Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1247 
Lediktátorozák Orbánt - újjáéled a hetedik cikkely?
  2018-02-19 21:25:17, hétfő
 
  A luxemburgi külügyminiszter kemény szavakkal illette a vasárnapi évértékelő beszédet.
Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter szerint Orbán Viktor hozzáállása a menekülteknek segítő civil szervezetek tevékenységéhez diktátorhoz illő - reagálva a magyar miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédére.

A beszámoló szerint az Európai Unióban legrégebb óta hivatalban lévő külügyminiszter azt mondta: ez a hozzáállás illik egy diktátorhoz, akinek fontosabb a hatalom megőrzésére irányuló ösztönzés, mint bármiféle politikai erkölcsi tartás. Hozzátette: nyomatékosan aktiválni kell az EU-s szavazati jog felfüggesztésével járó, úgynevezett hetes cikkely szerinti eljárást.
Mi tagadás a hasonlóság nagyon is az
A luxemburgi szocialista munkáspárt (LSAP) politikusa szerint az EU-nak fel kell állnia és fel kell háborodnia, az ENSZ emberi jogi főbiztosának pedig haladéktalanul jelentést kell tennie a magyarországi fejleményekről az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának, mivel Magyarország feltartóztathatatlanul alakul át egy olyan országgá, amely elveszítette az emberi méltóság iránytűjét.

Jean Asselborn kifejtette: a muzulmán vallás leegyszerűsítő becsmérlése ellentétes az EU-s szerződésekben rögzített vallásszabadsággal. Orbán Viktor a hazájukat a háború és a nyomorúság miatt elhagyni kényszerülő muzulmán menekültek elleni trágár félelemkeltéssel úgy tesz, mintha a kereszténységet védelmezné, ezzel pedig kiforgatja a keresztény erkölcsöt, amelyet a testvériesség és a bajba jutott emberek megsegítésének elve vezérel - tette hozzá.


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Alvilágos éjszakán
  2018-02-14 18:44:31, szerda
 
 

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Putyin szuperhadsereget épít
  2018-02-06 15:07:38, kedd
 
  így néz majd ki egy katona [cÚj és rendkívül fontos lépést tett Oroszország a jövő katonájának megteremtéséhez. Még idén elkezdik az új Kalasnyikov AK-12-es gyártását, amelyet az elsők között a különleges, úgynevezett Ratnik-csapatok használnak a jövőben.]Szakértők szerint az új Kalasnyikov méltó utódja lesz az eredeti AK-47-esnek, amely 60 éve a legfőbb gyalogsági fegyvere az orosz haderőknek.
Ezt az új fegyvert fogják használni az orosz hadsereg Supermanjai. Tervezett felszerelésük lenyűgöző:
tesztelések szerint golyóálló, de emellett hőnek, lángnak, robbanásnak, vegyszereknek is ellenáll, minden négyzetcentiméterében van valamilyen elektronikai érzékelő, amely segíti viselőjét.
Több elkülönült rendszert integráltak a ruházatba, amely az érzékelésekhez, kommunikációhoz, a test védelméhez és a takarékos energiafelhasználáshoz szükséges. Belülről hűthető, fűthető, vagyis minden időjárási körülmények között, s bármely napszakban használható.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Elveszik a jogsiját és az országot sem hagyhatja el az orszá
  2018-02-06 14:37:37, kedd
 
