Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 220 
Szabó Magda (1917-2007) írónőre emlékezünk
  2017-11-03 17:52:16, péntek
 
  Szabó Magda .......

(1917-2007) írónőre emlékezünk halálának 10.évfordulója alkalmából.
A szeretet, amivel szeretnek bennünket, mindig valamifajta kegyelem.
Vannak az ember életében különleges emberek, akik lelkében végtelen a hely, amellyel minden hibánk ellenére képesek szeretni bennünket.
A boldogság az, ha az ember szeret valakit, a legnagyobb boldogság pedig, ha együtt lehet a szeretteivel.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Elhunyt Som Lajos 70 éves korában
  2017-11-02 20:26:25, csütörtök
 
  Som Lajos a hatvanas évek közepén kezdett el zenélni a Record nevű zenekarban, ezután a Neoton együttesbe igazolt, ahol akkor már későbbi felesége, Karda Beáta volt az énekesnő. A következő nagy állomás a Taurus együttes, az első magyar hard rock zenekar volt az életében a '70-es évek elején, amelyben Radics Bélával, Balázs Fecóval és a Metróból átigazolt Brunner Győzővel játszottak együtt.
Köves Miklóssal létrehozták a Piramis együttest. Németországban és Svájcban katonai klubokban léptek fel. Ekkor még Lévay Tibor volt az énekesük, akit később a Generálból távozó Révész Sándor váltott fel. A Piramis feloszlása után 1985-ben az ugyancsak sikeres Senator nevű együttes basszusgitárosa lett, amelyben Takáts Tamással, Szekeres Tamással, Giger Károllyal és Varga Lászlóval zenéltek együtt.
1992-ben újra összeállt a Piramis, a nagy érdeklődésre való tekintettel öt koncert erejéig, a klasszikus felállásban. 2006-ban ismét összeállt a Piramis, de a megromlott egészségi állapotú Som Lajos csupán a koncertek elején és végén léphetett színpadra, akkor is vendég basszusgitáros társaságában. A Piramis 2009-es újraindulásában már nem is vett részt
Elhunyt Som Lajos, a Piramis együttes alapítója. A zenész 70 éves volt.
Som Lajos hosszú ideje tartó betegségben hunyt el, amit barátja, Tasnádi Péter is megerősítette a közösségi oldalán, az AC Newsnak pedig elmondta, hogy az utóbbi időszakban mindennap beszélt a zenésszel, aki annyira legyengült állapotban volt, hogy az orvosok már csak napokat jósoltak neki. Tasnádi a szomorú hírről Karda Beától értesült.
A Piramis együttes legendás zenésze hosszas betegeskedés után egy pesti Péterfy Sán­dor kórházban hunyta le örökre a szemét nem sokkal a kerek születésnap után Som Lajos állapota drámaian romlani kezdett. Két héttel ezelőtt már az ágyhoz kötötte az állapota. Október 30-án délben végleg feladta a harcot.
Hétfőn még a saját lábán sétálgatott a kórházban Som, ebéd után viszont leállt a keringése és ezzel együtt a belsőszerveinek működése is. Ez okozta a halálát

Emlék az alábbi videóval
Piramis: Ajándék (1978) Videó Link

Piramis: Ha volna két életem Videó Link

Piramis: A becsület Link

...... .........


Cikk az origó oldalon Link

Nlcafe oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
így néz ki most Zámbó Jimmy sírja
  2017-11-02 12:10:48, csütörtök
 
  Megdöbbentő fotók: Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Meghalt Kukely Júlia 64 éves korában
  2017-11-02 12:00:37, csütörtök
 
  Hosszan tartó, súlyos betegség után 64 éves korában elhunyt Kukely Júlia Liszt Ferenc-díjas operaénekes.
Kukely Júlia, a Nógrád megyei Sámsonházán született szoprán 1972 és 1978 között folytatta tanulmányait a Zeneakadémián. 1978 óta a Magyar Állami Operaház tagja volt, számos emlékezetes főszerep és címszerep köthető a nevéhez. Melinda, Bess, Donna Anna, Despina és a Pillangókisasszony mellett nagy sikerrel alakította Toscát, Salomét, a Tábornagynét, Angelica nővért, Violettát, Rosalindát és Szaffit is.
A budapesti Opera mellett számos európai nagyváros dalszínházaiban is fellépett.
- Puccini: Tosca - Vissi d'arte Videó Link

- Júlia Kukely - Vissi d'arte - Puccini: Tosca Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Aradszky László családjával
  2017-10-17 15:51:09, kedd
 
  Korábbi kép
..


