Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 194 
"Az egyik legszebb bibliai gondolat Húsvét idején"
  2017-04-14 21:38:00, péntek
 
  kolossébeliekhez írt levél:

14 Adósság-listánkat - amely azzal vádolt bennünket, hogy felsorolta az Isten törvénye ellen elkövetett vétkeinket - odaszegezte a keresztre, s ezáltal azt..." (Kolossé, Egyszerű Fordítás)

Jézus nem csukta be a kezét,pedig megtehette volna. Látta a listát! Tudta, hogy azoknak a bűnöknek az ára halál.
Tudta, hogy az a te adósság listád.
De mivel nem tudta elviselni azt a gondolatot, hogy az örökkévalóságot nélküled töltse, így a szögeket választotta.
Tudta, a szögek célja az, hogy a bűneidet olyan helyre tegye, ahol az Ő áldozata elrejti, és az Ő vére befedezi azokat. Amint Jézus keze kinyílt a szögeknek, a menny ajtaja kinyílt számodra.

Magyar fordítás: ahitatok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A szeretet intő szavai!
  2017-04-03 20:56:04, hétfő
 
 
Számítógép előtt
egyre többen ülnek,
így sok rosszban s kevés
jóban részesülnek.
Gyermeknek, felnőttnek,
képernyőn a szeme,
múljon drága idő,
ez Sátán módszere.
Elvonni az embert
testvértől, hitvestől,
ámde legfőképpen
Atyánktól, Istentől!
Lehet az internet,
életúton áldás,
de ne legyen soha,
internet imádás!
Internetezőknek
írom szeretettel,
ne foglalkozzanak,
pogány szövegekkel!
Fogadják be Jézust,
Ő a leghűbb Barát,
tárják ki előtte,
szívük kis ajtaját.
Csak Ő adhat békét,
békétlenség helyett,
önző szív helyébe,
érező hús szívet.
Ha szívükbe hívnák
Jézust, Isten Fiát,
akkor bánatuk is,
örömre válna át.
És nem menne senki
birokra sem ölre,
béke és szeretet,
szállna le a földre!
Pecznyík Pál
2009.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ő szeret téged
  2017-04-02 14:21:50, vasárnap
 
  ,,Isten néz téged, bárki vagy, úgy, ahogy vagy, személyesen. Neveden szólít, lát és megért, olyannak, amilyennek teremtett. Tudja, mi él benned, ismeri minden legsajátosabb személyes érzésedet és gondolatodat, adottságaidat és vágyaidat, erődet és gyöngeségedet; lát örömöd és szomorúságod napján, együttérez minden reményeddel és viszontagságoddal, osztozik aggodalmaidban és emlékeidben, bontakozó és hanyatló napjaidban; átölel és karjában hord, fölvesz és leültet, olvas vonásaidból, akár nevetésbe, akár sírásba hajlanak, akár egészségtől duzzadnak, akár betegségben hervadoznak; gyöngéden tekint kezedre és lábadra, figyel hangodra, szíved dobogására, leheletedre is. Nem szereted magad jobban, mint Ő szeret téged, nem riadhatsz vissza jobban a szenvedéstől, mint amennyire Ő szenved, hogy viselned kell; és ha mégis rád szakadt, akkor mintha magad mérted volna magadra, ha van benned üdvösségre vivő bölcsesség."
John Henry Newman
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Teréz anya bölcs tanácsa az ünnepekre
  2016-12-30 13:34:48, péntek
 
  Minden ünnep a családi összejövetelek időszaka. Ha egyedül vagy, nem biztos, hogy könnyű szívvel várod.

Tereza

Még mindig nem teljesült az álom, hogy megtaláld az Igazit. Ilyenkor a munkahelyi és családi ünnepségek gondolata keserűséget, irigységet ébreszthet, elszomoríthat, hiszen újra csak magányosságodra emlékeztet.

Hadd javasoljak egy módszert, amellyel mindezt megfordíthatod! Az ünnepek remek alkalmat adnak a szeretetképesség erősítésére. Ha erősödsz a szeretetben, felkészültebb leszel, amikor eljön az Igazival való találkozás.

