Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
Alufóliában sült hal
  2010-04-23 06:35:16, péntek
 
  Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet tengeri halfilé,
1 fej hagyma, 1 szál sárgarépa,
5 dkg zellergumó,
2 teáskanál só,
2 evőkanál paradicsompüré,
4 dkg margarin, halfűszerkeverék,
1 evőkanál citromlé

A zöldséget megtisztítjuk és finomra reszeljük. A halfilét citromlével megcsöpögtetjük, majd sóval és halfűszerkeverékkel bedörzsöljük. Margarinnal kikent, téglalap alakú alufóliára fektetjük. A reszelt zöldséget kikeverjük a paradicsompürével és kevés sóval. A krémet a halszeletekre kenjük, kissé belenyomkodjuk. Az alufóliát lazán összezárjuk, úgy, hogy a keletkező gőz ne feszítse szét. Előmelegített, forró sütőben 15-20 percig sütjük. Vad és barna rizzsel tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Az udvari muzsikus múzsája
  2010-04-21 20:15:56, szerda
 
  Hozzávalók 4 személyre:

Az udvari muzsikus múzsája
- 1 kg lazacfilé
- igény szerint olívaolaj
- ízlés szerint só
- 1 db citrom

Pác
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- színes bors
- 1 dl olívaolaj

Az udvari muzsikus múzsája
A nagyjából 20 dekás lazacszeleteket szükség szerint
sózzuk, a páclé kétharmadával bekenjük, majd hűtőszekrényben érleljük egy órácskát. A pácolás után teflonedényben, kevés olívaolajon sütjük át a halszeleteket. Azonnal, melegen tálaljuk, mégpedig úgy, hogy a maradék páclevet a halra öntjük, és citromkarikákkal is díszítjük.
Köretként burgonyalepényt, bő olajban sült dödöllét
adjunk. Kínáljunk hozzá joghurtos zöldsalátát.

Pác
A hozzávalókat összekeverjük.
(www.szabadfold.hu)
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Paradicsomos hal
  2010-04-20 07:04:14, kedd
 
  * 4 szelet tengeri halfilé,
* 50 dkg burgonya,
* 40 dkg paradicsom,
* 30 dkg vöröshagyma,
* 2 gerezd fokhagyma,
* 1 húsleveskocka,
* 2 babérlevél,
* 2 csokor petrezselyem,
* 1 teáskanál citromlé, olaj, só, bors

A halszeleteket citromlével megcsöpögtetjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a vastag karikákra vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a lehajazott, felnegyedelt paradicsomot. Sóval, borssal ízesítjük és fedő alatt 5 percig pároljuk. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát, majd beletesszük a megtisztított, vastag karikákra vágott burgonyát, a babért és a petrezselyem szárát. Lefedve puhára főzzük. Végül beletesszük a halszeleteket és 5 percig főzzük. A petrezselyemszárat eltávolítjuk, megszórjuk a durvára vágott petrezselyemlevelekkel és azonnal tálaljuk. Ropogós héjú fehér kenyeret kínálunk mellé.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Mustáros tőkehal
  2010-04-20 07:03:01, kedd
 
  * 70 dkg tőkehalfilé,
* 3 gyöngyhagyma,
* 2 citrom leve,
* 6 kávéskanál mustár,
* 1,5 dl fehérbor,
* 1 evőkanál olaj,
* 4 evőkanál vaj vagy margarin, só, őrölt bors, petrezselyem

A halfilét törlőpapírral leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk és tepsibe a fektetjük. A mustár felét az olajjal és a citromlével jól elkeverjük, halszeletekre simítjuk. Előmelegített grillsütőben 8-10 percig. 142 sütjük, utána melegen tartjuk. A vaj felén világosra pirítjuk a fiamra vágott hagymát, kevés sóval, borssal ízesítjük, felöntjük a borral és két percig forraljuk. Ezután a tűzről levéve habverővel belekeverjük a maradék mustárt és vajat. A mártást a halfilére öntjük, és apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk. Natúr rizs illik hozzá.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Párolt hal dalmát módon
  2010-04-20 07:01:42, kedd
 
  * 8 szelet tengeri halfilé,
* 1 fej hagyma,
* 3 gerezd fokhagyma,
* 1 szál sárgarépa,
* 1 dl száraz fehérbor,
* 1 dl olívaolaj,
* 1 citrom,
* 1 csokor petrezselyem,
* só, bors, 1 babérlevél


A halat alaposan megtisztítjuk, ha szükséges, félbevágjuk. Lábosba tesszük, felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Mellé tesszük a megtisztított zöldséget, a megmosott petrezselyem felét. Sóval, borssal, babérlevéllel, fehérborral, citromlével ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig főzzük, amíg a hal húsa el nem válik a gerincétől.
Szűrőkanállal kiemeljük, a szálkákat kivesszük. Előmelegített tálra tesszük és még forrón meglocsoljuk olívaolajjal. Frissen vágott petrezselyemmel meghintve, citromkarikákkal díszítve tálaljuk. Főtt burgonyával körítjük.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Vajdasági ponty
  2010-04-20 07:00:22, kedd
 
  * 1,5 kg-os ponty,
* 20 dkg sárgarépa,
* 10 dkg petrezselyemgyökér,
* 5 dkg vöröshagyma,
* 3 dl vörösbor,
* 5 dkg vaj,
* 6 dkg liszt,
* só, mustár

