Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
Bőr,haj,köröm
  2019-08-24 08:31:55, szombat
 
  Link



 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Öregségi foltok
  2015-05-15 12:51:55, péntek
 
 
Harc a kellemetlen bőrelszíneződések ellen:

Egyeseknek korán lesznek, másoknak később. De ha egyszer itt vannak, folyamatosan szaporodnak - ezek az öregségi foltok. Gyakran a kezeken tűnnek fel először, elfoglalják a dekoltázst, és az arctól sem tartják távol magukat. Vajon semmit nem tehetünk azért, hogy ezeket a nem kedvelt bőrfoltokat elkerüljük? De igen, ezt azonban időben kell elkezdeni, és következetesnek lenni.
A kedves Nap az oka
Az öregségi foltok keletkezésének oka a pigmentáció, amelynek termelődését az UV-fény mozdítja előre. Lipofuscinnak hívják a felelős pigmentet, amely a felhámban kis, lencse formájú kiemelkedések formájában halmozódik fel. Ez tehát azt jelenti: mindenütt, ahol a bőr az évek folyamán újra és újra ki van téve a napfénynek, nagy az esélye (illetve a veszélye), hogy öregségi foltok alakuljanak ki. Ez magyarázza azt is, hogy tulajdonképpen miért nincs senkinek öregségi foltja a fenekén...

Itt csak a krémezés és az egészséges élet segít
Ha az UV-fény az öregségi foltok okozója, akkor a végkövetkeztetés nagyon egyszerű: aki nem megy a napra, annak nem lesz öregségi foltja sem. Könnyű mondani - de egy életen át ezt nem lehet elkerülni, és UV-fénnyel az árnyékban is találkozunk. Aki meg akarja előzni a foltokat, annak nem marad más, mint a következetes, rendszeres krémezés olyan krémmel, melyek magas fényvédő faktort tartalmaz - nemcsak napozás előtt, hanem minden hosszabb szabadban való tartózkodásnál. Amikor munkába megyünk, amikor a piacon sétálunk, a kerti munkáknál, a teregetésnél stb.
Fontos az is, hogy időben kezdjük el a védelmet, ne csak az előrehaladott korban. Ezen kívül kerüljük a dohányt és az alkoholt, mivel ezek elősegítik a szabad gyökök képződését a szervezetben - és ezek ugyancsak támogatják a pigmentációt. Az elegendő antioxidánst (cink, szelén, C- és E-vitamin, flavonoidok) tartalmazó egészséges táplálkozás támogatja a szervezet védelmi rendszerét.

Nem kedvelt, de ártalmatlan
Ha az öregségi foltok egyszer előjönnek, aligha szabadulhatunk meg tőlük.
A természetgyógyászatban csipkebogyómag-olajjal kezelik, ami a foltokat halványítja. De végül is az öregségi folt csak kozmetikai probléma, nem veszélyes, és nem alakul ki belőle bőrrák. Vigasztaljon minket az a tudat, hogy az idősek 90%-a ilyen foltokkal él. Az érettségnek ezekkel a jeleivel tehát a ,,normálisakhoz" tartozunk, a többiek a furcsák.

Forrás: impulsermagazin


Bőr,-haj-,köröm-,ápolása : Link


Ahogy telik-múlik fölöttünk az idő, a kezeink sem lesznek fiatalabbak. Sőt, akad olyan is, akinél az öregedés első jelei a kézfején jelentkeznek. Lehet fiatalos, jól öltözött, a kezei úgy is árulkodnak. Tegyünk ellene, hogy a kezeink “megöregedjenek".

Az alábbi, házilag kevert, természetes összetevőket tartalmazó kenőcs csodákra képes. Nem csak az életkor, de a sok napozás, az időjárás viszontagságai, és a vegyszere, tisztítószerek is ellenségeink lehetnek. A bőr kiszárad, elveszíti rugalmasságát, berepedezik, és hamarosan megjelennek az első ráncok. A ráncos kézre tökéletes megoldást jelenthet az alábbi csodaszer. Ezenkívül azonban érdemes minél több folyadékot fogyasztani, hiszen nem csak kívülről, hanem belülről is ápolnunk kell a szervezetünk. Legalább napi két liter tiszta vizet fogyasszunk el, rendszeresen két héten keresztül, és látni fogjuk, hogy bőrünk állapota máris javulni fog.

