Regisztráció  Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
A szeretetről
  2017-08-06 12:20:48, vasárnap
 
  ,A szeretet az az energia, amely kiterjeszt, megnyit, kiküld, megtart, feltár, megoszt, gyógyít.
A félelem ruhákba csavarja a testünket, a szeretet mezítelenül hagy.
A félelem görcsösen kapaszkodik mindenbe, és mindenhez ragaszkodik, amink csak van, amíg a szeretet odaad mindent.
A félelem bezár, a szeretet megnyit. A félelem megragad, a szeretet elenged. A félelem sajog, a szeretet enyhít. A félelem támad, a szeretet módosít.
Minden emberi gondolat, szó, és tett vagy az egyik, vagy a másik érzelmen alapul. Nincs más választásod, minthogy nincs semmi más, amiből választhatnál. E kettő között azonban szabadon választhatsz - és ez nem is kevés, hidd el!"
(Neale Donald Walsch)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Gondolatok a szeretet elfogadásáról
  2017-08-06 12:18:59, vasárnap
 
  Nehéz dolog elfogadni a szeretetet akkor, amikor hosszú-hosszú ideig nem kapja meg az ember a környezetétől. Hozzászokik a gondolathoz, hogy az a szeretetmentes élet a természetes, amit nap, mint nap tapasztal.
Amikor pedig mégis éri egy impulzus, egy ,,szeretet-impulzus", akkor megijed, gyanakodik, fél a csalódástól, bizalmatlan lesz, és így az életéből továbbra is kimarad a szeretet, mert nem hajlandó beengedni azt... Aztán sérül a lelke, beteg lesz a teste...
A szeretetre vágyik, a gyógyulásra vágyik, a szépre vágyik... és eljön a pillanat, amikor egy rövid pillanatra beengedi a szeretetet a lelkébe... bizalmatlan még, visszahúzódik, de ez a visszahúzódás már nem olyan erős, már nincs olyan zárkózottság, mint azelőtt...
Aztán megtapasztalja, hogy aki a szeretetet közvetíti felé, az őszintén teszi ezt...
Megtapasztalja, és nyitottabb lesz, egyre nyitottabb, és bátrabb... Már fel mer vállalni olyan dolgokat, amit még soha, vagy csak nagyon régen... Befogadja életébe a szeretetet, az őszinte, tiszta szeretetet, és egészségesebb, boldogabb lesz, többet mosolyog, más lesz a kisugárzása... és ezt a környezete is észreveszi, egyre többen keresik, a társaságát, a barátságát, a közelségét...
Ő ettől annyira boldog lesz, hogy nagyon magához ölelné az egész világot!
Sok ilyen és hasonló történetet éltem/éltünk meg a gyógyító találkozásokon.
Több esetben volt szükség gyors ,,beavatkozásra", hogy az érintettek továbbra is közöttünk maradjanak. Gyógyítottunk testet és lelket, gyermeket és felnőttet, olyat, aki hitt, és olyat is, aki semmiben nem akart hinni. Kezdtük ,,lentről" és ,,nagyon lentről"... emeltünk lelket az égbe, és emeltünk még tovább.
Mindezt egyféleképpen tehettük... találkoznunk kellett egymással. Ehhez pedig nem kevés bizalomra volt szükség. Bizalomra, a másik fél részéről.... és a szándékra, hogy a kapott szeretetet elfogadja, beengedje az életébe...
Csodaszép napot kívánok mindenkinek!
...szeretettel...
Rási András
(test- és lélekgyógyász)
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Olvassátok szeretettel!
  2017-06-13 10:44:02, kedd
 
  Uram, Istenem, azért jövök ma hozzád, hogy kérjem Szentlelked erősítő, vigasztaló jelenlétét az életemben és keresztény testvéremében. Látod, hogy hány fajta fájdalom, seb, begyógyulásra váró törés, amit magammal cipelek. Olyan jól megtanultam, hogy hogyan leplezzem ezt mások elől. Talán már magam sem hiszek abban, hogy az életem sokfajta nyomorúsága változhatna, gyógyulhatna. Kérlek, hogyha valóban lehetséges a gyógyulás, lehetséges a vigasztalás, add meg nekem,hogy imáimmal tudjak segíteni keresztény testvéremen!
Uram, kérlek, szólj hozzám úgy, ahogy erre egyedül csak te vagy képes, hiszen a Biblia szerint olyan jól ismersz , mint senki más. Tudod a szívem állapotát, látod az éppen most fejemben, szívemben kavargó gondolatokat. Válaszolj nekem, Istenem! Lépj mellém, emelj fel engem!
Köszönöm, hogy várhatom tőled most is, hogy megajándékozol engem minden elképzelésem felül szavaddal, jelenlétednek áldott erejével. Könyörgök, Uram add, hogy ne legyenek ennek akadályai. Jézus Krisztus nevében köszönöm, hogy már meghallgattál engem.
Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Beszélgetés
  2017-06-12 18:44:41, hétfő
 
