy ott vagy, jelen a légzésedben."

/OSHO/




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Minél mélyebbre jutsz önmagadban
  2014-01-14 19:01:39, kedd
 
  Minél mélyebbre jutsz önmagadban, annál közelebb jutsz mások szívéhez. Ez a kettő ugyanaz, mert a te szíved és a másiké nem nagyon különbözik egymástól. Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. És akkor megérted, hogy te is voltál bolond, tudatlan, te is sokszor elbuktál, te is követtél el bűnöket önmagad és mások ellen. És ha mások még mindig ezt teszik, nincs semmi szükség a megítélésükre, a megbélyegzésükre. Nekik kell felismerniük és magukra kell hagyni őket; nem feladatod, hogy egy bizonyos forma szerint alakítsd őket.

Osho


osho.lap.hu...Link...






,,Aki megváltozik, megváltoztatja a világot is. A világon nincs mit javítani, annál több javítanivaló van rajtunk. Önmagunk megismerése az út az örök vándorlás, az ólomból arannyá nemesedés útja. A bölcs a lét minden területével harmóniában él, ezért világa minden világok legjobbika. Látja a valóságot, és felismeri, hogy minden jó, ami van. Nem keresi a boldogságot többé, mert megtalálta önmagában."

Osho




 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
Istentisztelet
  2014-01-09 23:50:28, csütörtök
 
  Felesleges elmenned a templomba, vagy a szentélybe, vagy a mecsetbe, bárhol vagy légy üdvözült és ott van a templom. A templom a saját energiád finom teremtménye. Ha üdvözült vagy, te teremtesz templomot magad körül.

A templomban csupa hamis dolgot teszel. A templomban virágokat ajánlasz fel, amelyek nem a tieid:kölcsön veszed őket a fáktól. Már Istennek voltak ajánlva a fán, és a fán elevenek voltak:te azonban megölted őket, megöltél valami csodálatosat, és most azokat a meggyilkolt virágokat ajánlod Istennek, és még csak szégyent sem érzel miatta.
A valódi templomot az üdvösség teremti, és ezek a dolgok mind maguktól következnek be. Ha üdvözült vagy, rátalálsz majd néhány felajánlott virágra, de azok a virágok a te tudatodban vannak: fény támad, de azt a fényt a te belső lángod teremti: illatok szállnak, de azok az illatok a te legbensőbb lényedhez tartoznak. Ez a valódi istentisztelet.

Osho






"Csak légy tanú, messze a magasból. Te a napsütötte csúcson vagy. Az elme a sötét völgyben. És rendkívüli hatalmad miatt az elme automatikusan követ téged.
Hagyd, hogy az igen magasból jöjjön, egy nagyobb, hatalmasabb energia-forrásból. Az elme követni fogja, és amikor magától követi, abban szépség és méltóság van.
A legmagasabb szinten már olyan hatalmas vagy, olyan intelligens, egy szikla vagy, és nem lehet
megsemmisíteni. Aki csak megpróbálja, az megsemmisül. Ha egyszer megtalálod a lelkedet, megtalálod az otthonodat is. Megtalálod a szeretetedet, megtalálod a kimeríthetetlen eksztázisodat, és az egész mindenség kész táncolni, örvendezni, énekelni veled-hogy intenzíven élhess, és boldogan halhass meg.
A meditáció az egyetlen technika, amellyel elérhető az eksztatikus állapot, ez isteni mámor állapota. Általa megismerhetjük a boldogság legmagasabb csúcsait, a csend legnagyobb mélységeit, az élet örökkévalóságát és a szeretet leggyönyörűbb virágait, a könyörületet és az örömöt.
A valódi csoda szereteten keresztül valósul meg. Szeresd az embereket, csak egy legyél közöttük, és ne próbálj több vagy szentebb lenni náluk. Mindez meditáció nélkül nem lehetséges és a meditáció határa ott van, ahol a megvilágosodás kezdődik. A megvilágosodás embere túllép az elmén. Természetesen a megvilágosodás nem egy lépés valami felé : egyszerűen beleolvadsz az egyetemes tudatba. Ez a legfelemelőbb tapasztalat......
Az élet végre értelmet kap, jelentéstelivé válik. Lehetővé teszi számodra, hogy a mindenség részévé válj, amelytől az egód zárt el.
Csak a helyes irányba kell elmozdulni. Megérzed a helyes irányt, és minden útjelzővé válhat a tudatosság magasabb állapota felé.
A meditáció elvisz a lényedhez, mert a meditáció egy közvetlen út a túlhoz. A harmónia megvalósul.
És ez minden - harmóniában lenni - amit az egészség jelent."
Osho

 
 
0 komment , kategória:  Vallás - Osho,vallási vezető  
     1/13 oldal   Bejegyzések száma: 124 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1513
  • e Hét: 4013
  • e Hónap: 12683
  • e Év: 68616
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.