Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
Gondolatok világjárvány idején
  2021-02-21 10:20:00, vasárnap
 
  Ha ez az elképzelhető legjobb világ, akkor milyen lehet a többi?
Miért engedi meg ezt Isten? Mi a szándéka ezzel? Egyáltalán van-e szándéka? A kezében tudja-e tartani a világ folyását?
Ennek tudatában kell ma, a koronavírus-válság kellős közepén belekiáltanunk a világba az evangélium üzenetét: ,,Ne félj!" Hiszen a járványnak is megvan a helye Isten tervében, mert ő nem felejtkezik meg rólunk, szeretett gyermekeiről. Istennek van álma erről a világról, és ez az álom valóság lehet, ha hittel veszünk részt Isten tervében.
...... ..........


Arra kértük Gájer Lászlót, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kar 2-es Számú Keresztény Bölcseleti Tanszékének vezetőjét, hogy tekintsen rá a kérdésre az újkor egyik katasztrófahelyzete, az 1755-ös lisszaboni földrengés és annak hatása tükrében.
Prédikációjában Tóth Tihamér egyszer egy kisgyermek váratlan haláláról beszélt, felidézve, hogy a szülők az esemény hatására elfordultak a hittől, és megkérdőjelezték annak az Istennek a jóságát, aki a gyermek tragikus halálát megengedte. Magunk is szembesülünk időről időre azzal, hogy emberi életek roppannak össze, mert nem bírják hordozni az őket ért csapásokat, miközben a rájuk nehezedő terhek egyáltalán nem arányosak az életvitelükkel vagy a szándékukkal, és egyáltalán nem tűnik úgy, hogy megérdemelték volna azokat. Az ilyen helyzetek pedig - melyeket Simone Weil egyszerűen szerencsétlenségnek nevezett - nemegyszer annyira megrendítik a Gondviselésbe vetett bizalmunkat, hogy megkérdőjelezzük Isten jóságát is.
Sokan megfogalmazták már a maró dilemmát, miszerint Isten nem lehet jó és mindenható egyszerre.
Hiszen ha mindenható volna, akkor nem lehet jó, mert megengedi a szerencsétlenséget, ha pedig jó, akkor nem lehet mindenható, mert megtörténik a szerencsétlenség is. Miként lehet jó az Isten, ha nem akadályozza meg a tragédiákat és azokat a helyzeteket, amelyeket elszenvedőik nem érdemeltek meg? Miként lehet mindenható az Isten, ha nem áll módjában megóvni bennünket a meg nem érdemelt és elviselhetetlen csapásoktól?
E kérdések, vagyis a Gondviselés és Isten jósága körül megfogalmazódó kételyek toposzává vált a Lisszabont a 18. században sújtó földrengés, melyről Voltaire így írt: ,,Alig értek a városba, siratva jótevőjük halálát, amikor a talpuk alatt remegni érezték a földet; a tenger tajtékzó hullámzással nőtt és dagadt a kikötőben, s az ott horgonyzó hajókat egykettőre összetörte. Az utcákat s a köztereket egyszerre tűz és hamu borította, hirtelen kelt forgószelükben a házak sorra düledeztek, a háztetők leomlottak, s az alapzatok széthullottak; s a romok legalább harmincezer különböző korú és nemű lakost temettek maguk alá."
Ezek a sorok a Candide című regényből valók, és arról a földrengésről számolnak be, amely 1755. november 1-jén romba döntötte a luzitán fővárost.
A kataklizma az azt követő szökőárral és tűzvésszel együtt talán százezer áldozatot is követelt.
Az események következtében mintegy húsz templom teljesen elpusztult a városban, melyek maguk alá temették a mindenszentek ünnepére összegyűlt tömegeket. Sokan a Tajo folyó torkolatában horgonyzó hajókra menekültek, ám a tenger alatti rezgések hatására keletkezett hatméteres hullámok szétzúzták a hajókat is. A természeti csapás következtében kialakult tűzvész további hat napig tombolt a városban, így
Lisszabon olyan elemi erővel megnyilvánuló katasztrófa helyszíne volt akkor, amilyet azóta is ritkán láttunk az emberiség történetében, különösen Európában.
Leibniz népszerű írása, az 1710-ben kiadott Teodicea című értekezés tekintélye a földrengés után hirtelen megcsappant, a szöveg ugyanis Isten jósága mellett érvelt, számot vetve az emberi szabad akarat és a gonosz hatásával is. Leibniz a kötetben olyan kérdésekre kereste a választ, mint hogy miként valósul meg Isten mindenhatósága, ha nem tudja kiküszöbölni a világban lévő gonoszt, illetve hogy miként egyeztethető össze Isten jóságával a csapás, a szerencsétlenség és az ártatlanok szenvedése. Leibniz amellett foglalt állást, hogy bár egyes esetekben homályban maradnak előttünk Isten szándékai, Ő hatalmában, bölcsességében és jóságában végül is minden rosszat és szenvedést jóra fordít, a fizikai rosszat pedig egy magasabb jó elérése érdekében pozitívan is akarhatja.
Leibniz szerint ez a világ a létező világok legjobbika marad, melyben minden rossz igazolásra lel egy magasabb jóban, amelynek szolgálatában és érdekében működik. Míg Leibniz tekintélye a földrengés után csökkent, addig megnövekedett Voltaire népszerűsége, aki a katasztrófa után röviddel gúnyos költeményben reagált az eseményekre, a Candide című regényében pedig nyíltan szembefordult Leibniz szemléletével, elutasítva annak optimizmusát. Voltaire felvetéseit később Rousseau és Kant sem hagyhatták szó nélkül, így
a lisszaboni esemény az európai gondolkodás megkerülhetetlen témájává vált, és filozófiai értelemben az isteni Gondviselés elleni érvként szolgált.

