Belépés
tundihugi.blog.xfree.hu
Mindig mosolyogj!!!! Hornyák Tünde
1981.12.19
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
Sült oldalas fűszerekkel,
  2011-11-02 16:39:10, szerda
 
  Sült oldalas fűszerekkel, pirított burgonyával, céklával

Hozzávalók:
oldalas tetszés szerinti mennyiségben, só, fűszerek, bors, kis olaj, burgonya, cékla

Elkészítés:
Az oldalast megmossuk, besózzuk, majd befűszerezzük (bármilyen hús fűszerkeverékkel), én több fajtát is szoktam ráhinteni, majd egy kis borssal megszórom. Egy tepsinek az aljára kis olajat teszek, beleöntök egy kis (kb. 1 dl) vizet, letakarom alufóliával, és úgy sütöm kb. fél, 3/4 órát, majd ezután leveszem róla az alufóliát, és megpirítom a húst, a kisült levével időnként meglocsolom, hogy ne száradjon ki.
A burgonyát közben meghámozom, nagyobb kockákra elvagdalom, és félig megfőzöm sós vízben. Ezt követően kiveszem a vízből, lecsepegtetem, és forró olajban megpirítom.
A krumplit a hússal melegen kínálom. Köretnek cékla illik hozzá, de lehet más saláta is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Zöldséges aprópecsenye rizzsel
  2011-11-02 16:38:35, szerda
 
  Hozzávalók:
30 dkg sertéscomb, kb. 30 dkg mirelit francia-saláta vagy mexikói saláta zöldségkeverék, bors, majoranna, só, egy kis olaj, 1 fej hagyma, rizs

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágom, majd egy kis olajban megpirítom, felöntöm egy kis vízzel, megsózom és hozzáteszem a kockákra vágott sertéscombot főni. Kb. 1 órát főzöm, ha már majdnem megfőtt, hozzákeverem a fűszereket: a borsot, és az őrölt majorannát.
Közben bő sós vízben megfőzöm a zöldségeket, majd lecsöpögtetem. Ha a hús majdnem teljesen elfőtte a levét, és már puha, hozzákeverjük a lecsepegtetett zöldségkeveréket, és egyet forralok rajta.
A rizst a zacskón található előírás szerint megfőzzük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Vegyes gyümölcsleves
  2011-11-02 16:37:34, szerda
 
  Hozzávalók:
2 marék meggy (lehet fagyasztott is), 2 db őszibarack (lehet konzerv is), fél eper konzerv vagy egy marék friss eper, 1 dl tejszín, fél csomag vaníliás pudingpor, mézeskalács fűszerkeverék, fahéj, icipici só, cukor, bolti citromlé (mert ettől nem keseredik meg), egy kis tej

Elkészítés:
A gyümölcsöket nagyon enyhén sós vízben feltesszük főni úgy, hogy a barackot kisebb darabokra elszeleteltük. Hozzáteszünk ízlés szerint: cukrot, citromlét (én az üvegből jól megborítom), kis mézeskalács fűszerkeveréket és fahéjat. Ha megfőttek a gyümölcsök (forrás után 1-2 perc), a tejszínt elkeverem a vaníliás pudingporral (+ egy kis tejjel) és a forrásban lévő leveshez borítom.
(Ha még kicsit krémesebbre szeretném csinálni, egy kis gyümölcsöt kiveszek egy kis lével, azt összeturmixolom, és visszaborítom a levesbe.)
Nagyon-nagyon finom, nagyon egyszerű és pár perc alatt készen van.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Mézes kacsaszárny
  2011-10-06 13:03:58, csütörtök
 
  Hozzávalók:
80 dkg kacsaszárny
0,5 dl olaj
1 evőkanál méz
1 mokkáskanál chilikrém
1 mokkáskanál őrölt bors
3 gerezd fokhagyma

2 adag/1271 kcal, 1 adag/636 kcal
Elkészítése:
A kacsaszárnyakat az esetleges tokoktól megtisztítjuk, megmossuk,
alaposan besózzuk, és kb. 2 órát a sóban állni hagyjuk. Az olajat
elkeverjük a mézzel, chiliskrémmel, az őrölt borssal és a lereszelt
fokhagymával. A pihentetés után a húst leöblítjük a sótól, szárazra
töröljük, és mindegyiket alaposan bekenjük az olajos fűszerkeverékkel.
A szárnyakat tepsibe sorakoztatjuk, alufóliával lefedjük, és 170 fokos
sütőben kb. 1,5 órát sütjük. (Ennyi idő alatt a hús a saját levében
megpuhul.) Az alufóliát levéve róla pár perc alatt pirosra sütjük.
Köretként tört burgonyát és párolt vörös káposztát adunk hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Fűszeres, mustáros csirkemáj
  2011-10-06 13:03:12, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 főre:
* 60 dkg csirkemáj
* 4 ek mustár
* 4 ek étolaj/ olívaolaj
* frissen őrölt bors
* kb 1 tk majoranna
* kb 1 tk borsikafű
* kb 1/2 tk bazsalikom
Elkészítése:
1. A májakat egy tűzálló tálba helyezzük, szorosan egymás mellé.
2. A mustárt, az étolajat és a fűszereket jól eldolgozzuk egy tálban,
majd rákenjük a májra. Sózni nem kell, ill. nem szabad.
3. Kb. 20 perc alatt a sütőben készre sütjük (amíg meg nem pirul kissé
a teteje). Ne süssük túl, mert a máj kiszáradhat, akkor finom, ha jó szaftos.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Tepsis csirkeszárnyak
  2011-10-06 13:00:44, csütörtök
 
