Belépés
jupiter21.blog.xfree.hu
" Elég, ha megértjük, hogy mindannyian valamilyen célból vagyunk itt, és elég, ha elkötelezzük magunkat ennek a célnak. " Paulo Coelho "Né... Keller Istvánné
1946.04.10
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
A lenmag ereje
  2015-02-28 04:35:54, szombat
 
 

Valamikor a nép életében egyik fontos ipari növény volt. Abból készült a finomabb kelme a ruházkodáshoz, és az ünneplőbb használati textíliák. Ma is létezik még egyes vidékeken ez az iparág, de mind több teret hódít egy rokona az ipari lennek, amit magjáért termesztenek.

Tápértéke:

A lenmag használata a modern táplálkozásban kapott helyet. A mind több feldolgozott élelmiszer sûrûjében a legmegbízhatóbbak egyike, a feldolgozatlan lenmag. Így a szervezet hozzájut a legtisztább forráshoz, hogy ellássa magát a legfinomabb esszenciális zsírral. Hogy ez miért jó, már sokat szóltunk róla, had említsük meg, hogy szervezetünk sejtjei, amelyek lenolajat tartalmaznak, sokkal ellenállóbbak, kevésbé sebezhetők mindenféle szempontból, mint a közönséges zsírokkal ellátott test.
A lenmag 35 százalék zsiradékot tartalmaz, aminek 72 százaléka esszenciális, tehát a szervezet számára nélkülözhetetlen. Ebből 58 százalék linolenic nélkülözhetetlen zsírsav, amiből a szójababban 9 százalék van, a tökmagban 15 százalék, és a dióban 5 százalék. Más táplálékunkban nem fordul elő, vagy csupán jelentéktelen mennyiségben.

Tartalmaz:
- a legtisztább és legtöbb esszenciális olajat tartalmazza, amire a szervezetnek szüksége lehet. Ezzel a tulajdonságával ez egyik legértékesebb táplálékunkká vált.

Gazdag A, B, C, D és E vitaminban. Az ásványok közül nagymennyiségben van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, kén, vas, cink, nátrium, klór mangán, szilikon, réz, fluor, alumínium, nikkel, kobalt, jód, alybdenum, króm stb.

Gyógyhatása:
- a len nagyon régóta áll az ember szolgálatában ahhoz, hogy megismerjük a gyógy-értékét. Az egyik legértékesebb forrása táplálékunknak.

A lenmag, illetve a lenolaj mind több teret hódít táplálékozásunkban. Napról napra újabb és újabb felfedezések bizonyítják gyógyhatását.

Serkenti az agymûködést:
- a test koleszterin lerakódását akadályozza meg, amennyiben ezt a nélkülözhetetlen zsírsavat fogyasztjuk a közönséges zsírok helyett. Ily módon hat a kapilláris vérerek mûködésére, megakadályozva azok eldugulását az agyban és a vesékben. Ezzel a tulajdonságával számos más öregkori nyavalyától kímél meg a lenolaj, vagy legalábbis késlelteti azokat.

Izületi gyulladás:
- megkeni a csuklókat, így csökkenti a degeneratív betegségek okozta fájdalmát illetve az össz autoimmun betegségek hatékonyságának csökkentéséhez járul hozzá.

Bronhitis, tüdő görcsös összehúzódása:
- a lenmag kitünő ellenszere a légutak gyulladásos megbetegedéseinek. Negyed-liter forró vízbe, tegyünk másfél evő kanál lenmagot, és forraljuk tíz percen át. Tegyük félre még fél órára, hogy jól kiázzon. melegítsük fel ismét, és kortyoljuk el. Ha mindenképpen édesíteni akarjuk, legyen az méz.

A hörghurut lefolyásának könnyítésére szolgál a lenmag fogyasztása, vagy lenolaj, a görcsös összehúzódás enyhítésére. Így nemcsak a hörgők, ingerlésére hat enyhítőleg, hanem a tüdőre is.

Ekcéma:
- a lenmag, illetve lenolaj a máj állapotára hat gyógyító hatással. Ide tartozik a zsíros máj, és ezzel a fontos szervünkkel kapcsolatos összes betegség. A bőrbetegségek gyógyulásának előfeltétele az ok gyógyítása. Ha sikerül tehermentesíteni a májat, a bőrbetegségtől, így az ekcémától is megszabadulunk.

Kövek és homok ellen:
- epe-, vese- és húgyhólyag- kő és homok valamint gyulladás esetén is fogyasszunk lenmag teát. Ebben az esetben azonban ajánlatos egy kanál olíva olajat is bevenni. A teát az említett módon készítsük el.

Az epekő keletkezéséről már volt szó. A megkeményedett anyagok feloldásában játszik szerepet a lenolaj az epekő hatásának enyhítésekor.

Gyomorfekély:
- a gyomorsav termelésére hat jótékonyan a lenmag. Így közvetett úton lényegesen hozzásegít a gyomorfekély gyógyulásához is.

Izomláz, izomfájás:
- a sportolók, vagy azok akik tavaszi munkálatokban elfáradtak, izmokra jótékony gyógyírt találnak a lenmagban. A fogyasztás mellett ajánlatos ilyenkor őrölt lenmagpakolást tenni a fájó részre. A hatás nem marad el.

Tegyünk egy csésze vízhez másfél-két evőkanál lenmagot, és lassú tûzön forraljuk felére a vizet. Szûrjük le, és amilyen melegen csak lehet, igya meg a beteg, a maradékból pedig tegyünk meleg pakolást a fájó testrészre. Naponta ismételjük meg kétszer, háromszor, amíg a fájdalom el nem múlik. Ugyanezt elvégezhetjük őrölt lenmagból is.

Prosztata panaszok:
- a prosztata gyulladás egyik fő gyógyítójának tartják a tökmagot. Ezt feltehetőleg a linolenic zsírsav tartalmának köszönheti, amiből 15 százalék található meg benne. Nos a lenmagban ebből az esszenciális zsírból 58 százalék van. Próbálkozzunk meg a fogyasztással, az eredmény nem marad el.

Rák:
- a rákos megbetegedés egyik legjobb gyógyszere az esszenciális olaj fogyasztása a legtisztább kénes fehérjékkel, a sovány tehéntúróval. Ezt egy német tudósnő találta fel, évtizedekkel ezelőtt, s azóta is sikeresen alkalmazzák a rákbetegek.

Szabálytalan szívverés, szívszélhűdés:
- a szív működésére is gyógyítólag hat ez a páratlan olaj, illetve a lenmag. Részben a koleszterin csökkentő tulajdonságának köszönhetjük, de az izomrendszerre, így a szívizomra is van gyógyhatása.

Hasznos a cukorbetegeknek:
- a lenmag olyan anyagot tartalmaz, ami megfelel a nyálka és gyanta keverékének. Ez az anyag szükség esetén csökkenti a gyomorsav romboló hatását, enyhíti az emésztő szervek falainak érzékenységét, elősegítve a belek tartalmának továbbjutását kimosva a felesleges koleszterint, valamint szabályozza a glukóz jelenlétét a vérben, ezért a cukorbetegeknek is hasznos táplálék.

Székrekedés, bélműködés:
- a téli rostalan táplálék, de egyébként is azoknak áldásos az őrölt lenmag, akik sokat küzdenek székrekedéssel, vagy nincs meg a rendszeres bélmozgás. Ha beiktatjuk mindennapi reggelinkbe ezt az olajos rostot, akkor is rendszeres lesz a székletünk, ha egyébként fehér kenyeret fogyasztunk.

Rovarcsípés:
- a rovarcsípés nagyon kellemetlen tud lenni, ha csak a méhecske csípésére gondolunk akkor is. De vannak annál sokkal fájdalmasabb és veszedelmesebb csípések. Az őrölt lenmagból készített pép képpes kiszívni minden mennyiségû mérget a szervezetből, ami csak csípés utján került be.