A következő kenőcsöt nagyon egyszerű elkészíteni, keverjük ki, és cseréljük le a vegyi anyagokkal teli, csodákat ígérő kencéinket.

1. Forraljunk fel 1 liter vizet, oldjunk fel benne két evőkanál sót, és, mikor annyira kihűlt áztassuk benne kezeinket, tíz percig.

2. Ezután itassuk szárazra a kezeinket, és kenjük be a következő krémmel.

3. Krém elkészítése: keverjünk el 1 tojássárgát, 1 evőkanál mézet, és 1 evőkanál olívaolajat. Nagyon jól dogozzunk össze a hozzávalókat, és alaposan kenjük be a zsíros masszával a kezünk. A körmeinkre is fektessünk hangsúlyt, hiszen őket is megviselik a külső ártalmas hatások.

4. Húsz percig pihentessük a kezünk, ne érjünk semmihez. Esetleg finom masszázst végezhetünk ez idő alatt egyik kezünkkel a másikon.

5. Húsz perc után alaposan mossuk le a kezünk meleg vízzel.

4-5 nap rendszeres alkalmazás után bőrünk sima, rugalmas, és ránctalan lesz.
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Ráncosodás kezelése
  2014-09-15 12:20:30, hétfő
 
  A ráncosodás a hölgyek legkérlelhetetlenebb ellensége. Ám bizonyára mindenki tapasztalta már, mennyire kisimul az arcunk, ha valamilyen szép könyvet olvasunk, jó filmet nézünk, vagy valamilyen kellemes elfoglaltság köti le a figyelmünket. Egy-egy szép táj, a természeti jelenségek vagy az állatok, a növények életének megfigyelése, szeretteink közelsége olyan mindennapi örömöket jelent, mely békét, nyugalmat hoz lelkünkre, maga a boldogság.

A boldog ember arca ragyog. A testápolás, a csendes pihenés, a sportolás a legnehezebb munka után is gyógyító hatású, léleknyugtató. A lélekápolás a legkiválóbb szépségmegőrző.

Az időskori ráncosodás természetes folyamat. Aki önmagával és a világgal megbékélten képes megöregedni, nem szenved a ráncok miatt, hanem a mindennapi, egyszerű tisztálkodással hátráltatja meg a kialakulásukat. Persze vannak esetek, mikor arcunk valamilyen betegségtől, a légszennyeződéstől idő előtt megráncosodik, foltos lesz. Ezt mindenképpen kezelni kell. Ha nem épp derűs hiuságból, a környezetünkre való tekintettel, akik bizonyára aggódnak, ha ráncosan, mélabús hangulatban kell látnia minket.

Citrom, ráncosodás ellen. A citrom ősidőktől fogva ismert szépítőszer, mely üdén tartja az arcbőrt. Alkalmazása egyszerű: a citromot kettévágjuk és kifordítjuk, hogy két kis csészeszerű formát nyerjünk. Ezekbe belekeverjük a fehérjétől jól elválasztott tojássárgáját, s tetszés szerint pár csepp illatos olajt is önthetünk hozzá. Ez után a héjakat gondosan lekötjük, és egy napig hagyjuk állni. Végül e keverékkel bedörzsöljük az arcunkat, mire az arcbőr könnyedén összehúzódik. Egy ideig arcukon hagyjuk e maszkot, majd barbolya-főzettel lemossuk, de nem töröljük meg, hanem langyos vízzel újra megtisztítjuk az arcunkat. A langyos vizet saját ízlésünk szerint illatosíthatjuk is. A művelettől a bőr teljesen megtisztul, simává és puhává lesz. A citrom ilyenszerű gyakori alkalmazása a ráncokat is elmulasztja.

