Regisztráció  Belépés
jaksika.blog.xfree.hu
"Nemes szép élethez nem kellenek nagy cselekedetek, csupán tiszta szív és sok sok szeretet" J.I. Jaksika
1951.07.31
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
Nagyon boldog névnapot
  2010-08-09 20:13:20, hétfő
 
  Nagyon boldog névnapot kíván: Minorics János

Név jelentése:
A virág maga

Név eredete:
Magyar eredetû, a Viola (Ivola) név magyarosítása

Név elemzése:
Az Ibolya név energiát ad viselőjének. Becsvágyó, mérhetetlenül erős akaratú, független egyéniség kialakulását támogatja ez a név. Miközben gyakorlati dolgokban kreatív, találékony, és mindig kész újabb és újabb feladatokat vállalni, gyorsan váltakozó érdeklődése megnehezíti dolgát, mert sokszor olyannyira elveszti az érdeklődését egy adott témában, hogy nem fejezi be feladatát.
 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
A Te napod
  2010-07-30 23:07:41, péntek
 
 



A Te napod
Ne lepődj meg, ha ma sokan keresnek,
Ne csodálkozz, ha az emberek szeretnek.
Ne fordulj el, ha az utcán sokan néznek, ...tovább »
Mindent a szemnek és semmit a kéznek!

Örülj annak, hogy középpontban vagy,
Örülj, hogy ma kedvesek a szavak.
Örülj, hisz mindez nem olyan rémes,
Az év többi napja úgysem ilyen fényes!

Légy vidám mindig, amíg csak lehet,
Szeretteid mindig legyenek ott Veled!
Ragyogj az egészségtől, élj sokáig,
Füled érjen bokáig!

Azt hiszem, soraimat rövidre zárom,
Ami a szívemen, az a számon:
Ha papíron is, de nagyot kiáltok,
Boldog Születésnapot kívánok!
Minorics János



 
 
3 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Árvíz - segítsünk! 2010.06.06.
  2010-06-08 20:14:59, kedd
 
 


Miskolc 6 juin 2010 (4).JPG



Miskolc 6 juin 2010 (4).JPG



Miskolc Árvíz - segítsünk! 2010.06.06

.






 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Van benne igazság!
  2010-05-28 08:29:06, péntek
 
  Van benne igazság!

A margarint eredetileg pulykák hízlalásához fejlesztették ki.

Mikor az a pulykák halálát okozta, az emberek, akik a kutatásra szánt,
befektetett pénzüket vissza akarták kapni, összedugták a fejüket. Ez egy
fehér anyag volt, és semmi nem utalt arra, hogy élelmiszer, ezért sárgára
színezték és úgy adták el a vaj helyettesítőjeként.

Hogy tetszik?

Kitaláltak néhány ötletes új ízt is.

Tudod, hogy mi a különbség a margarin és a vaj között?

*Olvasd végig...nagyon érdekes lesz!*

Mindkettő ugyanannyi kalóriát tartalmaz.

A vaj kicsit gazdagabb telített zsírban: a vajban 8 gramm, míg a margarinban
5 gramm.

A margarin fogyasztása nők esetében 53%-kal növeli a szív- és érrendszeri
megbetegedéseket, összehasonlítva ugyanannyi elfogyasztott vajmennyiséggel,
legalábbis a legújabb harvardi orvostudományi tanulmány szerint.

A vaj fogyasztása növeli az egyéb táplálékokból származó tápanyagok
felszívódását.

A vaj, táplálkozás szempontjából sok előnnyel rendelkezik, míg a margarin
csak néhánnyal, mivel ezek hozzáadottak.

A vajnak sokkal jobb íze van, mely más ételek ízét is kiemeli.

A vaj több évszázados múltra tekint vissza, míg a margarin még 100 évesre
sem.

És most a margarinról...

Nagyon gazdag hozzáadott zsírsavakban.

Ez megháromszorozza a koszorúér elmeszesedésének kockázatát.

Növeli a koleszterin szintet és főleg az LDL (rossz koleszterin) szintjét,
míg a HDL (jó koleszterin) szintjét csökkenti.

