Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
Tejszínes barackleves Nőnapra
  2010-02-24 18:44:47, szerda
 
  1 doboz konzervbarack
egész fahéj
2 szegfűszeg
fél citrom
2 dl barackos gyümölcsjoghurt
2 dl tejszín
2 ek. étkezési keményítő
Tejszínhab
Fogunk egy lábost, beletesszük a felaprózott barackot, a levét és kevés vizet. Így főzni kezdjük, majd hozzáadjuk a szegfűszeget, a fahéjat és a felszeletelt citromot. Eközben egy tálban a tejszínt, a joghurtot és a keményítőt elkeverjük. Ezt a leveshez öntjük, közben állandóan kevergetjük. Ezután a fahéjat, a szegfűszeget és a citromot kivesszük, majd a levest lehűtjük. Végül a tetejére tejszínhabot teszünk, és már kínálhatjuk is.




 
 
0 komment , kategória:  Receptek nőnapra  
Zöldségekkel töltött gomba
  2010-02-24 18:42:26, szerda
 
  Zöldségekkel töltött gomba Nőnapra

4 személyre:

8 db nagy fej csiperkegomba
olívaolaj
só, bors
10 dkg brokkoli
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kiskanál tárkony
5 dkg vaj
A mártáshoz:
2 dl tejszín
5 dkg parmezán
só, bors
A gombát megtisztítjuk, szárát felaprózzuk, majd a gombafejeket sózzuk, borsozzuk, bekenjük az olívaolajjal, és egy tálra tesszük őket. A vöröshagymát felaprózzuk, olajon megpirítjuk, majd beletesszük a feldarabolt brokkolit, a gombaszárat. Kevés vízben megpároljuk, majd hozzáadjuk az összepréselt fokhagymát és a tárkonyt. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a gombafejeket. Ezután a tejszínbe tesszük a parmezánt, sózzuk,borsozzuk, majd ezzel öntjük le a töltött gombafejeket. Az egészet kb. 15-20 percre sütőbe tesszük, majd ízlés szerint valamilyen mártással kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek nőnapra  
Nőnapi Tejszínes-kaproscsirke
  2010-02-24 18:39:50, szerda
 
  Nőnapi Tejszínes-kapros csirkecomb zöldséggel

4 személyre:

4 csirkecomb
10 szelet bacon
1 póréhagyma
1 fej brokkoli
10 dkg zöldborsó
1 kis fej karfiol
2 sárgarépa

olívaolaj
2 babérlevél
4 dl tejszín
1 csokor kapor
20 dkg füstölt sajt
A csirkecombokat megsózzuk, majd 2-2 szelet baconbe belegöngyöljük. A megmaradt bacont egy tepsibe tesszük, és erre tesszük a betekert combokat. Ezután a póréhagymát felszeleteljük, a brokkolit és a karfiolt darabokra szedjük, a répát pedig feldaraboljuk. Az összes zöldséget a tepsibe szórjuk a babérlevelekkel együtt. Így kb. háromnegyed órát sütjük a húst, majd rátesszük a tejszínnel elkevert felaprózott kaprot és a lereszelt sajtot. Így további negyed órát sütjük, majd egy nagyon kicsit hűlni hagyjuk, és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek nőnapra  
Nőnapi Barackos túrógombóc
  2010-02-24 18:36:43, szerda
 
  Nőnapi Barackos túrógombóc vaníliakrémmel
50 dkg túró
2 tojás
15 dkg búzadara
5 dkg nádcukor
fél vaníliarúd
2 sárgahúsú barack
A vaníliakrémhez:
3 ek. kukoricakeményítő
3 ek. nádcukor
fél vaníliarúd
3 dl tej
A tojásokat szétválasztjuk, fehérjükből kemény habot verünk. A tojássárgákhoz hozzákeverjük a szétnyomkodott túrót, a cukrot, a búzadarát és a vaníliarúd belsejét. Az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzákeverjük a tojáshabot is. Így egy órára a hűtőbe tesszük, majd kivessük és a feldarabolt barackot is belekeverjük. Ezután gombócokat formázunk belőle, és forró vízben kifőzzük. Eközben elkészítjük a krémet: a keményítőt, a cukrot, a vaníliarúd belsejét és kevés tejet csomómentesre keverünk. Ezután a maradék tejet is hozzáöntjük, és főzni kezdjük, hogy besűrűsödjön. Végül a gombócokra öntjük, és már kínálhatjuk is.
 
 
0 komment , kategória:  Receptek nőnapra  
Nőnapi Gyümölcsös csirkeragu:
  2010-02-24 16:33:21, szerda
 
  4 személyre:

4 csirkecomb
1 vöröshagyma
0,5 dl olaj
1 narancs
1 zöldalma
1 jonatán alma
1,5 dl száraz fehérbor
só, őrölt bors
1 kiskanál étkezési keményítő
1 csokor petrezselyem
1,5 dl tejszín
Köret:
4 adag gesztenyés rizs
A hagymát olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkét. Addig sütjük a húst, amíg fehér nem lesz, ekkor hozzáadunk 1,5 dl vizet, sót és borsot. Miközben pároljuk a húst, meghámozzuk a narancsot, kimagozzuk az almát, és felszeleteljük a gyümölcsöket. A már majdnem teljesen puha húshoz adjuk őket a borral együtt. Miután felforrt, beletesszük a keményítőt, a felaprított petrezselymet és a tejszínt, és még egyszer felforraljuk. Ezután levesszük a tűzről, és a gesztenyés rizzsel együtt kínáljuk a ragut.
 
 
1 komment , kategória:  Receptek nőnapra  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 5 
2017.08 2017. Szeptember 2017.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 169
  • e Hónap: 8878
  • e Év: 108233
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.