Ránctalanító mézes zselé. Három és fél g zselatint keverjünk el pár csepp rózsavízzel és hagyjuk kis ideig állni, majd keverjünk hozzá az előbbinél kétszer több cseppnyi rózsavizet és az edényt forró vízbe téve melegítsük addig, míg a massza cseppfolyóssá válik. Ezután két kanál desztillált vízbe keverjünk egy kanál mézet és melegítsük fel. A két keveréket aztán elegyítsük, és hagyjuk állni míg zseléssé válik. Mikor már zselés, kenjük fel az arcra, nyakra, és a dekoltázsra, majd hagyjuk fél órát pihenni. Ekkor öblítsük le előbb meleg, majd hideg vízzel.
Amennyiben az elkészült ránctalanító mézes zseléből marad egy mennyiség, azt hűvös helyen tárolhatjuk, majd használat előtt újra felmelegítjük. Ez az arcpakolás minden bőrtípusra alkalmas.

Forrás : Link






Otthoni gyógymódok ráncok kezelésére


Vannak emberek, akik bármit megtesznek, hogy elkerüljék a tükörbe nézést, amikor a ráncaik az öregedéssel elkezdenek gyarapodni. A ráncokat a vékony, megereszkedett bőr okozza. Leginkább az arcon, a nyakon, a kézfejen és a felkar tetején jelentkeznek.

Sokféle házi gyógymód létezik, amelyek segítségével csökkenthetjük a ráncokat és megelőzhetjük az újabb ráncok kialakulását.

A ráncok a természetes öregedési folyamat részeiként jelennek meg, amikor a kötőszövetekben lévő kollagén és elasztin lebomlik. A korai vagy túlzott ráncosodást azonban más tényezők is okozhatják. Ráncosodhat a bőr, ha túlzott napfénynek vagy durva időjárásnak van kitéve; de kiváltó ok lehet a dohányzás, bizonyos drogok fogyasztása, túlzott stressz, hirtelen fogyás, E-vitaminhiány vagy genetikai hajlam is.
A 10 leghatékonyabb ház gyógymód ráncok kezelésére:

1, Görögszéna
A görögszéna levelei, magjai, de még az olaja is remek ellenszer különböző bőrproblémák, így a ráncok kezelésére.

A levelekben rengeteg vitamin és ásványi anyag van, amelyeket könnyen felszív a szervezet, és amelyek rendszeres használat esetén segítenek visszaszorítani a ráncokat.

 Őröljünk le egy maréknyi friss görögszéna levelet, és készítsünk belőle sűrű krémet! Éjszakára kenjük be vele az arcunkat! Reggel mossuk le langyos vízzel!

 Arcmosáshoz használhatunk olyan vizet is, amelyben előzőleg görögszéna magokat forraltunk, de egyszerűen bekenhetjük a növény olajával is az arcunkat.

2, Aloe vera
Az Aloe vera maliksavat tartalmaz, amely növeli a bőr rugalmasságát, ezzel halványítva el a ráncokat.

 Nyerjük ki egy Aloe vera levél levét! Kenjük be vele a bőrünket és hagyjuk rajta 15-20 percig, majd mossuk le langyos vízzel!

 Keverjünk össze egy teáskanál Aloe vera gélt egy E-vitamin kapszula tartalmával! Kenjük be vele a ráncos részeket! Hagyjuk a bőrön félóráig, majd mossuk le langyos vízzel!

3, Gyömbér
A gyömbér a magas antioxidáns-tartalmával veszi fel a harcot a ráncok ellen. Emellett megakadályozza az elasztin lebomlását - a ráncosodás egyik fő okát.

 Keverjünk össze egy csipet reszelt gyömbért egy evőkanál mézzel! Fogyasszuk reggelente!

 Gyömbérteát is ihatunk napi két alkalommal.

4, Víz
A vízfogyasztás az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb házi praktika a ráncok kezelésére. A víz hidratálja a testet és megtartja a bőr nedvességét. Ha a test ki van száradva, a bőr öregebbnek néz ki. Tiszta, szűrt vizet igyunk, mert a szűretlen vízben olyan vegyszerek lehetnek, amelyek idővel károsítják a bőrt! Legalább 2,5 liter szűrt vizet igyunk naponta! Indítsuk egy pohár vízzel a napunkat, és mindig tartsunk magunknál egy üveggel! Emellett kerüljük az alkoholos és szénsavas italokat, amelyek kiszáradást okozhatnak!

5, Banán
A banánban rengeteg vitamin, ásványi anyag és antioxidáns található, amelyek segítenek megszüntetni a ráncok kialakulásának okait. Ha heti kétszer alkalmazzuk ezt a gyógymódot, már azzal megfiatalíthatjuk a bőrünket és természetesen tüntethetjük el a ráncainkat.

