Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Gyógyító kövek
  2012-11-19 01:14:35, hétfő
 
 
Sokan nem is gondolnánk, hogy azoknak a kis magatehetetlen köveknek , melyeket nap mint nap egyszerűen csak odébb rúgunk, vagy kacsázunk velük a parki tóban, ennél jelentősen nagyobb szereppel bírnak és állandó jelenlétük folyamatos hatással van az őket körülvevő minden lényre, így a mi életünkre is.


Mérhetetlen alázatosságukról tesz tanúbizonyságot a tény, hogy ezt a tudást, melyet minden részecskéjükben magukban hordanak, önzetlenül adják át számunkra újból és újból.
Az Ember gyakorlatilag tudatára ébredésének hajnala óta használja ezeket a köveket önmaga gyógyítására, amit ők a szabad akarat törvényét tiszteletben tartva pont oly mértékben adnak tovább, amennyire mi azt szeretnénk. Egy másik dimenzió gyermekei ők, kik végtelen szeretettel szeretve vannak itt értünk. Nincs kezük, és lábuk mégis elmennek ahhoz az emberhez, akihez tartoznak, akinek szüksége van rájuk. Ha megbecsüljük Őket, ha kommunikálunk velük, ha szeretjük Őket, akkor segítenek nekünk helyreállítani önbecsülésünk, önértékelésünk. Gyöngéden kiigazítják az általunk eltorzított energiánkat a sajátjuk mintájára, hiszen az övéké tökéletes és megbonthatatlan.

Elme és tudattisztítók és kitágítják felfogóképességünket. A felismerések, a rádöbbenések katalizátorai Ők, segítségükkel rádöbbenünk, mi miért történik velünk. Partnerek a változásban is, mert ha végre változtatni akarunk dolgainkon, megadják hozzá a bátorság erejét, és segítenek megtenni az első lépést ezen, változás útján. Erőt adnak és támogatnak a változás folyamatában, ha kérdezünk, kitisztítják a válasz csatornáit, hogy biztosan meghalljuk, megkapjuk azt.

Akár fel is áldozzák magukat értünk, hiszen sokszor törnek el csupán azért, hogy megóvjanak bennünket, valamilyen negatív energiától, betegségtől, balesettől. Ilyenkor adjuk meg neki a végtisztességet és adjuk vissza Földanyának, temessük el Őket, mert ennyit mindenképpen megérdemelnek. Társas lények, szeretnek többedmagukkal együtt lenni, így ha egy emberhez eljut egy kő, rövidesen követi a többi. Mindig a kő választja ki az embert, mert Ők tökéletesen alkalmazzák a vonzás törvényét és mindig tökéletesen illeszkednek a miénkbe. Egyetlen céllal vannak itt, hogy átadják nekünk a kulcsot az Önmegismerés kapujához, mely mögött végre Önmagunkra ébredhetünk és felismerhessük az egyetlen igazságot: - hogy Istenek vagyunk!

A kövekkel való gyógyításról már 5000 évvel ezelőttről is vannak feljegyzések. Nálunk egyre elterjedtebb ősi indiai Ajurvéda gyógyászat is ajánl köveket betegségek esetében a test és lélek harmonizálására.

Sokan ismerik pld. a Hematit (vérkő) vérzéscsillapító hatását.
Mint sokan tudjuk, minden jegy szülöttének megvan a maga születési köve. Ezek a születési kövek többfélék lehetnek, előfordul, hogy egy fajta kő több csillagjegy mellé is van rendelve.
Amikor a születési időnknek megfelelő kő a szívünknek is kedves, szívesen viseljük, akkor ez a kő számunkra szerencsekő Amikor valaki ösztönösen ráérez egy kő vonzására, és kiválasztja azt, rendszerint az is bebizonyosodik, hogy annak a gyógyító hatása éppen az ő fizikai vagy lelki bajára lesz megoldás.

Előfordul, hogy valaki azt mondja, nem hisz ezekben a gyógyhatásokban, ugyanakkor kiválasztja a neki megtetsző követ. Ilyenkor mondják azt, hogy a kő máris dolgozott, hiszen a lélekre gyakorolt hatását bizonyította. Amikor jó érzéssel nézünk és kezünkbe fogunk valamit, gondolataink pozitívvá válnak, innen már csak egy lépés, hogy testünkben beinduljon a gyógyulási folyamat.