Még mindig nem tudja felfogni Aradszky László felesége, hogy a közkedvelt táncdalénekes nincs többé. Mint elmondta, éjszakánként sokszor riad fel, hogy Laci jön haza, de csak a képzelete játszik vele. Mint ismeretes a táncdalénekes alig egy hete hunyt el, mindenféle előjel nélkül.
Bement pihenni a hálóba, felesége még a nappaliban TV-zett ám mikor megpróbálta felébreszteni már nem tudta. Pár órával az orvosi jelentés után a Tényeknek nyilatkozott az özvegy!:
Megállt a szíve - fogalmazta meg közérthetően az asszony a szaknyelvben szívmegállásnak nevezett halálokot. Éva asszony elmondta, hogy még mindig hazavárja férjét, minden zajra felriad, azt hiszi, Aradszky jött haza. Legszívesebben az utolsó tíz évre emlékszik, és azt mondja, ha nem lett volna a rajongók szeretete, László talán nem élt volna eddig.


 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Kodály Zoltán pályafutása
  2017-10-15 20:16:58, vasárnap
 
  Teljes neve: Kodály Zoltán Vilmos 1882.12.16 - 1967.03.06
Forrás: Magyar kurír/
1967. március 6-án hunyt el a a világszerte ismert zenei nevelési módszer kidolgozója, a zeneszerző, zenetudós, népzenekutató, zenepedagógus Kodály Zoltán. Halálának 50. és születésének 135. évfordulója alkalmából 2017-ben Kodály-emlékévet tartanak. Rá emlékezünk.
...... ........... ...........


Legyen a zene mindenkié
Kodály Zoltán 1882. december 16-án született Kecskeméten. A galántai népiskolában és a nagyszombati érseki főgimnáziumban tanult. Ezt követően Budapesten, a Pázmány Péter Tudományegyetem magyar-német szakán folytatta tanulmányait, és beiratkozott az Országos Magyar Királyi Zeneakadémia zeneszerző tanszakára is. Érdeklődésének középpontjában elsősorban a magyar népdal és népzene állt, doktori disszertációját a magyar népdal strófaszerkezetéről írta 1906-ban. Felismerte, hogy a magyar népzene igazi valója csak az eredeti forrásokból, a nép ajkáról ismerhető meg. Első népdalgyűjtő útjai gyermekkora helyszínére, az első öntudatlan, de mélyen ható népdalélményeket adó Galánta környékére vezettek.
- Minden népnek van egy sereg népdala, amely oktatásra kiváltképpen alkalmas. Ezeket jól kiválogatva, a népdal lesz a legmegfelelőbb tananyag, hogy rajta a gyermekeknek az egyes zenei elemeket bemutassuk és tudatosítsuk ezeket... Mielőtt más népeket akarunk megérteni, magunkat kell megértenünk. Semmi sem alkalmasabb erre, mint a népdal. És az idegen országok népdalainak megismerése a legjobb út az idegen népek megismeréséhez. Mindezen fáradozások végcélja abban áll, hogy a tanulókkal megismertessük és megszerettessük a múlt, a jelen és a jövő klasszikusait."
(Forrás: A népdal szerepe a zenei nevelésben, 1966)
Kutatásai alkalmával ismerkedett meg Bartók Bélával, akivel életre szóló barátságot kötött. A gyűjtés során felismerték az összehasonlító munka jelentőségét a népzenekutatás terén: nagy hangsúlyt fektettek egyrészt a szomszéd népek vonatkozásában az eltérő sajátságok megállapítására; majd később a rokon népek népdalaival való közös vonások feltárására.
1906-1907-ben Kodály tanulmányutat tett Berlinben és Párizsban. A francia fővárosban érte életének egyik döntő zenei élménye: megismerkedett Debussy muzsikájával. 1907-től a Zeneakadémián tanított zeneelméletet, majd zeneszerzést. Ettől kezdve kórusműveivel, ének- és olvasógyakorlataival segítette elő az ifjúság zenei nevelését, írásaival, nyilatkozataival, reformjavaslataival felvette a harcot a zenei műveletlenség, ,,analfabetizmus" ellen, és új lendületet adott a magyar kórusmozgalomnak. Számos művet írt gyermekkarok és vegyes karok számára egyaránt. Vokális alkotásaiban a magyar dalkultúra megteremtésére törekedett klasszikusaink - Balassi Bálint, Csokonai Vitéz Mihály, Kisfaludy Sándor, Berzsenyi Dániel, Kölcsey Ferenc, Arany János stb. - verseire írott műveivel. Dalainak köszönhetjük a magyar nyelvhez alkalmazkodó prozódia megszületését.
- Mit kellene tenni? Az iskolában úgy tanítani az éneket és zenét, hogy ne gyötrelem, hanem gyönyörűség legyen a tanulónak, s egész életére beleoltsa a nemesebb zene szomját... Sokszor egyetlen élmény egész életére megnyitja a fiatal lelket a zenének. Ezt az élményt nem lehet a véletlenre bízni: ezt megszerezni az iskola kötelessége. csakis művészi érték való a gyermeknek!"
(Forrás: Gyermekkarok, 1929)
Az első igazi hazai sikert a Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 50. évfordulójára megrendelt Psalmus Hungaricus oratorikus mű jelentette számára 1923-ban. Ezt követte a Háry János című daljáték és a Székelyfonó. Utóbbi, mely szintén daljáték, tulajdonképpen egy hatalmas népdalfüzér. A harmincas években így valóra vált Kodály álma: a népdal megszólalt a hangversenypódiumokon és az Operaházban.
Zenekari művei közül legismertebbek: Marosszéki táncok, Galántai táncok, Fölszállott a páva (variációk egy magyar népdalra), Szimfónia. Két misét írt, a Csendes misét és a Missa brevist.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Meghalt a magyar táncdal legendája.
  2017-10-09 19:19:51, hétfő
 
