Regisztráció  Belépés
ujjozsef.blog.xfree.hu
Nincs mottó Új József
1974.08.20
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
Zöldséges gombapástétom
  2010-04-27 19:49:23, kedd
 
  Hozzávalók: 50 dkg csiperkegomba
5 dkg vaj
10 centi póréhagyma
2 roppanósra főzött sárgarépa
1 roppanósra főzött fehérrépa
15 dkg leforrázott kelbimbó
2 közepes, héjában főtt burgonya
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
2 szál rozmaring
2 tojás
só, őrölt bors

a forma kikenéséhez: vaj
Elkészítés: A megmosott gomba felét vékony szeletekre vágom, félreteszem, a másik felét kicsire aprítom, és a forró vajban megfuttatom. Beleszórom a felszeletelt pórét, az apróra vágott répákat, a kelbimbót, és közepes tűzön, rázogatva összepirítom. Lehúzom a tűzről, sóval, borssal, zúzott fokhagymával, petrezselyemmel, rozmaringgal fűszerezem, belereszelem a meghámozott főtt krumplikat, majd amikor langyosra hűlt, belekeverem a tojássárgákat is. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítom. Egy kivajazott kerek pástétomformát kibélelek a gombaszeletekkel, megsózom, borsozom, ráöntöm a habos masszát, és forró vízzel töltött tepsibe téve 120 °C-os sütőben 25-30 perc alatt kigőzölöm. Forrón tányérra borítom, és cikkekre vágva kínálom.
Tanácsok: Vigyázni kell, mert nagyon gyorsan összeesik.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Tejfölös-sajtos karfiol
  2010-04-24 08:23:43, szombat
 
