Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 641 
Orvosbér emelés, hálapénz kivezetése
  2020-10-06 14:43:00, kedd
 
  A műsor vendégei:
Dr. Lénárd Rita alelnök, Magyar Orvosi Kamara
Dr. Hegedűs Zsolt elnök, Etikai Kollégium
Bencsik Gábor újságíró

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orbán Viktor: újabb tiltó intézkedések jönnek
  2020-09-01 13:14:56, kedd
 
  A legnagyobb veszély továbbra is a koronavírus-fertőzés behurcolása, ezért szükség lesz újabb tiltó intézkedésekre - mondta Orbán Viktor kormányfő a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
A miniszterelnök elmondta: a magyar állapotokhoz képest a legtöbb országban romlik a koronavírus-helyzet, ezért az a korábbi állítása, hogy Magyarország számára a legnagyobb veszélyt a fertőzés behurcolása jelenti, "nemcsak, hogy érvényes, de érvényesebb, mint korábban volt".
A kormányfő beszélt arról is, hogy Magyarországon tavasszal emberek tízezreinek az életét sikerült megmenteni a bevezetett intézkedésekkel, vagyis "van egy tudásunk" arról, hogyan kell védekezni a fertőzés ellen; elsősorban ezekre a tapasztalatokra kell építeni majd ősszel.
Szólt arról is, hogy a fertőzések száma nem lényegtelen, de a legfontosabb, hogy az emberek ne haljanak bele a vírusba. A betegségből meg lehet gyógyulni. Biztos nem kellemes, megkínozza az embert a koronavírus-fertőzés, de nagyon sokan felépülnek - fogalmazott. Felhívta a figyelmet arra, hogy a vírussal szemben a legkiszolgáltatottabbak az idősek, ezért minden figyelmet az ő védelmükre kell fordítani.
Hangsúlyozta: fel kell lépni a vírus behurcolása ellen. Felidézte: nyáron bevezették az egyes országok fertőzés szerinti osztályozását, de szeptember 1-jétől nem lehet fenntartani ezt a rendszert és szigorítások jönnek.
"Nem mondom, hogy satu, de ahhoz közeli állapot fog beállni"
Amit tavasszal megvettek, ősszel fogják hasznáni
A kormányfő hangsúlyozta: nem szólhat bele a magyar emberek személyes életvezetésébe, szokásaiba, nyaralási terveikbe, de kellő óvatossággal és tisztelettel arra kér mindenkit, hogy "déli irányba szeptember utánra ne foglaljon, szervezzen, ne képzeljen el magának nyaralásokat, mert az bele fog ütközni a határvédelmi intézkedésekbe".
A kérdésre, hogy az egészségügy felkészült-e arra, ha nőni fog a koronavírus-fertőzöttek száma, a kormányfő elmondta: március közepén komoly, a védekezéshez szükséges eszközparkot alakítottak ki, amit majd ősszel tudnak használni.
Mindenki aludjon nyugodtan, minden eszköz rendelkezésre áll - fogalmazott.
Hozzátette: Palkovics László innovációs és technológiai miniszter Kásler Miklóssal, az emberi erőforrások miniszterével "megalkotta a koncepciót, hogyan lehet saját termelési kapacitásokat, ipari képességeket kiépíteni, hogy ne kelljen legközelebb beszereznünk, hanem minél több dolgot saját magunk tudjunk gyártani".
Megjegyezte: lélegeztetőgép-gyártásban Magyarország a világ élvonalába tartozik, és eljön majd az idő, amikor minden lélegeztetőgépet itthon gyártanak.
"Magyarországnak jó oka van arra, hogy sokkal kiegyensúlyozottabb lelkiállapotban várjuk a vírus második hullámát, mint tettük márciusban" - jelentette ki a kormányfő.
Orbán Viktor szólt arról, hogy minden segítséget megkapott a fertőzés első szakaszában a hazai szakemberektől.
"Az ország és a nemzetszolgálat kultúrája ebben a világban, az egészségüggyel foglalkozó tudományos és orvosi világban rendkívül erős. Ez szerintem a sikeres védekezés egyik előfeltétele" - mondta. Hozzátette: tavasszal úgy látták, amíg nincs vakcina, addig ez a bizonytalan helyzet nem fog változni.
Ma már a világ közelebb van a vakcina felfedezéséhez, jó remény van arra, hogy valamilyen védelmet nyújtó vakcina tömegesen is elérhető lesz, ezért Magyarország "minden irányban kinyújtotta a csápjait, ahogy tette azt tavasszal" - közölte a miniszterelnök.