A rák kialakulásának kockázatát kb. 5-szörösére növeli.

Rontja az anyatej minőségét.

Csökkenti az immunrendszer reakcióját.

Csökkenti az inzulin reakcióját.

És íme a legmegdöbbentőbb tény...

EZ A RÉSZE NAGYON ÉRDEKES!

A margarint mindössze* EGYETLEN MOLEKULA* választja el attól,

hogy *MŰANYAG* ( tesco nylon zacskó ) legyen.

Ez a tény elegendő volt számomra, hogy kivonjam az életemből a margarint és
minden mást, mely hidrogénezett (ez azt jelenti, hogy az anyag molekuláris
szerkezetét megváltoztatják).

Ki lehet próbálni a következőt:

Vegyél egy doboz margarint és hagyd a garázsban, vagy árnyékos helyen!

Néhány nap múlva a következőket figyelheted meg:

Sem legyek, sem más egyéb, idegesítő muslica nem fog a közelébe menni (ez
azért sejtet valamit).
Nem lesz rothadt vagy büdös, mert nincs tápértéke.
Semmi sem fog kinőni rajta. Főleg azok az ici-pici mikroorganizmusok nem
fognak rajta kifejlődni.

Miért?

Mert a margarin majdhogynem műanyag.

Megolvasztanád a műanyag edényedet (Tupperware) és rákennéd a pirítósodra?

Oszd ezt meg a barátaiddal...(Amennyiben "kenyérre akarod őket kenni")


--
Az egyetlen dolog, ami szükséges a Gonosz diadalához, hogy a jó emberek ne
tegyenek ellene semmit."

Edmund Burke

 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Saláta receptek
  2010-04-12 13:30:17, hétfő
 
  Saláta receptek

Link
 
 
6 komment , kategória:   B. Minorics János.  
PIN kód
  2010-04-12 13:26:27, hétfő
 
  PIN kód


Ne legyen rá szükségünk - de milyen
érdekes. Jó tudni, ha igaz!

PIN KÓD FORDÍTVA (jó tudni)

Ha egy rabló arra kényszerítene, hogy ATM-ből pénzt vegyél ki,
értesítheted a rendőrséget, ha a PIN kódodat fordítva adod meg.
Pl. ha a PIN kódod 1234, írd azt, hogy 4321.
Az ATM felismeri, hogy a PIN kódot fordítva adtad meg, mint ahogyan az a
kártyádon van.
A gép ugyan kiadja a kért összeget, de anélkül, hogy a rabló tudná, a
rendőrség azonnal a segítségedre jön.
Sajnos, ezt ritkán használják az emberek, mert nem tudnak róla

KÉRLEK, ADD TOVÁBB!
 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Természetgyógyászként
  2010-03-16 15:05:32, kedd
 
 



Szlovákiában több évvel ezelőtt egy egész temetőnyi sírt kellett exhumálni, mert áthelyezték azt a falu túlsó oldalára. Mindenki legnagyobb meglepetésére a csontok teljesen ép állapotban voltak, olyannyira, hogy tudományos vizsgálatot indítottak az okok felderítésére. Az eredmény egyszerre volt banális és megdöbbentő. Kiderült, hogy a
helyi lakosság rendszeresen, heti 3-5 alkalommal fogyasztott étkezési mákot különböző ételek formájában, mivel épp a máktermesztés volt a falu egyik fő bevételi forrása. A további tudományos kutatások kiderítették, hogy a mák olajának rendkívül magas foszfor tartalma volt a "felelős" a kalcium hatékony felszívódásáért, és a csontokba beépüléséért. A kutatások során létrehoztak két, egyenként 20-20 fős csoportot, melynek tagjai előrehaladott csontritkulásban szenvedő nők voltak. Az egyik csoport hagyományos kezelést kapott, míg a másik napi 1-1 = mokkáskanálnyi mákolajat szedett. Az eredmény mindenkit meggyőzött! A mákolajjal "kezelt" csoport valamennyi tagjának csontozata normális értéket mutatott már 12-16 hónapos kezelést követően. Tanácsom tehát: hetente 3-szor fogyasszon mákos ételeket, vagy rendszeresen alkalmazza a gyógynövény szaküzletekben is kapható mák-olajat. Vigyázat! Levegővel érintkezve gyorsan avasodik, ezért mihamarabb zárja vissza a kupakot, és tegye hűtőbe! A csontritkulás megelőzésére vagy az állapot javítására ugyancsak kedvező hatású a gyógynövényboltokban kapható medvehagyma alkoholos kivonatának tartós szedése. (Bálint János)

