Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
Quinoasaláta
  2018-08-27 23:32:12, hétfő
 
  Quinoasaláta

Hozzávalók

1 bögre quinoa
10 db koktél paradicsom
1 db avokádó
1 db kígyóuborka
1,5 csokor petrezselyem
1 tk só
olívaolaj
frissen őrölt bors
csilipehely

Elkészítés

A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk.
A quinoát ellenőrizzük: akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük, és a konyhai papírtörlőre tett szűrőben szikkadni hagyjuk.
A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, a sóval és egy löket olívaolajjal. Ízlés szerint borssal és csilipehellyel fűszerezzük, majd alaposan átforgatjuk. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.





FAZEKAS KIRA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Parmezános friss saláta bagettkockákkal
  2018-05-15 23:31:07, kedd
 
  Parmezános friss saláta bagettkockákkal

Hozzávalók:
25 dkg salátakeverék
1 szikkadt bagett
1 fej lilahagyma
1 db paradicsom
3 evőkanál bazsalikomos balzsamecet
9 evőkanál olívaolaj
frissen őrölt bors
5 dkg reszelt parmezán



Elkészítés: A bagettet vékony szeletekre vágjuk, felkockázzuk és megpirítjuk, majd tálba tesszük.

Felkarikázzuk a paradicsomot és a hagymát, ráöntjük a bazsalikomos balzsamecetet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Összeforgatjuk a salátakeverékkel és a pirított kenyérkockákkal.

Tálalásnál hagyma- és paradicsomkarikákkal díszítjük, a tetejére pedig reszelt parmezánt szórunk.

Hűtőben lefedve 1 órán át hagyjuk érni, majd tálaljuk.





Megjegyzés

Túl sok a stressz? Egyél salátát! Neve a latin sal (só) szóból ered. A rómaiak, hogy jól tudjanak aludni, este főtt, sózott salátaleveleket ettek. Nyugtató hatását - melyet a benne lévő, viszonylag nagy mennyiségű növényi alkaloidának köszönheti - akkor sikerült bizonyítani, amikor kutatók indiánok viselkedését tanulmányozták: ők a saláta tejszerű nedvét adták síró, nyugtalan gyermekeknek.
molnarbela55

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Uborkás-sonkás sajttekercs
  2018-03-31 23:58:31, szombat
 
  Uborkás-sonkás sajttekercs

Hozzávalók

30 dkg sajt (edami)
12 dkg vaj
10 dkg krémsajt
1 ek mustár
2 ek majonéz
2 db tojás
4 db savanyú uborka (kisebb)
1/2 csokor petrezselyemzöld
15 dkg sonka

Elkészítés

A sajtot gőz fölött felolvasztjuk 1 ek vajjal, majd vékonyan alufóliára kenjük, és hagyjuk kihűlni.
Közben a maradék puha vajat simára keverjük a krémsajttal, a mustárral és a majonézzel. A tojásokat 8-10 perc alatt keményre főzzük, majd megtisztítjuk és felaprítjuk őket. Ezután a töltelékhez keverjük az apróra vágott uborkával, petrezselyemmel és sonkával együtt.
A keveréket a sajtra kenjük, szorosan feltekerjük, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kaszinótojás franciasaláta ágyon
  2018-03-28 23:56:54, szerda
 
  Kaszinótojás franciasaláta ágyon

Hozzávalók

A franciasalátához:
45 dkg franciasaláta alap (mirelit)
1 db alma
3 db csemege uborka
A tartár mártáshoz:
33 dkg tejföl
2 mk mustár
25 dkg majonéz

bors
citromlé
2 dkg porcukor
A kaszinótojáshoz
5 db tojás
25 dkg majonéz
1 ek mustár
7 dkg vaj
őrölt bors
1 csipet reszelt szerecsendió
1/2 mk só
citromlé
A tojások kenéséhez:
1 dl víz
1 ek zselatin
3 ek tartármártás
Díszítéshez:
kaliforniai paprika
paradicsom

