Regisztráció  Belépés
horvathnemagdi.blog.xfree.hu
Tégy minden jót, amire képes vagy, És tedd olyan csendben, Ahogyan csak lehetséges. Charles Dickens Horváthné Magdi Magdi néni
1945.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/849 oldal   Bejegyzések száma: 8486 
Tallóztam
  2017-02-05 02:17:07, vasárnap
 
 
Egy fotós elhatározza, hogy légi felvételeket készít az Etnáról.
Telefonon rendel egy légi taxit. Amikor kiér a repülőtérre, látja, hogy egy kis gép áll a kifutón, nyitott ajtóval, utasra várva. Bedobja a csomagját, beül, majd mondja a pilótának:
- Mehetünk.
A gép felszáll. A fotós odaszól a pilótának:
- Legyen szíves az Etna fölé menni, ott majd csinálok néhány fényképet.
- Miért? - kérdezi a pilóta.
- Mert fotós vagyok, a fotósok pedig fényképeket szoktak csinálni.
Hosszú csend, majd a pilóta megkérdezi:
- Ezek szerint akkor nem maga az oktató!?
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Nagyon egyszerű padlizsánkrém
  2015-07-27 06:29:13, hétfő
 
  Nagyon egyszerű padlizsánkrém

Ina Garten receptje, pofon egyszerű, és nagyon finom. Nekem túl édesnek tűnt, így kiegészítettem egy kevés citromlével.

hozzávalók

50 dkg padlizsán
40 dkg kápia paprika (vagy piros kaliforniai paprika)
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 k olívaolaj
1.5 teáskanál só
0.5 teáskanál fekete bors
1 k sűrített paradicsom
2 teáskanál citromlé

Pirítós kenyérre kenve.

elkészítés

A padlizsánt meg a paprikát megmossuk, 2,5 cm-es kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, szintén kockára vágjuk. A fokhagyma héját lehántjuk, kés lapjával kicsit megtörjük.
Egy nagy sütőlemezre rakjuk a zöldségeket, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, jól összeforgatjuk. Elterítjük, hogy egy réteg legyen.
Forró sütőben megsütjük. Hagyjuk kicsit hűlni.
Késes aprítógépbe kanalazzuk a zöldségeket, belerakjuk a sűrített paradicsomot. Ki-be kapcsolgatva darabosra daráljuk. Kóstoljuk meg, és ha szeretnénk, ízesítsük citromlével.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Tallóztam
  2015-07-23 18:30:59, csütörtök
 
 
Spagetti szénégető módra

Hozzávalók:

2 kanál olívaolaj

25 dkg húsos füstölt szalonna
őrölt bors
40 dkg spagetti
6 tojássárgája
2 dl tejszín
15 dkg parmezán sajt
A tálaláshoz:
reszelt sajt

Elkészítés:

A szalonnát vágd apró kockákra, szórd a serpenyőben felhevített olajba, süsd addig, míg megpirul. Borsozd meg, fedd le, hogy melegen maradjon. Amíg a spagettit kifőzöd bő, forrásban lévő vízben, a tojássárgákat a tejszínnel meg a sajttal addig forrósítsd, míg sima mártássá olvad össze. A lecsöpögtetett tésztát a szalonnakockákkal és a tejszínes mártással keverd össze, máris tálalható. Külön kínálj mellé sajtot.

Megjegyzés:

A receptet Emmaanya küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Erdélyi zakuszka
  2015-07-22 12:41:31, szerda
 
  Székely kukta

Erdélyi zakuszka

Sziasztok . Egy finom zakuszka receptet szeretnék veletek megosztani , igaz még itt Erdélyben a szezonja csak később lesz ennek a finom ételnek , viszont már nagyon sokan kérték a receptet az elmúlt héten
smile hangulatjel
Nálunk sokan készítik vinetával (padlizsánnal) , sokan fuszulykával , ki hogy szereti .Én a fuszulykás változat hoztam most nektek .

