Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
Meghalt Palotai Károly
  2018-02-03 18:25:06, szombat
 
  a csatárból lett legendás játékvezető.
Súlyos betegség után szombaton meghalt Palotai Károly, aki olyan híres futballbíró volt, hogy sokan talán nem is tudták, milyen menő focista volt előtte. Valójában rajta kívül sosem akadt olyan bíró, aki ennyire jó játékos lett volna. Ő az egyetlen ember a világon, aki játékosként és bíróként is bekerült a BL-be, vagyis az elődjébe, a BEK-be.
A békéscsabai születésű Palotai a város NB2-es csapatában kezdett játszani 1950-ben, hogy 5 évvel később leigazolja a Győri Vasas ETO. Egy év múlva jött 56. Palotai a forradalom után válogatott kapus bátyjával együtt az NSZK-ba disszidált, ahol a Freiburgban játszott és gyárban dolgozott, de két év múlva hazatért.


59 és 67 között ismét az ETO-ban játszott csatárként, közben a 64-es olimpián ő volt az aranyérmes magyar válogatott kapitánya, pechjére a döntőben pont nem játszhatott sérülés miatt. Sportértékben talán még ennél is nagyobb szó volt, hogy a Győr 63-as bajnoki címe után a csapattal eljutott a BEK elődöntőjéig, ahol a Benfica ellen estek ki. A Népstadionba vitt, végül 1-0-ra elvesztett hazai elődöntőn megsérült a Győr kapusa, és Palotai majdnem beállt helyette, már fel is vette a kapusmezt, de végül mégsem kellett beugrania.
Miután 32 évesen megsérült a Népköztársasági Kupa döntőjében, elment bírónak, ahol legalább akkora sikereket ért el, mint játékosként. A maga idejében a világ egyik legmenőbb és legnépszerűbb bírója volt. Rajta kívül még olyan FIFA-bíró sem akadt, aki nemzeti bajnok lett volna, nemhogy olimpiai és BEK-résztvevő.
Palotai Károlyt a relatíve fiatalabb generációk visszavonulása után arról ismerhették, hogy ő DJ Palotai édesapja.
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
Zseniálisan alázza Dzsudzsákékat a Kétfarkú Kutya Párt
  2018-01-01 17:02:29, hétfő
 
 


Megy ez, csak akarni kell" - írta a Magyar Kétfarkú Kutya Párt az idén még veretlen magyar labdarúgó-válogatott képe fölé


Megy ez, csak akarni kell!
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
Melyik terembe jár ez a lány? Vesszük a bérletet.
  2017-12-24 19:03:56, vasárnap
 
  Jó, nézzük el, hogy borzalmasan tartja a súlyzót, meg a háta sem egyenes, és ebből így sérülés lesz. De a lényeg nem ez, hanem, hogy milyen szerkóban van Romee Strijd, és hogy forró, mint a láva.Link

Ennyire felháborító súlyzós gyakorlatot sem láttunk még nőtől
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
MECCS KÖZBEN BUGGYANT ki a KETRECHARCOS MELLE
  2017-12-05 13:48:32, kedd
 
  Amanda Bobby Cooper TKO-val verte az UFC-gálán Angela Maganát, így negyedik UFC meccsén 2-2-re változtatta a mérlegét a riválisával szemben. Maga az összecsapás felejthetőre sikerült, ám Magana egyik melle mégis híressé tette az ütközetet.
A találkozó fénypontja az volt, amikor a földharc során
Angela Magana egyik melle szabaddá vált,
amely miatt egyébként meg is állították az mérkőzést.A találkozót követően Cooper úgy nyilatkozott, hogy Maganának semmi köze a harcoláshoz, inkább vonuljon vissza, azzal jobban jár.

 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
Mányoki Attila átúszott Európából Afrikába
  2017-11-03 22:54:46, péntek
 
  A célba éréssel a zalaegerszegi illetőségű, 44 éves magyar sportember már hatot teljesített sikerrel a világ hét legnehezebb csatorna-átúszása közül az Ocean's Seven elnevezésű sorozatban.
A hatodik állomást is sikeresen teljesítette a világ hét legnehezebb tengerszorosából Mányoki Attila világhírű magyar hosszútávúszó, aki ezúttal a Gibraltári-szorost küzdötte le.