Gyulladásos sebek:
- a gyulladásos sebek gennyet tartalmaznak, amelyek képtelenek elhagyni a testet, vagy a folyamat sokáig tart, illetve fájdalmas. Meggyorsíthatjuk ezt a folyamatot, ha két kanál őrölt lenmaghoz hozzáadunk egy kanál gyömbér port, és a pépet rátesszük a gyulladásra, néhány órára. Ha szükséges, a megszáradt kötést váltsuk, amíg el nem távolodik az összes genny.

Elkészítési mód:
- a lenmagot két féle képpen fogyaszthatjuk. Nehezebb megemészteni a ledarált magot, így a súlyos betegek a nyersen préselt olajat fogyasszák salátára, illetve túróval. Az egészségesek számára ajánlatos, ha frissen őrölt lenmagot fogyasztanak reggelire, szójával, napraforgóval, szezámmal egy kis lekvárra, vagy gyümölccsel ízesítve, de sóval is ízesíthetjük. A friss őrlést végezhetjük kávédarálóval, így megakadályozzuk az avasodást.

Ha teát főzünk a lenmagból, előtte megőrölhetjük, a magot egészben is megfőzhetjük. De mivel kemény zárt magról van szó, sokáig kell főzni, legalább fél órán át forraljuk.

forrás: http://www.geocities.com/zold_gyum/index.html



Gyógyító táplálékok : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Cékla
  2014-08-31 12:38:01, vasárnap
 
 
A Cékla a Magyar Aloe Vera! Fogyassz belőle minél többet! Olcsóbb és finomabb, mint bármelyik Patikai vitamin, vagy étrend kiegészítő!!!
A cékla kiváló többek között a bőrbetegségek kezelésére, fáradtság ellen, hólyagpanaszokra, keringési rendellenességekre, a klimax tüneteinek enyhítésére, májpanaszok kezelésére, menstruációs zavarokra, a nyirokrendszer zavarainak kezelésére, szempanaszokra - mint például a szemfáradás vagy szürkehályog -, szív-, és vérnyomás rendellenességeinek kezelésére, valamint vesepanaszokra egyaránt. A várandósság ideje alatt is ajánlott a fogyasztása, hiszen segít a vérképzésben.
Nyersen, reszelve vagy szeletekben
A cékla gyökere és levele egyaránt fogyasztható, sőt, mindkettő szinte ugyanannyi hasznos tápanyagot tartalmaz. A céklalevél nem csak egészséges, de rendkívül jól mutat a salátákban: a legtrendibb éttermek ma előszeretettel használják a lila erezetű, élénkzöld leveleket. A mézédes céklagumót legjobb, ha nyersen salátaként, vagy reszelve fogyasztod. Ha fokozni szeretnéd az ízhatást, reszelj hozzá almát vagy körtét is, így igazán ízletes vitaminpürét kaphatsz! Ha nassolnál valamit, rágcsálj szeletekre vágott céklát: segíti a vérképzést és kiváló antioxidáns.
Méregteleníts és gyógyulj céklával!
Préseld ki a levét!
A céklalé készítésére lehetőleg bio zöldséget használj. Mivel a cékla méregtelenítő hatása elég erős, így naponta 2, maximum 3 dl-rel fogyassz belőle. A frissen készített céklalé alkalmas a betegségek - nátha vagy influenza - megelőzésére is. Paradicsomlével, almával vagy egyéb frissen facsart zöldség-vagy gyümölcslével ízesítve készíts friss és egészséges koktélt magadnak és barátaidnak.
Tálald köretként, főételként vagy desszertként!
A céklát főzve vagy sütve rengeteg módon elkészítheted. Húsok mellé kiváló köret lehet, és ízletes leveseket, szószokat főzhetsz vagy akár édességeket is süthetsz családtagjaidnak. Lepd meg őket változatos és egészséges ételekkel! Gondoltad volna, hogy az esti vacsora végén tálalt céklás csokitortád ekkora sikert fog aratni?
Mindegy hogyan, de fogyaszd!
Hiszen nagyon egészséges, és láthatod, hogy az elkészítésének számtalan módja van. Használd ki a természet gyógyító ajándékait, hogy minél kevesebb időt kellejen a betegséggel foglalkoznod! Készítsd el ízlésednek megfelelően és fogyaszd megelőzés vagy a betegségek tüneteinek enyhítése céljából!
Kedvcsináló: egy ízletes és gyorsan elkészíthető céklasaláta recept
Hozzávalók: 60 dkg cékla, 3-4 db kisebb alma, 1 vöröshagyma, 2 kanál citromlé, 1 evőkanálnyi méz, 2 evőkanálnyi olívaolaj és egy kis só.
Így készítsd a salátát: Az alaposan megmosott céklát hámozd meg, öblítsd le, reszeld vékonyra és tedd be egy tálba. Ezután a megmosott és meghámozott almát és vöröshagymát is reszeld hozzá, sózd meg, add hozzá a citromlevet, olíva olajat és a mézet. Forgasd össze alaposan az alapanyagokat, majd hagy hűlni néhány órát. Önmagában is fogyaszthatod, de ízletes köret lehet frissen elkészített sült mellé is.
Bolondítsd meg egy kis sajttal: sült cékla és kecskesajt saláta
Hozzávalók: tisztított bébi cékla, olíva olaj, néhány gerezd fokhagyma, csipetnyi só, kevés céklalevél, aprított kecskesajt.
Előkészítés: vágd le a cékla szárát, a levágott leveleket pedig tedd félre, mert később majd fel tudod használni. A céklát néhány gerezd fokhagymával együtt tedd be egy lábasba, szórj rá egy kis sót, önts rá egy kis olíva olajat, és párold meg. Ezután az egészet tedd be egy sütőbe, és 180 fokon süsd puhára. A kicsorduló céklalevet önts át egy tálba és add hozzá pépesítve a fokhagymát. Egy kis extra szűz olíva olajjal önts fel a levet.
A saláta összeállítása:
hámozd meg a céklát, de ha lehet, még melegen, mert úgy könnyebb. Vágd apró falatokra, add hozzá a sajt darabokat, díszítsd a levágott céklalevéllel, majd az egészet öntsd le az elkészített lével. Ízletes előételként vagy köretként egyaránt fogyaszthatod.

Kristóff Zoltán








Házi természetgyógyász album, : Link... ...

Aszalt szilva...... .......... 5.770 ORAC/100 g (Mi az ORAC érték)

A csodálatos szilva

Kevesen tudják, hogy az aszalt szilva erős antioxidáns hatású. Szervezetünkben folyamatosan keletkeznek az úgynevezett szabad gyökök, amelyek sejtkárosító, sejtpusztító hatásúak, és gátolják számos létfontosságú életfunkciónkat. A szabad gyökök károsító hatását ellensúlyozhatjuk az úgynevezett antioxidánsok bevitelével.

Koleszterincsökkentő:

A vér koleszterin tartalma nem számít betegségnek, mert nem okoz fájdalmat de végzetes lehet, mert a vérerek elveszítik rugalmasságukat, a salak hatására a vér járata beszűkül , emelkedik a vérnyomás. A szilva és az aszalt szilva tisztítja a vért, és csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét.

Veseműködést serkentő:

A leáztatott aszalt szilvát főzzük úgy húsz percig. A kihűlt lének rendkívül magas ásványtartalma van. Ha naponta fogyasztunk ilyen lét, serkenthetjük vele a vese működését. A káliumnak és a szerves nátriumnak közös egymásra való hatásából alakul ki a szervezet vízháztartásának szabályozása.

