Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1249 
Sütőtökös-mákos lusta asszony rétes
  2018-05-21 01:08:52, hétfő
 
  Sütőtökös-mákos lusta asszony rétes

Hozzávalók

30 dkg liszt
18 dkg porcukor
3/4 tasak sütőpor
csipet só
10 dkg darált mák
25 dkg túró
30 dkg sütőtök
2 tasak vaníliás cukor
1 db citrom reszelt héja
3 db tojás
3 dl tej
10 dkg vaj

Elkészítés

A sütőtököt meghámozzuk, lereszeljük, és egy pici víz hozzáadásával megpároljuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Egy 20x30-as tepsit kikenünk 5 dkg vajjal. A lisztet összevegyítjük a sütőporral, a sóval és 12 dkg porcukorral, majd a felét egyenletesen beleszórjuk a tepsibe. Eloszlatjuk rajta a tököt, a túrót, azután rászórjuk a maradék porcukorral elkevert mákot, és ráreszeljük a citrom héját. Végül rászórjuk a megmaradt lisztes keveréket.
A tejet, a vaníliás cukrot és a vajat összemelegítjük, simára keverjük benne a tojást, majd a keveréket rálocsoljuk a rétes tetejére. Kb. 35-40 percig sütjük.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
A legegyszerűbb csokoládés gofri
  2018-05-18 22:42:35, péntek
 
  A legegyszerűbb csokoládés gofri

Hozzávalók

20 dkg vaj
13 dkg liszt
22 dkg cukor
9 dkg keserű kakaópor
1 tk só
2 tk sütőpor
4 db tojás
4 tk vaníliakivonat
24 dkg reszelt étcsokoládé vagy csokoládépasztilla
csokoládéöntet a tetejére (üveges)

Elkészítés

A gofrisütőt előmelegítjük. A vajat felolvasztjuk, majd kissé hűlni hagyjuk.
A lisztet elvegyítjük a cukorral, a kakaóporral, a sóval és a sütőporral.
A tojásokat habosra keverjük a vaníliakivonattal és 1,2 dl vízzel, majd a lisztes elegybe dolgozzuk. Végül beleforgatjuk a reszelt csokoládét vagy a pasztillákat.
A gofrisütőt ecsettel beolajozzuk. Egymás után, adagonként rámerjük a nyers tésztát, és 3-4 percig sütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, és az öntettel meglocsolva kínáljuk.





ÍGY KÉSZÍTS TÖKÉLETES GOFRIT HÁZILAG!
Link
DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Fahéjas piskótatekercs (gluténmentes, cukormentes)
  2018-05-17 23:37:33, csütörtök
 
  Fahéjas piskótatekercs (gluténmentes, cukormentes)

Hozzávalók

A piskótatekercshez:
4 db tojás
4 ek eritrit
1/2 csomag sütőpor
1/2 mk fahéj
2 ek rizsliszt
2 ek kukoricaliszt
A töltelékhez:
6-8 ek baracklekvár (cukormentes)
1/2 mk fahéj
A tetejére:
porrá őrölt eritrit


Elkészítés

A tojásokat szétválasztjuk, az eritritet elfelezzük, a felét a sárgájához, a felét a fehérjéhez adjuk, és mindkettőt habosra verjük. A sütőporral és a fahéjjal elkevert kétféle lisztet a sárgájába szitáljuk, közben folyamatosan keverjük. Végül a felvert tojáshabot lazán belekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Kb. 10 percig sütjük, és még melegen, a papírral együtt feltekerjük, és úgy hagyjuk hűlni. Ha kihűlt, kitekerjük, megkenjük a fahéjjal elkevert baracklekvárral, ismét feltekerjük, majd felszeleteljük. Tálaláskor meghintjük porrá őrölt eritrittel.





Megjegyzés

Diétázóknak, ételallergiásoknak sem kell lemondani a finomságokról.
Galcsill

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szőlős rétes
  2018-05-16 23:07:15, szerda
 