Link: http://www.terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/mak.html



És egy másik ugyanerről a témáról: Schirilla Györgyöt és Oláh Andort hosszú évekkel ezelőtt egy régész ismerősük elhívta egy XIX. század eleji csallóközi temető feltárására, mivel a kétszáz éves csontvázak egyike sem volt csontritkulásos (nem voltak meggörbült hátú anyókák stb.). A két természetgyógyászra várt a feladat, hogy kiderítsék, mi lehetett az oka. Ők a választ az akkori emberek életmódjában találták meg. Nem édesítettek semmit cukorral, csak mézzel, nem ettek annyi vöröshúst mit mi, mangalicát tartottak, ami jóval egészségesebb. És, ez volt a legfőbb: rengeteg mákot ettek. Schirilla György 58-féle mákos étel receptjét gyűjtötte össze. Az volt a szokás, hogy a vendéget mákos kaláccsal, bejglivel kínálták, a mákos süteménynek ki kellett tartania ünneptől ünepig. Márpedig a mák nagyon egészséges. Fantasztikusan nagy mennyiségben tartalmazza azokat az anyagokat, amelyek az egészséges táplálkozáshoz és a csont megtartásához szükségesek: ilyen a kalcium, a vas (a nagy vastartalomtól fekete), de tartalmaz folsavat is, ami megkönnyíti ezek felszívódását.



Schirilla György természetgyógyászként egy maga által kreált mákreceptet ajánlott csontritkulásra, ami egyszerűen elkészíthető, és még finom is:

25 dkg mákot le kell darálni, kevés vizet kell hozzáadni, és annyi mézzel édesíteni, amennyitől kellemesen édes lesz. Ezt össze kell forralni, de éppen csak az első "puttyanásig", mert különben a mák megkeseredik. Az elkészített mákot, ami tulajdonképpen olyan, mint a bejgli töltelék, be kell tenni egy befőttesüvegbe, és hűtőben tartani.

Lényeg, hogy minden nap kell belőle enni legalább egy evőkanállal. Legjobb reggelire enni. Többet lehet, kevesebbet nem. Ha elfogyott, akkor újat készítünk. Az epebetegek keverhetnek hozzá reszelt almát, a cukorbetegek pedig használhatnak cukorpótlót és kicsit több vizet. Fontos, hogy ne cukorral édesítsék, mert a cukor kivonja a csontból a kalciumot. Jót tesz, ha utána például iszunk hozzá egy kis citromos vizet, mert a C-vitamin megkönnyíti a mákban levő anyagok felszívódását, beépülését. Mivel ez nem gyógyszer, csak egészséges táplálék, a hatását nem máról holnapra, hanem hosszabb távon fejti ki.

Egyébként is arra is oda kell figyelni, hogy a mindennapi táplálkozásában cukor helyett mézet használjunk, húsból is kevesebbet, és akkor is inkább baromfit vagy mangalicát együnk. Nem tesznek jót a szénsavas üdítőitalok sem, mert a bennük levő foszforsav kivonja a csontból a kalciumot.
MÁK
MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL.
MÁKOSGUBA, VANÍLIAPUDINGGAL. ÉTEL, ÉTELEK

. cukor kifli mák mazsola tej vaníliás pudingpor

Hozzávalók:

4-6 db kifli,
1 csomag
vanília puding,
7 dl tej,
1/2 csomag mazsola,
1 evőkanál cukor,
5 dkg mák

Elkészítése:

Elkészítjük a
vaníliapudingot a tasakon található leírás alapján, azzal a módosítással, hogy 7 dl tejet használunk hozzá és még egy evőkanál cukorral édesítjük. A kifliket karikára vágjuk, és lapos tálakra simítjuk egy rétegben. Ráöntjük a pudingot és jól összerázzuk (nem keverjük!) vele. A mákot megdaráljuk és rászórjuk. Ezzel is megrázogatjuk egy kicsit. Mazsolával díszítjük, és hidegen fogyasztjuk.