Szent Teréz anya nagyon bölcsen mondta: ,,Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele. Hogyan is ég a lámpás? Úgy, hogy lángját folyamatosan táplálják az olajcseppek. Mik az olajcseppek a mi lámpásunkban? A mindennapi élet apró mozzanatai: a kitartás, egy-egy biztató szó, másokra gondolás..."

Nagyon jó tanács ez azoknak, akik félnek a közeledő ünnepektől, mert egyedül vannak. Ha egy pillanatra magad elé képzeled a közeledő ünnepnapokat, vajon mely pillanatok lesznek a legnehezebbek? Amikor egy nemrég házasodott, boldogságtól sugárzó családtaggal találkozol? Amikor egy rég nem látott rokon megkérdezi, hogyhogy még mindig egyedül vagy? Amikor össze akarnak boronálni valakivel, aki ,,tökéletesen hozzád illik"? Amikor valaki tapintatlanul humorizálni próbál a helyzeteddel? Vagy egyik sem, csak úgy érzed, nem bírsz ki egy újabb összejövetelt úgy, hogy még mindig nincs kit bemutatnod a többieknek?

Bezárkózni és távolságot tartani könnyű és talán fájdalommentes, de nem edzi a szeretetképességet. Talán úgy érzed, e pillanatban inkább neked van szükséged gyengéd szeretetre, és ebben bizonyára igazad is van. De mennyivel nagyszerűbb és szebb lenne, ha félre tudnád tenni ezeket az érzéseket, és a többiek felé tudnál fordulni!

Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele.

Teréz anya szerint a szeretet egészen apró dolgokban nyilvánul meg. Igen, azokban, amiket sokszor észre sem vesznek. Amikor elviszed valakinek a piszkos tányérját, ha már úgyis felállsz az asztaltól. Amikor kérés nélkül kiviszed a szemetet. Amikor türelmesen végighallgatod a nagynénéd szóáradatát. Amikor nem sajnálod az időt kamasz unokaöcsédtől, aki bizony rászorul a tapasztalatodra és a tanácsaidra. Apró dolgok. És valójában sohasem maradnak észrevétlenek, hiszen mennyei Atyád látja, és egyedül ő számít.

Egyszer egy családi összejövetelen nagyon-nagyon elhagyatottnak éreztem magam. Odamentem, ott voltam, aztán eljöttem, de nem igazán vettem részt a családi együttlétben. Utólag nagyon sajnálom, mert az egyik kedves családtag súlyos problémával küzdött, és szerette volna megbeszélni velem. Sajnos nem szántam rá a kötelező üdvözlésnél több időt, így elszalasztottam az alkalmat, amikor segíthettem volna.

A szeretet nagylelkű. A nagylelkűség, amit most gyakorolsz, nagyon fontos lesz afelé is, akit megszeretsz és aki végül a házastársad lesz. Az ünnepek alatt számtalan alkalom nyílik a viszonzás nélküli, nagylelkű ajándékozásra. Ezek az apró ajándékok az olajcseppek, amelyektől fényesen világít a lámpásod. Gondolj Jézus szavaira: Világosságotok világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Erre az adventi hétre ezt a fohászt hoztam.
  2016-12-07 13:07:44, szerda
 
  rre az adventi hétre ezt a fohászt hoztam. Egy pár perce álljunk meg és mondjuk együtt Antoine de Saint-Exupéryvel
FOHÁSZ
Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!
Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!
Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!
Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!
Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő
bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.
Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.
Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!
Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!
Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Miért imádkozol leginkább?
  2016-11-02 19:59:46, szerda
 