AMETISZT
Ibolyaszínű kő. Görög eredetű szó, jelentése: nem részeg.
Erősíti a férfierőt. Ödéma ellen, fejfájás, bőrbetegségek gyógyítójaként használják. Alvászavarokat gyógyít, elűzi a félelmet és a haragot. A meditációt segíti. Véd a varázslattól, szerencsét hoz. Amulettnek számít az ittasság ellen. Segít az álomfejtésben, jövendő mondásban.






AVENTURIN
Színe csillogó zöld vagy aranybarna.
Bőrbetegségekre hat a gyógyító ereje. Erősíti a hajat, a hajhagymákat. Függetlenné, szabaddá tesz, megerősíti a szerelmi érzéseket. Elősegíti a meglepetéseket, a szerencsét.






CITRIN
Színe sárga, de világossárgától az aranybarnáig változhat. Húgyhólyag, hasnyálmirigy, vese, cukorbetegség gyógyszere. Jó hatással van a gerincbántalmakra. Önbizalmat ad. Gyógyítja a melankóliát és a depressziót. Tisztít - testileg és lelkileg egyaránt. Elősegíti az érzelmek uralását.





FÜSTKVARC
Füstszürke, a barnától a feketéig változhat a színe.
Gyógyítja a kötőszöveteket, a hasnyálmirigyet, a szívet és a vesét. A depresszió és a skizofrénia kiváló ellenszere, ellazít. Idegi kiegyensúlyozó hatása van, segíti az öntudatot.






HEGYIKRISTÁLY
Színtelen, átlátszó, tiszta kő.
Kiütéseket, vérzéseket csillapít. Serkenti a bélműködést, védi az agyat, szabályozza a hormonzavarokat. Kapcsolatba hoz az igazi bölcsességgel, a hit erejével. Harmonizálja az alvást, segíti az energiák áramlását. Az akarat, az erő köve. Igazi energia-átvivő, fényt adó kő.






HEMATIT
Színe fekete, sötétszürke, barnásvörös. A vér tisztítója. Kiegyenlíti a vérnyomást, megszünteti a vérzéseket. Cselekvésre ösztökél, tetterővel tölt fel. Edzi az akaraterőt. A fáraók szent köve volt. Szerencsét hoz, bölcsességre való képességet ad.






JADE
Zöld, zöldesfehér, sárga, vörös színű, gyakran foltos.
Vesepanaszok, alvászavarok gyógyítója. Segít a szem, a szív, az anyagcsere betegségein. Önbizalmat, kreativitást kölcsönöz. Viselőjének bátorságot ajándékoz, képessé teszi a szeretetre. Igazi boldogságkő. Az öt fő erény jelképe, ez pedig: az igazságosság, bátorság, bölcsesség, szerénység, irgalmasság.






KALCEDON
Színe kékes, szürkésfehér.
Erősíti a szívet és a vérkeringést. Szabályozza az anyagcserét, javítja a látást. Kiegyensúlyozó, nyugtató hatása van. Segít legyőzni a haragot, az agressziót, fejleszti a beszédkészséget. Az ókorban búskomorság ellen talizmánként használták.






KARNEOL
Színe a hússzínűtől a barnásvörösig terjed.
Csillapítja a görcsöket, a reumás panaszokat, az idegfájdalmakat. Bátorságot, erőt, kitartást ad, elűzi a rémálmokat. Az ókorban vérzéscsillapítóként használták. A teremtő erő köve.






MACSKASZEM
Színe lehet fehér, szürke, zöld, sárga, barna.
A szembetegségek gyógyszere. Segít az asztmán és a bélgörcsökön. Segíti a tisztánlátást. Foszforeszkáló hatása miatt az újjászületés szimbóluma.






MOHAACHÁT
Színtelen kő zöld berakásokkal.
Allergia, emésztési zavarok, keringési problémák ellenszere. Biztonságot, önbizalmat ad, segít az igazi szépség megtalálásában. Megtanít a természeti törvények tiszteletére. A természet energiájával töltött.






