Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
A lehetetlent is szabad lesz remélni; meglátod, hogy milyen érdekes lesz élni." (Szép Ernő) Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 549 
Véres hurka
  2015-03-24 11:44:02, kedd
 
  Edit Fekete

Ha nem disznóölésben főzzük így készíthető

Hozzávalók

80 dkg rizs, 20 dkg máj, 30 dkg hús /nyelv, szív, fejhús, nyesedékhús 2,5 dl húslé, 60 dkg nyers vér, 10 dkg zsír, 4 dkg só, 2 kisebb fej vöröshagyma, 1 késhegynyi őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma, 1 csapott kávéskanál majoranna. A májat megabáljuk, a többi húst megfőzzük, a vöröshagymát megpároljuk. Mindezt együtt megdaráljuk, és összekeverjük a közben megfőzött rizzsel. Beletesszük a többi adalékot is, és lassú tűzön , állandóan keverve összefőzzük.
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
A szeretet sütit itt hagyom vigyétek
  2012-06-12 20:34:46, kedd
 
  A szeretet sütit itt hagyom vigyétek


Elkészítése

1 kg jó meleg szeretet, 1 kg bátorság,3dl szorgalom, 1dl jóság, 5
tojásnyi kedvesség

Elkészítés menete:
A szeretetet átszitáljuk a türelem szitáján, nehogy pletykamag kerüljön bele!

Az egészet összegyúrjuk 3 tojásnyi kedvességgel, és míg megkél, addig
letakarjuk tiszta jókedvvel.

Ha megkelt, megsütjük a kitartás tüzénél. Mielőtt még elkészül,
végigsimítjuk kedvességgel, megszórjuk asszonyi kacagással, és teszünk
rá pár csepp megfontolást!

Mielőtt kihűlne, annyi részre daraboljuk, hogy mindig több legyen,
mint ahányan az ünnepi vagy hétköznapi asztalt körül ülik, hiszen mindig akad, aki még
rászorul...

Belső mosollyal arcomon tálalom:)
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Sült tejberizs
  2012-06-06 12:38:11, szerda
 
  Sült tejberizs

Hozzávalók:

2 bögre rizs
fél liter tej
lekvár (amilyet szeretünk)
kakaópor, cukor
2 csomag vaníliás cukor
1narancs
2 kivi
2 banán

Elkészítése: A szokásos módon elkészítjük a tejberizs, cukorral és vaníliás cukorral. Az elkészült rizst kettéválasztjuk, majd az egyik felét tálba tesszük. Rákenjük a lekvárt, majd rápakoljuk a felszeletelt gyümölcsöket. Erre jön a rizs másik fele, majd ezt megszórjuk kakaóporral. Sütőben 175 fokon fél óráig sütjük.
A receptet küldte: Molnár Erika.
 
 
1 komment , kategória:  Saját recept   
Szilvalekváros táska
  2012-01-22 13:13:47, vasárnap
 
  Szilvalekváros táska

Hozzávalók

50dkg krumpli, 5dkg vaj (margarin ráma), 30dkg fél grízes liszt, 8 dkg cukor, 1 tasak sütőpor, 1 tojás, csipetnyi só, 15 dkg szilvalekvár , liszt a gyúrótábla kiszórásához.

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük megpucoljuk, és hagyjuk kihűlni. Áttörjük krumplitörővel, hozzáadjuk a vajat, a lisztet, cukrot, sütőport, tojást, és a tésztát jól összedolgozzuk. A gyúrótáblát jól lisztezzük ki (mert a tészta nagyon ragad) majd a tésztát . 3 mm vastagságúra nyújtsuk ki . pohárral szaggassuk ki a közepére kis szilvalekvár halmokat rakunk, félbehajtjuk, és a széleit jól nyomkodjuk le , hogy a lekvár ne csurogjon ki . A táskákat sütő papírral bélelt tepsire rakjuk és 180 fokon 15-20 perc alatt szép aranysárgára sütjük. Még melegen megszórhatjuk porcukorral.

Szakács: andika
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Narancsos linzer 2.
  2012-01-22 08:34:28, vasárnap
 
  Narancsos linzer 2.

Hozzávalók:

40 dkg liszt, 25 dkg margarin vagy vaj, 20 dkg porcukor, fél csomag sütőpor, 2 narancs lereszelt héja, 1 citrom lereszelt héja, baracklekvár; a tetejére porcukor vagy jelen esetben narancsmáz.