Hozzávalók

- 2 kg paradicsompaprika
- 1,5 kg kápia paprika
- 1 kg hagyma
- 1,5 liter zsenge fuszulyka
- 60 dkg murok
- 1 liter házi paradicsomlé
- só, bors, babérlevél
- ½ liter olaj
A fuszulykát odateszem főni hideg vízben a murok felével sóval és 3-4 babérlapival.
A hagymát a maradék murokkal együtt ledarálom húsdarálóval, és az olajban egy nagy edényben dinsztelem. Addig a paprikát is megpucolom és ledarálom húsdarálóval és a megdinsztelt hagymához adom így dinsztelem még 15 percet akkor hozzátöltöm a paradicsomlevet megsózom dobok bele 4-5 babérlapit és sűrűn kevergetem ,így főzöm még 40-50 percet .Amikor megfőtt a fuszulyka leszűröm és félreteszem hűlni de a levét nem öntöm el mert az még jó lesz pótolni a paradicsom levét ha szükséges .A meghűlt fuszulyka felét és a megfőtt murkot a húsdarálóval ledarálom hozzáadom paprikához a maradék ép fuszulykával együtt elkeverem ,ha szükséges akkor pótolom a félretett lével ,közepes lángon folytonosan kevergetem így főzöm még kb 30 percet .adok hozzá borsot teszek bele nátrium benzoátot hagyom még 10 percet ,majd mehet az üvegekbe .A jól záródó üvegeket száraz dunsztba teszem kb. 2 napra és mehet is a kamrába .
Babérlapi - babérlevél
Húsdaráló - húsőrlő
Murok -sárgarépa
Fuszulyka - bab
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Lekváros rizsgombóc
  2015-07-17 09:18:28, péntek
 
  Lekváros rizsgombóc
- egy könnyű recept, gyorsan el lehet készíteni vasárnapi köretnek is, vagy sütemény helyett

lekvárral töltött rizsgombóc

Nagyszerű recept, megcsináltam, de én porcukorral, vanília sodóval és mentalevél díszítéssel kínáltam. Bármilyen gyümölcsöt lehet a közepébe tenni és csoki öntettel kínálni, nagyon finom.

Hozzávalók

24 deka rizs,
7 deci tej,
10 deka cukor,
15 deka lekvár,
2 tojás,
zsemlemorzsa és
zsír

Elkészítése

Egészen sűrű tejes rizst főzünk és kiborítjuk megcukrozott gyúródeszkára. Laposra simítjuk majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.

Mindegyik korong közepére egy kis barack-,málna-, vagy ribizlilekvárt teszünk, azután gombócokat formálunk belőle. Meghengergetjük tojásban és morzsában s utána forró zsírban hirtelen kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Anyóstekercs
  2015-06-28 17:02:34, vasárnap
 
  Anyóstekercs

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt, + 25 dkg + ¾ sütőpor
3 tojás
3 dl tejföl
25 dkg Rama
50 dkg meggy + ízlés szerint cukor, 1 mokkás k fahéj
50 dkg tehéntúró + 1 egész tojás 3 kanál cukor
2 - 4 kanál olaj
porcukor a tetejére
Előkészületi idő: 45 perc

Sütési idő: 40 perc

Elkészítés

50 dkg lisztet a tojással, a tejföllel, és egy csipet sóval, sütőporral közepesen kemény tésztává gyúrjuk. Egy órán át pihentetjük. A tésztát a tepsink méretének megfelelő nagyságú téglalappá nyújtjuk, a maradék lisztet, a felolvasztott Ramát elkeverjük és egyenletesen rákenjük a kiterített tésztára. Feltekerjük mint a bejglit, és 1 órára hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A meggyet megmossuk, kimagozzuk, jól lecsepegtetjük. A túrót és tojással villával áttörjük, a cukorral alaposan elkeverjük. A tekercseket két részre szétosztjuk, és kinyújtjuk. Az egyikre rászórjuk a meggyet, és az őrölt fahéjjal ízesítjük. A másikra rámorzsoljuk a túrót, majd mindkét tésztalapot feltekerjük. A tetejét megkenjük olajjal, és a tepsibe tesszük. A sütőben 35 -40 perc alatt készre sütjük. ( sütőtől függ ) Szeletelve kínáljuk.
Szakács: Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel
  2015-06-28 16:33:08, vasárnap
 
  Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel

Hozzávalók
személyenként, 2 nagy szelet marhafelsál 1 cm- vékonyabb

20 dkg kolozsvári szalonna, 20 dkg félkemény sajt (lehet trappista, jó minőségű párizsi, vagy virsli, mustár, só, őrölt bors, 2- 4 dl száraz fehér bor, 2dl tejföl, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 kg burgonya, 30 dkg liszt, 1 tk vegeta, 2 tojás bő olaj a sütéséhez


Elkészítése:

A húsokat kicsit kiverem, sózom, az egyik oldalát borsozom mustárral megkenem és az ujjnyi csíkokra vágott szalonnát, párizsit, sajtot beleteszem és felgöngyölöm. Hústűvel megtűzöm és egy serpenyőbe olajon a nem túl apróra vágott hagymát elkezdem dinsztelni és közben a göngyölegeket is megforgatom benne, fehéredésig. Ha minden göngyöleg kész felöntöm fele-fele arányban vízzel és borral, hogy ellepje a húst, és. puhulásig főzöm. A kész göngyölegekről eltávolítom a hústűket és tálba rakom a lét tejföllel ízesítem és össze turmixolom, majd a húsra öntöm és melegen tartom. A vízi veréb, áttört héjában főzött krumpli tojással lisztel sóval, 1 tk vegeta, összekeverve és evőkanállal szaggatva bő olajban kisütve.

A bor víz arányát ízlés szerint lehet változtatni. A krumpli liszt aránya a krumpli állagától függ.
Szakács: Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
A zöldségfasírtok közül ezt szeretjük a legjobban
  2015-06-28 16:22:54, vasárnap
 
 


A zöldségfasírtok közül ezt szeretjük a legjobban
nagyon ízletes!

Hozzávalók:

2 kisebb cukkini
2 tojás
4 gerezd fokhagyma
5-6 evőkanál zsemlemorzsa (amennyit felvesz)
friss petrezselyemzöld
só, bors
olaj

Elkészítése:

A cukkinit megtisztítjuk és lereszeljük, lesózzuk, hagyjuk állni amíg kiengedi a levét. Kinyomkodjuk és egy tálba tesszük, a tojásokat, a fűszereket és a zsemlemorzsát is belekeverjük. Ha túl lágynak tűnik, még adunk hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A felvagdosott petrezselyemzöldet is belekeverjük és vizes kézzel kisebb fasírtokat formálunk a masszából. Forró olajban kisütjük.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Vivica recept-blogja
  2015-05-15 22:16:21, péntek
 
  Vivica recept

Mai 20 perces vacsink:
Grillezett mézes camembert, fokhagyma, bacon-be tekert spárga

Mivel a spárga egészséges, ráadásul a szezonja van, a férjem viszont "nincs oda" érte, így a bacon-be tekerés fondorlatával, valamint az istenire sült körített finomságokkal "adtam el" neki is...

Hozzávalók (2-3 főre)
50 dkg friss spárga
8-10 vékony szelet bacon
2 guriga camembert sajt (esetünkben tihanyi)
2 fej fokhagyma
10-20 dkg fürtös koktélparadicsom
2-3 rozmaring ág

bors
2-3 kanál méz
3 babérlevél

Elkészítés:
Amíg a sütő felmelegedett 180 fokra, bekészítettem egy akkora sütőtálba a hozzávalókat, amibe minden belefért:
A spárgák végét ott, ahol hajlításra maguktól elpattantak, letörtem (a leesett végüket eldobtam), leöblítettem, papírtörlőre tettem.
Hármasával betekertem egy-egy szelet szalonnába, majd a sütőtálam közepébe fektettem.
A fokhagymafejek tetejét tisztítás nélkül levágtam, és a babérlevelekkel, a leöblített paradicsomokkal és rozmaringágakkal együtt szintén a tálba helyeztem úgy, hogy majd a sajtoknak is legyen helyük.
Az egészet borsoztam, a spárgákat kihagyva sóztam,
Meglocsoltam a mézzel úgy, hogy mindenre, különös tekintettel a fokhagymákra is jusson.
Légkeveréses, felső grillező funkción (fedés nélkül) 10 percig sütöttem, amikor is a tetején keresztben bemetszett sajtokat is melléjük raktam, valamint a spárgákon egyet fordítottam, hogy a szalonnák alsó fele is megpiruljon.
További 10 percig sütöttem.

