Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 411 
Házilag készített nyúlpástétom
  2010-04-30 04:46:09, péntek
 
  Hozzávalók: Nyúl hús,só ,bors szegfűszeg és szegfű bors,mustár,szalonna,hagyma,babérlevél..minden mennyiség és a száj íz szerint..Nyuszinak a mája
Elkészítés: Én mindig a nyuszinak az első részét szoktam oda tenni főni,egészen a hátsó lábakig,mert ezt külön sütöm meg foghagymásan,vagy pedig ha a nyuszi nem öreg akkor bécsi szeletet csinálok belőle miután ki csontozom,,,tehát a megmaradt részt oda teszem hagymával,sóval,babérlevéllel s házi szalonnával,,meg a nyuszi májat se kell elfelejteni,mikor meg főtt,a csontokról a husit le szedem és a főtt hagymával szalonnával együtt kétszer ledarálom,,,ezt az őrleményt fűszerezem ,,,sóval borssal,mustárral,szegfűszeggel és szegfűborssal,ha látod hogy nem elég zsíros szoktam még hozzá dolgozni egy kis disznó zsírt is,kenyérre kenve paradicsommal vagy paprikával nagyon finom..
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Pikáns szárnyasmájassertésragu
  2010-04-30 04:37:54, péntek
 
  Hozzávalók: 250g kockára vágott sertéshús (comb vagy tarja hosszúkaraj felőli vége)
250g kockára vágott csirkemáj (szív nélkül)
250g szeletekre vágott gomba
500g tejföl (20%-os)
2 szem borókabogyó
1/2 narancs leve
1 nagy csokor kapor
1 nagy csokor petrezselyemzöld
só, bors, olaj
Elkészítés: Kevés olajon lepirítom a húst, közben hozzá adom a májat, végül a gombát. Minden esetben úgy járok el, hogy amikor levet enged akkor betakarom és felhajtom míg el nem párolog, így puha lesz a hús víz nélkül. Mikor rárakom a gombát akkor ízesítem sóval, borssal, fél narancs levével, a borókabogyóval és a kapor 1/3-ával.
Ha a gomba leve is elpárolog, rárakom a tejfölt, utána kóstolom. Ha a tejfölt túl hígnak ítélem meg, akkor reszelt sajttal vagy lisztszórással sűrítem egy kicsit. Ha megfelelő az ízéze és a sűrűsége, rárakom a maradék apróra vágott kaprot és a szintén apróra vágott petrezselyemzöldet. Párolt rizzsel tálalom.
Tanácsok: A borókabogyó és a narancslé helyett zúzott fokhagymát is lehet használni.
Ha a húst kihagyjuk nagyon jó ragut kapunk amit szelet húsra is rakhatunk illetve tésztát keverhetünk hozzá.
A tésztás verziót megszórhatjuk tálaláskor reszelt sajttal vagy a sajtot a sütőben rápiríthatjuk.
Kapor nélkül is megállja a helyét mindegyik verzió ha valaki nem szereti a kapor ízét.
Sertésmájjal vagy szárnyashússal is finom.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Nyári kolbász házilag
  2010-04-29 06:32:20, csütörtök
 
  Hozzávalók: 2,5 kg marha hús v.borjúhús
2,5kgr sertés hús
2,5kgr főtt krumpli áttörve,hidegen
2 liter felfőzött tej,hidegen
2 kg nyers szalonna
28 dkg só
4 dkg bors,1dkg salétrom só
a húsra rá kell számítani 75 dkg
Elkészítés: A húsokat le kell előre fagyasztani és miután megengedett kétszer kell ledarálni,a szalonnát is le kell darálni,mindent jól össze kell dolgozni,ha kész keményre kell tölteni,2 napi száradás után lehet füstölni.....Füstölés után még kell szárítani szellős légymentes helyen.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Csirkecomb sörben sütve
  2010-04-29 06:27:10, csütörtök
 
  Májjal töltött majorannás csirkecomb sörben sütve

Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb
4 db csirkemáj
2 db zöldpaprika
1 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
15 dkg reszelt sajt
majoránna
ételízesítő
bors

olaj
5 dl sör
Elkészítés: A csirkecombokat majoránnával, sóval, borssal, ételízesítővel a bőr alatt is bedörzsöljük. A májból 1-1 darabot a bőr alá töltünk. Tepsibe tesszük, rárakjuk a vékonyra szeletelt hagymát és paprikát. Ráöntjük a kevéske olajat, valamint a sört. Alufólia alatt megpároljuk. Ha megpuhult, a zúzott fokhagymát rákenjük, és a reszelt sajttal megszórjuk. Visszatesszük a sütőbe addig, míg ráolvad a sajt.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Almás-sajtos vadkacsa
  2010-04-27 19:51:47, kedd
 