 Nyomjunk össze két érett banánt!

 Kenjük be a masszával a ráncos felületeket! Legalább félóráig hagyjuk a bőrön, majd mossuk le langyos vízzel!

 Utána hidratáljuk a bőrünket!

6, Mandula
A mandulában sok rost, E-vitamin, vas, cink, kalcium, folsav és olajsav van, amelyek együttes hatásukkal elnyújtják az öregedés folyamatát és elhalványítják a ráncokat.

 Áztassunk tejbe pár szem mandulát egy éjszaka alatt! Reggel hámozzuk meg a magokat és daráljuk le őket, hogy egy sűrű krémet kapjunk! Kenjük be a krémmel a ráncos bőrfelületeket és a szemünk alatti részt a sötét karikák eltüntetéséhez! Hagyjuk a bőrön a krémet egy darabig, majd langyos vízzel mossuk le! A legjobb hatás érdekében ismételjük naponta!

 A mandula olaját is az arcbőrbe masszírozhatjuk, ezzel is késleltetve az öregedés tüneteit.

7, Olívaolaj
Az olívaolaj remek antioxidáns-forrás, különösen gazdag A- és E-vitaminban, amelyek sikeresen veszik fel a harcot a bőrkárosító szabadgyökök ellen.

 Ha rendszeresen masszírozunk olíva olajat az érintett bőrfelületekre, azzal hidratálhatjuk, javíthatjuk, sőt regenerálhatjuk a bőrsejteket. Az olaj mélyen behatol a bőrbe, így hosszútávú védelmet nyújt és sokáig hidratálja a bőrt.

 Keverjünk össze pár csepp mézet pár csepp olívaolajjal és glicerinnel! Naponta kétszer masszírozzuk a bőrünkbe!

Ezzel eltávolítjuk az elhalt hámsejteket, és feszesebbé tehetjük a megereszkedett bőrt.

8, Sárgarépa
A répában rengeteg A-vitamin található, amely elősegíti a kollagén termelődését, és segít simává varázsolni a bőrt.

 Reszeljünk le egy nagyobb répát! A masszát kenjük közvetlenül az arcra, majd félóra után mossuk le langyos vízzel!

 Reggelente és esténként sárgarépalével is megmoshatjuk az arcunkat.

9, Citromlé

A citromlében található citromsav erős exfoliánsként hat és segít eltüntetni a ráncokat. Emellett tisztítószerként és összehúzóként is működik, ezzel elhalványítva a bőrhibákat, a szem körüli karikákat és a ráncokat.

 Finoman dörzsöljünk egy kis citromlevet az arcőrbe! 5-10 perc után mossunk arcot tiszta vízzel! Naponta 2-3 alkalommal ismételhetjük.

 A citromlevet amla (indiai egres) őrleményével is keverhetjük, ezzel természetes módon nyújthatjuk el az öregedés folyamatát.

10, Ananász

Az ananászban található enzimek növelik a bőr rugalmasságát, hidratálják a bőrt és eltüntetik az elhalt hámsejteket. A gyümölcs antioxidánsokban, rostokban és vitaminokban is gazdag, így táplálja is a bőrt.

 Dörzsöljük be az érintett bőrfelületeket ananász húsával! Hagyjuk száradni kb. 20 percig, majd mossuk le hideg vagy meleg vízzel!

 Kenjük be naponta az arcbőrünket egy zöld ananász levével, majd 5 perc múlva mossuk le! Ezzel a módszerrel a szem alatti karikákat is eltüntethetjük.

Az öregedés egy természetes jelenség, amely ráncok kialakulásához vezet, de ezekkel a házi praktikákkal késleltethetjük ezt a folyamatot; segítségükkel még sok évig fiatalosak maradhatunk.
Forrás:drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Májfoltok ellen.
  2014-09-15 12:16:26, hétfő
 
  Igen bántók az arcot és a kezet eléktelenítő májfoltok, de könnyen megszabadulhatunk tőlük a következő recept szerint: a finomra vágott vagy lereszelt tormát tegyük egy palackba, öntsünk rá jó minőségű borecetet, és két hétig tegyük állni napos helyre, jól bedugaszolva. Az így érlelt szesszel dörzsöljük be a májfoltos részeket, s a foltok hamarosan elhalványulnak, eltűnnek.

Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Kopaszodás kezelése
  2014-09-15 12:06:48, hétfő
 
  Kopaszodás elleni tormás hajvíz. Egy nagyobb üvegbe helyezzünk el egy lereszelt tormát, és öntsünk rá egy negyed liter borecetet, s valamivel több narancsvízzel kevert rózsavizet. Az egészet jól rázzuk össze, és légmentesen lezárva két hétig hagyjuk állni. Ekkor szűrjük át finom vászondarabon. A torma magas kéntartalma révén fékezi a hajhullást, sőt, kitartó kezeléssel megállítja, a ritkás hajat pedig sűríti.

Hajbalzsam, tormás-mézes házi készítmény. Egy torma és egy hosszú fehérretek levét facsarjuk ki, és a frissen nyert folyadékhoz adagoljunk cseppenként egy evőkanál olívaolajat. Anyert anyaggal kenjük be esténként a hajbőrt. Erősíti a hajat.

Hajápolás tojássárgájával. Egy tojássárgáját keverjünk el egy evőkanál mézzel s az így nyert keveréket masszírozzuk be alaposan a hajba, majd hagyjuk rajta 20 percig. Aztán mossuk meg hajunkat a szokásos módon. Az eljárást hetente megismételhetjük, erősíti és fényessé teszi a hajat.

A rózsavíz igen jó a vékony szálú, fakó haj erősítésére. Egyenlő adagú vizet és tiszta szeszt elkeverünk négyszer több rózsavízzel, ami serkentően hat a hajhagymákra.


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Három különböző gyakorlat a toka eltüntetésére.
  2013-12-09 07:45:11, hétfő
 
 
1. Nézz fel és le. Ebből a gyakorlatból kezdetnek elég 1x10-et csinálni. A haladó módi 3x10.

2. Forgasd a fejed 90 fokban balra és jobbra. Itt is 1x10 elég. Haladó módi 3x10.

3. "Tedd" a füled a válladra. itt is balra és jobbra kell "rátenni" a füleid a válladra. Itt is 1x10 elég. Haladó módi 3x10.


 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Pakolások zsíros arcbőrre
  2013-11-12 17:55:27, kedd
 
  Lisztpakolás

Számtalan szépítő hatása ismert a lisztalapú pakolásoknak: a B-vitaminok a sejtek anyagcseréjében és a tiszta, ragyogó arcbőr megőrzésében játszanak szerepet, az E-vitamin a legjobb öregedésgátló, az aminosavak pedig a bőrszövet regenerálódását is segítik.

Ez a pakolás minden bőrtípus csodaszere, láthatóan újjászületik és felfrissül tőle a fáradt, egyenetlen arc.
2 teáskanál teljes kiőrlésű liszt
annyi víz, amennyit felvesz
A liszthez apránként önts egy kis langyos vizet, és folyamatosan keverd, amíg csomómentes péppé nem válik, és annyira sűrű masszát nem kapsz, hogy már kenhető, de még nem folyik, megmarad az arcodon.
Mielőtt a pakolást felkennéd az arcodra, a bőrtípusodnak megfelelő arcradírral dörzsöld át, eltávolítva az elhalt hámsejteket. Ez azért fontos, mert a pakolás csak abban az esetben hat, ha eljut a mélyebb rétegekhez is.
Zsíros és pattanásos bőrre paradicsomlével

Zsíros bőr esetén friss, átszűrt paradicsomlevet adj a liszthez a víz helyett. A paradicsom egyrészt nagyon finoman hámlaszt, így segít a zsíros réteg kíméletes eltávolításában, másrészt hatóanyagai fokozzák a vérbőséget, ezért rendszeres használatával megelőzheted a ráncképződést és a tág pórusok kialakulását. Vitalizálja és mattosítja a bőrt, miközben a mitesszerekre is csodás gyógyírt nyújt, valamint gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően hosszú távon a heti egyszeri pakolás megakadályozza a pattanások kialakulását.

