Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
A kávé koktél receptje:
  2010-03-31 19:15:01, szerda
 
  Hozzávalók
4 púpos ek. instant kávé
1/2 l vörösbor
100 ml vodka
1 citrom
fehér cukor
1/2 l víz

Leírás
A kávét, bort, vodkát, cukrot és a vizet forraljuk fel, és töltsük csészékbe. Cukorral és citrommal szervírozzuk.

Munkaidő: 5 perc

Elkészítési idő: 5 perc
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Kávétorta receptje:
  2010-03-30 07:13:32, kedd
 
  Hozzávalók

Tésztához:
3 tojás
20 dkg cukor
30 dkg liszt
10 dkg vaj
1 dl jó erős kávé
1 csomag sütőpor

Krémhez:
20 dkg étcsoki
5 dkg vaj
0,5 dl erős kávé
1 dl rum

Díszíteni:
1 dl felvert tejszínhab
kávészem alakú csoki
(vagy egész kávészem)
Elkészítés

1. A tésztához a cukrot habosra keverjük a vajjal. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a kávét és a sütőporral vegyített lisztet.

2. Kikent, lisztezett tortaformába simítjuk, majd előmelegített sütőben, 180°C-on, kb. 40 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük!).

3. A csokit darabokra törjük és gőz felett megolvasztjuk. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, a rumot és a kávét, majd alaposan elkeverjük.

4. A kihűlt tésztát kettévágjuk, megkenjük krémmel, úgy, hogy a torta tetejére és szélére is jusson belőle. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tejszínhabrózsákkal és kávészemekkel díszíthetjük.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
A "Kávészemek" receptje:
  2010-03-30 06:45:33, kedd
 
  Hozzávalók

Tésztához:
12 dkg darált babapiskóta
8 dkg vaj
8 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 teáskanál nescafé
4 evőkanál darált dió
2 evőkanál rum

Díszíteni:
10 dkg ét tortabevonó

Elkészítés

1. A hozzávalókat a tortabevonó kivételével jól összegyúrjuk.

2. Kb. egy cm vastagságúra kinyújtjuk és kis pogácsaszaggató segítségével ovális formákat szúrunk ki belőle.

3. Közepükön a vágást késsel, vagy fapálcika segítségével kialakítjuk.

4. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk és a kávészemeket belemártogatjuk. Hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Egy kávékülönlegesség:
  2010-03-29 19:37:35, hétfő
 
  Hozzávalók
4 cl narancslikőr, 1 csésze forró kávé, 2 evőkanál felvert tejszínhab


Elkészítése

A likőrt felmelegítjük, egy tűzálló talpas pohárba öntjük a forró kávéval, és a tetejére tesszük a tejszínhabot.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Fehércsokis latte macchiato
  2010-03-29 19:36:33, hétfő
 
  Hozzávalók
7 dkg fehércsoki, 3 dl tej, 1 ek. házi vaníliás porcukor, 1 ek. juharszirup, 1,25 dl forró feketekávé (ha erős, lehet kevesebb, nálam Ricoré volt)


Elkészítése

A felaprított csokit és a vaníliás cukrot a tejbe szórjuk és kis lábaskában feltesszük melegedni, közben kevergetjük. Mikor felolvadt benne a csoki, belekeverjük a juharszirupot, majd levesszük a tűzről és kis elemes tejhabosítóval felhabosítjuk. Egy bögrébe/csészébe/long drinkes pohárba töltjük, és a tetejére ráöntjük a forró eszpresszót
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Csokis kávé
  2010-03-29 19:35:16, hétfő
 
  Hozzávalók
5 dkg főzőcsokoládé, 1 evőkanál víz, 5 dl nagyon erős kávé, cukor


Elkészítése

A csokit kis darabokra tördeljük, a vizet hozzáöntjük, és kis lángon megolvasztjuk. Amikor felolvadt, sima krémmé keverjük. Rátöltjük a kávét, és jól összekeverjük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Kávés-mogyorós krém
  2010-03-29 19:29:27, hétfő
 
  Hozzávalók
4 dkg mogyoró, 4 tojássárgája, 15 dkg cukor, 40 dkg mascarpone sajt, 2 kávéskanál instant kávé, 5 dkg mogyoró, 2 dl tejszín


Elkészítése

A durvára őrölt mogyorót teflonedényben megpirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A tojássárgákat és a cukrot habosra, a mascarponét pedig külön fényesre és simára keverjük a kávéval és a mogyoróval. A tejszínt habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukros tojássárgáját, a mascarponés krémet, végül a habot. Sima masszát kell kapnunk. Talpas kelyhekbe osztjuk, pirított mogyoróval megszórjuk, és a fél mogyorókkal díszítjük. 3 órára hűtőbe tesszük. Variáció: Könnyebb krémet kapunk, ha tejszín-krémsajtot használunk, és csak fele mennyiségű mogyoróval dolgozunk.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Kávés Paris Brest:
  2010-03-29 19:28:29, hétfő
 
  Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
Kalóriaérték: 100 kcal

Hozzávalók
A tésztához: 10 dkg vaj, 3 dl víz, 18 dkg liszt, 6 tojás, cukor, só. A karamellhez: 12 dkg cukor, vágott mandula. A krémhez: 6 dl tej, 6 tojássárgája, 14 dkg cukor, 4 dkg keményítő, fél dl feketekávé, tejszínhab


Elkészítése

Forraljuk fel a vajat a vízzel, egy csipet sóval és cukorral. Keverjük bele a lisztet, és addig főzzük, míg elválik az edény falától. Vegyük le a tűzről, és amikor kicsit hűlt már, egyenként keverjük bele a tojásokat. Nyomózsákból sütőpapírral borított lemezre nyomjunk 12 cm átmérőjű köröket. 210 °C-os gőzös sütőben 20-25 perc alatt süssük szép barnára, annyira, hogy az alja kopogjon. A karamellhez a cukrot serpenyőben olvasszuk aranybarnára, óvatosan mártsuk bele a fánkkarikákat, majd rögtön szórjuk meg vágott mandulával, hogy rátapadjon. A krémhez forraljuk fel a tejet. A tojássárgákat a cukorral, a keményítővel és a kávéval keverjünk ki, majd a tejbe keverve, a tűzre visszatéve főzzük krémmé. Amikor langyosra hűlt, a kettévágott fánkokat töltsük meg vele, a habbá vert tejszínt nyomjuk a tetejükre, majd tegyük vissza rájuk a karamellmázas tetőket.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Kávés fatörzs receptje:
  2010-03-29 19:26:52, hétfő
 
  Hozzávalók
A tésztához: 7 dkg vaj, 6 dkg liszt, 6 dkg kukoricakeményítő, 4 tojás, só, 10 dkg cukor. A sziruphoz: 10 dkg cukor, 5 cl rum. A krémhez: 2 nagy tojás, 15 dkg cukor, 25 dkg margarin, 2 evőkanál kávéaroma. A díszítéshez: 8 dkg csokoládéforgács, 10 dkg zöld színű marcipán


Elkészítése

3 tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verünk. 4 tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverünk, majd tovább keverve hozzáadjuk az olvasztott margarint, a lisztet, a kukoricakeményítőt és a tojáshabot. 30x40 cm-es sütőformát zsírpapírral kibélelünk, margarinnal kikenjük, erre öntjük a tésztát, és sütőben megsütjük. Amikor kész, nedves ruhával letakarjuk, és kiborítjuk a formából. Levesszük róla a zsírpapírt, a tésztát szorosan feltekerjük, (mint a piskótatekercset), és kihűtjük. A sziruphoz 1 dl vizet a cukorral felforralunk, majd a tűzről levéve belekeverjük a rumot. A krémhez a tojássárgákat a cukorral gőz fölött habosra, fehéredésig keverjük, majd a tűzről levéve hozzáadjuk a vajat és a kávéaromát, végül kihűtjük. A kihűlt tésztát kiterítjük, és a rumos sziruppal mindenhol jól átitatjuk. A kávés krém háromnegyedével megkenjük, szorosan felcsavarjuk. A két szélét levágjuk, és a süteményt 1 órára hűtőbe tesszük. A maradék krémmel a külsejét bekenjük, és a tetejét villával csíkosra mintázzuk, csokiforgáccsal megszórjuk. A marcipánt kinyújtjuk, apró "levélkéket" vágunk ki belőle, mindre 1 cm vastagon "levélerezetet" rajzolunk, és a fatörzs mellé tesszük.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
Csokis-kávés sütemény:
  2010-03-29 09:53:32, hétfő
 
  Hozzávalók
15 dkg csokoládé, 1 dl erős kávé, 10 dkg margarin, 6 tojás, 7,5 dkg cukor, 4 dkg keményítő. A krémhez: 10 dkg étcsokoládé, 5 cl tejszín, 5 cl kávélikőr. A mázhoz: 2 evőkanál kakaó, 1 evőkanál porcukor, 1 szem sárga cseresznye


Elkészítése

A csokoládét a kávéval vízgőz felett megolvasztjuk, majd a tűzről levéve fakanállal simára keverjük. Hozzáadjuk a darabokra vágott margarint, és fényes, sima krémmé keverjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a csokikrémet és a keményítőt. A tojásfehérjéket csipetnyi sóval habbá verjük. 3 evőkanál habbal alaposan összekeverjük a tésztát, majd óvatosan a többi habot is beledolgozzuk. A masszát téglalap alakú, kivajazott tepsibe öntjük, és közepesen meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, utána tálra borítjuk. A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve összekeverjük a tejszínnel és a likőrrel, majd kevergetve langyosra hűtjük. A kész sütemény közepére öntjük, és egyenletesen bekenjük a tetejét. 10 percre hűtőbe rakjuk, hogy a máz megszilárduljon. Zsírpapírból akkora darabot vágunk ki, mint a sütemény, a közepén egy nagy négyzetet hasítunk ki. A papírt a tésztára tesszük, és a négyzetnél porcukorral megszórjuk. A papírt levesszük, és a porcukor közepére tesszük a cseresznyét.
 
 
0 komment , kategória:  Kávés receptek  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 37 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 248
  • e Hét: 2899
  • e Hónap: 7465
  • e Év: 131869
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.