Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
Cr. Ronaldo együttérzése
  2017-11-13 20:36:39, hétfő
 
  ...... .....


Lehetetlen, hogy közömbös maradjon ez a tragédia. Szolidaritás az áldozatok rokonok és barátaival. Teljes támogatás azoknak a tűzoltók, akik az életüket kockáztatja, hogy a lehető legjobb módon segítsenek
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Barcelonai szörnyű támadás
  2017-11-12 13:06:41, vasárnap
 
  Lionel Messi együttérzése a gyászolókkal
Szeretném kifejezni részvétemet és minden támogatást a szeretett barcelonai szörnyű támadás áldozatainak családok és barátok, amellett, hogy teljesen elutasító az erőszak minden törvény. Nem adjuk fel, sokkal többen vagyunk, akik békében akarnak élni a békében, gyűlölet nélkül, és ahol a tisztelet és a tolerancia az egymás mellett együttélés alapja.

Őszinte részvétemet szeretném kifejezni, és minden támogatást a szeretett barcelonai elkövetett szörnyű támadás áldozatainak családjának és barátainak, valamint az erőszakos cselekmények teljes elutasítás. Nem adjuk meg magunkat azoknak, akik egy békés, utálom világban szeretnének élni, ahol a tisztelet és a tolerancia az együttélés alapja a döntő többség
Nagyobb kép Link

...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Természeti katasztrófák Mexicóban
  2017-11-12 12:59:36, vasárnap
 
  Nagyobb kép Link

...... ............


Lionel Messi nyilatkozata:
Sajnálom a hírt, ami az elmúlt hetekben érkezett, sok ember szenved a mexikói természeti katasztrófák, az Egyesült Államokban, Puerto Rico-ban, valamint dél-Ázsiában, sierra leone és más helyeken... az én gondolataim és szolidaritás a családok vannak. Áldozatok és mindazok, akik érintettek voltak.

Szomorú az elmúlt hetekben történt események, amelyekben sok ember szenvedett el a természeti katasztrófák következményeit Mexikóban, az Egyesült Államokban, Puerto Rico-ban, valamint dél-Ázsiában, sierra leone-ban és más helyeken... A gondolataim és a támogatást az áldozatok családok, és mindazok, akik érintettek.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Lecsapott Dominikán a Maria hurrikán
  2017-09-21 12:40:12, csütörtök
 
  Lecsapott Dominikán a Maria hurrikán
24.hu oldalon Link

Elképesztő károkat okoz az Irma nyomvonalán haladó Maria a Karib-szigeteken Link

Origó oldalon Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Mexicói földrengés 2017 évben
  2017-09-21 12:32:25, csütörtök
 
  Mexikói földrengés: legalább 225 halott Részletek itt olvasható Link

HVG oldalon Link

Index oldalon Link

- Ezek az elmúlt évek legsúlyosabb földrengései Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Katasztrófa közelít! A NASA szerint valami nem stimmel .....
  2017-09-16 22:17:36, szombat
 
  Katasztrófa közelít! A NASA szerint valami nem stimmel a nappal!
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A szupercella 2016évben
  2017-09-13 08:08:53, szerda
 
  Elkészült egy felvétel amelyet Fejér megyei Csókakő közelében sikerült lefilmezni!
A timelapse videó 2016 július 13-án készült Csókakő térségében. A szupercella NY-DNY felől érkezett, telibe csapva a falut nagyon erős széllökésekkel, meggy nagyságú jéggel és felhőszakadással. Gopro Hero 3 Black timelapse beállítással készült, kb. 40 percnyi időt foglal magában az 1:17 perces videó. Készítette: Kiszely Krisztián
Videó Link

- 2017.07.11. - Igen látványos szupercella épült fel pillanatok alatt, zúgott át a tájon 4 centis jegeket szórva. Valószínűleg a falu megúszta kisebb jégveréssel, viszont északra nagy lehetett a pusztítás.
Videó Link

- Rekordok tornádója A 2013. május 31-én az oklahomai El Renóra lecsapó tornádó örökre beírta magát a meteorológiai évkönyvekbe: ez volt minden idők egyik leghatalmasabb, leghevesebb és - a viharvadászok számára - leghalálosabb forgószele. Az áldozatok közé tartozik Tim Samaras is, akit a National Geographic nézői joggal tiszteltek és szerettek bátorsága, szakmai tudása és lebilincselő, képernyő elé szegező filmjei miatt. A műsor - melynek készítésében Tim sajnos már nem vehetett részt - megrázó amatőr felvételek, valamint szakemberekkel és túlélőkkel készült interjúk segítségével rekonstruálja a történelem egyik legjobban dokumentált tornádójának pusztítását.
Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Itt az özönvíz! Víz alá került több horvát város
  2017-09-11 22:10:25, hétfő
 
  A heves esőzések miatt több horvát várost is elöntött a víz, a legsúlyosabb a helyzet a közép-dalmáciai Zára (Zadar) városában. A magyar turisták által is látogatott Zárában reggel 8 és 10 óra között 190 milliméternyi eső esett, ami több mint a kétszerese a szeptember havi átlagos teljes csapadékmennyiségnek.
Házakat, pincéket, mélygarázsokat, bevásárlóközpontokat és temetőket árasztott el az ár, és a forgalmat is teljesen lebénította. A városi kórházban is súlyos károkat okozott a nagy eső, beáztak a kórtermek és a műtők, az orvosok csak a sürgős operációkat végezték el. Áram nélkül maradt több kerület. Az iskolákban szünetel az oktatás, és az óvodák sem működnek.
Zára polgári védelme figyelmeztetést adott ki, miszerint a város lakói kerüljék el víz alá került utakat, és ne fogyasszanak vezetékes Sajtóértesülések szerint Kolinda Grabar-Kitarovic horvát államfő és Andrej Plenkovic kormányfő is a helyszínre utazik a nap folyamán. Bozidar Longin, Zadar megye elöljárója nyugalomra intette a lakosságot, és arra kérte a embereket, hogy maradjanak otthonaikban. A katasztrófában senki sem sérült meg, de az anyagi károk milliós nagyságrendűek - mondta.