  ...... .......


Ő lett a magyar hanglemezgyártás történetének első aranylemezes énekese.
Legismertebb dalai:
Aradszky László: Isten véled édes Piroskám Link
Aradszky László: Nemcsak a 20 éveseké a világ Link

Aradszky László táncdalénekes vasárnap este /2017.10.08/, otthonában hunyt el életének 83. évében
...... ..........


Csak a teste hagyott itt bennünket, - emléke a lemezeken és videókon ÖRÖKKÉ VELÜNK LESZ..Lelke elköltözött az Isten országában, ahol boldog lehet az angyalok közt. Drága Művész Úr! Nyugodjon ÖRÖK BÉKÉBEN a mennyországban.
A család gyász fájdalmában osztozom és részvétemet kívánom.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Emlék kép - Zámbó Jimmy
  2017-09-26 18:04:45, kedd
 
  ...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Bevallotta: Ő ölte meg Diana hercegnőt
  2017-09-26 17:53:35, kedd
 
  Bevallotta: Ő ölte meg Diana hercegnőt - Kipakolt mindent az MI5 bérgyilkos a halála előtt.
A cikk itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Diana emlékezés videó
  2017-09-17 14:01:54, vasárnap
 
  - Diana - Saját szavaimmal.
kicsililiom Videója Közzététel: 2017. szept. 1. Link

- Utolsó nap - Diana tragikus halála
Elsőként a BBC dokumentumfilmjét láthatjuk a tragikus sorsú Lady Dianáról.
A felvilágosult, a tradíciókat olykor tagadó, olykor tiszteletben tartó, esendő, kivételes sorsában saját boldogságát is kereső hercegnő úgy halt meg, ahogy élt: a világ szeme láttára. Csupa megoldatlan rejtély, csupa mesés és szomorú fordulat a nap, amikor autóbalesetet szenvedett a brit királyi ház történetének egyik legnépszerűbb és legkülönlegesebb alakja.
Több, mint egy évtizede történt, de a világot még mindig bűvkörében tartja Lady Diana, a szerelmi élete és korai halálának körülményei. A dokumentumfilm több tucat páratlan fotót mutat be, a legtöbbet korábban még sehol sem lehetett látni, és interjúkat melyek felfedik és feltárják az igazságot az ikonikus felvételek mögött.
Videó Link

- Diana - a tragédia nyomában 1.rész
Videó Link

- Diana - a tragédia nyomában 2.rész
Videó Link

- Diana - a tragédia nyomában 3.rész
Videó Link

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/23 oldal   Bejegyzések száma: 220 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 204 db bejegyzés
e év: 3710 db bejegyzés
Összes: 32027 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 666
  • e Hét: 666
  • e Hónap: 88788
  • e Év: 1777413
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.