Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 194 
Elhunyt Zentai Anna 92 éves korában
  2017-01-27 11:21:48, péntek
 
  Elhunyt Zentai Anna 92 éves korában magyar operett kiemelkedő alakja.
Zentai Anna miután elvégezte a Színiakadémiát, a Szegedi Nemzeti Színházhoz került, ahol egyaránt játszott prózai szerepeket, operettet, valamint operát - írja a színház.org.
1950 és 1979 között a Fővárosi Operettszínház tagja volt, később szabadfoglalkozású művésznőként dolgozott. Mozgékony, derűs figurák megformálója, melyeket sugárzó derűvel alakított. Kiváló szubrett, illetve naiva-primadonna volt, gyakorta vendégszerepelt a Magyar Állami Operaházban és külföldön is. Sokoldalúságát magyar nótaénekesként is bizonyította.
Zentai Anna 1957-ben Jászai Mari-díjat, 1968-ban Érdemes művész-díjat kapott. 2009-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztjével tüntették ki.

.....

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Búcsú Placid atyától
  2017-01-26 20:20:05, csütörtök
 
  Hívei, barátai, tanítványai, közélet képviselők és a katolikus egyház hazai méltóságai búcsúztatták Oloffson Károlyt, Placid atyát január 26-án a Budai Ciszterci Szent Imre templomban.
.



A sokak által szeretett Olofsson Placid atya hamvasztás előtti koporsós szentmiséje és búcsúztatása január 26-án 10 órakor lesz a Szent Imre templomban. Temetésére Pannonhalmán kerül sor február 3-án. Azoknak, akik elkísérnék utolsó útjára kísérni Placid atyát, a plébánia autóbuszt szervez, amelyre január 22-én a szentmisét követően lehet jelentkezni.
...... ...........


Mint néhány hete a százéves köszöntőn, úgy most is tömegek voltak a Szent Imre templomban, de ezúttal a Placid atyát búcsúztató szentmisére érkeztek a gyülekezet tagjai. Olofsson Károly decemberben még személyesen köszöntötte az egybegyűlteket, azt mondta, ,,legközelebb odafent, a mennyben találkozunk". A mostani szentmisét celebráló Várszegi Asztrik pannonhalmi apát Krisztus tanításával, a Hegyi beszéd felidézésével kezdte a megemlékezést. Elmondta, nem könnyű szavakkal kifejezni és összefoglalni azt a munkát, amelyet Placid atya vállalt magára. - Ő egy keresztény küldetést hajtott végre: Jézus törvényeinek és a szeretet erejének hirdetését - mondta. Placid atya szerint felejtsük el a nagy szavakat, keressük inkább az élet értelmét. - Ezek az atya legfontosabb tanításai, amelyekkel híveit a gyóntatás alkalmával vezette - mondta a főapát. Felszólította az egybegyűlteket, mondjanak köszönetet azért, hogy Placid atya köreikben lehetett és folytathatta szent munkáját.
Olofsson Károly, Placid atya 2004 óta volt a 11. kerület díszpolgára. Koporsója előtt a templomban Hoffmann Tamás polgármester is lerótta kegyeletét, majd a misén Simicskó István honvédelmi miniszterrel, Újbuda országgyűlési képviselőjével közösen írt levelükben búcsúztatták. ,,Egy közösséget nagyon sok minden szimbolizálhat, sok mindenben állhat annak gazdagsága: Terek, épületek, műalkotások. A legfontosabb értéket azonban az itt élő emberek képviselik, akik saját életükkel, sorsukkal, mindennapi létükkel gazdagítják azt. Hálásak vagyunk, hogy az elmúlt negyven évben Placid atyát közösségünk tagjaként tisztelhettük, hogy vele tarthattunk ezen az úton, hogy általa, őt hallgatva lélekben mi magunk is gazdagabbá válhattunk" - idézte a városvezetők szavait az önkormányzat képviseletében Tapody-Németh Katalin.
A szentmise és beszentelés után vettek búcsút a budapesti bencés öregdiákok, a budapesti hívek és mindazok, akik ismerték Placid atyát. Tisztelői a szentmise előtt és után is leróhatták kegyeletüket koporsójánál. A hamvasztás előtti búcsúztatás alkalmával Várszegi Asztrik bencés főapát közös imára buzdította a híveket, majd a férfiak vállukra vették és kivitték a koporsót a templomból. Placid atyát február 3-án Pannonhalmán a Boldogasszony-kápolnában helyezik végső nyugalomba, ahova a Szent Márton-bazilikában 14.30-kor kezdődő szentmise után kísérik.
Placid atya 1916. december 23-án született Olofsson Károly néven Rákosszentmihályon. A Szent Benedek Bencés Gimnáziumban érettségizett. 1933-ban lépett be a Szent Benedek rendbe, majd magyar-német-bölcselet szakos doktorátust is szerzett. Pappá 1939-ben szentelték. Tizenegy hónapot szolgált a komáromi hadikórházban, de mivel beszédeiben a közkatonákat védte a megengedhetetlenül viselkedő tisztekkel szemben, lefokozták. 1945-ben a lapok sajtóhadjáratot indítottak ellene, 1946-ban letartóztatták. A koholt vád terrorcselekmény volt, ami miatt Placid atyát pedig a Gulágra internálták. Magyarországra 1955 novemberében térhetett vissza. Sem papként, sem tanárként nem dolgozhatott, így egy pesterzsébeti ládagyárban volt fizikai munkás, majd az Országos Reumatológiai és Fizikoterápiás Intézetben betegszállító.
A hetvenes évek közepétől kisegítő lelkész volt a budai ciszterci Szent Imre-plébánián. Placid atya 1993-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztjét, 2005-ben a Magyar Örökség Díjat, 2010-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét, tavaly pedig a Magyar Becsület Rendet. Hívei, barátai, kollégái szerint Placid atyát még a legkomorabb időben is az öröm, derű és a humor jellemezte.

