Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
Laknál ilyen helyen ?? én igen
  2018-08-17 18:23:15, péntek
 
 

 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Modern erdei ház
  2018-08-17 18:21:19, péntek
 
  
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
ELADÓ egy “SZÉTLOPOTT” KASTÉLY MARADVÁNYA!
  2018-08-14 19:31:24, kedd
 
  32,9 millió forintot kell annak fizetnie, aki megmentené a teljes enyészettől az egykori Simay-Holczer-kastélyt. Bár szinte alig maradt valami a műemlékből, a helyszín, a telek és a még álló bástyák azért egyszer csak gazdára találnak.
Az ingatlan adatai

Ár: 32.900.000 Ft
Alapterület: 8000 nm
Ingatlan állapota: Felújításra szorul
Fűtés típusa: Egyéb fűtés


A Simay-Holczer-kastély Székesfehérvár-Kisfaludon található. A kastélyt az 1900-as években építették, romantikus stílusban. Feltehetőleg Adamek Ferenc mérnök tervezte. Sajnos szorgos kezek a kastély minden mozgatható elemét elvitték, gyakorlatilag a falak állnak csak. Különlegessége a homlokzat két végében található 2 bástya.
Ezen kívül komolyabb érték a hely, ami 0,8 hektár földet jelent. Most telekáron várja új tulajdonosát,aki visszaállítja régi patinátját. A jellemzők sorát nem lehet valamely ponton elkezdeni és befejezni aki megtekinti láthatja, hogy egy kastély minden tulajdonságával, gyönyörű panorámájával és varázsával rendelkezik.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Vajon hazatalálnak ?
  2018-07-21 20:26:37, szombat
 
 

 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Megtaláltuk az ország legkisebb és legdrágább lakását
  2018-07-19 21:50:24, csütörtök
 
  Az ország legkisebb lakásában aligha igaz a mondás, hogy sok jó ember kis helyen is elfér.
Ez a Budapesten, a Nyugati térnél lévő garzon ugyanis mindössze 3,5 négyzetméter alapterületű. Két kis beugrót nem számolva akkora, mint egy franciaágy, mégis elfér benne egy konyha, egy nappali, egy fürdőszoba, vécé és egy hálószoba. Igaz, nem szokványos módon, hiszen mindent el kellett helyezni a mindössze 1,6x2 méteres felületen. Kathy Attila (46) ingatlanpiaci vállalkozó találta ki és valósította meg saját kezűleg.Megvásároltam egy 32 négyzetméteres lakást a magasföldszinten, és tartozott hozzá ez a kis helyiség. Eredetileg fürdőszoba és vécé volt, de 6 méterrel távolabb, a folyosó végén. Mivel a belvárosban nagyon értékesek az ingatlanok, drágállottam volna egy másfél milliós biciklitárolót. Viszont 25 éve ezzel foglalkozom, rögtön láttam, mit lehet kihozni belőle

A 3,2 méteres belmagasság elég volt arra, hogy fent elférjen egy galéria, már csak azért is, mert a kis helyiség éppen akkora, mint egy kétszemélyes matrac. A konyhapult egyben az íróasztal, a konyha pedig a nappali is, ahol nemcsak mosogató és indukciós lap, hűtőgép, de lapostévé is helyet kapott. A zuhanyozó kényszerűen egybe került a vécével. A hálóba létra visz fel, és ott is van egy lapostévé, illetve ott található ablak is. Méretei ellenére 18 konnektort kellett beépíteni a lakásba, és a teljes felújítás, berendezés költsége közelítette az egymillió forintot.


Még nem volt készen, amikor már ketten is ki akarták bérelni. Most egy hölgy lakik benne, 70 ezer forint lakbért fizet, a közös költség pedig alig több 2 ezer forintnál.

Attila szerint ennél kisebb alapterületű lakás már elképzelhetetlen.