  Hozzávalók: 1 karfiol
2 dl tejföl
10 dkg sajt
1 tojás

bors
vaj
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, és kevés sós vízben félpuhára főzzük. Leszűrjük, majd kivajazott jénai edénybe tesszük. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a tojással, és hozzákeverjük a borsos tejfölhöz, ezt ráöntjük a karfiolra, majd előmelegített sütőben rózsaszínesre sütjük.
Tanácsok: Ha füstölt sajtot is keverünk bele, még finomabb.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Fetás padlizsánpástétom
  2010-04-22 07:47:44, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 15 dkg fetasajt
- 1 evőkanál zselatin
- 2,5 dl húsalaplé
- 3 marinált paprika
- 3 padlizsán
- 1 csokor petrezselyem zöld
A padlizsánt meghámozzuk és félcentis szeletekre vágjuk. A szeletek mindkét oldalát só nélkül, egy száraz serpenyőben rózsaszínűre pirítjuk.
A paprikát kivesszük a pácléből és lecsepegtetjük. A langyos húslevesben vagy zöldséglében elkeverjük a zselatint, és addig melegítjük, amíg forrni kezd. Ekkor lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
Egy pástétomformát kibélelünk fóliával úgy, hogy bőven túllógjon az oldalán. A fóliát vékonyan meglocsoljuk az aszpikkal, és sorban egymás mellé szorosan beletesszük az elősütött padlizsánszeleteket.
A padlizsánt is áthúzzuk aszpikkal, azután befedjük a félbevágott paprikákkal, majd megint aszpikos locsolgatás következik.
A feta sajtot centis csíkokra vágjuk, megforgatjuk finomra vágott petrezselyem zöldjében, és sorban
rátesszük a paprikára. Ezt is áthúzzuk aszpikkal, végül az egészet befedjük méretre vágott padlizsándarabokkal, hogy talpa legyen a formánknak.
Gondosan belenyomkodjuk, ráhajtjuk a fóliát, és a pástétomot a hűtőben megdermesztjük. Amikor teljesen kihűlt, kiborítjuk a formából, és salátaágyra helyezzük. Nyári melegben könnyű fogás. Hideg előételként,pirítóssal kínálhatjuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Diós zellerchips
  2010-04-22 07:44:14, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 15 dkg dió
- ízlés szerint só
- 1 teáskanál élesztő
- 3-4 evőkanál szóda
- igény szerint étolaj
- 20 dkg finom liszt
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 1 db citrom
- 4-5 db zeller
Ajánlatom önmagában, valamint különféle ízű sajtokkal,gyümölcsökkel kombinálva egyaránt érdekes és főképp egészségesebb színfoltja lehet szilveszteri és egyéb összejöveteleinknek. A gyerekeket biztosan ,,megfőzzük" vele, hisz melyikük nem szereti a palacsintát és a chips-et! A megmosott és meghámozott zellert vékony szeletekre vágom, kevés sós-citromos vízben puhára párolom, majd alaposan lecsepegtetem. A tojásokból, a liszt nagyobbik feléből, az élesztővel megfuttatott tejből kevés szódával és sóval sűrű palacsintatésztát készítek. A vékonyra vágott zellerszeleteket először a megmaradt lisztbe, majd a palacsintatésztába, végül a durvára daraboltdióba forgatom, és forró olajban kisütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
A Bruschetta receptje:
  2010-04-22 07:31:32, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint só
- 2 db bazsalikom levél
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 2-3 db paradicsom
- 4 szelet bagett
- ízlés szerint őrölt bors
A kenyereket megpirítjuk. A paradicsomot megtisztítjuk,majd kis kockákra vágjuk, a fokhagymát egészen apróra vágjuk. Összekeverjük az olajjal meg az apróra vágott bazsalikommal, tetszés szerint sózzuk és borsozzuk, majd a pirítósokra halmozva tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Színes babragu
  2010-04-22 07:29:42, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 1/2 dl étolaj
- 1 vöröshagyma
- só
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 doboz fehérbab konzerv
- 1 doboz vörösbab konzerv
- 10 dkg ceruzabab
- 10 dkg zöldbab
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 kaliforniai paprika
A babraguhoz egy serpenyőben felhevítjük az olajat. Beletesszük a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. A zöld- és a sárga babot sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk. A konzerv babokat leszűrjük, lecsepegtetjük. A négyféle babot a hagymás alapra tesszük, és hozzáadjuk a finomra vágott fokhagymát. Megsózzuk, és az egészet összeforrósítjuk. Csak a végén tesszük bele a kockákra vágott paprikákat.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Sült krumplikifli
  2010-04-22 07:26:57, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint zsemlemorzsa
- 1 evőkanál zsír
- 3 evőkanál tejföl
- 3 db tojás
- ízlés szerint só
- 3-4 evőkanál finom liszt
- 1 kg burgonya
- igény szerint étolaj
Megfőzök 6-7 darab burgonyát, majd krumplinyomón áttöröm. Liszttel megszórom, sózom, belekeverek két tojást, a tejfölt, egy evőkanál olvasztott zsírt, majd tésztát gyúrok és kis kifliket formázok belőle. A maradék tojást felverem, megforgatom benne a kifliket, és zsemlemorzsába mártva forró zsírban vagy olajban kisütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Rizses káposztapuding
  2010-04-22 07:24:04, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 5 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 dl kefír
- 2 dl tej
- 1 evőkanál finom liszt
- 2 dkg margarin
- 10 dkg rizs
- 1 evőkanál ételízesítő
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 késhegynyi kömény
- 1 teáskanál csombor
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- só
- étolaj
- 50 dkg fejes káposzta
A káposztát lereszeljük, és lábasba rakjuk. Ráöntünk egy evőkanál olajat és fél deci vizet. Megsózzuk,
megborsozzuk, és a többi fűszert is beleszórjuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután fedő nélkül, folytonosan
kevergetve megpirítjuk, közben rászórjuk a cukrot. A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, és kevés olajon üvegesre futtatjuk.
Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítő port, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A margarint habzásig hevítjük a liszttel, felöntjük a tejjel, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, végül beletesszük a kefirt, a rizst és a káposztát, de már nem forraljuk. Jól összekeverjük, ezután adjuk hozzá a tojássárgájákat és a fehérjékből vert kemény habot. A masszát négy egyforma, lehetőleg hőálló bögrébe vagy egyéb formába nyomkodjuk. A megtöltött edénykéket beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe, majd az egészet betoljuk a 90-100 fokra előmelegített sütőbe. Addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a massza. Meleg tányérokra borítjuk, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Mogyorós galuska
  2010-04-22 07:22:34, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- ízlés szerint víz
- ízlés szerint só
- 4 db tojás
- 1/2 kg finom liszt
- 2 evőkanál mogyoró
Vadsültek kiváló körete lehet a mogyorós galuska:
fél kg lisztet, 4 tojást, csipetnyi sót annyi vízzel összedolgozunk, hogy galuskatésztát kapjunk, majd belekeverünk 2 evőkanál őrölt, pirított mogyorót. Csak lazán keverjük össze az egészet, mert ha nagyon kidolgozzuk, nehezen lehet majd kiszaggatni a forrásban lévő vízbe.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
Mogyorós burgonyakrokett :
  2010-04-22 07:20:38, csütörtök
 
  Hozzávalók 4 személyre:

- 2 dl étolaj
- 1 késhegynyi szerecsendió
- ízlés szerint só
- 6 db tojás
- 1,5 kg burgonya
- 5 evőkanál mogyoró
A mogyorót sütőben megpirítom, s miután kihűlt, apróra vagdalom. A burgonyát megtisztítom, kockára vágom,és puhára főzöm. Melegen áttöröm, sózom, fűszerezem szerecsendióval, majd, a tojásokat meg a mogyorót belekeverve, körte alakúra formázom. Bő olajban ropogósra sütöm.
 
 
0 komment , kategória:  Vegetáriánus ételek  
     1/12 oldal   Bejegyzések száma: 117 
2017.06 2017. Július 2017.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 6466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 472
  • e Hét: 1181
  • e Hónap: 13822
  • e Év: 80858
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.