Cikk folytatása Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
A pandémia tehát nem Isten bosszúja
  2021-02-03 13:17:07, szerda
 
  Bertalan pátriárka: gondolata
A pandémia tehát nem Isten bosszúja, hanem a természet kétségbeesett segélykiáltása mindannyiunkhoz, hogy sokkal nagyobb tisztelettel bánjunk vele - mondta még a Halki-csúcstalálkozón Bertalan konstantinápolyi ökumenikus pátriárka
A konstantinápolyi ökumenikus pátriárka nyitotta meg a természeti felelősségről és klímaváltozásról szóló Halki csúcstalálkozót, melyet január 26-28-a között tartottak virtuális formában: ,,Covid-19 és klímaváltozás: Együtt élni a pandémiával és tanulni belőle" - címmel.

Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Rémhír: Vakcina mellékhatások
  2021-01-15 18:11:15, péntek
 
  Sokakat érdekli a vakcinálás során fellépő mellékhatások kérdésköre. Ennek nézünk ma utána. Sajnos az Egyesült Államokban történt egy tragikus eset, mely összefüggésben állhat az oltással. Erről is lesz szó.

Videó Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Nápolyban december 28-án este végig söprő viharlázadások
  2021-01-01 18:38:09, péntek
 
  Nápolyban december 28-án este végig söprő viharlázadások dühe pusztítást hozott a városban: a Pulcinella-fal összeomlott, a Lungomare menti éttermek pavilonjai megsemmisültek.
Ezen túlmenően a víz behatolt az úttestre, elöntve az elhaladó autókat is a Via Caracciolo útján, de hihetetlenül megkímélte a Lungomare szikláira helyezett és egy kis fa által "védett" Padre Pio szobrocskát .
Nem tudjuk, hogy csodálatos eseményről van-e szó, de nem számít, hitünk Krisztus igazságán alapszik. Természetesen ez egy olyan esemény, amely sok embernek (különösen az érintett nápolyi kereskedőknek) segítséget tud nyújtani imádkozni és segítséget kérni Pietrelcina szent Pio atyja közbenjárásával.
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Összetörték Szűz Mária és Teréz anya szobrát
  2020-12-04 16:36:25, péntek
 
  Az ilyen támadások hátterében - magyarázta az Egyesült Keresztény Fórum - hamis hírek, rosszindulatú propaganda áll; például, hogy a keresztények igyekeznek áttéríteni a hindu hívőket.
Összetörték Szűz Mária és Teréz anya szobrát a nyugat-bengáli Morapaiban
...... ............


