Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/127 oldal   Bejegyzések száma: 1266 
nem lesz újra miniszter Balog Zoltán
  2018-04-23 21:19:01, hétfő
 
 


Elmondása szerint a jövőt illetően két hosszabb beszélgetése volt a miniszterelnökkel a választások után. Azt mondta, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma, ebben a struktúrában és összeállításban marad. Nekem ezzel kapcsolatban voltak változtatási javaslataim, amiket ő nem fogadott el. Felajánlotta, hogy válasszak. Vagy ebben a formában folytathatom a munkát, vagy van számomra más ajánlata is. Én az elmúlt hat évben beletettem a minisztériumi munkába, amit tudok, így ezt nem akarom folytatniSzavai szerint itt az idő, hogy olyan munkát végezzen, mely kevesebb napi szintű kitettséget jelent a nyilvánosságnak, s több intellektuális lehetőséget, kihívást nyújt. Ezentúl a teljes munkaidőben vezeti a Polgári Magyarországért Alapítványt, a Fidesz pártalapítványát.

Az utódlásról: három nevet kért tőlem a miniszterelnök, ezek közül fog választani. De az ő dolga, hogy a megfelelő helyen és időben beszéljen erről - mondta Balog Zoltán.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Így látja Orbán Viktort egy holland karikaturista
  2018-04-18 21:42:13, szerda
 
  Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.Nehezen félreérthető karikatúrával emlékezett meg Orbán Viktor választási győzelméről az egyik legnagyobb holland napilap, a De Volkskrant. A Schot által rajzolt kép a magyar miniszterelnök Európában jól ismert szlogenjét figurázza ki. A szöveg: "Harcolni fogunk a brüsszeli diktatórikus elit ellen!" A képen pedig a politikus két legismertebb kiegészítőjével: az élénk színű nyakkendővel és egy nagy zsák uniós pénzzel.

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Pálffy István dublini nagykövettel pózolt
  2018-04-13 19:19:48, péntek
 
  a Magyarországon csalásért körözött férfi
Magyarország rendkívüli és meghatalmazott dublini nagykövete kínos helyzetbe került. A Pálffy István diplomata, volt tévés riporter által elnökölt, a nagykövetség épületében működő ír-magyar üzleti egylet rendezvényén egy olyan magyar állampolgár is részt vett, aki ellen a magyar rendőrség több elfogatóparancsot is kiadott, sőt 2015 óta európai elfogató paranccsal is körözik. A férfi az Irish Hungarian Business Association Facebook-oldalán közzé tett, majd csütörtökre elérhetetlenné vált közös fényképen pózol mások mellett a nagykövettel is.


Az ír-magyar üzleti kapcsolatok fejlesztését támogató Irish Hungarian Business Association (IHBA) díjkiosztó ünnepségét néhány napja rendezték meg Írországban. Az önkéntesen működő szervezet elnöke Pálffy István, az egyesület címe azonos a nagykövetségével.

Az Irish Hungarian Business Association díjára, a Bright Idea Award 2018-ra kreatív start-up-oknak lehetett jelentkezni. Kutas László az általa létrehozott és adminként koordinált, jelenleg 6602 tagot számláló Irországi Munka nevű Facebook-csoportban 2016-os posztjában jelentette be, hogy létrehozta a JOSH Consulting and Recruitment Agency-t, a munkaközvetítéssel, munkaerő kölcsönzéssel foglalkozó vállalkozást.

A cég az idén pályázott az Irish Hungarian Business Association díjára. A Josh bekerült ugyan a legjobb öt kiválasztott indulóba, de az ezer eurós díjat végül más nyerte, a Josh-nak be kell érnie az egyéves tagsággal.

Pálffy István 2015-ben váltotta Magyarics Tamást a dublini nagykövetség élén. Korábban a TV2 híradóját vezette sokáig, majd listáról bejutva 2010-2014 között a KDNP parlamenti képviselője volt. Alelnökként tagja volt az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának, 2014 novemberétől nagyköveti kinevezéséig az MTVA nemzetközi kapcsolataiért felelős tanácsadóként dolgozott.