OBSZIDIÁN
Fekete, pöttyös, szivárványos.
Baktériumölő, a gyomorfekély és a vérszegénység gyógyítója. Védelmet biztosít, segít legyőzni a félelemérzést. Erősíti az akaratot. A szivárványos obszidián segíti a meditációt. A hópehely obszidián nyíltságra, egyenességre késztet. Bárhová elhelyezhetjük, ahol tárgyalások folynak.






RÓZSAKVARC
Erőteljes rózsaszín.
Inspirálja a művészi tevékenységet. Felélénkíti az alkotókészséget. Segíti a kreativitást. Begyógyítja az érzelmi sérüléseket, belső békét segít teremteni. A szépséggel szembeni fogékonyságra tanít. Energiát ad fizikai megterhelések esetén. Igazi energiakő. Nyakban, karkötőnek viselve, íróasztalon, munkaterületen tartva fokozza a kreativitást.






RUTILKVARC
Arany, ezüst csillogású, átlátszó, áttetsző kő. Benne tisztán láthatók az ezüstös "nyilak", ill. tűk.
Általános erősítő. Védi az immunrendszert, segít a hosszú élet elérésében. Megvéd az idegi kimerültségtől. Depresszió, lehangoltság gyógyítója. A kőben jól kivehetők "Ámor nyilai". Ha rossz partnert találtunk, a nyilak színtelenné válnak, de ha illik hozzánk a választottunk, egyre fényesebben csillognak.






SÓLYOMSZEM
Selyemfényű, kékesszürke, kékeszöld színű, ill. színváltó kő.
Segít a képzelt betegségek, a hipochondria legyőzésében. Segít az önismeret kifejlesztésében. A harmadik szem fejlődését segíti, azt is látjuk, ami a bensőben van. A kritikai érzék fejlesztője, segít átlátni a zavaros dolgokat. Segíti az emberismeret fejlesztését. Erősíti a jellemet. Az emberi kapcsolatokat segíti, tehát ismerkedésnél, új munkatársak felvételénél szem előtt a helye.






SZODALIT
Indigókék ásvány - fehér, szürke foltokkal.
A növekedésben lévő gyermekek figyelmét erősíti. Véd a ragályos betegségek ellen. Egyensúlyt teremt a lelkünkben, segít fajsúlyozni a problémákat. Oldja a szorongásokat és a félelmeket. Az ókori görögöknél a művészet köveként tartották számon. Földdel energetizálhatjuk. Bonyolult feladatok megoldása esetén szem előtt a helye, mert segít a szétszórtság legyőzésében.






TIGRISSZEM
Színe aranysárga, aranybarna, és hosszában csíkos hatást kelt.
Az asztma és a vesebántalmak gyógyszere. Baktériumölő, erősíti a csontozatot és a látást. Fejleszti a koncentrációs készséget. Kabalakő, szerencsehozó jelkép. Tisztítja a gondolatainkat, segít hibáink felismerésében.






VÖRÖS JÁSPIS
Epilepszia, hólyag, gyomor, tüdő, máj, epe gyógyítója. Segít feloldani az émelygést, méregtelenít. Erősíti az akaratot és a tájékozódó készséget. A nők védelmezője. Véd a negatív sugárzásoktól, összeköt a föld elemi erőivel.

Forr: Horváth Mária
Kép: internet






Link...
 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Szerencse és siker bevonzása - segítenek a tárgyak !
  2012-11-01 18:18:11, csütörtök
 
 

A siker és a szerencse fontos mozgatórugója az életünknek. Sokszor halljuk azt, hogy én balszerencsés vagyok, és semmiből nem jut számunkra. Amíg így állunk a dolgokhoz, addig biztos is, hogy nem lesz sikerélményünk, valamint szerencsénk.

A szerencse maga, egy váratlanul érkező boldogságot, örömöt jelent. Tehát szerencsénk nem csak anyagiakban lehet, hanem a családon belül is. Gondoljunk csak arra, hogy milyen szerencsések vagyunk, hogy van egy gyermekünk, vagy éppen szerető szüleink.

A szerencsét bevonzani nagyon nehéz, de vannak rá praktikák, tippek, hogy hogyan gyorsítsuk meg ennek folyamatát, nézzük őket sorrendben:

Elefántok
A fa elefántoknak óriási nagy szerencse-energiájuk van, fontos, hogy csak azok az elefántok hoznak szerencsét, amelyeknek az orruk felfele áll. Amelyeknek lefelé néző ormányuk van, sajnos a negatívat erősítik: a levertséged, a földhözragadtságot, a befelé fordulást, küzdelem vesztését szimbolizálja. Ha viszont a felfelé néző - ellentétét - választjuk, akkor a fölvirágozás, a boldogság, a vidámság, az öröm, és a szerencse energiákat teremtjük meg.

