Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 549 
Házi botox
  2024-03-14 22:13:55, csütörtök
 
  Házi botoxként emlegetik a két összetevős pakolást a TikTokon - Így hat valójában az arcra
A tiktokerek odavannak ezért az egyszerű, olcsó házi pakolásért, amit házi botoxként emlegetnek.

A botox kétségkívül az egyik legnépszerűbb szépészeti beavatkozás manapság. A botulinum toxin injekció ugyanis gátolja a ráncokért felelős izmok ingerületátvitelét, tehát meggátolja az izmok megfeszülését, így szinte azonnal kisimítja a barázdákat. A TikTokon viszont most terjed egy új házi keverék, amit állítólagos hatása miatt házi botoxként emlegetnek a közösségi oldalon.

Mindössze két olcsó összetevő kell hozzá, de a tiktokerek szerint gyönyörűen feltölti, kisimítja, és élettel telivé teszi a bőrt. Na de tényleg olyan lesz tőle az eredmény, mint a sztárok és az influenszerek kedvenc fiatalítóinjekciójától? Eláruljuk.
Így készül a házi botox a TikTok szerint

A flaxseedbotox hashtag már több tízmillió embert érdekelt, a házi pakolás pedig meglepően egyszerű hozzávalókból áll: mindössze lenmag és víz kell hozzá. És csak annyi a dolgod, hogy egy gélt készítesz úgy, hogy felforralod a vizet, beleraksz néhány kanálnyi magot, aztán pedig az egészet átszűröd egy vékony konyharuhán.

Ha megvagy, ezt a zselét kell az arcodra kenni, és hagyni megszáradni, vagy megszárítani óvatosan a hajszárító hideg fokozatával.

A tiktokerek teljesen odavannak érte, a házi botox nevet pedig nemcsak azért kapta, mert gyönyörű és sima lesz tőle a bőr, hanem azért is, mert ahogy rászárad, rákeményedik a bőrre, alig lehet tőle mozgatni az arcot. Természetesen - nem meglepő módon - nem érhető el vele ugyanaz a hatás, mint az injekcióval. De az biztos, hogy ez az egyszerű kis pakolás tényleg csodát tesz az arccal.

A lenmag gazdag omega-3 zsírsavakban - aminek hiánya egyébként külsőleg is megmutatkozik -, E-vitaminban és antioxidánsokban, ezért erőteljesen hidratálja, táplálja és feltölti a bőrt. Mélyen a bőrbe hatol, így segít simábbnak, feszesebbnek láttatni azt, és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt pattanások ellen is bevethető.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Bőrápolási hibák, amelyektől idősebbeknek tűnünk
  2024-03-09 20:32:10, szombat
 
  A bőrápolási rutinnak csak néhány éve van nagy kultusza hazánkban. Bevallom, amikor fiatalabb voltam, csak tiszta vizet használtam az arcom lemosásához, illetve egy jó hidratáló krémet. Abban az időben még nem hámlasztottunk, nem használtunk szérumokat és nemigen törődtünk a fényvédelemmel. Nyáron a strandon ugyan bekentük magunkat naptejjel, de nem használtunk mindennap - még télen is - fényvédő krémet.

Azonban mára kialakult egy olyan bőrápolási rutinom, amely valóban szemmel láthatóan jót tesz a bőrömnek, de csakis annyi kozmetikumot használok, amitől úgy érzem, hogy az még elég és kényelmes a bőrömnek. Mutatunk is néhány olyan dolgot, amiről soha nem szabad elfeledkeznünk, ha szeretnénk hosszú ideig megőrizni a bőrünk szépségét és egészségét!

Sokan úgy vélik, hogy csak nyáron és csakis a strandon kell fényvédőt használni, pedig ez nem egészen így van. A fényvédő rendszeres használata ugyanis nagyon jót tesz a bőrnek, mivel megakadályozza a nap káros sugarai által okozott bőrkárosodásokat. Napkárosodást minden egyes nap elszenvedhetünk és nemcsak nyáron, hanem más évszakokban is.