Kutas felbukkanása az ünnepségen, ,,magyar területen" azért volt meglepő, mert a 38 éves férfiről a nagykövetségen is sokan tudják, hogy évek óta körözik, akár őrizetbe is vehették volna.
Kérdeztük a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtóosztályát és a nagykövetséget is, hogy Pálffy tudott-e Kutas múltjáról - vannak ugyanis olyan hírek, hogy kellett tudnia -, illetve hogy valójában milyen hivatalos kapcsolat van az ügynökség és a nagykövetség között. Választ egyelőre nem kaptunk, az ír-magyar üzleti egylet oldaláról azonban néhány órán belül lekerült a Kutast is ábrázoló kép.

Kutas László ellen négy elfogatóparancsot bocsátottak ki, a rendőrség honlapján valamennyi elérhető, a férfit a police.hu adatai szerint csalás miatt keresik. 2015. április 15-én európai elfogatóparancsot adott ki ellene a Pécsi Járásbíróság, másfél évvel később, 2016. október 12-én a Pécsi Járási és Nyomozó Ügyészség is körözést bocsátott ki ellene. Tíz hónappal később, 2017. augusztus 2-án a Pécsi Rendőrkapitányság, másnap, 2017. augusztus 3-án a Kecskeméti Törvényszék BV-bírója is kibocsátott ellene elfogatóparancsot.
Kutas László évek óta Dublinban él. Ismeretségi körében már régóta terjed róla, hogy a rendőrség keresi. A férfi 2016. szeptember 27-én kiállított erkölcsi bizonyítványát mellékelve az irországimagyarok.eu oldalon közleményben ártatlanságát hangsúlyozva utasította vissza a vádakat, azt állítva hogy tanúként nem jelent meg egy tárgyaláson, azért körözik.

Bár előfrdulhat, hogy a szabályos idézésre nem megjelenő tanúkat is köröztetik, csakhogy a Paca gúnynevű Kutas ellen nem csak a rendőrök, hanem a Kecskeméti Törvényszék büntetés-végrehajtási csoportja is adott ki elfogató parancsot. Márpedig ez mindenképpen a gyanúsítás közlése után lehetséges csak: vagy előzetesből, esetleg bv-ből szökik meg (ennek híre ment volna) vagy nem jelenik meg időben a jogerősen kiszabott szabadságvesztés-büntetés végrehajtásának letöltésére.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Iszonyúan megugrott a kivándorlásra
  2018-04-09 21:13:48, hétfő
 
  keresések száma a Fidesz győzelmének hírére
A Corruption Research Center Budapest/Korrupciókutató Központ még vasárnap éjjel megnézte, hogy a Google Trends adatai alapján hogyan alakult a "kivándorlás" szóra való netes keresések száma Magyarországon.Az amúgy langyosan pöfögő keresések este kilenc után kezdtek el megszaladni. Ekkor még nagyon messze voltak a választás hivatalos eredményei, ám pl. az Index 21:20-kor megjelent cikke már arról írt, hogy ismét óriási fideszes tarolás várható. A felfelé ívelő görbe pedig akkor lett még meredekebb, amikor kijöttek az első hivatalos eredmények, este 11 körül. A keresési kedv hajnali kettő körül minimálisan visszaesett, de ez inkább stabilizálódásnak mondható.

A trend ma is folytatódott, itt a görbe vége 11:20-as állapotot jelez: 
 
0 komment , kategória:  politika  
Szakértő buktatta le Orbán hazugságát
  2018-04-05 16:47:51, csütörtök
 
  Miközben hét év alatt több mint 500 milliárd forint adóbevételtől esett el a magyar állam a tao program miatt, Orbán Viktor hetek óta arról beszél, hogy ha Magyarországnak menekülteket kellene befogadnia, az olyan komoly hatással lenne a gazdaságra, hogy nem jutna pénz fejlesztésekre és nyugdíjemelésre sem. A Gazdaságkutató Intézet Hír TV-nek nyilatkozó szakértője szerint egyszerű kampányfogásról van szó.


