Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Változtasd meg magad
  2019-01-15 12:44:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
A spirituális ember
  2013-11-24 05:58:48, vasárnap
 
  Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, és valódi elégedettséggel teli életet élni.

Örömben élni annyit tesz, mint belső életet élni. Ez az élet vezet az önmegvalósításhoz. Az önmegvalósítás Isten-megvalósítás, mivel Isten nem más, mint a mindannyiunkban mélyen ott rejlő, felfedezésre és feltárásra váró Isteniség. Istent úgy is említhetjük, mint a Belső Vezetőt vagy a Legfelsőbb Urat, a Supreme-ot. De bármelyik fogalmat használjuk is, a bennünk rejlő legmagasabbat értjük rajta, ami spirituális keresésünk végső célja.

A spirituális embernek normális és épp embernek kell lennie. Ahhoz, hogy elérje Istent, a spirituális ember istenien gyakorlatias kell legyen mindennapi tevékenységeiben. Az isteni gyakorlatiasságban megosztjuk belső gazdagságunkat. Minden cselekedetben isteni indíttatást érzünk, eredményét pedig megosztjuk másokkal. A spiritualitás nem tagadja meg a külső életet. A külső életnek a bennünk rejlő isteni élet kinyilvánulásának kell lennie.

Sri Chinmoy, Az öröm szárnyai




 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
Sri Chinmoy : A mi utunk
  2013-11-11 05:27:36, hétfő
 
 
Nem elég csak adni, és felajánlani valamit. Ezt lelkesen és erős belső szükségletből kell tenni. Adhatunk a saját magunkban és a másokban rejlő Belső Vezetőnek. Amikor valaki másnak adunk, akinek most szüksége van erre a segítségre, éreznünk kell, hogy a másik személyben lévő isteninek, a benne rejlő Supreme-nak adunk. Amikor valakinek isteni szeretetet kínálunk, akkor azt örömmel és lélekteljesen kell tegyük. De miközben adunk nem szabad azt éreznünk, hogy ezzel nagy szívességet teszünk a másik személynek, és hogy mivel segíteni tudunk, fölényben vagyunk vele szemben. Nem! Azt kell éreznünk, hogy Isten nagyszerű alkalmat adott nekünk, hogy az Ő szolgálatára lehessünk, és hálásnak kell lennünk annak a személynek, hogy olyan helyzetbe hozott, hogy a benne lévő Supreme-ot szolgálhassuk. Hálásnak kell lennünk, hogy Isten kiválasztott eszközeivé válhattunk, mikor Ő bárki mást is választhatott volna. Töretlen hálát kell kinyilvánítanunk, csupán azért, hogy minket vett igénybe. Az odaadásnak ez a fajtája a mi elszentelt szolgálatunk.

Ezután következik az önátadás. Ez nem a rabszolga kényszerű önátadása gazdájának. A közönséges gazda folyton bírálja a rabszolgát, miközben úgy érzi, hogy ő maga mindig tökéletes. Ez azonban nem igaz a Supreme-ra, a Legfelsőbbre. Hozzánk való viszonyában Ő mindig azt érzi, hogy a mi hibáink az Ő hibái. Amikor a természetünkben tökéletlenséget talál, akkor úgy érzi, hogy ezek mind az Ő tökéletlenségei. Egészen addig, amíg nem leszünk tökéletesek, Isten sem fogja tökéletesnek érezni magát. Igaz, hogy Isten mindenütt jelenvaló, mindentudó és mindenható. De ami a földön kinyilvánított tökéletességet illeti, Isten úgy érzi, hogy bennem, benned és mindenkiben még mindig tökéletlen. A tökéletes tökéletesség tanítását még nem ismerték fel a földön. Teljes szívvel átadjuk magunkat Istennek, miközben teljesen tisztában vagyunk vele, hogy szinte semmink nincs, és hogy szinte semmik vagyunk. Ha semmiségünket odaadjuk a Supreme-nak, az Ő kiválasztott eszközeivé válunk, és megengedjük, hogy az Ő Tökéletessége növekedjék bennünk.

A szeretet, a beteljesülés és Isten mindig együtt járnak. Isten sohasem lesz elégedett valami tökéletlennel, megvalósulatlannal, beteljesületlennel és kinyilvánítatlannal. Ő megvalósulást, kinyilatkoztatást, kinyilvánítást és tökéletességet kíván tőlünk. Ha ezt ebben az életben nem valósítjuk meg, akkor még sok újjászületésen kell keresztülmennünk. De Isten soha senkinek sem fogja megengedni, hogy megvalósulatlan és beteljesületlen maradjon. Ma a te időd érkezett el, hogy megvalósítsd Istent. Holnap a barátod számára üt az óra, holnapután pedig valaki más számára. Minden ember számára van egy időpont, amit "Isten választott Órájának" hívunk. Isten választott Órájában az ember bizonyosan megvalósítja Istent.