A nyugat-bengáli Morapaiban november 28-ára virradó éjjel ismeretlen tettesek lerombolták a Boldogságos Szűz Mária és Kalkuttai Szent Teréz anya szobrát, melyek a Szent Szív-templom külső fülkéiben álltak.
A plébános és helyettese november 28-án reggel 6 órakor vették észre, hogy összetörték a szobrokat, majd értesítették a falu tanácsának vezetőjét, valamint a helyi rendőrséget.
,,A két szobrot apró darabokra törték" - mondta el Shyamal Bose, a baruipuri egyházmegye püspöke, miután ellátogatott a plébániára. ,,A hatóságok biztosítottak minket, hogy a lehető leghamarabb letartóztatják a tetteseket, és azonnal pótolni fogják a szobrokat."
A Fides hírügynökséghez eljuttatott közleményében az Indiai Keresztények Világtanácsa (Global Council of Indian Christians, GCIC) aggodalmának adott hangot az India különböző államaiban, legfőképpen a törzsi népcsoportok által lakott területeken tapasztalható keresztényellenes megnyilvánulások miatt. A karácsonyhoz közeledve a tanács azt reméli, ,,az indiai társadalomban a béke és a harmónia győzedelmeskedik majd, és Krisztus, a béke Fejedelme békességet és biztonságot hoz az indiai híveknek".
Az indiai keresztény közösségek ellen elkövetett erőszakos cselekedeteket megfigyelő Egyesült Keresztény Fórum (United Christian Forum, UCF) MapViolence weboldala szerint az esetek többségét Uttar Prades, Madhja Prades és Cshattíszgarh államokban jegyezték fel. Szeptember 1-je és december 2-a között országos viszonylatban 76 keresztényellenes - embereket, tárgyakat vagy helyeket érintő - erőszakos cselekmény történt. Januártól novemberig összesen 250 esetet regisztráltak.
Az ilyen támadások hátterében - magyarázta az Egyesült Keresztény Fórum - hamis hírek, rosszindulatú propaganda áll; például hogy a keresztények igyekeznek áttéríteni a hindu hívőket, amiért akár pénzt is kínálnak. Ezek az előre megtervezett módon, a közösségi médiában terjesztett hírek erőszakos reakciót váltanak ki. ,,Az indiai keresztények tisztelik a törvényt, és jóindulattal vannak honfitársaik iránt" - szögezi le az UCF.

- Nyugat-Bengál India egyik állama az ország keleti régiójában, a Bengáli-öböl mentén. Székhelye Kalkutta. Több mint 91 millió lakosával a negyedik legnépesebb állam Indiában.
Vallásilag sokszínű állam, regionális kulturális és vallási sajátosságokkal. A hinduk vannak többségben (70,54 százalék), de az államban nagyszámú muszlim lakosság (27,01 százalék) is él. A keresztények (0,72 százalék), a buddhisták (0,31 százalék) és a más vallásokhoz tartozók a népesség kis részét alkotják.
A Krisztus-követők többsége úgynevezett bengáli keresztény, mely közösség a 16. században a portugálok megjelenésével jött létre. A 19. században, a bengáli reneszánsz idején a népcsoport felső rétegéből sokan a keresztény hitre tértek. A bengáli keresztényeket ,,mintakisebbségnek" tekintik Indiában, mert jelentősen hozzájárultak a bengáli kultúra és társadalom fejlődéséhez az elmúlt két évszázadban. (Forrás: Wikipedia)

Fordította: Balláné Sárközi Jáhel
Forrás: Fides hírügynökség
Fotó: LiCAS.news
Magyar Kurír 2020.12.03
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Egy különös igeidő: A jövő, amelyik már elmúlt
  2020-11-23 18:20:46, hétfő
 
  Kísértet járja be Németországban a Katolikus Egyházat: a ,,retro katolicizmus" kísértete."..
"Amit ott az Egyház kívánatos jövőjéről terveznek, az sok olvasónak inkább horrorvíziónak tűnhet: ez egy moralista-terapeuta wellnesslelkiség a jól keresőknek, egy Egyház a ,,szójatej-burzsoázia" számára..."
A népi vallásosság kísértete körüljár. A koronavírus-krízis felfedte a szolgáltatás orientált egyházkép gyengéit. A hagyományra történő visszaemlékezés alternatívákat mutathatna. Tobias Klein német publicista írását Héray András fordításában adjuk közre. Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Templomok karanténban
  2020-11-22 21:28:36, vasárnap
 