[cAz elmúlt hetekben Orbán Viktor és a fideszes politikusok egyre gyakrabban riogattak azzal, hogy a menekültek befogadásának komoly gazdasági következményei lehetnek. Március elején a kormányfő a Kossuth rádióban arról beszélt, hogy akár a nők korkedvezményes nyugdíja is veszélybe kerülhet.

A miniszterelnök néhány nappal később Gödöllőn a helyi tévében már arról beszélt, hogy a város sem kaphat annyi állami támogatást, ha menekültek érkeznek az országba, sőt még a nyugdíjemelés is veszélybe kerülhet.]
Agyonnyomna minket a migránsok terhe. Egyenesen kell beszélni: hiába vannak terveink mondjuk Gödöllőre, a pénzt vagy erre költjük, vagy arra hogy bevándorlóországot kell felépíteni a migránsoknak. Vagy nyugdíjat emelünk, vagy a migránsoknak adjuk a pénzt, vagy családtámogatás van, vagy bevándorlópolitika van. Szóval mindent nem lehet egyszerre megvalósítani, mert Magyarország gazdasági ereje nem teszi lehetővé - mondta Orbán Viktor.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Véletlenül választási buktát idéző módon plakátolták Orbánt
  2018-04-05 16:17:22, csütörtök
 
  Közhely, de igaz, hogy a legjobb rendező az élet, Orbán Viktor óriásplakátját sikerült meglehetősen áthallásos módon elhelyezni a közterületen.
Vagy az is lehet, hogy a Fidesz vasárnapi buktájában reménykedők hajlamosak mindenben a Jelet látni, hogy ez bekövetkezik. Szemfüles olvasónk mindenesetre Siófokon lőtte a páratlan termékelhelyezés - választási plakát kombót, aminek sommásan a következő képaláírást adta: "finis"

 
 
0 komment , kategória:  politika  
Kitört a romaháború
  2018-04-02 12:19:58, hétfő
 
  Balogh Jánosnak, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnökének lemondását, és a testület föloszlatását követeli ,,Szégyellünk titeket!" című nyílt levelében Setét Jenő roma polgárjogi aktivista, a sajtóban megjelent korrupciós hírek nyomán.A Magyar Nemzet szombaton nyilvánossá vált hangfelvétele szerint az ORÖ elnöke 3,5 millió forintot számolt volna el két fiktív kampányrendezvényre, és szavai szerint Farkas Flórián romaügyi miniszterelnöki biztos 30 milliárd forintot tehetett el a felzárkóztatási pénzekből.

A hangfelvételt egy ibrányi rendezvényszervező vállalkozó, Tóth Zoltán készítette, akit az ORÖ elnöke arra akart rávenni, hogy különféle fiktív kampányrendezvényeken biztosított színpadról, hangosításról adjon fiktív számlákat összesen 3,5 millió forint értékben. Tóth arra hivatkozva készítette a hangfelvételt a beszélgetéséről Baloghgal, hogy felvetődött a törvénytelenség gyanúja, a Hír TV portálja pedig most azt írja, hogy az ORÖ-elnök a beszélgetésben elejtett egy megjegyzést arról is, hogy Farkas Flórián ellopott 30 milliárd forintot.B. J.: - A Flórit, ne érts félre. Én azért vettem át a k**** anyját azt a számot... ami pénzt elrabolt meg pénzt elvitt. Harmincmilliárd forint (...). Harmincmilliárd, gondolj bele.

T. Z.: - Az igen...

B. J.: - Átküldött.

T. Z.: - És mindezt a romáktól...

B. J. - Azt ő úgy vette el, az roma felzárkóztatásra volt. Átküldött 200 millió forintot, visszavittek neki 170-180-at cashbe.