Belső vérzésekre:

Belső vérzések kialakulásának több oka lehet. Ha a szervezet nem kap elegendő nyers gyümölcsöt és zöldségfélét, belső vérzés jelentkezhet. A gyógyszer rá az ásványokkal és vitaminokkal való ellátás, így hasznos lehet az aszalt szilva is.

Emésztési zavarok:

A máj leterheltségének első jele az emésztési zavarok megjelenése. Ha nem teszünk valamit az emésztéssel, a szervezet tovább romlik, a tehet mind nagyon lesz, mert a vér megtelt salakanyaggal. A szilvában az ásványok és vitaminok olyan mennyiségben vannak jelent, hogy az elfogyasztása után hamarosan jelentkezik az eredmény. A gyomorba kerülve a szilva serkentőleg ha a gyomor működésére, és a belek mozgására. A szilvában levő mangán hatására a szervezetben az emésztést segítő enzimek lökést kapnak. Emésztési zavarok esetén baj lehet a vas lekötésével akkor is, ha vaskivonatot szedünk. A természetes forrásból, az aszalt szilvából, a vas felszívódása sokkal sikeresebb.

Az aszalt szilvának nagy a fajlagos gyümölcscukor és rosttartalma. Jellegzetes színanyagai az anticiánok. Talán leginkább hashajtó hatását ismerik, amelyet rosttartalmának köszönhet - akár frissen, akár aszalt szilva formájában fogyasztjuk.

Áldásos emésztőrendszeri hatások:

A szilva több okból kifolyólag is nagyon hasznos tápláléka tud lenni szervezetünknek.

A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását. A gyümölcs olajos héjában jelentős mennyiségű többszörösen telített zsírsav található, ami védi a gyümölcsöt a kiszáradástól, és megakadályozza a baktériumok növénybe hatolását. Nem hiába hívják a szilvát "kék gyümölcscsodának", mivel magas ballasztanyaga salaktalanítja a beleket, megszünteti a székrekedést. Megköti a felesleges zsírokat, mielőtt azok a bélből felszívódna, felhalmozódnának a hasfalban, derékon, csípőtájékon, combon - tehát még a fogyni vágyók is nyugodtan ehetik.

Nem véletlen hát, hogy fogyókúrázóknak melegen ajánlják. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó, és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek.

Fáradságűző

Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. Nagyon fontosak az idegrendszer számára, segítik az agy anyagcseréjét, ezáltal segítik elő a megfelelő gondolkodást, tanulást, a memória működését.

Aszalt szilva a csontrikulás ellen

A Florida Állami Egyetem táplálkozástudományi professzora, Bahram H. Arjmandi, aki elismert nemzetközi szakértője az úgynevezett funkcionális élelem (olyan élelmiszerek, amelyek nemcsak táplálnak, de bizonyos betegségeket előnyösen befolyásolnak) kutatásának, több éve folytat kísérleteket az aszalt szilva egyedülálló tulajdonságának tanulmányozására.

Arjmani professzor nagy reményekkel néz tesztelés elébe, mert a 2004-ben végzett állatkísérletei azt mutatták, hogy a nőstény patkányok, amelyeknek petefészkét műtéttel eltávolították, az aszalt szilva táplálék-kiegészítéstől visszanyerték csonttömegük jelentős részét.

A tudomány mai állása szerint az aszalt szilva radikális immunrendszer erősítő, antioxidáns tartalma veri az erdei (vad) gyümölcsöket, enyhe hashajtó, de inkább csak fenntartja a megfelelő bélperisztaltikát, enyhe vizelethajtó, általánosságban rendben tartja az emésztést, segít visszafordítani a már kialakult csontritkulást.

Aszalt szilva a fogszuvasodás és fogínygyulladás ellen

A mexikói Független Egyetem tanára Jose Fausto Rivero bebizonyította, hogy az aszalt szilva erős antibakteriális hatással is bír, ami többek között akadályozza a fogszuvasodásért, fogínygyulladásért felelős baktériumok szaporodását. Hihetetlen, hogy ez az élelmiszerünk mi mindenre jó és mennyi betegséget lehet vele megelőzni vagy gyógyítani.
Összefoglaló

Egy a lényeg: ne vásároljunk műanyag tasakba csomagolt kén/kén-dioxid tartalmú aszalt szilvákat, mivel ezek gyorsaszalva voltak, sok kozülük még hozzáadott cukros mázat is tartalmaz!

Egyetlen aszalt szilva több ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, mint például egy maréknyi áfonya, ami antioxidánsokban szintén gazdag. Vas, kalcium, szelén, A-, B-, és C-vitamin tartalmának köszönhetően óvja a sejteket, védelmet nyújt a daganatos-, a szív- és érrendszeri megbetegedések ellen, és az idegrendszert is erősíti. Változó korba lépő nőknek is ajánlott, mivel segít visszafordítani a menopauza miatt kialakult csontritkulás folyamatát.

Ha figyelembe vesszük, milyen egyéb jótékony hatásai vannak a szilvának és az aszalt szilvának, akkor méltán tekinthetjük az egyik legegészségesebb gyümölcsünknek. A szilva és az aszalt szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.

Az egyik legjobb vértisztító, emellett serkenti az emésztést. Köztudomású, hogy az aszalt szilva a székrekedés ellen az egyik legeredményesebb természetes segítség. A szilvában lévő mangán hatására az emésztést segítő enzimek tökéletesebben végzik munkájukat. Az aszalt szilvát megfőzzük vagy éjszakára beáztatjuk, majd megisszuk a levét, így elősegítjük a rendszeres, szabályos székletet.

Táplálkozáskutatók szerint az aszalt szilva kiváló immunrendszererősítő, ráadásul az áfonyával ellentétben könnyebben beszerezhető. Szakértők szerint az egészség védelme és az immunrendszer erősítése érdekében naponta három aszalt szilvát fogyasszunk. További pozitívumai: hashajtó, vizelethajtó, szabályozza az emésztést, ugyanakkor rostban is rendkívül gazdag. Fogyasztásával egyedül a cukorbetegeknek kell óvatosabban bánni, mivel magas cukortartalommal rendelkezik. 100 g aszalt szilva, 300 kalóriát tartalmaz!
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Avokádó
  2014-08-17 18:38:02, vasárnap
 
  Gyógyhatása

Fogyasztása dietetikus hatású, magas vérnyomás, érelmeszesedés és gyomorbántalmak ellen ajánlják. Savtartalma jelentéktelen, így elősegítheti a lúgosítást.

Az avokádó 7 csodás tulajdonsága

Az avokádónak számtalan pozitív tulajdonsága van, amelyek ráadásul a mi egészségünket vagy szépségünket is támogatják.

1 / 7 Vitaminok

Az avokádóban nagyon sokféle vitamin megtalálható, amelyeknek köszönhetően szervezetünk megerősödhet, hatékonyabban védekezhet az esetleges fertőzések, megbetegedésekkel szemben.

Az avokádó ugyanis kifejezetten nagy mennyiségben tartalmaz A-, B-, C-, E- és D vitamint egyaránt.

2 / 7 Ásványi anyagok

Az avokádó nem csak vitaminokban, de ásványi anyagokban is kimondottan gazdag. Legnagyobb arányban kálciumot és magnéziumot tartalmaz, és ezeknek az anyagoknak a megoszlása kifejezetten ideális a gyümölcsben.

Nem elhanyagolható mennyiségben tartalmaz továbbá foszfort, vasat és nátriumot is.

3 / 7 Evési rendellenességek, súlyproblémák

Az avokádót ajánlják alultápláltság és túlsúly esetén is. A gyümölcsben megtalálható olajok erősítik a szervezetet, normalizálják az étvágyat és nem utolsó sorban segítenek a szervezetnek, hogy a felvett tápanyagok hatékonyan felszívódhassanak, hasznosulhassanak a szervezetünkben


4 / 7 Koleszterin

A rendszeres avokádófogyasztás csökkenti a káros koleszterin szintjét (LDL), de ezzel párhuzamosan nem csökkenti a hasznos (HDL) szintet.