- Soha nem használtam ilyen sokat a mérőszalagot, milliméterre pontosan stimmelnie kellett mindennek. Korábban a legkisebb lakás, amit csináltam, 5,5 négyzetméteres volt, Bécsben, az ottani tulajdonos kinevetett, amikor előálltam az ötlettel - jegyezte meg Attila.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Tölgy bútorok
  2018-06-28 19:06:51, csütörtök
 
 

 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
A jövő otthonai: a kupolaház és a lebegő lakás
  2018-04-27 19:43:30, péntek
 
  Vajon milyen házakban élünk majd a nem is olyan távoli jövőben? ,,Természetesen olyanban, mint most" - szólhat a válasz, ám ennél bonyolultabb a kérdés, ugyanis az éghajlatváltozás miatt a jövőben a jelenleginél is nagyobb természeti kihívásoknak kell majd megfelelni az otthonoknak. Minisorozatunkban olyan elképzeléseket mutatunk be, melyek megfelelhetnek a kihívásoknak.Az Egyesült Államokban és a Karib-térségben augusztusban és szeptemberben négy hétig pusztított a Harvey, Irma és Maria hurrikán. A szélsőséges esőzések és az erős szél több ezer házat és üzletet rombolt le Texasban, Floridában és Puerto Ricóban.
Nem világos, hogy teljességében az éghajlatváltozás okozza-e ezeket a viharokat, de a légkörkutatók szerint a bolygó melegedése valószínűleg agresszívabbá tette őket.
Az építészek és a fejlesztők a világ minden táján olyan jövőre számítanak, amiben a viharokkal és más éghajlattal kapcsolatos katasztrófákkal gyakrabban kell számolni. Sokan kalkulálnak az éghajlatváltozással is. Az elképzelés az, hogy az épületeket úgy tervezzék meg, hogy elviseljék a tengerszint emelkedését, a hőmérséklet emelkedését és az egyéb éghajlati katasztrófákat is.
Az építészeknek az éghajlatváltozás már nem a távoli jövő, hanem a jelen. Az emelkedő vizek és erős viharok rengeteg embert ösztönöznek arra, hogy új típusú, ellenálló épületeket tervezzenek.

A kupolaház
A kupola-ház nem újdonság, az 1910-es évektől kezdve jelen van az építészetben. Az I. világháború után Walther Bauersfeld mérnök és Rudolf Straubel fizikus Jénában megépítette a világ első planetáriumát, amely a kupolába a napot, a holdat és a bolygókat vetítette.


ét évtizeddel később Buckminster Fuller amerikai építész népszerűsítette a kupola építészetét az Egyesült Államokban. Bár soha nem értékesítették, Fuller előre gyártott kupola házat tervezett olyan anyagokkal, amelyeket könnyű szállítani és összeszerelni a helyszínen. Úgy gondolta, hogy az előgyártott kupola ház enyhítheti az ország háború utáni lakhatási válságát, hiszen gyorsan felépíthető.
A természeti katasztrófákkal szembeni ellenállóképessége ellenére a kupola nem lett nagy divat az amerikai ingatlanpiacon, főleg azért, mert szokatlan formája volt, mondta a Monolithic Dome Intézet értékesítési igazgatója.
,,Harminc évvel ezelőtt a közepes jövedelmű amerikaiak nem akartak egy kupolában élni. Inkább olyat lakást kerestek ami megszokott és 'szép', amilyenben a szomszédok is laknak, nem pedig valami furcsát. De az évek elteltével egyre többen kezdenek máshogy tekinteni erre a formára és pozitív tulajdonságaira. Főleg azok, akik egyszer már elveszítették otthonukat és soha többet nem szeretnék ezt átélni újra
Házak a vízen
Az árvizek és a vihar okozta hullámzás ellen folytatott harc helyett egyes építészek úgy vélik, hogy a városoknak össze kell hangolni életmódjukat a vízzel. Más szóval, több szerkezetet kell építeni a vízre.
A lebegő építészet támogatói azt mondják, hogy a tengerszint emelkedése olyan valóság, amelyet a városoknak el kell fogadniuk és fel kell rá készülniük. Hollandia több mint fele a tengerszint alatt fekszik.


A jövőben még több árvízre számíthatunk. Nem a technológiáról van szó, hanem a városok újragondolásáról. A legtöbb város, mint Miami, Tokió és New York, fenyegetésként látja a vizet. Mi lehetőséget látunk benne" - mondta Koen Olthuis, a Waterstudio vezérigazgatója.
Egy évtizeddel ezelőtt a Waterstudio olyan lebegő házakat tervezett, amelyek ugyanúgy festenek, mint a hagyományos házak.
2011-ben a Marlies Rohmer Architecture épített egy úszó kerületet Amszterdamban, ahol 75 vízen lebegő ház található. Több építész a közelmúltban úszó üvegházakat, mozikat és iskolákat álmodott és épített meg
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Extravagáns szállodák .....
  2018-03-28 19:07:16, szerda
 
  Hotel Kapszula JapánbanA szingapúri Marina BayLappföldön, Igloo faluChilében a montana magica szállóBelga belek belsejébenSvédországban, jumboKanadában úszikBelgiumban 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Ez a nő és a férje egy barlangban laknak.
  2018-03-19 19:34:52, hétfő
 
 

Lehet luxuspalotánk, de mit sem ér, ha nem érezzük magunk jól benne. Sajnos legtöbben úgy tervezik otthonukat, hogy nagyobb legyen, mint a szomszédé, és lehetőleg harsányabb színű is.