CSACSIFÜLE
CSACSIFÜLE ÉTEL, ÉTELEK

. dió élesztő kakaó liszt mák porcukor só vaníliás cukor zsír

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt,
25 dkg zsír,
2 dkg élesztő,
1,5 dl tejföl,
1 evőkanál
porcukor,
csipetnyi só,
Töltelékhez:
kakaó,
mák,
dió;
vaníliás cukor

Elkészítés:

A zsírt egy fél óráig keverjük (géppel 3 percig verjük), majd az élesztőt belemorzsoljuk. A lisztet, tejfölt, cukrot meg sót beletesszük és egy éjszakán át pihentetjük. Másnap 1 mm vastagra nyújtjuk, nagy fánkszaggatóval kiszúrjuk, mindegyikre rakunk egy kanál tölteléket, félbehajtjuk és szép világosra sütjük.

Még melegen vaníliás cukorba forgatjuk.




MÁKOS KUPOLA
MÁKOS KUPOLA ÉTEL, ÉTELEK

. csokoládé mák méz porcukor sütőpor szilvalekvár tejszín teljes kiőrlésű liszt citromlé habfixáló rum tojás

Hozzávalók(8-10 darabhoz):

5 tojás,
kb. 10 dkg méz,
10 dkg porcukor,
1 evőkanál rum,
1 evőkanál citromlé,
3 evőkanál teljes őrlésű búzaliszt,
1 teáskanál sütőpor,
20 dkg darált mák,
Lekváros töltelékhez:
4 evőkanál szilvalekvár,
4 evőkanál rum
,Tejszínes töltetékhez:
2,5 dl tejszín,
3 evőkanál rum,
1 csomag habfixáló
Mázhoz:
1,5 dl tejszín,
13 dkg tejcsokoládé,
sütőpapír

Előkészítés:

A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját 10 dkg mézzel, rummal és citromlével habosra keverjük; a fehérjéből kemény habot verünk, majd apránként beleteszünk 10 dkg porcukrot. A fehérjehabot óvatosan belevegyítjük; a lisztet, a sütőport és a mákot összekeverjük, majd szintén belekeverjük a krémbe. A masszát sütőpapírral kibélelt sütőbe öntjük (kb. 1,5 cm magasan), a tetejét elsimítjuk, és kb. 12 perc alatt megsütjük.

Elkészítés:

.

Tovább
MÁKOS ROLÁD MANDARIN KRÉMMEL
MÁKOS ROLÁD MANDARIN KRÉMMEL ÉTEL, ÉTELEK

. joghurt . mák mandarin méz porcukor só sütőpor tejszín teljes kiőrlésű liszt

túró vaníliás cukor habfixáló tojás

Hozzávalók(12 szelethez):

4 tojás,
4 evőkanál víz,
15 dkg porcukor,
1 teáskanál vaníliás cukor,
csipetnyi só,
10 dkg teljes őrlésű liszt,
1 teáskanál sütőpor,
10 dkg darált mák,
1 csomag habfixáló,
5-6 db mandarin,
5 dl tejszín,
25 dkg sovány túró,
6 dkg méz,
2 dl joghurt,
porcukor meghinteni,
sütőpapír

Előkészítés:

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral; a sütőt 200 fokra előmelegítjük. A piskótához a tojást és a vizet robotgéppel kb. 5 perc alatt habosra keverjük; beleszórjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport, majd hozzáadjuk a mákot, majd az egészet belekeverjük a tojásos krémbe. A masszát egyenletesen rákenjük a sütőpapírra (felső Kép), majd kb. 12 perc alatt megsütjük. A piskótát cukorral beszórt konyharuhára borítjuk, óvatosan lehúzzuk róla a papírt, megszórjuk kristálycukorral és a konyharuhával együtt roláddá csavarjuk, majd kb. 1 órán áthűlni hagyjuk.