  Hozzávalók: 2 db vadkacsamell filé
2 db egész vadkacsacomb
3 db alma
20 dkg füstölt sajt
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl

bors
liszt
vadas fűszerkeverék
Elkészítés: A melleket megmossuk, majd szeleteljük. A combokat szintén mossuk és kettévágjuk a forgóknál.
A szalonna szeleteket tűzálló edény aljára fektetjük és rárakjuk a kissé kiveregetett, a combot bevagdalt, sóval borssal, fűszerkeverékkel megszórt és lisztbe forgatott húsokat. Az almát reszelőn a húsra reszeljük. A sajtot lereszeljük és az almára szórjuk. Végül az egészet tejföllel meglocsoljuk.
Közepes lángon előbb fólia alatt, majd fólia nélkül megsütjük és forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Brokkolis-medvehagymás csirkem
  2010-04-27 06:25:08, kedd
 
  Brokkolis-medvehagymás csirkemell

Hozzávalók: -50dkg csirkemell filé
-50dkg brokkoli
-5dkg (kb.fél csomag) medvehagyma
-15dkg reszelt sajt (lehet füstölt)
-1nagy db 20% tejföl
-4evőkanál finomliszt
-grillfűszerkeverék
-vegeta, bors, szerecsendió
Elkészítés: -A medvehagymát és a brokkolit alaposan meg kell tisztítani és apró darabkákra kell vágni

-A zöldségeket lábasban, kevés vízzel, vegetával, borssal, szerecsendióval fedő alatt meg kell párolni

-A tejfölbe, csomómentesen el kell keverni a 4evőkanál finomlisztet és a párolt zöldségeket be kell habarni vele

-A csirkemelleket meg kell tisztítani, és vékony szeletekre kell vágni

-Kb.25x20cm magas falú hőálló edénybe kell fektetni és grillfűszerkeverékkel meg kell hinteni

-A reszelt sajt felével meg kell szórni a húsokat

-A zöldséges mártást egyenletesen el kell osztani a húsokon

-A maradék reszelt sajtot a tetejére kell szórni

-Sütőben 180 fokon kb.1óra alatt sül omlósra.
Tanácsok: Rizst ajánlok köretnek, mert a hús alatt maradó szósszal érdemes a tálaláskor meg locsolni, hogy picit pikáns íze legyen.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Tejfölös nyúlpörkölt
  2010-04-27 06:22:48, kedd
 
  Hozzávalók: 1 kg nyúlhús
2 fej vöröshagyma
olaj vagy zsír

bors
majoránna
pár szem borókabogyó
paradicsom
paprika
őrölt pirospaprika
3 gerezd fokhagyma
2 dl tej
2 ek liszt
2 ek tejföl
Elkészítés: A nyúlhúst jól megmossuk és szétvágjuk. A hagymákat apróra vágjuk és olajban vagy zsírban odatesszük pirulni. Ha már üveges, hozzátesszük a paprikát kockára vágva, picit pároljuk, majd a gázról levéve beletesszük a piros paprikát és két-három keverés után a húst. Ezután felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. A fokhagymákat apróra vágjuk és beletesszük. Sót, borsot, majoránnát, meg borókabogyót adunk hozzá ízlés szerint. Fedő alatt főzzük. Ha félpuha, beletesszük a héjától megszabadított, apróra vágott paradicsomot. Mikor már beürüsödött a leve és a hús is megpuhult, a lisztből, tejfölből és a tejből simára kevert habarást készítünk és hozzáöntjük a húshoz. A habarással még főzzük 10 percet folyamatosan kevergetve. Nokedlivel, vagy kifőtt tésztával tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Karaj besamelmártással
  2010-04-27 06:15:04, kedd
 
  Hozzávalók: 1 kg kicsontozott karaj
6 dkg vaj
4 dkg liszt
2 db tojássárgája
3 dl tej
15 dkg reszelt sajt
0,2 dkg őrölt bors
10 dkg zsír
5 dkg vaj
kis szerecsendió

