Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
A londoni tűzvészben eltűnt olasz lány
  2017-06-16 16:10:29, péntek
 
  Hamarosan felmegyek a mennyországba" - a londoni tűzvészben eltűnt olasz lány utolsó mondatai.
Nincs hír két olasz állampolgárról, Marco Gottardiról és barátnőjéről, Gloria Trevisanról, akik a szerdára virradó éjjel kigyulladt londoni Greenfell Towerben laktak. A szüleik szerint már nincs remény arra, hogy élve előkerüljenek, Gloria Facebook-oldalát már emlékoldallá minősítették.
Londoni tűzvész cikkei Link

Marco és Gloria építészek, az észak-olaszországi Veneto régióból költöztek Londonba, hogy a lány normálisan fizető állást találjon. A 24 szintes Greenfell Tower 23. emeletén vettek ki egy lakást.
A Telegraph szerint a tragédia estéjén, rögtön azután, hogy kiütött a tűz, Gloria felhívta a szüleit. Egy idő után az összes hívást rögzítették.
A legelső telefonbeszélgetés során a lány azt mondta, a harmadik emeleten csaptak fel a lángok, így ők is és szülei is joggal bízhattak abban, hogy a tűzoltóknak sikerül megfékezni a továbbterjedését. A következő hívás hajnali kettő körül érkezett a toronyból. Gloria ekkor már - érthetően - nagyon aggódott, Marco azonban próbálta nyugtatgatni őt és a lány szüleit.
Amikor 3 körül telefonáltak, a szülők már láthatták a tévében, ahogy ég a toronyház, amelyből lányuk épp hívja őket.
Hajnali 4 után jött az utolsó hívás. A lány elmondta, hogy szivárog be a füst a lakásba. A rögzített beszélgetést - Gloria anyjához intézett szavait - azóta nyilvánosságra hozták az olasz lapok:
Annyira sajnálom, hogy soha többé nem ölelhetlek meg. Az egész élet előttem állt még. Ez így nem fair. Nem akarok meghalni. Segíteni akartam még nektek, megköszönni mindent, amit tettetek értem. Hamarosan felmegyek a mennyországba. Onnan fogok segíteni nektek."


- Londoni tűzvész
Kigyulladt egy londoni toronyház, hatan meghaltak - cikkek és videók Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Embertelen bánásmód a kutyával
  2017-06-13 14:56:31, kedd
 
  Hónapok óta lehetett szinte étlen-szomjan kikötve egy kutya egy nagycserkeszi ház udvarán. Az állat nyakára olyan szorosan volt rákötve a kötél, hogy alig tudott enni és inni - számolt be az RTL KLub Híradója szerdán. A riport szerint a csont sovány állatot egy hordóban, összekuporodva találták meg, nyakában súlyos vaslánccal. A látvány annyira megrázó, hogy a Híradó munkatársai kitakarták a képeket. A kutya feje megduzzadt, így találtak rá a szenvedő német juhász keverékre.
Ezt az állatkínzó egyént súlyosan meg kell büntetni

Az ellátó állatorvos szerint az állat sokkos állapotban volt, mikor megtalálták. A megkínzott kutya most a nyíregyházi Állatbarát Menhelyen van, hónapokig tarthat, mire felépül. Állatkínzás miatt feljelentést tettek a rendőrségen. Az ellátó állatorvos szerint az állat sokkos állapotban volt, amikor bevitték. Ezután vette gondozásba Nyíregyházán. Már akkor tudni lehetett, hogy felépülése hosszú hónapokba telhet.
Meghalt Fülöp, nevű kutya akiért szorított az ország
Mély fájdalommal tudatjuk veletek, hogy Fülöp, akiért egy ország fogott össze elhunyt" - közölte az Állatbarát Alapítvány szerdán Facebook-oldalán. Azt írták, az elmúlt héten már nagyon gyenge volt, nagyon megviselt.
- Ideiglenes befogadója mindent megtett érte, utolsó napján és éjszakáján végig simogatta, mellette volt, szerette. Megbeszélték az elmúlt időszak dolgait és ezt követően hajnal 4-kor csendesen elaludt! Emberségből példásan viselkedett az Ideiglenes befogadó.
Legalább az utolsó napjait, perceit a kutyusnak - EMBERI szeretet és gondoskodás kísérte végső álmába.


 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Jégeső árasztotta el Gyöngyöst - több tucat riasztás volt
  2017-05-13 19:13:55, szombat
 
  Jégeső árasztotta el Gyöngyöst - több tucat riasztás volt - Itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt
  2017-01-24 11:04:25, kedd
 
  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt Cikk és képek Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok
  2017-01-22 15:07:39, vasárnap
 
  Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok! cikk itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A hős tornatanár fia is a buszbaleset áldozatai között van
  2017-01-22 13:58:32, vasárnap
 