Sokan nem használnak csak télen hidratálót, pedig a bőrnek nyáron is nagy szüksége van hidratálásra. És az is egy tévhit, hogy csak a száraz arcbőrrel rendelkező személyeknek van szükségük bőrhidratálásra. A zsíros arcbőrűeknek is éppen úgy hidratálni szükséges az arcbőrüket, hogy a bőr megőrizze a nedvességtartalmát. A hidratálónak nemcsak az a funkciója van, hogy hidratálja a bőrt, hanem segít lassítani a bőr öregedési folyamatait is, azaz a hidratáló rendszeres használatával csak később jelennek meg a finom vonalak és ráncok.

Az ivóvíz elengedhetetlen ahhoz, hogy a bőrünk egészséges, puha és ragyogó maradjon. A rendszeres vízfogyasztás ugyanis segít kiüríteni a szervezetből a méreganyagokat, illetve a bőrt is egészségesen tartja. A folyadékegyensúly fenntartása az általános egészség kulcsa is.

Az arc vízzel történő mosása segít megszabadítani a bőrünket a szennyeződésektől és a baktériumoktól, a hámlasztás során pedig az elhalt hámsejtektől szabadítjuk meg a bőrünket, amelyek felgyorsítják a bőrben zajló öregedési folyamatokat. Azonban a hámlasztást sem szabad túlzásba vinni, ugyanis a túlzott hámlasztás károsíthatja a bőrt és növelheti a krónikus gyulladás, a pattanások, a szárazság és a pigmentáció kialakulásának kockázatait. Ha túl sokat hámlasztunk, akkor a bőr megereszkedik, ráncok jelennek meg az arcon, és a szem alatt úgynevezett táskák, duzzanatok jönnek létre.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Házi bőrápoló praktikák
  2024-03-02 21:37:13, szombat
 
  Fűszernövényekkel a szépségért - házi bőrápoló praktikák

A rozmaringgal, a mentával és a kakukkfűvel nem csak az ételek ízén javíthatsz: ezek az aromás fűszernövények a testnek és a léleknek is jót tesznek, ugyanis kisimítják a ráncokat, elűzik a tavaszi fáradtságot, és el is lazítanak.

Bazsalikom - Relaxálj!
Ez a csodásan illatozó növény sokkal többre képes a saláták és a levesek ízesítésénél: segíti az emésztést, oldja a görcsöket, sőt, még az enyhe hőemelkedést is megszünteti. Ráadásul a léleknek is hasznos, teaként fogyasztva segít a stressz leküzdésében, és megnyugtatja a túlfeszített idegeket. A főzet elkészítéséhez rakj egy csészébe 2 teáskanálnyi frissen felaprított bazsalikomot, önts rá 150 ml forró, de már nem forrásban levő vizet, és 5-7 percen keresztül hagyd állni. Előtte, persze, fedd le a csészét egy kistányérral, nehogy elillanjanak a levelekből kioldódó, értékes olajok! Végül szűrd le a teát, ízesítsd mézzel, és apró kortyokban idd meg.





Petrezselyem - Kisimítja a ráncokat
A közkedvelt fűszernövény sok A-, C-, valamint E-vitamint tartalmaz, ennek köszönhetően pedig feszesíti a bőrt, és lassítja annak öregedését. Vágj össze apróra félcsészényi petrezselyemzöldet, és keverd össze 2 evőkanálnyi zsíros túróval. A szem- és szájkörnyéket kihagyva vidd fel a masszát az arc és a dekoltázs megtisztított bőrére, majd 20 perc múlva távolítsd el a pakolást egy kozmetikai törlőkendővel. A maradékot öblítsd le langyos vízzel.





Kakukkfű- Tisztít
Ez az aromás fűszernövény igazi kényeztetést biztosít a bőrnek: magas cserzőanyag-tartalma révén ismét egyensúlyba hozza a faggyútermelést, és eltávolítja a felesleges zsírt. A tisztító gőzfürdő elkészítéséhez egyszerűen tegyél 2 evőkanál kakukkfüvet egy tálba, önts rá 5 dl forró vizet, boríts egy törölközőt a fejedre, és lehunyt szemmel kb. 20 percig tartsd az arcod a forró gőz fölé. Az eredmény: szép, tiszta és üde arcbőr!





