Regisztráció  Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/130 oldal   Bejegyzések száma: 1297 
Datolyás energiagolyó
  2018-08-13 23:48:09, hétfő
 
  Datolyás energiagolyó

Hozzávalók

22,5 dkg datolya
17 dkg méz
1 ek chia mag
1 ek lenmag
1 csipet só
11 dkg zabpehely
10 dkg natúr pisztácia
12 dkg tőzegáfonya


Elkészítés

A kimagozott datolyát, a mézet, a chia és a lenmagot, valamint a zabpehely felét aprítógépben vagy botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a pisztáciát, a tőzegáfonyát és a maradék zabpelyhet. Képlékeny masszává dolgozzuk, és a hűtőben pihentetjük 30 percig.
A masszából kb. 30 db diónyi golyót gömbölyítünk a tenyerünkben, majd jól záródó dobozba csomagoljuk.





FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő

Pisztácia helyett kesudióval is elkészítheted.

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Sütés nélküli vajkaramellás popcorngolyók
  2018-08-06 23:39:17, hétfő
 
  Sütés nélküli vajkaramellás popcorngolyók

Hozzávalók

3 bögre Caramoon popcorn (+ a díszítéshez)
1/4 bögre zabpehely
1/2 bögre mogyoróvaj
1/4 bögre méz vagy agavé szirup
1,5 tábla csokoládé
1 tk kókuszolaj
2 ek apróra vágott mogyoró

Elkészítés

A popcornt egy aprítógéppel apróra zúzzuk és összekeverjük a zabpehellyel.
A mogyoróvajat összekeverjük a mézzel vagy az agavé sziruppal, és mikrohullámú sütőben 30-40 másodperc alatt felmelegítjük. Hozzákeverjük a kukoricát és a zabpelyhet, kicsit lehűtjük a masszát, majd nedves kézzel golflabda nagyságú golyókat formázunk belőle. A golyókat sütőpapírra tesszük, és hűtőbe tesszük 30 percre.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, és elkeverjük benne a kókuszolajat. A popcornos golyókat egy kanál segítségével belemártjuk a csokiba, majd visszahelyezzük a sütőpapírra. Megszórjuk az apróra vágott mogyoróval és vajkaramellás popcornnal, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a csoki megdermed.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Túrós kockák
  2018-08-02 00:34:13, csütörtök
 
  Túrós kockák

Hozzávalók:
5 tojás (2+2+1)
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg margarin
5 evőkanál víz
20 dkg liszt
12 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
csipet só
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál kristálycukor
50 dkg túró
2 kupak vanília-aroma
fahéj
2 evőkanál liszt
1 kiskanál cukor


Elkészítés: Előkészítjük az 5 tojást. A fehérjéket 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A sárgákat kis tálkákban 2-2-1 arányba szedjük (2-t egy nagy tálba, a többit 2 picibe).

A 2 tojássárgához adunk 5 evőkanál vizet, a 12 evőkanál cukrot, és habverőkkel habosra mixeljük. A margarint megolvasszuk, s hozzáöntjük, és vanília-aromával ízesítjük. Csipetnyit megsózzuk, s beleforgatjuk a lisztet és a sütőport a masszába, majd ezt is jól elkeverjük. Végül a fehérjehabnak a felét spatulával elegyengetjük benne.

Kikenünk egy tepsit margarinnal és lisztel. A tészta 3/4 részét beleöntjük. A másik 1/4 részt félretesszük egy kis időre. A tepsi megy be a sütőbe 15 percre (5 percig nagy lángon, 10 percig kicsin).

Közben megcsináljuk a túrós tölteléket. A fél kiló túrót beleöntjük egy tálba, hozzáadjuk a 5+5 evőkanál cukrot, 2 tojássárgáját, egy kis vanília-aromát, ízlés szerint fahéjat és 2 evőkanálnyi lisztet. Ezt a már sülő tésztára öntjük, egyenletesen, majd a maradék 1/4 rész tésztát sütőecset segítségével (vagy kanállal) eloszlatjuk a tetején.

Maradt még 1 tojássárgánk, ezt 1 kiskanál cukorral elkeverjük, és az ecsettel berácsozzuk vele a tészta tetejét.