Szerencsebambusz
A szobának is gyönyörű dísze lehet a szerencsebambusz, de inkább pozitív ereje miatt tartják sokan házuk/lakásuk egyes tájain. A szerencse bambusz felvirágoztatja a helyiséget, s e közben meg is tisztítja a rossztól. Amikor a bambusz szépen nő, és hozza a szebbnél szebb leveleket, biztosak lehetünk benne, hogy az a helyiség tiszta és pozitív energiával telített. Amikor viszont sajnos a bambusz elszárad, elfonnyad, akkor olyan negatívum lengi be a teret, amelyet ez a gyengécske növény nem tud elviselni, se megtisztítani. Ekkor ajánlott egy tértisztítást végeztetni. Amikor a bambusz zöldell, és növekszik, folyamatosan teremti meg a pozitív erőket, ez által a szerencsét egyre jobban közelebb hozza.

Szerencse-szentély
Egy szentély felállításával szintén szerencsét tudunk teremteni számunkra. A szentélyben szerepelnie kell egy papírpénznek (legjobb, ha 20.000 Ft-os, de egy 1.000 Ft-os is megteszi), sárga, zöld, és fehér gyertyának, valamint citrin kőnek. Minden nap legalább 5 percig égessük a gyertyákat, s kérjük az Univerzumot, hogy támogasson szerencsével minket.






Feng-shui - Gyakori kérdések : Link

Hogyan változtathatja meg életünket a Feng shui ? :Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Szerencse-hozó aranyhal
  2012-09-01 17:50:26, szombat
 
 



Szerencse-hozó aranyhal
 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Szerencse-hozó bambusz
  2012-09-01 17:48:08, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Szerencsét hozó tárgyak
  2012-08-11 06:15:20, szombat
 
  Link...










 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Halak
  2012-01-17 11:33:04, kedd
 
 




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Szerencse hozó
  2012-01-17 11:30:17, kedd
 
 












 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Feng shui a babaszobában
  2011-12-28 10:42:23, szerda
 
 
A feng shui mindenhol működik: ahol harmóniát teremtünk fizikai szinten, ott kézzel fogható eredményeket érhetünk el - lelki szinten. Így a babaszobában is, amelynek eredményeképpen gyermekünk nyugodt, kiegyensúlyozott, egészséges, és vidám baba lesz, akinek sírásmentesek az éjszakái, és mosolygósak a reggelei.

Mivel az újszülöttek és a csecsemők napjaik nagy részét alvással töltik, kiemelten fontos, hogy békés, kellemes környezetet teremtsünk a szobájukban, amelyben szép lassan minden egyes szegletet megismernek, és magukénak tudhatnak. Mivel az első hat hétben a babák csak közelre, kb. arasznyira látnak élesen, ne zsúfoljuk tele az ágyukat, polcaikat játékokkal, mert az ijesztő lehet számukra. A kevesebb néha több - elvet követve fokozatosan díszítsük, gazdagítsuk birodalmukat, hogy legyen idejük megszokni az újonnan érkező "játék-barátaikat".

A babaszobán belül a kiságy elhelyezkedése a legfontosabb, hiszen hatással van az alvási szokásokra. Szakemberek szerint lényeges, hogy a kiságy vagy bölcső:
- ne külső falon helyezkedjen el, mivel az télen nagyon hideg lehet, nyáron pedig nem tud éjszakára kellőképpen lehűlni
- ne helyezkedjen fej-láb irányban az ajtóval szemben
- az ágy fejvége ne D / ÉNY / ÉK felé nézzen
- ne legyen elektromos hosszabbítók, gépek (hifi, magnó, tévé) közelében
- nem tanácsos ablak alá állítani, az esetleges viharkárok miatt
- ne tartsunk szobanövényeket az ágy közelében

Optimális esetben a kiságy a belső falak egyikén helyezkedik el, elektroszmogtól mentes környezetben, és a kicsi szépen kilát belőle vagy az ablakok vagy az ajtó irányában. Attól függően, hogy az ágy fejteteje milyen irányba néz, meghatározza, hogy melyik csí-ből vesz fel a legtöbbet, mivel minden irányból más energiát kap a baba.