A csapatától származó információ szerint a sportember csütörtök reggel rajtolt el, hogy Spanyolország és Marokkó között teljesítse a távot, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban a tervezettnél sokkal tovább kellett várnia a Tarifában kijelölt startra. Így végül egy másik úszó, az amerikai Zach Margolis társaságában kezdte meg az átúszást a 18 fokos vízben.


Mányoki Attila általában szeret egyedül és a saját tempójában úszni, de erre most nem volt lehetősége, ami annyiból jelentett nehézséget, hogy a kicsivel lassabb amerikait nem hagyhatta el, és nem tudta a saját utazósebességét megfelelően kihasználni .
A táv utolsó harmadában 16 fokra csökkent a víz hőmérséklete, és a szél is felerősödött, de a két úszót ez nem gátolta meg abban, hogy több mint 15 kilométer és 4 óra 9 percnyi vízben töltött idő után sikeresen elérje a marokkói Punta Cires partját.

A célba éréssel a zalaegerszegi illetőségű, 44 éves magyar sportember már hatot teljesített sikerrel a világ hét legnehezebb csatorna-átúszása közül az Ocean's Seven elnevezésű sorozatban. A Gibraltári-szoros után utolsó leküzdendő akadályként az Ír-tengert az Atlanti-óceánnal összekötő Északi-csatorna maradt hátra neki.
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
HOSSZÚ KATINKA SZENVED az ÉHSÉGTŐL
  2017-11-01 16:53:24, szerda
 
  A háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka egy napja sem telhet el edzés nélkül. Ám arról keveset hallani, hogy vajon mire is vágyik a kemény tréningek után. Most a közösségi oldalán erről is lerántotta a leplet.Az élsportolók élete nem könnyű, hallhatjuk sokszor és sok helyen. Nem mindig ehetik meg azt, amit épp megkívánnak, nincs ezzel másként Hosszú Katinka sem. A kiváló magyar sportoló a szerdai edzés után éhezett meg nagyon, és mint elárulta, akár egy egész marhát is fel tudna falniEdzés utáni gondolatok. Szerintem meg tudnék enni egy egész marhátEdzés utáni gondolatok... Szerintem meg tudnék enni egy egész marhát...
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
ISTEN ÉLTESSE a VILÁG ELSŐ FUTBALLKLUBJÁT!
  2017-10-24 20:55:25, kedd
 
  Napra pontosan 160 éve, 1857. október 24-én alapították a világ első futballklubját, amely többé-kevésbé a mai szabályok szerint űzte a gyönyörű játékot. A Sheffield FC soha nem tört ki a yorkshire-i amatőr ligákból, egyetlen komolyabb trófeát nyert, de a mai napig létezik, és köszöni szépen, jól van.
Talán nem nagyon lövünk mellé, ha úgy gondoljuk, hogy maga Nathaniel Creswick és William Prest sem gondolta volna 160 évvel ezelőtt, hogy olyat tesz, amivel örökre beírja magát a sport és a kultúra történetének nagy könyvébe - méghozzá arany betűkkel.

A komoly angol gyökerekkel bíró spanyol foci, így a Deportivo La Coruna is megemlékezett a szülinaposról:A sheffieldi krikettklub két vezetőségi tagja, akik ekkor már két éve játszottak focit konkrét szabályok nélkül, ezen a napon döntött úgy, hogy ideje keretek közé helyezni a játékot. Az aktusra az East Bank Roadon, Thomas Asline Ward házában került sor, akinek a fia, Frederick lett az újonnan alapított klub első tulajdonosa.

Miután a játék népszerűségben ekkor még nem versenyezhetett a rögbivel és a krikettel, a Sheffield FC saját magával meccselt: nősök-nőtlenek, profik-többiek mérkőzésekkel szórakoztatták magukat. A klubházban viszont komoly munka folyt: lefektették és 1858. október 21-én első ízben írásba is foglalták a futball szabályait, melyek sheffieldi szabályok (Sheffield Rules) néven váltak ismertték, és melyeket az 1863-ban alapított angol Futball Szövetség (Football Association, FA) is magáévá tett.
A szabálykönyv első kiadása 881 ezer fontért kelt el egy 2011-es árverésen. Addig szinte minden kisebb-nagyobb város, sőt iskola is a maga szabályai szerint játszott, ha két különböző regula szerint focizó csapat találkozott, akkor a meccs előtt megegyeztek, hogy melyikük szabályai lesznek az irányadók.

