Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
Jézus együtt fog sírni veled – Istenkapcsolatban
  2017-05-24 08:10:20, szerda
 
 

Van olyan, hogy elborít a fájdalom. Hiába vagy keresztény, hiába imádkozol, hiába kéred Istent arra, hogy vegye el tőled a szenvedést.

Mindannyiunk életében történnek olyan események, amelyek mérhetetlen fájdalommal töltenek el, szinte maga alá temet az érzés, elviselhetetlen a gondolat is, hogy mindez velem történik.

Vannak ilyen emlékeink is, leggyakrabban gyermekkorunkból, örök sebek, amelyek néha már-már behegedni látszanak, de találkozunk valamivel, valakivel, és a seb újra felszakad.

Ilyenkor első reakciónk a tagadás. Nem akarok erre gondolni, nem akarok újra szembesülni azzal, hogy még mindig érint az, ami akkor történt velem, bennem. Elfordítjuk a tekintetünket a szenvedésünkről, menekülőre fogjuk. De hiába, a fájdalom mégis ott van, sőt, a tagadás görcsében talán még erősebb is.

Elkezdünk imádkozni: Istenem, vedd el tőlem, add, hogy végre megszabaduljak tőle... - de nem szabadulunk meg. Ekkor Isten elől is elkezdjük takargatni a bajunkat, mert úgy érezzük, nem helyénvaló a fájdalom, lehet, hogy Istent sértem ezzel. Ez a legrosszabb fázis, a zsákutca, ahonnan saját erőnkből nem jutunk ki.

Mit tehetünk ilyenkor mégis?

Azt, amit a kisgyerekek, amikor valami baj éri őket: hívják a szüleiket, valakit, akiben bizalmuk van, akit szeretnek. És megmutatják nekik a sebüket, elmesélik azt, ami érte őket.

Így hívhatjuk be fájdalmunkba Istent. - Jézust, aki az emberi fájdalom legmélyét is megízlelte, aki ismeri a mi fájdalmunkat:

Jézusom, kérlek, fogd meg a kezem, szeretném, ha velem jönnél oda, ahol elviselhetetlenül szenvedek! Nézd, ez az én sebem - nagyon fáj... Elmondom mi történt velem, hogy miért olyan bénító mindaz, ami akkor és ott történt, amit akkor és ott átéltem, hallgass meg...

És Jézus menni fog.

Nem fogja azt mondani, hogy nem érdekli a fájdalmad. Nem fogja megkérdőjelezni a keserűségedet. Nem fog megróni, hogy egy keresztény nem érezhet így. Nem fog azzal pirongatni, hogy mások jobban szenvednek nálad.

Ott lesz, veled lesz, meghallgat, és együtt sír veled...

Ez az, amiben vigaszt találhatunk: az Emberfia átölelő szeretetében, aki annyira szeretett minket - a barátait - hogy meghalt értünk.

Így születik bennünk új élet a szenvedésből - virág a kereszt tövében

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ragyogjatok mint égen a csillagok
  2017-04-28 09:59:46, péntek
 
  Ezt az Igét a Szent Szellem kb. egy hete nagyon erősen a szívemre helyezte és mindennap az eszembe hozza. Biztos vagyok benne hogy ki kell írnom!

Azt mondja Pál a Fil 4,8 -ben:
Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.

Ezért ne legyünk hajlandóak a negatív körülményekre figyelni, ne fogadjuk a negatív gondolatokat, se a negatív beszédeket. Ne a problémák, és a negatív hírek, a pletykák stb. legyenek a középpontban, mert ezek megmérgeznek, és beszennyeznek bennünket; ugyanúgy mint az erőszakkal, varázslással, erkölcstelenséggel tele filmek és computerjátékok, ebbe beleértendőek a rajzfilmek és a gyerekjátékok is. Sajnos rengeteg ember van, akik hívők, Jézus Krisztust imádják, de mégis szennyezik magukat és a gyerekeiket ilyenekkel. Két úrnak nem lehet szolgálni. Mert ha ezekre figyelünk, akkor ezeket is fogadjuk, ha pedig ezeket fogadjuk, ez a negatívum lesz bennünk, és ha ez van bennünk, akkor ezt is árasszuk a környezetünkre és mérgezzük a családunkat és embertársainkat úgy, hogy észre se vesszük. Vigyázzunk! és figyeljünk arra hogy a ruhánk amibe öltöztetett az úr minket, maradjon mindig fehér! Mi magunk vagyunk a felelősek azért hogy mit engedünk az életünkbe, és azért is hogy tisztán tartsuk magunkat.

