Regisztráció  Belépés
bordat.blog.xfree.hu
--A jó sors szerzi;a balsors próbára teszi a barátokat-- A szorgalom hatalmas támasz a középszerű tehetség részére is borda tibor
1951.11.12
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
8,8 millió forintba kerül ez a hat óra alatt felépíthető ház
  2017-11-22 21:10:24, szerda
 
  Az olasz Renato Vidal egy teljesen szokatlan megoldással tört be a moduláris otthonok piacára. Láttál már olyan moduláris házat, ami úgy épül fel, mint egy kártyavár.
A M.A.Di. ugyanis, bármilyen hihetetlen, szállítás közben így néz ki:Kipakolva így:Építés közben pedig ígyÉs ami még ennél is hihetetlenebb, hiába nem szükséges beton alapzat a felépítéséhez, a kártyaház minden szükséges biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezik. Ha még ez sem lenne elég, az épület önfenntartó, az elektromos áramot napelemek segítségével termeli és víztisztító berendezéssel is fel van szerelve. A legkisebb, 27 négyzetméteres M.A.Di. 8,8 millió forintba fáj, a legnagyobb, 84 négyzetméteres példányért pedig 19 millió forintot kell kicsengetni.
És hogy belülről hogy néz ki? Nos, nyilván ez függ a berendezéstől is, de akár egy ilyen otthont is ki lehet hozni belőle
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Mire jó egy üres befőttesüveg?
  2017-10-30 18:13:56, hétfő
 
  Ezt az értékes anyagot érdemes újrahasznosítanod.Kifogyott befőttesüveggel csaknem hétről hétre van dolga a családoknak, legtöbbször mégis a szemetesbe vagy jobb esetben a polc tetejére kerülnek, hátha egyszer még jók lesznek valamire.
Ha viszont az ember nem adja a fejét a befőzésre, az üvegek csak halmozódnak egészen addig, amíg végül mégis a szemétben vagy a szelektív hulladékgyűjtőkben kötnek ki. Pedig tévedés, hogy csak a lekvárok tárolására használhatod őket.A te fürdőszobádban is el tud uralkodni néha a káosz? Néhány mutatós befőttesüveg segít rendszerezni a dolgaidat: egy a vattának, a fülpiszkának vagy a sminkecseteknek, és máris minden átláthatóbb.Ha a tetőbe egy adagolót építesz be, ketchupot, lekvárt, de akár még mosogatószert is tölthetsz bele. Csak a fantázia szab határt a lehetőségeknek.

Szeretsz varrni? Akkor ezt a gomb- és cérnatartót neked találták ki. A tető helyén domborodó tűtartó pedig csak hab a tortán.

Pénzt gyűjtenél, vagy csak az aprópénzt tennéd félre kávéra? Befőttesüvegből akár egy perselyt is fabrikálhatsz, nem nagy ördöngösség.

Igazi klasszikus, mégsem unalmas: egy szépen feldíszített befőttesüvegből vázát is készíthetsz.Készíts potpourrit az üvegben: töltsd meg szárított virágokkal és gyümölcsökkel, majd tegyél rá egy vászontetőt!
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
A tetőgerendás angol ház
  2017-10-26 17:55:15, csütörtök
 
  Könnyű, világos és természetközeli otthont szeretett volna az eredetileg angol falusi ház tulajdonosa, aki művészként tevékenykedik. Az eredeti gerendázatot csodásan megtartották és kihangsúlyozták, az üvegfalakkal történő megújulás pedig százszor világosabbá tette a rezidenciát - de mégsem lett olyan kirívó a végeredmény, hogy a kisváros arculatába ne illeszkedjen be. Bizonyára nem egyszerű feladat ezt az ablakvégtelenséget takarítani - de valamit valamiért!
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Fa a fürdőszobában
  2017-10-24 19:37:47, kedd
 
  A fa nagyon kellemes dekorációs anyag az otthonunkban, amely nemcsak környezetbarát, jó megjelenésű, hanem antik művészi hangulatot is hordozhat magába. Tény, hogy a mindennapi életben sok időt töltünk a fürdőszobában, de gyakran a funkcionalitás az első szempont és nem kap elég hangsúlyt a kényelem és a szépség. A kérdés az, hogy a fa felhasználható-e esztétikusan a fürdőszobában? A válsz egyértelműen igen!