Tóth Zoltán szerint egyértelmű, hogy ami a 30 milliárdot illeti, Balogh János és ő is Farkas Flóriánra gondolt.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Kim Dzsongun ökrös szekérre ülteti át népét
  2018-03-29 17:59:05, csütörtök
 
  Komoly nyomás alá helyezték az észak-koreai hatóságok az állam polgárait azért, hogy gépjárműveik helyett inkább a szekerezést válasszák a közlekedésben, mivel a nemzetközi szankciók miatt fogytán az ország üzemanyag-tartaléka. Úgy tűnik, most az egyszer nem a fővárosi polgároknak kedvez a rezsim.okkal kevesebb autót látni a főváros útjain azóta, mióta a phenjani vezetés úgy döntött, megpróbálja visszafogni a lakosság üzemanyag-felhasználását. Autó és motor helyett a polgároknak ökrös szekerekre kell pattanniuk.A Daily NK hírportálnak nyilatkozó források szerint, a fővárosban a súlyában mért üzemanyag ára egyre emelkedik. 1 kilogramm benzin ára 13-18 ezer won körül mozog, ami 14-19 dollárnak felel meg. Az ország más régióiban is ennyit kell már érte fizetni. A gázolaj valamivel olcsóbb, 7-8 ezer észak-koreai wonért lehet kapni.
Ez rendkívül nagymértékű áremelkedés 2017 márciusához képest, amikor 1 kilogramm benzin 8 ezer wonba került.


Az ENSZ Biztonsági Tanácsának egyik határozata korlátozza azt, hogy Észak-Koreába üzemanyag-szállítmányok érkezzenek. Ennek ellenére, vélhetően Kínából még mindig átcsorog valamennyi, igaz, jóval kevesebb, mint amennyire szükség lenne.
Az egyre kisebb tartalék felhasználásban pedig a vezetés - hagyományosan - előnyben részesíti a katonaságot, és ez alkalommal a gazdálkodókat is.
Ez utóbbi oka vélhetően az, hogy az amúgy is szűkös élelmiszerellátás minél kevésbé akadozzon.

Azzal egyidejűleg, hogy az üzemanyagot einstandolják, a hatóságok arra is felszólítják az embereket, hogy
közlekedésükhöz használjanak nem motorizált járműveket.Az ökrös szekerek használatát néhány olyan felvétel is alátámasztja, amelyet a dél-koreai határhoz, illetve a demilitarizált zónához közeli területekről sikerült készíteni. A források szerint azonban nem csak egyre kevesebb üzemanyaghoz lehet hozzáférni, egyre drágábban, más kapcsán is hiány mutatkozik. Állítólag már a rendőrség és az állambiztonsági szervek állományában lévők, valamint a kiemelt fontosságú termelőegységnek számító lőszergyárakban dolgozók élelmiszeradagját is felére csökkentette a kormányzat az elmúlt hetekben.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
Elmész szavazni, és szeretnéd hogy mások is elmenjenek veled
  2018-03-29 17:44:01, csütörtök
 
  Mi tudjuk, hogy az április 8-i szavazás egy nagybetűs lehetőség a változásra. Sajnos azonban Magyarországon nagyon sokan utálják, unják vagy egyszerűen nem figyelik a politikát. Az X - Elég ebből! oldal azért jött létre, hogy megmutassa, mit tehetsz meg Te azért, hogy mindenki tudjon arról, hogy választás van és ott legyen a szavazáson.


Legyen az X mostantól a részvétel jele! Az X legyen a beleszólás jele! A részvétel jele! Jelentsen annyit az X: ott leszek és beleszólok. Április 8-a előtt mutass, viselj, jelezz X-et minél több helyen! Jelentse az X mostantól azt: ott vagyok, ott leszek, beleszólok a sorsom irányításába!

Ha tehát szeretnéd, hogy minél többen elmenjenek veled szavazni, tegyél te is X-et oda, ahová szeretnél és ahol jól látszik. Egy trendi napszemüveg, egy rendhagyó kokárda, menő táska, vagy egy figyelemfelkeltő mobil jönne be a legjobban? Válassz az ízlésednek megfelelő kiegészítőt. Az X - Elég ebből! honlapján és Facebook-oldalán pedig rengeteg tippet találsz arra, hogy hogyan készíthetsz jól látható X-et pár perc alatt saját cuccaidra.