  A 31 éves férfi korábban az FTC jégkorongcsapatának játékosa volt.
A Fradi jégkorong szakosztálya megrendülten számol be a szörnyű hírről. Vígh Balázs és húga is odaveszett a balesetben, édesapjuk pedig a súlyos sérültek között van. Ő az a tornatanár, aki hősként mentette a diákokat, és többször is visszatért az égő buszba. Saját gyermekeit nem tudta megmenteni.
- Az alábbiakban olvasható a közlemény, változtatás nélkül:
Fájó szívvel búcsúzunk csapatunk korábbi játékosától, Vígh Balázstól!
A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborából hazafele menet a busz egyelőre tisztázatlan okokból szalagkorlátnak csapódott,majd kigyulladt. A tragédia pénteken éjszaka történt, Küki és a húga,14 másik utassal együtt életüket vesztették! Szüleik túlélték a balesetet, Édesapja Vígh György önmagát nem kímélve, habozás nélkül mentette a diákokat.
"Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, de a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk van, mi éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled."
Legyen könnyű a föld Küki! Emléked örökké őrizni fogjuk!
A baleset minden sérültjének mihamarabbi felépülést kívánunk! Nyugodjatok békében!

- A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborából hazafele menet a busz egyelőre tisztázatlan okokból szalagkorlátnak csapódott,majd kigyulladt. A tragédia pénteken éjszaka történt, Küki és a húga,14 másik utassal együtt életüket vesztették! Szüleik túlélték a balesetet, Édesapja Vígh György önmagát nem kímélve, habozás nélkül mentette a diákokat.
...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták
  2017-01-21 08:40:47, szombat
 
  Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták az áldozatok, 16 halott.
Legkevesebb heten, de olasz lapinformációk és a BBC szerint is 16-an meghaltak egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
Az Agi olasz hírügynökség azt írta, hogy a busz francia sofőrje is az áldozatok között van.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az M1-nek szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.

A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból..
Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos, fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
Úgy tudni, a helyszínen nem találtak féknyomokat.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet, más számok szerint 39-et kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
...... ........


Több olvasónk azt írja, hogy a fővárosi Szinyei gimnázium diákjai ültek a buszon, sítáborból tartottak hazafelé.
Két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A milánói főkonzulátus ügyeleti száma: 0039 / 339-62-19-517
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a magyar M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott. Az Index információi szerint a Szinyei gimnázium diákjait érte a szerencsétlenség, akik síelni voltak. A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők és két sofőr - volt a buszon, de egyes információk szerint ennél többen voltak utaztak a járművön, egyelőre tisztázatlan okból - tette hozzá.
"Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos" - fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
"A miniszter utasításának megfelelően két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja" - mondta.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A buszbaleset áldozatinak
...... ......


Hozzátartozók gyász fájdalmában osztozom és részvétemet kívánom.
Az elhunytakért égjen a gyertya


.......


A halottak lelki üdvéért imádkoztam. Meg is sirattam őket.

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szibériai hideg Erdélyben
  2017-01-10 12:48:51, kedd
 
  Laurentiu Balint, a Kelemen-havasok egyik legmagasabb csúcsán, a 2021 méter magas Rekettyés-tetőn található meteorológiai állomás munkatársának jelentése szerint vasárnap délben az úgynevezett lehűlési mutató elérte a rekordnak számító -67 Celsius fokot.
Nem kell több ezer kilométert utazni, ha valaki ízelítőt szeretne kapni a hírhedten embertelen időjárási viszonyairól ismert észak-ázsiai vidék téli klímájából.
Az erdélyi Kelemen-havasokban vasárnap olyan körülmények uralkodtak, hogy a hőérzet -67 fok volt. A román meteorológiai szolgálat közlése szerint a Kelemen-havasokban mért érték rekordnak számít. Az adat akkor is döbbenetes, ha az érzékelt és nem az abszolút hőmérsékletre vonatkozik.
...... .....


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Fagyban, szemétben várta vissza a kidobott kutya a családot
  2017-01-10 12:45:59, kedd
 
  Videó Link

Hát ember az ilyen, aki ezt teszi házi kedvencével? Őt is ki kellene tenni a szemét tetejére a nagy hidegben, csak egy pár órára.

- Ollie Detroitban élt egy családnál - írta a Bored Panda. A család most télen elköltözött, az új helyre pedig nem vitték magukkal a kutyát. Ahelyett azonban, hogy új gazdit kerestek volna neki, egyszerűen kirakták az utcára, a szemét közé. Ollie a hóban és a fagyban sem mozdult a háztól, hűségesen várta vissza azokat az embereket, akik ezt tették vele.
.......


A kutyát szerencsére meglátta Terri Looby, aki egy detroiti állatmentő csoport önkéntese, és azonnal akcióba lépett. Segítséget hívott, megetették az állatot, majd mikor már kölcsönös volt a bizalom, elvitték az állatorvoshoz. Itt derült ki, hogy eltört a combcsontja, emiatt meg kellett műteni.
Ollie mostanra már gyógyul, szerető gazdira vár.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kolumbiában
  2016-11-29 10:41:50, kedd
 
  Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kolumbiában Itt olvasható Link
75 fő életét vesztette a tragédiában.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/15 oldal   Bejegyzések száma: 141 
2017.05 2017. Június 2017.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 209 db bejegyzés
e év: 1626 db bejegyzés
Összes: 29984 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3597
  • e Hét: 3597
  • e Hónap: 156653
  • e Év: 790437
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.