1,5 órán át sül, közepes-kis lángon. A süti aranybarna kivételkor.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Joghurtfagyi lekvárral
  2018-07-31 23:13:24, kedd
 
  Joghurtfagyi lekvárral

Hozzávalók

50 dkg natúr görög joghurt
60 ml méz
1 ek vaníliakivonat
2-4 ek lekvár

Elkészítés

A joghurtot, a mézet és a vaníliát egy nagyobb tálban összekeverjük egy műanyag lapáttal, majd robotgéppel habosra keverjük, végül beleforgatjuk a lekvárt is. A keveréket egy fémtálba kanalazzuk, befedjük folpakkal, és 45 percre a fagyasztóba tesszük.
A tálat kivesszük a fagyasztóból, és alaposan átkeverjük a masszát. Ismét letakarjuk, és visszatesszük a fagyasztóba 2 órára. Közben kb. 30 percenként átkeverjük a készülő fagylaltot, hogy krémes és levegős legyen.
A kész fagylaltot a tálalás előtt 15-20 perccel kivesszük a mélyhűtőből, hogy kissé megpuhuljon.

http://www.mindmegette.hu/images/223/O/joghurtfagyi-lekvarral.jpg

Megjegyzés

A joghurtfagylaltot méz helyett juharsziruppal vagy agávésziruppal is édesítheti. A recept az Édes élet magazinban jelent meg.
MME

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Tejbegrízes pohárkrém
  2018-07-28 02:45:58, szombat
 
  Tejbegrízes pohárkrém

Hozzávalók

4,5 dl tej
1 tk őrölt fahéj
1 csipet só
1 ek méz (elhagyható)
1,5 dl búzadara
18 dkg tehéntúró
2,5 dl tejszín
3 tk zselatinpor
2 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (85%-os)
4 mk áfonyalekvár


Elkészítés

A tejet felforraljuk a fahéjjal, a sóval és a mézzel, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a búzadarát. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és kihűtjük. Ezután összekeverjük a túróval
Elkezdjük habbá verni a tejszínt, majd néhány perc után hozzáadjuk a zselatin, és együtt kemény habbá verjük.
A hab felét gyors mozdulatokkal hozzáadjuk a tejbegrízhez. Összekeverjük, majd a másik felét óvatosan keverjük hozzá. Ezután hűtőbe tesszük a krémet legalább 3 órára.
A párizsi krémhez felforraljuk a tejszínt, hozzáadjuk a csokoládét, olvadásig keverjük és kihűtjük. Ezt is 3 órára hűtőbe tesszük.
Végül poharakban rétegezzük a krémeket, a tetejét áfonyalekvárral díszítjük.





Megjegyzés

Krémesebb állagú krémeket kapunk, ha a tehéntúrót és a tejbegrízt botmixerrel pürésítjük, és utána kavarjuk össze a tejszínhabbal, illetve a kihűlt párizsi krémet habverővel felverjük, és ezután tesszük a hűtőbe.
emőci 40

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Áfonyás-sajttortás palacsinta
  2018-07-26 00:41:35, csütörtök
 
  Áfonyás-sajttortás palacsinta

Hozzávalók

A tésztához:
10 dkg teljes kiőrlésű édes keksz
3 ek liszt
2 db tojás
1 csipet só
1 csipet vaniliás cukor
1 tk cukor
5 dl tej
A krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor
5 dl tej
3 ek cukor
18 dkg krém sajt
5 dkg teljes kiőrlésű édes keksz
Díszítés:
10 dkg áfonya
aprított keksz
porcukor

Elkészítés

A kekszet egy zacskóba tesszük és morzsává aprítjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a tojást, a sót és a cukrokat, majd felöntjük tejjel és csomómentesre keverjük. A palacsintákat a szokásos módon kisütjük.
A pudingport csomómentesre keverjük egy kis adag hideg tejben, majd hozzáadjuk a cukrot és a maradék tejet. Miután felfőztük, hozzákeverjük a sajt krémet és az aprított kekszet.
A palacsintát csíkokra vágjuk, a tetejére tesszük a sajt krémes pudingot, végül meghintjük áfonyával és kekszdarabkákkal.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Szedres-joghurtos kocka
  2018-07-25 00:39:22, szerda
 
  Szedres-joghurtos kocka

Hozzávalók

25 dkg mézes keksz
7,5 dkg vaj
2,5 dkg fehér csokoládé
35 dkg szeder
2 ek nádcukor
1/2 rúd vanília
3 lap zselatin
2,5 dl tejszín
1 ek cukor
44 dkg görög joghurt


Elkészítés

Egy kb. 20x20cm-es, szögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral úgy, hogy az oldalát is lefedjük vele. A kekszet morzsásra törjük. A vajat a fehér csokival vízgőz felett megolvasztjuk, és a kekszmorzsára öntjük. Elkeverjük, majd egyenletesen az előkészített tepsi aljába nyomkodjuk. Hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
30 dkg szedret a nádcukorral és a vanília kikapart magjaival egy kis lábasba tesszük, és 8-10 perc alatt sziruposra főzzük.
A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, és ha megpuhultak, belekeverjük a meleg szederkrémbe, és hagyjuk kihűlni.
A tejszínhez keverjük a cukrot, és kemény habbá verjük. A joghurtot elkeverjük a szederrel, majd óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot. A masszát a kekszes alapra simítjuk, és legalább 3-4 órát vagy egy éjszakát hűtjük. A maradék szederrel díszítjük, és kockára vágva tálaljuk.