Mi úgy érezzük, hogy a mi utunk könnyebb és hatékonyabb, mert nekünk nem kell könyvek millióit elolvasni, hogy megismerjük az Igazságot. Nem kell minduntalan az elménket edzenünk, hogy megtudjuk, hogyan néz ki az Igazság. Nem! Az Igazság bennünk van, és arra vágyik, hogy megnyilvánulhasson. De mi, sajnos, csukva tartjuk a kaput, és nem engedjük meg, hogy az Igazság előjöjjön.

Sri Chinmoy



 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
Sri Chinmoy : Belső béke
  2013-11-11 05:23:50, hétfő
 
 




A belső béke megfizethetetlen. A béke az élet harmonikus irányítása. Lüktet az életenergiától. Olyan erő, amely könnyedén felülmúlja minden világi tudásunkat, ugyanakkor mégsem választható el földi létünktől. Ha megnyitjuk a megfelelő belső csatornákat, akkor ez a béke itt és most érezhetővé válik.

A béke örök. Sohasem túl késő békét lelni. Ennek mindig itt az ideje. Életünket valóban gyümölcsözővé tehetjük, ha nem vagyunk elválasztva Forrásunktól, ami nem más, mint az örökkévalóság békéje. A legnagyobb szerencsétlenség, ami emberi lényt érhet, ha elveszíti belső békéjét. Nincs az a külső erő, amely képes lenne megfosztani tőle. Saját gondolatai, saját tettei azok, amik megfoszthatják tőle.

A béke élet. A béke örök üdvösség. Kétségtelenül léteznek mentális, vitális és fizikai problémák, de rajtunk múlik, hogy elfogadjuk vagy elutasítjuk azokat. Egy biztos, ezek nem elkerülhetetlen velejárói az életnek. Mivel mindenható Atyánk csupa béke, így a béke közös örökségünk. Óriási baklövést követ el az, aki a kínálkozó arany lehetőségekkel visszaél, azokat elmulasztja, és így tovább szélesíti a majdani megbánás széles útját. Itt és most, mindennapi tevékenységeink közepette, el kell határoznunk, hogy szívvel-lélekkel a béke tengerébe vetjük magunkat. Téved, aki azt hiszi, hogy élete alkonyának közeledtével a béke magától beköszönt hozzá. Abban bízni, hogy spiritualitás és meditáció nélkül megtaláljuk a békét, annyi, mint a sivatagban vizet remélni. Csak akkor lesz békénk, ha végleg felhagyunk azzal, hogy másokat kritizáljunk. Az egész világot teljesen a sajátunknak kell éreznünk. Ha mások hibáira figyelünk, belépünk az ő tökéletlenségeikbe. Ez a legkevésbé sem válik hasznunkra. Bármily különös is, minél mélyebbre merülünk, annál nyilvánvalóbbá válik számunkra, hogy mások tökéletlenségei a mi saját tökéletlenségeink, csak más testben és elmében. Ellenben, ha Istenre gondolunk, az Ő részvéte és istenisége kiterjeszti az Igazságról való belső látomásunkat. Csak spirituális megvalósulásunk teljességében tudjuk az emberiséget egyetlen családnak elfogadni.

Nem szabad hagynunk, hogy múltunk felkavarja és tönkretegye szívünk békéjét. Jelenlegi jó és isteni tetteink könnyen ellensúlyozhatják múltbéli rossz és istentelen tetteinket. Ha a bűnnek hatalmában áll megríkatni minket, akkor a meditációnak kétségtelenül hatalmában áll, hogy örömet adjon, hogy isteni bölcsességgel áldjon meg minket.

Békénk belül van, és ez a béke életünk alapja. Ezért hát határozzuk el, hogy mától fogva értelmünket és szívünket az odaadás könnyeivel töltjük meg, melyek a béke alapját képezik. Ha az alap szilárd, nem számít milyen magasra emeljük az építményt, sosem fenyeget minket veszély. Mert béke van lent, béke van fent, béke van bent, béke van kint.

Milyen lépéseket tehet az ember, hogy belső békére leljen?

