Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/116 oldal   Bejegyzések száma: 1156 
Szivárvány végén fazék látható
  2018-03-20 11:37:26, kedd
 
  A színes, varázslatos szalaghoz több babona is kötődik: az írek azt mondják, hogy egy aranyfazék fekszik a végén, míg az indiaiak úgy hiszik, hogy ez híd az élet és halál között. A Bibliában olvashatjuk, hogy a szivárvány nem más, mint a szövetség jele Isten és a földi élet között.
...... ........... ..........


Milyen hatása van a szivárványnak?
A babona szerint, ha valaki rámutat a szivárványra, akkor az magához ragad egy embert hét évre, és az az ember nem fog emlékezni semmire. A német felfogás sem tartja szerencsésnek, ha valaki a szivárványra mutat. Sőt, a szerb nép hiedelme szerint, ha egy hím átmegy a szivárvány alatt, akkor nősténnyé változik, fordított esetben pedig a nőstény válik hímmé. Láthatjuk, hogy sok rejtély övezi eme igen egyedi tüneményt, nem tudhatjuk, mi igaz ebből, mi nem, de ténylegesen jó hatással van az emberekre. De, ha szivárványt akarunk látni, ahhoz el kell viselnünk az esőt. Gondolom, többen ismerik már azt a magával ragadó érzést, mikor esni kezd, és muszáj kiállnod az esőre, tűrni, hogy a zápor verje a hátadat, a lábszáradra tapadjon a nadrágod, átázzon a cipőd. De aztán egyszer csak kisüt, melegen és ragyogóan a nap, és mindjárt jobb kedved lesz, még a vizesen cuppogó cipőben is. Milyen nagy szerencse, hogy mindennek megvan a jó és a rossz oldala! Mert, gondoljunk csak bele, milyen unalmas lenne mindig csak a jó, egy idő után már nem tudnánk neki örülni, ráunnánk. Egyáltalán honnan tudnánk, hogy még mindig boldogak vagyunk, ha sosem lennénk boldogtalanok? És, milyen nagy kár, hogy mi, emberek, hajlamosak vagyunk csak a rossz oldalát látni valaminek, és azt hisszük jól járnánk, ha mindig csak sütne a nap...

A szivárvány köztudottan hét színű: piros, narancs, sárga, zöld, kék, indigó és ibolya, melyet látható spektrumnak nevezünk. A színek különböző reakciókat váltanak ki az emberekből. A szivárvány csodálatos, energikus színeivel pozitív érzéseket vált ki mindenkiből, még a negatív emberekből is, akik tiltakoznak minden jó és szép ellen. Színei külön-külön is hordoznak jelentést. A sárga jelentése: barátságosság, természet, intelligencia, fogékonyság, a Nap színe, tehát jó kedvre hangol, erősíti a boldogság- és örömérzetet. A piros az erő színe, bátorrá tesz, felélénkít, emellett a szerelem színe. A narancssárga a jó hangulat színe, boldoggá és kreatívvá tesz, a depressziót is elűzheti.

Mindezek után felmerül bennünk a kérdés: vajon honnan kapta nevét ez a csodálatos isteni adomány? Az ősmagyar nép szerint a szivárvány felszívja a felesleges nedvet a földről és a folyókból, tehát így meg is kapjuk a szív szótövet. Ugyanakkor palóc elnevezése: bábabúkra, mely a magyar nyelvben tündérszalagot jelent. Ahány nép, szinte annyi jelentése van a szivárvány szónak.

/Mészáros Zita írása - Panoráma oldalon/
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Misztikus csoda a Magyar kastély kertjében
  2018-03-20 09:52:36, kedd
 
  Pókháló, mely a világ egyik legerősebb és legstrapabíróbb anyaga
Cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Leomlott Málta természeti csodája az Azúr ablak
  2018-03-20 09:47:16, kedd
 
  Videó Link

Cikk és képek itt láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Nyugdíjasok táncolnak
  2018-03-11 14:36:43, vasárnap
 
  Így kell ezt csinálni kedves szép korúak. - Videó Link  
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Toronyugrás a vizes V.B. -én
  2018-03-07 09:22:01, szerda
 
  Nagyobb kép Link

...... .........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
50 éve áll a folyó közepén egy picinyke házikó
  2018-03-05 17:15:47, hétfő
 
  Szerbiában egy, a Drina folyó közepére épült házikó kíváncsi látogatókat vonz a világ minden tájáról.
A sziklán álló magányos ház akkor vált világ szinten ismertté, amikor a National Geographic közzétette a róla készül csodás fényképet, melyet egy magyar fotós, Becker Irén örökített meg. A fénykép gyorsan terjedt az interneten, így a kis házikó rövidesen világhírűvé vált. A Tara Nemzeti Park területén, Bajina Basta városához közeli kis házat 50 éve, 1968-ban egy csapat fiatal építette.
...... ........... ..........