Mivel segít az optimális szint megtartásában, ezáltal megóvja a szervezetet a magas koleszterinszint okozta szív- és érrendszeri problémák kialakulásától.


5 / 7 Bőrápolás

Az avokádó nem csak belsőleg fogyasztva, de külsőleg alkalmazva is csodákra képes. Olajtartalma miatt könnyen felszívódik az arc vagy akár az egész test bőrfelületén, hatóanyagai pedig hasznosulnak a bőr alatti rétegekben.

Kisimítja, táplálja és hidratálja a bőrt. Sokan a fiatal arcbőr megóvásának egyik alapvető eszközének tartják.

6 / 7 Napsugárzás

Nem csak a bőr szépségét őrzi az avokádó, de megbízható eszköz lehet az erős napsütés okozta problémákkal szemben is. Nem véletlen, hogy rengeteg napolaj alapanyagának használják az avokádót, de mi magunk is alkalmazhatjuk ugyanerre házilag.

Véd a káros sugarak ellen és meggátolja, hogy az erős napsütés kiszárítsa az arc érzékeny bőrét.

7 / 7 Érzékeny bőrtípus

Az avokádót sikeresen alkalmazhatjuk akkor is, ha nagyon érzékeny arcbőrünk van. Ilyen esetben különösen fontos, hogy az érzékeny bőrt ápoljuk, védjük és folyamatosan tápláljuk is.

Az avokádó az egyik legbiztosabb megoldás erre: arcunk feszes, szép, bársonyos lesz, és nem utolsó sorban egészséges is. Nem véletlen, hogy az avokádót egyre többen emlegetik a fiatalság gyümölcsének is.


Link

Gyógyító táplálékok : Link
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
A MÉZ 66 JÓTÉKONY HATÁSa
  2013-09-13 20:31:35, péntek
 
 
A csodálatos méz tulajdonságai amellyel jótékonyan hat a szervezetünkre még a tudósokat is elkápráztatja.
Mi most összeszedtünk Neked - a teljesség igénye nélkül - 66-ot:

1) hidratálja a bőrt
2) antibakteriális,
3) fertőtlenítő hatású
4) tisztítja a sebeket
5) gyógyítja a sebeket
6) gátolja, hogy a hegek ne ragadjanak a kötszerre.
7) megöli a vírusokat
8) megöli a baktériumokat (fokhagymával keverve)
9) növeli az energiát
10) csökkenti a fáradságot
11) stimulálja a tudatosság állapotát
12) erősíti az immunrendszert
13) jó ásványianyagok forrása
14) vitaminok forrása
15) antioxidánsokkal teli
16) javítja a látást
17) enyhíti a torokfájást
18) remek köhögőszirup
19) serkenti a vérkeringést és gátolja a kapillárisok károsodását
20) csökkenti a szívbetegségek kialakulásának a lehetőségét
21) szabályozza a bélrendszerműködést
22) gyógyítja a vastagbélgyulladást és az
23) irritabilis bélszindrómát
24) nyugtatja az égési sérüléseket
25) csökkenti a gyulladásokat
26) csillapítja a fájdalmat
27) felgyorsítja a gyógyulási folyamatot
28) csökkenti a szorongást
29) nyugtat
30) segít jobban aludni
31) lúgosítja a testet
32) gátolja a tumor kialakulását
33) helyrehozza a gyomorrontást
34) csökkenti a gyomorégést
35) gyógyítja a gyomorfekélyt
36) kiváló ajakbalzsam
37) frissítően hat mint gyógynövényes arcmosó
38) jó testápoló alapanyag
39) megöli az aknét kialakító baktériumokat
40) gátolja a hegesedést
41) kiüríti a parazitákat a májból
42) kiüríti a parazitákat a vastagbélből
43) helyi alkalmazása gyógyítja a lábfekélyt
44) puhítja a száraz bőrt a könyökön és a lábsarkon
45) hámlasztja, és kisimítja az arcbőrt
46) csökkenti a ráncok mélységét, számát
47) űzi a másnaposságot
48) hajápolóban véd a hajvégek repedezése ellen
49) mézes kondicionálók csillogó hajat biztosítanak
50) lágyítja a vizet a fürdővízbe rakott méz
51) gyorsítja az anyagcserét
52) stimulálja a fogyást
53) enzimjei javítanak az emésztésen
54) reggeli ,,tisztításnak" mixelj össze citromot és mézet egy kis meleg vízben
55) gyógyít néhány gombás fertőzést
56) gyógyítja az atlétalábat (lábgombásodás)
57) véd a kórokozók ellen (Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, MRSA)
58) enyhíti a szénanáthát
59) oltja a szomjúságot
60) enyhíti a hőgutát
61) megállítja a csuklást
62) csökkenti a toxikus anyagok hatását
63) enyhén hashajtó tulajdonságú
64) gyömbérrel és feketeborssal keverve enyhíti az asztma tüneteit
65) fokhagymával keverve jó vérnyomás-szabályzó, és végezetül
66) nagyon finom :-)






A mézet keverje össze törött fahéjjal

Szívbetegség:

A mézet keverje össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kenje a kenyérre. Fogyassza rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.

Artritisz:

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés:

Egy pohár langyos vízbe tegyen két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.

Fogfájás:

Öt kanál mézet keverjen össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyen a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint:

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverjen öszsze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazza, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken. Ha naponta fogyaszt mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.

Megfázás:

Ha gyakran megfázik, három napon keresztül naponta háromszor egyen egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok:

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.

Az immunrendszer erősítése:

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.

Nehéz gyomor:

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.

Nátha:

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.

Pattanás:

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverjen össze. Lefekvés előtt kenje be vele a pattanásokat, majd mossa le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.

Bőrfertőzés:

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát, az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.

Fogyás:

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyon meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyaszt.

Krónikus fáradtság:

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.




 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
KURKUMA FŰSZER és GYÓGYÍTÓSZER
  2013-09-13 19:24:59, péntek
 
 
Latin neve:
Magyar népies neve: indiai sáfrány, kurkunna gyökér,

Az indiai sáfrányként is emlegetett kurkuma a
gyömbérfélék családjához tartozó fűszernövény.
Trópusi és szubtrópusi
vidékeken termesztik, különösen Indiában,
Kínában, Indonéziában. Évelő növény. Közel egy
méter magasra nő, tölcséres virágai sárgák,
levelei nagyok, simák, fényesek - morzsolva
fűszeres illatot árasztanak. A gyökértörzs
egy gömbölyű központi gumóból áll, ebből
hosszúkás mellékgumók ágaznak szét. A
kétféle gumót külön gyűjtik. A növény fiatal
hajtásait és virágát Thaiföldön zöldségként

fogyasztják.

Indiában már évezredek óta ismerik és használják, innen indult világhódító útjára, sokáig a jómód
jelképének tartották, és az egész test megtisztítását várták tőle. Indiából kereskedők által jutott be
Európába, az ókori Görögországba. Sárga gyömbérnek először a görögök nevezték és csak a 18.
század második felében kapta meg mai nevét. Európában a híres svéd botanikus, Linné fedezte fel
1753-ban és nevezte el Curcuma longának. A 18. században már Marco Polo is feljegyezte, hogy a
kurkuma a sárfányra emlékeztető termény, bár ténylegesen nem olyan, mint a sáfrány, de hasonló
célokra megfelel.

Nálunk eddig elsősorban fűszernövényként alkalmazták, főleg azért, mert szép sárga színt ad az
ételeknek.

