Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1234 
Járóka Líviát megválasztották Európai Parlament alelnökének
  2017-11-15 15:09:44, szerda
 
  Járóka Lívia fideszes képviselő lett az Európai Parlament egyik alelnöke.
Szerdán a strasbourgi plenáris ülés megválasztotta Járóka Líviát az Európai Parlament egyik alelnökének - áll az MTI közleményben. Járókát az Európai Néppárt jelölte a magyar képviselőcsoport ajánlására. Pelczné Gáll Ildikó szeptember elejéig töltötte be a pozíciót, Járóka nem csak az alelnöki tisztséget veszi át tőle, hanem Pelczné EP-képviselői helyét is.

Járóka Lívia az EP első roma származású alelnöke. A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja hangsúlyozta, hogy a kinevezés a politikus korábbi munkásságának elismerése, egyúttal a Fidesz EP-n belüli pozíciójának megerősítése is. Ennek kissé ellentmond, amire elsőként a 168 Óra hívta fel a figyelmet, vagyis hogy a politikus asszony a kampánylevelében egyszerűen elhallgatta, hogy fideszes és magyar.Szintén alelnökké választották az olasz Fabio Castaldót, a Szabadság és Közvetlen Demokrácia Európája (EFDD) nevű euroszkeptikus képviselőcsoport EP-képviselőjét.

Az Európai Parlament 751 képviselőt számlál, akiket az Európai Unió 28 tagállamában választanak meg. Az Európai Parlament elnöksége az uniós parlament elnökéből, 14 alelnökéből és öt, a parlament által két és fél évre választott, tisztségében megújítható kvesztorból áll. Utóbbiak a képviselőket közvetlenül érintő hivatali, pénzügyi kérdésekkel foglalkoznak, és részt vesznek az EP elnökségének ülésein is.

Az elnökség az uniós parlament szabályszerű működéséért felelős szerv. Hatáskörébe tartozik az Európai Parlament előzetes költségvetésének felállítása és mindennemű hivatali, személyzeti és szervezeti kérdés rendezése.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Schmitt Pál így képzelte el magának a 70 éves Orbán Viktort
  2017-11-12 13:32:23, vasárnap
 
  A volt köztársasági elnök mosolyogva hatalmasat bókolt Orbán Viktornak.
Schmitt Pál vagyok, volt Fidesz-alelnök
- kezdte a lemondott köztársasági elnök, aki Pál apostol leveléből vett idézettel kezdte beszédét a Fidesz tisztújító kongresszusán.Schmitt Pál, volt köztársasági elnök, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) örökös tiszteletbeli elnöke felszólal a Fidesz XXVII., tisztújító kongresszusán a budapesti Hungexpón 2017. november 12-én.
Húsz év múlva majd hálával gondolunk arra vissza, hogy volt egy kormány, amely a sportot stratégiai ágazattá tette - jelentette ki, majd hosszan beszélt az elbukott olimpiai pályázatról.
A világ sportvezetői nagyra tartották, hogy egy évig úgy gondolták a magyarok, hogy meg tudjuk rendezni az olimpiát. Évente csak egy 1 százalékkal terhelte volna a költségvetést az olimpiarendezés - érvelt.
Hazugságokkal támadták az olimpiai pályázatot, ezért megrendült az emberek hite, így végül fájó szívvel, de visszavonták a pályázatot

Ahogy az olimpiai ötletgazdát ismerem, már fontolgatja a 32-es olimpiát. Igaz, akkor már 70 éves lesz, de egy hetilap szerint még akkor is ő lesz döntéshozó helyzetben
- mondta mosolyogva a plágiumügye miatt lemondott köztársasági elnök

AZT IS MEG KELL ÉLNI PALIKA
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Több millió fokos buborékokat robbantanak a hegy alatt
  2017-11-12 12:28:27, vasárnap
 