Gyakorlati szinten, ne várj el másoktól semmit a fizikai síkon. Csak adj, adj és adj, mint az anya, aki mindent odaad gyermekének, azzal a gondolattal, hogy a gyermek nincs abban a helyzetben, hogy bármit is adhasson cserébe. Ne várj semmit a világtól, csak szeresd a világot, és kínáld fel képességedet, belső gazdagságodat, örömödet. Mindenedet, amid csak van, add a világnak feltétel nélkül. Ha bármit is elvársz a világtól, akkor nyomorultul fogod érezni magad, mert a világ nem ért téged, a világ nem törődik veled. Ha bármit meg tudsz tenni feltétel nélkül, akkor meglesz a lelki békéd. Ez az egyik módszer.

A másik módszer, hogy a szívedre meditálsz, ahol állandó öröm és állandó szeretet honol. Akkor nem fogsz mások elismeréséért sírni. Akkor állandóan belső Forrásodra támaszkodsz, ott pedig végtelen öröm, végtelen szeretet, végtelen béke van. A legjobb dolog, ha a szívre meditálsz. Ez a második megoldás igen hatékony.



 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
Sri Chinmoy
  2013-11-11 05:14:54, hétfő
 
 





Sri Chinmoy (1931-2007.) bengáli-amerikai hinduista szellemi vezető, vallási tanító, guru, de dolgozott mint író, költő, zeneszerző, zenész, művész és sportoló is. Létrehozta a Sri Chinmoy Centre Church, Inc. nevű vallásos szervezetet. 1500 könyvet, 115.000 verset és 20.000 dalt írt, 200.000 festményt festett és közel 800 ingyenes békekoncertet adott szerte a világon.








"Ha rendíthetetlen akaraterőd van,
A lehetetlenség kapuja
Nem lehet akadály."

Sri Chinmo



 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
A spirituális mester szerepe
  2013-10-25 07:32:41, péntek
 
 



Részlet Sri Chinmoy: Mester és Tanítvány című könyvéből
A valódi spirituális Mester megpróbálja a tanítvány szívének a mélyéből előtérbe hozni annak belső isteniségét. Kopogtat a tanítvány szív-ajtaján és felébreszti benne az isteni gyermeket, amit léleknek hívunk. Így szól a lélekhez: “Te fogsz gondoskodni családod többi tagjáról - a testről, az elméről és az életerőről - és vigyázni rájuk. Állandóan hibákat vétenek. Adj nekik új életet, új célt, új eltökéltséget."


A spirituális Mester feladata tanítványaival éreztetni, hogy szeretet, igazság és fény nélkül az élet értelmetlen és terméketlen. A legfontosabb dolog, amit a spirituális Mester spirituális gyermekeiért tesz, hogy tudatossá teszi bennük azt határtalant és végtelent, ami nem más, mint maga Isten.

A legfelsőbb transzcendentális Igazság a szívünkben lakozik, de sajnos még nem fedeztük fel. Így hát tanítványaimat arra kérem, hogy merüljenek mélyen befelé és meditáljanak a szívre, ahol a lélek lakik. Így végül megtanulnak kapcsolatba lépni a lélekkel, és az ő utasításaira hallgatni. Ettől kezdve valódi haladást érnek el legfelsőbb és legmélyebb Énük felfedezésében.

Ha valaki már fejlett, vagyis ha már előző életeiben spirituális életet élt és képes arra, hogy saját belső lényének utasításait kövesse, akkor számára nem feltétlenül szükséges, hogy spirituális Mestere legyen. Ebben az esetben csupán mélyen befelé kell merülnie és a spirituális életet a legnagyobb őszinteséggel gyakorolnia. Mivel lemond a Mester segítségéről, ezért teljesen magára és Isten határtalan Kegyelmére van utalva. De tudnunk kell, hogy a spirituális út rendkívül küzdelmes. Csak igen kevés embernek sikerült Istent spirituális Mester segítsége nélkül megvalósítania. A legtöbb spirituális Mester maga is segítséget kapott valakitől egy napig, egy hónapig, egy évig vagy tíz évig, mielőtt Istent megvalósította volna.


Forrás : Link.......



 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
A koncentráció
  2013-04-01 13:50:20, hétfő
 
  A koncentráció a parancsnok, aki a szétszórt tudatot figyelemre inti.

A koncentráció belső éberséget, figyelmet jelent. Körülöttünk és bennünk mindenütt tolvajok vannak, a félelem, a kétség, a bánat és az aggodalom. Ezek belső tolvajok, amelyek megpróbálják értelmünk békéjét és egyensúlyát ellopni. Ha megtanulunk koncentrálni, ezeknek az ellenséges erőknek nagyon nehéz belénk hatolni. Ha kétség hatol értelmünkbe, a koncentráció ereje darabokra szaggatja. Ha félelem nyomul értelmünkbe, a koncentráció ereje elkergeti. E pillanatban kiszolgáltatottjai vagyunk a meg nem világosult, sötét, romboló gondolatoknak, de el fog jönni a nap, amikor ezek a zavaró gondolatok félnek majd koncentrációnk erejétől.