Rozmaring - Feltölt energiával
Reggelente nehezen térsz magadhoz? A következő fürdő gyorsan feltölt energiával!
Tegyél egy tálba 200 g rozmaringot, forrázd le, hagyd lefedve ázni 15 percig, majd szűrd le, öntsd a kb. 37 fokos fürdővízbe, és 10 percre merülj el a habokban. A rozmaring természetes anyagai javítják a vérellátást és a keringést, friss illata pedig életre kelti a testet és az érzékeket. Végül egy ötlet a zuhanyozáshoz: keverj 200 ml semleges illatú tusfürdőhöz 1-2 csepp rozmaringos illóolajat. Habosítsd fel a nedves bőrön, majd alaposan öblítsd le langyos vízzel.





Menta - Élénkít
Egész nap úton voltál, és estére elnehezült a lábad? A következő gyógynövényes aromamasszázs egy pillanat alatt ismét fitté tesz! Keverj össze 2 csepp borsmenta- és 50 ml jojobaolajat, tegyél belőle egy keveset a lábfejedre és a vádlidra, majd körkörös mozdulatokkal masszírozd be a bőrödbe. Utána moss kezet, polcold fel a lábad, és lazíts így 10 percig. A mentaolajban található mentol javítja a vér- és a nyirokkeringést, így a felesleges folyadék könnyebben tud távozni a szövetekből.



Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Narancshéj a szépségápolásban
  2024-02-08 22:40:01, csütörtök
 
  A narancshéjat se dobjuk ki, ezernyi dologra felhasználhatjuk - arcradírt és szérumot is készíthetünk belőle

Ősztől már egyre több alkalommal fogyasztunk narancsot. Az egyik legjobb gyümölcs az őszi és téli szezonban, hiszen rengeteg C-vitamint és más antioxidánst tartalmaz. Olyan antioxidánsokat, amelyek megvédhetnek bennünket a tipikus őszi és téli betegségektől, mint amilyen az influenza és a megfázás. A narancshéjat semmiképpen se dobjuk ki, hiszen nagyon sok dologra felhasználhatjuk. Mutatunk is most ezek közül néhányat.

A narancshéjból nagyszerű arcradírt készíthetünk, amely segíthet az elhalt hámsejtektől megszabadulni. Őröljünk finom porrá narancshéjat, majd tegyünk egy kis üvegtálba ebből a porból két teáskanálnyit. Ehhez adjunk egy evőkanálnyi zablisztet, egy-egy teáskanál mézet és mandulatejet. Készítsünk sűrű masszát a hozzávalókból, majd ezzel radírozzuk le gyengéden az arcbőrünket. Hagyjuk az arcunkon legalább 15 percig, majd alaposan mossuk meg az arcunkat.

A narancs héjából tehát egy hatékony bőrradírt tudunk készíteni. Ez a bőrradír eltávolítja a felesleges faggyút, az elhalt szennyeződéseket és még a pórusokat is alaposan megtisztítja. Emellett az arc masszírozása fokozza a vérkeringést és ezzel nemcsak tápanyagot, hanem oxigént is juttatunk a bőrbe. A narancshéjban található C-vitamin serkenti a kollagénszintézist. Ily módon nemcsak hámlasztunk, de a sejtek meg is újulnak.

Narancsszérumot is készíthetünk, ami szintén tele van C-vitaminnal. Ez segít az öregségi foltok, így a májfolt megszüntetésében, ezáltal az arc bőre nemcsak egészségesebb kinézetű lesz, hanem egyenletesebb lesz a színe is. Mivel a C-vitamin fokozza a kollagéntermelést, így sokkal rugalmasabbá és feszesebbé is válik a bőrünk.

A narancshéjban olyan tápanyagok és antioxidánsok vannak, amelyek mélyen táplálják a bőrt. Nemcsak az arcbőr zsírosságát szüntetik meg, de mélyen hidratálják is a bőr rétegét.