  Ugyanaz a láncreakció hogy lehet egyfelől hasznos, másrészt hihetetlen pusztító is? Észak-Korea egy illusztris körhöz akar véglegesen csatlakozni.Láthatunk-e atomerőmű felett gombafelhőt? Hogy néz ki egy föld alatti atomrobbantás? Mi a különbség nukleáris fegyver és erőmű között? A láncreakciót tekintve élet és halál úgy aránylik egymáshoz, mint 1 a 2-höz, de esetünkben ez óriási ,,távolság". Az emberiség története során több mint 2 ezer kísérleti atomrobbanást végeztek.A világ atomfegyver-arzenáljával könnyedén élettelen sivataggá tehetnénk bolygónkat, ám ugyanez a fizikai folyamat korunk egyik legtisztább és legolcsóbb energiaforrásaként is felhasználható.
Persze balesetek előfordulhatnak, és az elhasznált, veszélyes sugárzást kibocsátó fűtőelemek hosszú távú, biztonságos tárolása is sok kérdést vet fel, de most nem erről van szó.
Önfenntartó láncreakció

Hanem arról, hogy ugyanaz a láncreakció miként lehet egyfelől hasznos, másrészt hihetetlen mód pusztító is? A rövid válasz: attól függ, hogy fékezzük vagy begyorsítjuk-e.

Az atomfegyverekben és -erőművekben felszabaduló energiát ugyanaz a fizikai jelenség adja: a maghasadás folyamata, amely a nukleáris anyagokban önfenntartó láncreakciót hozhat létre 
 
0 komment , kategória:  politika  
Letették a 6,5 milliárdos kisvárdai csigagyár alapkövét
  2017-11-11 14:17:24, szombat
 
  A tervek szerint 2018 közepén már vajazzák is a puhatestűeket Seszták miniszter városában.
Letették a kisvárdai élő éticsigát feldolgozó és fagyasztott tésztatermékeket gyártó üzem alapkövét. A pénteki ünnepségen a városból származó Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beszélt, de az MTI tudósítása alapján különösebb újdonságokat nem mesélt. Megismételte, amit már eddig is tudtunk a csigagyárról: hogy 300 új munkahelyet hoz a városba, és csak exportra termel majd - ami nem csoda, mert a magyarok nem igazán esznek csigát. Seszták azt is elmondta, hogy az üzem 12 ezer négyzetméteres lesz.

A korábbi információk szerint a létesítményre 4,6 milliárd forint állami hitelt adnak.
Az üzemet a francia Croque Bourgogne-IMOFI-Bourgogne Gastronomie cégcsoport építteti. A hozzájuk tartozó Bourgogne Gastronomie Kft. képviseletében Kötél Bernadett ügyvezető igazgató is beszélt az alapkőletételen, szerinte a termelés várhatóan 2018 közepén kezdődik el a gyárban, a termékek elsődleges piaca pedig Franciaország lesz. A Bourgogne Gastronomie anyacégének vezetője, William Chapron egyébként korábban úgy becsülte, hogy a francia csigapiacon 6-7 százalékos a részesedésük, és a kisvárdai gyárral háromszoros forgalomnövekedést szeretnének elérni.

A kisvárdai üzemben vajazott csigát, sós és édes fagyasztott tészta termékeket, később pedig gyümölcs-, hús-, csigatöltelékeket állítanak majd elő, melyeket nagykereskedők, áruházláncok, luxuséttermek és nívósabb vendéglátóhelyek vásárolják majd.


 
 
0 komment , kategória:  politika  
Drogos migránsoknak nevezi a magyar melósokat egy MSZP-s
  2017-11-07 18:37:04, kedd
 
  képviselő. Somlyódy Csaba kőbányai szocialista képviselő a honlapján fakadt ki, mert Kőbánya fideszes vezetése támogatja a kormányzat tervét, amely a fővárosban tapasztalható munkaerőhiányt új, korszerűbb munkásszállók építésével kezelné.
Az egyébként elviekben a munkásokat és a dolgozókat képviselő MSZP képviselője által jegyzett írás ,,Migránsbázisok" lesznek Kőbányán De abba nem gondolnak bele, hogy előkészítetlen bejövetelük várhatóan komoly, főként negatív következményekkel járhat. Például erősödhet a drogprobléma. Amit viszont egyelőre kezelni sem képesek.


