Regisztráció  Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt
  2017-01-24 11:04:25, kedd
 
  Béla bácsi végig csak a diákjaira gondolt Cikk és képek Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok
  2017-01-22 15:07:39, vasárnap
 
  Anya, kigyulladt a buszunk, de én jól vagyok! cikk itt olvasható Link  
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A hős tornatanár fia is a buszbaleset áldozatai között van
  2017-01-22 13:58:32, vasárnap
 
  A 31 éves férfi korábban az FTC jégkorongcsapatának játékosa volt.
A Fradi jégkorong szakosztálya megrendülten számol be a szörnyű hírről. Vígh Balázs és húga is odaveszett a balesetben, édesapjuk pedig a súlyos sérültek között van. Ő az a tornatanár, aki hősként mentette a diákokat, és többször is visszatért az égő buszba. Saját gyermekeit nem tudta megmenteni.
- Az alábbiakban olvasható a közlemény, változtatás nélkül:
Fájó szívvel búcsúzunk csapatunk korábbi játékosától, Vígh Balázstól!
A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborából hazafele menet a busz egyelőre tisztázatlan okokból szalagkorlátnak csapódott,majd kigyulladt. A tragédia pénteken éjszaka történt, Küki és a húga,14 másik utassal együtt életüket vesztették! Szüleik túlélték a balesetet, Édesapja Vígh György önmagát nem kímélve, habozás nélkül mentette a diákokat.
"Álmodtunk egy öregkort, csodásat és szépet, de a kegyetlen halál mindent összetépett. Csoda volt, hogy éltél, és bennünket szerettél, nekünk nem is haltál meg, csak álmodni mentél. Egy reményünk van, mi éltet és vezet, hogy egyszer majd találkozunk veled."
Legyen könnyű a föld Küki! Emléked örökké őrizni fogjuk!
A baleset minden sérültjének mihamarabbi felépülést kívánunk! Nyugodjatok békében!

- A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborából hazafele menet a busz egyelőre tisztázatlan okokból szalagkorlátnak csapódott,majd kigyulladt. A tragédia pénteken éjszaka történt, Küki és a húga,14 másik utassal együtt életüket vesztették! Szüleik túlélték a balesetet, Édesapja Vígh György önmagát nem kímélve, habozás nélkül mentette a diákokat.
...... ........... .............

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták
  2017-01-21 08:40:47, szombat
 
  Halálos olasz buszbaleset: budapesti gimnazisták az áldozatok, 16 halott.
Legkevesebb heten, de olasz lapinformációk és a BBC szerint is 16-an meghaltak egy középiskolás diákokat szállító magyar autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
Az Agi olasz hírügynökség azt írta, hogy a busz francia sofőrje is az áldozatok között van.
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke az M1-nek szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott.

A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők - és két sofőr volt a buszon, de információik szerint ennél többen voltak rajta, egyelőre tisztázatlan okból..
Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos, fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
Úgy tudni, a helyszínen nem találtak féknyomokat.
Az ANSA olasz hírügynökség szerint egy Franciaországból hazafelé tartó magyar buszról van szó, amelyen 14 és 18 év közötti fiatalok utaztak. Az olasz mentőszolgálat szerint több tucat sérültet, más számok szerint 39-et kellett kórházba szállítani, miután a jármű oszlopnak ütközött, szétroncsolódott és kigyulladt.
...... ........


Több olvasónk azt írja, hogy a fővárosi Szinyei gimnázium diákjai ültek a buszon, sítáborból tartottak hazafelé.
Két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A milánói főkonzulátus ügyeleti száma: 0039 / 339-62-19-517
Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sajtófőnöke a magyar M1 televíziónak szombat reggel azt mondta, hogy az autóbuszon egy budapesti gimnázium diákjai utaztak, és a jármű az autópálya melletti korlátnak, majd a védőfalnak csapódott. Az Index információi szerint a Szinyei gimnázium diákjait érte a szerencsétlenség, akik síelni voltak. A hivatalos adatok szerint 54 utas - köztük felnőtt kísérők és két sofőr - volt a buszon, de egyes információk szerint ennél többen voltak utaztak a járművön, egyelőre tisztázatlan okból - tette hozzá.
"Azt kell sajnos mondanom, hogy a helyzet súlyos" - fogalmazott a sajtófőnök.
A milánói magyar konzul már a helyszínen van, a kórházakat keresi fel - három veronai intézménybe vitték a sérülteket -, és próbál minden segítséget megadni. Hozzátette, hogy Milánóból minden munkatársuk Veronába utazik, és a római konzul is elindult oda.
"A miniszter utasításának megfelelően két konzul Budapestről is útnak indult, hogy a szükséges segítséget megadja" - mondta.
A külügyminisztérium minden információt megad a szülőknek, de még nincs a busz minden utasáról névre szóló információjuk, ezeket igyekeznek megszerezni.

A buszbaleset áldozatinak
...... ......


Hozzátartozók gyász fájdalmában osztozom és részvétemet kívánom.
Az elhunytakért égjen a gyertya


.......