Hogyan készíthetünk szérumot?
Keverjünk össze egy evőkanálnyi narancshéjport két evőkanál folyékonyabb Aloe vera géllel. Adjunk hozzá egy teáskanál minőségi tiszta glicerint és néhány csepp E-vitamin-olajat. Öntsük az egészet egy tiszta, steril üvegcsébe. Tároljuk sötét helyen az üvegcsét.

Hogyan használjuk?
Miután lemostuk az arcunkat a bőrtípusunknak megfelelő arcgéllel, arclemosóval, kenjük be ezzel az arcszérummal az arcunkat, majd a szokásos hidratáló krémünkkel fejezzük be a reggeli vagy az esti rutint.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Az egészség haj kulcstáplálékai
  2024-02-04 19:04:00, vasárnap
 
  Az egészség haj kulcstáplálékai : halak, joghurt, sütőtök, zöld leveles zöldségek

A hajunk egészségi állapota nagyon sok mindenen múlhat. Leginkább az életvitelünktől és többnyire attól, milyen táplálékokat fogyasztunk és milyen hajápolási termékeket használunk. A haj egészségét elsősorban a megfelelő táplálékok biztosítják. Mutatjuk is, melyek ezek.

A halak az egyik legegészségesebb táplálékok egyike. Ha szeretnénk, hogy a hajunk sokáig jó formában maradjon, akkor fogyasszunk rendszeresen makrélát vagy tonhalat. A halak ugyanis nagy mennyiségben tartalmaznak omega-3 zsírsavakat, amelyek szép selymessé varázsolják a hajkoronánkat.

A joghurt nagyon sok fehérjét tartalmaz, ami azért lényeges, mivel a haj építőkövei is a fehérjék. Rendszeres fogyasztása elősegíti a fejbőr megfelelő vérellátását és a haj növekedését. Mivel nagyon sok B5-vitamint is tartalmaz, segíthet a hajhullás és a hajszálak elvékonyodásának megelőzésében.

A zöld leveles zöldségek, mint amilyen a spenót is, tele vannak a hajunk számára értékes tápanyagokkal. Nagy mennyiségben tartalmaz A-vitamint, vasat, béta-karotint, C-vitamint és folátot - ezek a tápanyagok együttesen biztosítják a szép és egészséges haj fenntartását.

Amennyiben csak kevés vasat biztosítunk a szervezetünk számára, ne is csodálkozzunk, ha hajhullással kell szembesülnünk. Fogyasszunk rendszeresen olyan táplálékokat, amelyek nagy mennyiségben tartalmaznak vasat. Ilyenek például a zöld leveles zöldségek, a kagyló, a lencse, a szójabab, a belsőségek, a marhahús.

Amennyiben nem fogyasztunk elegendő fehérjét, ne lepődjünk meg, ha a hajunk fakó, fénytelen lesz, és nem növekszik megfelelő ütemben. Fehérjét nagy mennyiségben a halak és a hüvelyesek tartalmaznak.

Ha száraz a hajunk és elvesztette a fényét, akkor az édesburgonya lehet a segítségünkre, ugyanis nagyon sok olyan antioxidánst tartalmaz, mint a béta-karotin. Ezt viszont A-vitaminná alakítja át a szervezet, amely nagyon hatékonyan képes javítani a hajunk egészségi állapotát. Az A-vitamin ugyanis ösztönzi a fejbőrön lévő mirigyeket a faggyútermelésre, amely megakadályozza, hogy a haj száraz, sprőd és fénytelen legyen. Béta-karotinban nemcsak a sütőtök, hanem a sárgarépa, a mangó és a sárgabarack is bővelkedik.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A korpa nem szép látvány, de van megoldás
  2024-01-28 00:00:06, vasárnap
 
  A korpásodás valóban nem túl szép látvány, de szerencsére nagyon sok olyan természetes gyógymód létezik, ami gyógyír lehet erre a kellemetlen problémára. A korpásodás viszketéssel jár együtt, ez azonban felsérti a fej bőrét, a körmünkkel és a kezünkkel pedig lehetőséget adunk a baktériumok elszaporodásának, ami további gondokat és egészségügyi problémákat okozhat.