Elkészítés

A francia saláta zöldségkeveréket enyhén sós vízben roppanósra főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük. Hozzákeverjük a felaprított almát, és uborkát. A tartár mártás hozzávalóit, a tejfölt, mustárt, majonézt krémesre keverjük a sóval, borssal, citromlével és a porcukorral. 3 evőkanálnyit félre teszünk a tojások bevonásához. A maradékot a kihűlt zöldségekkel óvatosan elkeverjük.
A tojásokat keményre főzzük, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Ezután hosszában kettévágjuk őket, és kivesszük a sárgájukat. A kaszinótojáshoz az 5 tojássárgáját csomómentesen összekeverjük a majonézzel, mustárral, vajjal és a fűszerekkel és a citromlével. Az így kapott krémet visszatöltjük a fél tojásokba. Egy nagyobb tányérra vagy tálcára tesszük, szétterítjük.
A zselatint egy kis lábosban elkeverjük a vízzel, tűzre téve feloldjuk. Egy kicsit hűtjük és a 3 evőkanál majonézes tejföllel összekeverjük. A kaszinótojásokat lefordítva, a töltelékkel lefelé tesszük a franciasaláta alapra, aztán bevonjuk az összekevert zselatinos tejföllel. Tetszés szerint díszítjük.





ditti56

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel
  2018-01-15 01:14:50, hétfő
 
  Kecskesajtos saláta gyümölcsöntettel

Hozzávalók

1 csomag eisberg Bolero Mix
10 dkg fagyasztott erdei gyümölcs
20 dkg lágy kecskesajt
2 ek extra szűz olívaolaj
2 ek kristálycukor
1 tk vörösborecet

Elkészítés

Az erdei gyümölcsöt a kristálycukorral és kevés vízzel pépesre főzzük, majd lepasszírozzuk. Az így kapott mártást alaposan kikeverjük vörösborecettel, olívaolajjal.
Ebbe a dresszingbe forgatjuk bele a salátát, és tálaláskor a tördelt, félkemény kecskesajtot halmozzuk a tetejére.





Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Bulgursaláta
  2018-01-14 00:57:14, vasárnap
 
  Bulgursaláta

Hozzávalók

6 dl víz
1 tk só (+ a zöldségekhez)
30 dkg bulgur
2 db paradicsom
1/2 db kígyóuborka
1 csokor petrezselyem
15 dkg feta sajt

Elkészítés

A vizet a sóval felforraljuk. A bulgurt egy tálba tesszük, ráöntjük a vizet, és lefedjük fóliával. 20 percig állni hagyjuk, majd eltávolítjuk a fóliát, átkeverjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A paradicsomot, az uborkát és a petrezselymet megmossuk, leszárítjuk, és felaprítjuk. Megsózzuk, és a bulgurhoz keverjük. Végül a salátához adjuk a felkockázott fetát, és néhány órára a hűtőbe tesszük.





DÖMÖTÖR VIOLA

Forrás: Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Színes lencsesaláta
  2017-12-31 21:47:52, vasárnap
 
  Színes lencsesaláta

galéria megnyitása Hozzávalók:
30 dkg lencse
10 dkg vöröslencse
20 dkg fagyasztott vegyes zöldség
1 fej lilahagyma
2 db babérlevél
2 db citrom leve
1 evőkanál olívaolaj

törött bors
cukor
Elkészítés:

A 30 dkg lencsét előző este beáztatom. Másnap leszűröm, és annyi sós, babérleveles vízben teszem fel főni, amennyi éppen ellepi. Amikor megpuhult, leszűröm. Vígyázzunk, ne főzzük túl!

Közben elkészítem a salátalét, ami víz-citromlé-cukor-só-bors-olaj keveréke.

A vegyes zöldséget és a vöröslencsét forrásban lévő vízben 1-2 percig puhítom, majd leszűröm.

Ezt követően az összes alapanyagot beleteszem a salátalébe, jól összekeverem, tetejére szórom a lilahagyma karikákat. Kicsit pihentetem, hogy összeérjenek az ízek.





Megjegyzés:
A vöröslencsét nem áztatom, mert hamar puhul.
Főtt hússal kinálom.