  aki nem fizet tartásdíjat Ukrajnában
Az említett büntetést azokra szabhatja ki a bíróság, akik több mint hathavi gyermektartásdíj-tartozást halmoznak fel.Életbe lépett kedden az a megszigorított jogszabály Ukrajnában, amelynek alapján mostantól akár a járművezetői engedély ideiglenes bevonásával, illetve az ország elhagyásának tilalmával büntethetik azokat a szülőket, akik nem fizetik a gyermektartást.
Az említett büntetést azokra szabhatja ki a bíróság, akik több mint hathavi gyermektartásidíj-tartozást halmoznak fel. Ezen túlmenően megtilthatja még a bíróság a tartásdíjfizetés elmulasztójának, hogy vadász-, vagy önvédelmi fegyvert használhasson, de bevonhatja a vadászengedélyét is. Ezenkívül kiszabhatnak büntetésként szociális munkát is, hogy az elkövető az ily módon szerzett keresetből pótolja az elmaradt tartásdíjat.Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy Pavlo Petrenko igazságügy-miniszter nemrég bejelentette: a tartásdíjfizetés elmulasztóit jegyzékbe veszik, és a benne szereplő neveket nyilvánosságra hozzák. Ez alól nem lesznek kivételek sem állami tisztségviselők, sem semmilyen beosztású személyek.
A tartásdíjfizetés elmulasztóival szembeni büntetés szigorításáról szóló törvényt a parlament tavaly december elején szavazta meg.
Az igazságügyi minisztérium tavaly közzétett adatai alapján Ukrajnában mintegy 70 ezerrel csökkent a házasságot kötők száma 2016-ban 2015-höz képest. 2016-ban a válóperek száma csaknem elérte a 35 500-at.
Szakértők a válások évről évre növekvő számáért, valamint a házasságkötési hajlandóság csökkenéséért elsősorban az ország rossz gazdasági helyzetét teszik felelőssé. Rámutatnak arra, hogy egyre több együtt élő pár dönt úgy, hogy nem kötnek házasságot, mert nem engedhetik meg maguknak az esküvővel járó költségeket. A válások számának emelkedéséhez pedig az utóbbi években szerintük nagy mértékben hozzájárul a Donyec-medencében zajló fegyveres konfliktus is. Felmérések tanúsítják, hogy a hazatérő veteránok gyakran válnak erőszakosakká feleségükkel, családjukkal szemben, emellett magas számban vannak köztük poszttraumás egészségi problémákkal küzdők is.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Ultimátum a migránsoknak: távoznak, vagy börtönbe vetik őket
  2018-02-04 17:52:57, vasárnap
 
  Izraelben megkezdték a kiutasítási végzések kiosztását az egyedülálló férfi menedékkérőknek. A belügyminisztérium bevándorlásért felelős osztálya vasárnap elkezdte értesíteni a kitoloncolásra megjelölt menedékkérőket arról, hogy két hónapon belül dönteniük kell


egy őket befogadni kész, de a levélben meg nem nevezett afrikai országba költöznek át önkéntesen, vagy meghatározott időre börtönbe vonulnak.Az izraeli hatóságok csak az Afrikából illegálisan érkezett, gyermektelen, fiatal férfiakat állítják választás elé, a nőket, a családosokat és a kiskorúakat nem érinti a kitoloncolás.
A hatóságok adatai szerint jelenleg mintegy harmincnégyezer afrikai menedékkérő tartózkodik Izraelben. Zömében Eritreából és Szudánból érkeztek, és az egyiptomi határon felhúzott kerítésrendszer kiépítése, 2013 előtt jutottak be illegálisan az országba. Többnyire tel-avivi vendéglőkben és szállodákban végeznek kétkezi munkát
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Megérkeztek a honvédség legújabb büszkesége
  2018-02-03 18:32:33, szombat
 