  Hozzávalók: 1.5-2 kg nagyobb burgonya, 1 kg csirkeszárny, 5 dl tejföl, 1 fej vöröshagyma, 4-5 gerezd fokhagyma, fél csokor petrezselyem, 1 evőkanál mustár, só, bors, a tepsi kikenéséhez olaj és zsemlemorzsa.
A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, hegyüket levágjuk majd egy konyha ruhára terítjük őket. Meghámozzuk a burgonyát és 4-5 mm vastagságú karikákra vágjuk. A megmosott és lecsöpögtetett burgonyát egy nagyobb tálba tesszük. Hozzá adjuk a lereszelt hagymát, a tejfölt sózzuk borsozzuk és az egészet össze keverjük. A tepsit megkenjük olajjal és zsemlemorzsával, beszórjuk a burgonyát egyenletesen a tepsibe. A mustárt a fűszerekkel össze keverjük, bekenjük a szárnyakat és a burgonya tetejére helyezzük. Az egészet befedjük alufóliával, előmelegített sütőben, közepes lángon puhítjuk majd pirítjuk. Ha egy nappal korábban pácoljuk be a csirkét sokkal ízletesebb.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Almás-fahéjas csirkemell
  2011-10-06 13:00:05, csütörtök
 
  500 g csirkemell-filé
2 ek light margarin
1 fej vöröshagyma
fahéj ízlés szerint

bors
őrölt zöld kardamom
édesítőszer
3 ek méz
2 db alma
A csirkemellet apró kockákra vágjuk, befűszerezzük sóval, borssal, fahéjjal, kardamommal. Félretesszük.
Az almát meghámozzuk, pici kockákra vágjuk.
Egy pici fazékba rakjuk az almát, annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje.
Fahéjat és édesítőszert adunk hozzá.
Forrás után pár percig főzzük, majd leszűrjük.
A hagymát megtisztítjuk, felaprítjuk.
Teflonserpenyőben felolvasztjuk a margarint.
Rárakjuk a hagymát és a csirkét, megpirítjuk. (nagy lángon)
Ha már kész a csirke, hozzáadjuk az almát és 3 ek mézet. (Ha még szükséges, fahéjat.)
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Pulykapaprikás
  2011-10-06 12:49:50, csütörtök
 
  1,5 kg pulykazúza
2-3 db pulykanyak
2-3 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb paradicsom
pirosarany
őrölt pirospaprika

csipet őrölt bors
Apróra vágjuk a zúzát, és feldaraboljuk a nyakat (erre én meg szoktam a hentest kérni. Egy gonddal kevesebb!)
A paradicsomot meghámozzuk, a vöröshagymát és a fokhagymát is megpucoljuk.
Nagyobb darabokra vágjuk, és turmixgépbe rakjuk, vizet öntünk rá, és pépessé turmixoljuk.
Ezután lábosba rakjuk a pulykahusikat, és ráöntjük a hagymás pépet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Jöhetnek a fűszerek, és készre főzzük.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Betyár tarhonya
  2011-10-06 12:48:37, csütörtök
 
  Hozzávalók:
25 dkg csípős kolbász
2 fej vöröshagyma
25 dkg tarhonya
25 dkg krumpli
pirospaprika

Elkészítése:
Kevés olajat melegítek, majd hozzáadom az apróra vágott hagymát, majd
utána a tarhonyát. Addig pirítom, amíg a hagyma üveges, a tarhonya pedig
világosbarna nem lesz. Hozzáteszem a felkarikázott kolbászt megforgatom,
majd beleteszem a kockára vágott krumplit, megszórom pirospaprikával, és
sózom. Annyi vizet öntök hozzá, hogy ellepje, és puhára főzöm.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
Töltött galamb
  2011-10-06 12:47:54, csütörtök
 
  Hozzávalók:
4 db házigalamb (fiatal)
50 dkg zöldborsó
50 dkg kukorica
3-4 zsemle
2 tojás
só, bors, paprika, majoránna
1 csokor petrezselyem apróra vágva
2,5 dkg reszelt parmezán (elhagyható)
olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A zöldborsót és a kukoricát sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.
A megfőtt zöldségek felét és a vízben áztatott (lehet a zöldség főzővize),
kifacsart zsemlékkel együtt ledaráljuk, összekeverjük a kimaradt
zöldségekkel és a többi hozzávalóval, majd a galambok hasüregébe töltjük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük, a galambokat kiolajozott tepsibe tesszük.
Az első félórában alufólia nélkül, majd utána egy órán keresztül alufóliával
letakarva sütjük. Köretként paradicsomsalátával az igazi
 
 
0 komment , kategória:  Receptek  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 223 
2018.10 2018. November 2018.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 5560 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 11
  • e Hét: 2192
  • e Hónap: 7147
  • e Év: 195740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2018 TVN.HU Kft.