A kurkuma mint fűszer

A kurkumát az "élet fűszereként" tartják számon. Ragyogó sárga por alakjában kerül forgalomba.
A rövid, viaszos, narancssárga szárat megfőzik, megtisztítják, napon megszárítják, majd finom
aromájú, sárga porrá őrlik, melyet az ázsiai, főleg az indiai konyha alapvető fűszerként használ. Átható
aromája különleges, kesernyés, erős, szinte csípős, hasonlít a gyömbéréhez, ezért is nevezik "sárga
gyömbérnek".

A kurkuma az egyik fő alkotóeleme a híres curry fűszernek és Worcester szósznak. Színének
köszönhetően gyakran használják a jóval drágább sáfrány helyettesítésére, ez azonban helytelen,
mert íz anyaga meg sem közelíti a sáfrányét, mégis érdekes háttér ízt ad a húsoknak, leveseknek, de
pikáns ízt kölcsönöz különféle zöldséges ételeknek, szószoknak, leveseknek, mustárnak. A kurkuma
ragyogó, sárga színt ad az ételeknek. Nem szabad túladagolni, mert rikítóvá és keserűvé teheti az
ételt.

A kurkuma mint gyógyító (fű)szer

A kurkuma azonban nem csupán fűszerként,
festékanyagként
és
dísznövényként
közkedvelt.
Gyógynövényként még sokoldalúbban alkalmazható. A
hagyományos indiai gyógyászatban, a több ezer éves
múltra visszatekintő ájurvédában ősidők óta alkalmazott
gyógyító szer, gyógyító fűszer. De már i. e. 600-ban
Asszíriában is feljegyezték jótékony hatásait. Az
ókor leghíresebb görög orvosa, Dioszkoridész ugyancsak megemlíti.

Hatóanyagai

Van belőlük pár, vizsgálódásunk tárgya azonban két fő hatóanyag, két kurkuminszármazék (demetoxi-
kurkumin és bisdemetoxi-kurkumin). A kurkumin, amely a kurkuma sárga színét adja, olyan

polifenol , amely két egymáshoz kapcsolódó ferulsav-molekulából, kémiai nevén diferuloil-metánból
áll. A kurkumin a kurkumagyökérben előforduló szénvegyület. Képlete C14H14O4. Sárga hasábos
kristályokból áll. 177 C°-on olvad; borszeszben, éterben oldódik.

A kurkumin (sárga festékanyag) erős antioxidáns, terápiás alkalmazása nagyon hasonló számos
bioflavonoidéhoz, hatékony gyulladáscsökkentő, antikarcinogén (daganatellenes), antibakteriális,
antivirális (vírusölő), antimikrobás, immunstimuláló vegyület.

Növeli a májban és egyéb szövetekben a glutationszintet. A glutationt, vagy rövidebben GsH-t, melyet
a tudósok gyakran csak a test természetes gyógyító anyagaként tisztelnek, gyakran csupán egy
aminosavnak tekintik, de ez igazából csak egy kifejezés, mely arra szolgál, hogy leírják azt a tripeptid
formációt, mely természetes körülmények között a májban alakul ki három különböző aminosavból
a glutaminsavból, a ciszteinből és a glicinből. A glutation testünk egyik legerősebb antioxidánsaként
ismert képes kisöpörni a szabadgyököket testünkből, és küzd azok károsító hatásai ellen. Valószínűleg
ezért alakult ki a tudósok körében az a nézet, mely szerint a test legerősebb gyógyító anyagaként
tekintenek rá. Hatóanyagai erősítik az epehólyagot, hatásos az epekő megelőzésében és kezelésében,
ugyanis a kurkumin növeli az epe oldhatóságát s ez gátolja az epekő kialakulását, és ez segíti a
már meglevő kövek kiürülését. A kurkumin csökkenti a bélben lévő toxinok szintjét. A kurkumin
kemoprotektív (vegyi anyagokkal szembeni védő) hatású, különösen azoknál, akiknek testnedveiben
(nyálában) nincs szabadon keringő A-, illetve B-vércsoportra jellemző antigén (ezek az úgynevezett
non-szekrétor egyének). A kurkumin ugyanakkor a bélrendszerben történő poliamin-szintézis
hatékony inhibitora (blokkolója) is. Lényeges kiemelni, hogy a kurkumin minden vércsoport számára
hasznos és jótékony hatóanyag. A kurkumin gátolja a fájdalommal kapcsolatos, prosztaglandinoknak
nevezett anyagok szintézisét a szervezetben. Kiváló diuretikum (vízhajtó) , ezért támogatja a vesék
munkáját is. Csökkenti a vér LDL koleszterin és a trigylcerid szintjét is. A kurkuma hatóanyagai
serkentik a zsíranyagcserét (a súlycsökkenést is). Nagy mennyiségben fokozza a szervezet kortizol
termelését, mely hatékonyan csökkenti a szervezetben zajló gyulladásos folymatokat, mivel gátolja az
úgynevezett leukotrién képződést (ez az anyag gyulladáskeltő hatású). A kurkumin emellett számos
más hatásmechanizmus tekintetében is nagyon hasonló a flavonoidokhoz, mind antioxidáns hatását,
mind a gyógyszereket metabolizáló enzimek, például a glutation-S-transzferázok stimulációját tekintve.

Kurkuma a népgyógyászatban

Az indiai népgyógyászatban emésztésserkentőként, lázak, fertőzések, izületi panaszok és májbetegségekellen használták. Zsíros
ételek utáni teltségérzésnél jó szolgálatot tesz,
redukálja a gyomorsavtermelést jótékony hatású a
felfúvódás és a bélgörcsök esetén, elősegíti a
méreganyagok elégetését és kiürítését a belekből.
A kínai gyógyászatban szintén alkalmazták a vérkeringés
javítására - gátolja a vérrögök kialakulását,
ezáltal csökkenti a trombózisveszélyt; vérzések csillapítására, valamint menstruációs panaszok
kezelésére.

Indiában a nők kurkumás vizet használnak arcmosásra, aranyló, fénylő színt kölcsönöz a bőrnek,
ezenkívül kiutűnően tisztítja a pórusokat, szabályozza a faggyúmirigyek működését, fokozza a
vérkeringést, támogatja a kollagéntermelődését kívülről és belülről egyaránt. Fájdalomcsillapításra
forró tejben feloldják és úgy isszák. Kígyómarásnál, pókcsípéseknél kurkumás italt fogyasztanak.
Három evőkanál durvára vágott kurkumagyökeret fél csésze vízzel pépesítenek és ezt megisszák.
Mivel a kurkuma kitűnő antiszeptikus hatással bír, ezt az italt csípésekre külsőleg is alkalmazzák.
Egy kevés liszt hozzáadásával sűrű pépet készítenek és ezzel kezelik az érintett bőrfelületet. Az így
készített pépet nem csak csípésekre, marásokra alkalmazzák, hanem szinte minden bőrsérülésre,
égési sebekre, vágott sebekre, horzsolásokra, véraláfutásokra, kötőhártyagyulladásra. Hidegen sajtolt
olajokkal pépesítve is használják a fent leírt esetekben. Légzési nehézségeknél a kurkuma főzetével
inhalálni is szoktak. Mézben vagy ghí-ben (tisztított vaj) feloldva 1:1 arányban napnta 4-6 alkalommal
fogyasztva
hasonló hatásokkal rendelkezik, mint a máriatövismag. 2,5 deci natúr joghurtban egy evőkanál
kurkuma reggel éhgyomorra elfogyasztva hatékonyan gyógyítja a hepatitiszt is.

Kurkuma - megoldás az Alzheimer gyógyítására?