  Simicskó István az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón elmondta: a légi szállítás képessége hazánk biztonsága érdekében és a honvédség szempontjából is stratégiai fontosságú. Ennek megújítása, a két szállítógép megérkezése a Zrínyi 2026 honvédelmi és haderőfejlesztési program egyik kiemelt eleme.
Hangsúlyozta: a honvédelem, a haza védelme nemzeti ügy, éppen ezért Magyarország és a magyar emberek biztonságának garantálásához a Magyar Honvédségnek a jövőben is modern eszközökre, megfelelő tudásra, felkészültségre és társadalmi megbecsülésre van szüksége.A tárcavezető kiemelte: a honvédség az utóbbi időben a megszokottól eltérő feladatokat is ellátott, hiszen az elmúlt két és fél évben a rendőrséggel együtt a határvédelmet is biztosítja. A magyar emberek biztonságának ellátásában eddig már több mint 17 ezer katona vett részt. A magyar katonáknak és rendőröknek köszönhetően elmondható, hogy ma Magyarország a világ egyik legbiztonságosabb országa - tette hozzá.
Mint mondta: éppen ezért a katonák megbecsülése a Zrínyi 2026 program első és legfontosabb lépése. Ennek pedig éppúgy része a méltó illetmény, a ruházat, illetve a felszerelés, mint a megfelelő kiképzés és felkészítés biztosítása.
Simicskó István beszélt arról is, hogy a Zrínyi 2026 egy részletekben kidolgozott terv, ami alapján ütemezetten, lépésről lépésre, jól kigondolt stratégia mentén fejlesztik a Magyar Honvédséget.Hamarosan az új helikopterek beszerzésére vonatkozó eljárást is megkezdik. Az üzemidő-hosszabbítást követően a Mi-17-es és Mi-24-es gépek ugyan még nyolc évig működtethetőek, de szükség van új eszközökre és megfelelő számú flottára is.
A miniszter kijelentette: a katonai hivatás vonzóvá tétele mellett a cél az, hogy a fejlesztések révén a magyar haderő a magyar emberek biztonsága érdekében a térség meghatározó szereplőjévé váljon. Egy 30 ezer fős aktív állományú, ütőképes Magyar Honvédség mellett egy 20 ezer fős tartalékos állomány felállítását tervezik.


Benkő Tibor vezérkari főnök elmondta: a speciális katonai alkalmazások és berendezések, mint a katonai kommunikáció, navigáció és védelmi rendszer felszerelésével az Airbus A-319-es gépek többcélú csapatszállítóként funkcionálnak majd. A repülőgépekkel nagy távolságra és nagy létszámban biztosítható a katonák és egyéni felszereléseik komfortos utaztatása. A moduláris belső kialakításnak köszönhetően pedig képesek az egészségügyi kimenekítés, egészségügyi szállítási feladatok biztosítására is. Ennek megfelelően a bajba jutott, sebesült, balesetet szenvedett katonák vagy akár magyar állampolgárok is minél előbb biztonságos orvosi ellátásra alkalmas intézménybe szállíthatók.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Tovább hízik a kisgömböc: Mészáros Lőrinc örülhet
  2018-02-01 15:01:57, csütörtök
 
  A Gazdasági Versenyhivatal szerint nem csökkent a verseny a médiapiacon Mészáros Lőrinc bevásárlásával, így engedélyezték a Konzum Alapkezelő Zrt. és az Opus Nyrt. feletti irányításszerzést - derül ki a Hivatal közleményéből. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Mészáros Lőrinc bejelentése után indított versenyfelügyeleti eljárást a Konzum Alapkezelő Zrt. feletti irányítás megszerzésének vizsgálatára.


A GVH Mészáros bejelentése után indított vizsgálatot, különös tekintettel arra, hogy az irányításszerzéssel a balatoni régióban és elsősorban Bács-Kiskun megyében a lokális rádiók és nyomtatott sajtótermékek egyazon vállalkozáscsoportba kerültek. A teljes körű eljárásban a hivatal megkereste a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsát. A Médiatanács hatáskörének hiányára hivatkozva megszüntette a szakhatósági eljárást.
Bár mindez káros lehetett volna a versenyre, a GVH álláspontja szerint Mészáros Lőrinc eleget tett ennek megelőzéséért azzal, hogy értékesítette a PartFM-et és a Gong Rádiót működtető vállalkozásait. Annak ellenére, hogy Mészáros Lőrinc kevés kivétellel a teljes megyei médiát felvásárolta, a közlemény értelmében az akvizíció nem csökkenti jelentős mértékben az érintett piacokon kialakult versenyt az összefonódás.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Oktatás politika
  2018-01-31 19:20:08, szerda
 
 


A tüntetést diákok szervezték, de korosztálytól függetlenül mindenkit meghívtak, aki egyetért velük.
Felhívásuk szerint az oktatási rendszer igazságtalanságai ellen akarnak tiltakozni, valamint kiállnak ,,egy igazságosabb, modernebb, diákközpontú oktatási rendszerért, amelyben a diákok nem lesznek agyonhajszolt zombikMérges Facebook-like-gomb matricákat osztogattak a szervezők, és bemondták, hogy csak a Mit kíván a magyar diákság kezdetű szórólapokat szabad elfogadni, a többi illegális.