Somlyódy ráadásul amiatt ostorozza a kormányt, hogy az idegen kultúrából érkezőket nem, inkább a belföldi magyarokat támogatja.Ez más értelemben ugye a migráció, csak éppen a belföldi migráció támogatását is jelenti. Milyen érdekes? A helyi háborúk miatt vagy érdemi munkalehetőség híján a más kontinensről az élhető Európába tartó embereket ellenségnek és terroristának bélyegzi a hivatalos állami és Fidesz-propaganda, addig a szintén a szegénység és a kilátástalanság elől menekülő magyarokat pedig az említett szálláslehetőséggel csábítják Budapestre
 
 
0 komment , kategória:  politika  
NA EZÉRT kell FÉLNI A MIGRÁNSOKTÓL!
  2017-11-04 13:44:32, szombat
 
  A migráns egy rejtőzködő fajta, mostanában azonban a Kárpát medence az egyik kedvelt tartózkodási helye. Ott sokan nem láttak még életükben egyet sem belőle, mégis bokáig letolt nadrágban is képesek elszaladni előle, ha csak megemlítik a nevét.

A migráns különösen veszélyes jelenség, a feltételezett feltalálási helye környékén nagy kék szar plakátokon figyelmeztetnek a támadására. Veszélyezteti a munkahelyeket, elveszi a kultúrát, megerőszakolja a medvét.


A migráns a levegőben is terjed, képes megfertőzni az évi nyolcvan milliárddal kitömött közmédia hullámhosszát. Arról lehet tudni a fertőzés megtörténtét, ha a közmédiát nézed, mást sem látsz ott csak veszélyes migránsokat, akik még nincsenek itt, de máris tele van velük a képernyő. Olyanok mint a vírus, lebutítják aki nézi őket. Ugyanez a helyzet napilapokkal, a migráns képes a nyomtatott sajtóba is befészkelni magát, főleg ha gázszerelők annak a tulajdonosai. Vagy szivaros vén f@szok.

A migráns különösen akkor jelent veszélyt, ha a Soros terv részét képeszi. Együtt képesek mindent felülírni, nem számít a lopásalapú kormányzás, az elmebeteg jegybank elnök, az összeomló oktatás, a szétvert egészségügy, a dolgozói szegénység, a közmunka értelmetlensége, a magas adók, az alacsony bérek, a saját lábra álló család hivalkodása, a miniszterelnök teljes alkalmatlansága az ország vezetésére, mert csak lopni, hazudni, gyűlöletet kelteni tud.

Ha egy migránst látsz, azonnal kezdj el futni a legközelebbi migránselhárító központ felé, és jelezd a szellemileg mélyen alultáplált volt rezsitábornoknak a felbukkanási helyét. A többivel ne törődj, csak a migránsra figyelj, meg amit mondanak róla.

A migráns a jelenléte nélkül is képes meghatározni az életed, ha csak, és kizárólag rá figyelsz. Ilyenkor nem kell törődnöd a fűtetlen lakással, az éhező gyerekkel, a beteg nyugdíjassal, a külföldön dolgozó szétszakadt családokkal. Nem kell törődnöd az országban levő igazságtalan rendszerrel, ahol a hatalom büntetlenül lophat, csalhat, hazudhat, mert törvényesítette azt.

A migráns bármikor, bárhol felbukkanhat, ha nem használod ellene a józan eszed. Látni sem kell belőle egyet, találkozni meg elég nehéz vele ha csak át akar menni az országon, de kiválóan alkalmas arra, megvédjenek tőle ha kéred, ha nem.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
ISTEN nem AKAR ORBÁN LENNi
  2017-11-01 16:37:31, szerda
 
  3Orbán Viktor a reformáció kezdetének 500. évfordulója alkalmából tartott nemzeti megemlékezésen, a Papp László Budapest Sportarénában lerántotta a leplet az isteni akarat mikéntjéről és mibenlétéről.
A miniszterelnök azt mondta, szerinte nem véletlen, hanem