  A holdat is Te teremtetted, Uram?
- Igen, én.
- És a napot is?
- Azt is én alkottam.
- És a mezőt, az erdőt, a virágokat, a madarakat?
- Azokat is, mindent!
- A pénzt is?
- Nem, a pénzt az ember teremtette magának.
- S akkor mégis: miért szeretjük annyira a pénzt?
- Mert nem szerettek engem.
Párbeszéd a réten.....
- Hol vagy, Uram?
- Itt vagyok.
- Nem látlak, Uram!
- Nyisd ki a szemed!
- Nyitva van.
- Akkor nézz körül!
- Azt teszem, Uram.
- És mit látsz?
- Fákat, virágokat, napfényt, röpke madarakat, tarka szárnyú pillangót, a távolban kéklő hegyeket.
- És mit hallasz?
- A szellő suhogását, a madarak énekét, a távoli csendet.
- És mit érzel?
- Puha meleget, a fű illatát, a szél simogatását. Békességet.
- Látod, ez mind Én Vagyok!
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Szeretetközelben
  2017-06-04 10:56:01, vasárnap
 
  Az életnek addig van értelme, amíg az ember szeretetet tud adni, és ami annál is sokszor nehezebb: képes szeretetet elfogadni is.
Van, amikor a szeretet apró kis gesztusaink elfogadása nagyobb tett, mint önzetlenül adni.
Amikor szeretetet adunk, akkor - mint kezdeményezők - az erő pozíciójában érezzük magunkat, s gyakran nem teszünk mást, mint szolid öntudatossággal nyugtázzuk lelki nagyságunkat.
Akkor viszont, amikor a telítettségnek ebben az emelkedett állapotában valaki hangtalanul hozzánk simul, és rongyos kis tarisznyájából szeretetmorzsákkal kínál, meghökkenünk.
Hirtelen kiesünk a nagyság szerepéből, és zavartan szembesülünk az új helyzettel: nem tündökölhetünk egyedül a szeretet ingyenkonyhájának konyhafőnöki szerepében. Most minket is étellel kínálnak. De hát erre nekünk semmi szükségünk sincsen! - zsörtölődünk a valaki morzsáit lefitymálva. Hiszen mi praktikusan, megszervezetten, hatékony nagyüzemi módon osztjuk a szeretetet a rászorulóknak. S lám, most a sor megakad, a sorban állók türelmetlenkednek.
De valaki nem tágít.
Csak áll, és már-már könyörögve kínálja felénk elfogadásra apró kis szeretetmorzsáit.
S akkor meg kell látnunk, hogy szeretet nem elsősorban nekünk szól. Az életben maradáshoz neki van szüksége arra, hogy adjon, mert léte ebben az elfogadottságban nyeri el értelmét.
Valakitől szeretetet elfogadni annyit jelen, mint megerősíteni őt élete értelmében.
Simon András:
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Erőleves
  2017-05-25 16:12:07, csütörtök
 