Digitális oktatás: a diákok tizede eltűnt a rendszerből
A kormányfő a műsorban kiemelte: bár a vártnál sikeresebbnek látta az átállást a digitális oktatásra tavasszal, de nem szabad azt hinni, hogy annak nincsenek árnyoldalai.
A miniszterelnök szerint tíz százalék felett van azoknak a diákoknak az aránya, akik "egyszerűen eltűntek a rendszerből", nem kapcsolódtak be, nem vettek részt vagy csak időnként vettek részt a digitális oktatásban.
"Most, amikor szeptemberben újraindul az iskola, valószínűleg nagyobb lesz a tudásbeli különbség egy-egy osztályon belül, mint a járvány kitörése előtt volt" - jelentette ki. Megjegyezte: a pedagógusok számára komoly szakmai kihívás lesz ismét egységes osztálymunkát kialakítani, de hiszi, hogy meg tudnak vele birkózni. "Ne tekintsünk úgy a digitális oktatásra, mint a bohóctréfára, hogy van másik: ha nem működik a rendes, elővesszük a másikat és ugyanolyan jó, mint az előző volt" - fogalmazott.
A kormányfő szerint itt és most a nevelési, pedagógiai célokat leginkább a személyes találkozáson alapuló oktatási rendszer tudja szolgálni, a digitális oktatás "csak tartalék". Hozzátette: ezért mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy elkerüljék a szokásos rendtől eltérő módon folyó oktatást, és megvédjék a hagyományos, iskolai jelenléten alapuló tanítást.
Szeptember közepén jön a gazdaság növekedését támogató új terv
A miniszterelnök elmondta: csütörtök délután gazdaságpolitikai megbeszélést tarott az összes érintett miniszterrel és szakértővel, ahol megrendelést adott le a teljes magyar gazdaságpolitikai szakértői gárdának.
Azt kérte, hogy az összes, az elmúlt hetekben miniszteriális és szakmai műhelyben készült javaslatot "fésüljék egybe, és szeptember közepére legyen logikus, sok-sok tucatnyi intézkedést is tartalmazó növekedési tervünk".
Hozzátette: számításai szerint szeptember közepére "minden szükséges politikai és kormányzati döntéshozatali fórumon átmegy" az a két évre szóló terv, amely szerint a 2020-as év negyedik negyedévét, 2021-et és 2022-t irányítja majd a kormány.

A teljes interjút itt hallgathatja meg. Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Eddig miért vártak az ítélet hozatallal?
  2020-07-23 13:23:06, csütörtök
 
  Egy hamburgi bíróság kétévi felfüggesztett börtönre ítélt csütörtökön egy 93 éves férfit, egy náci koncentrációs tábor egykori őrét, aki az ítélet szerint bűnrészes volt 5230 ember meggyilkolásában.

Eddig miért vártak az ítélet hozatallal?. Most a *93 éves korában lévő embert akarják börtönbe zárni?

A német jog előírásai miatt csak Bruno D.-ként azonosított férfi kilenc hónapon át volt őr a második világháború idején megszállt Lengyelország területén található stutthofi koncentrációs táborban, Gdansk közelében. A bíróság bűnösnek találta őt abban, hogy bűnrészes volt az 1944 augusztusa és 1945 áprilisa között elkövetett gyilkosságokban.
A férfi elismerte, hogy a táborban volt az említett időben, de úgy érvelt, hogy jelenléte nem volt bűncselekmény. Akkor 17-18 éves volt, így szerinte a fiatalkorúakra vonatkozó ítélkezési irányelvek érvényesek rá.
A német média szerint Bruno D. a héten, a bírósághoz intézett utolsó tanúvallomásában ugyan megbocsátást kért azokért a szenvedésekért, amelyeket az áldozatok átéltek, de nem vállalt felelősséget a történtekért.
Azt mondta, bocsánatot kér mindenkitől, beleértve a hozzátartozókat is, akik ,,keresztülmentek az őrültségnek ezen a poklán" - számolt be az NDR műsor szolgáltató és számos más hírközlő.
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Újabb rémhír 2020.06.18
  2020-06-18 10:25:05, csütörtök
 
  Kivonul a Tesco Lengyelországból, Magyarországon mi várható?
...... ...........


Kivonul Lengyelországból a Tesco, a kiskereskedelmi lánc több mint 300 üzletét értékesíti. Az elmúlt években rendszeresen felmerült a pletyka, hogy Magyarországot is elhagyja a vállalat, erről azonban nincs szó, a Tesco elkötelezett Magyarország iránt, az itteni operáció jól teljesít, és további fejlesztések várhatók, mondta el a Portfolio-nak Matt Simister, a vállalat közép-európai vezérigazgatója.

Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Rém hír: befagyasztják a nyugdíjat?
  2020-06-18 09:56:10, csütörtök
 
  A magyar nyugdíjrendszer csak a 45. helyen áll az Allianz listáján, amely a világ 70 nyugdíjrendszerét hasonlította össze. Svédországban a legjobb a szisztéma, de Oroszország, Kína vagy Kazahsztán is sokkal jobban áll Magyarországnál.
Az Allianz közzétette Globális Nyugdíjjelentésének első kiadását, amelyben saját fejlesztésű nyugdíj mutatójával, az Allianz Nyugdíj mutatóval (angolul: Allianz Pension Indicator - a továbbiakban: API) méri fel a világ nyugdíjrendszereit. A mutató egyszerű logikán alapul: az elemzést a demográfiai és fiskális előfeltételekkel kezdi, majd két meghatározó dimenzió, a fenntarthatóság és a megfelelőség mentén folytatja a nyugdíjrendszerek vizsgálatát.
Az API három pilléren alapul, és összességében 30 paramétert vesz figyelembe. Ezeket 1-től 7-ig terjedő skálán értékeli, ahol az 1 számít a legjobb értéknek. Az összes súlyozott részösszeg összeadásával az API az elemzett 70 ország mindegyikének 1 és 7 közötti értékelést ad, amivel átfogó képet nyújt az egyes országok nyugdíjrendszeréről.

Magyarország elég rosszul áll
Az API három pillérének pontszámait kombinálva világviszonylatban Svédországban, Belgiumban és Dániában vannak a legjobb nyugdíjrendszerek. Magyarország csak a 45. helyet érte el a 70 nyugdíjrendszert rangsoroló listán. A térség több országához hasonlóan Magyarország számára is kihívást jelent a gyorsan öregedő népesség: 2050-re az eltartott időskorúak aránya közel 50 százalékra emelkedik majd. Ennek fényében nem meglepő az inkább gyengének nevezhető 4,6-os fenntarthatósági pontszám.
A gyenge pontot a nyugdíjkorhatár jelenti: a tervezett enyhe emelés nincsen arányban a várható élettartam előrejelzett növekedésével. Stabilabb lehetne a rendszer, ha a nyugdíj számítási képletben lenne demográfiai tényező, és ha korai nyugdíjazásra csak csökkentett nyugdíjjal lenne lehetőség. A magyar nyugdíjrendszer megfelelősége (3,2) azonban jobb a globális átlagnál, ami az első pillérben figyelembe vett nagyarányú lefedettségnek és magas juttatásaránynak köszönhető. A rendszerek még jobbá tehetők olyan eszközökkel, mint a lakossági megtakarítások és a korosodó lakosság igényeihez igazodó munka erőpiaci intézkedések. A küszöbön álló demográfiai változások fényében Magyarország nem engedheti meg magának a nyugdíjreform elodázását.

Forrás: http://kozpont.org/
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Május 4-től megváltozik a kijárási korlátozás rendje
  2020-04-30 08:26:01, csütörtök
 
  Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Jövő héttől újra kinyithatnak a szállodák és a kávézók
  2020-04-30 08:23:50, csütörtök
 
  A lazítás országszerte egységes, szigorú szabályok szerint kezdődhet majd el
Főpróbának is tekinthető ez a hét, amikor is a főpolgármester rendelete nyomán hétfő óta kötelező Budapesten szájmaszkot hordani mindenkinek, aki tömegközlekedik vagy üzletben vásárol. A Magyar Nemzet úgy tudja, jövő héttől lazítás jön, és országszerte kötelezővé teszik az orr és a száj eltakarását szolgáló védőmaszkokat azoknak, akik üzletbe vagy vendéglátóhelyre mennek.
A lap szerint májustól szigorú szabályok szerint fogadhatnak újra vendégeket a szállodák és a kávézók is, és újra kinyithatnak a hetek óta zárva tartó kisebb üzletek és ruha-, cipő- és játékboltok. Viszont arra továbbra is ügyelni kell majd, hogy a vásárlók között a másfél méteres távolság tartható legyen.
Az sem kizárt, hogy az élelmiszerboltokban négyzetméter alapján azt is kiszámítják majd, egyszerre hányan tartózkodhatnak a vásárlótérben. A különösen veszélyeztetett, 65 év feletti korosztály pedig továbbra is megkülönböztetett figyelemben részesül majd.

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Három napra korlátozás nélkül kinyithatnak a virágboltok
  2020-04-30 08:18:39, csütörtök
 
  Az anyák napjára tekintettel 2020. május 1-jén, 2-án és 3-án az elsősorban dísznövényt árusító üzlet (a továbbiakban: virágüzlet) korlátozás nélkül nyitva tarthat.
A virágüzletben a teljes nyitvatartási idő alatt megengedett a tartózkodás és vásárlás.
Ezt rendeli el a kormány a tegnap éjszaka megjelent Magyar Közlöny szerint. Erről is beszélt tegnap este Orbán Viktor miniszterelnök, amikor a fokozatos újranyitásról beszélt - a részleteket ma délelőtt ismerhetjük meg.
Ez után visszaáll a veszélyhelyzetre elrendelt általános szabály, vagyis utána, május 4. hétfőtől délután 3 óráig lehetnek nyitva az üzletek

Forrás Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Orbán Viktor: Bezárnak az iskolák, digitális oktatás jön
  2020-03-13 22:31:13, péntek
 
  Forrás 24.h/belföld - Grád-Kovács Márta újságíró. 2020. 03. 13. 21:28

Cikk itt olvasható + videó Link

A kép forrása nlc.hu oldal
...... ..........