A fa felületek becsempészése remek módja annak, hogy fürdőszobánkat felfrissítsük és közelebb hozzunk lakásunkba a természetet. A fürdőszobában például padlót, polcokat, falakat, valamint tükörkereket lehet a legegyszerűbb és legolcsóbb módon fából elkészíteni. Néha elég, ha csak egy-egy elemet cserélünk ki fára, ráadásul bármely stílushoz tökéletesen illeszkedik. Íme, néhány hatásos módja annak, hogyan tudja felfrissíteni fürdőszoba dizájnját az, aki szeretné vonzóbbá tenni fürdőzését. 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
40 ember lakja az aprócska magyar falut
  2017-10-15 14:19:47, vasárnap
 
  de tele van csodával - Most különösen szép
Az ország egyik leggyönyörűbb arborétuma bújik meg itt.


Magyarországon nagy számban fordulnak elő aprócska, gyakran száznál is kevesebb lakossal rendelkező falvak. Ezeknek a községeknek azonban egy része valóságos vidéki ékszerdoboz. A természeti vagy éppen történelmi kincsekkel rendelkező parányi települések számára éppen ezért gyakran a turizmus élénkítése jelenti a kiutat.Ezek közé a kicsike, de páratlanul gazdag falucskák közé tartozik Püspökszentlászló is, mely ráadásul nemcsak környezeti értékekkel, de történelmi emlékekkel is áldott. A falu a Mecsek keleti régiójában, a Zengő tövében fekszik. Noha korábban önálló volt, mára Hosszúhetény része. Lakosainak száma egy időben drámaian visszaesett, így a húszat sem haladta meg, ám azóta a turizmus élénkülésével párhuzamosan a közösség is felvirágzott, így ma már nagyjából negyvenen élnek itt, sőt, a hétvégi házak is egyre szaporodnak.


A 84 cserje- és fafaj némelyik példánya több száz éves, így ezek a Duna-Dráva Nemzeti Park értékes részét képezik.

Az arborétum parkos erdejét apró híd, kavicsos utak, egy Zsolnay-szökőkút és hangulatos lámpák teszik romantikussá.A környéket járva eljuthatsz a helyi temetőbe, találkozhatsz egy Mária-szoborral és egy Szent László-szoborral. A király, akiről a település a nevét is kapta, szívesen vadászott erre.


A faluban sorjáznak a szépen rendben tartott, hagyományos külsőt és építészeti értékeket őrző parasztházikók.

Püspökszentlászló már felkészült a turisták fogadására. A harangláb mellett pihenésre alkalmas padok, a falu előtt parkoló, míg a településen több vendégeket elszállásoló ház is található.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
ÚJ-ZÉLANDI, cuki HÁZBELSŐ
  2017-10-12 14:38:13, csütörtök
 
  Úgy látszik, nem lehet eléggé messze lakberendezéssel, építészettel, dizájnnal és akár hirdetésfotózással kapcsolatos anyagot keresni, hogy ne találjunk rá egy magyarra. Fecher Ágnes zseniális fotóin keresztül kiderül, milyen egy messzi, néha földrengések sújtotta szuper ország egy szuper háza.Hogy mit keres egy magyar lány Wellingtonban? Számos oka lehet. Hogy miért kap lencse végre házakat, lakásokat, egyéb építészettel és dizájnnal kapcsolatos témákat, otthonokat és közösségi tereket? Mert ez a munkája. Ja és mert úgy fest, ért hozzá.

Mi itt a blogon vérmes agitátorokként sulykoljuk olvasóinkba és a hirdetőkbe: ne spóroljanak a profi fotóson! Ha valamihez nem értünk, hívjunk szakembert! Ágnes lehet, hogy csak lassan ér át a “térkép jobb alsó sarkából", de azért az alábbi linken akár őt - és a most következő szívet melengető házon felüli egyéb alkotásait - is elérhetjük. Elvégre a mi kutyánk kölyke, adjunk má' neki egy kis munkát

Ágnestől megtudtuk, a kis faház klasszikus alkotás, mivel az anyaghasználatnak hála az épület aránylag rugalmas, így kisebb eséllyel esik szét egy-egy földrengés során...


Hmm. Zseniálisnak tűnik a hely.Igen. Itt tudnánk grillezni...