,,Isten kegyelmének megnyilvánulása, hogy Magyarország élén ma keresztény, hitvalló kormány áll.Ez egy baromság Azt kell mondani, hogy igaza van, Isten valóban kegyelmes, tanításai szerint minden bűnösnek kijár a kegyelem. Ebből következik, hogy Orbán és kormánya eddigi hét összefüggő évének minden népe elleni, generációkra kiható rosszcselekedete ellenére Isten előtt - és nem előttünk - feloldozást nyerhet. Persze előbb meg kellene gyónniuk és a kapott penzum őszinte megélése után járhatna nekik az égi feloldozás.
A mondandóját - láthatólag - az összes jelenlévő és a megvuduzott társadalom örömmel és lelkesen nyalta be, el sem gondolkodva annak álszent mivoltán. A vicc úgy tartja, hogy
,,Tudják mi a különbség Orbán Viktor és az Isten között? Az, hogy Isten nem akar Orbán Viktor lenni.."
A kormányfő - aki egyben a reformáció emlékbizottság elnöke - azt is mondta, hogy a magyarságnak és a keresztény Európának lelki és szellemi megújulásra van szüksége, amiből ők a rájuk eső részt vállalják.
Orbán Viktor kormánya kötelességének nevezte
,,a kereszténységből kisarjadt létformák,"
az emberi méltóság, a család, a nemzet és a hitbéli közösségek megvédését, annak az életszemléletnek a megőrzését, amely
,,a krisztusi tanítások alapján Európát és a magyarságot naggyá tette."
Szegény ,,kisember", amikor szembesült az isteni sugallattal és érezte vállán nem csak az ország, hanem egész Európa védelmének súlyát, rá kellett jönnie, hogy a kiváltságosok élete sem fenékig teljes.

,,az embert szolgálni legalább olyan nehéz feladat a kormányzásban, mint az egyházban, ezért vagyok személyesen is hálás minden támogatásért, amit szellemi és lelki közösségünktől, önöktől, protestánsoktól és természetesen a katolikus testvérektől is kapunk. Hálásak vagyunk azért, hogy a nemzet összefogott, talpra állt és megerősödött (...), hogy visszanyerte életerejét, cselekvőképességét és tettvágyát is. Hálásak vagyunk, hogy sodródás helyett égtájat és csillagot választott, irányt szabott és utat épít saját élete számára.
A kormányfő azt vizionálta, hogy külön kiváltság a Mindenható részéről felé, hogy
,,a gondviselés ebben a megújulásban bennünket eszközként használt: egyházainkat, a kormányt és a magyar polgárok szabad közösségeit az egész Kárpát-medencében.",
de nincs magára hagyva szegény magyar kormány, mert csak úgy mint a fentiek alapján nem különben kiválasztott első szülött gyermeke, ő is a saját lábán áll:
,,bár súlyos erők, sőt világerők ellen is sorompóba kell lépnünk, még mindig állhatunk, még mindig állunk a lábunkon."
A kampánybeszéd innen kezdett igazán beindulni, ha már megágyazott a lelkekben annak, hogy ,,csak a Fidesz", akkor rá is fordult az igazi cél kibontására:
,,Mi nem csak olyan jövőt akarunk, ahol mindenkinek lesz munkája - ezt már szinte el is értük -, de olyat is, ahol a munka minden formája az Isten dicsőségét is szolgálja, az utcasepréstől az ország kormányzásáig."
A miniszterelnök szerint
“a körvonalak már látszanak"
hiszen a mi közpénzünkből hidak épülnek a Dunán, magyar egyetemek Erdélyben, több száz óvoda a Kárpát-medencében, és ma is együtt ünnepel Felvidék, Kárpátalja, Délvidék és Erdély és a közelgő választáson az áhított iksz megfelelő rubrikába biggyesztésével ezt meg is tudja a kiválasztott felé hálálni megannyi félrevezetett.