  "Mivel már torkig voltunk a száguldó autók végeláthatatlan soraival, a múlt nyáron férjemmel úgy határoztunk, hogy ez alkalommal a sztráda helyett a ,,kertek alatti", kevésbé forgalmas utakon indulunk a tengerparti üdülésre. A marylandi partvidék egyik poros, isten háta mögötti városkájában tett megállónk olyan közjátékhoz vezetett, mely életünk végéig emlékezetes marad. Igazán egyszerűen kezdődött. A jelzőlámpa pirosra váltott. Mialatt a zöldre vártunk, kopott, vörös téglás épületet pillantottam meg: egy szociális otthont. A tornácon fehér nádszéken idős hölgy ült. Tekintete rám szegeződve hívott, szinte esedezett, hogy menjek oda hozzá. Közben szabad utat kaptunk.
- Jim! Állj le a sarkon! - bukott ki belőlem.
Férjem kezét fogva tartottam a gyalogúton az otthon felé.
- Egy pillanat! - torpant meg Jim. - Nem is ismerünk itt senkit.
Gyengéd rábeszéléssel meggyőztem, hogy mégsem értelmetlen, amit akarok. A hölgy, akinek delejes pillantása odavonzott, felkelt a székről, s botjára támaszkodva, elénk csoszogott.
- Nagyon örülök, hogy megálltak - mosolygott hálásan. - Ezért imádkoztam. Ráérnek egy pár percet csevegni?
Követtük a tornác árnyékos, félreeső részére. Vendéglátónk természetes bája megragadott. Karcsú volt, de nem sovány. A szeme zugában sorakozó, apró redőktől eltekintve, elefántcsontszín arca ránctalan, szinte áttetsző. Selymes ezüst haja a nyakszirtjén csinos kontyba fogva.
- Sokan járnak erre - kezdte -, kivált nyaranta. Kibámulnak a kocsiablakon, de nem látnak egyebet holmi öreg épületnél, amelyben vénemberek laknak. Maguk azonban megláttak engem, Margaret Murphyt. Némelyek azt hiszik, az öregek mind szenilisek, holott valójában egyszerűen magányosak. Persze mi, vénségek összevissza locsogunk, igaz?
Ujjával a virágmintás kartonruhája csipkegallérját díszítő, gyönyörűen faragott, ovális kámea rombuszkeretén motozva, megkérdezte, mi a nevünk és hová valók vagyunk. Válaszomra, hogy Baltimore-ba, arca felderült, mogyoróbarna szemében vidám fényecske gyűlt.
- Az én áldott emlékű húgom egész életében ott lakott, a Gorusch sugárúton.
Izgalomba jöttem.
- Gyermekkoromban alig pár háztömbnyire laktam onnét, a Homestead utcában. Hogy hívták a testvérét?
Azonnal emlékeztem Mailé Gibbonára, osztálytársamra és legjobb barátnőmre. Több mint egy órán át idézgettük Margarettel ifjúságunk képeit. Élénk társalgásunkat a nővér szakította félbe, aki egy pohár vizet és két kis rózsaszín tablettát hozott.
- Elnézést - hajolt oda kedvesen -, ideje bevenni az orvosságát és egy kicsit lepihenni. Kímélni kell az öreg motort, tudja! - figyelmeztette mosolyogva Margaretet, és átnyújtotta neki a gyógyszert. Jimmel egymásra néztünk.
Az idős hölgy ellenkezés nélkül bevette a pirulákat.
- Nem maradhatnék még egy pár percet a barátaimmal, Baxter kisasszony?
A nővér finoman, de határozottan nemet mondott, a karját nyújtotta, és fölsegítette a székről Margaretet, akit biztosítottunk, hogy a következő héten, a tengerpartról hazafelé menet ismét benézünk. Boldogtalan arckifejezése örömtelivé változott.
- Ó, ez nagyszerű!
Egész heti verőfényt követően hazautazásunkra borongós, nyálkás idő köszöntött be. Az idősek otthona különösen nyomasztónak tetszett a palaszürke felhők borította ég alatt. Néhány percig várakoztunk, majd Baxter kisasszony jelent meg. Kis dobozkát adott át egy levél kíséretében, aztán megfogta a kezemet, míg Jim felolvasta az írást.

Drágáim!
Az elmúlt néhány nap életem legboldogabb időszaka volt azóta, hogy Henry, az én imádott férjem két éve meghalt. Újra vannak hozzátartozóim, akiket szeretek és akik tőrödnek velem. A múlt éjjel az orvos gondterheltnek látszott a szívpanaszaim miatt Pedig én csodálatosan érzem magam. S ebben a boldog hangulatban szeretnék köszönetet mondani maguknak az örömért, amit az életembe hoztak. Beverly drágám, Magának ajándékozom ezt a kámea melltűt, amelyet találkozásunkkor viseltem. Az uramtól kaptam az esküvőnk napján, 1939, június 30-án. Viselje egészséggel, remélem, egyszer majd továbbszáll a lányára meg az ő gyermekeire. Legyen ez a bross sírig tartó szeretetem jelképe!
Margaret

Látogatásunk után három nappal Margaret csendben elment, álmában érte a halál. Könnyek mosták az arcomat, tenyerembe szorítottam a faragott követ, óvatosan megfordítottam, és elolvastam az ezüstfoglalatba vésett feliratot:
,,A szeretet örök".
Akár az emlék, drága Margaret, akár az emlék."

Legyen olyan a napod, amilyennek szeretnéd!

...szeretettel...
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Jézus együtt fog sírni veled – Istenkapcsolatban
  2017-05-24 08:10:20, szerda
 
 

Van olyan, hogy elborít a fájdalom. Hiába vagy keresztény, hiába imádkozol, hiába kéred Istent arra, hogy vegye el tőled a szenvedést.

Mindannyiunk életében történnek olyan események, amelyek mérhetetlen fájdalommal töltenek el, szinte maga alá temet az érzés, elviselhetetlen a gondolat is, hogy mindez velem történik.