Elkészítés:

A sütőport elkeverni a lisztben, majd elmorzsolni benne a margarint. Beletenni a cukrot, a citrom és a narancs héját, majd gyors mozdulatokkal összegyúrni. Én robotgéppel gyúrtam. Fóliába csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára betenni a hűtőbe. Én most siettem, ezért 1 órára a mélyhűtőbe tettem, és már dolgoztam is vele. Lisztezett felületen vékonyra, 1 cm-esre nyújtani. Én sokalltam, és kissé vékonyabbra nyújtottam. A feléből teli, a másik feléből lyukas virágokat kell kiszúrni, és mehet a sütőpapírral kibélelt tepsibe, egymástól kissé távolabb. A sütőt előmelegíteni 180°C-. A sütés ideje 10-15 perc, de ha vékonyabbra nyújtod akkor elég 8-9 perc, mint most nekem. Akkor jó, ha már kicsit barna az alja. Nagyon kell rá figyelni, mert gyorsan sül. A kihűlt lyukas linzereket bemártottam narancsmázba, és hagytam száradni. Száradás után összeragasztottam őket baracklekvárral, de ezt is lehet variálni.
Fémdobozban gyorsan megpuhul, mert frissen inkább ropogós. A dobozban sokáig eláll.

Máté Mária
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Máglyarakás kalácsból
  2012-01-16 21:02:18, hétfő
 
 

Hozzávalók:

50 dkg kalács
10 kanál cukor
5 alma
1 kanál fahéj
3 tojás
2 evőkanál lekvár
7 dl tej
10 dkg vaj
10 dkg dió vagy de jó

Elkészítés:

A tejet megmelegítjük, és elkeverjük benne a vajat és a cukrot. Ne legyen forró, amikor a tojások sárgáját egyesével hozzáadjuk, és jól összekeverjük.

A kalácsot felszeleteljük, és nyakon öntjük a tejes keverékkel. Amíg megszívja magát, megpucoljuk az almát, vékony szeletekre reszeljük, meghintjük fahéjjal.

Tepsibe sütőpapírt fektetünk, beletesszük a kalács felét, rá az almát, megszórjuk dióval vagy de jóval. Ráhalmozzuk a maradék kalácsot, és 30 percig sütjük.

Közben a fehérjét felverjük habnak, belekeverjük a lekvárt, és a majdnem kész sütire tesszük. Még 10 percet sütjük, amíg piros lesz a teteje.
Megjegyzés:

A receptet és a fotót Csilien küldte. Köszönjük!
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Vaníliás gyümölcsös krémtúró
  2012-01-15 08:41:33, vasárnap
 
  Vaníliás gyümölcsös krémtúró

Hozzávalók

0,4dl tej
1csomag vaníliás pudingpor
4-5 k cukor esetleg
250gr tehéntúró
tetszés szerinti gyümölcsök

Elkészítés:

A vaníliás pudingot a tejjel,cukorral sűrűre főzzük,összeturmixoljuk a túróval,majd belekeverjük a darabolt vagy konzerv gyümölcsöket ízlés szerint mennyiségben.Lehűtve tálaljuk,Hűtés során szilárdul az állaga.
Szakács: KatIca
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Szedres rizskocka
  2012-01-15 06:59:02, vasárnap
 
  Szedres rizskocka

Hozzávalók

A tésztához:

2 tojás
4 dkg cukor
4 dkg liszt

A krémhez:

1 l tej
30 dkg (kerek szemű) rizs
1 cs. vaníliás cukor
5 dl tejszín
8 dkg cukor
2 k. zselatin (főzős)
10 dkg szeder
2 dl szederlé vagy málnalé
egy csipet só
1 cs. piros színű tortazselé

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját habosra verjük a cukor 1/3 részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverjük, majd óvatosan összedolgozzuk a liszttel, meg a tojások sárgájával (a habot, a lisztet felváltva adjuk a sárgákhoz, amíg el nem fogy a hozzávaló). A tésztát vajazott, lisztezett 20 * 30 cm-es tepsibe terítjük, 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez a tejben pici sóval puhára főzzük a rizst, majd a végén hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot. Elkeverünk benne két evőkanál feloldott zselatint (pár evőkanál hideg vízzel elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, hogy feloldódjon, de forrni nem szabad, mert nem köt meg!), majd langyosra hűtjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a tejberizshez keverjük. A rizses krémet egyenletesen elterítjük a piskóta tetején, és 30 percre a hűtőbe tesszük, hogy kissé megdermedjen.
Közben a tortazselét elkészítjük a tasakon feltüntetett előírás szerint, keverhetünk bele szederlét is.
A rizses krém tetejét kirakjuk szederrel, bevonjuk a tortazselével, és tálalásig további 2 órára visszatesszük a hűtőbe.