- Figyeljünk szeretteinkre videó Link

- Koronavírus: megszólalt egy magyar beteg.
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Aleppó érseke elítélte a török katonai offenzívát Szíriában
  2019-10-12 14:49:54, szombat
 
  Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rettenetesnek nevezte az elmúlt két nap történéseit, amelyek ismét ártatlan életeket követeltek.
A humanitárius krízis súlyosbodása és további civil áldozatok lesznek a következményei a török hadsereg és szíriai szövetségeseik támadásának, amelyről az október 9-i, szerda délutáni hírek tájékoztattak.
Az Eufrátesztől keletre, Szíria északkeleti részén zajló hadművelet a kurdok ellenőrzése alatt álló terület ellen zajlik. Jean-Clément Jeanbart érsek a SIR hírügynökségnek kifejezte, attól tart, a támadásnak vérfürdő és az ártatlanok halála lesz a következménye.
Tegnapi híradások szerint a török előrenyomulás első napja máris gyermekáldozatokat követelt.
A török kormány arra hivatkozott, azért támadja meg a kurd milíciák irányította szír területet, hogy ezáltal egy ,,biztonsági zónát" hozzon létre. Jean-Clément Jeanbart, Aleppó melkita érseke rámutatott, habár Törökország ezt ,,Béke tavasza“ hadműveletnek nevezi, ennek ellenére nem más, mint további erőszak forrása, amelyből már eddig is éppen elég volt.
Azzal kapcsolatban, hogy a török elnök szerint ezzel megakadályozzák, hogy egy ,,terrorfolyosó“ jöhessen létre, Jeanbart érsek elmondta, aggasztónak látja a helyzetet, mert ezzel éppenhogy egy területen kívüli sziget jön létre egy nemzet területén belül. A negyven kilométer széles biztonsági zóna a Szíria és Törökország közti határ teljes hosszában húzódna. Amellett, tette hozzá Aleppó érseke, Szíria egyik nyersanyagokban leggazdagabb területéről van szó, ahol víz, olaj, gáz és termékeny földek találhatók.
Törökország át akar telepíteni saját területéről mintegy kétmillió szíriai menekültet az újonnan kialakított biztonsági zónába - ez Jean-Clément Jeanbart érsek szerint ,,demográfiai földrengéssel“ fenyeget. A kurdok elűzése otthonaikból, földjükről súlyos belső feszültségeknek ágyaz meg. Ezt embertelennek tartja a melkita érsek, aki szerint még mindig lehetséges a vitatott kérdések más módon való rendezése.
Az érsek szerint a katonai megoldás, amelyet a török vezetés választott, számtalan ártatlan áldozat halálához vezet, a kurdok pedig nem fogják megadni magukat, hanem harcolnak a végsőkig.
,,Bízom benne, hogy újra lehet még kezdeni a párbeszédet, és békés megoldást találni, olyan kompromisszumot, amely biztonságos megoldást jelent minden érintett számára“ - fejezte ki végezetül Aleppó érseke.

Forrás és fotó: Vatican News
Magyar Kurír

*
- Az aleppói melkita érsek köszönetet mondott a Vatikánnak és Magyarországnak.
Jean-Clement Jeanbart, a szíriai Aleppo görögkatolikus érseke a Vatikáni Rádió olasz nyelvű adásának adott interjújában beszámolt a segélyprogramokról, amelyekkel a városban maradt keresztény családokat támogatják.
,,Elismerés kell, hogy illesse Magyarországot, Orbán Viktor urat, aki segít és jelentős módon segített bennünket az elmúlt évben, mert igazán kifejezésre juttatta valódi érdeklődését az aleppói, a szíriai keresztények iránt."
Bővebben Link

*
- Jeanbart szíriai érsek: Isten megmentett minket a harmadik világháborúban
,,Nem túlzás azt állítani, hogy egy harmadik világháború zajlott a mi földünkön, amely számtalan áldozatot hagyott maga után" - írja Jean-Clément Jeanbart aleppói érsek nemrégiben közreadott üzenetében. A francia nyelven megírt levél magyar fordítását teljes egészében közöljük.
Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
     1/65 oldal   Bejegyzések száma: 641 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1424
  • e Hét: 2503
  • e Hónap: 15941
  • e Év: 218854
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.