Arra azért kíváncsi lennék, hogy a hű csatlós, Balog miniszter, amikor este hazamegy, miként áll a tükör elé, hogy ezt a rengeteg zagyvaságot alázattal, szervilisen végighallgatta a többi jelenlévővel együtt.
Gábor György vallásfilozófus szavaival:
,,Orbán - szerényen, ám röhejes tudatlansággal - hitvallónak nevezi kormányát. A hitvalló (confessor) eredeti jelentése a szentként tisztelt emberekre vonatkozott, akiket megöltek Krisztusért, vagy akik kínok, szenvedések, gyötrelmek között vallották meg Krisztust. Ami ezt illeti, azt majd meglátjuk, hogy milyen üldöztetések közepette fogják megvallani a kormánytagok Krisztust...
A későbbiekben amúgy ugyancsak hitvallóknak nevezték azokat, akik tiszta életükkel, aszkétákként, vezeklések közepette, erkölcsileg tiszta, feddhetetlen életet élve, jámborságukkal és erkölcsi tökéletességükkel tettek Krisztus mellett hitet. Akkor most képzeljük magunk elé egy pillanatra a tiszta, erkölcsös, feddhetetlen életű és jellemű, jámbor, erkölcsileg tökéletes, amúgy aszkéta életet élő kormánytagokat.
Egyébként a hitvalló jelzőt az egyháznak áll jogában adományozni. Most már csak az érdekel, hogy vajon melyik egyház ajándéka volt a kormány egészét illető, kollektív ,,hitvalló" jelző? És a református egyház milyen mértékben vesz részt a ,,szent férfiak" tiszteletében? Szerintük tehát szentek márpedig vannak
 
 
0 komment , kategória:  politika  
ORBÁN FEJÉBEN nagy a RENDETLENSÉG,
  2017-10-31 15:02:24, kedd
 
  Mert az még hagyján, hogy 1992. szeptember 4-én lett a Fidesz teljes jogú tagja a Liberális Internacionálénak. Már az sem számít sokat, hogy akkor a jelenlegi kormányfő azt mondta: A párt az internacionáléban a liberalizmus számára fontos, pragmatikus - menekültügyi, emberi jogi kisebbségi és a gazdasági szabadsággal kapcsolatos - kérdésekkel foglalkozik majd. És spongyát rá, hogy Orbánt rögtön a liberálisok világszervezetének egyik alelnökévé is megválasztották. Rég volt, tán igaz sem volt. De, hogy tény, az már biztos.
Igen ott lötyög valami
Az is tény, hogy kis hazánkban a társadalom megosztottsága soha nem látott méreteket öltött. Majd a történelem, az utókor ítélete fogja eldönteni azt, hogy kiket terhel mindezért a felelősség. De az már ma is látható, tapasztalható és tudható, hogy Orbán Viktor és politikája, az őket támogatókkal együtt, vastagon benne vannak abban a körben, akiknek mindezt köszönhetjük. Annak a köpönyegforgató, pávatáncos rendetlenségnek, ami az ő fejében van, de lehet, hogy van ott valami más is.

Lapozgatom az illiberális kezdeti évek Orbán-beszédeit, ízlelgetve egy-egy mondatát, és eltűnődöm, vajon kijelentései mennyire járultak hozzá az ország több részre szakadásához, amelyhez hasonló társadalmilag a török idők óta nem volt Magyarországon. Populista, felfuvalkodott, pökhendi jobboldal az egyik oldalon, erőtlen, talaját vesztett bal a másikon, melyeket-önazonosságukat kereső civil szerveződések vesznek körül.
,,Tisztelt Hölgyeim és Uraim, a régi többség azért is foszlott szét, mert képviselői arrogánsak és kioktatóak... Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Arrogáns, nincs egyeztetés, semmilyen szakmai kör véleményét nem hallgatják meg, mindenhez jobban értenek, mindent jobban tudnak...", hangzik el 2007. január 27-én a budapesti Marcibányi Téri Művelődési Központban, a Jövőnk vitasorozat első záró konferenciáján.

Mintha tudta volna előre, hogy ők milyenek lesznek majd világraszóló győzelmük után.
Mi arról szeretnénk Önökkel tanácskozni, mit is jelent ez a szolgálat, mármint az egyház szolgálata Magyarországnak, mit jelent a Kárpát-medencében élő minden magyar embernek. A kiindulópontunk talán mindannyiunk számára világos, de azért hadd szögezzem le: mi értjük, hogy az egyház nem kér, hanem ad, és a mi dolgunk, a törvényhozók és kormányzók dolga az, hogy megteremtsük ehhez a szükséges feltételeket. Hogy ne gördítsünk akadályokat e szolgálat elé, úgy gondoltuk, hogy erről az akadálymentesítésről érdemes tanácskozni", szól az írás 2008. április 2-án, ,,Az ország lelke és az egyház" című konferencián. Aztán mi lett a vége? Ők mondták meg, ki egyház s ki nem!