1860-ban megalakult a szomszédos Hallam klubja is, így már lehetett rendes meccseket játszani, és sorra alakultak a sheffieldi és yorkshire-is csapatok. A Sheffield FC először 1865-ben hagyta el a várost, amikor a nottinghami szabályok szerint 18 a 18 elleni játékban összemérte magát nevezett szomszéd csapatával.


Ugyanekkor döntöttek úgy, hogy ők már kinőtték az iparvárost, és a jövőben csak Sheffielden kívűli csapattal mérkőznek - talán ennek is betudható, hogy 1873-ra a város és környéke minden csapata belátta, hogy a Sheffield Rules lehet a számukra üdvözítő út.

Ugyanez az év volt, amikor a Sheffield FC először benevezett az FA-kupába, ahol, természetesen, máris történelmet írt. Az első körben két 0-0-s döntetlen után pénzfeldobás döntött a javukra a Shropshire Wanderers ellen - hasonlóra sem előtte, sem utána nem volt példa a patinás sorozat történetében.

Így aztán nem is álmodhatott már senki olyanról, hogy a csapat valaha is messzebbre jut az FA-kupában, mint az 1877-78-ban, illetve két évvel később elért negyedik kör.

A Sheffield FC maradt amatőr, így 1904-ben elnyerhett az FA amatőrök számára kiírt trófeáját, ami máig a klub legfontosabb trófeája. A negyedik liga alatt tanyázó csapatok számára kiírt FA Vase nevű sorozatban pedig a döntőbe jutott 1976-77-ben.

A Northern Premier League és a Yorkshire League különböző osztályaiban vitézkedő klubnak így maradtak a klub múltjának járó elismerések.
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
RONALDO IDE vagy ODA, OTTHON KAPOTT ki a REAL
  2017-09-21 17:34:43, csütörtök
 
  Megszakadt a Real Madrid eredményes sorozata, miután hazai pályán 1-0-ra kikapott a Real Betis csapatától a spanyol labdarúgó-bajnokság ötödik fordulójában.
Amikor a címvédő fővárosiak vasárnap 3-1-re győztek a Real Sociedad otthonában, sorozatban 73. tétmérkőzésükön szereztek gólt, ezzel beállították a Pelé-féle brazil Santos 1961 és 1963 között elért világrekordját, de a mostani 1-0-s kudarc miatt nem sikerült megdönteniük azt.

A remek széria 2016. április 30-án éppen a Real Sociedad otthonában kezdődött, a Real akkor Gareth Bale jóvoltából 1-0-ra nyert. A walesi támadó ezúttal is közel állt a gólszerzéshez, de a 75. percben a végig parádésan védő Antonio Adan a kapufára ütötte a labdát. Az 56. percben Daniel Carvajal is a kapufát találta el.

A Betis győztes találatát Antonio Sanabria szerezte a 94. percben.


Öt mérkőzésből álló eltiltása után most tért vissza a Bajnokok Ligájában is címvédő Real Madrid együttesébe Cristiano Ronaldo.

A hazaiak fölényét mutatja, hogy a statisztika szerint a kapura lövések száma 27-12 volt. A madridiak a harmadik bajnoki meccsüket játszották hazai pályán az új idényben, de eddig csak két pontot szereztek.
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
Ki ütlek te nyomorult
  2017-09-19 21:47:38, kedd
 
 

 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
Jeges fürdő
  2017-08-29 19:38:21, kedd
 
 


Visztulánál
 
 
0 komment , kategória:  sport & mozgás  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 68 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 409 db bejegyzés
e év: 1091 db bejegyzés
Összes: 30465 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3158
  • e Hét: 11232
  • e Hónap: 73681
  • e Év: 187133
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.