 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Negyven év után ismét látogatható lesz
  2017-10-04 20:41:33, szerda
 
  a Colosseum legfelső karéja.November elsejétől megnyitják a látogatók előtt a Colosseum ókori római amfiteátrum nézőterének két legfelső emeletét, amely 40 éve zárva volt - jelentette be kedden Dario Franceschini olasz kulturális miniszter.


A hetvenes évektől nem volt látogatható a Colosseum két legfelső, vagyis 4. és 5. emelete, amelyeket biztonsági okokból zártak le. November elsejétől előzetes foglalással, idegenvezetéssel lesznek ismét látogathatók 25 fős csoportokban. A 75 perces látogatás ára fejenként kilenc euróba kerül, de ki kell váltani hozzá a Colosseum belépőjegyét is. Feledhetetlen élményben lesz része a látogatóknak - mondta Dario Franceschini a Colosseum legmagasabb emeleteirőlA Krisztus után 80-ban felavatott amfiteátrum 48 méter magas volt: szektorokra osztott nézőterén a társadalmi osztályok jól elkülönítve foglaltak helyet. Az arénához legközelebbi sorokban a császár és udvartartása, valamint a szenátorok foglaltak helyet. A "színpadtól" fokozatosan távolodva az egyre alacsonyabb rétegek nézték az előadást. A legmagasabb szektorok közül a majdnem 40 méteres magasságban található negyedik emelet a nem jómódú kereskedőknek, az ötödik szint pedig a római népnek volt fenntartva. Az utolsó sorokban ülők nem látták igazán jól, mi történik a színpadon, de a lábuk alatt elterülő hatalmas amfiteátrum magával ragadó élményt kínált.

A Colosseum két legmagasabb szintjének biztonságba helyezésére és helyreállítására a római régészeti felügyelet 1,4 millió eurót (437 millió forint) fordított. Ebből az összegből a 2010-ben megnyitott harmadik emelet 700 négyzetméteres részének restaurálását is fedezték, valamint helyreállították a második és harmadik emelet közötti fedett folyosót. Ez a Colosseumban épségben fennmaradt egyetlen fedett folyosó: falain láthatók a mintegy 2000 éves fehér vakolat darabjai vörös feliratokkal, amelyeket az ott dolgozó munkások véstek fel.

A nézőtér fokozatos helyreállítása a műemlék összetett restaurálásának részét képzi. Tavaly fejeződött be a Colosseum külsejének megtisztítása és karbantartása, amelyet a Tod's olaszországi vállalkozói csoport finanszírozott 25 millió euróval. Az amfiteátrum belsejének helyreállítása az olasz kulturális tárca 18 millió eurós támogatásával zajlik, a következő lépés az aréna alatti részek restaurálása lesz, majd a Colosseumot - szükség esetén - lefedő tetőszerkezet megépítése, amelynek terveit a régészeti felügyelet már engedélyezte. A cél a Colosseum minél eredetibb állagának helyreállítása az évente több mint 6 millió ember által látogatott műemlék korszerű megőrzésével.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Konténerház, ami úgy néz ki, mint egy nyíló virág
  2017-10-03 19:31:10, kedd
 
 


A színét leszámítva, engem inkább a szelektív melletti kartondoboz halomra emlékeztet.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Napelemes tetőcserép
  2017-09-26 21:30:10, kedd
 
  http://www.piacesprofit.hu/klimablog/napelemes-tetocserepet-fejlesztett-ki-a-magy ar-csaladi-vallalkozas/


Szolárcserép fejlesztésébe kezdett a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., a tetőcserép felületébe integrált napelemek kifejlesztésében együttműködnek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME), az új cserép jövőre kerülhet kereskedelmi forgalomba - jelentette be a Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten Gódi Attila elmondta: a tető a környezetbarát és biztonságos energiatermelésben jelentős változást hoz a jövőben, az úgynevezett fotovoltaikus rendszerek a napsugárzás energiáját villamos energiává alakítják. A tervek szerint a terméket Magyarországon fogják gyártani, de Nyugat-Európában is értékesítenék. Az árát egyelőre nem közölte. A tájékoztatás szerint a cég tesztrendszere fél éve Bólyban működik, a kutatás-fejlesztés másfél éve tart. A rendszert speciális szenzorokkal szerelték fel, online méri és naplózza a teljesítményt, üzembe helyezése óta leállás nélkül működik.Egy tetőhöz nagyjából 200-300 ilyen cserepet kell felhelyezni a háztartás villamos energia szükségletének biztosításához. A fejlesztéshez további tesztrendszereket építenek, a fejlesztési költségek jelentős nagyságrendet jelentenek - fejtette ki, pontos összeget azonban nem mondott. Mizsei János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tanára elmondta: a fejlesztés folyamatos, az egyetem elektronikus eszközök tanszékének nemzetközileg elismert szakértő csapata a mérnöki tudást, a laboratóriumi hátteret és a megfelelő mérési technológiát biztosítja a fejlesztéshez.