Nem csak a gyógyszeres megoldás létezik arra, hogy örökre megszabaduljunk a korpától, hiszen sok olyan házi gyógymód is létezik, melyek segíthetnek a probléma orvoslásában.

A teafaolaj nagyon hasznos lehet a korpásodás csökkentésére, illetve megszüntetésére, hiszen antibakteriális és gombaellenes hatással rendelkezik. Ma már kaphatók is ilyen teafaolajjal készült samponok, de úgy is használhatjuk a teafaolajat, hogy egy adag samponhoz cseppentünk egy-két cseppet és ezzel mosunk hajat.

A szódabikarbóna hasznos segítség lehet minden háztartásban, de még bőrbetegségek kezelésére is bevethetjük. Először vizezze be a haját, majd alaposan dörzsölje be a fejbőrét szódabikarbónával. Hagyja hatni legalább 20 percig, majd a szokásos módon mosson hajat. A szódabikarbónának gombaellenes hatása is van, így képes minden olyan gombafajt elpusztítani, melyek az izzadt fejbőrön könnyen elszaporodhat. Emellett csökkenti a viszketést és a hajat lággyá, puhává varázsolja.

Az ecet is hasznos lehet, ha korpával küzdünk, mivel megváltoztatja a fejbőr pH-értékét és esélyt sem ad a baktériumok és gombák elszaporodásának. Hogyan használja? Egy spray palackba öntsön 1 dl ecetet és 1 dl vizet. Fújja be a fejbőrét, majd csavarja be a haját egy meleg törülközővel. Egy óra múlva a szokásos módon mosson hajat.

A citromlé savassága is csökkenti a fejbőr pH-értékét. Azonban csak nagyon óvatosan szabad használni, mivel nem mindenki bírja ezt a savas hatást. Először csak magát a citromlevet kell a fejbőrbe masszírozni, majd 30 perc múlva lemosni. Ezt minden hajmosás előtt alkalmazni kell körülbelül 3-4 hétig. Majd a kezelést úgy kell folytatni, hogy a citromlevet vízzel kell hígítani és így bedörzsölni a fejbőrbe. Néhány hét alatt megszűnik a korpásodás, de a citromleves bedörzsölést megelőzésként is alkalmazhatjuk.

Az Aloe vera csökkenti a viszketést és a fejbőr irritációját.
Hogyan használja?
Masszírozzon a fejbőrébe az Aloe vera gélt, hagyja hatni 20 percig, majd a szokásos módon mosson hajat.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Szép bőr és haj tápanyagairól
  2024-01-27 23:58:03, szombat
 
 


Szép bőr és haj kesudióval, valamint más diófélék, amelyek szintén hatékonyak a bőr és a haj ápolásában

A kesudiót egyre többen kedvelik nemcsak a finom íze, hanem az egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt is. Rendkívül gazdag tápanyagokban, azaz vitaminokban és ásványi anyagokban.

A kesudió rendszeres fogyasztásával a bőrünk sokkal simább és hidratáltabb lesz, hiszen nagyon sok növényi olajat és zsírban oldódó vitamint, például E-vitamint tartalmaz. Ez a vitamin nemcsak remek antioxidáns hatásokkal rendelkezik, hanem a bőr egyik legjobb ápolószere is, hiszen fiatalító hatással van a bőrsejtekre és megakadályozza a károsodásukat is.

A kesudió a haj textúráját is javítani tudja, illetve többek között az E-vitamin-tartalma miatt a fejbőrt is egészségessé varázsolja. Mindemellett a csontok egészségét is védi és még a magas LDL-koleszterin-szintet is csökkenteni képes.

A menopauza sok kellemetlen tünettel járhat együtt. Nagyon sok, a menopauza szakaszába lépő nő panaszkodik olyan tünetről, mint az éjszakai álmatlanság. Az eddigi kutatási eredmények azonban azt mutatják, hogy a kesudió nagyon hatékonyan képes megküzdeni az álmatlansággal. Ehhez csak annyit kell tennünk, hogy lefekvés előtt elfogyasztunk egy maréknyi kesudiót.