Vannak ilyen emlékeink is, leggyakrabban gyermekkorunkból, örök sebek, amelyek néha már-már behegedni látszanak, de találkozunk valamivel, valakivel, és a seb újra felszakad.

Ilyenkor első reakciónk a tagadás. Nem akarok erre gondolni, nem akarok újra szembesülni azzal, hogy még mindig érint az, ami akkor történt velem, bennem. Elfordítjuk a tekintetünket a szenvedésünkről, menekülőre fogjuk. De hiába, a fájdalom mégis ott van, sőt, a tagadás görcsében talán még erősebb is.

Elkezdünk imádkozni: Istenem, vedd el tőlem, add, hogy végre megszabaduljak tőle... - de nem szabadulunk meg. Ekkor Isten elől is elkezdjük takargatni a bajunkat, mert úgy érezzük, nem helyénvaló a fájdalom, lehet, hogy Istent sértem ezzel. Ez a legrosszabb fázis, a zsákutca, ahonnan saját erőnkből nem jutunk ki.

Mit tehetünk ilyenkor mégis?

Azt, amit a kisgyerekek, amikor valami baj éri őket: hívják a szüleiket, valakit, akiben bizalmuk van, akit szeretnek. És megmutatják nekik a sebüket, elmesélik azt, ami érte őket.

Így hívhatjuk be fájdalmunkba Istent. - Jézust, aki az emberi fájdalom legmélyét is megízlelte, aki ismeri a mi fájdalmunkat:

Jézusom, kérlek, fogd meg a kezem, szeretném, ha velem jönnél oda, ahol elviselhetetlenül szenvedek! Nézd, ez az én sebem - nagyon fáj... Elmondom mi történt velem, hogy miért olyan bénító mindaz, ami akkor és ott történt, amit akkor és ott átéltem, hallgass meg...

És Jézus menni fog.

Nem fogja azt mondani, hogy nem érdekli a fájdalmad. Nem fogja megkérdőjelezni a keserűségedet. Nem fog megróni, hogy egy keresztény nem érezhet így. Nem fog azzal pirongatni, hogy mások jobban szenvednek nálad.

Ott lesz, veled lesz, meghallgat, és együtt sír veled...

Ez az, amiben vigaszt találhatunk: az Emberfia átölelő szeretetében, aki annyira szeretett minket - a barátait - hogy meghalt értünk.

Így születik bennünk új élet a szenvedésből - virág a kereszt tövében

 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Ragyogjatok mint égen a csillagok
  2017-04-28 09:59:46, péntek
 
  Ezt az Igét a Szent Szellem kb. egy hete nagyon erősen a szívemre helyezte és mindennap az eszembe hozza. Biztos vagyok benne hogy ki kell írnom!

Azt mondja Pál a Fil 4,8 -ben:
Továbbá, Atyámfiai, amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok.

Ezért ne legyünk hajlandóak a negatív körülményekre figyelni, ne fogadjuk a negatív gondolatokat, se a negatív beszédeket. Ne a problémák, és a negatív hírek, a pletykák stb. legyenek a középpontban, mert ezek megmérgeznek, és beszennyeznek bennünket; ugyanúgy mint az erőszakkal, varázslással, erkölcstelenséggel tele filmek és computerjátékok, ebbe beleértendőek a rajzfilmek és a gyerekjátékok is. Sajnos rengeteg ember van, akik hívők, Jézus Krisztust imádják, de mégis szennyezik magukat és a gyerekeiket ilyenekkel. Két úrnak nem lehet szolgálni. Mert ha ezekre figyelünk, akkor ezeket is fogadjuk, ha pedig ezeket fogadjuk, ez a negatívum lesz bennünk, és ha ez van bennünk, akkor ezt is árasszuk a környezetünkre és mérgezzük a családunkat és embertársainkat úgy, hogy észre se vesszük. Vigyázzunk! és figyeljünk arra hogy a ruhánk amibe öltöztetett az úr minket, maradjon mindig fehér! Mi magunk vagyunk a felelősek azért hogy mit engedünk az életünkbe, és azért is hogy tisztán tartsuk magunkat.

