Regisztráció  Belépés
baratha.blog.xfree.hu
Mert azt hiszitek balga módon, ha már Isten megteremtette a nőt, és mellétek helyezte háztartásbelinek, ott is marad örökké. (Franco Marco) Baráth Ágnes
1945.12.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve
  2017-03-20 23:37:49, hétfő
 
 
Fokhagymás csirkés tészta csőben sütve


Egy gyors tészta recept sokszor életet menthet, ezért is van, hogy igyekszem minél több ötletet kitalálni, hogy hogyan készüljön fél óra alatt remek csemege. Ezúttal sem vittem túlzásba az ötletelést, néhány kedvenc alapanyag, egy kis keverem kavarom, ide öntöm, oda szórom, bedugom a sütőbe és már kész is a fantasztikus fogás, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek.


Hozzávalók:

50 dkg csirkemell filé

3 gerezd fokhagyma

5 dl MEGGLE Mesterkrém

30 dkg gm száraztészta

2 ek aprított petrezselyemzöld

5 dkg reszelt sajt

Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors



Elkészítés:

Először is odateszek vizet a tésztának, picit megsózom, amikor már forr, beleöntöm a tésztát és a csomagoláson feltüntetettek szerint megfőzöm, majd hideg vízzel leöblítem.

Amíg a tészta készül a csirkemellet felkockázom, olívaolajon aranybarnára pirítom, sózom, borsozom, hozzáadom a felszeletelt fokhagymát, néhányszor átforgatom, de óvatsan, ne égjen meg a fokhagyma mert keserű lesz tőle az étel.

Amikor érzem a fokhagyma finom illatát, felöntöm a mesterkrémmel, hozzá adom a petrezselyemzöldet, összeforralom és hozzákavarom a leszűrt, leöblített tésztát.

Egy tűzálló tálat kikenek vajjal, beleöntöm a tésztát, megszórom reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben, légkeveréses fokozaton, kb. 10 perc alatt szép pirosra pirítom.



Elkészítési idő: 30 perc



 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Finom bögrés pogácsa
  2016-12-08 12:00:21, csütörtök
 
 


A pogácsák alfája és ómegája, itt kezdődik a vendégváró falatok fogalma. A legfinomabb mind közül, amit valaha alkalmam volt kóstolni, és ismét Erzsi dédi keze munkáját dicséri. Nem szárad ki, nem szikkad meg, kívül van egy leheletvékony, vajas kérge, belül puha, foszlós.
És, elronthatatlan!

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre!

Hozzávalók:
- 4 bögre liszt
- 1 kocka Rama, vagy vaj (25 dkg)
- 3 tojás sárgája
- 1 csapott evőkanál só
- 1 kis poharas tejföl (esetleg még egy pici, mert nem mindegyik tejföl egyforma)
- 1 kocka élesztő (50 g)

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk.
2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is.
3. A tésztát ezután összegyúrjuk, és hűtőbe pihentetjük a tésztát legalább öt-hat órát. A mami szerint este érdemes begyúrni és reggel sütni. Egyébként jobb is két részletben, mire kell a pogácsa pedig, akkor már csak szaggatni és sütni kell.
4. A hűtőbe tálba tegyük, takarjuk le egy nejlonnal, vagy műanyagfedővel.
5. Ha a tészta megpihent, lisztezett felületen még egyszer átgyúrjuk, majd körülbelül egy centiméter (fel fog jönni sütés közben) vastagságúra nyújtjuk. Vékonyan berácsozzuk a tetejét, felvert tojással megkenjük majd apró pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk őket. Sajtot is szórhatunk rá még pluszban.
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben, aranyszínűre sütjük őket 180-200 fokon.
 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Tízperces bögrés pillefánk
  2016-10-25 10:59:07, kedd
 
 



Tízperces bögrés pillefánk

Ez egy irtó nagy családi kedvenc nálunk. Pillekönnyű fánkok készülnek ebből az egyszerű tésztából. Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! És nem csepeg az olajtól, belül pihe-puha, igazán könnyed kis finomság. Porcukorral, vaníliás cukorral meghintve isteni, de ha már itt a lekvárbefőzés szezonja, akkor a kóstolóhoz ne felejtsük bevetni ezeket a fánkocskákat sem

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre

Hozzávalók:
- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor

1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.