A halat felszeleteljük, a szeleteket sóval bedörzsöljük, kicsit állni hagyjuk. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret csíkokra vágjuk és fél fej vöröshagymával együtt sós ízben ropogósra főzzük. Tepsiben megolvasztjuk a vajat, rárakjuk a halszeleteket, majd a zöldséget. Ráöntjük a vörösbort és forró sütőbe téve puhára pároljuk. Sütőlapáttal kiszedjük a halat, tálon elrendezzük, és köré tesszük a zöldséget. Kevés vajon megpirítjuk a lisztet, belekeverjük a tepsiben megmaradt sült lébe, mustárral ízesítjük és a halra öntjük. Ha kevés lé maradt, mert sütés közben túl sok elpárolgott, akkor borral vagy húslevessel pótoljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Adriai halpástétom
  2010-04-20 06:59:09, kedd
 
  * 1 kg tengeri halfilé,
* 1 csokor snidling,
* 2 zsemle,
* 3 tojás,
* 1 dl tejszín,
* 10 dkg paradicsompaprika,
* 10 dkg kínai gomba,
* só, fehér bors, citromlé

A halat darabokra vágjuk, megsózzuk, meghintjük fehér borssal, bekenjük citromlével és félrerakjuk. A zsemlét vízbe áztatjuk, kicsavarjuk. A gombát és a paradicsompaprikát kockákra, a snidlinget apróra vágjuk. A halat a zsemlével húsdarálón finomra daráljuk, hozzáadjuk a gombát, a paprikát, a snidlinget, a tojást, és jól összekeverjük. Ha túl sűrű, tejszínnel lágyítjuk. A masszát alufóliával kibélelt őzgerincformába öntjük. A formát vízzel megtöltött tepsibe tesszük, és a sütőben készre pároljuk. Ha kihűlt, kiborítjuk, felszeleteljük. Pirítóssal és tartármártással kínáljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Narancsos harcsa
  2010-04-20 06:56:42, kedd
 
  Hozzávalók:

2 ek (oliva) olaj
1 közepes hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cs petrezselyem
2 db narancs leve
1/2 citrom leve
só, bors
és persze a harcsa

A harcsa:
A teljesen bőrtelenített és csont nélküli
halszeleteket besózva állni hagyjuk.
A szósz:
Amíg a harcsa áll, a hagymát olajon megpároljuk, majd levéve a
tűzről hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, só, borsot,
valamint a narancs és citromlét.
Ezután a szószt összeforraljuk.

A kikészítés:
halszeleteket beletesszük egy tűzálló edénybe, leöntjük
a szósszal és lefedve forró sütőben 15-20 percig pároljuk, majd fedő
nélkül 15-20 percig sütjük.

Krumplipürével tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Gombás tonhal
  2010-04-20 06:55:40, kedd
 
  Hozzávalók:
4 szelet fagyasztott tonhal
(kb. 45-50 dkg),
4 evőkanál olaj,
20 dkg gomba,
2 piros paradicsompaprika,
1 nagy paradicsom,
1/2 citrom leve és reszelt héja,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 fej vöröshagyma,
1 dl tejföl,
1 evokanál liszt,
1 késhegynyi törött bors
ízlés szerint só.

A fagyasztott halat felengedés után négy szeletre
vágjuk, és megsózzuk, megborsozzuk, majd mindkét felén
lisztbe mártjuk. Serpenyőben, 2 evőkanál olajon, erős
lángon, hirtelen átsütjük, és a citromlével meglocsolva,
fedő alatt néhány percig pároljuk. Közben a gombát
megtisztítjuk, és felszeleteljük. A paradicsompaprikát
kicsumázzuk, és kis darabokra vágjuk, a hagymát pedig
finomra metélve, a forró olajon üvegesre fonnyasztjuk.
Megsózzuk, megborsozzuk, majd beletesszük a gombát, és a
petrezselyemzöld apróra vágott felét. Fedő alatt, saját
levében, időnként megkeverve, puhára pároljuk, ezután
zsírjára sütjük. Beletesszük a paprikát meg a citrom
reszelt héját. Ismét befedjük, és addig pároljuk, amíg a
paprika kissé összeesik, de még nem nagyon puha.
Ráöntjük a tejfölt, és hozzáadjuk a vékony szeletekre
vágott paradicsomot, meg a petrezselyemzöld másik felét.
Éppen csak egyet forralunk a ragun, máris a halszeletek
köré öntjük.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
Halpogácsa
  2010-04-20 06:54:30, kedd
 
  Hozzávalók:

Tengeri halpogácsa,
1 doboz paradicsomos halkonzerv ,
2 dl főtt (párolt) rizs,
2 db egész tojás,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa ,
2-3 evőkanál liszt,
fél citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
2 gerezd fokhagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
kevés só

Elkészítése:

A halkonzervet kibontjuk és a levét leszűrjük. Mély tálba öntjük a párolt rizst, rászórjuk a darabokra vágott halat, a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Ráöntjük a hal levét és a feltört, nyers (felveretlen) tojást. Megsózzuk, beleszórjuk a zsemlemorzsát, és az egészet alaposan összedolgozzuk. Nedves kézzel kis pogácsákat formázunk a rizses-halas masszából, végül kevés lisztbe mártva a 170 fokos olajban szép pirosra megsütjük (7-8 perc). Salátával vagy mártással tálaljuk. Hidegen is, melegen is nagyon jó. Egyszerűen és gyorsan készíthető, nem drága, ám finom étel.
 
 
0 komment , kategória:  Halas ételek  
     1/8 oldal   Bejegyzések száma: 71 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 254
  • e Hét: 3015
  • e Hónap: 10222
  • e Év: 48301
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.