. Tovább
MÁKOSMEGGYES
MÁKOSMEGGYES ÉTEL, ÉTELEK

. citrom cukor darás liszt mák meggy sütőpor tej tojás desszert

Hozzávalók:

2 bögre darás liszt,
2 bögre cukor,
2 bögre darált mák,
2 tojás,
2 bögre tej,
citrom reszelt héja,
1 csomag süt~opor,
1 üveg meggybef~ott vagy 1 kg fejtett meggy
(A bögre 3 dl-es)

Elkészítése:
1.a cukrot a tojással habosra keverjük 2.hozzáadjuk a tejet 3.a sütőport belekeverjük a lisztbe 4.belekeverjük a lisztet és a mákot a masszába 5.a citromhéj reszeléket is hozzáadjuk. 6.Jól elkeverjük 7.kizsírozunk-lisztezünk egy 37x22 cm-es mély tepsit 8.beleöntjük a tésztát 9.a meggyet lecsepegtetjük a levét~ol, majd kevés lisztben meghempergetjük, hogy a tésztát ne áztassa el 10.a tészta tetején egyenletesen elosztjuk a meggyszemeket 11.előmelegített sütoben kb. 30 perc alatt megsütjük 150 C-fokon.



. Tovább
PIKÁNS ÍZű SAJTOS LÁNGOS
PIKÁNS ÍZű SAJTOS LÁNGOS ÉTEL, ÉTELEK

. cheddar sajt liszt mák olaj só sütőpor tej füstölt sonka tojás tészták

Pikáns ízű sajtos lángos

Hozzávalók:

40 dkg átszilált liszt 1 evôkanál só 1 evôkanál sütôpor 12,5 dkg reszelt Cheddar jelleg^u sajt 1 tojás 1 evôkanál olaj 1 evôkanál mák 2,5 dl tej 6 szelet füstölt sonka hagymás sajt

Elkészítés:

A száraz hozzávalókat összekeverjük a sajttal. A tejet, olajat és felvert tojást hozzáadjuk. Kiliszetzett deszkán gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, 2-3 cm vastagságúra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval 6db 6 cm átmérőjű kört vágunk ki. Sütőlapra helyezzük, tejjel kenegetjük, megszórjuk mákkal. 220 fokon aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve hűlni hagyjuk, majd kettévágjuk, és a közepét sonkával és sajttal töltjük.,



 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Az immunrendszer erősítése:
  2010-03-16 14:47:46, kedd
 
 



Méz és fahéj

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériuma (USDA) 2003-ban
kezdeményezett kutatást a fahéj és 2-es típusú cukorbetegség, illetve a
koleszterin szint kapcsolatának feltárására. A vizsgálat nem várt sikert
hozott.

A 40 napon át rendszeres fahéj tartalmú tabletta szedésének köszönhetően a
vérben lévő triglicerid és a glükóz, illetve a káros LDL koleszterin szint
egyaránt közel 30 százalékkal csökkent a résztvevők körében.
A fahéj tartalmaz antioxidánsokat. Azonban nincs elegendő bizonyíték annak
alátámasztására, hogy nagy dózisú fahéj fogyasztásával olyan kedvező hatást
érhetnénk el, mint például a szív- és érrendszeri betegségek elleni védelem.
A fahéj segíti a vírusok, baktériumok és gombák elpusztítását.
Alkalmazásával azonban megfontoltan kell bánnunk, mivel testünkön kívül és
szervezetünkön belül is számos baktérium él egymással harmóniában egészségünket őrizve. Ezeket, vagyis a jó és rossz baktériumokat egyaránt kiirtva természetes egyensúlyunk felborulna, s ez betegségek kialakulásához vezetne. Gondoljunk csak a bélszakaszban élő
hasznos baktériumokra melyek immunrendszerünk megfelelő működését is segítik.

Kétségtelen tehát, hogy a fahéjban található hatóanyagok segítik egészségünk megőrzését azonban a pontos részletek feltárásához további vizsgálatok szükségesek.A fahéj hatását befolyásolhatja például az adott növény összetétele, melyből a gyógyszer készül s ezt a termőhelytől kezdődően számos egyéb tényező is meghatározhatja.