Bármilyen friss idénygyümölcsből - eperből, málnából, ribizliből, barackból - is elkészíthető.
Szakács: Hani
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Túrós bejgli -
  2011-12-27 08:33:33, kedd
 
  Túrós bejgli - 2 rúd

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg sima liszt
3 dkg porcukor
15 dkg margarin
pici só
1 vaníliás cukor (elhagyható)
1 tojás sárgája
1 dl tej
1 dkg élesztő

Töltelékhez:

25 dkg túró
8 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
3 dkg mazsola
1 kanál rétesliszt
2 kanál búzadara
1/2 citrom reszelt héja

Kenéshez: 1 db tojás

Elkészítés:

Előző nap elkészítjük a tölteléket. A túrót szűrőn/szitán átnyomjuk, rászitáljuk a porcukrot, valamint a többi hozzávalóval sima krémmé keverjük. Letakarva hűtőbe tesszük.
A tésztához a lisztet, porcukrot átszitáljuk. Összemorzsoljuk a margarinnal. Beletesszük a sót, vaníliás cukrot, a tojás sárgáját, valamint a langyos tejben elkevert élesztőt beleöntjük. Összegyúrjuk a tésztát, ne legyen se lágy, ne is morzsálódjon (ha szükséges, egy kevéske tejet tehetünk bele). Fél órára hűtőbe tesszük pihenni.

Kivesszük, két részre osztjuk. Először az egyiket átgyúrjuk, és 22x28 cm méretű lappá nyújtjuk. A két rövidebb oldalát a tésztának elvékonyítjuk. Az időközben kivett töltelék felét rákenjük, a vékonyított csíkot két oldalt ráhajtjuk a töltelékre. A hosszabbik oldaláról feltekerjük a tésztát, és tepsibe tesszük. - A másik rész tésztát szintén így elkészítjük. - 50-55 dkg súlyú rudakat kapunk.
A rudakat megkenjük tojás sárgájával. Hagyjuk megszáradni. Majd átkenjük a tojásfehérjével, amit szintén hagyunk megszáradni (hűvös helyen, nem hűtőben).
Hurkapálcával, vastagabb tűvel 5-6 helyen átszúrjuk a rudakat, hogy a gőz eltávozhasson, ne repedjen meg. Előmelegített 200 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Majd szeletelhetjük.

(Recept variáció)
Szakács: Zia
 
 
0 komment , kategória:  Saját recept   
Almás káposzta
  2011-09-05 14:47:07, hétfő
 
  Almás káposzta

Hegedős János: Ételművészet

Hozzávalók;
I kg fejes káposzta, 2-3 kanál olaj, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, 4 alma, só, ecet.
Az olajban megpirítjuk a hagymát, a vékony laskára vágott káposztát beletesszük, megsózzuk, ecettel
megöntözzük, és lefedve puhára pároljuk. (Ha friss a káposzta, nem kell rá víz, a saját levében
megpuhul.) Végezetül cukorral szelídítjük meg az ecet ízét, és belerakjuk a meghámozott, cikkekre
vágott almát. Az egészet együtt még . öt percig pároljuk. (Erdély egyes vidékein az almán kívül még
szőlőszemeket is kevernek a káposztába.)

Alufóliás burgonya I.

Hegedős János: Ételművészet

Hozzávalók:
12 szem egyforma, közepes nagyságú- burgonya, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, 1
kis csomó újhagyma, vagy kevés reszelt vöröshagyma, só.
A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk, és egyenként alufóliába csomagolva, a
sütőben egy óráig sütjük.: előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat a sajttal meg a tejföllel
habosra keverjük, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával meg sóval ízesítjük. A
mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki ízlésének
megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.

Alufóliás burgonya II.