Az alábbiakban felsoroljuk, melyik helyzet, milyen előnyökkel járhat:
(É-Észak, K-Kelet, D-Dél, Ny-Nyugat)
- K: elősegíti a növekedést, és a friss, élénk reggeli ébredést
- DK: békés alvást biztosít a babának, és fejleszti a kicsi kreativitását, elősegíti a lelki fejlődést
- D: nyugtalan alvást eredményezhet
- DNY: előnye a nyugodt alvást, és a csi megfontolt, gyakorlatias jellem kialakulását segíti elő
- NY: a jó alvást játékos, vidám légkörrel kombinálja
- ÉNY: komoly hatású csít eredményez, ami nem ajánlott még csecsemőknek, bár bölcsesség szempontjából vannak előnyei
- É: rosszul alvó kisbabáknak kifejezetten előnyös, mert megnyugtatja a síró kicsit. Hosszú távon azonban nem ajánlatos ilyen irányban tartani a kiságyat, mert a növekedésben lévő babának túl lassú lehet.
- ÉK: nehéz és éles csít eredményez, ezért előnytelen a babának, és még a legnyugottabb csecsemőt is síróssá teheti

Növények

A babaszobát is otthonosabbá varázsolhatjuk néhány - apróbb termetű- szobanövénnyel, azonban itt is elengedhetetlen, hogy betartsunk néhány alapszabályt.
1. Alaposan járjunk utána, hogy véletlenül se kerüljön a baba közelébe mérgező, szúrós / hulló levelű, vagy sprórákkal szaporodó (páfrány) növény.
2. Olyan távolságba helyezzük a virágokat, ahol a kicsi nem érheti el, nem eshet rá, nem ránthatja magára. (pl. ablakpárkányra, szekrény tetejére)
3. Válasszunk kicsi, virágos, kerek levelű szobanövényeket, amelyek egészséget, vidámságot és lelki gazdagságot eredményeznek a kicsinek, nem beszélve arról, hogy színesebb lesz tőle a szoba, és frissebb a levegője.

Világítás

Tartózkodjunk az éles, erős fényerejű izzóktól a baba hazaérkezését következő hónapokban, mivel a kicsi szeme még nagyon érzékeny, és az a fény, amiben mi remekül látunk, számára zavaró lehet. Érdemes alternatívan használható fényforrásokat választani:
- a plafonra egy alulról zárt, játékos formájú lámpát, amely a csupasz izzó fénye bánthatja a baba szemét
- a pelenkázóasztal fölé egészen tompa fényű lámpát válasszunk, amely mellett tisztába tudjuk tenni a babát éjszaka, de nem ébresztjük fel vele
- a szoptatófotel mellé halvány fényű (álló)lámpát használjunk, amely mellett kellemes "elalvós" hangulatot teremthetünk a fürdetés után
- éjszakai lámpának egészen pici, állatfigura-alakú lámpát használjunk, hogy ha a kicsi felébred az éjszaka sötétjében, akkor is legyen mindig egy biztos, "ismerős" pontja a szobában, ami megnyugtatja

Szőnyegek

Sok gyermekorvos nem ajánlja a szőnyegpadlót a szülőknek annak ellenére, hogy a későbbiekben a játék minden kisbabának jól esik a puha, süppedős felületen, mivel az asztmára, kruppra hajlamos babáknál ez előhozhatja a betegséget. A mosógépben mosható un. játszószőnyegeket szívesebben javasolják, amelyeket a szülők igény szerint használhatnak, ráadásul a későbbiekben sem jelent gondot, ha a baba rábukik, esetleg pisi- vagy ételfoltos lesz.
Valójában mindegy, hogy parkettánk, vastag szőnyegeink vagy padlószőnyegünk van; az a lényeg, hogy hetente porszívózzunk, mossunk fel, és mindig tartsuk tisztán a kisbaba környezetét.