A kesudióban található E-vitamin nemcsak a haj és a bőr állapotán képes javítani, hanem sokféle betegség megelőzésében is a segítségünkre lehet. A kutatások ugyanis azt mutatják, hogy E-vitamin hiányában vagy alacsony E-vitamin-szint esetén a szervezet immunvédelme jelentősen meggyengül, és ez teret adhat nemcsak a kórokozók támadásainak, nemcsak a fertőzések, hanem a komoly és krónikus betegségek kialakulásának is.

A kesudió gazdag forrása az egyszeresen telítetlen zsírsavaknak, például az olajsavnak és a linolsavnak. Ezek a tápanyagok segítenek a magas LDL-koleszterin-szint csökkentésében, ami pedig a szív- és érrendszer egészségét is védi.

A kesudió olyan tápanyagokban is bővelkedik, mint a kalcium és a magnézium. Ez a két ásványi anyag nemcsak az erős fogakhoz, hanem az erős és egészséges csontozathoz is szükséges. Természetesen a másik két tápanyagot - amelyek a csontok és fogak egészségének megőrzéséhez szükséges - más forrásokból kell bevinnünk a szervezetünkbe. Ez a két tápanyag nem más, mint a D-vitamin és a K-vitamin.
Ahhoz, hogy minél később őszüljön a hajunk, melaninra van szükségünk. Erre is jó a kesudió, hiszen fokozza a szervezetben a melanin termelését.

A dió omega-3 zsírsavakat tartalmaz, amelyek gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkeznek. A bőr egészségét javítja a nagy mennyiségű B-vitamin-tartalma.

A mandula olyan alapvető tápanyagokban bővelkedik, mint rostok, zsírsavak, fehérjék, így nemcsak belülről, hanem kívülről is ápol. E-vitamin-tartalma csökkenti az arcon az erek tágulatát és segít fenntartani a bőr hidratált állapotát. Ez a vitamin segíthet az ekcéma, a pattanások megszüntetésében és a sötét foltok kezelésében.

A pisztácia tele van antioxidánsokkal, rendszeres fogyasztása hozzájárul a vércukorszint szabályozásához. A pisztácia az egyik legjobb dióféle a haj és a bőr egészségének fenntartására.

A brazil dió magas szeléntartalommal bír, ami jó a bőrnek és a hajnak is. A szelén segít feszesen és frissen tartani a bőrt. A fejbőr gombásodását és korpásodását is nagyon hatékonyan kezeli ez a tápanyag, illetve a töredezett haj és körmök elleni küzdelemben is a segítségünkre lehet.

A tökmag ideális a bőr védelmére. Természetes fényvédőként is működhet, mivel hatékonyan védi a bőrt az UV-károsodástól. A tökmag magas fehérjetartalommal bír, ami a bőr és a haj egészségét is biztosítja.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Hajnövekedést segítő tápanyagok
  2024-01-27 23:54:47, szombat
 
  Alapvető tápanyagok, amelyek segítik a haj növekedését

Minden nő álma, hogy hosszú és dús hajkoronával rendelkezzen, azonban ez nem mindenkinek adatik meg. Főleg, ahogy egyre jobban idősödünk, számítanunk kell a haj ritkulására és arra, hogy a hajunk már nem nő olyan ütemben, mint fiatalabb korunkban. Ez azonban csak abban az esetben érvényes, ha nem táplálkozunk megfelelően.

Idősebb nőknek is lehet szépséges hajkoronája, ha a táplálkozással beviszik az alapvető tápanyagokat, vitaminokat és ásványi anyagokat a szervezetükbe. Cikkünkben most olyan vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb tápanyagokat mutatunk be, amelyek elősegítik, hogy nekünk is szép, csillogó, dús és hosszú hajkoronánk legyen.

Vitaminok közül az egyik legfontosabb a zsírban oldódó A-vitamin, amely fontos szerepet játszik a fejbőr és a haj egészségének fenntartásában, hiszen hidratálja a fejbőrt és elősegíti a haj gyorsabb növekedését. Az A-vitamin gazdag forrásai a sárgarépa, az édesburgonya, a sütőtök, a sárgabarack és a mangó.