Ilyen egyszerű

Jó étvágyat!
 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Nagymama almás pitéje
  2016-10-09 09:09:33, vasárnap
 
 



Nagymama almás pitéje

Hozzávalók a tésztához:

100 g cukor
2 púpozott ek. tejföl
250 g vaj
1 tk. sütőpor
1 citrom reszelt héja
1-2 ek. zsemlemorzsa
400 g finomliszt

a töltelékhez:

80 g cukor
1 tk. őrölt fahéj
2 kg alma


Elkészítés

A tésztához a hideg vajat kisebb darabokra vágom, hozzámérem a lisztet, cukrot, tejfölt, sütőport és a citrom lereszelt héját. Gyors mozdulatokkal összegyúrom, gombóccá formálom, és fóliába csomagolva mehet a hűtőbe, míg elkészítem az almát.

Az almákat megpucolom, sajtreszelőn lereszelem. Hozzámérem a cukrot és a fahéjat, majd jól összekeverem.

A tésztát kiveszem a hűtőből, és kettéválasztom. Lisztezett deszkán kinyújtom az alsó tésztát először (az alsót kicsit vastagabbra hagyom). Ezt az adagot én egy 30x35 cm-es, magasabb falú tepsiben sütöttem, amibe sütőpapírt tettem. Nem egyszerű ilyen méretű szabályos tésztát nyújtani, nekem nem is mindig sikerül, de simán lehet foltozni itt-ott (főleg az alját). Mikor az alsó tésztát elhelyeztem a tepsiben, megszórom vékonyan zsemlemorzsával, majd rásimítom az előzőleg kissé kinyomkodott almát. Ráformázom a felső lapot. Ha nem sikerül szépen, sebaj, majd a porcukor eltakarja... A tetejét pár helyen megszurkálom villával. Be lehet kenni tojással, akkor fényes lesz. Én mikor porcukrot szórok, ezt a lépést kihagyom.

Előmelegített, 180 fokos sütőben nekem 30 percig sült. Mikor már barnul a teteje, akkor már jó.

A receptet Fülöp Cecília, a Falusi Libák bloggere készítette.




 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Tökéletes túrós-gyönyör, maga a csoda!
  2016-04-23 18:35:35, szombat
 
 



Tökéletes túrós-gyönyör, maga a csoda! Amikor megkóstolod... szinte elolvad a szádban!
Pihe-puha túrós

Hozzávalók

4 tojás
15 dkg margarin
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
75 dkg túró
25 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja

Elkészítés

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelünk egy tepsit.
Áttörünk 75 dkg túrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, 1 citrom reszelt héjával, majd belekeverjük a 4 tojás felvert habját, és 1 evőkanál lisztet teszünk bele. Ezt a kibélelt tésztára öntjük, majd befedjük a másik kinyújtott tésztával. 3 órát pihentetjük.
A pihentetés után előmelegített sütőben megsütjük.

Márta Wolf receptje!
 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Nagyon finom élesztő nélküli pogácsa
  2016-04-02 16:38:46, szombat
 
  Nagyon finom élesztő nélküli pogácsa. Kezdő háziasszonyok is könnyen elkészíthetik.





hozzávalók / 6 adag
A tésztához

30 dkg finomliszt
15 dkg vaj
1 tk sütőpor
2 tk só (csapott tk)
7 dkg sajt
4 ek tejföl

A tetejére

0.5 db tojás (felverve)
3 dkg sajt (reszelt)


elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd lisztezett deszkán kb. 1,5 ujjnyi vastagságúra nyújtjuk.
A tetejét megkenjük a felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal, majd a 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
költség: 600 Ft
 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Rántottád még finomabb lesz
  2016-01-09 10:55:35, szombat
 
  Eddig rosszul készítetted a rántottát!
Kovács Brigitta, 2016. 01. 09.


Ha valami gyors, mégis fincsi reggelit kívánsz, gyorsan összeütsz egy tojásrántottát? Akkor most figyelj, mert elárulunk egy meglepő trükköt, amitől még finomabb lehet!