Az úr fényessége, szeretete, és békessége áradjon belőlünk hogy a sötétségben RAGYOGJUNK mint égen a csillagok!!! Az Úr hatalmas áldása, irgalma és kegyelme legyen rajtatok és veletek! <3 Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Mindennek ára van.
  2017-04-28 09:37:30, péntek
 
  Mindennek következményei vannak. Pozitív és negatív egyaránt.
Mert, amit vetünk, azt is fogjuk learatni!
Szeretnénk kenetet, szeretnénk szolgálatba állni, vagy vágyódunk egy mélyebb kapcsolatra a szent szellemmel. Elakarunk merülni Isten jelenlétében. Akkor fizessük meg először az árat. Ingyen semmit nem kapunk , (kegyelmet igen) hiszen csak gondoljunk arra hogy Jézusnak mekkora árat kellett fizetnie azért hogy megváltson minket! Néhányan azt hiszik hogy a keresztény élet könnyű, és mindent könnyen megkapnak, elég ha dicsérjük az Urat, és énekelgetünk. De ez nem így van! Ez nem elég! Az igazi keresztény élet, - ha tényleg fejlődni akarunk, és tovább jutni, közelebb istenhez, állandóan az Ö jelenlétében lenni - az egy kőkemény munka, amit nem lusta embereknek találtak ki. Aki lusta már veszített is!
Istennél úgy működik hogy az áldás előtt kell kifizetnünk az árat; - de utána! Utána megkapod ami téged illet csodálatos módon! Megnyílik a menny kapuja és áldás áldásra jön, anyagi és szellemi egyaránt!
Az ördögnél fordítva van; ö szívesen eléd löki a világi javakat, sikereket, popularitást, pénzt, gazdagságot ad; De utána követeli az árat; a lelkedet adod el neki és az életeddel fizetsz.
(Láttuk már sok sztár életében!)
Nem elég indíték , hogy nemes terveink vannak az Úr felé, vagy, hogy Isten velünk van hogy azt tegyük amit elgondolunk! Nem!
Istent kell megkérdezni és azt tenni amit ö kíván! Az Ö akaratát teljesíteni. Mert Ö a legjobbat akarja nekünk, és a legjobbat adja!
Mi az engedelmesség és a ragaszkodás gyönyörűséges gyümölcse? Azt mondja az Úr: " Én, a te Istened leszek neked örök világosságod, és én leszek a te ékességed, mert plántálásom vesszeje vagy, kezeim munkája az én dicsőségemre. Adok néked ékességet a hamu helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt szellem helyett. Fejedelmeddé teszem a békességet, és elöljáróddá az igazságot, az üdvösséget hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicséretet. Mindezt bizony meglátod, és ragyogsz majd az örömtől, és remeg és kiterjed a szíved."
Igaz milyen csodálatos dolgokat tartogat számunkra az ÚR? Hallelúja! Dicsőség legyen neki örökkön örökké aki szeret minket mindenek fölött és ragaszkodik hozzánk! Fizessük meg az árat azzal hogy az Ö tetszésére élünk, hagyjuk magunkat vezetni és tanítani akkor is ha éppen egy olyan dolgon kell keresztül mennünk ami nekünk nem tetszik; és akkor is ha nem kapjuk meg azonnal amit akarunk. Nem szennyezzük be magunkat, jót cselekedünk, irgalmasságot gyakorlunk, szellemben vagyunk, és szellemben járunk mindenkor!
Adjon nekünk az Úr elég erőt és kitartást, hogy engedelmeskedni tudjunk neki mindenben és mindenkor! Ámen
Az ige az élet kenyere
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
"Az egyik legszebb bibliai gondolat Húsvét idején"
  2017-04-14 21:38:00, péntek
 
  kolossébeliekhez írt levél:

14 Adósság-listánkat - amely azzal vádolt bennünket, hogy felsorolta az Isten törvénye ellen elkövetett vétkeinket - odaszegezte a keresztre, s ezáltal azt..." (Kolossé, Egyszerű Fordítás)

Jézus nem csukta be a kezét,pedig megtehette volna. Látta a listát! Tudta, hogy azoknak a bűnöknek az ára halál.
Tudta, hogy az a te adósság listád.
De mivel nem tudta elviselni azt a gondolatot, hogy az örökkévalóságot nélküled töltse, így a szögeket választotta.
Tudta, a szögek célja az, hogy a bűneidet olyan helyre tegye, ahol az Ő áldozata elrejti, és az Ő vére befedezi azokat. Amint Jézus keze kinyílt a szögeknek, a menny ajtaja kinyílt számodra.