A ház megépítésnek története egy forró nyári naphoz kapcsolódik, amikor egy baráti társaság a Drina vad hullámaiban való fürdőzést a folyó közepén lévő szikláján pihente ki. Az úszástól kifulladva lefeküdtek a sziklapartra és élvezték a napot. Egy idő múlva úgy gondolták, hogy kényelmesebbé is tehetnék a szikla durva felületét, így kiúsztak a partra vittek néhány fatáblát, ami nem csak a kényelmesebb pihenést biztosította, hanem néhányat függőlegesen megtámasztva a naptól is védte őket. És így született egy ötlet. A terveknek megfelelően a ház építéséhez szükséges anyagokat kajakokkal szállították a sziklához, és bár nem kis feladat volt a megépítése, végül sikerre vitték.
Az évek során a természet erői, főként az árvizek nem kímélték az épületet, de mindig helyreállították, és a különleges nyaraló igazi turistalátványossággá vált.
...... ......

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
félelmetesen néz ki, hogy családja inkább lemondott róla.
  2018-03-04 14:16:44, vasárnap
 
  Nemcsak bőre fekete, de szeme is, s olyan félelmetesen néz ki, hogy családja inkább lemondott róla.
Lola Chuil vizont pont fekete bőréből és különleges szemszínéből csinált karriert az Instagramon 16 évesen.
A modellügynökségek sorban állnak az ajtaja előtt a szerződésekkel.
Képek az alábbi linken láthatók Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Megérkezett Tóbiás, a gemenci fekete gólya
  2018-03-03 12:17:45, szombat
 
  Idén is elsőként érkezett haza Afrikából Tóbiás, a fekete gólya. Március 2-án délután 5 órakor szállt le gemenci fészkére.
A fészekkamerákat 2013-ban szerelték fel, tavaly közel félmillió alkalommal látogattak el az érdeklődők a Gemenc Zrt. honlapjára, hogy bepillanthassanak ezeknek a fokozottan védett madaraknak a mindennapjaiba.
A webkamerás megfigyelés nemcsak a szakembereknek nyújt fontos információt, hanem az erdőgazdaság természetvédelmi szemléletformálásában is sokat segít, hiszen több iskola tanulócsoportja is rendszeresen figyeli a gemenci fekete gólyák életét az internetes élő adásnak köszönhetően.
Tóbiás párja, Sára március közepén szokott megérkezni. Az elmúlt 4 évben 10 fiókát neveltek fel a fészekben, amely idén télen erősen megrongálódott. A következő hetek izgalmas kérdése, hogy újjáépítik-e, vagy készítenek egy újat valahol máshol.
A webkamerákat megfigyelő érdeklődők, szakemberek és tudósok csak szemlélői a költés sikerességének és sikertelenségének egyaránt - hiszen ezek az események hozzátartoznak a természet rendjéhez, melybe semmiképp nem célja beavatkozni a Gemenc Zrt.-nek. Éppen ezért például nem terveztek a madarak megérkezése előtt a szakemberek beavatkozást a fészek helyreállításában sem.
Tóbiás nem csak abban rekorder, hogy rendszeresen a legelsőként érkezik haza. 1999-ben fióka korában gyűrűzték meg Bogyiszló környékén, 19 évével a legöregebb ismert vadon élő fekete gólya az országban. Különleges abban is, hogy a háborítatlan erdőrészeket kedvelő fajtársaival ellentétben egy erdészeti telephely közelébe költözött nyolc évvel ezelőtt, lehetővé téve a fészekkamerák üzemeltetését.
Hazánkban jelenlegi ismereteink szerint mintegy 380-420 pár fekete gólya fészkel, közülük kb. 40 pár Gemencben. Az itteni populáció a világ legnagyobb sűrűségű fekete gólya állománya. Többségük március 15-e körül érkezik meg a Gemenci erdőbe.
A Gemenc Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködése a fekete gólyák megfigyelése terén időközben új elemmel bővült. Zoltán, az egyetlen GPS-jeladóval felszerelt magyar fekete gólya vonulását másodszor követhetik a szakemberek és az érdeklődők a Gemenc Zrt. honlapján. Míg Tóbiás a Jordán folyó völgyében, Zoltán a Közép-afrikai Köztársaságban telel. Ő február 14-én indult haza, március 2-án 4200 km-t megtéve Törökország fölött járt

Gemenc Zrt. Videója a fekete gólyáról Link

...... ........... ................... ................ ..........Gemenc 2018.03.02. 17:02 Megérkezett Tóbiás videó Link
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Egyik kedves ismerősom csoda autója
  2018-02-24 10:22:45, szombat
 
  ...... ........... ........... ........... ................... ........... ........

