Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/113 oldal   Bejegyzések száma: 1127 
Almás-diós őzgerinc
  2017-11-23 23:06:41, csütörtök
 
  Almás-diós őzgerinc

Hozzávalók

2 db alma
1 db tojás
20 dkg porcukor
1 db citrom
15 dkg finomliszt
5 dkg vágott dió
15 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
A bevonathoz:
15 dkg fehér csokoládé
3 dkg vaj
2 ek kristálycukor
5 dkg vágott dió
1 tk vaj

Elkészítés

Az almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a cukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A lisztet, a darabos és darált diót, sütőport elkeverjük, majd az almás masszába forgatjuk.
Az őzgerinc formát vajjal kikenjük, egy kis liszttel megszórjuk és bele öntjük a masszát. 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. (kb 40 perc) Sütőből kivéve egy tálcára fordítjuk. Amikor kihűlt bevonjuk a csokoládéval.
A csokoládét a vajjal vízgőz felett felolvasztjuk, majd a süteményre csurgatjuk és szépen elkenjük. A kristálycukrot egy teflon serpenyőben karamellizáljuk, rátesszük a darabos diót, összeforgatjuk vele, majd vajjal kent lapos tányérra tesszük. Amikor kihűlt aprítógépbe téve összezúzzuk. A süteményt megszórjuk vele.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fordított ananászos muffin
  2017-11-21 23:30:33, kedd
 
  Fordított ananászos muffin

Hozzávalók

1 bögre liszt
1/2 bögre cukor
1 csomag sütőpor
1/2 tk só
1/4 bögre vaj
1/2 bögre ananászlé
1 db tojás
1/2 tk vaníliaaroma
1 doboz ananászkonzerv (darabolt)
A tetejére/aljára:
1/3 bögre barna cukor
1/3 bögre vaj

Elkészítés

Egy tálban a lisztet, a cukrot, a sütőport és a sót összekeverjük, majd hozzáöntjük az ananászlevet és alaposan összedolgozzuk.
A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük, majd beledolgozzuk az elhabart, egész tojást és a vaníliaaromát is.
A muffin tetejéhez egy kisebb tálba barna cukrot öntünk, és elkeverjük az olvasztott vajjal, majd 1-1 evőkanállal a muffin-tepsi mélyedéseibe teszünk belőle úgy, hogy a mélyedések alját a szirup teljesen elfedje.
A daraboltananász-konzervet leszűrjük, és a gyümölcsszeleteket virág alakzatban a mélyedésekbe helyezzük, rákanalazzuk a tésztát, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt készre sütjük.
A kész muffinokat kiborítjuk a formából, és úgy tálaljuk, hogy az ananászszeletek legyenek a sütemények tetején.
Ízlés szerint sütőben szárított ananászvirágokkal díszítjük.





Íme a recept videón:
Link

Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pihe-puha almás pite
  2017-11-20 23:43:28, hétfő
 
  Pihe-puha almás pite

Hozzávalók

A töltelékhez:
1,5 kg alma
cukor (ízlés szerint)
1 tk őrölt fahéj
4 dkg vaníliás pudingpor
A tésztához:
4 db tojássárgája
15 dkg margarin
1 tk cukor
1/2 dl tej
3 dkg élesztő
30 dkg liszt
1 csipet só
1 ek zsemlemorzsa
A tetejére:
1 db felvert tojás


Elkészítés

Az almát meghámozzuk, a magházat kivájjuk, majd lereszeljük. Egy lábasba tesszük a cukorral és a fahéjjal, és megpároljuk. Kihűtjük, majd hozzákeverjük a pudingport.
Habosra keverjük a tojássárgáját a margarinnal, hozzáadjuk a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet és a sót, majd alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és mindkettőt kinyújtjuk 23×34 cm-es tepsi méretűre. Bőven megszórjuk zsemlemorzsával, majd az egyik lapra ráhalmozzuk egyenletesen a tölteléket, és befedjük a másik tésztalappal. Letakarjuk egy konyharuhával, és 3 órát pihentetjük szobahőmérsékleten.
Ezután megkenjük felvert tojással, és villával megszurkáljuk a tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük (amikor elkezd pirulni a teteje, lefedjük fóliával, hogy nehogy megégjen).





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gyúrt néger kocka
  2017-11-18 23:22:29, szombat
 
  Gyúrt néger kocka


Hozzávalók:
A tésztához:
45 dkg liszt
15 dkg zsír
2 dkg szalalkáli
15 dkg porcukor
1 db tojás
2 evőkanál kakaópor
kevés tej
A krémhez:
4 dl tej
2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál liszt
10 dkg porcukor
fél fiola rumaroma
10 dkg csokoládé
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
A csokimázhoz:
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál forró víz
5 dkg vaj


Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk könnyen nyújtható tésztává, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. Tepsi (24×39 cm-es) hátán 3 lapot sütünk.