Színek

A babaszoba falainak színezésénél tartózkodjunk az éles, harsány színektől, mert ez nyugtalanná teheti az arra hajlamos kisbabákat, ráadásul kötöttebbé teszi a bútor-, függöny- és szőnyegválasztást. A kicsik alvására jó hatással vannak a halvány, pasztel színű falak:
madártej-sárga, világoskék, pisztácia-zöld, kávé, lazac, halvány narancs.
A gyerekszoba, a lakás többi részéhez hasonlóan akkor van - szín szempontjából - jól berendezve, ha az 5 elem színei harmonizálnak egymással. Így aztán ne ragaszkodjunk ahhoz, hogy egy kisfiú szobájában minden csak kék, egy kislányéban pedig minden csak rózsaszín lehet. Keressünk egy uralkodó színt, amely megadja a szoba hangulatát, de az apró részletek legyenek színesek. Ettől lesz igazán vidám, szivárványszínű a babaszobánk.

Felhasznált irodalom: Simon Brown: Feng Shui Biblia, Alexandra Kiadó




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Lomtalanítás – fél egész
  2011-12-28 10:39:54, szerda
 
 
Fáradt vagy? Nincs kedved még a hobbidhoz se? Türelmetlen vagy a barátoddal (gyerekeddel, hitveseddel)? Mielőtt orvoshoz, gyógyszerhez, varázslóhoz fordulnál, nézz körül az otthonodban! Elsőként a konyhában!

Ha eddig nagyszerűen érezted magad, csak az utóbbi időben romlott a közérzeted, akkor alighanem eljött a lomtalanítás ideje. A feng shui első számú lakberendező tanácsa, hogy rakj rendet magad körül! Takaríts, lomtalaníts, mert a pozitív energia (a csí) csak így tud szabadon áramlani, és csak így tud támogatni. Ha a konyhában túl sok a piros energiát erősítő energia, akkor vibrálós, feszült lesz a hangulat.

Sokan úgy vélik, a ,,művészi rendetlenség" hozzátartozik a hétköznapokhoz. Valóban nem kell a lakásnak úgy kinézni, mintha egy bútorkatalógus lapjai elevenednének meg. Ahol élnek, ott nem mindig kerül minden a helyére. Egy idő után azonban a rendetlenség az alkotókedv gátjává válik.

Szükséges dolgok és kacatok

Ha az otthonodban olyan tárgyak halmozódnak, amikre semmi szükség, vagy nem oda valók, akkor itt az ideje, hogy megszabadulj tőlük. Dobd ki, vagy add tovább. Hátha másnak nagyobb szüksége lesz rá. S hogy mire van szükséged? Az öt elem - a víz, a tűz, a föld, a levegő és a fém - ,,képviselőinek" kiegyensúlyozott tárgyaira.

Ahogyan a szervezetedben minden szervnek más-más feladata van, úgy az otthonod helyiségei is más-más funkciót töltenek be. Más-más energiával támogatnak. Ha a szerveid nem működnek együtt a természet által meghatározott harmóniában, akkor leszel beteg.


Elemek munkában

A konyha az a hely, ahol minden elem energiája munkában van, mivel az ételek készítéséhez szükség van mindegyikre. A legtöbb ember ösztönösen olyan ételeket választ, amelyek energetikai szempontból támogatják, még ha a táplálkozás szempontjából nem is igazán egészségesek. Ha valamelyik elem gyanúsan nagy számban fordul elő a konyhában, az mindennél pontosabban mutatja, hogy milyen energiára van szükséged. Ezt a változtatásnál, lomtalanításnál hasznos volna figyelembe venni.

Az élelmiszereket lehetőleg úgy válogasd meg, hogy a földi jellegű dolgok (kenyér, rizs, gabona, tészta, stb.) alulra kerüljenek a szekrényben. Úgy oszd el fölöttük a többi elemhez tartozó dolgokat, ahogy tetszik.
Ha külön tartók vannak (kenyér, kosár, műanyag dobozok, stb.), akkor azokat is díszítheted a hozzá illő színnel, mert így felerősítheted a hatását. Ha egy dobozt, zacskót felbontasz, gondosan zárd is vissza, és egyenletesen használd a készletet.

Ha a konyhát étkezőként is használod, akkor használd az elemek energiáját, különösen a tüzet, de légy óvatos, nehogy túlsúlyba kerüljön a tűzenergiát képviselő tárgy, mert kapkodásra serkent. Az energiák kiegyenlítéséhez jó szolgálatot tehetnek a kristályok.