Fél öt előtt eleredt az eső, a tömeg is egyre nagyobb lett, majd pár perccel később elkezdődött a demonstráció.

A szervezők nagyon örültek a nagy tömegnek, és annak, hogy kiállhatnak egy más oktatásért. "Amilyen a ma oktatása, olyan lesz a holnap Magyarországa" - mondta egyikük. A diákok mellett szülők és oktatók is voltak a helyszínen.

Az első felszólaló Bognár András ötletgazda volt. Szerinte a mostani oktatási rendszer szorongó felnőtteket nevel a diákokból. Párbeszédet kell indítani a döntéshozókkal, hogy a diákokat is bevonják a döntéshozatalba. Szent-Györgyi Albert szavait idézte, aki szerint a diákokat 12 év szigorított fegyházra és kényszermunkára ítélik. Az oktatásban nem volt rendszerváltás. Modern, demokratikus és diákbarát oktatás: ez csak rajtatok múlik - mondta Bognár András.

A tüntetésre hívták Balog Zoltán minisztert is: "Hol vagy, Zoli?" skandálta a tömeg. "Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej, hej!" - mondták és mindenki ugrált, de Balog Zoltán nem került elő.A szervezők kijelentették, hogy nincs közük Soros Györgyhöz, sem Simicska Lajoshoz, a demonstráció közösségi adakozásból jött létre.A komáromi szakgimnáziumi szégyenfalról nyilatkozó tanár is színpadra lépett, akit majdnem kirúgtak amiatt, hogy nyilatkozni mert. Balla István viszont nem hátrált meg, ide is eljött, és Martin Luther King híres beszédének (I have a dream) magyar változatát adta elő. Az ő álmai között szerepelt az, hogy akik túltolták a biciklit, el is tolják; az oktatási rendszer egyszer olyan lesz, mint Finnországban; az iskolák visszakerülnek önkormányzati tulajdonba; a Klik és a többi monstrum megszűnik; normális lesz a finanszírozás. Szabadság, szabadság - zúgták erre a tüntetők.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Jogosan bocsátott el hosszú szakálla miatt
  2018-01-04 13:17:51, csütörtök
 
  egy orvost egy francia kórház.
A francia igazságszolgáltatás jogszerűnek találta annak a Párizs környéki kórháznak a döntését, amely elbocsátott egy egyiptomi rezidens orvost, mert nem volt hajlandó megnyírni a szakállát
Az egészségügyi intézmény vezetése "vallási hovatartozás kirívó megnyilvánulásaként" értékelte a túl hosszúnak ítélt szakállat.

December 19-én kelt ítéletében a versailles-i fellebbviteli bíróság úgy találta, hogy bár a hosszú szakáll önmagában nem a vallási hovatartozás jelképe, a körülmények mégis a kórházat igazolják.
A jelenleg 35 éves egyiptomi férfi 2013-ban egyéves szakorvosi gyakorlaton vett részt a Párizs északi részén található Saint-Denis kórházában.
A rezidens akkoriban tekintélyes méretű szakállat viselt, amelytől többször felszólítás ellenére sem volt hajlandó megválni. A férfi arra kérte a kórház vezetését, hogy tartsák tiszteletben magánéletét, ugyanakkor nem tagadta, hogy megjelenésével egyúttal vallási elkötelezettségét is demonstrálja.