Megjegyzés

Ha nem görög joghurtot használunk, egy zselatinlappal többel számoljunk, különben nem tartja majd meg a formáját a krém.
gasztrogabo

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Nektarinos-túrós pite
  2018-07-23 23:54:15, hétfő
 
  Nektarinos-túrós pite

Hozzávalók

A pitetésztához:
30 dkg liszt
25 dkg vaj
csipet só
6 ek hideg víz
1 ek vaj (a piteforma kikenéséhez)
kevés liszt (a piteforma kikenéséhez)

A töltelékhez:
5 db nektarin
2 db tojás
25 dkg túró
10 dkg görög joghurt
1 db citrom
1 csipet vanília vagy 2 tasak vaníliás cukor
2 ek porcukor

Elkészítés

A piteformát vajjal kikenjük és lisztezzük, majd hűtőbe tesszük.
A lisztet a kockára vágott hideg vajjal és csipet sóval gyors mozdulatokkal összedolgozzuk, majd 6 evőkanál jéghideg vizet teszünk hozzá és gyorsan egyneműre gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük pihenni.
20 perc elteltével a tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk. A piteformába helyezzük és a széleit levágjuk. Villával megszurkáljuk és 2 percre mélyhűtőbe tesszük.
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A hideg tésztát kis villákkal lesúlyozzuk és az előmelegített sütőbe rakjuk. Szép világosbarnára sütjük és félretesszük míg a tölteléket elkészítjük.
A nektarinokat kimagozzuk, szép szeletekre vágjuk. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk. A túrót összedolgozzuk a joghurttal, hozzáadjuk a reszelt citromhéját, a tojássárgáját, a vaníliát és a porcukrot. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habját.
A túrókrémet a kihűlt piteformába töltjük, a nektarin szeleteket elrendezzük a tetején. A pitét az előmelegített sütőbe toljuk és kb. 30 perc alatt készre sütjük.






Így készítheted el a nektarinos-túrós pitét:
Link
Ádám konyhája

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Olcsó csokoládés szelet
  2018-07-22 01:03:37, vasárnap
 
  Olcsó csokoládés szelet

Hozzávalók

1 db tojás
25 dkg cukor
7 dkg margarin
3 dl tej
1/2 db citrom reszelt héja
1 csomag sütőpor
3 dkg kakaó
25 dkg liszt
lekvár


Elkészítés

Alaposan kikeverjük a tojást a cukorral és a puha margarinnal, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet, a citrom reszelt héját, majd a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet.
A masszát egy 24×39 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc múlva 170 fokra csökkentjük a hőmérsékletet, és további 15 percig sütjük.
A kihűlt süteményt hosszában kettévágjuk, és megkenjük lekvárral, majd összeragasztjuk. A tetejét meghintjük porcukorral.





Megjegyzés

Gyors és finom süti bármely napra.
ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
Zabkekszes-áfonyás pohárkrém
  2018-07-20 00:18:08, péntek
 
  Zabkekszes-áfonyás pohárkrém

Hozzávalók

10 dkg zabkeksz (gm)
2 ek nádcukor
5 dkg mandulaszirom
3 dkg vaj (lm)
25 dkg mascarpone (lm)
20 dkg kék áfonya

Elkészítés

A zabkekszet apró darabkákra törjük. A tört kekszet a mandulával és a cukorral együtt serpenyőben megpirítjuk. A mascarponét cukorral édesítjük, majd az áfonyával összeturmixoljuk.
A pirított mandulás kekszet és az áfonyás mascarponét pohárba rétegezve, friss gyümölccsel megszórva tálaljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN!:
Link




Felcsiki Tünde Glutén- és laktózmentes

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek-sütemények-desszertek  
     1/130 oldal   Bejegyzések száma: 1297 
2018.07 2018. Augusztus 2018.09
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 23 db bejegyzés
e év: 2003 db bejegyzés
Összes: 32048 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2102
  • e Hét: 2102
  • e Hónap: 50365
  • e Év: 1125674
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.