A krémhez a tejet a kakaóval, a liszttel és a porcukorral felfőzzük, az olvasztott csokoládét belekeverjük, majd kihűtjük. A kihabosított vajjal összekeverjük, ízlés szerint rumaromával ízesítjük.

A kihűlt tésztalapokat a krémmel megtöltjük.

A csokimázhoz a porcukrot összekeverjük a kakaóporral, a forró vízzel egy kis lábasban felfőzzük. A vajat belekeverjük, egy kicsit visszatesszük a lángra, akkor jó, ha jó kissé nyúlós a máz. Gyorsan bevonjuk vele a sütemény tetejét, mert hamar köt a máz.





Vass Lászlóné ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Banános nutellás croissant
  2017-11-16 23:33:59, csütörtök
 
  Banános nutellás croissant

Hozzávalók

27 dkg konyhakész leveles tészta
8 tk mogyorókrém
1-2 db banán
1 db tojás

Elkészítés

A tésztát kitekerjük, és felvágjuk 8 db háromszögre, majd mindegyikre rákanalazunk 1-1 tk mogyorókrémet.
A banánt meghámozzuk,felkarikázzuk, és elrendezzük a tésztaháromszögeken. Mindegyiket feltekerjük, majd kiflit formázunk belőlük.
A kifliket elrendezzük a sütőpapírral bélelt tepsiben, megkenjük a tetejüket az 1 ek vízzel elhabart tojással, és 175 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.





SÁNDOR ADRIENN

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Kókusztejes-mangós vaníliapuding
  2017-11-15 23:50:18, szerda
 
  Kókusztejes-mangós vaníliapuding

Hozzávalók

5 dl kókusztej
1 dl víz
1 tasak vaníliaízű pudingpor
5 dkg cukor
A díszítéshez:
1 db mangó
4 ek kókuszreszelék (elhagyható)


Elkészítés

A kókusztejet összekeverjük a vízzel. A pudingport elvegyítjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kókusztejes keveréket a tasakon olvasható utasítás szerint. Végül a pudingot elosztjuk 4 db tálkában vagy desszertkehelyben, és a hűtőbe tesszük.
A mangót meghámozzuk, és kockákra vágjuk. A pudingot az adagonként elosztott gyümölccsel díszítve és ízlés szerint, száraz serpenyőben átpirított kókuszreszelékkel megszórva kínáljuk.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Békebeli lekváros bukta
  2017-11-14 23:50:46, kedd
 
  Békebeli lekváros bukta

Hozzávalók

A tésztához:
3 dl langyos tej
3 dkg élesztő
50 dkg liszt (+ a szóráshoz)
3 db tojássárgája
6 dkg margarin
5 dkg cukor
1 csipet só
1 db citrom
A töltelékhez:
lekvár
A tetejére:
3 db tojásfehérje
1 mk tejföl


Elkészítés

A kéz-meleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik, és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, mindegyik középre lekvárt halmozunk, és összegöngyöljük.
Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kifliket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni.
Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.





Megjegyzés

Tipp: egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük.
lilalicsi

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Amerikai csokis keksz (cookie)
  2017-11-13 23:56:30, hétfő
 
  Amerikai csokis keksz (cookie)

Hozzávalók

34 dkg liszt
1 ek étkezési keményítő
1/2 tk só
22,5 dkg vaj
22,5 dkg cukor
22,5 dkg sötét nádcukor
2 db tojás
2 tk vaníliaaroma
1 tk szódabikarbóna
35 dkg süthető csokoládécsepp vagy étcsokoládé


Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy tepsit leterítünk sütőpapírral.
A lisztet elvegyítjük az étkezési keményítővel és a sóval.
Robotgép habverőjével a vajat habosra keverjük a kétféle cukorral. Egymás után beledolgozzuk a tojásokat, majd a vaníliaaromát.
A szódabikarbónát elkeverjük 2 tk vízzel, és a vajas masszához adjuk. Ezután beleforgatjuk a lisztes keveréket, valamint a csokoládécseppet vagy a felaprított csokoládét.
A masszából evőkanálnyi halmokat rakunk a tepsibe, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 10 percig.