Gódi Attila közlése szerint a bólyi anyavállalat 268 dolgozót foglalkoztat, négy gyára van, ebből Magyarországon kettő, Szlovákiában egy gyárat működtet. Az erdélyi Aranyosgyéresen épülő gyárban pedig idén nyáron indul a termelés. Leányvállalatai vannak Horvátországban, Romániában, Szlovákiában, és Szerbiában.

A 2016-ban 31,4 százalékos piaci részesedéssel piacvezető cég eddigi legnagyobb éves árbevételét érte el tavaly, az árbevétel csaknem 10 milliárd forintra nőtt, ami 23 százalékkal magasabb az előző évinél - mondta Gódi Attila. Tavaly 50 millió betoncserepet gyártott a magyar tulajdonú vállalkozás 250 ezer tonna alapanyagból, 19 százalékkal többet, mint 2015-ben.
 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
Luxusotthonok sziklákba vájva
  2017-07-11 14:26:42, kedd
 
  Ha valaki tériszonyos, akkor valószínűleg nem az alábbi luxusvillák között fogja megtalálni álmai otthonát. Ha viszont rajong a káprázatos panorámákért, akkor ezekbe az ingatlanokba garantáltan első látásra beleszeret majd - jöjjenek a sziklákra épített otthonok.Ház a sziklán

Egy fiatal pár bízta meg a GilBartolomé Építészstúdiót, hogy építsék meg nekik ezt a futurisztikus villát, amelynek a találó, Ház a sziklán nevet adták. A kétszintes épület egy 42 fokos domboldalon épült fel a spanyolországi Granadában, és tartozik hozzá egyebek mellett egy medence, több erkély és egy 70 főt befogadó előadóterem is.


Igen, ez a hihetetlen épület még csak tervrajz formájában létezik, megálmodója pedig a Modscape névre hallgató ausztrál építészcég. Ha az otthon megépül, gyakorlatilag egy szikla oldaláról fog lógni, a jövendőbeli lakók pedig az épület legfelső szintjén található garázson keresztül tudnak majd bejutni az épületbe, onnan pedig lift segítségével juthatnak majd át az alsó szintekre.

Barcelonától nem messze, Cabrilsban található az "X-ház" nevezetű ingatlan, amit a Cadaval & Solà-Morales építészstúdió tervezett. Az otthon egyik különlegessége, hogy a szikláról, amelyre épült, minden oldalról rálátni a tengerre és a hegyekre is.


Bár egyelőre csak koncepcióként létezik ez a Casa Brutale elnevezésű, az Égei-tengerhez megálmodott különös építmény, ha egyszer elkészül, véleményünk szerint ez lesz a legideálisabb hely a világtól elvonulni vágyó magányos farkasoknak. Az épület különlegessége főként abban rejlene, hogy egyetlen részlete sem nyúlna a föld szintje fölé, és hogy a rezidencia tetejére egy megerősített üvegből készült kristályos medencét képzeltek.

Washingtonban, egészen pontosan Gig Harborban található ez a kivételes építmény, amelyet egy régi csónakházból alakított át egy Scott Allen nevű építész. Az épületnek az alapja egy csónakház, amire a tervező több szintet is felhúzott, a legfelső emelet pedig egy sziklán kapott helyet. A különböző szintek között a lakók egy üvegfalú lift segítségével tudnak mozogni.


 
 
0 komment , kategória:  házak lakások otthonok   
     1/9 oldal   Bejegyzések száma: 83 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 376 db bejegyzés
e év: 5402 db bejegyzés
Összes: 28766 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1965
  • e Hét: 22756
  • e Hónap: 89387
  • e Év: 1092351
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.