És én nagyon büszke vagyok rá, és mindig önbizalmat és magabiztosságot ad meg nyugalmat kölcsönöz számomra az a tény, ha azt látom, hogy elől Schmitt Pál megy, ő vezeti a listánkat. Hiszen mégiscsak egy kétszeres kardvívó olimpiai bajnokról van szó, ahol - a párbajtőr meg a kard az amatőrök számára ugyanazt jelenti - a legfontosabb dolog mégiscsak az, hogyan bánik az ember a vassal meg a pengével", mondja Orbán később, a Fidesz európai parlamenti választási programjának bemutatóján.
Gondolta volna még akkor, hogy az általa elnöki székbe helyezett olimpikon, viselt dolgai miatt, nem éppen nemzetközi tekintélyt növelő tényezője lett hazánknak.

nagy közös cél volt az Európai Unió létrehozása, s a kommunista diktatúrák bukása után ilyen nagy cél lett Európa újraegyesítése, majd az Unió bővítése. Az újraegyesítés megtörtént, és a bővítés is lassan a befejezéséhez közeledik, és ezért büszkén - mi, akik az európai gondolat hívei vagyunk, és az Európai Néppárt fönntartó erőit képviseljük - elmondhatjuk, hogy az európai nemzetek között sohasem volt olyan kiterjedt és szerves az együttműködés, mint éppen ma. És bátran mondhatjuk azt, hogy a történelem során még sohasem jártunk ennyire közel ahhoz, amit közös Európának nevezünk..., mondta a kormányfő 2010. március 4-én az Európai Néppárt európai parlamenti (EP) frakciója vezetésének ,,Munkahelyteremtés és növekedés" című ülésén, Budapesten. Persze akkor még, a választásokat megelőző egy hónapban, nem lett volna illendő gyarmatoskodni, sem csiki-csukit játszani Brüsszellel, vidéki kócerájozásról nem is beszélve.

Végezetül az illiberális termésből, az előző választásokat követően, tájékozódási pontként: ,,mi úgy fogjuk föl a mi munkánkat, mármint a magyar kormányzat munkáját, hogy nekünk ezt a posztkommunista korszakot kell lezárnunk. Ezért ilyen sűrű, izgalmas az az egy-másfél év, ami mögöttünk van. Mert mi nem egyszerűen elkezdtünk egy korábbi kormány helyett kormányozni, hanem egy más történelmi küldetéssel kezdtünk el kormányozni. Alkotmányt kellett írni, kétharmados törvényeket kellett átalakítani, az igazságügyet kellett átalakítani, láthatják Önök azt a munkát, ami Magyarországon zajlik., hangzott el 2011. november 17-én, a Magyar Diaszpóra Tanács alakuló ülésén.
Hát itt van a kutya elásva. Baloldalt kiiktatni, kisgazdák és MIÉP, meg MDF már bedarálva, Jobbikra, amennyire kell, tücsköt-bogarat összehordani, kis pártokat kutyába se venni, Brüsszelezni, migránsozni, Sorosozni, halottakkal is nemzeti konzultálni, aztán jöhet 2018. Egypártrendszer, központosított állam, évekre kinevezett csókos vezetők a köz- és igazságszolgáltatásban, hosszú távra biztosított hatalom. Nemzeti egységről papolni úgy, hogy közben megosztják a nemzetet, csak azért, hogy uralkodásukat meghosszabbítsák, ez ám a nem semmi politikai manőver! No, pláne ezzel a rendetlen fejű, köpönyegforgató kormányfővel, kinek mai szellemi állapotát már meg sem említem, hiszen amint kinyitja a száját, testbeszédével együtt, az már mindent úgyis elárul róla!
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Orbán nagygyűlés azaz Fidesz párt gyűlés
  2017-10-24 18:29:14, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Kimenekül Andy Vajna balhéjából a Médiatanács
  2017-10-24 18:25:57, kedd
 
  A Médiatanács jelenleg is zajló ülésén születik meg a döntés, ahol megváltoztatják korábbi határozatukat Andy Vajna rádiójának békéscsabai győzelméről. A mostani döntéssel egyébként valójában ismét Vajnának kedveznek.Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa ma 10 órakor elkezdődött ülésén újra foglalkozik a békéscsabai 88,9 MHz-es kereskedelmi rádiós pályázattal, és az ülésen megváltoztatják korábbi, a pályázaton Andy Vajna cégét, a Rádió 1-et működtető Radio Plus Kft.-t győztesnek nyilvánító döntésüket. Vagyis mégsem kapja meg a Vajna-rádió a békéscsabai 88,9 MHz-et.