 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
Szűzanya szobrának meg gyalázása
  2018-02-23 17:27:22, péntek
 
  Zöld festékkel összekente egy helyi férfi Jánoshalmán a külső felújítás alatt álló Szent Anna-­templom előterében lévő Fájdalmas Szűzanya-­szobor arcát. A helybelieket nagyon felháborította az eset, nem értik, miért tették ezt az ismeretlen vandálok..
Cikkünk megjelenése után 2 órával (9 órakor) érkezett a rendőrség sajtóközleménye, ami szerint a rendőrök két napon belül beazonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 47 éves helyi férfit. Vele szemben rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Jánoshalmi Rendőrőrs. A házkutatás során az egyenruhások a festékszóró spray-t is megtalálták és lefoglalták.
A gyanúsított kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. A férfi az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezik.
Véleményem: Az ilyen ember pszihiátriai kezelésre szorul

Szerda reggel is a szokásoknak megfelelően nyitva állt a Szent Anna-­templom ajtaja, bárki betérhetett, hogy elmondjon egy imát. Most azonban sokan nemcsak azért jöttek, hogy imádkozzanak, hanem, hogy megnézzék a vandálok rongálásának nyomait.
A jánoshalmiakat nagyon felzaklatta az eset, amiről elsőként az egyik közösségi oldalon számolt be valaki, aki a megcsúfított Szűzanya-­szoborról képet is feltöltött. A köztudottan katolikus többségű városban még nem történt hasonló eset, Rab Lászlóné Aranka néni ezen a reggelen már másodszor tért be a templomba.
A tettes a festékkel a faszobor arcát festette be zöldre, a szobor többi részét érintetlenül hagyta.
Brutális ami a képen látható- elmebeteg műve
...... ........... ........... ............


- Nem szabad gyűlölettel gondolnunk arra, aki ezt tette, de jó lenne, ha magyarázatot adna a cselekedetére - mondta lapunak az idős asszony, akitől megtudtuk azt is, hogy az 1920-es évek óta áll itt a templom előterében a fából készült szobor.
A szintén reggeli imára betérő Nagy Mária már nem ennyire megbocsátó, szerinte szigorúan meg kell büntetni azt, aki ezt tette. - Miféle hitetlen ember az, aki ilyet tesz, aki nem tiszteli mások vallását, aki meggyalázza egy közösség vallási jelképét? - tette fel a kérdést.
A jánoshalmi plébániahivataltól kapott információk szerint kedden napközben rongálták meg a Szűzanya-szobrot, mert a reggeli imádság idején még nem volt elcsúfítva. A templom ajtaja pedig 18 óráig mindenki előtt nyitva áll.
A rongálást több közéleti személyiség is elítélte, köztük Bányai Gábor, a térség országgyűlési képviselője, aki Jánoshalmán lakik, és a helyi katolikus közösség tagja. A politikus annak a reményének adott hangot, hogy a katolikus hívők lelkében okozott seb is idővel beforr.

Bíznak benne, hogy helyrehozható
Megtettük a lépéseket az ismeretlen tettes elleni feljelentésre és a szobor restaurálására." - tájékoztatott Menyhárt Sándor plébános. Bíznak abban, hogy helyrehozható lesz a megrongált szobor - közölte az eset kapcsán Menyhárt Sándor jánoshalmi plébános a közösségi oldalon, akit szerettünk volna megkérdezni, de szerdán személyes meghallgatáson volt Bábel Balázs kalocsa-­kecskeméti érseknél, így nem volt elérhető. Információink szerint mielőbb szeretné restauráltatni a jánoshalmi katolikus plébániahivatal a megrongált szobrot, a néhány kilométerre lévő Borotán van is egy faszobrász, aki vállalná a helyreállítását.
 
 
0 komment , kategória:  érdekes képek  
     1/116 oldal   Bejegyzések száma: 1156 
2018.02 2018. Március 2018.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 20 db bejegyzés
e hónap: 262 db bejegyzés
e év: 1199 db bejegyzés
Összes: 33520 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4141
  • e Hét: 14912
  • e Hónap: 112455
  • e Év: 459147
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.