Magyar fordítás: ahitatok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
A szeretet intő szavai!
  2017-04-03 20:56:04, hétfő
 
 
Számítógép előtt
egyre többen ülnek,
így sok rosszban s kevés
jóban részesülnek.
Gyermeknek, felnőttnek,
képernyőn a szeme,
múljon drága idő,
ez Sátán módszere.
Elvonni az embert
testvértől, hitvestől,
ámde legfőképpen
Atyánktól, Istentől!
Lehet az internet,
életúton áldás,
de ne legyen soha,
internet imádás!
Internetezőknek
írom szeretettel,
ne foglalkozzanak,
pogány szövegekkel!
Fogadják be Jézust,
Ő a leghűbb Barát,
tárják ki előtte,
szívük kis ajtaját.
Csak Ő adhat békét,
békétlenség helyett,
önző szív helyébe,
érező hús szívet.
Ha szívükbe hívnák
Jézust, Isten Fiát,
akkor bánatuk is,
örömre válna át.
És nem menne senki
birokra sem ölre,
béke és szeretet,
szállna le a földre!
Pecznyík Pál
2009.
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ő szeret téged
  2017-04-02 14:21:50, vasárnap
 
  ,,Isten néz téged, bárki vagy, úgy, ahogy vagy, személyesen. Neveden szólít, lát és megért, olyannak, amilyennek teremtett. Tudja, mi él benned, ismeri minden legsajátosabb személyes érzésedet és gondolatodat, adottságaidat és vágyaidat, erődet és gyöngeségedet; lát örömöd és szomorúságod napján, együttérez minden reményeddel és viszontagságoddal, osztozik aggodalmaidban és emlékeidben, bontakozó és hanyatló napjaidban; átölel és karjában hord, fölvesz és leültet, olvas vonásaidból, akár nevetésbe, akár sírásba hajlanak, akár egészségtől duzzadnak, akár betegségben hervadoznak; gyöngéden tekint kezedre és lábadra, figyel hangodra, szíved dobogására, leheletedre is. Nem szereted magad jobban, mint Ő szeret téged, nem riadhatsz vissza jobban a szenvedéstől, mint amennyire Ő szenved, hogy viselned kell; és ha mégis rád szakadt, akkor mintha magad mérted volna magadra, ha van benned üdvösségre vivő bölcsesség."
John Henry Newman
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Teréz anya bölcs tanácsa az ünnepekre
  2016-12-30 13:34:48, péntek
 
  Minden ünnep a családi összejövetelek időszaka. Ha egyedül vagy, nem biztos, hogy könnyű szívvel várod.

Tereza

Még mindig nem teljesült az álom, hogy megtaláld az Igazit. Ilyenkor a munkahelyi és családi ünnepségek gondolata keserűséget, irigységet ébreszthet, elszomoríthat, hiszen újra csak magányosságodra emlékeztet.

Hadd javasoljak egy módszert, amellyel mindezt megfordíthatod! Az ünnepek remek alkalmat adnak a szeretetképesség erősítésére. Ha erősödsz a szeretetben, felkészültebb leszel, amikor eljön az Igazival való találkozás.

Szent Teréz anya nagyon bölcsen mondta: ,,Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele. Hogyan is ég a lámpás? Úgy, hogy lángját folyamatosan táplálják az olajcseppek. Mik az olajcseppek a mi lámpásunkban? A mindennapi élet apró mozzanatai: a kitartás, egy-egy biztató szó, másokra gondolás..."

Nagyon jó tanács ez azoknak, akik félnek a közeledő ünnepektől, mert egyedül vannak. Ha egy pillanatra magad elé képzeled a közeledő ünnepnapokat, vajon mely pillanatok lesznek a legnehezebbek? Amikor egy nemrég házasodott, boldogságtól sugárzó családtaggal találkozol? Amikor egy rég nem látott rokon megkérdezi, hogyhogy még mindig egyedül vagy? Amikor össze akarnak boronálni valakivel, aki ,,tökéletesen hozzád illik"? Amikor valaki tapintatlanul humorizálni próbál a helyzeteddel? Vagy egyik sem, csak úgy érzed, nem bírsz ki egy újabb összejövetelt úgy, hogy még mindig nincs kit bemutatnod a többieknek?