Elkészítés: A karajt besózzuk és fűszerezzük egyben megsütjük
majd kihűlés után vékony szeletekre vágjuk,a tejből vajból lisztből besamelmártást készítünk,
tojássárgával 10 dkg sajttal megszórjuk,őrölt borssal jól elkavarjuk,a hússzeleteket gazdagon bekenjük a mártással,és egymásmellé rakjuk eredeti formára. A megmaradt mártást ráöntjük,és a reszelt sajtot is rászórjuk.
A vajat apródarabokra vágva megszórjuk és forró sütőben szép pirosra sütjük és tálaljuk
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Csirkés-olivás táska
  2010-04-26 06:41:45, hétfő
 
  Hozzávalók: A töltelékhez:
30 dkg csirkemell
1 kis doboz kukoricakonzerv
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 piros húsú paprika
1 csokor petrezselyem
8 dkg olajbogyó
1 ek olaj
1 tojás
só, bors

A túrótésztához:
25 dkg túró
1 tojás
8 ek tej
1 sütőpor
40 dkg liszt
Elkészítés: A töltelékhez a húst apró kockákra vágjuk, a petrezselymet, olivabogyót és a paprikát apró kockákra vágjuk. A hagymát megdinszteljük az olajon, majd a húst megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a kockára vágott zöldségeket. Beleforgatjuk a kukoricát, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A túrótésztához összedolgozzuk a túrót, a tejet, a sót, a tojást s az olajat, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és sima tésztává gyúrjuk. Jól alálisztezünk, 3-4 mm vékonyságú lapra nyújtjuk, és 8-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval 20 korongot szúrunk ki belőle.

Minden korong közepébe 1 evőkanálnyi tölteléket halmozunk, szegélyüket körbekenjük vízzel, félbe hajtjuk, és villával jól összenyomkodjuk. Tetejét megszurkáljuk, és 220-on 25 percig sütjük. Frissen az igazi!
Elkészítési idő: 90 perc
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
Nyári ízvarázs (sertéscombból)
  2010-04-25 08:37:47, vasárnap
 
  Hozzávalók: - kicsontozott sertéscomb (kb. 2 kg)
- méz (1,5 ek)
- bármilyen fajta zsír (1 ek)

Fűszerek:
- delikát (3 púpozott tk)
- petrezselyem (1 tk)
- majoránna (1 tk)
- bazsalikom (1 tk)
- bors (két csipetnyi)
- fokhagyma granulátum (2 tk)
és, ami a legfontosabb: Grill fűszerkeverék

tk = teáskanálnyi
ek = evőkanálnyi
Elkészítés: A sertéscombot tetszés szerint szeletekre felvágom - azért érdemes vastagabbra hagyni, mert sülés közben úgy is összemegy a húsi! Kicsit állni hagyom langyos vízben, hogy picit kiázzon. Addig a fűszerkeverékeket összekeverem egy kis tálkába.

Alaposan átmosom a combszeleteket, majd egyenként mind a két oldalát befűszerezem, majd egy közepes méretű tepsibe lefektetem őket, félig, vagy negyedig egymásra. Érdemes úgy fektetni őket, hogy negyedig, hogy minél jobban kilátszódjanak a szeletek, hogy jobban érje őket a meleg.
Miután megvagyok, épp, hogy teszek alájuk vizet, és a maradék fűszerrel még bepácolom a húsit. Ezután letakarom fóliával, és kb. bő 1 óráig párolom őket, miközben figyelem a vizet és pótolom, ha kell.

Míg sül a húsi, a mézet és a zsírt összekutyulom. 1 óra hossza elteltével leveszem a fóliát, megkenem a szeleteket a mézes-zsírral, majd fólia nélkül visszateszem a sütőbe a húst, kicsit magasabb lángon. Kb. 10 perc elteltével újra bekenem a húsit a masszával, és ezt addig ismételem, míg el nem fogy a massza, illetve meg nem sül a hús.
Tanácsok: Az első 1 órában érdemes közepes lángon párolni a húst. Fokot azért nem írok, mert mindenkinek más a sütője.

A finisben viszont kicsit magasabb lángon sütöm a húst, hogy egy kicsit süljön is a teteje!

Könnyű nyári salátát ajánlok hozzá, vagy bármilyen köretet, amit megkíván a Család, vagy a vendégsereg.
 
 
0 komment , kategória:  Húsételek  
     1/42 oldal   Bejegyzések száma: 411 
2017.09 2017. Október 2017.11
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 146
  • e Hét: 1298
  • e Hónap: 7442
  • e Év: 119216
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.