A grémium korábban annak ellenére hozta ki győztesnek Vajnáékat, hogy mint azt többrészes cikksorozatunkban feltártuk, Vajnáék még egy érvényes bankszámla-igazolást sem tudtak bemutatni a jogvesztő hiánypótlási határidőre sem, sőt a grémium korábban azt is megtette, hogy Vajnáék miatt elhalasztotta egyik ülésének napirendi pontját, amikor a kormánybiztosék beszaladtak egy másik pénzintézetnél újonnan létrehozott bankszámlához kapcsolódó friss, immáron harmadik igazolással pár órával az ülése kezdte előttA Médiatanács számára azért is égetően sürgős volt ma a korábbi döntésüket megváltoztató lépést megtenni, mivel korábban a békéscsabai Interax Kft., a pályázatban mindössze egyetlen ponttal alulmaradó, alakilag és tartalmilag egyaránt érvényes pályázatot benyújtó, a frekvenciát több mint két évtizede használó helyi rádiósok családi vállalkozása pert indított a Médiatanács ellen. A grémium ezután a bíróságon elérte, hogy függesszék fel 30 napra az ellene indított pert, a 30 nap azonban most a héten lejár, így ha ma nem zárná ki a grémium a Vajna-céget, akkor a bíróság még érdemben vizsgálni tudta volna az ügyet, vagyis azt, hogy érvényes bankszámla-igazolás hiányában és más furcsaságok ellenére is kedvezett a testület a kormánybiztosnak, fittyet hányva a pályázati kiírás alapelveire, illetve a vonatkozó jogszabályokra.Egyébként a testület korábbi szokását megváltoztatva, ezúttal még kedd reggelig sem tette közzé előzetes napirendjét a honlapján, sőt még az ülés 10 órai tett időpontja sem volt ismert. Néhány perccel ezelőtt azonban már elérhető az ülés időpontja és az előzetes napirend, ahol a Vajna-rádiós visszavonulásról ,,a Médiatanács 559/2017. (VI. 6.) számú döntésének módosítása" címmel döntenek. (A Vajnáékat győztesnek nyilvánító döntés korábban 559/2017 számon született meg.) A Radio Plus Kft. ügyvezetője, Bakai Mátyás néhány nappal ezelőtt kikerült a rádió irányításából, várhatóan erre a változásra, nem pedig a korábbi szabálytalanságokra hivatkozva lépi meg a Médiatanács a visszavonulást, egy ilyen szintű változás a pályázó társaság alapító okiratában ugyanis a frekvenciaszerződés megkötéséig nem lehetséges.

A mostani döntés valójában újra Vajnának kedvez

Noha a Médiatanács mostani döntése első hallásra nem kedvez Vajnának, hiszen az nem jut hozzá a 88,9 MHz-hez Békéscsabán, valójában a döntés Vajnának is jó, ugyanis ő talált időközben egy másik helyi frekvenciát (104,0 MHz) Békéscsabán, miután hálózatba kapcsolódási kérelmet nyújtott be a Csaba Rádióval, másrészt mivel a Médiatanács végül saját hatáskörben utasítja el Vajnáékat, így a Médiatanács elleni per gyakorlatilag okafogyottá vált, így Mohay György bírónak várhatóan már nem lesz lehetősége kimondani, hogy a Médiatanács jogszabálysértő módon adta volna a Vajna-rádiónak a békéscsabaiak által eddig használt frekvenciát.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/124 oldal   Bejegyzések száma: 1234 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 355 db bejegyzés
e év: 5381 db bejegyzés
Összes: 28745 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 779
  • e Hét: 18499
  • e Hónap: 85130
  • e Év: 1088094
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.