Indiában az idősebb emberek között szinte ismeretlen az Alzheimer-kór (100000 lakosra jut 3,24
megbetegedés) emiatt kezdték el vizsgálni a kutatók a körülményeket illetve az étrendet, ahol a curry
minden étkezésnél megtalálható az asztalon. Nemrég fejeződött be a kurkumin, mint az Alzheimer-
kór lehetséges gyógyszerének klinikai kutatása. Bebizonyosodott, hogy a kurkuminnak erős ant-
amyloid
felhalmozódását, ami más egyéb tényezőkkel egyetemben okozza az Alzheimer betegség jellemző
patológiai elváltozásait.

Az többek közt a psychiátriában is, mint antidementívum az Alzheimer kór kezelésében, gyógyításában.

A kurkuma csodaszép sárgás színével és sokszínű gyógyító hatásával, ami kutatásokkal igazolt,
igazán
festékanyagként hasznosítsuk.




 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Sárgarépa -GYÓGYÍTÓ HATÁSAI
  2013-09-13 19:15:53, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Együnk CÉKLÁ
  2013-09-13 18:51:27, péntek
 
 




Kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy napi csupán fél liter cékla lé elfogyasztása jelentősen csökkentheti a magas vérnyomást. Az American Heart Association folyóiratban megjelent tanulmány szerint ez komoly hatással lehet a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatára. A kutatás azt mutatta, hogy a cékla levében található tápanyagok - a zöld, leveles zöldségekéhez hasonlóan - vérnyomáscsökkentő hatással bírnak. Korábban a zöldségekben gazdag étrend pozitív hatásait azok magas antioxidáns és vitamintartalmának tulajdonították.

A kutatócsoport azt tapasztalta, hogy egészséges alanyok esetében mindössze egy órával a cékla lé elfogyasztása után szignifikánsan csökkent a vérnyomás, majd 3-4 óra elteltével tetőzött a hatás. Bizonyos mértékű csökkenés egészen napon át megfigyelhető volt.

A kutatók szerint a vérnyomáscsökkenés a cékla levében található nitrátoknak köszönhető, melyek a nyelv baktériumai által nitritté alakulnak a nyálban. A nitrit a gyomor savas környezetében nitrogén-oxid lesz vagy újra nitritként lép be a keringésbe (a nitrogén monoxid a leghatékonyabb természetes értágító anyag, amit csak ismerünk).

A felnőtt lakosság több mint 25 százaléka magas vérnyomás betegségben szenved és a becslések szerint ez az arány 2025-re eléri a 29 százalékot (hazánkban 2,5 millió honfitársunknak magas a vérnyomása!). Ezen túlmenően a magas vérnyomás okolható a szívkoszorúér-betegségek kialakulásának a feléért és az agyvérzés körülbelül 75 százalékáért.

A kutatók véleménye szerint a zöldségekben gazdag étrend szívvédő hatását a nitrátoknak köszönheti, így a szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésének természetes és olcsó módját kínálja. A cékla lé vagy más nitrátokban gazdag zöldségek rendszeres fogyasztása egyszerű módja lehet az szív- és érrendszer egészségének megőrzésére, valamint a magas vérnyomás ellni harcban is segítséget nyújthat.

A céklát elsősorban gyógynövényként használták, csak a modern időkben vált élelmiszerré. Gazdag B-vitaminban, ami a vérszegénység megelőzésének egyik alappillére, valamint anti-tumor hatással is rendelkezik és védi a sejtek DNS-ét a káros mutációktól.

A céklának más egészségügyi hatása is ismert. Bőségesen tartalmaz vízben oldódó és oldhatatlan rostokat, amiknek fontos szerepük van a bélrendszer problémamentes működésében, továbbá a vércukor- és koleszterin szint optimális fenntartásában. A cékla emellett igen gazdag káliumban, ami a szívműködést és vérnyomást szabályozza.

Sejtjeink legfőbb kationja a kálium. Sok beteg szed ,,vízhajtó" gyógyszereket, melyek többségéhez a káliumot külön pótolni kell tabletta formájában. Ez sokaknak okoz gyomorpanaszokat. A kálium pótlás természetes módja a cékla lé ivása rendszeresen. Nem biztos, hogy mellette a kálium tabletta elhagyható, de a dózisa biztosan csökkenthető.
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Miért nevezik a szőlőt a gyümölcsök királyának ?
  2013-04-07 13:54:18, vasárnap
 
 
1. A húsa, a héja, a magja mind telis-teli vannak értékes tápanyagokkal, és még a levelét is használhatod különböző ételek elkészítéséhez (pl. töltött szőlőlevél).
2. Rostanyagai elősegítik az emésztést, ezért étkezés előtt fél órával érdemes 1-2 fürtöt elfogyasztanod.
3. Magas E-vitamin tartalma késlelteti a sejtek öregedését.
4. Magas cukortartalma azonnali energiát ad, így fáradékonyság ellen is kiváló étel.
5. Nagy a vértisztító és az idegeket erősítő hatása, remek izomregeneráló.
6. Gyümölcscukrai jól hatnak az izommunkára, különösen a szívizomra.
7. Vízhajtóként és izzasztóként is hat, így segítve a vese munkáját és a méregtelenítést.
8. Kúraszerűen alkalmazva különösen hatásos vérszegénységre, idegi problémákra, fizikai gyengeségre, székrekedésre, aranyérre és gyulladásos megbetegedésekre.
9. Segíti a máj méregtelenítését és az epeelválasztást.
10. A gyümölcs héjában lévő vegyületek a vírusokat, mint például a herpeszvírus hatékonyan semmisítik meg.
11. Magas kálium tartalma helyreállítja a szervezet sav-bázis egyensúlyát.
12. Aszalt formában édesítésre alkalmas.
13. A szőlőmag olaja is igen értékes: erősíti az érfalakat és megelőzi az érelmeszesedést, javítja a látást, csökkenti a vér koleszterinszintjét és különböző szívpanaszok esetén is hatásos.
14. A szőlőmag őrleménye kiváló bőr tisztító és hámlasztó.
15. Gyümölcssava oldja a felső, elhalt szarupikkelyeket, ezzel segítve a sejtregenerálódást.
16. Készíthetsz belőle arcpakolást: egy fürt szőlőt szemezzünk le, majd törjük össze villával. Az így kapott gyümölcshúsos pépet vidd fel az arcodra. Hagyd rajta 15-20 percig, majd mosd le.
17. Készíthetsz belőle arcradírt: törj össze pár szem szőlőt, adj hozzá egy evőkanál zabkorpát. Dörzsöld át vele a nedves arcodat, majd bő vízzel mosd le, és gyönyörködj a felfrissült bőrödben.


...




Amiért érdemes mindennap banánt enni
2014-06-23 13:34:21, hétfő


A banán magas rost tartalma és benne a három természetes cukor -- glükóz, fruktóz és szacharóz -- szinte mágikus erőt kölcsönöznek az emberi testnek.

A banán harcol a depresszió ellen, okosít, másnaposságot gyógyít, enyhíti a reggeli rosszulléteket és másnaposságot, véd a vese rák, a cukorbetegség, a csontritkulás és a vakság ellen. Meg tudja gyógyítani a szúnyogcsípés viszketését és kifényezi cipőjét. Ha még úgy véli, hogy a banánt hagyjuk a majmoknak, gondolja át újra.

A banán segít leküzdeni a depressziót magas triptofán tartalma miatt, amely szerotoninná alakul -- ami az agyban egy boldog hangulat ingerületátvivő.
Egyen meg 2 banánt egy megerőltető edzés előtt, hogy extra energiát nyerjen és stabilizálja vércukorszintjét.

Egy banán az edzések során fellépő izomgörcsök és az éjszakai lábikragörcs ellen is védelmet nyújt.
A vizelettel való kalcium veszteség ellensúlyozására is jó, valamint erős csontokat épít.
Javítson hangulatán, és csökkentse a menstruációt megelőző és alatti fájdalmakat, görcsöket. Kiváló stresszoldó is egyben.