Almás-élesztős pakolás
Hozzávalók:
1 alma
1 evőkanál méz
fél csomag élesztő

Az almát hámozd meg, reszeld le, majd a mézzel és az élesztővel keverd össze. Ha alaposan összedolgoztad, vidd fel a pakolást a megtisztított bőrre, és hagyd rajta 10-15 percig. Langyos vízzel öblítsd le, végül hidratáló krémmel alaposan kend be az arcod. Lehetőleg hetente egyszer készítsd el a pakolást, hosszú távon hathatós segítség.

Kitágult pórusokra

A mitesszereket a pórusok eltömődése okozza - ha utóbbiak ki vannak tágulva, a szennyeződések könnyebben bejutnak a bőrödbe, ezért fontos, hogy a rendszeres tisztítás mellett a pórusok összehúzására is figyelj.

Hozzávalók:
5 dkg túró
egy csomag menta
egy evőkanál méz
fél citrom kifacsart leve

A mentát vágd apróra, a mézzel és a citromlével együtt keverd a túróhoz, majd az így kapott masszát vidd fel az arcbőrre, és hagyd negyed órán át hatni. A citrom fertőtlenít és méregtelenít, miközben összehúzza a pórusokat, a túró pedig hidratál és fokozza a vérkeringést, ezzel elősegítve a bőr megújulását. A menta szintén frissítő-fertőtlenítő hatású, míg a méz csökkenti a gyulladásokat.

 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Arcmasszázs gyakorlatsor
  2013-10-12 10:25:01, szombat
 
 


Arc. Az arc az egyetlen olyan területe testünknek, melyet szinte soha nem tudunk eltakarni a külvilág és magunk elöl sem (nem számítva a szélsőséges megoldásokat). Szervezetünk teljes bioenergetikai ,,térképét" is nem csak a lábon, kézen, fülön és pl. a teljes hátfelületen találhatjuk meg, de az arcon is. Testünket behálózó meridiánok (energiacsatornák) ,,távkapcsolatot" létesítenek az egyes szervek között, ezzel is segítve az energiablokkok feloldásának lehetőségét. A szem a lélek tükre, de a testünkben zajló energetikai állapotról, az esetleges energetikai egyensúly felborulásáról az arc adhat közvetlen információt. Az arc bőrének színe-fénye, simasága, tónusa, a ráncok elhelyezkedése és lefutása, erezettsége, szárazsága mind jelzés értékkel bír a szervezet (és a lelkivilág, érzelem) egészségi állapotáról. A folyadékhiány (→vízterápia), a vitamin és ásványi anyaghiány, a szervezet kémhatásának savas irányba való eltolódása, belső szervi gyulladásos és fertőzés okozta (pl. reflux, candida) folyamatok, keringési és vérképzési, rheumatikus, emésztőrendszeri problémák az alvási problémák, a stressz, mind tükröződnek az ,,arc-térképen".

A természetgyógyászatban az arcdiagnosztika tárgykörébe tartozik az arcon megfigyelhető elváltozások felmérése, tesztelése. A mindennapjainkban azonban leginkább a fáradtságot, a ,,nyúzottságot", vagy éppen a nyugodt, kisimult vonásokat figyeljük meg leginkább. Mint ahogyan a kéz vagy láb masszírozásával is hatást gyakorolhatunk az egész test és az egyes szervek energetikai ellátottságára, és feloldhatjuk az energetikai blokkokat, úgy az arctornával, illetve az arc masszírozásával is elláthatjuk magunkat új, frissítő energiaáramlattal. A fogak állapota szintén tájékozódási pontot nyújthat a szervezet, ill. egyes szervcsoportok állapotáról, így a fogak (egyes fogak) gyors romlása esetén célszerű az energetikailag a foghoz kapcsolódó adott szervet is megvizsgáltatni.