Öt vagy kilenc darab kell, és mielőtt kitennéd őket, tisztítsd meg - azaz tedd a kristályokat teliholdtól teliholdig az ablakpárkányra, vagy az erkélyre, és gondoskodj arról, hogy a lehető legtöbb természetes fény érje, süthessen rájuk a hold és a nap.

A másik fontos helyiség a nappali. Energetikai szempontból nagyon zűrös helység, Minden azon múlik, hogy valójában hogyan is használod. És valószínű, hogy mindennap másképp, hiszen nagyon különböző szokások kapcsolódnak hozzá: van, aki órákon át tévézik itt, van, aki sok vendéget fogad, másoknál nyüzsgő családi élet színtere. A helyiség funkciója határozza meg, hogy miként alakítod ki, mit hajíts el, mit őrizz meg - attól függően, hogy izgalmas, vagy nyugalmat árasztó teret szeretnél-e teremteni.

Minden tárgy azon a helyen tartja az energiát, ahol áll. Ha az északi falnál áll egy szekrény, az ott tartja lehorgonyozva a föld energiáját - főleg, ha fából van. Ha fémállvány áll ugyanott, az tűzzel járja át a földenergiát, s ennek következtében csökkenti annak nyugtató, lazító hatását.

Nem mindegy, merre nézel!l

Az ülőbútorok elhelyezésekor ügyelj arra, milyen irányba néznek és milyen energiák hatnak mögöttük. A hátad mögött elhelyezkedő elem szolgáltatja a ,,motorodat" működtető energiát, a szemben lévő pedig azt határozza meg, hogy miként bánsz az energiával, és mire jutsz. Ez a kettő mindig ellenpár. Ha dél felé, a tűz elem felé nézel, hátadat a föld nyugodt ereje támogatja. Ha fordítva helyezkedsz el, akkor a tűz mozgalmas energiája ösztökél hátulról, az északi földenergia pedig kiegyenlítő, nyugtató hatást gyakorol. Kelet felé nézve eszméket, élénk kommunikációt látsz, hátad mögött (nyugaton) pedig az érzelmek mélysége, az ősökkel való kapcsolat - vagyis a vízenergia áll. Ha viszont nyugatra nézel, könnyebb lesz érzelmi kapcsolatba kerülnöd a veled szemben ülővel, a hátad mögött pedig a levegő elem gondoskodik arról, hogy mozgásban maradj, szellemileg friss legyél. Ha tehát nyugalomra vágysz, a föld és a víz elem legyen a hátad mögött, ha izgalomra, akkor bízd magad a tűzre és a levegőre.

A nappali színeit is az elemeknek megfelelően alakíthatod. Ha gyakoribb váltásra vágysz, takarókkal, színes párnákkal és falvédőkkel megoldatod, ha például minden évszakban más színösszeállítás uralkodik, lendületben tarthatod magad.
Felhasznált irodalom: Ulrike Ascher: Mágikus lomtalanítás




 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
Változtass az életeden I.
  2011-12-28 10:37:59, szerda
 
 
Sorozatunkkal megpróbálunk gyakorlati útmutatást adni ahhoz, hogyan érdemes felhasználni a keleti térrendezés, a feng shui évezredes tapasztalatai nyomán leszűrt alapelveket. Ezáltal remélhetően mindenki jobbíthat saját életkörülményein, hiszen a külső és belső harmónia megteremtése összhangba hozza az univerzummal.

Az ókori tudósok szerint kezdetben a világon egyetlen elvon őserő létezett, amit a kínaiak Csi-nek neveztek (és úgy tartották, ez a szerencsét hozó sárkány lehelete).
Ez a láthatatlan energia ott kering mindenütt, ám bizonyos helyeken felhalmozódik, másutt viszont hiányzik.

A feng shui művelése során olyan helyeket kell keresni, ahol a csí összegyűlik vagy keletkezik, mivel a csí boldogságot, bőséget, gazdagságot, sikert és hosszú életet ad.

Ez a láthatatlan energia elmélkedéssel, kapcsolatok ápolásával, egészséges életvitellel és jól elrendezett térrel (feng shuival) fokozható. Az a csi, ami minden pillanatban átjárja a munkahelyet és az otthont, alapvetően meghatározhatja az egészséget, az anyagi helyzetet és a magánéletet. A mi dolgunk tehát az, hogy a szabad áramlását elősegítsük.