A banán jó duzzanat csökkentésére, véd a II-es típusú cukorbetegség ellen, támogatja a fogyást, erősíti az idegrendszert, és segíti a fehérvérsejtek termelődését, köszönhetően magas B-6 vitamin tartalmának.

Javítson vérképén és enyhítse a vérszegénység tüneteit, a banánban lévő vas által.
Magas kálium tartalma miatt csökkenti a vérnyomást. Véd a szívroham és a stroke ellen.

A BANÁNEVÉS SEGÍTI AZ EMÉSZTÉST

Gazdag pektinben, a banán segíti az emésztést. E mellett finoman kelátképző is, eltávolitja a méreganyagokat és nehézfémeket a szervezetből.

A banán prebiotikumként is szolgál, serkenti a barátságos bélbaktériumok növekedését a bélben. Emésztőenzimeket is termelnek, hogy segítsék a tápanyagok felszívódását.

Székrekedése van? A banán magas rosttartalma segít normalizálni a bél perisztaltikáját.
Hasmenése van? A banán megnyugtató hatással van az emésztőrendszerre és segít visszaállítani az elveszett elektrolitok egyensúlyát hasmenés, hányás után.

A banán természetes savlekötő, megszünteti a savas refluxot és gyomorégést.
A banán az egyetlen olyan gyümölcs amely nyersen is fogyasztható anélkül, hogy a gyomorfekélyt súlyosbítaná mert filmes bevonattal látja el a gyomrot maró savak ellen.

A BANÁN NYÚJTOTTA TERMÉSZETES GYÓGYMÓDOK

A banánevés segít megelőzni a veserákot, védi a szemet makula degeneráció ellen, és erősiti a csontokat a kalcium felszívódásának növelésével.
A banán segít a tanulásban azáltal, hogy éberebbé teszi a tanulókat. Vizsgák előtt mindenképp fogyasszon el egy banánt, hogy a magas káliumszintet kihasználva növelje koncentrációkészségét.
A banán magas antioxidáns tartalmú, semlegesiti a szabad gyököket és védelmet nyújt a krónikus betegségek ellen.

Egy banán étkezések között segít stabilizálni a vércukorszintet és csökkenti a reggeli rosszulléteket.

Kenje be a pók harapást, szúnyogcsípést vagy csalánkiütést a banánhéj belsejével, hogy enyhítse a viszketést és irritációt.
Stabilizálja a vércukorszintet olyannyira, hogy ha étkezések között banánt eszik, mást nem is fog kívánni.

Egy banán a testhőmérsékletet is csökkentheti, és lejjebb viszi a lázat, vagy segit egy forró napon.
A természetes hangulat-fokozó triptofán segít enyhíteni a szezonális affektív zavarokat (SAD).
A dohányzásról való leszokást választaná? A banán nagy mennyiségű B-vitamint, valamint káliumot és magnéziumot tartalmaz, csökkentve az elvonási tüneteket.
Szemölcsöt is eltávolíthat úgy, hogy egy darab banánhéj belsejét a szemölcsre teszi és ragtapasszal leragasztja.

Dörzsölje a banánhéj belsejét bőr kézitáskájára, vagy cipőjére és száraz ruhával gyorsan fényesitse ki azokat, ragyogni fognak.
Ja, és persze ne felejtsük el, hogy a banánból isteni finom turmixokat is lehet késziteni. Most már tudom, miért annyira boldogok a majmok...

Forrás: naturahirek.com
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Citrom
  2012-12-15 06:18:15, szombat
 
 
Legutóbb egy japán munkacsoport számolt be arról, hogy ha valaki hosszú repülő úton vesz részt, és öt óránként megissza egy fél citrom levét vízzel vagy bármilyen gyümölcslével hígítva, akkor az utazás egyik rettegett szövődményét, a súlyos, sokszor halálos tüdőembóliát ezzel kivédheti.


A gyümölcs nagy mennyiségű citromsavat tartalmaz, ami természetes savként kettős hatást fejt ki a szervezetben, s mintegy szabályozó faktorként működik - a feleslegesen bekerült ásványi anyagokat; sókat; bomlástermékeket oldja. Felold mindent, amit a szervezetből el kell távolítani.
Ugyanakkor kivételes újjáépítő (regeneráló) tulajdonságánál fogva a hiányzó szerves sókat pótolja, segít azokat a szervezethez kötni. Mindenkinek ajánlott a fogyasztása, kicsiny gyermektől az aggkorúig.

Fogyasztása:
Reggel éhgyomorra, fél órával a déli és esti étkezés előtt ajánlott. Öntsünk egy kevés forrás-vizet pohárba, és sajtoljuk bele a citrom levét (bolti tartósított levek erre nem alkalmasak). Lassan; ízlelgetve, apró kortyonként, nyállal alaposan elkeverve igyuk meg. Ha tényleges méregtelenítést végzünk, akkor annyit együnk belőle, amennyit csak lehet, de víz és cukor hozzáadása nélkül. 6-9 citromot is meg lehet így enni naponta, fokozatosan növelve a mennyiséget.

A citrom több okból is kamrád állandó lakója kellene, hogy legyen, hiszen
azon kívül, hogy sok benne a C-vitamin,remekül tisztítja az elsavasodott, mérgekkel
teli szervezetet (lúgosít!), a májat, serkenti az emésztést.

De mire is jó még a citrom?

- Immunrendszer erősítő, fertőzésgátló
- bőrtisztító, mivel a vért is tisztítja
- segít, ha fogyni szeretnél
- segít gyorsabban enyhíteni a megfázás, influenza tüneteit


A CITROM

Az alábbi cikk Dr Dezsényi Emese doktornőtől jött, aki mentő-és
katasztrófavédelmi orvos.

A CITROM 10.000-szer erősebb mint a KEMOTERÁPIA Elnézést kérek, hogy
eddig nem fordítottam le, most veszem a fáradságot, hogy ingyen és
bérmentve lefordítsam mindazoknak, akik nem tudnak angolul.

Figyelem: ami zárójelbe van téve ( ), az mind az én magyarázatom.
Az a jó hogy a citromot (nem a tablettát) lehet pl; enni, és
készíthetünk citromfürdőt,
különösen a test befolyásolt területein (ott ahol rákos).
(A citrom minden fajtája rendkívül hasznos a rákbetegségek
kezelésében,ill. megelőzésében.)
Vágj fel citromot és add oda a gyerekeknek, hogy szopogassák, vagy
tegyél a pohár vizedbe egy pár szeletet, ezzel is megelőzheted a
rákot.
Ha valakit ismersz, aki ezt még nem tudja, kérlek, hogy küldd el
nekik, mert óriási szívességet teszel nekik azzal, hogy tudatod velük
ezt.
A Citrom "Citrus", ez egy csodálatos termék ami MEGÖLI A
RÁKSEJTEKET,10.000-szer ERŐSEBB MINT A KEMOTERÁPIA.
Miért nem tudjuk mi ezt ???
Azért, mert vannak laboratóriumok, amelyek érdekeltek egy szintetikus
verzió elkészítésében, ami HATALMAS PROFITOT hoz nekik.
Te most úgy segíthetsz a szükségben levő barátaidon, hogy ezt a
tudomásukra hozod, hogy a "valódi citromlé" (ami nem laboratóriumban
készült) előnyös a betegségek megelőzésében.
Az íze kellemes és NEM hozza létre azokat a rettentő kemoterápiai
effektusokat (mellékhatások).
Ha van lehetőséged, hogy egy citromfát ültess a kertedben vagy a
teraszodon balkonodon, akkor még ma tedd meg.
Hány ember hal meg azért mert ez egy féltve őrzött titok, több, mint gondolnánk.
A multimilliomosok és a nagy cégek nem akarják nyilvánosságra hozni,
mert akkor óriási haszontól esnének el. Amint tudjátok, a citrom fának
nem kell sok hely és tudjuk, hogy sok fajta létezik belőle.