Ha elkészítetted a saját X-ed, vagy csak találsz egyet a nagyvilágban, beküldheted, vagy a Facebookra is feltöltheted #megyekszavazni hashtaggel.
Link
 
 
0 komment , kategória:  politika  
A miniszter ellopott 30 milliót, az OLAF kiszúrta
  2018-03-29 17:35:54, csütörtök
 
  Elképesztőnek is nevezhetnénk, de sajnos valójában tipikus magyar történet. Ma így szól a mondóka: az EU adta a pénzt, ez a miniszter ellopta, ezek a nyaloncok segítették, az OLAF feltárta, ez az iciri-piciri Polt Péter pedig mind megvédte.
A mondóka két főszereplője: Seszták Miklós fejlesztési miniszter és 30 millió forint.

Az amúgy meglehetősen jól dokumentált történet röviden:
Seszták kisvárdai autószalonja 2011-ben komolyabb veszteséggel üzemelt abban az irodaházban, amelyben amúgy a miniszer ügyvédi irodája és a helyi Fidesz főhadiszállása is helyet kapott.
- Seszták 2012-ben az irodaházat - amelynek tulajdonosa - társasházzá nyilvánította.
- 2012 legelején két céget is alakult, egyiket Seszták, másikat sameszai alapították.
- A cégek megalakulása után néhány héttel jelent meg az uniós pályázat, amely 10 millió forint vissza nem térő támogatást nyújtott kisvállalkozások ingatlanvásárlásához.
- Az előbb említett két cég, plusz még egy kegyenc vállalkozása azonnal kért és kapott is ilyen támogatást, hogy ingatlant vehessen magának Seszták - immár - társasházában.
- Így landolt 30 millió forint EU-s támogatás valójában Seszták zsebében.
- Az érintett cégek még arra sem vették a fáradtságot, hogy a névtáblájukat kitegyék az épületre. Beköltözésről szó sem volt.
- Mára a háromból két cég megszűnt, egy elérhetetlen.


Persze 30 millió nem egy hatalmas összeg. A magyar nettó keresetek medián értéke alapján egy átlagos állampolgár röpke 14,7 év alatt összeharácsol ennyit.

A gond nem is a lopással volt, hanem Brüsszellel, amit nem sikerült idejében megállítani, így a korrupció-ellenes hatóság, az OLAF 2016. május 9-re fel is tárta szépen Seszták ügyét, majd átadta - több más történettel együtt - a magyar hatóságoknak.

A fidesznyik Polt Péter vezette ügyészség - ahogy erre oly sokat hivatkozik Orbán pincsije - nagy elánnal vetette bele magát a nyomozásba költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt. Majdnem egy teljes évre volt szükség ahhoz, hogy vádemelés vagy akárcsak gyanúsítotti kihallgatás nélkül, 2017. január 20-án megszüntessék a nyomozást. A találatért a 24.hu-t illeti az elismerés, no meg Poltot, aki el is büszkélkedett a megszüntetéssel.

Ugyanis Polt Péter és az ügyészsége szerint teljesen rendben való, hogy Seszták miniszterként bábáskodik egy uniós pályázat kiírása felett, amelynek megjelenése előtt mindent megtesz, hogy legalább 30 milliót kilophasson belőle. Nem volt feltűnő Polt számára, hogy frissiben alapított új cége a frissiben, a később megjelenő pályázati kiírásnak megfelelővé alakított ingatlanjába vásárolta be magát, ahogy a többi, durva személyi összefonódás sem.
Ha Seszták miniszter nyúl le 30 milliót, az a magyar ügyészség szerint rendben lévő dolog. Állampolgár legyen a talpán, aki utána tudná csinálni büntetlenül. Ilyen remek vezetőket tényleg érdemes példaképnek választani és a helyükön tartani, amíg világ a világ.
 
 
0 komment , kategória:  politika  
     1/127 oldal   Bejegyzések száma: 1266 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 282 db bejegyzés
e év: 2403 db bejegyzés
Összes: 31777 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1775
  • e Hét: 16444
  • e Hónap: 92886
  • e Év: 541220
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.