A koncentráció az értelem dinamikus akarata, amely azt akarja bennünk, hogy a fényt fogadjuk el, a sötétséget pedig tagadjuk meg. A koncentráció olyan, mint egy isteni harcos bennünk."

/Sri Chinmoy/






Ősi gyakorlat a gyertyafényre való koncentrálás, amely a lelket tisztítja, főleg lefekvés előtt javasolt végezni. A koncentrációs gyakorlat eredményeképpen új aspektusok tárulnak fel a megfigyelt dologgal kapcsolatban. Bármely tárggyal végzett koncentráció kitartó gyakorlás esetén elvezethet az adott tárgy ideájához, ősképéhez."

/Váradi Tibor/




 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
A legnagyobb szerencsétlenség
  2013-04-01 10:02:16, hétfő
 
  "A legnagyobb szerencsétlenség, ami emberi lényt érhet, ha elveszíti belső békéjét. Nincs az a külső erő, amely képes lenne megfosztani tőle. Saját gondolatai, saját tettei azok, amik megfoszthatják tőle."

/Sri Chinmoy/




 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
Az Igazság
  2013-03-24 04:43:40, vasárnap
 
  Az Igazság bennünk van, és arra vágyik, hogy megnyilvánulhasson. De mi, sajnos, csukva tartjuk a kaput, és nem engedjük meg, hogy az Igazság előjöjjön.

Sri Chinmoy

...... ........... ........... ........... ............

 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
Sri Chinmoy idézetek
  2013-02-24 06:53:52, vasárnap
 
  Ha nap mint nap edzed
Vas önfegyelmedet,
Bizonyosan mindenki észreveszi
Önbizalom-fényed auráját.

Akaraterő nélkül nincs siker.
Akaraterő nélkül nincs fejlődés.

Meg akarod változtatni a világot?
Akkor előbb változtasd meg önmagad.
Meg akarod változtatni önmagad?
Akkor maradj teljesen csendben
A csend-tengerben.

A külső világ próbatételei
Felébresztenek.
A belső világ próbatételei
Megvilágosítanak.

Semmi sem kötelez arra,
Hogy tökéletesítsd a világot.
Semmi sem kötelez arra,
Hogy tökéletességet láss a világban.
De önmagadat igenis
Köteles vagy tökéletesíteni.

Ne vádold a világot!
Keress megoldást!

Minden egyes pozitív gondolat
Egy atombomba erejével képes
A bennünk lévő negatívat elpusztítani.
Minden egyes negatív gondolat
Egy atombomba erejével képes
Elpusztítani egész világunkat.

Ha a család minden tagja
Tökéletessé válik,
Akkor a család
Békében, fényben
És harmóniában úszik.
A közösség fejlődése
Az egyéni fejlődésből indul ki.

Ha a helyes dolgot teszed,
Végül másokat is arra ösztönzöl majd,
Hogy a helyes dolgot tegyék.

Ha meg akarod érteni önmagad,
Ne vizsgáld,
Csak szeresd magad
Őszintébben, lélek telibben
És odaadóbban.

Fejlődni akarsz?
Ha igen,
Problémáidat ne ellenszegülő,
Hanem támogató barátaidnak tekintsd,
Akik segítenek eljutni
Végső úti célodig.

Az egó kielégítése mindig
Veszteséges üzlet.

Ha rendíthetetlen
Akaraterőd van,
A lehetetlen kapuja
Nem lehet akadály.

A boldog szív
Nem ismeri
A fáradtság jeleit.

Fojtogatnak a ma problémái.
Miért hívod hát
A holnap problémáit,
Hogy teljesen megsemmisítsenek?

Ahányszor csak elbotlasz,
Kelj fel!
Azután mosolyogj, és menj
Lassan, kitartóan és biztosan
Végig a törekvés útján.

Ki az igazi vesztes?
Aki a kisebbrendűségi-felsőbbrendűségi
Játékban leli örömét.

Ne gondolj a múltra!
Haladj előre csendes elmével,
És ne maradj ott, ahol vagy,
Emlékeid fogságában.

Szíved csendjében
Nem maradhat elérhetetlen cél
Életed tökéletessége.

Szeresd a célodat!
Automatikusan
Haladni fogsz.

Ha vállalni mered a kudarcot,
Máris egy lépéssel
Közelebb vagy
Célod eléréséhez.
...... ........... .......


.....

 
 
0 komment , kategória:  Író-Sri Chinmoy vallási tanító  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 757
  • e Hét: 3145
  • e Hónap: 7551
  • e Év: 63484
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.