2021-11-13 05:35:09, szombat
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához:
3 tojás
3 evőkanál cukor
3 púpozott evőkanál liszt
1 lapos evőkanál cukrozatlan kakaópor
csipet só
A krémhez:
25 dkg félzsíros tehéntúró
15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dl tej
1 evőkanál rétesliszt
1 tojás sárgája
1/2 citrom reszelt héja
1 csomag vaníliás cukor
Valamint:
kb. 4 evőkanál (eper) lekvár -
más ízlés szerinti lekvár is jó
2,5 dl habtejszín
kb. 3 teáskanál porcukor
reszelt étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához valókból kakaós piskótát sütünk 26 cm-es kerek formában.
Tetejét még langyosan megkenjük lekvárral.
Ameddig a tészta sül, a krémhez 1 dl tejjel, 1 evőkanál liszttel, közepes
hőfokon mártást főzünk, félrehúzzuk, rövid hűlés után elkeverünk benne
1 tojássárgáját.
Habosra keverjük a vajat a cukorral, elkeverjük benne a kihűlt főzött krémet,
az áttört túrót, ízesítjük vaníliás cukorral, citrom héjával, habosítjuk, a
krémmel bevonjuk a tészta tetejét.
A tejszínt porcukorral kemény habbá verjük, a túrós krémre halmozzuk,
összeborzoljuk, a tetejét reszelt csokival meghintjük, kb. 1 órát hideg
helyen pihentetjük és tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Az eredeti recept szerint a túrókrémbe a főzött krém (liszt és tej) helyett
1 egész tojás szerepel. Ha nincs fenntartásunk a friss nyers tojással
szemben, így is keverhetjük a krémet, valamivel krémesebb lesz.

|
|
|
0 komment
, kategória: Torták |
|
|
|