  Várda Ferenc a lélegeztetőgépre került vallásosságról.
Talán többek számára régóta ismert, hogy van néhány régiója az országnak, ahol a templomok már korábban karanténba kerültek. A távolságot jó ideje tartják a templomban és a templomtól is - Várda Ferenc a Vigilia karácsonyi körkérdésére adott válasza teljes terjedelmében a lap decemberi számában lesz olvasható. E szövegrészletet a Vigilia közösségi oldala nyomán tesszük közzé.
Itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Operatív Törzs: elindult az országos csoportos tesztelés
  2020-11-20 17:05:07, péntek
 
  Míg az előző napon 4204 volt, addig péntekre 4376-ra ugrott az igazolt COVID-19 fertőzöttek száma
Országosan 4440 fővel nőtt a fertőzöttek száma, elhunyt 96 beteg.
Kép eredete: Link
...... ............



- Operatív Törzs: elindult az országos csoportos tesztelés.
A fertőzöttségi adatok egy kicsit kedvezőbbnek tűnnek a lakosság fegyelmezettségének köszönhetően, de ebből következtetést még nem lehet levonni, a korlátozó intézkedések eredményei a bevezetésük után két héttel láthatók - közölte az országos tiszti főorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs pénteki online sajtótájékoztatóján. Kiemelte, a jól karban tartott és kontrollált krónikus betegséggel a kockázatok csökkenthetők.
György István területi közigazgatásért felelős államtitkár az országos tesztelésről azt mondta, teljesebb képet kaphatunk arról, hogy az egészségügyi és oktatási területen a fertőzöttek száma és aránya milyen - írja tudósításában az Origo.
Több mint 350 ezer embert fognak tesztelni a következő időszakban, a tesztelésben nem kötelező a részvétel - mondta György István, de mindenkit arra kért, hogy vegyen részt benne. Elsőként a szociális intézményekben, majd az óvodákban és bölcsődékben tesztelnek.

Részletesen itt olvasható Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Eltemették a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt ....
  2020-11-15 13:32:13, vasárnap
 
  Eltemették a koronavírus-fertőzés következtében elhunyt kecskeméti piarista szerzetes tanárokat.
Balázs Gergely György SchP életének 74., szerzetességének 56., áldozópapságának 48. évében november 4-én, Szabó István Ervin SchP életének 80., szerzetességének 62., áldozópapságának 54. évében november 5-én hunyt el a kiskunhalasi járványkórházban. A piarista atyákat november 14-én a kecskeméti Köztemetőben, a piarista sírboltnál helyezték örök nyugalomra.
A temetés előtt Szakál Ádám, a Piarista Rend Magyar Tartományának provinciálisa főcelebrálásával gyászmisét mondtak Balázs Gergely György SchP és Szabó István Ervin SchP lelki üdvéért a kecskeméti Szentháromság-templomban (piarista templomban), a járvány miatt zárt körben.
A misén piarista szerzetesek, egyházmegyés papok és az elhunytak közvetlen hozzátartozói vehettek részt. A temetés első része, az elhunytak hamvainak beszentelése is a templomban történt.
...... ........... .....


Szakál Ádám piarista tartományfőnök a szentmise elején a jelenlévők járványhelyzet miatti létszám korlátozásáról beszélt. Ha nincs ez a ,,nehéz helyzet", rengetegen eljöttek volna, szerzetes- és paptársak sokasága, öregdiákok, a Kecskeméti Piarista Gimnázium pedagógusai, diákjai, a tanulók szülei, barátok, ismerősök nemcsak a városból, hanem szerte az országból.
A szentmise olvasmányában Szent Pál Filippiekhez írt levelének vigasztalása hangzott el: ,,A mi hazánk azonban a mennyben van. Onnan várjuk az Üdvözítőt is, Urunkat, Jézus Krisztust. Ő azzal az erővel, amellyel mindent hatalma alá vethet, átalakítja gyarló testünket, és hasonlóvá teszi megdicsőült testéhez." (Fil 3,20-21)
Az evangéliumban Jézusnak az utolsó vacsorán elmondott biztató szavait hallhattuk: ,,Ne nyugtalankodjék a ti szívetek: higgyetek Istenben, és higgyetek énbennem. Ismét eljövök, és magam mellé veszlek titeket, hogy ahol én vagyok, ott legyetek ti is. Én vagyok az út, az igazság és az élet." (Jn 14,1.3b.6a)
Szakál Ádám piarista tartományfőnök homíliájában hangsúlyozta, hiányzik az évtizedeken át szolgáló két szerzetes tanár közösségszervező lendülete, a praktikusságuk, az imádkozó lelkületük. Emberi értékekben gazdag életükről szólnak a napokban az interneten megosztott, velük kapcsolatos történetek, megemlékezések. ,,Írjuk le a róluk szóló emlékeinket továbbra is egymásnak, ha már a technika ezt lehetővé teszi" - buzdított a tartományfőnök.
...... ..............