A feng shui művelése a rendrakással kezdődik. Akit rendetlenség vesz körül, az végső soron maga szab gátat a körülötte jelen lévő pozitív energiának, ha viszont rendet tesz, felszabadítja a test és a lélek energiáit.
Tértisztítás

Egy lakásba belépve ösztönösen ráérzünk a hely pozitív vagy negatív energiájára. A múlt eseményei ugyanis átjárják a falakat, a mennyezetet, az egész házat.

Az események nyomot hagynak a bútorokon, a levegőben, vagyis a ház aurájában. A kedvezőtlen energiákkal szemben az alábbi módszerekkel lehet védekezni:
- Takaríts ki alaposan, a lakásban hagyott használt bútorokat, berendezési tárgyakat cseréld ki, vagy újítsd fel. A kicserélt fogantyú, az új kárpit, a szín új életérzést hoz a környezetbe. A régi textíliákat mosd át, tisztítsd ki, így nemcsak a felhalmozott portól és szagoktól szabadítod meg őket, hanem a negatív energiáktól is.
- gyertyával, füstölőkkel illatosítsd a lakást, hogy kialakuljon az új, egyéni illata.
- Az egyéniséged markánsan jelenítődjön meg, ezáltal kiszorul a régi, rossz energia.

Az első alapos nagytakarítás után folyamatosan rendet kell tartani, napi, heti, havi és éves takarítással.

Hirdetés

Lomtalanítás

A kínai filozófusok szerint az emlékek, emléktárgyak gyűjtögetői nem képesek megszabadulni a múltjuktól. Ők azok, akik állandó fáradságról, gyengeségről panaszkodnak, de fogalmuk sincs róla, hogy fölöslegesen fölhalmozott tárgyaikkal épp maguk zárják ki a környezetükből az éltető energiát. Ha a múlt jó volt, visszasírják, belekapaszkodnak, nem engedik magukhoz a jelent és a jövőt. A fájdalmas emlékeket őrző tárgyak pedig eleve negatív energiát hordoznak, tehát emiatt kellene megválni tőlük.

Selejtezz te is, és már akkor megkezdődik a feltöltődésed, amikor egy-egy ilyen tárgytól megszabadulsz. De csak a magad dolgaiban selejtezz, ne dobáld ki mások személyes holmiját. Olykor a padláson és a pincében sem árt rendet rakni. Ősi kínai mondás, hogy amire három évig nem volt szükség, arra már nem is lesz soha. A padláson felgyülemlett lomok folyamatosan a fejed fölött lebegnek, nyomasztanak.

A könyveket legalább évente egyszer le kell porolni, át kell szellőztetni és válogatni. Ami nem kell, azt ajándékozd el.
Az újságok és folyóiratok gyűjtögetése többnyire hiábavaló dolog, hiszen napok alatt elavulnak. A szakirodalmat rendszeresen fel kell frissíteni, a régi nem érdemes felhalmozni.

A fényképek kiválogatása a legnehezebb. Ne tartsd meg a kellemetlen élményeket megörökítő képeket. Tudat alatt akkor is negatívan hatnak, ha elő sem veszed az albumot, amiben lapulnak.

A rég eltávozott szeretteidtől megmaradt tárgyak magukban hordozzák a múltat és összekötik a jelennel. Amennyiben pozitív érzéseket váltanak ki, tartsd meg, mert jó energiát sugároznak, jótékonyan hatnak. Ha kellemetlen, nyomasztó érzést váltanak ki, akkor ajándékozd el valaki olyannak, akire jó hatással vannak.

Ahhoz, hogy a megmaradt tárgyak a megfelelő helyre kerüljenek, érdemes tanulmányoznod a feng shui alapjait, illetve a bagua térképet, amely meghatározza, hogy az épület adott részei megfelelnek-e az adott élettér kívánalmainak. Ha komolyan fordítani akarsz az életeden, akkor a számodra kedves tárgyakat a bagua térkép szerint rendezd el, és máris tapasztalni fogod, hogy az erősödő csi meghozza a kívánt eredményt.



 
 
0 komment , kategória:  Ezoteria : Feng Shui  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 1806
  • e Hónap: 7334
  • e Év: 55246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.