Bezárkózni és távolságot tartani könnyű és talán fájdalommentes, de nem edzi a szeretetképességet. Talán úgy érzed, e pillanatban inkább neked van szükséged gyengéd szeretetre, és ebben bizonyára igazad is van. De mennyivel nagyszerűbb és szebb lenne, ha félre tudnád tenni ezeket az érzéseket, és a többiek felé tudnál fordulni!

Az a fontos, hogy szeressünk, és ne fáradjunk bele.

Teréz anya szerint a szeretet egészen apró dolgokban nyilvánul meg. Igen, azokban, amiket sokszor észre sem vesznek. Amikor elviszed valakinek a piszkos tányérját, ha már úgyis felállsz az asztaltól. Amikor kérés nélkül kiviszed a szemetet. Amikor türelmesen végighallgatod a nagynénéd szóáradatát. Amikor nem sajnálod az időt kamasz unokaöcsédtől, aki bizony rászorul a tapasztalatodra és a tanácsaidra. Apró dolgok. És valójában sohasem maradnak észrevétlenek, hiszen mennyei Atyád látja, és egyedül ő számít.

Egyszer egy családi összejövetelen nagyon-nagyon elhagyatottnak éreztem magam. Odamentem, ott voltam, aztán eljöttem, de nem igazán vettem részt a családi együttlétben. Utólag nagyon sajnálom, mert az egyik kedves családtag súlyos problémával küzdött, és szerette volna megbeszélni velem. Sajnos nem szántam rá a kötelező üdvözlésnél több időt, így elszalasztottam az alkalmat, amikor segíthettem volna.

A szeretet nagylelkű. A nagylelkűség, amit most gyakorolsz, nagyon fontos lesz afelé is, akit megszeretsz és aki végül a házastársad lesz. Az ünnepek alatt számtalan alkalom nyílik a viszonzás nélküli, nagylelkű ajándékozásra. Ezek az apró ajándékok az olajcseppek, amelyektől fényesen világít a lámpásod. Gondolj Jézus szavaira: Világosságotok világítson az embereknek, hogy jótetteiteket látva dicsőítsék mennyei Atyátokat!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Erre az adventi hétre ezt a fohászt hoztam.
  2016-12-07 13:07:44, szerda
 
  rre az adventi hétre ezt a fohászt hoztam. Egy pár perce álljunk meg és mondjuk együtt Antoine de Saint-Exupéryvel
FOHÁSZ
Uram, nem csodákért és látomásokért fohászkodom, csak
erőt kérek a hétköznapokhoz.
Taníts meg a kis lépések művészetére!
Tégy leleményessé és ötletessé, hogy a napok sokféleségében és
forgatagában idejében rögzítsem a számomra fontos felismeréseket és tapasztalatokat!
Segíts engem a helyes időbeosztásban!
Ajándékozz biztos érzéket a dolgok fontossági sorrendjében, elsőrangú vagy csak másodrangú fontosságának megítéléséhez!
Erőt kérek a fegyelmezettséghez és mértéktartáshoz, hogy ne csak
átfussak az életen, de értelmesen osszam be napjaimat, észleljem
a váratlan örömöket és magaslatokat!
Őrizz meg attól a naiv hittől, hogy az életben mindennek simán kell mennie!
Ajándékozz meg azzal a józan felismeréssel, hogy a nehézségek,
kudarcok, sikertelenségek, visszaesések az élet magától adódó
ráadásai, amelyek révén növekedünk és érlelődünk!
Küldd el hozzám a kellő pillanatban azt, akinek van elegendő
bátorsága és szeretete az igazság kimondásához!
Az igazságot az ember nem magának mondja meg, azt mások
mondják meg nekünk.
Tudom, hogy sok probléma éppen úgy oldódik meg, hogy nem teszünk semmit.
Kérlek, segíts, hogy tudjak várni!
Te tudod, hogy milyen nagy szükségünk van a bátorságra.
Add, hogy az élet legszebb, legnehezebb, legkockázatosabb
és legtörékenyebb ajándékára méltók lehessünk!
Ajándékozz elegendő fantáziát ahhoz, hogy a kellő pillanatban és
a megfelelő helyen - szavakkal vagy szavak nélkül - egy kis jóságot
közvetíthessek!
Őrizz meg az élet elszalasztásának félelmétől!
Ne azt add nekem, amit kívánok, hanem azt, amire szükségem van!
Taníts meg a kis lépések művészetére!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Miért imádkozol leginkább?
  2016-11-02 19:59:46, szerda
 