A receptet és a fotót Buksz39 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Körözöttel töltött sajttekercs
  2017-12-31 21:45:33, vasárnap
 
  Körözöttel töltött sajttekercs

Hozzávalók:
60 dkg sajt (edami vagy trappista)
50 dkg túró
2-3 dl tejföl
1 csokor apróra vágott snidling
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál pirospaprika
1 nagy csipet só

A majonézes zöldborsóhoz:
1 üveg zöldborsó konzerv
10 dkg majonéz
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
kevés citromlé
csipet só
1 nagyobb csipet porcukor

Elkészítés:
1.) A sajtot hideg vízbe áztatva a tűzre tesszük egy fazékban, felforraljuk, majd 25 percig a forró vízben hagyjuk. Ezután alufóliával fedett nyújtódeszkára tesszük és kinyújtjuk.

2.) A túrót összekeverjük a nagyon pici kockákra vágott hagymával, a snidlinggel, a tejföllel, majd sózzuk, paprikázzuk, és alaposan összekeverjük.

3.) A kinyújtott sajtra (ami úgy fog kinézni, mintha tészta lenne) felkenjük a túrót, majd óvatosan feltekerjük, szorosan belecsavarjuk az alufóliába, és néhány órára a hűtőbe tesszük. Végül, ha letelt az idő, kivesszük, és felszeleteljük, mint egy bejglit.

4.) A zöldborsót lecsepegtetjük, a többi hozzávalót egy mély tálban simára keverjük, majd hozzáadjuk a borsót. Egy lapos tálba simítjuk a zöldborsósalátát, elhelyezzük rajta a felkarikázott sajttekercset, és kígyóuborkával, paradicsommal, majonézzel díszítjük.






Megjegyzés:
A receptet Mirza (Morzsálós) küldte. Köszönjük!

További receptek, fotó és érdekességek a Morzsáló blogban!

Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon
  2017-12-31 21:43:52, vasárnap
 
  Sonkás falatkák tojásos uborkatalpon

Hozzávalók:
1 db kígyóuborka
6 db főtt tojás
24 szelet füstölt sonka
1 db piros kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyem
majonéz a díszítéshez

Elkészítés:
A megmosott kígyóuborkát csíkhámozóval kidíszítjük, majd 24 szeletet vágunk belőle. A megtisztított főtt tojásokat szintén szeletekre vágjuk, majd 1-1 szeletet az uborkákra teszünk. 1-1 kiskanál majonézt kanalazunk rá, majd belefektetjük a félbehajtott és felcsavart füstölt sonka szeleteket. Mindegyik falat közepébe paprikaháromszögeket teszünk, fogvájóval áttűzzük, és friss petrezselyemmel díszítjük. Tálaláskor ízlésesen tányérra rendezve kínáljuk.






Forrás:Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
Virslis burgonyasaláta csírákkal
  2017-12-31 01:55:42, vasárnap
 
 
Virsli nélkül nincs szilveszter!

A virsli kiváló friss kenyérrel és jó mustárral, de variálhatjuk is... Belekerülhet salátába, bundázhatjuk is... Középpontban a virsli!

Virslis burgonyasaláta csírákkal:

Hozzávalók 4 személyre:

40 dkg burgonya
20 dkg virsli
10 dkg hagyma, ízlés szerinti fajta
1 evőkanál vágott zellerzöld (petrezselyem)
A francia salátaöntethez:
2 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál magos mustár
1 késhegynyi só
1 késhegynyi őrölt bors
A tálaláshoz:
4 dkg csíra ízlés szerint (brokkoli, lucerna, búza, retek, káposzta, hagyma)
tetszőleges saláta

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, és héjában, sós vízben puhára főzzük. Ha megpuhult, leszűrjük, ha kissé kihűlt, megtisztítjuk, és amikor teljesen kihűlt, karikákra vágjuk. A virslit is felkarikázzuk. A hagymát meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.

A francia salátaöntethez a hozzávalókat 1 dl vízzel csavaros tetejű kis üvegben simára rázzuk, majd tálba öntjük. Beletesszük a virslit, a hagymát, majd a burgonyát és a zellerzöldet is beleforgatjuk. Hogy jól összeérjenek az ízek 2,5-3 órára hűtőbe tesszük (ha egy napot áll, még ízletesebb). A csírával megszórva, a salátával díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 284 kcal






Megjegyzés:
Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

Forrás: Mindmegette.hu
 
 
0 komment , kategória:  Receptek:saláta,hidegtál,egyéb  
     1/52 oldal   Bejegyzések száma: 514 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 456
  • e Hét: 858
  • e Hónap: 6440
  • e Év: 123093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.