  Miért imádkozol leginkább? Amit tapasztalok,hogy sok-sok dologgal kopogtatunk Istennél. Olyanokkal megyünk Hozzá,mint pl. legyen jó munkahelyem,ne legyenek anyagi gondjaim,rendben legyen ez és ez az életemben,talán néha még azt is megengedjük magunknak,hogy suttogva odamondjuk: kicsit jobban szeressek...stb. A bátrabbak már odáig is merészkednek,hogy elkezdenek ilyen-olyan karizmákért imádkozni... nyelveken szólás,gyógyítás,ismeret szava - és ezt is lehetne sorolni...
Amit hiányolok (persze- itt is érvényes,hogy akinek nem inge),hogy kevesen borulnak le a Szent előtt - és kérnének mondjuk olyat,hogy jellemesebb legyek,szavatartó legyek,hiteles keresztény legyek,pontosabb legyek a munkámban, fejlődjek olyan területeken,mint pl. Szentírás ismerete,az Ige tudatos megélése,ha valamit megígérek valakinek - azt tartsam is be,ha esetleg közbejön valami,akkor legalább dobjak már rá egy sms-t - vagy egyéb módon egy üzenetet,hogy bocsi,de közbejött valami....Tudod - a kereszténynek ilyenekre is ügyelni kellene,fontos dolgok ezek.
A hűség és a jellemesség mindig a kis dolgoknál kezdődik!
Hiába beszélsz Jézusról,meg teszel föl naponta száz imát különböző keresztény csoportokba,ha közben nem érzed fontosnak önmagad fejlődését,önmagad hitelességét,megbizhatóságát... és ezt is lehetne sorolni.
Ne nagy dolgokra,ne nagy tettekre vágyakozzunk.Előbb alapozzunk!
Nekem például gyakran okoz gondot a türelem... mivel nem intézhetem el az egészet annyival,hogy bocsáss meg Jézus,hogy türelmetlen voltam ezzel és ezzel a testvéremmel szemben,bánom - és ezzel el van intézve a dolog. Ez önámítás!
Ha felfedezek magamban egy jellembeli hibát,akkor arról beszélnem kell Istennel! Fogtam egy füzetet,és elkezdtem lejegyezni,hogy milyen hiányosságokat fedeztem,fedezek fel önmagamban. S máris van motivációd arra,hogy mire kell összpontosítanod,imádkoznod,mi ellen kell küzdened. S az Úr csodás! Nyugi,nem úgy fog megoldódni a dolog,hogy holnap már egy dekát nem vagy türelmetlen. Nem! Isten belevisz olyan helyzetekbe,melyek próbára tesznek,és ezekben a helyzetekben neked máris van lehetőséged az önuralom gyakorlására...
Ha kedved van fejlődni,jellembeli hibáidat odatenni Isten elé,hogy akkor segítsen neked formálódni - Isten ennek kifejezetten örülni fog,és minden segítséget megfog adni hozzá!
Áldott munkálkodást önmagadon! :)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ha hiányzik az életedből az AGAPÉ szeretet!
  2016-08-30 11:13:06, kedd
 
  A keresztre feszített agapé a világmindenség közepe! Ha valami bajod van,vagy ha üres az életed,akkor azért üres,mert hiányzik a közepe!...
Nem az életed közepe hiányzik? Az agapé? A Krisztus? Ne hiányozzék! Hívd be! Ha egy napot élsz még,de szeretetben,már megnyerted az életedet! Isten irántunk való szeretetét mi viszonozni nem tudjuk. Hogyan próbálnád viszontszeretni Istent? Gondolkozz egy pillanatra! MIt tudsz te Istennek adni? Elmondasz Neki egy imádságot? Neki van arra szüksége,vagy neked?
Ha tudod,hogy a világmindenség közepe az Agapé s ha ebből átérzel valamit,kinek tudod ezt megköszönni? Az EMBERTÁRSADNAK.Úgy,hogy továbbadod neki Isten szeretetét.Isten ezt kívánja tőled! János is megfogalmazta ezt a himnuszban:
"Aki nem szereti a testvérét,akit lát,nem szeretheti Istent,akit nem lát.Azt a parancsolatot is kaptuk tőle,hogy aki szereti Istent,szeresse a testvérét is."
Mindannak ellenére,ami vagy és amit teszel,Isten igenis szeret téged! Ez az agapé.Csakhogy Istennek ezt nem tudod letörleszteni,visszaadni.Embertársadnak azonban tudod! Annak tudod."
/Gyökössy Endre/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A megbocsátás
  2016-07-11 14:04:11, hétfő
 