Szakál Ádám arról is beszélt, hogy a sokak által szeretett atyák nem voltak mindenben tökéletes, ideális piaristák, azaz egyszerre jó tanárok, szónokok, praktikus emberek, tudósok, teológusok, közösségszervezők és máriás lelkületű imádkozók, de nem is volt szükségük arra, hogy ilyen ideálisak, tökéletesek legyenek, mert a lényeget megtalálták.
Szabó István atya, tanár úr - a diákok nemzedékei számára egyszerűen Kuka -, nagy közösségteremtő volt, Balázs Gergely atya pedig Kalazancius szellemiségéhez hű, imádságos lelkületű Mária-tisztelő.
A tartományfőnök a gyászmise prefációjának szavaira utalva arról is beszélt, hogy halálukkal az ő hívő életük csupán ,,megváltozik, de el nem múlik", és a lelküket a mennyben örök otthon várja.
A dolgok változnak, de nem múlnak el, ahogy István és Gergely atya műve, öröksége sem: figyelnünk kell arra, amit az életükkel üzenni akartak nekünk - folytatta a tartományfőnök.
...... ..........


István atya életéből a praktikusságot, Gergely atya életéből a Mária-szeretetet emelte ki. Előbbi nevéhez a piaristák által fenntartott tiszaugi csónakház mint közösségszervező központ kapcsolódik, utóbbihoz a kecskemétiek szeretett Mária-kápolnája, s az ottani engesztelés.
Jól éreztük magunkat István atyával és Gergely atyával, a mennyországot hozták le nekünk"
fogalmazott Szakál Ádám.
A gyászmisén a következőkben a tartományfőnök beszentelte az elhunytaknak az oltár elé kihelyezett hamvait, majd búcsúbeszédek hangzottak el.
A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében Finta József általános érseki helynök megköszönte a két szerzetes szolgálatát, megköszönte őket Istennek, és megrendülten emlékezett az atyákkal való utolsó találkozásokra, amikor még nem tudhatták, hogy a járvány végzetes lesz mindkettejük számára.
Finta József elmondta, István és Gergely atya a Szent Pál-i értelemben vett ,,jó harcot megharcolta", ,,átadták nekünk azt, amit Isten bízott rájuk, és amit át kellett adniuk, erőt meríthetünk életük példájából". Gergely atya az utóbbi időkben járta a szociális otthonokat, kórházakat, a betegek mellett volt, s mindketten segítségére voltak a Kecskemét környéki településeken szolgáló papoknak. Tanítványaik sokasága hívta őket esketni, keresztelni az ország különféle pontjaira.
következőkben Kecskemét város önkormányzatának képviselője mondott személyes hangú búcsúztatót. Kiemelte: ,,Gergely atyának köszönhetjük, hogy az arborétumnál lévő Mária-kápolna az engesztelés helye lett." Megemlékezett Szabó István atya közéleti tevékenységéről is, elmondta, hogy az önkormányzat egyházügyi munkacsoportjának aktív tagja volt.
A helyhatóság a piarista rendház mellett a két szerzetes emlékére fenyőfát ültetett.
A gimnázium diákszövetségének elnöke búcsúbeszédében rámutatott, hogy a két szerzetes sorsának több közös vonatkozása van: a hűségük a hithez, a szerzetesi fogadalmukhoz és közösségükhöz, valamint Kecskeméthez. Gergely atya huszonöt, István atya negyven évet töltött a tanári pályán. S mintegy harminc település hívő közössége osztozik a gyászban, ahol segítettek a helyi plébánosoknak. ,,Nem esett folt az erkölcsi tisztaságukon, fáradhatatlan tenni akarásuk példa marad" - mondta az emlékező.
A Szentháromság-plébánia képviselője rövid, de annál személyesebb indíttatású emlékezésében arról beszélt, hogy amikor egy pap meghal, olyan, mintha benne magát Jézust veszítenénk el.
...... ...........