- Olofsson Placid atyától búcsúzunk (2017.01.23.) Videó Link

.........



...... ......

 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Magyarul köszönte meg a magyarok szeretetét ......
  2016-11-02 12:58:58, szerda
 
  Magyarul köszönte meg a magyarok szeretetét Bud Spencer családja
- Jó volt ideutazni a gyönyörű országotokba-
Bud Spencer és Terence Hill Filmünnepet rendeztek október 30-án a Corvin moziban, ahol egész nap vetítették a színészpáros filmjeit, valamint Terence Hill direkt erre az alkalomra készített videóüzenetét is bemutatták. Az eseményen tiszteletét tette Giuseppe Pedersoli is, Bud Spencer fia, a 24.hu cikke szerint lelkesen dedikált, fotózkodott, és egy beszélgetésen is részt vett. A Pedersoli-család november elsején, Bud Spencer hivatalos Facebook-oldalán köszönte meg a magyarok vendégszeretetét, a szövegben egy magyar “Köszönöm szepen" is olvasható:

Dear Budapest and all Hungarian people .
Thank you so much for your warm welcome and your hospitality. We really enjoyed the trip to your beautiful country and appreciate your love to Bud Spencer .
Köszönöm szepen!!
Family Pedersoli
És Magyarul:
Kedves Budapest és minden magyar.
Köszönjük a kedves fogadtatást és a vendéglátást. Jó volt ideutazni a gyönyörű országotokba, és méltányoljuk Bud Spencer iránti szereteteteket.
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Eltemették Krakkóban Andrzej Wajdát
  2016-10-20 12:06:37, csütörtök
 
  Cikk és képek a következő linken Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Boldog Kalkuttai Teréz anya szentté avatása
  2016-09-10 10:58:50, szombat
 
  Boldog Kalkuttai Teréz anya szentté avatása videó Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Több százan gyűltek össze szerda este a budapesti ......
  2016-07-22 11:12:00, péntek
 
  Több százan gyűltek össze szerda este a budapesti Tabán Dombnál, hogy gyertyát gyújtva emlékezzenek a kedden elhunyt Somló Tamásra. Link

Eltemették Somló Tamást Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Meghalt Körmendi János, 75 éves korában
  2016-07-20 15:42:49, szerda
 
  Meghalt Körmendi János, az Illés egykori dobosa Link  
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
Meghalt Somló Tamás - 68 éves volt
  2016-07-19 21:34:06, kedd
 