  A megbocsátáshoz nagy szeretetre van szükség; ahhoz pedig, hogy felejteni tudjunk, nagy alázatra. A megbocsátás csak akkor teljes, ha felejteni is tudunk. Amíg nem tudunk valamit egészen elfelejteni, nem bocsátottuk meg teljesen. Ez az, amivel fájdalmat okozunk egymásnak: előhozzuk az is, ami elmúlt, és újra meg újra felemlegetjük - ami azt jelenti, hogy nem felejtettük el.
Hogy felejteni tudjunk, alázatra van szükség. Ezért nagyon fontos, hogy alázatot tanuljunk. Ez az egyik gyönyörű dolog, amit Jézus kér tőlünk: ‘Tanuljatok tőlem, mert szelíd vagyok és alázatos szívű.' A szelídséget mondja először: szelídséget egymás felé, a testvéreink felé, és alázatot Isten felé. A szelídség - vagy szeretet, együttérzés, ahogy tetszik - és az alázat teszi teljessé a megbocsátást. Mert mielőtt megbocsátunk valakinek, fel kell ismernünk, hogy magunk is megbocsátásra szorulunk. És itt jön a szív alázata. A megbocsátásban van leginkább jelen a béke."
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Egy kis történet mindenkinek
  2016-06-30 12:54:28, csütörtök
 
  A közelmúltban olvastam egy történetet egy hölgyről, aki egyszer hallott Jézus feltámadásáról, és ez olyan mélyen megérintette, hogy szinte nem tudott másról beszélni. Minden ismerősétől, barátjától, rokonától megkérdezte, hogy ismerik-e a húsvét történetét, és már mondta is, hogy mi az a történetben, ami őt rendkívül szíven ütötte. Olyan meggyőzően és szeretettel beszélt Jézus golgotai áldozatáról, határtalan szeretetéről, hogy mások szíve is megnyílt, és kezdték más szemmel nézni a világot.
A hölgy kapott egy levelet az orvosától, hogy egy bizonyos napon jelenjen meg a rendelőjében. A hölgy elment, és a váróteremben, mivel várnia kellett, elkezdett beszélgetni a mellette ülőkkel a kedvenc témájáról. Egyre többen hallgatták, volt, aki könnyes szemmel. Amikor rákerült volna a sor, az orvos azt mondta az asszisztensének, még ne hívják be, mert ő ott kint a betegek között egy másfajta terápiát alkalmaz. S amikor végül behívták, az orvos szomorúan közölte vele a hírt, hogy megtámadta a szervezetét a ,,KÓR", és már nincs hosszú ideje hátra. A hölgy egy pillanatra elgondolkozott, majd mosolyogva így szólt.
- Doktor úr, szeretnék minél előbb befeküdni a kórházba a kezelésre, hogy a szobatársaimnak beszélhessek Jézusról, amíg még van erre időm.
Hogyan lehet a halálos hírt félelem nélkül, mérgesség, elkeseredés nélkül fogadni?
Hogyan lehet a veszteséget elhordozni?
Hogyan lehet bántalmazást eltűrni?
Hogyan lehet békességgel a szívünkben élni?
Pál azt üzeni ma neked, ,,MINDENRE van erőm a KRISZTUSBAN, aki engem megerősít." (Filippiekhez írt levél 4. fejezetének 13. verse)
MINDENRE! KRISZTUSBAN! Ő MEGERŐSÍT!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Üdvözlégy, Oltáriszentség!
  2016-06-12 12:41:52, vasárnap
 
  Üdvözlégy, Oltáriszentség!
Csodálatos, szent Istenség!
Téged szívemből imádlak,
Oltárodnak trónján áldlak:
Üdvözlégy, szent Szakramentom!
Százezerszer, meg ezerszer, én Jézusom!
Ha szenteknek nagy szívével,
Angyaloknak lángnyelvével
Köszönthetne minden lélek,
Méltón úgy sem dícsérnének.
Üdvözlégy, szent Szakramentom!
Százezerszer, meg ezerszer, én Jézusom!
Öntsd szívembe olajodat,
Égesd benne világodat;
Nagy Szentség! ó, térj be hozzám,
Mert szívem csak Téged kíván.
Üdvözlégy, szent Szakramentom!
Százezerszer, meg ezerszer, én Jézusom!
Életemnek végóráján
Hogy ne ejtsen meg a Sátán,
Te légy erős én gyámolom,
Mert csak nálad az oltalom.
Üdvözlégy, szent Szakramentom!
Százezerszer, meg ezerszer, én Jézusom!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 194 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 54 db bejegyzés
e év: 134 db bejegyzés
Összes: 6626 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 246
  • e Hét: 3235
  • e Hónap: 29327
  • e Év: 116131
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.