A halottak lelki üdvéért imádkoztam. Meg is sirattam őket.

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Szibériai hideg Erdélyben
  2017-01-10 12:48:51, kedd
 
  Laurentiu Balint, a Kelemen-havasok egyik legmagasabb csúcsán, a 2021 méter magas Rekettyés-tetőn található meteorológiai állomás munkatársának jelentése szerint vasárnap délben az úgynevezett lehűlési mutató elérte a rekordnak számító -67 Celsius fokot.
Nem kell több ezer kilométert utazni, ha valaki ízelítőt szeretne kapni a hírhedten embertelen időjárási viszonyairól ismert észak-ázsiai vidék téli klímájából.
Az erdélyi Kelemen-havasokban vasárnap olyan körülmények uralkodtak, hogy a hőérzet -67 fok volt. A román meteorológiai szolgálat közlése szerint a Kelemen-havasokban mért érték rekordnak számít. Az adat akkor is döbbenetes, ha az érzékelt és nem az abszolút hőmérsékletre vonatkozik.
...... .....


Nagyobb kép Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Fagyban, szemétben várta vissza a kidobott kutya a családot
  2017-01-10 12:45:59, kedd
 
  Videó Link

Hát ember az ilyen, aki ezt teszi házi kedvencével? Őt is ki kellene tenni a szemét tetejére a nagy hidegben, csak egy pár órára.

- Ollie Detroitban élt egy családnál - írta a Bored Panda. A család most télen elköltözött, az új helyre pedig nem vitték magukkal a kutyát. Ahelyett azonban, hogy új gazdit kerestek volna neki, egyszerűen kirakták az utcára, a szemét közé. Ollie a hóban és a fagyban sem mozdult a háztól, hűségesen várta vissza azokat az embereket, akik ezt tették vele.
.......


A kutyát szerencsére meglátta Terri Looby, aki egy detroiti állatmentő csoport önkéntese, és azonnal akcióba lépett. Segítséget hívott, megetették az állatot, majd mikor már kölcsönös volt a bizalom, elvitték az állatorvoshoz. Itt derült ki, hogy eltört a combcsontja, emiatt meg kellett műteni.
Ollie mostanra már gyógyul, szerető gazdira vár.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kolumbiában
  2016-11-29 10:41:50, kedd
 
  Lezuhant egy utasszállító repülőgép Kolumbiában Itt olvasható Link
75 fő életét vesztette a tragédiában.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Olaszország földrengés 2016 évben
  2016-10-27 22:05:48, csütörtök
 
  Olaszországi földrengés: rémálom volt ez az éjszaka cikk Link

Forrás: 24.hu
- Közép-Olaszországban volt az 5,4-es erejű rengés epicentruma. Károkról már érkeztek jelentések.
Erős földrengés rázta meg szerda este, néhány perccel negyed nyolc előtt Közép-Olaszországot. A Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés epicentruma a közép-olaszországi Marche és Umbria tartomány térségében volt, Terni és Perugia város között. Ezt egy még erősebb, 6-os erejű rengés követte.
Fabrizio Curcio, az olasz polgári védelem vezetője bejelentette, hogy megkezdték a kárfelmérést. Az első jelentések szerint a földrengésnek nincsen halottja, ketten megsérültek Vissóban.
Az epicentrumban levő Castelsantangelo sul Nera polgármestere a SkyTG24 olasz hírtévének telefonon elmondta, hogy a kisvárosban áramszünetet okozott a földrengés, az épületek megrongálódtak. Akadozik a telefonos összeköttetés is. Norcia városában egy középkori templom darabjai omlottak le. Omlások voltak az augusztusi földrengés övezetében is. Arquata lakossága szerint a mostani mozgást erősebben lehetett érezni, mint a két hónappal ezelőttit. A rengés nagy félelmet keltett Rómában is, ahol sokan a lakásokból az utcára szaladtak. A római külügyminisztérium épületét evakuálták.
Az első hírek szerint károk keletkeztek a Salaria-országúton, az augusztusi földrengésben sújtott Pescara del Tronto-Arquata térségében, ahol a földrengésben egy szikla az útra zuhant.
Az olasz földrengéskutatók egyelőre még nem tudtak választ adni arra, hogy az augusztusi földmozgás újabb epizódjáról van-e szó, vagy ettől független újabb földrengés következett be.
Földrengés térképe Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Hajótragédia Bajorországban: magyarok az áldozatok
  2016-09-11 20:49:56, vasárnap
 
  Hajótragédia Bajorországban: magyarok az áldozatok Link  
 
1 komment , kategória:  Katasztrófa  
Közel 250 halott az olasz földrengésben
  2016-08-25 10:13:09, csütörtök
 
  Közel 250 halott az olasz földrengésben. hogy történhetett meg a katasztrófa?
Cikk és képek Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/14 oldal   Bejegyzések száma: 138 
2017.03 2017. április 2017.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 274 db bejegyzés
e év: 1107 db bejegyzés
Összes: 29468 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 571
  • e Hét: 571
  • e Hónap: 118213
  • e Év: 475342
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.