Az arc gyakorlatsort végezhetjük frissítő, vitalizáló célzattal, és ekkor fürgébben, gyorsabban megyünk végig a gyakorlatsoron, vagy ha a nyugalmat, a pihenést akarjuk szolgálni, akkor lassan, finoman és befelé figyelve végezzük el a feladatot. Lehetőség szerint tisztítsuk meg arcbőrünket a torna illetve masszázs előtt, használjunk vivő anyagot (olajat vagy krémet) hogy ne vongáljuk az arcbőrt és az izmokat (az arcbőr szuper hidratálásához egy tipp: kevés gyógyszertári fehér vazelint vigyen fel a vizes arcbőrére, majd vízzel masszírozza be arcbőrében a vazelint. Egészen addig vizezze arcát, míg be nem szívta a bőr a vazelint. A vazelin igen sok vizet köt magához, miközben puhítja is bőrét). Minden gyakorlatsort addig végezzük, amíg jólesik, illetve mivel érezni fogjuk az energiaáramlás elindulását, tudni fogjuk, hogy mikor kell átváltani a lazító simításokra vagy az arc egy új területére. Masszírozás után, ha van ideje rá, még legalább 5 percet gőz fölött puhítsa és tisztítsa tovább arcát, nyakát (forraljon fel fél liter vizet, majd hagyja kissé kihűlni, és keverjen a vízhez pl. egy teáskanál rózsavizet, vagy egyéb gyógynövényt). Ha nem szándékozik gőzölni, akkor helyezzen egy meleg, nedves törülközőt arcára és így pihenjen le.

Amennyiben fejfájás kínozza, a masszírozáshoz borsmenta olajat használjon, kiválóan fogja csökkenteni fájdalmát (egy kevés babaolajba cseppentsen 1-2 csepp borsmenta olajat, és kis körkörös mozdulatokkal masszírozza át vele halántékát). Reggelente ha felébredt, vagy napközben is ha elfáradt és szükségét érzi egy kis plusz energiának, masszírozza át a fülét is. Alulról fölfelé haladva jól masszírozza át a fülkagylót és a végén a fülkagyló szélét finom csipkedő mozdulatokkal is járja át (a fül masszírozásával az egész test vérellátását serkenthetjük). Ha viszket a szeme, ne a szemét kezdje el vakarni és nyomkodni, hanem a szemöldökét vakarja meg, illetve masszírozza át.

Nyugtató és egyensúlyozó hatás érhető el, ha lecsukott szem mellet, finom nyomást gyakorol rövid ideig a szem belső zugára, majd a szemöldök ívén és a szemgödör alsó területén végig haladva finom nyomkodó és kis kör-körös masszírozást végez ujjaival. Stressz esetén vagy a figyelem összpontosításának érdekében pár másodpercig gyakoroljon nyomást, és kis masszírozó mozdulatokat homloka függőleges középvonalának felső pontján, ahol kezdődnek a hajtövek (nem baj, ha fáj a pont, ez éppen a stresszt mutatja, illetve ezt kell oldani). Közben érezni is fogja, hogy igényli a mély belégzést és kilégzést.

Arcmasszázs gyakorlatsor:









Arcüreggyulladás, homloküreg gyulladás, a fül gyulladásos betegségeiben, megfázás (ezek lázas állapotaiban pedig kifejezetten tilos!), illetve az arcon lévő gennyes, gyulladásos bőrgyulladások esetén nem alkalmazható az arc masszázsgyakorlat!


Első gyakorlat: tenyerével takarja be az arcát, majd néhány másodpercig finoman nyomja kezét az arcához. Ezután simítsa kezét végig az arcon fül irányába, .. mintegy, letörölve a fáradtságot..

Második gyakorlat: simítsa végig a nyakát felfelé irányuló- és váltott kézmozdulatokkal, majd fordítsa fejét jobb oldalra és teljes tenyérrel finoman masszírozza, simítsa át a nyak bal oldalát. Majd balra fordítva fejét, ue. végezze el nyak jobb oldalán is. Ezután már előretekintve a tarkóját és vállait is átmasszírozhatja.

Harmadik gyakorlat: Finoman, nem húzva-nyúzva a bőrt, csipkedje át az állát nyaktól felfelé az állcsúcsig haladva, majd oldalirányba, azaz fülek irányába is. Ezután fejét kissé hátrabillentve, kunkorítsa visszafelé nyelvét (ezzel is feszítve az izmokat), és a (váltogatott) kézfejével finoman kezdje el paskolni az áll alatti területet.

Negyedik gyakorlat: Szájával képezzen egy nagy Ó betűt, majd mutató és középső ujjával masszírozza át állát és a fogsorhoz feszülő ajkait. Ezután lazításképpen teljes kezével simítsa át arcát az ajakzugtól haladva a fülek irányába.