A bíróság ítéletében azzal érvelt, hogy a rezidens magatartásával nem tett eleget a közszolgálatban elvárt vallási semlegességnek.
"Csak azért, mert nem mondta ki, hogy mindennek semmi köze a valláshoz, rögtön vallásos megnyilvánulásnak számít" - fejezte ki egyet nem értését a férfi ügyvédje, Navel Gafszia. A jogász leszögezte: élnek az utolsó jogorvoslati lehetőségükkel, és legfelső közigazgatási bírói szerv, az Államtanács elé viszik a szakállpert.
"Jelenleg ott tartunk, hogy azt méricskéljük, hogy hány centiméter szőr lehet emberek állán anélkül, hogy sértené az állam és az egyház szétválasztását" - magyarázta az ügyvéd. Franciaország nem tűr ellentmondást, ha a szekularizáció elvéről van szó, amelyet az egyház és az állam szétválasztásáról szóló, 1905-ös törvény rögzít. A vallásos jelképek - köztük a muszlim fejkendő - az oktatási intézményekből is ki vannak tiltva.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Orbán Viktor tetőcserépen
  2017-12-28 15:03:49, csütörtök
 
 


Balatonmelle alsó, felső; Pink Badacsony; Helga és Helmut kommen zu Plattensee - a hatvanadik ikszhez érve sokat visszavett extravaganciájából Bihari Puhl Levente, ez ezekből a festménycímekből is látszik. Régebben kisbalta állt ki egy képéből, egy másikat felfűrészelt és centiméterre árusított, a balatoni nyarat illusztráló, meztelen nős, fröccsöntöttvirágos, kotongumis képét meg éppen szülővárosában, Siófokon cenzúrázta ki a helyi művelődési ház szigorú úrnője. A legnagyobb feltűnést azonban talán azzal keltette nemrég, hogy tetőcserépre festette előbb Orbán Viktort, majd a miniszterelnök felcsúti házát.

Öreg fejére ,,magyarmániás" lett, úgy érzi, ,,apostoli küldetése" a magyar értékek mentése a tájfestészet révén - ezzel magyarázza a balatoni festő, hogy miként jutott eszébe Orbánt cserépre pingálni. ,,Rokon lelkek lehetünk ezzel a magyarmániánkkal (ha másban nem is), s van egy 18. században épült családi házunk a Vas megyei Jánosházán; az ott fellelt 250-300 éves tetőcserepekre festek újabban. Amikor elkészültem Orbán Viktor arcképével, azon gondolkodtam: jó volna személyesen átadni, ha levélben küldeném, amúgy is összetörne. Írtam egy levelet a parlamentbe, kaptam egy időpontot, valaki kijött és átvette. A miniszterelnöktől köszönőlevelet kaptam érte. Ezen felbuzdulva a felcsúti házát is lefestettem (régi parasztház az is, mint a miénk Jánosházán), azt is eljuttattam neki

Bihari Puhl Levente festette már falicsempére a korábbi siófoki polgármestert, és büszke arra, hogy először utaztathatta képeit idén a Balaton északi partján (a megyei sajtó azt írta kiállítássorozata nyomán, hogy ,,a festészet Kodály Zoltánja"), a mostani 60 balatoni fotó-60 festmény (egyébként lányával és fiával közös) tárlatát pedig direkt szülővárosának, Siófoknak állította össze a hatvanadik születésnapja apropóján. Itt csak a ,,Balatonmelle" látható (,,Gyerekkori élmény, gyakorta utaztunk vonattal Lellére és én mindig úgy értettem, hogy Balatonmelle"), komoly társadalomkritikát hordozó, ,,Dél-balatoni nyár a fiatalság hülyítéséről és a jövő nemzedék tönkretevéséről" című alkotását most nem mutatja meg, festményt sem fűrészel már és ezúttal portréit is otthon hagyta (Csukás István, Sinkó László, Rockenbauer Pál, vagy csak egyszerűen A siófoki butikos), ahol ki van írva, hogy Galéria, mégis csak nagy ritkán nyitják rá az ajtót. ,,Nemigen megy ma a festmény, pár éve nyáron beköltöztem a képeimmel öt hétre az egyik szálloda halljába, de egy se kelt el, igaz, megszámolhattam, hogy néhány száz méteren belül hat kocsma is van - mára annyit változott a világ, hogy abból is csak három maradt.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1247 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 482 db bejegyzés
e év: 1164 db bejegyzés
Összes: 30538 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 109
  • e Hét: 109
  • e Hónap: 87724
  • e Év: 201176
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.