A bútorok pedig olyanok legyenek, mint a legjobb barátnőnknél, hiszen ez az elvárás. Be kell illeszkedni, kell haladni a divattal, egy előre kijelölt úton. Ez a házaspár hátat fordított a normáknak, és különleges otthont épített.

Ha egy kicsit a szívünkre hallgatunk, csodálatos otthonunk lehet. Nem kell beilleszkedni az úszómedencés, angol gyepes, orchideás sablonba, a házunk olyan legyen, amely a mi személyiségünket tükrözi, és nem a szomszédét.

Ha belülről megnézzük a házat, a mi szívünket is egyből rabul ejti a csodálatos lakás. Otthonos, kényelmes, tágas, és annak ellenére, hogy gyakorlatilag a föld alatt van, nagyon világos és színes.

Amikor megvásároltuk ezt a területet még nem létezett rajta lakás, hiszen nem lehetett rá építeni, nagyon meredek és dombos volt. Egyszer egy különös robbanást hallottunk a szomszédból, és kiderült, hogy az ott lakó férfi éppen egy lakáson “dolgozik". Ez adta az ötletet, hogy a szikla belsejébe alakítsuk ki az otthonunk

A lakás olyan nagyra sikerült, hogy a 4,5 méteres belső falat lehetetlen volt belakni. Így alakítottak ki a felső részben egy pihenő zugot is, ahonnan az egész élettér belátható. A létrával megközelíthető szobácska olyan, mint egy fészek: biztonságos, csendes, és védett.

A ház nagy előnye az is, hogy akármilyen zord időjárás legyen is kint, odabent mindig kellemes a hőmérséklet. A vizet egy, a ház mögött elhelyezkedő forrásból kapják, amely a hátsó falon van bevezetve. Naponta 75 liter friss forrás vízhez jutnak, melyet a konyhában és a főzéshez használnak fel.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Így lesz a konténerből lakás két hét alatt
  2018-03-10 18:21:21, szombat
 
  Bengaluru India technológiai fővárosa, évente több ezer diplomást és fiatal szakembert vonz, azonban a városban komoly gond a lakhatás. A 2016 februárjában alapított SquarePlums erre nyújthat megoldást.Bengaluru városában a lakásárak több mint 130 százalékot emelkedtek az elmúlt nyolc évben - az indiai Központi Bank adatai szerint -, köszönhetően a város népszerűségének. Ezt enyhítendő, 2015 februárjában Hemant Attray és Rajesh Kotta megalapították cégüket, ami elérhető árú otthonokat kínál.Akármikor elkészült egy ingatlan, egyfajta őrült rohanás követte"
- mondta Attray. A hagyományos otthonok felhúzása akár három évig is eltarthat, de a rendkívüli ütemben fejlődő városban ezt az időt nehéz kivárni.


A SquarePlums által konténerekből kialakított otthonok mérete nagyjából 19 négyzetméter, amit a cég maga tervez meg. Nemcsak könnyű elkészíteni, hanem össze is lehet kapcsolni őket, így akár egy ötven lakásos komplexumot létrehozva, amibe két hónap után már be is költözhetnek a bérkők.Ezeknek a lakásoknak a bérleti díja 18 ezer rúpia (70 ezer forint) havonta.

A cégnek az otthonok megtervezésénél figyelembe kellett vennie az ország extrém nyári hőmérsékletét is, amit többszörös szigeteléssel oldottak meg. Ráadásul a lakások úgy lettek kialakítva, hogy szinte mindent fel lehet hajtani, és akár egy irodává is percek alatt át tud változni.


A becslések szerint a konténerek használata a hagyományos és megszokott építőipari alapanyagok helyett akár húsz százalékkal is csökkentik a költségeket, valamint

a gyors elkészülési idővel az építtető hamarabb is tudja értékesíteni a lakásokat.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
     1/11 oldal   Bejegyzések száma: 104 
2018.12 2019. Január 2019.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32770 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 143
  • e Hét: 7493
  • e Hónap: 25580
  • e Év: 25580
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.