A B12-vitamin is fontos a hajunk számára, hiszen szerepet játszik a vörösvértestek kialakulásában, amely oxigént szállít a sejtekhez és a szövetekhez. Ez a vitamin hozzájárul a haj növekedéséhez is. Sok B12-vitamin található a sajtban, a tejben és a joghurtban.

A biotint hajnövesztő vitaminnak is nevezik. Hiányában kialakulhat hajhullás, de a ritkuló haj is ennek a vitaminhiánynak tudható be. Sok biotint tartalmaz az édesburgonya, a karfiol, a málna, a tojás, a banán, a dió és a mandula.

A folsavnak a szőrtüszősejtek újraképződésében van kiemelkedő szerepe és a haj őszülésének késleltetésében is szerepet játszik. Legfőbb forrásai a zöldborsó, a spárga, a cékla, a saláta, illetve a kelkáposzta.

A C-vitamin egy nagyon fontos antioxidáns, amely lassítja az öregedési folyamatokat, így a haj öregedését is. Nagy mennyiségben található a következő táplálékokban: szamóca, citrom, mandarin, lime, narancs.

Az E-vitamin csökkenti a fejbőrt ért oxidatív hatásokat és a káros UV-sugarakkal szemben is védelmet nyújthat. Gazdag E-vitamin-források: mandula, mogyoró, dió és növényi olajok.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
A sütőtök jótékény hatásai
  2024-01-17 19:26:51, szerda
 
 



Sokan eszik a sütőtököt és nem is tudják mit művel a szervezettel!

Egy olyan őszi csemegét tárunk a kedves olvasó elé, ami nemcsak nagyon finom, nagyon egészséges, kisimítja a ráncokat, lassítja az öregedést, és serkenti az agyműködést, de a depressziót, levertséget is hatékonyan kezeli! Ezt az antioxidáns bombát elkészítheted levesnek, vanillinfagyival és fahéjjal igazi desszert csemege, sütve pedig finom nassolnivaló vagy főétel! És akkor hol van még a tökfőzelék?!

Nem véletlenül ismerte fel a népi gyógyászat számtalan jótékony hatását egészségünkre, mint például béltisztító hatását, vízhajtó tulajdonságát, és azt se felejtsük el, hogy potencia növelő! Már a színéről megmondhatjuk, hogy karotin tartalma jelentős, akárcsak a répának! Van benne A, B és C-vitamin, káliumtartalma vértisztító! De ez még közel sem a vége!

Fiatalító hatásának egyik forrása az antioxidáns tartalma, ami például a bőrt simítja ki, továbbá, hogy a belőle készült püré luteinben és zeaxantinban gazdag, ami a látást javítja! A béta-karotin tartalma a szív és érrendszeri megbetegedések egyik leghatékonyabb ellensége! Ha bőrünket szeretnénk megfiatalítani vele, akkor pakolásként érdemes közvetlenül alkalmazni!

A sütőtök minden bőrtípusra kiváló, különösen a fáradt vagy az érzékeny bőr szereti. Magas az A, C, E-vitamin tartalma, és gazdag ásványi anyagokban is. Lágyítja, hidratálja, ragyogóvá és élettelivé teszi a bőröd.

Száraz bőr megújítója:
Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi mézet, és kenjük a pakolást az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

Zsíros bőrre:
Pürésítsünk le friss sütőtököt. 50ml-hez keverjünk hozzá egy tojást, és egy kávéskanálnyi frissen kinyomott almalevet, és kenjük az arcunkra. 15-20 perc után langyos vízzel öblítsük le.

A sütőtököt minden bőrtípusra használhatjuk, de legfőképp a megviselt, fáradt bőr hálás érte. A vitamin tartamánál fogva ránctalanító hatása van, és puhítja a bőrt. C vitaminban is gazdag, így antioxidánsként leköti a szabad gyököket, és segít a kollagén építésben is. A sütőtökös arcmaszkok, peelingek ápolják a bőrödet, és elősegítik ezeknek a hasznos tápanyagoknak a felszívódását.