Schuck Antalné Minden napra egy recept

Hozzávalók:
12 szem közepes nagyságú burgonya, 10 dkg vaj, 10 dkg reszelt sajt, 2 dl tejföl, egy kis
csomó újhagyma vagy kevés reszelt vöröshagyma, só.
A burgonyákat kefével, váltott vízben alaposan megtisztítjuk és egyenként alufóliába csomagolva a
sütőben egy óráig sütjük. Már előzőleg elkészítjük a mártást: a jó puha vajat habosra keverjük a
sajttal és a tejföllel, és finomra vágott újhagymával vagy reszelt vöröshagymával, sóval ízesítjük. A
mártást jégbe hűtjük, és külön tálkában adjuk a fóliába csomagolt sült burgonyához, hogy ki-ki saját
ízlésének megfelelő mennyiségű mártást rakjon a kicsomagolt és kettévágott krumplijára.

Alufóliás sárgarépa

Hegedős János: Ételművészet
Hozzávalók:
1 kg zsenge, tavaszi sárgarépa, 5 dkg vaj, só, csipetnyi ~ szelt szerecsendió.
A répát megtisztítjuk, ha vékony, egészben hagyjuk, ha vastagabb hosszában ketté vagy négyfelé
vágjuk. Kivajazott tűzálló tálra párhuzamosan ráfektetjük a répákat, és megsózzuk, csipetnyi reszelt
szerecsendióval meghintjük. Végül rámorzsoljuk a maradék vajat, és a tál alufóliával szorosan lezárva, a
forró sütőbe toljuk. 20 percig sütjük, ezalatt a répa szépen megpuhul a saját levében.

Angolos burgonya

Hegedős János: Ételművészet
Hozzávalók: 1 kg apró szemű burgonya, só, 5 dkg vaj.
A burgonyát meghámozzuk, és sós vízben, egészben megfőzzük. Ezután leszűrjük, a krumplit forró tálra
tesszük, és megforrósított, de nem barna vajjal leöntjük. Lehet a tetejére összevagdalt
petrezselyemzöldet is hinteni.

Borókás sült karfiol

Frank Júlia Nagy fritukönyv

50-60 dkg karfiol (tisztítatlanul), 1 db egész tojás, másfél dl világos sör,10-15 dkg finomliszt, 1 csapott
teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt borókabogyó,1 gerezd fokhagyma, 2 csokor petrezselyemzöld.
Először elkészítjük a tésztát. A tojást a sörrel habosra felverjük, majd a főszerekkel és a liszttel simára
dolgozzuk. Sűrű palacsintatésztának kell lennie. A zúzott fokhagymát és a megmosott, finomra metélt
petrezselyem zöldet is belekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni. Közben a karfiolt a külső leveleitől
megtisztítjuk, gondosan megmossuk és leszárítjuk. Viszonylag egyforma kis rózsákra szedjük, a torzsáját is
rózsányi darabkákra aprítjuk,majd lisztbe mártjuk. Ezután beleforgatjuk a tésztába, és apránként,
óvatosan beleengedjük a forró olajba. Szép sárgás pirosra megsütjük (4-5 perc), és tálpapírra rakjuk, hogy
az felszívja a felesleges olajat. Tejföllel vagy majonézes mártással kínáljuk. Párolt rizs vagy sült
hasábburgonya a hozzá illő köret.
Nagyon egyszerűen és gyorsan készíthető, olcsó, egészséges étel.

Bostoni burgonya

Hegedős János: Ételművészet

Hozzávalók:
1 kg burgonyából készült burgonyapüré, fél fej vöröshagyma, 2 tojás, S dkg vaj, kevés
pirospaprika.
A burgonyapürét (amely lehet maradék is) a reszelt hagymával meg a tojásokkal hab verővel jól
kikeverjük, és alaposan kivajazott tűzálló tálba öntjük. A tetejére olvasztott vajat locsolunk,
pirospaprikával meghintjük, és a sütőben a tetejére kérget sütünk.

Brokkolirózsák

Hegedős János: Ételművészet

Ugyanúgy készül, mint a karfiolrózsák, de a friss brokkolit kétcentis darabokra vágjuk, úgy készítjük el. A
fagyasztott brokkoli eleve fel van darabolva, de azt sós vízben csak öt percig főzzük a panírozás előtt,
mert már előfőzött.