  Szőlős rétes

Hozzávalók

1 csomag rétestészta
3 dkg vaj (olvasztott)
A töltelékhez:
40 dkg fehér szőlő (+ a díszítéshez)
8 dkg vaj
4 dkg porcukor
2 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
1 ek tejföl
8 dkg dió vagy mandula (darált vagy aprított)
1 késhegynyi őrölt fahéj
0,2 dl dió- vagy mandulalikőr
3 dkg cukor
A borsodóhoz:
0,5 dl tej
6 dkg cukor
3 - 4 dl fehérbor
2 dkg vaníliaízű pudingpor
porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A megmosott szőlőt leszemezzük és leszárítjuk, szükség esetén a félbevágott szemekből a magokat kipiszkáljuk. A töltelékhez a vajat habosra keverjük a porcukorral. Egymás után beledolgozzuk a szétválasztott tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a sót, a tejfölt, a diót vagy a mandulát, a fahéjat és a likőrt. Végül beleforgatjuk a tojások fehérjéből és a cukorból vert kemény habot.
A rétestésztát kivesszük a csomagolásból. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Az egyik réteslapot konyharuhán kigöngyöljük, megkenjük olvasztott vajjal, és ráhelyezzük a másik lapot. A felület 2/3-át megkenjük a töltelékkel és megszórjuk a szőlővel, majd kétoldalt ráhajtjuk a tésztaszéleket. A rétest a konyharuha segítségével szorosan feltekerjük, átemeljük egy vajjal megkent vagy sütőpapírral leterített tepsibe, és az előmelegített sütő középső részében sütjük kb. 30 percig.
Közben a sodóhoz a tejet csomómentesre keverjük a cukorral, a borral és a pudingporral, majd gyenge tűzön, állandóan kevergetve sűrűbbre főzzük. Külön tálaljuk a felszeletelt réteshez.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Vörösboros körtés csokis pite
  2018-05-14 23:48:36, hétfő
 
  Vörösboros körtés csokis pite

Hozzávalók

Vörösboros körtekompót :
4 dl édes vörösbor
2 ek cukor
4 db szegfűszeg
5 db kemény körte
Tészta :
22 dkg liszt
2 ek kakaópor
10 dkg porcukor
1 csipet só
18 dkg vaj (hideg)
1 db tojás (sárgája)
2 ek vörösbor ( amiben megfőttek a körték )
Töltelék :
40 dkg ricotta vagy krémes túró
1 db citrom (reszelt héja)
5 dkg cukor
1 tk vaníliakivonat
1 ek vaníliás pudingpor ( főzős )
3 db tojás
10 dkg olvasztott tejcsokoládé
vörösboros körtekompót

Elkészítés

A körtét meghámozzuk, kikaparjuk a magházát és félbe vágjuk. Egy lábasba tesszük, megszórjuk cukorral, hozzádobjuk a szegfűszeget és felöntjük a borral. A körtéket puhára főzzük, de csak annyira, hogy ne essenek szét, majd hagyjuk a borba kihűlni.
A tésztához összekeverjük a lisztet, a kakaóport, a a cukrot, a sót, a vajat, a tojássárgáját, és a maradék borral, majd átlátszó fóliába csomagoljuk és a hűtőbe tesszük legalább 30 percre. Ezután kör alakúra nyújtjuk és kibéleljük vele a piteforma alját és az oldalát, majd villával megbökdössük pár helyen, végül ráteszünk egy sütőpapírt, arra rászórunk száraz babot vagy lencsét. 180 °C - on, 15 percig sütjük.
A töltelékhez krémesre keverjük a ricottát, a citrom héját, a vanília kivonatot, a pudingport, a tojásokat és az olvasztott tejcsokit. Az elősült tésztára kenünk egy keveset a töltelékből, ráhelyezzük a körtéket a vágott felükkel lefelé és rásimítjuk a megmaradt krémet.
Visszatesszük a sütőbe és 170 °C-on további 35 - 40 percig sütjük. Ha a pite kihűlt, megszórjuk vegyesen tej - és étcsokoládé forgáccsal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Német meggyes piskóta
  2018-05-12 23:54:29, szombat
 
  Német meggyes piskóta

Hozzávalók

4 db tojás
3 bögre finomliszt (bögre=2.5 dl)
2 bögre cukor
2,5 dl szódavíz
2,5 dl napraforgó olaj
1/2 csomag sütőpor
1 db citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
40 dkg meggy


Elkészítés

A tojásokat a cukorral elkeverjük, addig, amíg feloldódik, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet, ezután a citromhéjat és a vaníliás cukrot.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a tojássárgájás masszához adjuk. A sütőporral elkevert lisztet is beleszitáljuk, és végül belekeverjük az olajat.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű tepsibe öntjük, a tetején elosztjuk a magozott meggyet, és készre sütjük (tűpróbáig). Miután kihűlt, porcukorral meghintjük, és felszeleteljük.