A rántotta nemcsak az egyik legegyszerűbb reggeli, de egyben az egyik legegészségesebb is (legalábbis ha nem kolbásszal és sok olajjal készíted), hiszen rengeteg fehérje van benne. Csak egy kis friss zöldség és teljes kiőrlésű kenyér kell mellé, és máris jól indul a napod, ráadásul ebédig biztosan nem leszel éhes.

De kíváncsi vagy, mitől lehet Michelin-csillagos a rántottád? Képzeld, a mesterszakácsok egy kis tejfölt adnak hozzá! Ettől ugyanis krémes és teltebb, mégis könnyű lesz az állaga, az íze pedig fenséges! Olaj helyett pedig vajat dobnak a serpenyőbe, és azon sütik meg a rántottát. Nagyjából 2 evőkanál vaj elég is, tejfölből pedig 1 evőkanállal számolj tojásonként.










 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Székelykáposzta recept
  2015-12-17 09:36:23, csütörtök
 
 


Hozzávalók

6 adagra
A pörkölthöz

700 g sertés apróhús
6 evőkanál étolaj
1.5 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg savanyú káposzta
700 ml víz
1 teáskanál köménymag (őrölt)
4 teáskanál fűszerpaprika


A habaráshoz

350 ml tejföl
30 g búzaliszt


Elkészítés
1
A sertéshúst kockákra vágjuk, megtisztítjuk az inaktól, hártyáktól.
Székelykáposzta recept (Ragoút de porc á la Székely)
2
A hagymákat megtisztítjuk, és finomra aprítjuk, felhevített olajon üvegesre pirítjuk.

3
Rátesszük a kockára vágott húst, ízlés szerint sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, és párolás közben hozzáadjuk a fokhagymát, valamint az őrölt köményt is.

4
A pörköltet felöntjük vízzel, és fedő alatt félpuhára pároljuk - kb 40 perc.

5
A savanyú káposztát jó alaposan átmossuk, a pörkölthöz adjuk.

6
Lefedve, lassan készre pároljuk. Mikor a hús készre párolódott, utánízesítjük sóval.

7
Elkészítjük a habarást. A habaráshoz a tejfölt, a lisztet habverővel simára keverjük, a pörkölt levéből egy merőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz - hőkiegyenlítjük. Ha ez kész, folyamatos keverés mellett, vékony sugárban adjuk a habarást a húshoz. Ezután folyamatos kevergetés mellett, még egyszer felfőzzük az ételt.

8
Tálaláskor ügyeljünk, hogy a káposzta és a hús arányosan legyen elosztva, majd tejföllel és fűszerpaprikával díszítve tálaljuk.


 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Borsós brassói aprópecsenye recept
  2015-12-17 09:17:31, csütörtök
 
 



hozzávalók / 4 adag

4 dl napraforgó olaj
4 dl víz
2 közepes db vöröshagyma
60 dkg sertéshús
5 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
só ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
20 dkg zöldborsó
1 kg burgonya


elkészítés

A vöröshagymát felaprítjuk, és kevés olajon üvegesre pároljuk.
A húst csíkokra vágjuk, és a hagymára téve fehéredésig sütjük.
Felöntjük kevés vízzel, megszórjuk a fűszerekkel, és zúzott fokhagymát is hozzákeverjük és fedő alatt puhára pároljuk a húst.
Hozzáadjuk a borsót és azt is készre főzzük.
A fedőt levéve addig rotyogtatjuk, amíg besűrűsödik a leve.
Közben egy magasabb falú serpenyőben a meghámozott és felcsíkozott burgonyát szépen kisütjük, picit megsózzuk, és ha a husi elkészült, szépen összekeverjük, és tálaljuk.

 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
Villámgyors krumplis lángos, élesztő nélkül
  2015-08-21 20:12:48, péntek
 
 
Villámgyors krumplis lángos, élesztő nélkül




Fél óra alatt összedobható és nagyon ízletes.

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

A lángos receptek közül ez az egyik kedvencünk, mert hamar összedobható, nem kell keleszteni!

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

Elkészítése:

A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.


 
 
0 komment , kategória:  Kedvenc receptjeim  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 65 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 1 db bejegyzés
Összes: 3117 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 296
  • e Hét: 4578
  • e Hónap: 37173
  • e Év: 194205
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.