A temetés második része, a sírba tétel a kecskeméti Köztemetőben zajlott, a piarista sírboltnál. A járványügyi szabályok szerint maximum ötven fő vehetett részt a temetői szertartáson, de mivel mindkét szerzetest nagyon sokat tisztelték, szerették, kétféle módon is be lehetett kapcsolódni a szertartásokba, a Kecskeméti Televízió közvetítésének segítségével, valamint a Szentháromság (Piarista) Plébánia online közvetítésének útján.
*
Balázs Gergely SchP
Nagy Szent Gergelyről nevezett Balázs Gergely 1947. június 6-án született Kecskeméten. 1965-ben lépett be a piarista rendbe, 1971. szeptember 26-án tett örökfogadalmat. 1973. augusztus 25-én Kecskeméten szentelték pappá. Huszonöt éven át, 2002-ig tanított a kecskeméti piarista iskolában magyar-orosz szakos tanárként. A diákok lelkipásztori szolgálatában és a kollégium életében is hosszú éveken át odaadóan részt vett. Káplánként működött a kecskeméti Szentháromság-plébánián, ellátta a kecskeméti Mária-kápolnát, helyettes kórházlelkész volt a Bács-Kiskun Megyei Kórházban. Romló egészségi állapota miatt idén szeptemberben felmentést kapott lelkipásztori beosztásaiból. Szeptember 27-én búcsúzott el híveitől. November 4-én, szerdára virradóan hunyt el a kiskunhalasi járványkórházban, életének 74., szerzetességének 56. évében.
...... .............


Szabó István SchP
Mária szentséges nevéről nevezett Szabó István 1941. szeptember 3-án született Kecskeméten, itt érettségizett a Piarista Gimnáziumban. 1959 nyarán lépett be a rendbe, örökfogadalmat 1964. augusztus 30-án tett, 1967. február 24-én szentelték pappá. 1968-ban matematika-fizika-ábrázoló geometria szakos tanári oklevelet szerzett. Egy évet tanított a budapesti piarista gimnáziumban, 1969-től pedig élete végéig a kecskeméti szerzetesközösség tagjaként gimnáziumi tanár, kollégiumi nevelőtanár, általános iskolai igazgató, gimnáziumi igazgató volt. Többször volt a szerzetesközösség házfőnöke, 2007-től a tartomány gazdasági bizottságának tagja. 2014-től a Szent Erzsébet-templom igazgatója. 1989-től jelentős szerepet töltött be a cserkészetben, a kecskeméti 118. számú Kalazancius Cserkészcsapat elnöke volt. Áldozatos munkáját kitüntetésekkel is elismerték: Antall József-emlékérem a Piarista Diákszövetségért végzett munkájáért (1997), Cserkészmunkáért (2002), Kecskemét Városért Oktatási Díj (2003), Kunszt József-díj (2005), Kecskemét Ifjúságáért Díj (2008), Pro Honore díj (2009), Magyar Érdemrend lovagkeresztje (polgári tagozat, 2012), Varga László-emlékérem (2014), Bács-Kiskun megyei Príma Díj (2017). November 5-én, csütörtökön reggelre hunyt el a kiskunhalasi járványkórházban életének 80., szerzetességének 62. évében.

Fotó: Merényi Zita
Körössy László/Magyar Kurír 2020.11.14


Nyugodjanak Békében és az örök világosság fényeskedjen Nekik
...... ............. .........


Emlékezés fénye örökké világítson
...... ..........

 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
Koronavírus az idős otthonban
  2020-11-12 15:17:50, csütörtök
 
  Két lábbal a földön állva kell az égre nézni.
A Magyarok Nagyasszonya Társaság Budapest II. kerületében, a Szerb Antal utcában működteti az Időskorúak Árpád-házi Szent Erzsébet Szociális Otthonát. Az utóbbi időben ebben az intézményben is több koronavírussal fertőzött személyt találtak, mind az ellátottak, mind a dolgozók között. Dr. Nagy Viktor igazgatóval beszélgettünk.


Bővebben Link
 
 
0 komment , kategória:  Katasztrófa  
     1/28 oldal   Bejegyzések száma: 270 
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 957
  • e Hét: 2036
  • e Hónap: 15474
  • e Év: 218387
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.