A depresszió leküzdésében főleg a benne található B6-vitamin játszik szerepet, ami nagyon erős antidepresszáns hatású. Így javítja a hangulatot és a közérzetet, közben serkenti az agyműködést! A magok is hatásosak, ugyanis L-triptofánt tartalmaznak, amely szintén használatos depresszió leküzdésében!
Forrás :Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
Sheavaj az otthoni bőrápolásban - érett és érzékeny bőrre
  2024-01-10 22:04:11, szerda
 
  Ha valaki száraz és érzékeny arcbőrrel rendelkezik és még ekcémára is hajlamos, legalább egyszer ki kell próbálnia a sheavajat, és aztán soha többet nem tud lemondani róla. Én rendszeresen használok a száraz és vízhiányos bőrömre olyan kozmetikumokat, testápoló szereket, amelyek nagy százalékban sheavajat is tartalmaznak, és azt kell mondanom, hogy azóta nincsenek bőrproblémáim.

A bőröm imádja az úgynevezett testesebb krémeket, és ez évszaktól teljesen független. Télen és nyáron is jólesnek ezek a krémek a bőrömnek. Néha elcsábulok és kipróbálok más krémeket, de aztán mindig visszatalálok a sheavajhoz, merthogy nagyon jót tesz a bőrömnek. Nézzük is, mire jó a sheavaj!

A sheavaj gazdagon hidratálja a bőrt, mindemellett csökkenti a bőrben kialakuló gyulladást, és öregedésgátló hatása is kiemelkedő. Különösen az érett és érzékeny bőr lesz hálás, ha sheavajat használunk a mindennapos arcápolási rutin során.

A sheavaj tele van értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és zsírsavakkal, amelyek nemcsak hidratálják, de táplálják és gyógyítják is a száraz bőrt.

A sheavaj gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, és segít megakadályozni a mitesszerek kialakulását.

A sheavaj a kollagéntermelést is fokozza, többek között emiatt is javasolható érett, öregedő bőrre. Hiszen ahogy idősödünk, úgy egyre több kollagén bomlik le, és ha nem pótoljuk a megfelelő étrenddel vagy kiegészítőkkel, akkor nem is termelődik újra. Minél kevesebb kollagén van a szervezetünkben, annál szembetűnőbbek lesznek az öregedés jelei.

A sheavaj esszenciális zsírsavakban is gazdag, hiszen tartalmaz sztearinsavat, olajsavat, linolsavat és palmitinsavat is. Ezek a savak nemcsak energiát biztosítanak a sejtek számára, hanem azok regenerációját is megtámogatják.

A sheavaj A- és E-vitaminban is gazdag. Mindkét vitamin antioxidáns hatásokkal rendelkezik, illetve a bőrben kialakult gyulladás csökkentésében is aktívan részt vesz.

A sheavaj nyersen, finomítatlanul alkalmazható a bőrre. Egy olyan természetes hidratáló, amely egyáltalán nem tartalmaz adalékanyagokat vagy olyan kémiai összetevőket, mint parabének, ftalátok vagy kémiai UV-szűrők.

A sheavaj szuper hidratáló hatással rendelkezik. Szobahőmérsékleten szilárd, de a testhőmérséklet hatására nagyon hamar puhává és kenhetővé válik. Könnyen felszívódik a bőrben és egy olyan gátat hoz létre, amellyel a bőrben tartja a nedvességet, és ezzel ki tudja zárni a környezeti toxinokat.

A sheavaj gyulladáscsökkentő hatással is bír. A benne található linolsavnak is van ilyen hatása. A sheavaj rendszeres használata csökkenti a gyulladást és az irritációt, ami nagyon jó hír azoknak, akik ekcémával küzdenek.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Bőr,haj,köröm  
     1/55 oldal   Bejegyzések száma: 549 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 80 db bejegyzés
e év: 415 db bejegyzés
Összes: 49208 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 156
  • e Hét: 1119
  • e Hónap: 14110
  • e Év: 189985
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.