Ötödik gyakorlat: Hunyja le a szemeit, és váltott kézmozdulatokkal simítson végig a homlokán az orrnyeregtől kezdve a hajtőig. Majd a középső ujjával erőteljesebb vonalakat húzva masszírozza át bőrét és izmait orrnyeregtől felfelé haladó egyenes mozdulatokkal, és ugyanezzel az erőteljesebb mozdulattal a szemöldöke ívét is.

Hatodik gyakorlat: Mutató és középső ujjával nagy körkörös mozdulatokat leírva masszírozza át homlokát a halántéka felé haladva, ezután lazításképpen ujjbegyével finoman és kis köröket ,,rajzolva" simítsa át homlokát (szintén kifelé, azaz a halánték felé haladva).

Hetedik gyakorlat: a szemkörnyékét mindig finoman kell masszírozni, és nem a szem alatti lágy részt masszírozzuk, hanem a szemgödör ívét és a szemöldökív vonalán haladva végezzük a mozdulatokat. Középső ujjával kis kör-körös mozdulatokkal induljon el az orrnyeregtől kifelé haladva, a szemöldöke alkossa a kör felső ívét. (Ha közvetlenül a szem alatti területet szándékozzuk masszírozni, akkor azt célszerűbb finom, apró ütögető mozdulatokat végezni, a szemránckrémet is így lehet hatékonyan bejuttatni a bőrbe, miközben fokozzuk a terület vérellátását is).

Nyolcadik gyakorlat: Egy kissé még finoman átcsipkedheti a szemöldökét, majd befejezésképpen ismételje meg az első gyakorlatot (kézzel betakarni az arcot, majd finoman nyomást gyakorolni az arcra).



A különböző alternatív természetgyógyászati- gyógymódok és alkalmazások (pl. bioenergetikai mozgásgyakorlatok), az egyén számára szükséges, ill. folyamatban lévő medicinális terápiát-kezelést soha nem helyettesítő - helyettesíthető, vagy azt önhatalmúlag ki- és felváltó - felváltható terápiás alkalmazások, csak a fizikai-lelki javulást és jóllétet, gyógyulást elősegítő és támogató kiegészítő gyógymódok!


Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
Női praktikák, szépségápolási tippek
  2013-09-13 19:47:33, péntek
 
  Link...  
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
KAKAÓVAJ - az ISTENEK ELEDELE, a BŐR TÁPSZERE
  2013-09-13 19:38:03, péntek
 
 
A kakaóvaj a kakaóbab feldolgozásából jön létre, ez utóbbi a Theobroma cacao nevű fa gyümölcsének magja, ami azt jelenti: "az istenek eledele". A kakaóbabból először kakaómasszát, majd azt kipréselve kakaóvajat nyernek.

A kakaóvajnak magas E vitamin tartalma van, bőrödnek hosszantartó hidratálást biztosít. Polifenolokat tartalmaz, melyek megakadályozzák a szabad gyökök kialakulását, továbbá sebgyógyulást elősegítő hatással rendelkezik, így ekcéma és pikkelysömör gyógyítására is ajánlott.

Az ekcémás bőr tüneteit csökkenti, természetes hidratáló hatása révén megakadályozza a betegség kiújulását.

Pikkelysömör esetén gyorsan és tartósan enyhíti a psoriasis tüneteit.

Fontos tulajdonságai:

- gazdag telítetlen zsírsavakban, fehérjékben, vitaminokban, foszforban, káliumban, mangánban
- a csokoládéban koncentráltan fordulnak elő antioxidánsok
- a kakaóvaj védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben, lassítja a bőr öregedését (antioxidánsok hatása)
- a sérült bőrt regenerálja, hidratálja, puhítja, a többi hatóanyag az ő segítségével mélyebbre tud beszívódni
- mivel sok gyermekkúp és női, hüvelyi kúp természetes síkosítója, intim együttlétek síkosítójaként is jól működik
- nyers étrendes diétázóknak is ajánlott fogyasztásra, sőt, sütéshez-főzéshez is nagyon finom
- sokan napozáshoz használják, mivel bőrünkre kenve gyönyörű aranybarna színünk lehet tőle




 
 
0 komment , kategória:  **** Szépségápolás**  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 29 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 292
  • e Hét: 1735
  • e Hónap: 7263
  • e Év: 55175
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.