  A 68 éves zenész keddre virradóan hunyt el - közölte Presser Gábor, az LGT vezetője a család és a zenekar felhatalmazásával. Súlyos betegségéről hónapok óta tudni lehetett, néhány napja még biztató fejleményekről számolt be egy közeli ismerőse. Presser Gábor az MTI-nek arról beszélt, hogy Somló Tamás
Életét úgy fejezte be, ahogyan élt: utolsó fellépésére, amely talán egy hónappal ezelőtt lehetett, már nagyon nehezen tudott csak elmenni, de nem mondta le, mert Pécsett egy jótékonysági koncerten játszott beteg gyerekeknek.
Benkő László, akit évtizedes barátság kötött össze a zenésszel a 24.hu-nak könnyeivel küszködve emlékezett Somló Tamásra. Geszti Péter is mély szomorúsággal értesült a művész haláláról.
Somló Iván Tamás 1947. november 14-én született Budapesten, saját szavai szerint egy erdélyi félzsidó családból származott. Szülei ötéves korában elváltak, testvérével újranősült édesapjuknál maradt. A Práter utcai általános iskola zenetagozatára járt, hegedülni tanult, majd tizenhárom évesen szaxofonra váltott. Még tucatnyi hangszeren játszott, a basszusgitártól a zongorán át a fúvós hangszerekig, de kedvence a szaxofon maradt. Heinemann Sándornak, a Royal Orfeum vezetőjének, a nagycirkusz karmesterének hatására beiratkozott az Állami Artistaképzőbe, cirkuszi zenebohóc lett.
Rövid ideig az Atlas együttesben zenélt, Beatlest, Rolling Stonest, meg minden mást, amit a Radio Luxemburgban hallottak. Az akkor még amatőr Omegának 1964-től három éven át volt tagja, de az anyagilag sokkal jövedelmezőbb artista szakmával sem szakított és utazni is vágyott. A Luxor nevű zsonglőrcsoporttal körbeturnézta a világot, a cirkuszi szezonban - márciustól októberig - bohóckodott a hangszerekkel, a köztes időben “komolyan" zenélt itthon.
Somló Tamás - Indulni kell videó Link

Még több info Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
86 éves korában Meghalt Bud Spencer
  2016-07-02 16:51:32, szombat
 
  Az olasz miniszterelnök, Matteo Renzi Twitteren búcsúzott a színésztől. További cikk Link
Weboldala Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
2016.01.27. - ezen a napon hunyt el 1901-ben Verdi
  2016-01-31 11:58:28, vasárnap
 
  Giovanni Boldini: Arckép Giuseppe Verdiről
...... ......


A Nabucco (korábbi nevén Nabucodonosor) 1841 őszére készült el, így Verdi lekéste a karneváli szezont és a bemutatóval a következő szezonig várnia kellett volna. Tiltakozása és makacssága meghozta az eredményt: a bemutatót kitűzték 1842. március 9-re. Mivel rövid idő alatt kellett színre vinni, nem volt elegendő idő a díszletek megépítésére, ezért korábbi előadásokból kölcsönzött háttereket használtak.
A problémákat tetőzte, hogy az Abigél szerepét éneklő szoprán, Giuseppina Strepponi hangja borzalmas állapotban volt. Ennek ellenére az opera átütő sikert aratott és így Verdi egyetlen lendülettel a korabeli olasz zeneszerzők élvonalába került.
Verdi temetésekor egy percre megállt az élet Olaszországban, becsuktak az üzletek, megálltak a vonatok. Itália ezzel nem csak a nagyszerű zeneszerző, hanem a hazafi előtt is fejet hajtott, aki egész életében az egységes, szabad Olaszország megteremtésén fáradozott.

Nézzük meg Verdi Nabuccójából a Szabadságkórust, melyben a babiloni fogságban tartott zsidók szabadságuk és hazájuk elvesztésén keseregnek.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Elhunyt híres emberek  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 194 
2017.03 2017. Március 2017.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 253 db bejegyzés
e év: 816 db bejegyzés
Összes: 29222 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1075
  • e Hét: 13440
  • e Hónap: 132782
  • e Év: 343734
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.