Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Campari saláta
  2010-04-30 04:39:27, péntek
 
  Hozzávalók: - só
- menta/levél/
- őrölt bors
- (cukor)dinnye
- 1dl Campari
Elkészítés: A cukordinnyét kifilézzük és falatokra vágjuk.
A mentaleveleket finom csíkokra vágjuk.
Az összes hozzávalót óvatosan összekeverjük.
Tanácsok: 1-2 órát tegyük hűtőbe.
Elkészítési idő: 10 perc
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Túrós jégsaláta
  2010-04-30 04:31:04, péntek
 
  Hozzávalók: 1 fej jégsaláta
10 dkg túró
1 ek méz
1 citrom leve
2 ek sovány majonéz

tej
Elkészítés: Turmixba teszem a hozzávalókat saláta és a tej nélkül és krémesre keverem. Ízlés szerint teszek hozzá sót, mézet, citromlevet, végül annyi tejjel hígítom, hogy mártás sűrűségű legyen. Jól lehűtöm. A jégsalátát megmosom, leszárítom, és kis darabokra tépkedem. A kihűlt öntettel összekeverem a salátát a tálalás előtt.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Csirkés-almás tésztasaláta
  2010-04-26 06:48:07, hétfő
 
  Hozzávalók: maradék sült csirke
tészta (kis méretű, pl. mini penne)
1 alma
1-2 savanyú uborka
olívaolaj
balzsamecet vagy borecet
egy kis citromlé
dióbél és dióolaj, ha van

bors
Elkészítés: Az előző estéről megmaradt sültcsirkét apróra vágjuk az almával és az uborkával együtt. A tésztát kifőzzük, lehűtjük (ha azonnal szeretném tálalni, én hideg csapvízzel szoktam lehűteni a tésztaszűrőben). Mindent összekeverünk egy salátás tálban. Vinaigrette-et csinálunk (1-1 evőkanál ecetet és citromlevet, 6 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal összekeverünk.) A keveréket nyakonöntjük a szósszal. Ha van dióbél, akkor ezt is hozzákeverhetjük, illetve ha akad dióolaj a konyhaszekrényben, akkor fele-fele arányban használjuk az olívaolajjal a vinaigrette-hez. Ha van időnk, a hűtőben pihentessük egy kicsit.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Mézes-narancsos lencsesaláta
  2010-04-22 06:06:21, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- 2 db lilahagyma
- 2-3 db narancs
- 1 fej jégsaláta
- 20 dkg vörös lencse
- ízlés szerint só
A lencsét sós vízben megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd leszűrjük. A narancsokat meghámozzuk, a gerezdekről
a hártyákat letisztítjuk. Az olívaolajhoz ízlés szerint egy kevés mézet meg balzsamecetet adunk, majd ráöntjük a narancshússal elkevert lencsére. Beletesszük a csíkokra vágott jégsalátát meg a felkockázott lilahagymát, végül az egészet jól összekeverjük, szükség szerint utánaízesítjük. A
salátát tálalás előtt egy órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Majonézes csirkesaláta
  2010-04-22 06:04:01, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 40 dkg burgonya
- 40 dkg csirkemellfilé
- 4 db tojás
- 1 db alma
- 6 db csemegeuborka
- 3 dl majonéz
- 2 dl tejföl
- ízlés szerint só
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint porcukor
- ízlés szerint citromlé
- igény szerint étolaj
A burgonyákat sós vízben megfőzzük. A tojásokból kemény tojást készítünk. A csirkemellfilét sóval, borssal ízesítjük, majd forró olajon mindkét oldalán pár perc alatt rózsaszínűre sütjük. A kihűlt burgonyát, a húst, a tojást, az almát meg az uborkát nagyjából egyforma nagyságú darabokra vágjuk. Egy edényben összekeverjük a majonézt
és a tejfölt, sóval, fehér borssal, porcukorral és citromlével ízesítjük. A mártást ráöntjük az összevágott alapanyagokra, és az egészet jól összekeverjük. Tálalás előtt hagyjuk 2-3
órát állni a hűtőben, hogy az ízek jól összeérjenek.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Mediterrán borsósaláta
  2010-04-22 06:02:39, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 20 dkg főtt füstölt sonka
- 10 dkg cukorborsó
- 2 db paradicsom
- 1 db paprika
- 1 üveg fekete olívabogyó
- ízlés szerint olívaolaj
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
A cukorborsót megmosom, a végeit levágom. A paradicsomot kis cikkekre darabolom. Az olívabogyót leöblítem, lecsepegtetem. A vastag húsú paprikát apró kockákra aprítom. A főtt sonkát gyufaszál nagyságúra szeletelem, és kevés olajon egy serpenyőben megpirítom. Végezetül a hozzávalókat összeforgatom kevés olívaolajjal,sóval és borssal ízesítem.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Az Imposztor saláta receptje:
  2010-04-22 06:00:36, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 2 teáskanál méz
- 1 teáskanál mustár
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint őrölt bors
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 csomag mozzarella
- 1 db avokádó
- 1 db kígyóuborka
- 3 db paradicsom
- 1 fej saláta
TIPP
A hozzávalók összekeverésénél óvatosan járjunk el, hogy a saláta ne törjön meg, a zöldségek ne nyomódjanak össze. Így lesz az étel igazán étvágy gerjesztő.