Az amerikai National Center for Complementary and Alternative Medicine

(NCCAM) szervezet törekvései közt szerepel, hogy a hatóanyagok pontos
besorolást nyerjenek, s a természetes gyógymódok palettája tovább
bővülhessen. A fahéj egészségre gyakorolt hatásának vizsgálatához tehát
számos további kutatás szükséges.

A kanadai World News hetilap egyik számában jegyzéket készített azokról a
betegségekről, amelyek mézzel és fahéjjal kezelhetők.Többek között felerősíti az immunrendszert, megvéd a vírusoktól, baktériumoktól, erőssé, munkabíróvá tesz.



Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre.

Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterin szintet és véd az infarktus ellen.

Akik már átestek infarktuson és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket,

nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be.

Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.



Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg
vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus
artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A

copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital
fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól és azok, akik
nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.



Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat.
Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.



Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal. Naponta háromszor
tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.



Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen össze 2 dl
forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterin szintet.
Ha naponta háromszor alkalmazza a krónikus magas koleszterin szint
lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint
emelkedését.



Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy
kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a
krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.



Gyomor panaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és
megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.



Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a
szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas
van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a
vírusokkal folytatott harcban.



Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott
termelődését.



Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.



Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje
be vele a pattanásokat majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a
műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.



Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.



Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt este pedig lefekvés előtt
igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt
a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír
lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.



Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat
fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra
körül fogyasztunk el ilyen italt egy héten belül helyreáll a szervezet
vitalitása.



 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Nőnapi köszöntő, 2010
  2010-03-16 14:37:53, kedd
 
 


Nőnapi köszöntő, 2010

MINDEN KEDVES KOLLÉGANŐNEK SOK BOLDOGSÁGOT, ÖRÖMÖT ÉS SIKERT KÍVÁNUNK A NŐNAP ALKALMÁBAÓL!




Keresd a nőt!
A romantika nagymestere, Alexandre Dumas (az idősebb) szállóigévé vált mondá­sát adtuk címéül nőnapi összeállításunknak, amely a köszöntő vers után híres emberek bölcs gondolatait tartalmazza. Természetesen minden a nőkről szól, hiszen 99 éve, 1910 óta március 8. a nők napja. Egy kicsit pótolva a pedagóguspályán a férfiak hiányát, férfias köszöntő csokrot nyújtunk át kolléganőinknek. Ebből az alkalomból gratulálunk minden hölgynek, sok boldogságot és sikert kívánva.

NŐNAPI GONDOLATOK
Szeretet és jóság a ti virágotok,
Magasság és mélység vágya tinálatok.
Mosolyotok szürke létünk napsugára,
Amelyet szívetek reménye vesz vállra.
 
Ez ragyog és éltet, ad nekünk új erőt,
Ringat lombosodó, virágosabb jövőt,
Hiszen ti vagytok a tavasz-illat, szépség,
Rügyfakadásnak ti adjátok a fényét.
 
Adtok az álmunkra izmosodó valót,
Fázós szerelmünkre rózsás csók-takarót,
Hitehagyott szívnek ékes-hites imát,
Mely bizonyosságért tihozzátok kiált,
 
Hogy áldásotokkal megkoronázzátok
Kétségekben szőtt, sok bátortalan álmot,
Hogy felemeljetek önérzetet adva,
S röpítsétek vágyunk kékellő magasba,
 
Hogy fürösszétek meg az élet vizében,
Gyolcsba öltöztetve, óvatosan, szépen,
Mennyei kábulat mézes mámorában
Öröm-lobogónkat lobogtassuk bátran,
 
Boldogság és remény Tündérországába',
Hol királyné János vitéz Iluskája,
S legyen valósággá a mese a földön! -
Minden férfi-szívet csordulásig töltsön!
(Sebők János, 2003)
 