A citromot eheted különbözőképpen: megeheted a pépet, a kipréselt lét,
készíthetsz hűsítő italokat belőle, sörbet (angolul sorbet),
tésztákat, süteményeket.

A citrom sok kiváló tulajdonsággal rendelkezik, de a legérdekesebb az,
amit a cisztákkal és a daganatokkal csinál.
Ez a növény egy bizonyított gyógyszer az ÖSSZES RÁKTÍPUS ELLEN !!!
Egyesek azt mondják, hogy a citrom nagyon hasznos különböző rákokra.
Anti-mikrobiotikus spektrum (választék) a BAKTÉRIUM, INFEKCIÓ és
GOMBÁS MEGBETEGEDÉSEKRE, az ÉLŐSKÖDŐ PARAZITÁK ÉS FÉRGEK ELLEN, A
VÉRNYOMÁST SZABÁLYOZZA AMI TÚL MAGAS, és ANTIDEPRESSZÁNS is
(DEPRESSZIÓ, CSÜGGEDÉS ELLEN).
JÓ HATÁSÚ A STRESSZ ELLEN, és az IDEGI ZAVAROK ELLEN !!!
Ennek az információnak a forrása elbűvölő.
A világ legnagyobb gyártójától jön, amely azt mondja, hogy több mint
20 laboratórium tesztelte már 1970 óta, és ezeknek a kísérleteknek az
eredményei bebizonyították azt, hogy:
MEGSEMMISÍTI A ROSSZINDULATÚ SEJTEKET.
12 típusú ráknál, beleértve a: VÉGBÉL-, MELL-, PROSZTATA-, TÜDŐ-,és a
HASNYÁLMIRIGY-rákot.

Ennek a fának (citromfa) az összetétele valóban azt mutatja, hogy
10.000-szer jobb mint az ADRIAMYCIN, gyógyszer amit világszerte
használnak a kemoterápiában, ami lelassítja a rákos sejtek
növekedését.
És ami a legérdekesebb, hogy ez a CITROM alapú terápia nem csak hogy
megöli a rosszindulatú ráksejteket, de NEM BEFOLYÁSOLJA AZ EGÉSZSÉGES
SEJTEKET."

Fordította angolból:
Ifj. Balla Ferenc
 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
Ezért fogyassz szezámmagot !
  2012-09-25 06:09:46, kedd
 
 
A szezámmag számos jó tulajdonsággal bír - nézzük, mik ezek!

A halhatatlanság magja

Egyes tudósok úgy vélik, hogy ez a nagyszerű fűszer a Szunda-szigetekről, míg mások szerint Indiából származik, annyi viszont bizonyos, hogy a hindu mitológia szerint a Yama istenség által megáldott mag Keleten a halhatatlanság jelképe lett. Nem is csoda, hiszen a szezámmagot a magok királyának is tartják, mivel benne található meg legmagasabb számban több életfontosságú ásványi anyag.

Az étrendünkben betöltendő lényeges szerepét az is fokozza, hogy súlyarányosan hétszer több kalcium rejlik benne, mint a tehéntejben, ez pedig azért jelentős szempont, mert a kalcium hozzájárul a vastagbélrák, a csontritkulás, a migrén, de még a menstruációkor jelentkező fájdalmak megelőzéséhez is. Emellett bővelkedik E-, B1-, B2-, D-vitaminban, foszforsavban, lecitinben, és telítetlen zsírsavakban, melyek mind-mind áldásos hatást gyakorolnak a szervezetünkre.

Aprócska mag a kicsattanó egészségért

Mindez csupán a kezdet, hiszen a szezámmag az előbbieken túl számtalan jó tulajdonsággal rendelkezik. Kiváló forrása a mangánnak és a réznek, valamint a magnéziumnak, a cinknek és a rostoknak is. A benne lévő réz miatt enyhítheti az ízületi gyulladásokat, míg a magnézium az érrendszer és a légzőszervek egészségért felelős. Ezeken a jelentős tápanyagokon kívül a szezámmag két egyedülálló anyagot is magában foglal: a szezamint és szezamolint. Mindkettő egy különleges rosttípusnak minősül, amelyeket összefoglalóan lignánoknak neveznek. Ezekről kimutatták, hogy az emberek esetében koleszterincsökkentő hatása van és a vérnyomást is kiegyensúlyozza. A szezaminról azt is megállapították, hogy megvédi a májat az oxidatív károsodástól.

Szezám tárulj, avagy nyiss a jó közérzet felé!

A szezámmagnak számos pozitív élettani hatást köszönhetünk, így például erősebbé teszi az idegszöveteket és a szívizmot, és nem csak a fáradtság, de az álmatlanság is legyőzhető általa. A máj és az epehólyag betegségei kiválóan kúrálhatók a szezámmaggal, a kisebb epekövektől könnyebben megszabadulhatunk a kis mag rendszeres fogyasztásával.

A szezámolajjal akadályozható meg legeredményesebben a melanoma növekedése, mindemellett az emésztésre is jótékonyan hat, hiszen kiváló béltakarító és salaktalanító. Nem elhanyagolandó az a tulajdonsága sem, hogy fiatalító, sejtmegújító hatással van felvértezve, és az anyagcserét is szuperül felpörgeti. Magas kalciumtartalmának tulajdonítható, hogy a csontokat erősebbé varázsolja, valamint a fogak és a haj szépségéről is gondoskodik.

Így fogyaszd a szezámmagot!

A napi ajánlott mennyiség egy evőkanálnyi, ezt elmajszolhatod a reggeli során is, fantasztikus kiegészítője lehet például a gabonapelyheknek, de a salátákhoz, joghurtokhoz is nagyon jól passzol. Belekeverheted akár a panírba is, de a kész főételeket is meghintheted vele. Azonban ha esetleg allergiás lennél a dióra, akkor csak csekély mennyiséget csemegézz belőle! Kedvcsinálónak, íme, néhány egészséges és ínycsiklandozó recept:

Natúr szezámkrém

Hozzávalók: egy csomag szezámmag, só, víz

Elkészítés: Pirítsd világosra szárazon a szezámmagot (de arra figyelj, hogy nehogy megégjen, mert akkor keserű lesz), ezután kávédaráló segítségével őröld meg. Ízesítésként jöhet egy kevés só, majd önts hozzá vizet, és keverd krémes, kenhető sűrűségűre. Kenheted kenyérre, egy kis méz vagy lekvár társaságában nagyszerű uzsonna lesz belőle.

Szezámkrém édesen (Halvakrém)

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, tetszőleges mennyiségű méz

Elkészítés: Az őrölt szezámmagot ízlés szerinti mennyiségű mézzel keverjük össze.

Pikáns szezámkrém (Tahini, arab étel)

Hozzávalók: 20 dkg szezámmag, 1 dl víz, 1 gerezd áttört fokhagyma, 2 evőkanál olaj, tengeri só, 1/2 citrom leve

Elkészítés: A szezámmagot őröljük meg kávédarálóval. Adjuk hozzá a vizet, a fokhagymát, a citrom levét, és jól dolgozzuk össze. Majd keverjük hozzá a sót és az olajt. A vizet apránként adagold hozzá, amíg krémszerű nem lesz a végeredmény.

Forrás: Wellness Cafe




 
 
0 komment , kategória:  **** Gyógyító ételek**  
     1/7 oldal   Bejegyzések száma: 67 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 26968 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 363
  • e Hét: 1806
  • e Hónap: 7334
  • e Év: 55246
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.