Megjegyzés

Nagyon gyorsan elkészül, és nem utolsósorban nem drága süti.
Scsilluka

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Epres tiramisu egyszerűen
  2018-05-12 00:38:19, szombat
 
  Epres tiramisu egyszerűen

Hozzávalók

45 dkg mascarpone
30 dkg eper (+ a díszítéshez)
2,5 dl tejszín
16 db babapiskóta
8 ek porcukor
1 dl narancslé
1 tk vaníliaaroma

Elkészítés

A megmosott, szárazra törölt és felkockázott epret a narancslével és a porcukor felével kb. 10 perc alatt sűrű raguvá főzzük, majd félretesszük.
A tejszínt a maradék porcukorral, a vaníliaaromával és a mascarponéval lassú tűzön felfőzzük, majd lehűtjük.
A babapiskótákat meghempergetjük a kihűlt eperraguban, majd a felét egy tál aljába sorakoztatjuk. Meglocsoljuk még egy kis eperraguval és két merőkanál mascarponés szósszal. Ezután rárakjuk a maradék epres babapiskótát, és leöntjük újabb adag szósszal. A tetejét megkenjük a gyümölcsraguval, és kirakjuk a felkarikázott eperrel. Fogyasztás előtt egy éjszakára a hűtőbe tesszük.





Íme a recept videón:
Link
Forrás: Mindmegette.hu

 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Gesztenyepürés torta
  2018-05-10 23:37:12, csütörtök
 
  Gesztenyepürés torta

Hozzávalók

A piskótához:
8 db tojás
1 csipet só
8 ek kristálycukor
7 ek liszt
1 ek kakaópor
1 csomag sütőpor
A töltelékhez:
40 dkg gesztenyepüré (mélyhűtött)
2 ek rum
3 db tojássárgája
8 dkg kristálycukor
2,5 dl tejszín
A díszítéshez:
1 csomag habfix
2 dl tejszín
5 dkg gesztenyepüré
3 dkg kandírozott narancshéj és citromhéj
15 dkg tortabevonó étcsokoládé
2 ek olaj


Elkészítés

A piskótához tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot és a tojássárgájákat, végül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
Sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.
A kisült, kihűlt tortánkat 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik.
A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, és vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kicsit hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát és a szélét tejszínnel, a közepét pedig a cukrozott gyümölcsdarabkákkal díszítjük.





Megjegyzés

Évek óta készítem, ezt a nagyon finom gesztenye tortát. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését!
Szepi Ági

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Pikáns barackos lepény a Déditől
  2018-05-09 23:50:42, szerda
 
  Pikáns barackos lepény a Déditől

Hozzávalók

A tésztához:
0,5 kg liszt
18 dkg vaj
15 dkg cukor
2 db tojás
1 ek rum
20 dkg tejföl
8 db nagyobb őszibarack
A krémhez a tetejére:
4 db tojás
3 ek cukor
3 ek tejföl
10 dkg zsemlemorzsa


Elkészítés

A tésztához egy tálban összekeverjük a lisztet, a vajat, a cukrot, egy egész tojást, valamint egy sárgáját, a rumot és a tejfölt. Könnyen gyúrható tésztát készítünk belőle.
Vékonyra nyújtva vajjal kikent gáztepsibe helyezzük a tésztát, majd gazdagon kirakjuk karikára vagy cikkekre vágott barackkal. 10 percig sütjük 180 fokon.
A krémhez 3 tojássárgáját elkeverünk a cukorral és a zsemlemorzsával, végül hozzáforgatjuk a 4 tojásfehérjéből vert habot. A krémet a tésztára öntjük, és további 25 percig sütjük, amíg a teteje meg nem szilárdul.





Megjegyzés

A Dédmamám receptje. :)
tompeeszter

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Francia citromtorta (Tart au citron)
  2018-05-08 23:53:15, kedd
 
  Francia citromtorta (Tart au citron)

Hozzávalók

A tésztához:
17,5 dkg vaj
25 dkg liszt (+ a nyújtáshoz)
1 db tojás
2 dkg nádcukor
2 ek víz
A töltelékhez:
5 dkg vaj
10 dkg nádcukor
2 db tojás
2 db citrom reszelt héja és kifacsart leve
1,5 dl főzőtejszín

Elkészítés

A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást, a cukrot és a vizet, és homogén tésztává gyúrjuk. A kész tésztát alufóliába csomagoljuk, és egy órára a hűtőbe tesszük.
A krémhez kikeverjük a vajat a cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Hozzáadjuk a citrom lereszelt héját és kifacsart levét, majd belekeverjük a főzőtejszínt.
A tésztát vékonyan lisztezett deszkán kinyújtjuk, a pitetálba fektetjük, a széleit levágjuk, majd beleöntjük a citromos krémet. 190 fokon kb. 40 percig sütjük, amíg a krém összeáll és színt kap.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/125 oldal   Bejegyzések száma: 1249 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 228 db bejegyzés
e év: 1526 db bejegyzés
Összes: 31571 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2766
  • e Hét: 6988
  • e Hónap: 163503
  • e Év: 823156
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.