A sütőből kihúzott étket azonnal tálaltam - ha szükséges friss kenyérrel.
A sütőtál alján összegyűlt mézes pecsenyelével ajánlom meglocsolni a tányérokra tett finomságokat, de a közös tunkolás is megfelelő lehet...

A spárgák és a bacon roppanós, a fokhagyma és a sajt krémes, és valamennyit átjárta a fűszerek és a méz íze! Hm...
Egy szempillantás alatt letisztítottuk a tányérjainkat!
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre
  2015-05-12 07:49:29, kedd
 
 

Vadas zsemlegombóccal lépésről-lépésre

Gasztropajtiék konyhájából (http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/)

Egy nagy klasszikus kedvencünk a vadas. A hús omlósan puha, a mártás kellemesen pikáns és bársonyosan sima. A házi zsemlegombóc pedig fenomenális. Kell ennél több egy jó ebédhez?

Sok háziasszony nem készít vadast, mert túl bonyolultnak tartja. Íme a képekkel illusztrált ellepélda.

Hozzávalók:

80 dkg hús egészben (lehet marha, nyúl, sertés, esetleg vadhús); a zsemlegombóchoz: 2 db szikkadt zsemle, 2 tojás, 2 dl tej, só, 3 kanál liszt,
2 kanál zsemlemorzsa, 2 szál újhagyma zöldje, snidling, 2 kanál olaj; a vadas mártáshoz: 2 db sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 2 szál újhagyma (a világos része), 2 gerezd fokhagyma, 1 kiskanál mustár, kevés szorbit, vagy cukor, só, frissen őrölt bors, kevés száraz fehérbor, kevés almaecet

Elkészítés:

A húst sós vízben a sárgarépával és a petrezselyem gyökérrel együtt feltesszük főni. A szárazabb zsemléket kisebb kockákra (1x1 cm) vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsiben elosztjuk, enyhén megcsorgatjuk olajjal, és kicsit megpirítjuk annyira, hogy enyhén megszíneződjön.

A tejből, lisztből, tojásból masszát keverünk, majd hozzákeverjük az apróra vágott újhagyma zöldet, snidlinget is.

Zsemlemorzsát is keverünk hozzá, hozzáadjuk a zsemle kockákat, enyhén megsózzuk, majd legalább fél óráig állni hagyjuk.

Közben leellenőrizzük megfőtt-e a hús, és a zöldségek. Ha igen, akkor a répát, és a zöldséget kivesszük, majd villával szétnyomjuk. Vigyázzunk, hogy a hús rendesen megpuhuljon, de ne főjön túl, szeletelhető maradjon!

A vadas ragut vékonyra szeletelt újhagymából, kevés szétnyomott fokhagymából, a széttört répából, petrezselyemből, kevés mustárból, tejfölből, 1 kis kanál almaecetből, kevés cukorból, vagy édesítőszerből, sóval, frissen őrölt borssal ízesítve serpenyőben állítjuk össze. A mártás sűrűségét a hús főzővizével állíthatjuk be.

A közben összeállt gombócoknak való masszából kanállal adagokat veszünk ki, amiket zsemlemorzsával megszórt vágódeszkára szedünk, és a zsemlemorzsába megforgatva gombócokat formálunk belőlük.

Mikor minden gombócot megformáztunk, nagyobb edényben, gyöngyöző (nem forrásban lévő!) vízben 10 perc alatt megfőzzük őket. Ha nem vagyunk biztosak munkánkban, egy gombócot kettévágva ellenőrizzük az állapotát.

A megfőtt húst ízlés szerint felszeleteljük, a zsemlegombócokra, vagy azok mellé tálaljuk, és bőségesen adunk hozzá a finom, pikáns mártásból is.
 
 
0 komment , kategória:  Nem saját recept  
     1/849 oldal   Bejegyzések száma: 8486 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 11 db bejegyzés
e hónap: 247 db bejegyzés
e év: 1146 db bejegyzés
Összes: 38013 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6071
  • e Hét: 12824
  • e Hónap: 152907
  • e Év: 703144
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.