  Miért imádkozol leginkább? Amit tapasztalok,hogy sok-sok dologgal kopogtatunk Istennél. Olyanokkal megyünk Hozzá,mint pl. legyen jó munkahelyem,ne legyenek anyagi gondjaim,rendben legyen ez és ez az életemben,talán néha még azt is megengedjük magunknak,hogy suttogva odamondjuk: kicsit jobban szeressek...stb. A bátrabbak már odáig is merészkednek,hogy elkezdenek ilyen-olyan karizmákért imádkozni... nyelveken szólás,gyógyítás,ismeret szava - és ezt is lehetne sorolni...
Amit hiányolok (persze- itt is érvényes,hogy akinek nem inge),hogy kevesen borulnak le a Szent előtt - és kérnének mondjuk olyat,hogy jellemesebb legyek,szavatartó legyek,hiteles keresztény legyek,pontosabb legyek a munkámban, fejlődjek olyan területeken,mint pl. Szentírás ismerete,az Ige tudatos megélése,ha valamit megígérek valakinek - azt tartsam is be,ha esetleg közbejön valami,akkor legalább dobjak már rá egy sms-t - vagy egyéb módon egy üzenetet,hogy bocsi,de közbejött valami....Tudod - a kereszténynek ilyenekre is ügyelni kellene,fontos dolgok ezek.
A hűség és a jellemesség mindig a kis dolgoknál kezdődik!
Hiába beszélsz Jézusról,meg teszel föl naponta száz imát különböző keresztény csoportokba,ha közben nem érzed fontosnak önmagad fejlődését,önmagad hitelességét,megbizhatóságát... és ezt is lehetne sorolni.
Ne nagy dolgokra,ne nagy tettekre vágyakozzunk.Előbb alapozzunk!
Nekem például gyakran okoz gondot a türelem... mivel nem intézhetem el az egészet annyival,hogy bocsáss meg Jézus,hogy türelmetlen voltam ezzel és ezzel a testvéremmel szemben,bánom - és ezzel el van intézve a dolog. Ez önámítás!
Ha felfedezek magamban egy jellembeli hibát,akkor arról beszélnem kell Istennel! Fogtam egy füzetet,és elkezdtem lejegyezni,hogy milyen hiányosságokat fedeztem,fedezek fel önmagamban. S máris van motivációd arra,hogy mire kell összpontosítanod,imádkoznod,mi ellen kell küzdened. S az Úr csodás! Nyugi,nem úgy fog megoldódni a dolog,hogy holnap már egy dekát nem vagy türelmetlen. Nem! Isten belevisz olyan helyzetekbe,melyek próbára tesznek,és ezekben a helyzetekben neked máris van lehetőséged az önuralom gyakorlására...
Ha kedved van fejlődni,jellembeli hibáidat odatenni Isten elé,hogy akkor segítsen neked formálódni - Isten ennek kifejezetten örülni fog,és minden segítséget megfog adni hozzá!
Áldott munkálkodást önmagadon! :)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ha hiányzik az életedből az AGAPÉ szeretet!
  2016-08-30 11:13:06, kedd
 
  A keresztre feszített agapé a világmindenség közepe! Ha valami bajod van,vagy ha üres az életed,akkor azért üres,mert hiányzik a közepe!...
Nem az életed közepe hiányzik? Az agapé? A Krisztus? Ne hiányozzék! Hívd be! Ha egy napot élsz még,de szeretetben,már megnyerted az életedet! Isten irántunk való szeretetét mi viszonozni nem tudjuk. Hogyan próbálnád viszontszeretni Istent? Gondolkozz egy pillanatra! MIt tudsz te Istennek adni? Elmondasz Neki egy imádságot? Neki van arra szüksége,vagy neked?
Ha tudod,hogy a világmindenség közepe az Agapé s ha ebből átérzel valamit,kinek tudod ezt megköszönni? Az EMBERTÁRSADNAK.Úgy,hogy továbbadod neki Isten szeretetét.Isten ezt kívánja tőled! János is megfogalmazta ezt a himnuszban:
"Aki nem szereti a testvérét,akit lát,nem szeretheti Istent,akit nem lát.Azt a parancsolatot is kaptuk tőle,hogy aki szereti Istent,szeresse a testvérét is."
Mindannak ellenére,ami vagy és amit teszel,Isten igenis szeret téged! Ez az agapé.Csakhogy Istennek ezt nem tudod letörleszteni,visszaadni.Embertársadnak azonban tudod! Annak tudod."
/Gyökössy Endre/
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
2017.04 2017. Május 2017.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 4 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 165 db bejegyzés
Összes: 6657 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 642
  • e Hét: 5072
  • e Hónap: 26771
  • e Év: 147959
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.