PATAKY KRISZTINA
Szerkesztő

Natúr- és bioboltokban kapható sötét muscovado cukorral az igazi.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Mogyorókrémes karamellás torta
  2017-11-11 23:43:23, szombat
 
  Mogyorókrémes karamellás torta

Hozzávalók

A három piskótához:
12 db tojás
90 dkg cukor
3 tk vanília kivonat
7,5 dl zsíros tej
22,5 dkg vaj
6 tk sütőpor
66 dkg liszt
1 csipet só
A krémhez:
20 dkg mogyorókrém
5 dl habtejszín
20 dkg mogyoró
( cukor és tejszín a karamellkrémhez )
A tükörglazúrhoz:
13 dkg cukor
11,5 dkg víz
1 dl tejszín
5 dkg kakaópor
0,5 dkg zselatin

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 160 fokra. A formát előkészítjük a sütéshez, kibéleljük sütőpapírral.
A tojásokat elkezdjük habosítani, kb. 4 percig. A már habos tojáshoz hozzáadjuk a cukrot és a vaníliát és további öt percig keverjük.
Egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót és a sütőport. Egy lábosban felmelegítjük a tejet, és hozzáadjuk a vajat. Amíg melegszik a tej addig a száraz hozzávalókhoz hozzáadjuk a cukros tojásos keveréket, majd a meleg tejet és jó alaposan átkeverjük a tésztát.
Megtöltjük a sütőformát és az előmelegített sütőben kb. 1 órán át sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a közepe is átsüljön, majd ha kész hagyjuk hűlni.
A krémhez először a megtisztított mogyorót megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. Ezután felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mogyorókrémet. Apró darabokra vágjuk a mogyorót. Egy edényben 4 evőkanál cukrot karamellizálunk egy kis vízzel, majd annyi tejszínt öntünk hozzá, hogy lágyabb, kenhető állagot kapjunk. Ebbe forgatjuk bele a mogyorót. Ezt a karamellás mogyorót összekeverjük a habtejszínes mogyorókrémmel.
Egy másik edényben 6 evőkanál cukrot karamellizálunk, amit szintén felöntünk tejszínnel.
Összeállítjuk a tortát. Két piskótának a tetejét megkenjük a karamellkrémmel, majd megtöltjük a piskótákat. Míg elkészül a a tükörglazúr hűtőbe tesszük.
A tükörglazúrhoz a cukrot, 100 g vizet, tejszínt és az átszitált kakaóport egy edényben 106 fokig melegítjük. Egy másik edényben a 15 g vizet a zselatinnal összemelegítjük, majd hozzákeverjük a kakaós keverékhez. Jól elkeverjük benne a zselatin, majd leszűrjük. A masszát 40 fokig hűtjük, majd ráöntjük a torta tetejére. Nem baj, ha nem az egész tortát fedi be. Ismét hűtőbe tesszük a tortát.
A tortát tetszés szerint, karamellbe forgatott mogyorókkal díszítjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Burgonyás brownie
  2017-11-10 23:31:29, péntek
 
  Burgonyás brownie


Hozzávalók:
2 közepes burgonya
2 bögre finomliszt
fél teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
1/4 bögre keserű kakaópor
1 bögre margarin
1 bögre kristálycukor
4 tojás (szétválasztva)
1 teáskanál vanília-kivonat
1 bögre író
fél bögre mazsola
fél bögre durvára vágott dió
fél bögre durvára vágott földimogyoró


Elkészítés: Hámozzuk meg a krumplikat, főzzük meg, törjük össze, végül vegyünk belőle egy bögrényit. Takarjuk le és tegyük félre.

Kenjünk ki és lisztezzünk meg egy nagyobb tűzálló formát. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.

Szitáljuk a lisztet egy tálba, adjuk hozzá a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a gyömbért, a sót és a kakaóport. Egy másik tálban keverjük ki a margarint a kristálycukorral, majd adjuk hozzá a tojássárgákat, és keverjük még egy percig. Ezután keverjük össze a vaníliát és az írót.

Váltakozva adjuk a tojássárgás masszához az írót és a lisztes keveréket, az utolsó adag a lisztes keverék legyen. Ezután adjuk hozzá a krumplit, a mazsolákat, a diót és a mogyorót. A tojásfehérjékből verjünk kemény habot, majd ezt is óvatosan keverjük bele a masszába.

Az egészet öntsük a formába, és süssük 1 órán keresztül, tűpróbával ellenőrizzük.





Megjegyzés

Itt, Chilében ettem ilyet először egy burgonya fesztiválon, ahol minden étel burgonyából készült, így a brownie is.
Syyskuu

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/113 oldal   Bejegyzések száma: 1127 
2017.10 2017. November 2017.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 186 db bejegyzés
e év: 3959 db bejegyzés
Összes: 29618 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5619
  • e Hét: 31058
  • e Hónap: 116862
  • e Év: 1384844
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.