A salátát megmossuk, szárazra rázzuk, kis darabokra vágjuk vagy tépkedjük. A paradicsomot és az uborkát megmossuk, az avokádót meghámozzuk. A zöldségeket a
mozzarellával együtt egycentis kockákra vágjuk, és összeforgatjuk a salátával.
A mézet folyósra melegítjük, összekeverjük az olívaolajjal, a balzsamecettel meg a mustárral, majd ráöntjük a zöldségekre, megborsozzuk, végül az egészet alaposan összekeverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Illatos saláta tésztakoronával
  2010-04-22 05:58:56, csütörtök
 
  Gyömbéres öntet
- 2-3 evőkanál méz
- 1 gerezd fokhagyma
- gyömbér
- 1 dl olívaolaj
- 1 kávéskanál só

Tésztakorona
- 1 tojás
- reszelt sajt
- napraforgómag
- szezámmag
- só
- 50 dkg leveles vajas tészta

Balzsamos öntet
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál só
- 2 dl balzsamecet
- 2 dl méz

Illatos saláta tésztakoronával
Egy ilyen hosszú, zimankós tél után megéheztünk a vitamindús, friss salátákra. Behabzsolnánk mindent, ami
zöld - még a tavaszi kankalin sem ússza meg a ,,legelészést". Ehhez az egyszerűen elkészíthető salátához a piacon fellelhető bárminemű zöldféleség
megfelelő. Minél változatosabb, annál jobb.
A salátákat megmossuk, szárazra rázzuk, kisebb darabokra tépkedjük. A céklát nyersen meghámozzuk, és vékony csíkokra szeleteljük.


A salátát összekeverjük a céklacsíkokkal,
megszórjuk a kankalinszirmokkal.
A kétféle öntettel tálaljuk, és a
tésztakoronát ropogtatjuk hozzá.

Gyömbéres öntet
A gyömbéres öntethez a gyömbért lereszeljük, a fokhagymát finomra aprítjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük. A balzsamos öntethez a mézet felmelegítjük, és beforraljuk a balzsamecettel. A végén adjuk hozzá a sót meg a zúzott fokhagymát.

Tésztakorona
A tésztakoronához a felengedett leveles tésztát fél centi vastagra kinyújtjuk, megkenjük sóval elkevert tojással,
és derelyevágóval ujjnyi széles csíkokra vagdossuk. Egy keverőtál fenekét bevonjuk fóliával, és koronaformában
rárakjuk a tésztacsíkokat. Tetszés szerint megszórjuk szezámmaggal, reszelt sajttal, tökmaggal vagy napraforgóval, azután forró sütőben rózsaszínűre sütjük.

Balzsamos öntet
A hozzávalókat összekeverjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Hússaláta fetasajttal
  2010-04-22 05:56:52, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 2 db tojás
- 1 csokor petrezselyem zöld
- 1 csipet kristálycukor
- 3 evőkanál étolaj
- ízlés szerint mustár
- ízlés szerint őrölt bors
- ízlés szerint só
- 3 evőkanál ecet
- 1 evőkanál tejföl
- 15 dkg fetasajt
- 2 db csemegeuborka
- 10 dkg zellerszár
- 2 db színes kaliforniai paprika
- 40 dkg hátszín
TIPP
A húst sütés közben ne szurkáljuk villával, mert kifolynak az értékes ízanyagok. Elég, ha falapáttal megnyomkodjuk kissé, hogy átsült-e már.

A hártyáitól megtisztított marhahátszínt két-három napig
fűszeres pácban érleljük: mustárral és őrölt borssal meghintjük, vékonyan beolajozzuk, és felhasználásig fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük. Serpenyőben felforrósítunk 3 evőkanál olajat, és a húst többször megforgatva félangolosra sütjük. Kiszedjük a serpenyőből, hűlni hagyjuk, majd vékony csíkokra vágjuk A paprikákat meg a zellerszárat megmossuk és feldaraboljuk: a paprikákat a magház eltávolítása után csíkokra, a zellerszárat kb. 1 cm-es darabokra vágjuk. A csemegeuborkákat éles késsel csíkokra szeleteljük. A fetasajtot szitán lecsepegtetjük, és a felfogott fűszeres-olajos levet félretesszük. Az előkészített
saláta-alapanyagokat egy üvegtálban jó alaposan összekeverjük. Ezután elkészítjük a salátaöntetet: a fetasajt levéből 3 evőkanálnyit összekeverünk 1 evőkanál sűrű tejföllel, 3 evőkanálnyi fűszeres ecettel, majd sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátaöntettel alaposan meglocsoljuk az üvegtálban várakozó alapanyagokat. A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, és cikkekre vágjuk. Tálalás előtt a salátát megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, és keménytojás-cikkekkel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
Gyümölcsös sajtsaláta
  2010-04-22 05:54:35, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 1 evőkanál citromlé
- 5 dkg olívabogyó
- őrölt fehérbors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csokor oregánó
- só
- 1 gerezd fokhagyma
- 20-30 dkg vegyes idénygyümölcs
- 1 dl olívaolaj
- 50 dkg sajt vegyesen (rokfort, feta, trappista, edami, gorgonzola, stb.)
A sajtokat kisebb kockákra vágjuk. (Finomabb lesz a salátánk, ha egy kevés kéksajtot, például gorgonzolát is
kockázunk bele.) A megmosott gyümölcsöket
ugyancsak kockákra vágjuk, lehetőleg héjastól, mert így színesebb, mutatósabb darabokat kapunk. Az olívaolajat kikeverjük a finomra aprított bazsalikommal, az oregánóval, a zúzott fokhagymával meg egy kevés citromlével. Az öntetet sóval és durva borssal ízesítjük. Beletesszük a sajtkockákat, a gyümölcsöket meg az olajbogyót, végül az egészet összeforgatjuk. A sajtsalátát tányérokra osztjuk, és almacsipsszel díszítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Saláták  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 430
  • e Hét: 3191
  • e Hónap: 10398
  • e Év: 48477
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.