A férfiak hiába szórják szüntelen / A nőkre a gáncs s rágalom nyílvesszejét; / Különb a nő, azt mondom én, a férfinál. (Euripidész)
Ha Isten a nőt a férfi urává akarta volna tenni, Ádám fejéből vette volna. Ha rabszolgájává, a lábából. Ámde oldalából vette, mert élettársává, egyenlő párjává akarta. (Szent Ágoston)
Tiszteld a nőket, ők szövik és fonják földi sorsunkba a mennyei rózsát. (Schiller)
Egy nőt feledni éppen azért nehéz, mert jólesik rá az emlékezés. (Lope de Vega)
A nőknek megvan az a képességük, hogy egyetlen szempillantás alatt mindent meglássanak. (Balzac)
Az asszony olyan, mint az árnyék. Ha szaladsz utána, elfut előled, ha szaladsz előle, ő fut utánad. (Eca de Queiroz)
Az asszony olyan, mint a szélkakas, csak akkor állapodik meg, ha már megrozsdáso­dott. (Goldoni)
A nők, ha szeretnek, mindent megbocsátanak nekünk, még ballépéseinket is. De ha nem szeretnek, semmit sem néznek el nekünk, még erényeinket sem. (Balzac)
Egy nő még akkor is emlékszik az első csókra, amikor a férfi már az utolsót is elfelejtette. (G. B. Shaw)
A férfi azt hiszi, hogy ő választja a nőt, pedig majdnem mindig a nő választja a férfit. (Géraldy)
A nő az egyetlen olyan egérfogó, mely után fut az egér. (G. B. Shaw)
Aki nem szereti a bort, az asszonyt és a dalt, bolond marad egész életében. (Luther)
Boldog az a csokoládé, amely, miután a nők mosolyán át bejárta a világot, szájban olvadva, élvezetes csókban leli halálát. (Anthelme Brillat-Savarin)
A nők véleménye tisztább a férfiakénál: gyakrabban váltják őket. (Herford)
Az előttünk elsétáló csodálatos nő illata olyasvalami, amit soha az életünkben nem felejtünk. (Estée Lauder)
A férfiak többsége egész életében azt csinálja, hogy eligazodni akar az asszonyok szeszélyén, aztán még nagypapa korában is ott tart a tudományával, ahol kamasz­korában tartott. (Krúdy Gyula)
A legtöbb nő nem az erős támadásnak esik áldozatul, hanem a férfi gyönge ellenállásának. (Móra Ferenc)
Ha egyedül vagyok egy szobában, akkor ember vagyok. Ha bejön egy nő, akkor férfi lettem. És annyira vagyok férfi, amennyire nő az, aki bejött a szobába. (Ka­rinthy Frigyes)
Elég nagy baj háramlott a világra, hogy Éva evett az almából és Ádámot megkí­nálta, de hát még milyen lett volna, ha teszem azt, Ádám eszik belőle, és Évát meg nem kínálja? (Mikszáth Kálmán)
A régi lányok úgy tudtak főzni, mint az anyjuk. A maiak pedig úgy tudnak inni, mint az apjuk. (Oláh Gábor)
 Nagyon nagy tisztelettel:  Minorics János
 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
Nőnapi köszöntő
  2010-03-07 14:48:52, vasárnap
 
 

Nőnapi köszöntő

Lágy szellők hangját hallgatom
a nőnapon, a nőnapon.
most néhány szót kell mondanom,
ez alkalom, ez alkalom...

Mert nincs annál szebb álomkép,
úgy gondolom, úgy gondolom.
Ha kezünk fogja női kéz,
ezt jól tudom, ezt jól tudom...

Ők a férfi örök társa,
nagyon-nagyon, nagyon-nagyon.
Testünk, lelkünk tükörmása,
minden napon, minden napon...

Élet nélkülük nem lenne,
semmi olyan, semmi olyan.
Elhullnánk a végtelenbe
otthontalan, otthontalan...

Nem ismernénk soha szépet,
oly édesen, oly édesen.
Szív szerelmet, boldog életet,
mi sohasem, mi sohasem...

Nőinket sosem feledjük,
bizony-bizony, bizony-bizony...
S nem csak nőnapon szeretjük,
nagyon-nagyon, nagyon-nagyon!



Minorics János
 
 
0 komment , kategória:   B. Minorics János.  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 14 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 7 db bejegyzés
Összes: 16347 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1275
  • e Hét: 9663
  • e Hónap: 24140
  • e Év: 359501
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.