Forrás: inforadio.hu


 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Az Irma hurrikán után - origo
  2017-09-11 18:31:41, hétfő
 
  - Origo oldalon kép és cikk látható Link

- Antigua és Barbudán a házak 90, Saint-Martinon a 95 százaléka vált a földdel egyenlővé. Eddig nyolc halálos áldozatról lehet tudni. Hatalmas pusztítást végzett a rekorderejű Irma hurrikán, és az Egyesült Államok felé tart. Videó és cikk itt olvasható Link

- Elérte a Florida Keys szigetcsoportot az Irma hurrikán felhőfala Link

- Irma irányt váltott, nyomában mindenhol halottak vannak Link

- Ezt tudnia kell a hurrikánról Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Harvey trópusi vihar szerdára megerősödött...
  2017-09-02 19:10:10, szombat
 
  A Harvey trópusi vihar szerdára megerősödött és ismét lecsapott Texasra, de ezúttal a szomszédos Louisiana államot is teljes erővel sújtotta. A vihar miatt 18 ember vesztette életét, köztük Steve Perez, aki épp menteni indult, mikor az áradat elsodorta.
Louisiana államra napra pontosan tizenkét évvel a Katrina hurrikán után csapott le a Harvey trópusi vihar. Igaz, az eső már szombat óta megállíthatatlanul zuhog ebben a Texasszal szomszédos déli államban is, és az állam délnyugati vidékein szombat óta tartó áradásokban szintén mentik az embereket. New Orleansban hétfőtől - elővigyázatosságból - bezárták az iskolákat, a város hat egyetemét, legalább egy hétig tartó tanítási szünetet hirdettek és bezárták a főbb intézményeket is. Mitch Landrieu polgármester kedden délután felszólította a helybélieket, hogy maradjanak otthonaikban, ne menjenek ki az utcákra az óriási esőzés és az áradások miatt. John Bel Edwards, Louisiana kormányzója közben menedékhelyeket nyitott, ahová várják a Texasban bajba kerülteket is. Texasban kedd estére tizennyolc főre emelkedett a vihar halálos áldozatainak száma. Art Acevedo, houstoni rendőrfőnök könnyes szemmel jelentette be, hogy egyik munkatársa, a 60 éves Steve Perez éppen menteni indult, amikor elsodorta az áradat és már csak a holttestét tudták kiemelni. Egy családot az idős szülőkkel és négy gyermekükkel együtt sodort el az áradat. Későn este a lakásában lévő másfél méteres vízben találtak rá a segélymunkások egy magányosan élő, 89 esztendős mozgássérült asszonyra, aki belefulladt az otthonát elárasztó vízbe. Houstonban és környékén egyébként egész nap megállás nélkül zuhogott az eső, a katasztrófa-elhárítás (FEMA) szakemberei szerint egy-másfél méteres víz áll az utcákon és az utakon. Összeroppanás fenyegeti a főbb hidakat is, amelyek nem bírják tovább a hatalmas víztömeg nyomását. Nemcsak gát szakadt át Houstontól délre, hanem a város nyugati szélén két víztározó is túlcsordult, az egyik teljesen elárasztott egy háromezer otthonból álló negyedet. Sürgősen kell menteni az embereket egy másik negyedben is, ahol vegyi üzem van, és a terjengő kellemetlen szagból ítélve veszélyes anyagok kerülhettek a sebesen rohanó áradatba. Az olajfinomítók mindegyikét lezárták, az ExxonMobil kedden este bejelentette, hogy a vihar két olajfinomítójában is komoly károkat okozott. A Houstontól nem messze lévő két atomerőmű azonban, szóvivője közlése szerint, a vihar ellenére is teljes erővel működik.
Houstonban és környékén a mentők háztömbről háztömbre járnak, módszeresen próbálják átfésülni a negyedeket. Még mindig nem tudják pontosan, hogy hányan rekedhettek a víz fogságában. Sylvester Turner, Houston polgármestere helyi idő szerint éjféltől reggel ötig kijárási tilalmat rendelt el. A helybéliek figyelmét mindenütt felhívják arra, hogy ne próbálkozzanak kimenekülni otthonaikból a vízben álló utcákra, mert nagy a járványveszély, valamint a csatornalével is szennyezett áradatban kígyók és alligátorok is sodródhatnak. A szövetségi katasztrófa-elhárítási hivatal (FEMA) kedden este bejelentette: szerdán a szingapúri védelmi minisztérium négy katonai helikoptere érkezik Texasba, hogy bekapcsolódjon a mentési munkálatokba. A felajánlást a szingapúri miniszterelnök tette kedden délután - telefonon - Donald Trump amerikai elnöknek.

Dráma: Sírva jelentette be a tragédiát a rendőrfőnök - döbbenetes események Houstonban - fotók
Itt megnézhető Link
A rendőr videós nyilatkozata Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/16 oldal   Bejegyzések száma: 152 
2018.01 2018. Február 2018.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 8 db bejegyzés
e hónap: 426 db bejegyzés
e év: 881 db bejegyzés
Összes: 33209 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4943
  • e Hét: 40205
  • e Hónap: 132428
  • e Év: 325513
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.