Az úr fényessége, szeretete, és békessége áradjon belőlünk hogy a sötétségben RAGYOGJUNK mint égen a csillagok!!! Az Úr hatalmas áldása, irgalma és kegyelme legyen rajtatok és veletek! <3 Ámen
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
Mindennek ára van.
  2017-04-28 09:37:30, péntek
 
  Mindennek következményei vannak. Pozitív és negatív egyaránt.
Mert, amit vetünk, azt is fogjuk learatni!
Szeretnénk kenetet, szeretnénk szolgálatba állni, vagy vágyódunk egy mélyebb kapcsolatra a szent szellemmel. Elakarunk merülni Isten jelenlétében. Akkor fizessük meg először az árat. Ingyen semmit nem kapunk , (kegyelmet igen) hiszen csak gondoljunk arra hogy Jézusnak mekkora árat kellett fizetnie azért hogy megváltson minket! Néhányan azt hiszik hogy a keresztény élet könnyű, és mindent könnyen megkapnak, elég ha dicsérjük az Urat, és énekelgetünk. De ez nem így van! Ez nem elég! Az igazi keresztény élet, - ha tényleg fejlődni akarunk, és tovább jutni, közelebb istenhez, állandóan az Ö jelenlétében lenni - az egy kőkemény munka, amit nem lusta embereknek találtak ki. Aki lusta már veszített is!
Istennél úgy működik hogy az áldás előtt kell kifizetnünk az árat; - de utána! Utána megkapod ami téged illet csodálatos módon! Megnyílik a menny kapuja és áldás áldásra jön, anyagi és szellemi egyaránt!
Az ördögnél fordítva van; ö szívesen eléd löki a világi javakat, sikereket, popularitást, pénzt, gazdagságot ad; De utána követeli az árat; a lelkedet adod el neki és az életeddel fizetsz.
(Láttuk már sok sztár életében!)
Nem elég indíték , hogy nemes terveink vannak az Úr felé, vagy, hogy Isten velünk van hogy azt tegyük amit elgondolunk! Nem!
Istent kell megkérdezni és azt tenni amit ö kíván! Az Ö akaratát teljesíteni. Mert Ö a legjobbat akarja nekünk, és a legjobbat adja!
Mi az engedelmesség és a ragaszkodás gyönyörűséges gyümölcse? Azt mondja az Úr: " Én, a te Istened leszek neked örök világosságod, és én leszek a te ékességed, mert plántálásom vesszeje vagy, kezeim munkája az én dicsőségemre. Adok néked ékességet a hamu helyett, dicsőségnek palástját a csüggedt szellem helyett. Fejedelmeddé teszem a békességet, és elöljáróddá az igazságot, az üdvösséget hívod kőfalaidnak, és kapuidnak a dicséretet. Mindezt bizony meglátod, és ragyogsz majd az örömtől, és remeg és kiterjed a szíved."
Igaz milyen csodálatos dolgokat tartogat számunkra az ÚR? Hallelúja! Dicsőség legyen neki örökkön örökké aki szeret minket mindenek fölött és ragaszkodik hozzánk! Fizessük meg az árat azzal hogy az Ö tetszésére élünk, hagyjuk magunkat vezetni és tanítani akkor is ha éppen egy olyan dolgon kell keresztül mennünk ami nekünk nem tetszik; és akkor is ha nem kapjuk meg azonnal amit akarunk. Nem szennyezzük be magunkat, jót cselekedünk, irgalmasságot gyakorlunk, szellemben vagyunk, és szellemben járunk mindenkor!
Adjon nekünk az Úr elég erőt és kitartást, hogy engedelmeskedni tudjunk neki mindenben és mindenkor! Ámen
Az ige az élet kenyere
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
"Az egyik legszebb bibliai gondolat Húsvét idején"
  2017-04-14 21:38:00, péntek
 
  kolossébeliekhez írt levél:

14 Adósság-listánkat - amely azzal vádolt bennünket, hogy felsorolta az Isten törvénye ellen elkövetett vétkeinket - odaszegezte a keresztre, s ezáltal azt..." (Kolossé, Egyszerű Fordítás)

Jézus nem csukta be a kezét,pedig megtehette volna. Látta a listát! Tudta, hogy azoknak a bűnöknek az ára halál.
Tudta, hogy az a te adósság listád.
De mivel nem tudta elviselni azt a gondolatot, hogy az örökkévalóságot nélküled töltse, így a szögeket választotta.
Tudta, a szögek célja az, hogy a bűneidet olyan helyre tegye, ahol az Ő áldozata elrejti, és az Ő vére befedezi azokat. Amint Jézus keze kinyílt a szögeknek, a menny ajtaja kinyílt számodra.

Magyar fordítás: ahitatok.hu
 
 
0 komment , kategória:  Lélekemelő  
     1/21 oldal   Bejegyzések száma: 203 
2017.11 2017. December 2018.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 16 db bejegyzés
e év: 471 db bejegyzés
Összes: 6963 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 977
  • e Hét: 2106
  • e Hónap: 23072
  • e Év: 449931
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.