Brokkolis batyu

Frank Júlia Nagy fritukönyv

1 csomag réteslap, 30 dkg mirelit brokkoli, 2 db egész tojás, 2 dkg vaj vagy margarin, 2 dl tej, 2 dl tejföl, 2
púpozott kanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, só és törött bors ízlés szerint.
A vajat habzásig hevítjük a liszttel, majd beleöntjük a meleg tejet, és állandókeverés közben sűrűre
főzzük. Sóval, borssal fűszerezzük, és hozzákeverjük a finomra vagdalt, megmosott petrezselyemzöldet. A
masszát hűlni hagyjuk. Közben a brokkolit kis rózsáira, illetve a vastag szár részét kis kockákra vágjuk.
Forrásban levő vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 perc múlva leszűrjük. (Legjobb leves- vagy
tészta szűrőben belelógatni a forró vízbe.) A félig főtt, már nem forró brokkolit és a nyers tojásokat a tejes
mártásba keverjük. A réteslapokat szétszedjük, egymásra tesszük, és a közüket kevés olajjal meglocsoljuk.
A réteslap szélére egy csíkban felhalmozzuk a brokkolis masszát, majd a rétest szorosan felcsavarjuk. Az ily módon létrejött rudat jó éles késsel 8 darabra vágjuk. Egyenként, nagyon óvatosan, két
lapát kanálsegítségével beleeresztjük a 170 fokra felhevített olajba. A töltelékben lévő tojás azonnal
összefogja, "megköti", és a rétes nem fog szétesni, persze óvatosan kell vele bánni! Ha szépen megsült (3-
4 perc), a fölösleges olajat lecsöpögtetjük róla, illetve papírral fölitatjuk. Forrón tálaljuk, jéghidegre hűtött tejföl társaságában.
Kissé munkaigényes, de különleges, extra étel.

Burgonya héjában

Schuck Antalné Kedvenc receptjeim mikró hullámon

Hozzávalók:
4 db kisebb burgonya, 1 dl víz.
Egy edénybe beletesszük az alaposan megmosott burgonyákat. Villával megszurkáljuk, felöntjük a vízzel és lefedve 15 percig 500 W-on főzzük. Főzés után 5 percig pihentetjük.

Burgonyagombóc I.

Hegedős János: Ételművészet

Hozzávalók:
25 dkg főt, áttört burgonya, 1kanál búzadara, 1 kanál olaj, 1 tojás, liszt, só, 1 csokor
petrezselyem zöld.
Az áttört burgonyát és a búzadarát az olajban megpirítjuk, majd a tűzről levéve a finomra vágott
petrezselyemzölddel meghintjük. A tojást beletesszük, és annyi liszttel dagasztjuk be, hogy könnyű tészta legyen. Sóval ízesítjük, és kis gombócokat formálunk belőle, és sós vízben kifőzzük. (Különösen finom, ha tálon karikákra vágott, lisztbe mártott, és bő, forró olajban kisütött hagymával hintjük meg.)

Burgonyagombóc I.

Schuck Antalné Minden napra egy recept

Hozzávalók:
25 dkg főtt, áttört burgonya, egy kanál búzadara, diónyi zsír, egy csokor
petrezselyemzöld, egy tojás, só, liszt.
Az áttört burgonyát és búzadarát a zsírban megpirítjuk, majd a tűzről levéve meghintjük a finomra
vágott petrezselyemzölddel, beletesszük a tojást, és annyi liszttel dagasztjuk be, hogy könnyű tészta
legyen. Sóval ízesítjük, kis gombócokat formálunk belőle és sós vízben kifőzzük (különösen finom, ha a tálon meghintjük karikára vágott, lisztbe mártott és bő, forró olajban kisütött hagymával).

Burgonyakrokett

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók:
30 deka főtt burgonya, 4 deka grízes liszt, 2 tojás, egy kis reszelt szerecsendió, só, 10 deka
zsömlemorzsa.só.
A főtt rizst gombával a következő képen keverjük el: a 10 deka gombát vékony szeletekre vágjuk és 3deka vajban megpirítjuk a zöldpetrezselyemmel, egy kis törött borssal és sóval, majd összekeverjük a rizzsel.

Burgonyapecsenye

Schuck Antalné Minden napra egy recept

Hozzávalók: négy nagy burgonya, két kanál liszt, négy kanál tej, három tojás, só, törött bors,
zöldpetrezselyem, zsír.A meghámozott burgonyát nyersen megreszeljük, a levét kinyomjuk és hozzákeverjük a lisztet, a tejet, a három tojássárgáját, az apróra vágott zöldpetrezselymet, a sót, törött borsot és két tojás fehérjéből vert habot.
Forró zsírba kanállal galuskákat szaggatunk belőle és megsütjük.
 
 
2 komment , kategória:  Saját recept   
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 549 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 225 db bejegyzés
e év: 1124 db bejegyzés
Összes: 37991 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3717
  • e Hét: 43921
  • e Hónap: 136427
  • e Év: 686664
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.